Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Arkao Pepsi Federation

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po pierwsze- wstawiaj zdjęcia na jakąś inną stronkę bo za szybko wygasają, ja już na przykład nie mam szansy zobaczyć choćby jednego z nich.

Po drugie- walki wypadły lepiej niż poprzednio no i nakreśliłeś czołowe postacie. Feud Nakamury i Ciampy może być dobry, nie zepsuj tego. Segmenty z Ciampą wyszły wyśmienicie i to on bryluje.

Richards znowu daje dobry pojedynek i nie ukrywam że jestem za pushem dla niego, mądrze prowadź tą postać bo ma ogromny potencjał.

Mimo to coś mi w tej federacji nie pasuje, nie mogę się w to jakoś wkręcić- może to wina pepsi, może tych wszechobecnych japończyków a może też tego że prawie nikogo z twoich zawodników nie znam.

Sumując- Jest podobnie jak ostatnio, pewne elementy się polepszyły a pewne pogorszyły, ale nieznacznie. Gala solidna.

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

6

• Giero

6

• Betrayal

4

• TheVillain

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Ceny biletów:

Vip - 100$

Średnie - 75$

Najtańsze - 10$

W openerze dzisiejszej gali zobaczymy starcie półfinałowe turnieju o pas Arkao Junior Heavyweight. Tommaso Ciampa ma podobno coś do przekazania po tym gdy okazało się że jego przeciwnikiem na PPV „Max” będzie Shinsuke Nakamura. Do tego czeka nas dalszy rozwój sytuacji między Bramem a Tomohiro Ishim.

http://zapodaj.net/images/ae566a8e19d7b.png

Gala rozpoczęła się od wybuchu sztucznych ogni, fani uderzali rękoma o bandy. Czuć było klimat tej gali, nareszcie zagrała muzyka Daveya Richardsa więc czas na półfinał turnieju o Arkao Junior Heavyweight Championship.

Match nr 1 – 1/2 Turnieju o Arkao Junior Heavyweight Championship

Mascara Dorada vs Davey Richards

%5Bimg%5Dhttp%3A//i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Dorada%20vs%20Davey_zpslk7nmgkw.png

Dorada chciał powalić przeciwnika od razu Clotheslinem, tylko że Amerykanin sprowadził go łatwo do maty a następnie zapiał Headlock Leg Scissor. Było to mocno zapięte duszenie, mimo to Mascara po kilku sekundach dał radę podnieść się na nogi. Uwolnił się i zrobił nabieg na liny, lecz po odbiciu wpadł prosto na potężny Shoulder Block. American Wolve szedł za ciosem i zaczął wymierzać serię mocnych kopnięć w klatkę piersiową oponenta. Tylko że nagle Dorada przechwycił nogę przeciwnika i sam wykonał sprytne Enzuigiri. Po tej akcji Amerykanin wypadł na krawędź ringu, więc luchador nie czekając wziął rozbieg i wykonał niesamowity Rope Leap Frankenstainer ! Przez tą akcję wrestlerzy wypadli za ring, latynos zyskał sobie sporą przewagę. Wskoczył więc do ringu i gdy przeciwnik się podnosił to wyleciał na niego wspaniałym Tope Con Giro ! Fani nagrodzili zamaskowanego wrestlera wielkimi brawami. Ten za to przywrócił akcję między liny, tylko że gdy chciał podnieść przeciwnika to ten zaskoczył go Jawbreakerem. Następnie jeszcze wymierzenie potężnego Clothesline'a. Davey chciał kontynuować akcje, niestety dla niego Dorada rzucił go na liny, lecz Richards znakomicie to wykorzystał wymierzając Tilt A Whirl Headscissors. Po chwili jeszcze wyniesienie latynosa i dołożenie potężnego Backbreakera ...1.....2....Kickout. Walka ciągle trwa, Amerykanin był wściekły, podniósł oponenta jednak ten wymierzył mu kilka mocnych kopniaków. Następnie jeszcze nabieg na liny i Double Jump Frankenstainer, kolejna bardzo efektowna akcja od Meksykanina. Dorada poszedł za ciosem i zadał serię kopniaków w narożniku, osłabiło to Amerykanina. Więc Mascara wyszedł za liny i tym razem zszokował Springboard Frankenstainerem ..1.....2....Kickout. Gdy Richards wstał to Luchador zaczał mu wykonywać mocne ciosy łokciem, jednak Davey odpowiedział potężnym Headbuttem. Dorada po tej akcji wpadł prosto w narożnik, więc Wolve zrobił nabieg i wbił się w oponenta Yakuza Kickiem ! Mascara po tej akcji wypadła na krawędź ringu, więc Davey by go wyrzucić zaaplikował Dropkick. Richards nie chciał czekać i wpadł w przeciwnika efektownym Suicide Divem, teraz to on zdecydowanie dominował. Do tego już w ringu zapiął bolesny Boston Grab dla zamaskowanego przeciwnika. Mascara mimo wielkie bólu po kilkunastu sekundach dał radę dotrzeć do lin. Richards był wściekły, podniósł więc rywala i wymierzył kilka ciosów, do tego rzut na liny. Tylko że Meksykanin dzięki temu zdołał wymierzyć typowo meksykański Rope Bounce Casadora Victory Roll !! ...1.......2.......Kickout. W ostatniej chwili Wolve dał radę odkopać. Dorada nie chciał się poddawać i postanowił zaaplikować Yoshi Tonic, tylko że Davey w ostatniej chwili chwycił się lin, następnie Richard wykonał mocny kopniak w klatkę piersiową. Amerykanin wskoczył szybko na narożnik i poczęstował przeciwnika Diving Headbuttem ...1.....2.....3.....Davey Richards w finale turnieju.

…................

Czas na Arkao Arkaowskiego, fani przywitali go wielkimi brawami oraz chantami „pepsi”. Prezes w swoim garniturze spokojnym krokiem wszedł do ringu gdzie kazał podać sobie mikrofon. W ręce miał on oczywiście puszkę pepsi.

Arkao Arkaowski – Tommaso Ciampa oraz Shinsuke Nakamura wygrali tydzień temu swoje walki o to ta dwójka zawalczy o Pepsi Championship na najbliższym PPV. Tylko że Ciampa ponownie sprawił problem atakując zarówno Nakamure jak i Cliffa Comptona. W swojej organizacji nie będę nawet tolerował takiego zachowania. Tak więc jeśli Ciampa do czasu PPV za atakuje kogokolwiek zostanie natychmiast zawieszony. Nie obchodzi mnie co myśli ten człowiek, posunął się za daleko twierdząc że jest ważniejszy niż ja.

Nagle zagrała muzyka wspomnianego Ciampy i ten w zwykłym ubraniu pojawił się na arenie przy wielkich gwizdach. Tommaso sobie jednak nic z tego nie robił i spokojnie wszedł do ringu.

Tommaso Ciampa – Chyba sam nie wierzysz w to co mówisz. W dwa tygodnie kazałeś mi walczyć ze swoimi wielkimi gwiazdami, ja ich zniszczyłem a następnie wytarłem nimi matę. Moim przeciwnikiem na PPV ma być człowiek, który męczył się w walce ze swoim dziadkiem ? Skończy on dokładnie tak samo jak Ibushi, Compton czy każdy inny człowiek, którego dasz mi do walki. Smiało Arkao, daj mi swoją kolejną „wielką gwiazdę”, niech osoba ta spróbuje mnie pokonać. Doskonale wiesz że nie ma w tej szatni człowieka, który mógłby walczyć ze mną jak równy z równym. Jestem tutaj ważniejszy niż ty bowiem mnie się boją a od ciebie oczekują tylko wypłaty.

Arkao Arkaowski – Widzę że jesteś bardzo pewny siebie. Tak więc nie ustalę ci dzisiaj walki, nie zrobię tego ja. Bowiem w walce wieczoru dzisiejszego Pepsi Time Tommaso Ciampa podejmie osobę, którą wybierz sam Nakamura.

Tommaso Ciampa – Jaja sobie robisz ? Widziałeś co zrobiłem dwa tygodnie temu oraz co zrobiłem tydzień temu. Nie ma tutaj człowieka, który byłby godny by stać w tym samym ringu co ja. Na twoich rękach będzie dziś krew kolejnego człowieka, możesz rzucić na mnie cały ten roster, możesz rzucić stado wilków. Prawda jednak jest taka że nikt nie będzie wstanie mnie nawet powalić na łopatki.

Po tych słowach Ciampa zadowolony wyszedł na backstage a Arkao stał w ringu z dość pewną siebie miną.

…................................

Match nr 2

Lance Archer vs Rocky Romero

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Romero%20vs%20Hoyt_zpspkvy8hqy.png

Hoyt ruszył odważnie na przeciwnika atakując go serią mocnych kopniaków w narożniku. Mniejszy Romero nie mógł dojść do głosu, więc Archer nie czekając wymierzył mu imponujący Body Slam. Następnie Amerykanin wszedł na drugą linę i dołożył Diving Leg Drop ..1.....2...Kickout. Rocky jeszcze się nie poddaje, mimo to Archer kontynuował atak. Wymierzył kilka potężnych uderzeń w żebra i odbił się od lin, Romero dał radę wykonać uderzenie w brzuch jednak mimo to Lance dał radę wymierzyć Swinging Neckbreaker ….1.....2.....Kickout. Wściekły Amerykanin podrzucił oponenta do góry, jednak Kubańczyk wykorzystał to wymierzając imponujące Enzuigiri. Następnie jeszcze lotnik założył przeciwnikowi Bow and Arrow Hold. Na kilkanaście sekund udało się zdominować giganta, tylko że Archer nareszcie dotknął lin. Wydawało się że wściekły Hoyt może teraz nawet zakończyć ten pojedynek, tylko że nie trafił z Big Bootem i Rocky tym razem zapiał mu Octopus Hold. Ponownie olbrzym zaczął „odpływać”, jednak wykorzystał on swoją siłę i nareszcie udało mu się dotrzeć do krawędzi ringu. Latynos odbił się od lin by wyrzucić przeciwnika z ringu, tylko że wpadł prosto na imponujący Clothesline. Teraz to Rocky stał przy krawędzi ringu, Hoyt wykorzystał to biorąc rozbieg i wpadając w przeciwnika bardzo bolesnym Running Big Bootem. Wyrzuciło to za liny Kubańczyka. Amerykanin wyszedł za liny by wymęczyć przeciwnika, tylko że wpadł na kilka Low Kicków. Mimo to Vance po kopniaku w brzuch ponownie zdominował oponenta wykonując mu Chokebomb na ziemię. Akcja po chwili wróciła do ringu, Hoyt ustawił się w narożniku by wykończyć przeciwnika Clotheslinem. Ostatecznie Romero zrobił unik a następnie powalił przeciwnika wykonując Enzuigiri. Kubańczyk wskoczył na trzecią linę i gdy Hoyt wstawał to wykonał on efektowny Diving Knee Strike ! ..1....2....Kickout. Rocky poczekał aż gigant wstanie by zaskoczyć go kolejną akcją, w planach miał nawet Tiger Suplex. Lance nie dał sobie wymierzyć tego chwytu, sam wykonał mocne uderzenie łokciem i zamroczył rywala. Następnie odbił się od lin i dołożył jeszcze Running Big Boot ..1.....2.....Kickout. Archer chciał to już zakończyć, poczekał więc aż latynos wstanie i wtedy zaaplikował bardzo potężny Chokeslam. By mieć pewność Lance wszedł na narożnik i dołożył jeszcze Moonault ..1....2.....3....Lance Archer wygrywa w swoim debiucie !!

….......................

Po przerwie zabrzmiał theme song Brama. Brytyjczyk pojawił się na rampie z koszem na śmieci, w którym to było pełno przedmiotów. Wrestler ten zebrał bardzo negatywną reakcję lecz nie robił sobie z tego właściwie nic.

Bram – Przez ostatnie dwa tygodnie cały czas wszyscy zadają mi pytanie dlaczego zaatakowałem Tomohiro Ishiiego. Można powiedzieć że ten Japończyk nikomu nie przeszkadza, lecz mnie to nie obchodzi. Każdy chce tutaj sięgnąć po główne złoto a ja dostanę starcie o ten pas gdy zniszczę swoją pierwszą ofiarę. Los postanowił że będzie to Tomohiro, może i jest on dobrym wrestlerem lecz ja jestem tutaj najlepszy. Mało mnie obchodzą jego sukcesy w Japonii, bowiem gdy dojdzie do naszej pierwszej walki to go wręcz zniszczę. Właśnie po to wszedłem dzisiaj do ringu, za dwa tygodnie na „Max” ja oraz Ishii stoczymy decydujący pojedynek. Nie będzie to jednak zwykła walka, wyzywam tego Japońca na starcie na zasadach „No Holds Barred”. Będą tam krzesełka, kije, schodki, stoły, drabiny, druty, szkła oraz wszystko to co będzie dostępne pod ręką. Możesz Ishii się modlić byś wyszedł z tego żywy, bowiem ja wybije się na tobie a następnie sięgne po Pepsi Championship.

W tym momencie na arenę wpadł Tomohiro Ishii. Japończyk miał w dłoniach krzesełko i ruszył z nim na Brama, ten uderzył jednak przeciwnika śmietnikiem. Następnie wyciągnął z niego kij i wymierzył serię mocnych ciosów przeciwnikowi. Tomohiro nie chciał odpuścić i wyrwał Bramowi kij i sam zadał Anglikowi uderzenie krzesełkiem w głowę. Następnie szybko zadał jeszcze serię ciosów Brytyjczykowi oraz potężny Powerbomb na samym środku ringu !! Kolejna walka na PPV jest już zapowiedziana.

….......................

Match nr 3

Willie Mack vs B-Boy

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Mack%20vs%20Boy_zpsexc5jfzy.pngp/img%5D

…...............

Na arenie zaczęła grać japońska muzyka więc tym samym nadszedł czas na największą japońską gwiazdę federacji oraz pretendenta do pasa Pepsi. Shinsuke Nakamura w swoim bardzo pewnym stylu pojawił się na arenie. Gdy wszedł do ringu fani na arenie skandowali „King of Strong Style”.

Shinsuke Nakamura – YeaOh ! Tommaso Ciampa atakując mnie po mojej ostatniej walce sam wbił sobie gwóźdź do trumny. Za dwa tygodnie poznasz Ciampa dokładnie moje kolano a j wtedy zostanę Pepsi Championem. Przez ostatnie lata w każdy dzień pokazywał że jestem najlepszym wrestlerem z Azji. Teraz w tej polskiej federacji ponownie jestem najlepszy, ty Tommaso jesteś bardzo wygadany ale doskonale rozumiesz że jesteś gorszy niż ja. Wiesz i to dlatego atakujesz mnie oraz obrażasz, gdy zostaniemy sami w ringu podczas „Max” to cię zniszczę. Dzisiaj w walce wieczoru zawalczysz z osobą, którą sam ci wybiorę. Nie będzie to nikt kogo możesz się nawet spodziewać, podejmiesz legendę, która pokaże ci miejsce w szeregu.

Wściekły Tommaso Ciampa wyszedł szybkim krokiem na arenę bez muzyki. Kazał publiczności się zamknąć a następnie chwycił za mikrofon.

Tommaso Ciampa – Jesteś najlepszym wrestlerem z Azji ? To tak jakbyś powiedział że jesteś najtrudniejszą dziwką w mieście. Nie obchodzi mnie jaką legendę wystawisz mnie do walki. Człowiek skończy tak samo jak ty tydzień temu, dzisiaj czeka to jego a za dwa tygodnie ponownie ciebie. Widziałeś moje walki z Ibushim i Comptonem ? Zniszczyłem ich. Każdy śmieć na tej arenie zaczynając od fanów a kończąc na tobie wie że prawda jest taka że to ja na „Max” wyjdę z ringu jako pierwszy w historii Pepsi Champion. Jeśli będzie to potrzebne to odrąbię ci głowę oraz wypije twoją krew.

Po tych słowach Ciampa pewny siebie wyszedł z ringu lecz od tyłu zaatakował go Nakamura. Shinsuke ku uciesze fanów wrzucił Tommaso w bandę a następnie odszedł na zaplecze. Widać było że sycylijski pretendent jest wściekły.

…..........................

Match nr 4

Matt Taven vs Cliff Compton

Compton chciał zaproponować uścisk dłoni lecz Taven zamiast tego uderzył w twarz swojego przeciwnika. Cliff się wściekł więc sprowadził oponenta do narożnika gdzie zadał serię mocnych kopniaków w brzuch. Następnie jeszcze rozbieg i Corner Clothesline po chwili ponowna próba tej akcji, tylko że Matt zdążył się odsunąć i teraz to on wymierzył Corner Clothesline. Cliff padł na matę a Taven wskoczył na narożnik i po kilku sekundach udało mu się dołożyć Missile Dropkick. Domino wypadł z ringu więc Matt zrobił rozbieg i wyleciał na niego efektownym Suicide Divem. Dwójka ta leżała za ringiem. Oczywiście Taven miał przewagę, wrzucił oponenta do ringu a sam chciał zakończyć starcie efektownym Senton Bombem. Lecz na jego nieszczęście nadział się prosto na kolana Comptona, zarówno jeden jak i drugi wrestler powoli podnosił się z maty. Gdy obydwaj wstali to Domino wykonał Back Body Drop a następnie odbicie od lin i Running Leg Drop ...1.....2....Kickout. Teraz to Matt się nie poddaje, Dice podniósł rywala i przyszykował go sobie pod Piledrivera. Tylko że Taven uwolnił się a do tego wymierzył Enzuigiri, powaliło to przeciwnika. Teraz młodszy z wrestlerów ustawił się w narożniku by zaaplikować Superkick, jednak na jego nieszczęście Domino uniknął tego pochylając się. Następnie były zawodnik WWE zaczął wykonywać serię potężnych ciosów, czuć było że Matt jest na skraju wyczerpania. Więc Compton odbił się od lin by wymierzyć Spear, lecz zamiast tego wpadł głową prosto na kolana Matta. Teraz Taven szybko doszedł do siebie i chwycił rywala za głowę i za pomocą narożnika udało się zaaplikować efektowne Tornado DDT ! ...1......2.....Kickout. Fani odetchnęli z ulgą bo było blisko końca, Matthew był wściekły. Widział jednak że Cliff jeszcze leży, wziął więc rozbieg na liny w celu zaaplikowania Springboard Moonsaultu. Niestety teraz to on wpadł prosto na kolana rywala, Compton zrozumiał że może w tym momencie zakończyć pojedynek. Podniósł więc szybko Tavena a następnie wykonał mocarny Powerbomb ! …..1.....2......Kickout. Matt jeszcze się nie poddaje. Domino nie wierzył, chciał ponownie wykonać tą akcję, lecz tym razem Taven dokonał kontry wykonując Frankenstainer. Wyrzuciło to za ring Comptona, Matt nie czekając długo postanowił zaaplikować Suicide Dive. Tylko że gdy miał już głowę za linami to wpadł na Uppercut, teraz Dice wrócił między liny i błyskawicznie udało mu się wymierzyć Springboard Tornado DDT ! .1....2...3....Cliff Compton odnosi pierwsze zwycięstwo w organizacji.

…........................

Tommaso był wściekły i szukał w szatni Nakamury, miał w ręce krzesełko i widać było że chce się całkowicie rozprawić ze swoim rywalem z „Max”. Nagle napotkał się na kamerę kamerzysta zadał pytanie co Ciampa uważa o swojej walce z Nakamurą za dwa tygodnie. Sycylijski psychopata nie wytrzymał i chwycił za krzesełko uderzając nim pracownika. Następnie podniósł kamerę pokazując że Japończyka spotka dokładnie to samo.

…..............................

Nadszedł czas na Main Event Tommaso Ciampa po reklamach stał już w ringu lecz w lewej ręce miał kamerę a w prawej mikrofon.

Tommaso Ciampa – Wziąłem ze sobą kamerę by nagrać to co zrobię z przyjacielem Nakamury a następnie będę to puszczał sobie każdego dnia. Będę widział jak niszczyć oraz dominować. Shinsuke myśli że tydzień temu wygrywając w Main Evencie coś zyskał. Prawda jednak jest taka że ten skośny Azjata tylko przegrał, bowiem musi walczyć teraz ze mną. To co mu zrobię za dwa tygodnie będzie pokazywane w każdych wiadomościach w każdej telewizji na świecie. Ale czas na kolejną ofiarę więc pokaż Nakamura tego swojego przyjaciela.

Po kilku sekundach zagrała muzyka Shinsuke Nakamury, ten pojawił się na rampie. Tylko że po chwili kolejno zaczęli z zaplecza wychodzić : Kota Ibushi, Akira Tozawa, Tomohiro Ishii, Yuji Nagata oraz Seiya Sanada. Ciampa nie wiedział co się dzieje, lecz Shinsuke pokazał że to jeszcze nie jest koniec. Na całej arenie zrobiło ciemno. Następnie przy Azjatach zrobiło się ciemno, czuć było że zbliża się coś wielkiego. Nagle zabrzmiała wszystkim znana muzyka i ku zdziwieniu Ciampy na rampie zjawił się legendarny The Great Muta !!! Fani w Katowicach przywitali go gigantyczną owacją, on za to stanął przed swoimi podopiecznymi a następnie wszyscy ruszyli w stronę ringu. Ciampa był mimo wszystko gotowy do walki, chwycił więc za krzesełko. Muta wszedł do ringu sam więc wszyscy myśleli że zaraz dojdzie jednak do tego niesamowitego starcia.

Main Event – Tommaso Ciampa vs The Great Muta

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Ciampa%20vs%20Muta_zpshsdxqj0p.png

Ciampa mimo wszystko zachęcał przeciwnika do walki. Podszedł on do japońskiej legendy i napluł mu na twarz. Muta odpowiedział plując swoim typowym zielonym płynem. Oślepiło to na chwilę Tommaso, lecz w tym momencie do ringu wpadli Japończycy atakując Ciampe doprowadzając do dyskwalifikacji. Cała szóstka obijała psychopatę lecz mimo to wymierzył Clothesline dla Tozawy i Sanady, tylko że sam po chwili wpadł na potężny Clothesline od Ishiiego, który obrócił pretendentem do pasa. Ibushi wskoczył na narożnik wykonując 450 Splash. Mimo to Tommaso wstał szybko chcąc walki więc otrzymał Running Knee od Nakamury. The Great Muta podniósł ręce swoich podopiecznych i tym Shinsuke Nakamura zemścił się Ciampe za atak z ostatniego tygodnia. Tym fragmentem kończymy kolejny odcinek Pepsi Time.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Urządzenie:  Windows

Ocena gali:

Karta: 5/10

Backstage: 6/10

Walki: 7/10

Ocena prasy:

No to Ciampa ma teraz przerąbane... Ciekawe czy stworzy swoją antykoalicję? Sama gala była równie dobra jak poprzednie, ale zabrakło tego czegoś. Sytuacja jednak się rozkręca i powoli przyzwyczajamy się już do aury wokół gal.

• 2 tygodnie później...

Ceny biletów:

Vip - 100$

Średnie - 75$

Najtańsze - 10$

Czas na ostatni odcinek Pepsi Time w drodze do pierwszego PPV w historii federacji czyli „Max”. Dzisiaj Kota Ibushi oraz Akira Tozawa zawalczą w półfinale turnieju, którego stawką jest Arkao Junior Heavyweight Championship. Pierwszym finalistą został tydzień temu Davey Richards. Także dzisiaj Great Muta stoczy pierwszy pojedynek po swoim sensacyjnym debiucie tydzień temu. Tommaso Ciampa za to pewnie będzie szukał zemsty na Japończykach za ich intrygę z ostatniej gali.

http://zapodaj.net/images/ae566a8e19d7b.png

Od razu po wejściu na antenę zabrzmiała muzyka Tommaso Ciampy, pretendent do głównego pasa był wściekły więc pojawił się na arenie trzymając krzesełko oraz mikrofon. Fani oczywiście przywitali go wielkim buczeniem. Ten nic sobie nie robił z ich reakcji i szybko wszedł do ringu.

Tommaso Ciampa – Tydzień temu miałem walczyć z osobą, którą wybierze Shinsuke Nakamura. Okazało się jednak że nasz pan prezes Arkao wrzucił mnie do walki z całą masą Japończyków. Doskonale wiedział do czego dojdzie, lecz to nie ja jestem w tym wszystkim przegranym. Bowiem dzisiaj chwycę za to krzesło i zniszczę każdego Japończyka, który nawinie mi się pod rękę. Wymierzę Powerbomb ich legendzie a w niedzielę doprowadzę do tego że Nakamura będzie musiał trafić do szpitala. Jeśli nie wejdzie Arkao na arenę i nie ustawisz mi walki z Mutą to zrobię to co zapowiedziałem. Cała Japonia przez miesiące będzie w żałobie gdy okaże się że ich legenda zmarła po łomocie, który sprawił mu przyszły Pepsi Champion. Gdy załatwię już ich wszystkich i wygram pas to nie będzie mnie wstanie już nikt powstrzymać. Wtedy Arkao wezmę się za ciebie, lepiej już teraz załatw sobie jakąś ochronę póki jeszcze możesz.

Po tych słowach prezes wyszedł na arenę trzymając puszkę pepsi w prawej ręce. Otrzymał wręcz niesamowitą reakcję fanów. Arkao wszedł do swojego ringu i kazał sobie podać mikrofon.

Arkao Arkaowski – Ciampa doskonale wiesz że grożąc mi jesteś coraz bliżej wyrzucenia z tej organizacji. Bowiem to ja tutaj jestem prezesem a ty jesteś jednym z wielu. Gdybym chciał to w tym momencie wyrzuciłbym cię z walki o pas a następnie zwolnił. Jednak nie jestem taki i ciągle jesteś pretendentem do Pepsi Championship. Skoro jednak tak bardzo chcesz walki z Japończykami to zrobię to dla ciebie. Już za chwilę staniesz do ringu w Handicap Matchu, Tommaso Ciampa vs Seiya Sanda, Kushida oraz Yuji Nagata w Elimination Matchu

Tommaso Ciampa – Myślisz że zastraszysz mnie takim starciem ? Wykonam każdemu z nich Powerbomb na ten ring a następnie i tak odnajdę Mutę i go zniszczę. Możesz wystawić mi tutaj pół swojego rosteru, nikt nie jest chociaż w połowie tak dobry jak ja. Dlatego na „Max” to ja zostanę mistrzem a ty będzie obserwował mój największy sukces w karierze. Za chwilę każdy z Japończyków poczuje co to znaczy zadrzeć z sycylijskim psychopatą. Każdy fan na tej arenie zobaczy co to znaczy zdenerwować bestię. Mógłbyś mi tutaj sprowadzić połowę Japonii a ja i tak pokonam każdego.

Po tych słowach Arkao Arkaowski pewny siebie opuścił arenę. Po chwili zabrzmiał hymn Japonii i kolejno na arenę wyszli Yuji Nagata, Seiya Sanada oraz Kushida. Trójka ta ku aplauzie widowni weszła do ringu szykując się do pojedynku.

Match nr 1 – Elimination Handicap Match

Tommaso Ciampa vs Yuji Nagata, Seiya Sanada and Kushida

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Ciampa%20vs%20Japan_zpsisxe8iot.png

Ciampa ściągnął koszulkę gotując się do bitwy. Japończycy się naradzili że jako pierwszy do ringu wejdzie Sanda. Ten ustawił się w swoim narożniku a sędzia kazał uderzyć w gong. Seiya podszedł do oponenta wymierzając kilka potężnych chopów, tylko że ten nie zrobiły żadnego wrażenia na Ciampie. Wściekły Tommaso powalił rywala mocarnym Clotheslinem, zamroczyło to Azjatę. Lecz sycylijski psychopata nic sobie z tego nie robił. Wrzucił oponenta do narożnika i tam wpadł w niego Corner Clotheslinem, po chwili nabieg i powtórzenie tej akcji. Tommaso wręcz śmiał się z Sanady, jednak Japończyk wstał szybko na nogi. Udało mu się uniknąć Big Boota i wykonał nawet Dropkick, tylko że to tylko rozbawiło pretendenta do pasa mistrzowskiego. Ciampa zadał oponentowi potężny kopniak w brzuch i wrzucił go do narożnika efektownym Powerbombem. Kilka sekund później zrobił to samo o kolejny narożnik, Sanada był ledwo przytomny. Ciampa był bardzo zadowolony, wykonał jeszcze raz uderzenie w brzuch i ponownie Powerbomb w narożnik. Na koniec męczarni Sanady zaaplikował Powerbomb już na matę ! ...1....2......3...Seiya Sanada wyeliminowany. Japończyk stracił przytomność więc sędzia kazał wezwać służbę medyczną, która zabrała Sanade na zaplecze na noszach. Nagata i Kushida byli zszokowani tym co zrobił Tommaso z ich rodakiem. Lecz po krótkiej rozmowie uzgodnili że teraz czas na młodszego z nich. Więc Kushida wszedł do ringu. Chciał rozpocząć skutecznym Enzuigiri, niestety Tommaso uniknął tego i wpadł w głowę Azjaty Bicykle Kickiem. Wyrzuciło to aż lotnika za ring. Ciampa chciał to wykorzystać, wyszedł więc za oponentem za liny. Tam zaczął zadawać całą serię potężnych ciosów na korpus Kushidy. Do tego jeszcze Irish Whip w stalowe schodki, kilka sekund później ponownie Irish Whip w stalowy narożnik. Po tym rzucie akcja wróciła między liny. Tommaso wszedł na narożnik i wymierzył brutalny Diving Knee Drop .1....2.....Zadowolony Ciampa sam przerwał pin. Pokazał że pas będzie jego a następnie podniósł Kushide i wymierzył mu Powerbomb ! .1....2.....3....Kushida wyeliminowany. Yuji Nagata był widocznie zszokowany tym co się stało z jego przyjaciółmi. Mimo to jak przystało na Japończyka wszedł on między liny by zmierzyć się ze wściekłym psychopatą. Tommaso czekał tylko aż sędzia da mu sygnał do ataku. Lecz gdy ruszył na przeciwnika to ten obrócił nim wymierzając efektywny Gutwrench Suplex. Podniosło to wręcz fanów z miejsc, następnie Nagata zaczął wykonywać serię potężnych kopniaków. Mimo to Ciampa chciał wstać, lecz wtedy wpadł na Lariat, który obrócił więc sycylijskim psychopatą. Yuji wszedł na trzecią linę by zaskoczyć oponenta z narożnika, tylko że Tommaso skontrował to na Dropkick w locie. Teraz wściekły Ciampa nie chciał już czekać i po zadaniu kopniaka w brzuch wykonał Powerbomb w narożnik a po chwili jeszcze jeden Powerbomb na środku ringu ! .1.....2.....3.....Tommaso Ciampa pokonuje bez właściwie żadnych problemów trzech rywali.

Tommaso Ciampa – Troje japońskich wojowników zostało zniszczonych przez jednego człowieka. Każdy z nich dzięki tej lekcji zapamięta Tommaso Ciampe do końca swojego życia. Dzisiaj mam jednak jeszcze kilka innych celów. Każdy Azjata, który zaatakował mnie tydzień temu otrzyma łomot swojego życia. Jako ostatni dziś będzie to legendarny The Great Muta, po dzisiejszym spotkaniu ze mną naprawdę przejdzie on do historii. Shinsuke Nakamure zostawię sobie na niedzielę gdzie to nie tylko go pokonam ale zostanę także pierwszym w historii Pepsi Championem. Arkao będzie po dzisiejszej gali miał na sumieniu kilka osób oraz dowie się że to ja tutaj jestem najważniejszym człowiekiem.

…...........................

Na korytarzu Shinsuke Nakamura został złapany przez kamerę i poproszono go o wypowiedź na temat zniszczenia przez Tommaso Ciampe trzech jego przyjaciół.

Shinsuke Nakamura – Tommaso Ciampa to będzie mój najtrudniejszy przeciwnik w karierze. Wiem doskonale co potrafi ten człowiek pokazał to przed chwilą gdy bez problemów pokonał trzy osoby. Musi on jednak wiedzieć że jeśli podniesie rękę na Great Mute to przeniesie nasz konflikt na zupełnie inny wymiar. Ja wiem za to iż wygram w niedzielę naszą walkę i zostanę pierwszym w historii Pepsi Championem. Ciampa także to wie i dlatego chce mnie wyprowadzić z równowagi przed naszym pojedynkiem. To mu się jednak nigdy nie uda, ja jestem lepszy i pokazałem to wiele razy.

….........................

Match nr 2 – 1/2 Turnieju o Arkao Junior Heavyweight Championship.

Kota Ibushi vs Akira Tozawa

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Ibushi%20vs%20Tozawa_zps0qo02b8f.png

Panowię rozpoczęli pojedynek od podania sobie rąk. Następnie przeszli do klinczu, z którego lepiej wyszedł Tozawa zapinając Headlock. Ibushi jednak szybko się wydostał a następnie sam wymierzył kilka bardzo mocnych High Kicków. Tozawa wpadł do narożnika gdzie otrzymał ponowną serię mocnych kopów prosto na klatkę piersiową. Kota chciał przejśc do kolejnych akcji jednak po rzuceniu przeciwnika na liny wpadł na Dropkick od Tozawy. Akira wykonał nabieg na liny by dołożyć jeszcze Springboard Moonsault, lecz Ibushi się odsunął a następnie zaskoczył rywala efektownym Frankenstainerem. Wyrzuciło to z ringu blondyna więc Ibushi odbił się od lin a następnie wyleciał na przeciwnika efektowną Somersault Planchą. Fani nagrodzili go wielkimi brawami. Sam Kota wrzucił oponenta między liny, tylko że Tozawa szybko zareagował wymierzając Suplex a następnie Senton ….1....Kickout. Akira lekko zyskał sobie ofensywę. Gdy jego rodak był na kolanach to Tozawa zaczął wykonywać efektywne niskie kopniaki w jego klatkę piersiową. Tylko że Kota przechwycił jeden z kopniaków a następnie wstał i sam zaaplikował oponentowi Enzuigiri. Ibushi szybko wskoczył na trzecią linę i gdy tylko Tozawa wstawał to dołożył także Missile Dropkick ..1....2......Kickout. Widać było że Tozawa ma powoli dość, wyszedł więc za ring by trochę odpocząć. Kota nie chciał czekać, odbił się od lin i wyskoczył na oponenta z Dropkickiem. Jednak Akira w ostatniej chwili zdołał się odsunąć na bok a po chwili dołożył także bardzo potężny Running Big Boot. Akcja wróciła do ringu, tam Akira wskoczył na trzecią linę i zaaplikował oponentowi Diving Senton Bomb .1....2.....Kickout. Kota powoli wstawał na nogi, lecz nagle zainkasował efektowne Swinging Gamengiri od przeciwnika. Akira wszedł na narożnik tylko, że tym razem nie udało mu się celnie trafić w przeciwnika. Mimo to zrobił ponownie nabieg na rywala lecz wtedy otrzymał niespodziewany Powerslam. Do tego po kilku sekundach dołożył efektowny Roundhouse Kick .1.....2...Kickout. Tym razem to Tozawa nie chciał się łatwo poddać. Ibushi chciał to zakończyć skokiem z narożnika, jednak niespodziewanie Akira doskoczył do niego i zrzucił go za ring wykonując Enzuigiri. Następnie blondyn odbił się od lin dokładając jeszcze Suicide Dive ! Teraz to on zebrał bardzo dużą reakcję od publiki. Akira wrzucił oponenta między liny a następnie sam ustawił się w narożniku. Gdy Ibushi wstawał to Tozawa poczęstował go efektownym Running Knee Strikem !! ..1.....2.....Kickout ! Blondyn chciał zakończyć starcie efektownym lotem z trzeciej liny, tylko gdy udało mu się już wymierzyć 450 Splash to wpadł prosto na kolana Ibushiego. Teraz to Kota szybko wstał i zaaplikował Running Knee Strike. Następnie jeszcze wejście na narożnik i wymierzenie Phoenix Splasha ! ..1...2....3....Kota Ibushi w finale.

Po walce gdy Tozawa oraz Ibushi stanęli na nogach to podali sobie rękę w geście szacunku. Tylko w tym momencie na arenę wbiegł Davey Richards. Drugi z pretendentów do pasa lotników wskoczył do ringu lecz nie trafił z Bicykle Kickiem. W tym momencie Tozawa wykonał mu German Suplex a Kota Running Shooting Star Press. Dwójka Japończyków wyrzuciła z ringu Dave'a. Teraz fani nagrodzili ich brawami, niestety nagle od tyłu krzesłem zaatakował ich Tommaso Ciampa !! Włoch po wielu uderzeniach zdołał zaaplikować jeszcze dwa Powerbomby. Mimo to czuć że to jeszcze nie jest koniec łowów tego psychopaty. Zemści się on na każdym Japończyku.

….........................................

Tym razem zagrała japońska muzyka Tomohiro Ishiiego, ten wyszedł na rampę a fani skandowali „Ciampa gonna Kill You”. Jednak Azjata nic sobie nie robił z tego po czym szybkim krokiem wszedł do ringu, widocznie miał coś ważnego do przekazania.

Tomohiro Ishii – Jeżeli Tommaso Ciampa myśli że może mnie zaatakować tak samo jak Ibushiego i Tozawe to niech wyjdzie do tego ringu w tym momencie i stoczy ze mną pojedynek. Może i ten człowiek jest groźny lecz doskonale pamiętam co się stało tydzień temu gdy to wpadł na mój Lariat. Obróciłem go niczym lalką pokazując że mogę pokonać każdego. Gdy na „Max” zniszczę Brama to nic nie zabroni mi stoczyć pojedynek o pas Pepsi. Tak więc zapraszam Ciampa między liny.

Tommaso Ciampa nie pojawił się w ringu lecz kilka sekund później zabrzmiała muzyka Brama. Ten miał ze sobą Kendo Stick ale widać było że chce coś przekazać a nie zacząć walczyć.

Bram – Mam dla ciebie bardzo złą wiadomość Tomohiro bo musisz wiedzieć, że po naszej niedzielnej walce nie będzie wstanie nawet chodzić. Doskonale wiesz że nie będzie to zwykły pojedynek tylko „Falls Count Anywhere” Match. Będę cię obijał w korytarzu, szatni a nawet na parkingu. Rzucę tobą o barierki, pchnę cię na fanów a następnie przypnę i wygrał nasze starcie. Jeśli po tej walce ktoś ma zostać pretendentem do pasa to będę to tylko ja.

Tomohiro Ishii – To ciekawe bowiem pamiętam że przy naszych dwóch ostatnich spotkaniach to ja wychodziłem na nogach. Za pierwszym razem leżałeś na parkingu niczym zbity pies, który wpadł na swojego pana. Tydzień temu miałeś przy sobie wszystkie możliwe przedmioty do ataku ale okazało się że byłem lepszy i udało mi się wykonać potężny Powerbomb. To właśnie czeka cię w niedzielę. Najpierw oberwiesz wieloma przedmiotami a na końcu otrzymasz Powerbomb i to ja zostanę zwycięzcą.

Bram – Najpierw to musisz się pilnować by do tej walki doszło. Z tego co zauważyłem to Ciampa ma chęć na ciebie a po tym co się stało z twoimi rodakami to może być ci trudno dotrwać do naszego pojedynku. A teraz zejdź z mojego ringu bo czeka mnie walka, w której to zniszczę Rocky'ego Romero. Lepiej przyglądnij się jej bo zobaczysz co zrobię z tobą w tą niedzielę.

Tomohiro Ishii wyszedł na zaplecze a na arenie pojawił się Rocky Romero, który zaraz podejmie Brama.

Match nr 3

Bram vs Rocky Romero

http://i.imgur.com/ghtEBZP.png

Anglik rzucił się na przeciwnika powalając go a następnie zasypując serią potężnych ciosów w głowę. Romero nie mógł nic zrobić a Bram cały czas kontynuował atak. Sędzia w końcu odsunął go od swojej ofiary, lecz Romero zdołał sprytnie wymierzyć Dropkick w nogi oponenta a następnie jeszcze odbicie od lin i Basement Dropkick .1...Kickout. Taka akcja nie jest wstanie pokonać Brama. Brytyjczyk wyszedł z ringu jednak nie dało mu to wiele, bowiem Rocky wyszedł na krawędź ringu i zaskoczył przeciwnika Running Apron Seated Senton. Fani nagrodzili go brawami. Kubańczyk posłał oponenta do ringu sam za to wszedł na narożnik, niestety nie udało mu się trafić w swojego rywala Missile Dropkickiem. Bram to wykorzystał ustawiając się w narożniku a następnie zaskakując oponenta mocarnym Running Clotheslinem …...1........2....Kickout ! Brytyjczyk był wściekły że nie udało mu się jeszcze skończyć tej walki, miał więc pretensje do sędziego że ten nie doliczył do trzech. Gdy zrozumiał że nic już nie ugra to podniósł Romero. Tylko że ten znikąd zaaplikował mu efektowne Enzuigiri. Zachwiało to Bramem więc Rocky zrobił jeszcze nabieg na liny i dołożył imponujący Yakuza Kick ! ..1.....Kickout. Takie akcje nie mogą skończyć tego starcia. Kubańczyk chciał wymierzyć przeciwnikowi Flapjack, tylko że nie dał rady wynieść Brama. Ten więc wykorzystał to zasypując Rock'yego serią potężnych ciosów w kark. Do tego jeszcze odbicie od lin i Running Big Boot ! ...1.....2.....Kickout. Brytyjczyk był już wściekły, podniósł więc lotnika i wyniósł go pod Vertical Suplex. Tylko że ten zaaplikował serię ciosów kolanem w głowę a po uwolnieniu się dołożył jeszcze Enzuigiri. Przez tą akcję Bram wypadł z ringu, Rocky długo nie czekał i po odbiciu od lin poczęstował przeciwnika efektownym Suicide Divem. Kubańczyk wrzucił Europejczyka do ringu a sam wszedł na trzecią linę, niestety Bram podniósł się na nogi i doskoczył do rywala. Doszło do walki na samej górze gdzie to lepiej wyszedł Brytyjczyk, któremu udało się wymierzyć Superplex ! ...1......2.....Kickout. Bram podniósł szybko Romero i wykonał mu kopniak w brzuch, następnie jeszcze wyniesienie pod Powerbomb. Niestety Rocky uciekł mu z ramion i przeszedł do Roll Upu, tym razem sędzia też doliczył do dwóch. Brytyjczyk nie trafił z lariatem więc przeciwnik odpowiedział mu efektownym Frankenstainerem. Do tego Clothesline w narożniku oraz Running Corner Dropkick. Romero wskoczył jeszcze na trzecią linę i chciał poczęstować oponenta akcją lotniczą, tylko że Bram dał radę zaaplikować rywalowi Uppercut. Do tego wyniesienie i Powerbomb ! ….1.....2....3....Bram wygrywa swoją pierwszą walkę w AWF.

Po walce niespodziewanie na arenie pojawił się Tommaso Ciampa. Ciągnął on za sobą znokautowanego Tomohiro Ishiiego. Więc widać że sycylijski psychopata dopadł kolejnego Japończyka, który zaatakował go tydzień temu. Pretendent do pasa wrzucił Ishiiego do ringu a sam wyszedł na Backstage. Bram więc nie czekał. Podniósł Azjata i jemu także zaaplikował efektowny Powerbomb !!

…..........................

YeaOh ! Shinsuke Nakamura Przy gigantycznej reakcji fanów wyszedł na rampę widać że fani chcą by to on został pierwszym w historii Pepsi Championem. Azjata pewnym krokiem w swoim stylu ruszył do ringu gdzie to wszedł na narożnik by zebrać kolejną owację. Widać było jednak że ma coś do przekazania.

Shinsuke Nakamura – Za sześć dni dojdzie do najbardziej wyczekiwanej walki w świecie wrestlingu. Shinsuke Nakamura w walce o Pepsi Championship podejmie Tommaso Ciampe. Walka dwóch największych gwiazd tej organizacji będzie Main Eventem pierwszego PPV w historii. Dzisiaj tutaj jednak wyszedłem by przekazać coś równie ważnego. Bowiem tydzień temu zadebiutowała tutaj jedna z największych gwiazd japońskiego wrestlingu. Legenda wielu federacji na całym świecie. Zaszczytem dla mnie oraz dla was jest oglądanie tego człowieka. The Great Muta !

Legenda wrestlingu wyszła przy swojej muzyce na arenę a fani przywitali go wręcz niesamowitym aplauzem. Ten pewnym krokiem ruszył w stronę ringu, gdy tam dotarł to przywitał się oczywiście z Nakamurą a następnie kazał sobie podać mikrofon.

The Great Muta – Od kilkudziesięciu lat jestem ambasadorem japońskiego wrestlingu na świecie. Gdy zobaczyłem że mój rodak oraz przyjaciel jest atakowany przez Tommaso Ciampe to musiałem tutaj przybyć. Jestem pewien że gdy będę u boku Shinsuke to zostanie on w niedzielę Pepsi Championem. Jednak nie przybyłem tutaj jako manager a jako wrestler. Tak więc wyzywam do walki każdego kto chce dostać łomot od Great Muty.

Po kilku sekundach zabrzmiała muzyka B-Boya, ten pewny siebie wyszedł na arenę, czuć było że chce on zniszczyć legendę. Muta kazał za to Nakamurze opuścić arenę bo chciał walczyć sam.

Match nr 4

The Great Muta vs B-Boy

http://i.imgur.com/deglklM.png

B-Boy zaczął się wyśmiewać z legendy jednak Japończyk zachęcał go do pojedynku. Nareszcie dwójka ta weszła w klincz lecz Amerykanin był silniejszy więc rzucił oponenta na liny. Muta po odbiciu wymierzył oponentowi efektowny Dropkick zszokowało to Boya. Amerykanin więc błyskawicznie wstał jednak nie trafił z Clothesline wykorzystał to Muta, który przejął go i poczęstował Backbreakerem. Gdy B-B podnosił się na nogi to otrzymał imponujący Jumping Heel Kick. Boy mimo to szybko wstał na nogi lecz wtedy zainkasował Bulldog ...1.....2...Kickout. Legenda do tej pory dominuje bez problemów w ringu. Tylko że przy próbie Irish Whipa to młodszy z wrestlerów cisnął oponentem o narożnik a do tego dołożył jeszcze Corner Clothesline. Mutoh padł na matę opierając się o narożnik, B-Boy wykorzystał to biorąc rozbieg i dokładając brutalny Facelift ! ….1.......2....Kickout. Pojedynek ciągle trwa. Amerykanin chciał zaatakować z trzeciej liny, jednak gdy tam wszedł to Muta wpadł na liny i Boy spadł na kroczę. Keiji doszedł do niego i zadał kilka mocnych uderzeń, a następnie wymierzył młodszemu przeciwnikowi Superplex ..1.....2....Kickout. To za mało by wygrać walkę. Mimo to B-Boy ciągle zbierał się z maty, więc legenda dołożyła Leg Drop a następnie Mutoh zapiał STF na samym środku kwadratowego pierścienia. Boy powoli zaczął się kierować w stronę lin, po kilkunastu sekundach nareszcie udało mu się uwolnić. Keiji chciał zaryzykować i wykonać Running Elbow, tylko że przeciwnik w ostatniej chwili odsunął się na bok. Następnie to właśnie Amerykanin wziął rozbieg i zaaplikował Running Elbow ...1....2....Kickout. Mutoh tak łatwo się nie podda, mimo to Amerykanin wskoczył na narożnik lecz niestety nie trafił z Missile Dropkick. Za to gdy wstawał to otrzymał Dropkick w kolana. Powaliło to B-Boya, wykorzystał to Mutoh zapinając ponownie STF. Amerykanin walczył lecz po kilku sekundach musiał odklepać i się poddać.

Keiji zadowolony wszedł na narożnik niestety nagle na arenę wbiegł Tommaso Ciampa. Zrzucił on legendę a do tego wymierzył potężny kopniak w brzuch a do tego także efektywny Powerbomb. Po tej akcji sycylijski psychopata wyniósł Japończyka na barki i wyszedł z nim na backstage.

…......

Po reklamach Shinsuke Nakamura wyszedł wściekły do ringu nawet bez swojej muzyki wejściowej. Chwycił od razu za mikrofon i miał widocznie coś do przekazania.

Shinsuke Nakamura – Ciampa porywając na zaplecze mojego mentora oraz przyjaciela przekroczyłeś pewien poziom. Teraz możesz być pewny że nasza niedzielna walka skończy się dla ciebie tragicznie. Nie tylko nie zdobędziesz pasa ale także zostaniesz brutalnie pobity jak największy przegrany. Teraz masz wyjść na ring i oddać The Great Mute. Jeżeli tego nie zrobisz to znajdę cię już dzisiaj i osobiście uduszę. Masz trzy sekundy ...1....2......

Gdy Japończyk miał już doliczyć do trzech to niespodziewanie zagrała muzyka Willie Macka

Willie Mack – Mam dla ciebie bardzo złe wiadomości Nakamura. Nie możesz teraz myśleć o Ciampie, bowiem czeka cię walka ze mną. Zobaczysz że to ja jestem prawdziwym materiałem na mistrza a ty jesteś japońskim ścierwem, które może mi podetrzeć buty.

Main Event

Shinsuke Nakamura vs Willie Mack

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Mack%20vs%20Nakamura_zpspru1zt8v.png

Panowie rozpoczęli od klinczu jednak Shinsuke nie dał się zaskoczyć i sprytnie przeskoczył za plecy przeciwnika. Następnie Azjata z całej siły rzucił giganta na liny tylko że temu udało się zaaplikować Arm Drag. Zaskoczyło to pretendenta do pasa więc Amerykaninowi udało się dołożyć także efektowny Dropkick. Wyrzuciło to Nakamure za liny, Willie więc nie chciał czekać i po odbiciu się od lin wyskoczył na przeciwnika efektownym Suicide Divem. Początek absolutnie należy do czarnoskórego wrestlera. Akcja po chwili wróciła między liny. Tam Shinsuke doszedł do siebie szybciej niż rywal i wykonał Russian Leg Sweep. Nie zrobiło to wielkiego wrażenia na Amerykaninie. Więc King of Strong Style idąc za ciosem odbił się od lin wykonując jeszcze Running Knee Drop ! ….1......2.....Kickout. Nakamura był zły. Podniósł więc oponenta jednak ten wykonał nagle Rondhouse Kick. Zachwiało to Azjatą, więc Mack odbił się od lin udało mu się jeszcze dołożyć Running Clothesline. Willie wiedział że po takiej akcji nie będzie wstanie zakończyć walki. Więc odbił się od lin by wykonać Running Leg Drop, niestety w ostatniej chwili pretendent do pasa obrócił się na bok. Zarówno jeden zawodnik jak i drugi wstawał na nogi. Gdy byli już wyprostowani to Shinsuke wymierzył serię mocnych uderzeń a do tego posłał przeciwnika na liny. Po odbiciu się przez Macka Japończyk zaaplikował efektywny Calf Kick ! ...1.......2.....Kickout. Japończyk wszedł na drugą linę by zaskoczyć oponenta kopniakiem z narożnika, tylko że ten w ostatniej chwili odsunął się na bok. Mack odbił się jeszcze od lin lecz wtedy wpadł prosto na Scoop Powerslam. Po chwili do tego także efektowny High Kick ! ...1......2......Kickout. Azjata był wściekły więc gdy oponent wstał to ponownie zrobił nabieg, tylko że wtedy to on wpadł na Enzuigiri. Willie był wściekły więc udało mu się jeszcze dołożyć Running Big Boot ! Czarnoskóry wrestler nie wiedział co zrobić by wygrać to starcie, wszedł więc powolnym krokiem na trzecią linę. Chciał więc zaatakować z narożnika. Lecz gdy był w locie to wpadł prosto na Dropkick w powietrzu. Shinsuke chciał iść za ciosem i odbił się od lin jednak w tym momencie Mack wymierzył mu efektywny Spinebuster ! ….1.....2.....Kickout. Amerykanin chciał skończyć pojedynek już definitywnie. Podniósł przeciwnika a do tego jeszcze wyniósł go pod Powerbomb. Shinsuke po kilku ciosach się uwolnił a następnie jeszcze to on odbił się od lin wykonując Running Enzuigiri ...1....2.....Kickout. Shinsuke postanowił to już zakończyć. Ustawił się więc w narożniku. Gdy Mack wstawał to zrobił rozbieg wpadając w oponenta kończącym Running Knee Strikem ! Niestety w tym momencie zagrała muzyka Tommaso Ciampy. Ten spokojnym krokiem wszedł na rampe ciągnąć za sobą The Great Mute. Legenda była cała w krwii. Shinsuke przez kilkadziesiąt sekund krzyczał do spokojnego Ciampy. Lecz gdy się odwrócił to wpadł na Spinebuster od Macka. Następnie Powerbomb i Diving Senton Bomb ! ...1.....2.....3...Willie Mack pokonuje pretendenta do pasa !!

Wielką wygraną Macka oraz zadowolonym Tommaso Ciampą kończy się ostatni odcinek Pepsi Time przed pierwszą galą ppv o nazwie „Max”. To już wkrótce.

Edytowane przez Arkao

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Ciampa, Ciampa, Ciampa-wszędzie on, można powiedzieć że cała fedka kręci się naokoło niego, pas dla niego jest w tej chwili best for business.

Great Muta niby legenda i występuje w najważniejszych segmentach ale coś słabo go rozpisujesz na tle Ciampy ,jeszcze to że krwawił mu nie pomogło.

Willie Mack wygrał, no cóż, może potem jakiś tag team match? Nakamura przecież będzie szukał zemsty.

Ogółem jest dobrze, podobnie jak poprzednio ale feudy się rozruszały i pod tym względem jest ciekawiej. Masz niby własną oprawę gali, zwłaszcza walk ale te niedokładne wycinki postur zawodników nieźle dają po oczach i może po prostu ich rendery by wystarczyły.

Strike First

Widać kto jest tutaj jest gwiązdą...Tommaso Ciampa, chociaż z jego gimmnickiem, powinien dostawać cheer a tutaj ma heat :D. Ciampa najprawdopodobniej zgarnie pas by później toczyć feud o niego z Mutą.

Nakamura wygłasza promo, chociaż nadal mam przekonanie ze jego szanse wynoszą około 5%, Ciampa na mistrza!

Ciampa po raz kolejny się pokazuje i atakuje po walce Japończyków...jest coraz ciekawiej, ale troche za duzo Ciampy.

Segment z Bramem i Ishiim też spoko, trochę duzo masz tych Japończyków ;) Walka na ppv Brama i Ishiego zapowiada sie też spoko, ale i tak każdy bedzie patrzył na starcie Nakamury z Ciampą.

Ciampa nokautuje kolejnego Japończa, przed chwilą wspomnianego Ishiego i Bram dokańcza sprawę Powerbombem. Raczej na gali wygra Ishii

Kolejny segment...trochę krótki i taki średni. Muta nie wypada narazie tak dobrze za mikrofon, mam nadzieje ze to sie poprawi. Shinsuke tez za duzo sie nie wypowiedział.

Po kolejnej walce atak Ciampy tym razem na Mutę...czekamy na ich feud po tym jak Tommaso zgarnie pas.

Kolejna wypowiedź Nakamury tym razem przed main eventem. Walka zapowiada sie niesamowicie i pewnie obaj nie będą chcieli odpuścić w szczególności Shinsuke. Mack wygrywa przy pomocy Ciampy, kolejne podgrzanie feudu.

Tygodniówka wypadła całkiem dobrze. Walki o odpowiedniej długości, segmenty w wiekszosc nie zawiodły. Czekać tylko na "Max" Ciampa na mistrza!! :twisted:

WWE TOP 5 : Styles, Orton, Rollins, Strowman, Fiend

Typery Attidute:

I miejsce - Euro 2016

211037455454a7d7ec224dd.jpg

Ocena gali:

Karta: 6/10

Backstage: 8/10

Walki: 7/10

Ocena prasy:

Ciampa jest na tyle mocno promowany, że wszyscy będą w dużym szoku jeżeli nie zdobędzie on pasa mistrzowskiego na Max. Wszyscy japońscy zawodnicy, a nawet The Great Muta nie mieli dotąd czegokolwiek do powiedzenia. Cała uwaga skupia się na Ciampie i jest on materiałem na mistrza.

Frekwencja: 5895

Bilety: 450*100+2345*75+3000*10=0,3 do budżetu

• Reputacja:   44
  • Urządzenie:  Android

Czytałem już wcześniej epizody twojej fedki, jednak dopiero teraz zdecydowałem się na wypowiedzenie się o tej ,,przygodzie po innym świecie'' Jak ktoś wspominał twoim głównym celem(w moim odczuciu) jest zachęcenie do tych kompletnie nieznanych osobistości. Na razie ku temu się nic nie posuwa. Przed oczyma mam obraz japońskich jobberów, których Ciampa istnie masakruje.(Jeszcze to słodzenie Nakamury) Był pepsi land, teraz Ciampa company. Mam nadzieję, że widok tak jedno wątkowej fedki długo się nie utrzyma. ;)

Fajny początek Daviego , poźniej gdzieś chłopina zniknął...szkłeda

Liczę , ze jakaś rewolucja odbędzie się na pierwszym ? abc-owskim ppv

163870508457e2d890447a3.jpg

Ceny biletów:

Vip - 300$

Średnie - 105$

Najtańsze - 50$

Part 1

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/plakat_zps3buefifi.png

Nadchodzi wielkie dzień dla Arkao Pepsi Federation. Pierwsza w historii gala PPV w wykonaniu federacji Arkao Arkaowskiego. Największe gwiazdy organizacji wejdą do ringu w Łodzi by dać fanom z całego świata najlepszy możliwy wrestling. Od wielu godzin cała Polska mówi tylko o tym. Wielkie kolejki na arenę są widoczne od samego rana. Wszyscy chcą zobaczyć walkę o Pepsi Championship między Tommaso Ciampą a Shinsuke Nakamurą. Tak więc bez przedłużania zapraszamy na pierwszej PPV w historii Arkao Pepsi Federation.

Match nr 1

Rocky Romero vs Cliff Compton

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/opener_zpstnmaakpv.png/spoiler]

Pierwsza walka tego PPV. Compton zaproponował podanie ręki przeciwnikowi i ten to przyjął. Tak więc po gongu wrestlerzy przeszli na środek ringu gdzie to rozpoczęła się wymiana ciosów. Romero dzielnie atakował przeciwnika jednak brak siły przeważył na tym że to jednak Cliff wyszedł z tego z inicjatywą. Amerykanin wrzucił rywala do narożnika gdzie to wykonał kilka mocnych kopniaków w brzuch oraz następnie jeszcze Stinger Splash. Cliff wszedł na trzecią linę i szykował się jeszcze do zaaplikowania Diving Clothesline'a z trzeciej liny. Niestety Rocky uniknął tego po czym dał radę wykonać High Kick prosto w głowę. Kilka sekund później Romero ponownie zaczął atakować rywala mocnymi kopami w żebra. Compton dał radę jednak przetrwać tą nawałnicę a do tego zaatakował przeciwnika Running Big Bootem. Akcja ta wyrzuciła z ringu Rocky'ego. Cliff wyszedł za nim, gdy więc podniósł rywala to Kubańczyk wymierzył mu serię mocnych prawych prosto w głowę. Do tego jeszcze uniknięcie Clothesline'a i następnie efektowny Running Frankenstainer. Cała arena nagrodziła lotnika brawami za tą efektowną akcję. Ten za to będąc skupionym wrzucił rywala między liny. Niestety gdy sam wszedł to wpadł na Big Boot oraz DDT. Teraz dopiero Compton mógł dojść do siebie, zaczął wstawać w tym samym momencie co Romero. Gdy panowie byli na kolanach to kolejny już raz zaczęli wymieniać się całą serią uderzeń. Compton oczywiście był silniejszy i dzięki temu udało mu się po wykonaniu kilku Uppercutów zaaplikować także Vertical Suplex …..1.....2....Kickout. Cliff ustawił się w narożniku chcąc znokautować Kubańczyka Bicykle Kickiem. Jednak Kubańczyk zdołał tego uniknąć a następnie sam powalił rywala efektownym Enzuigiri. Akcja ta wyrzuciła za liny Comptona. Romero więc postanowił zaryzykować i zaatakować oponenta akcją wysokiego ryzyka. Wskoczył na narożnik i wyskoczył na Cliffa ładnym Crossbody ! Okazało się niestety że ten go przejął w locie a do tego jeszcze posłał na bandy efektywnym Fallaway Slamem. Romero leżał przy bandach więc Cliff zrobił kilka kroków w tył szykując się chyba do czegoś ryzykownego. Gdy tylko Kubańczyk wstał to otrzymał niesamowitego Speara w bandy od Cliffa Comptona !! Fani wręcz wyskoczyli z miejsc. Za to Amerykanin wrzucił oponenta po kilku sekundach między liny gdzie chciał już skończyć walkę. Lecz gdy zrobił nabieg pod kolejnego Speara to nagle wpadł na Running Knee Strike od Romero ! Latynos mógł już przechodzić do pinu jednak nie miał na to sił. Był wyraźne zmęczony wszystkimi atakami przyjętymi od Cliffa. W końcu Rocky podniósł się na nogi i od razu ruszył na narożnik. Gdy jego przeciwnik wstał na nogi to Kubańczyk poczęstował go efektownym Missile Dropkickiem. Następnie jeszcze ustawienie się w narożniku i kolejna próba Running Knee Strike'u. Tylko że Cliff uniknął tego po czym sam dał radę zaaplikować Running Clothesline ! ...1....2......Kickout. Widać było że Compton jest już wyraźnie zmęczony. Mimo to podniósł oponenta i ustawił go sobie pod wykonanie Piledrivera. W ostatniej chwili Romero mu „uciekł” i sam wykonał Running Big Boot. Zwaliło to z nóg Comptona i ten wypadł z ringu. Kubańczyk musiał to wykorzystał i po zrobieniu rozbiegu wypadł prosto na wstającego Cliffa Suicide Divem ! Cała arena zgotowała mu owacje na stojąco. Romero więc idąc za ciosem chwycił za metalowe schodki i gdy Compton wstał to cisnął go właśnie tym przedmiotem. Kubańczyk wskoczył do ringu chcąc wygrać starcie przez wyliczenie. Cliff był już zmęczony i miał problemy by powrócić między liny. Jednak ostatecznie gdy sędzia był już przy dziewięciu to Compton dał radę wrócić. Tam Romero nie czekając na nic wpadł w niego efektywnym Running Knee Strikem to musi być już koniec ! ...1....2....Kickout ! Compton jeszcze się nie poddaje. Kubańczyk był wściekły że starcie nadal trwa. Postanowił więc zaryzykować absolutnie. Wszedł na trzecią linę mając w planach akcje wysokiego ryzyka. Niestety Cliff doskoczył do rywala wymierzając mu Belly To Belly Overhead Suplex. Rocky ledwo co podniósł się z maty a wtedy Domino wziął rozbieg atakując go efektownym Springboard Tornado DDT. Compton mógł już przypinać rywala jednak chciał go wykończyć do końca. Ustawił się więc w narożniku i gdy Romero wstawał to Cliff wpadł w niego Spearem ! ….1.....2......3.....Cliff Compton wygrywa tą walkę.

Po pojedynku Cliff zaoferował przeciwnikowi podanie ręki. Ten niechętnie ale zrobił to jednak widać było że Romero jest rozczarowany kolejną porażką.

….........................................

Wyświetlone została wczorajsza konferencja prasowa, na której obecni byli Arkao Arkaowski, Tommaso Ciampa oraz Shinsuke Nakamura. Podczas niej doszło prawie do bójki między Ciampą a Nakamurą, jednakże Tommaso w ostatniej chwili opanował nerwy i wyszedł z konferencji. Tak więc emocje przed tą walką są wręcz gigantyczne.

….............

Match nr 2 – Falls Count Anywhere Match

Bram vs Tomohiro Ishii

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Bram%20vs%20Ishii_zpsyvborvdv.png

Walka rozpoczęła się już na rampie gdzie to Bram zaatakował wychodzącego do ringu Ishiiego. Sędzia kazał natychmiast uderzyć w gong i starcie oficjalnie się rozpoczęło. Anglik wymierzył całą serię ciosów lecz Tomohiro wytrzymał pierwszą nawałnicę i sam zaczął odpowiadać uderzeniami łokciem. W końcu Japończyk zyskał przewagę i chciał zrzucić oponenta z rampy na stoły ustawione poniżej. Brytyjczyk nie chciał się tak łatwo poddać i po zadaniu mocnego Big Boota w brzuch rywala cisnął nim o Stage. Po kilku sekundach powtórzył tą akcję. Następnie wyniósł oponenta na barki, tylko że teraz to Ishii dał radę uciec mu z ramion. Anglik był wściekły i wziął nabieg, jednakże wpadł wtedy prosto na Clothesline od rywala. Azjata podniósł Brama i razem wyszli na backstage gdzie ponownie rozpoczął się pojedynek. Ishii chwycił za krzesełko lecz przeciwnik zdążył się odsunąć a następnie powalił Ishiiego Bicykle Kickiem. Podniósł on przeciwnika i ruszył dalej korytarzem, panowie doszli do stoiska z pepsi. Bram otworzył puszkę napoju i po kilku łykach rzucił ją prosto w stającego rywala. Następnie w stronę Azjaty poleciało jeszcze kilka puszek, ten nic sobie z tego nie robił i zdołał wymierzyć oponentowi Clothesline. Następnie wrzucił Brama w pewne drzwi, gdy zawodnicy tam wpadli to okazało się że to magazyn ze śmieciami. Ishii nie czekał długo i wysypał na rywala całą zawartość śmierdzącego kosza. Anglik się wściekł wykonując Azjacie bardzo mocny Big Boot oraz Clothesline na korytarzu. Akcja po kilku sekundach przeniosła się jeszcze dalej i w końcu panowie doszli do „stadionowej” restauracji. Natychmiast uciekło wiele osób, które jadły obiad. Brytyjczyk miał to gdzieś i chwycił za krzesło rzucając nim w Tomohiro. Gdyby tego było mało chciał nawet rzucić stołem, tylko że zamiast tego otrzymał mocny Big Boot. Teraz to Azjata mógł odzyskać ofensywę i nie popełnił błędu, chwycił więc za mopa do mycia podłogi i uderzył nim przeciwnika w głowę. Następnie chwycił wiaderko i wylał jego zawartość prosto na głowę Brama. Ten był wściekły ale też zamroczony, Tomohiro doprowadził że akcja przeszła do kuchni. Ishii chciał nawet kontynuować atak jednakże otrzymał potężny cios garnkiem w głowę. Anglik poszedł za ciosem wyciągając butle z gazem, szaleniec chwycił nawet za zapałki tylko że Ishii szybko zareagował gasząc jego zapał słoikiem, który rozbił się na głowie Europejczyka. Na głowie Brama pojawiło się wiele krwi, mimo to panowie nie robili sobie z tego właściwie nic. Przeszli dalej i po wyjściu z kuchni weszli prosto na kolejny korytarz. Azjata rzucił przeciwnikiem w drzwii i panowie wylądowali w szatni przebierających się do meczu siatkarek. Te były w lekkim szoku, za to Japończyk był w istnym raju. Chciał się przedstawić panią jednak wtedy otrzymał mało przyjemny Low Blow od swojego oponenta. Bram powoli podnosił się z ziemi i gdy zobaczył gdzie jest to jego mina diametralnie się zmieniła. Podszedł do jednej z pań jednak ta uderzyła go w twarz, wykorzystał to Ishii wymierzając rywalowi mocny Clothesline. Akcja po chwili wróciła na korytarz, tam Anglik znalazł kij do kendo, który zadał serię bardzo potężnych uderzeń. Ishii chciał szybko wyjść z korytarza i wyszedł prosto na parking. Tam szykowała się kolejna bitwa. Bram nie trafił bowiem z kopniakiem i Tomohiro nadział go na samochód, następnie chwycił głowę przeciwnika rozbijając nią szybę. Ishii chciał dołożyć także Brainbuster na asfalt, jednak Bram nie dał tego sobie wykonać i szybko wsiadł do samochodu. Niespodziewanie odjechał on mimo iż był cały w krwii. Ishii nie chciał tak łatwo odpuścić i razem z sędzią wsiadł do drugiego auta i pojechał za Bramem. W tym momencie obraz z kamery się urwał a my powróciliśmy na arenę

Nikt nie wiedział co się dzieje ale mimo to nadszedł czas na kolejną walkę.

.........

Match nr 3

Akira Tozawa vs Mascara Dorada

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Tozawa%20vs%20Dorada_zpsyoenug1z.png

Panowie przed walką podali sobie ręce. Następnie weszli w klincz i lepiej wyszedł na tym Mascara, który zapiął Headlock i sprowadził przeciwnika do narożnika. Tam zadał kilka bardzo mocnych kopniaków oraz po rozbiegu jeszcze próbował dołożyć Enzuigiri. Niestety Japończyk zrobił w ostatniej chwili unik a następnie po rozbiegu udało mu się wykonać przy narożniku Enzuigiri. Zwaliło to Dorada na matę, Tozawa chciał więc wykorzystać sytuacje i dołożyć efektowny Missile Dropkick. Niestety Luchador odsunął się wręcz w ostatnim momencie, teraz to jemu udało się objąć inicjatywę aplikując oponentowi efektowny Dropkick. Wyrzuciło to Akire za liny, tak więc Meksykanin długo nie czekał, wziął rozbieg i przeskoczył nad linami a następnie wykonał niesamowity Rope Leap Frankenstainer za ring. Fani podskoczyli wręcz z krzesełek gdy zobaczyli tak efektowny spot. Gdy zawodnicy znaleźli się za ringiem to Tozawa doszedł do siebie i rozpoczęło się starcie cios za cios. W końcu Japończyk zyskał minimalną przewagę, wziął więc rozbieg i wpadł w oponenta efektownym Spinning Heel Kickiem. Kilka sekund później udało mu się dołożyć także Irish Whip w stalowy słupek co musiało być bardzo brutalne. Azjata postanowił że akcja wróci do ringu, tam Mascara doszedł do siebie wykonując Enzuigir. Akira mocno to odczuł i by dojść do siebie wyszedł za ring, Dorada więc nie czekał i po odbiciu od lin wyskoczył na oponenta efektownym Somersault Sentonem. Teraz luchador szybko wrzucił rywala między liny i sam wszedł na narożnik. Chciał zakończyć pojedynek Diving Senton Bombem, niestety nadział się prosto na kolana swojego rywala. Tozawa szybko wstał i udało mu się wymierzyć efektowne Enzuigiri, powaliło to Dorada. Tak więc Akira wziął rozbieg i dał radę zaaplikować klasyczny Running Senton ...1....2.....Kickout. Starcie nadal trwa. Tozawa szedł jednak za ciosem, gdy Dorada wstawał i był już na kolanach to blondyn zadał mu serię potężnych kopniaków w klatkę piersiową. Mimo to Mascara przechwycił w końcu nogę i zaskoczył oponenta Leg Sweepem. Zaskoczyło to Azjatę a Luchador szedł za ciosem i przy pomocy lin zdołał dołożyć Double Jump Frankenstainer Kilka sekund później jeszcze Tornado DDT ...1......2.....Kickout. Teraz to Dorada był bardzo bliski wygranej. Widać było że chce on wygrać za wszelką cenę, zaczął więc podnosić Tozawę. Tylko że ten po raz kolejny zaaplikował przeciwnikowi High Kick w głowę. Przez tą akcję Mascara wypadł z ringu, teraz Azjata wziął rozbieg i wypadł na niego z bardzo efektownym Suicide Divem. Akira szybko wrócił do ringu i powtórzył ten efektowny lot, osłabiło to Dorade a Tozawa szedł za ciosem i zrobił to jeszcze jeden raz. Następnie szybko wrzucił Meksykanina między liny, sam wszedł na trzecią linę chcą skończyć pojedynek Moonsaultem ! …..1.....2.....Kickout. Azjata był wściekły że starcie nadal jest kontynuowane, zaczął się nawet kłócić z arbitrem. Gdy zobaczył że nic to nie dało to zaczął się szykować do wymierzenia jeszcze jednego Moonsaulta z narożnika. Niestety tym razem nie trafił w oponenta, który zdążył odsunąć się na bok. Zawodnicy powoli podnosili się na nogi, Akira był za linami a że Dorada pierwszy doszedł do siebie to zrobił rozbieg a następnie wymierzył oponentowi bardzo efektowny Running Outside Frankenstainer ! Dwójka ta wylądował za ringiem. Mascara chwycił za schodki chcąc rzucić je prosto na przeciwnika, lecz ten zdążył się odsunąć i wykonał Running Dropkick za ringiem. Po tej akcji wrzucił oponenta między liny, tam szybko zdołał wymierzyć efektowny Running Knee Strike. A po chwili jeszcze 450 Splash ! ….1...2....3....Akira Tozawa wygrywa bardzo ważną walkę na PPV.

…....

http://images.franchising.pl/fdf/bb2/makdonald2.jpg

Kamera przeniosła się pod McDonalda w Łodzi, gdzie to walczyli Bram oraz Tomohiro Ishii. Widać było że dopiero wysiedli z samochodów, wiele osób na ulicy zaczęło uciekać a dwójka wrestlerów wymieniała ciosy przy drzwiach do restauracji. Anglik zdołał zdominować lekko oponenta i rzucił go w kierunku drzwi, Ishii wpadł na nie rozbijając szybę i wpadając do środka. Oczywiście Brytyjczyk wszedł tam za nim, chwycił za krzesło od stolika i wymierzył serię potężnych uderzeń tym przedmiotem w plecy oponenta. Widać było że Azjata jest mocno obity. Bram widocznie zgłodniał bo podszedł do stoiska i zamówił dwa Hamburgery, jeden bardzo szybko a zjadł a drugim chciał rzucić w wstającego Tomohiro. Ten jednak zrobił unik a po chwili wykonał Clothesline i dwójka zawodników przeleciała przez ladę prosto do stoiska dla sprzedawców. Japończyk oblał oponenta ketchupem i zadał mu serię mocnych ciosów łokciem w nos. Bram był mocno obolały i wydostał się zza lady, w końcu przenieśli się oni na zaplecze a następnie udało się im wyjść tyłem. Wtedy wpadli prosto na grupkę kibiców Widzewa, którzy wracali po przegranym meczu. Wściekli kibole rzucili się na wrestlerów lecz ci łatwo odparli ich atak, Tomohiro jednemu z nich zaaplikował potężny Lariat a Bram dołożył Powerbomb do śmietnika. Cała reszta widzewiaków uciekła. Mimo to starcie nadal trwało, Azjata rzucił oponentem w śmietnik i jemu dołożył Big Boot. Tomohiro wziął za głowę przeciwnika i zaczął z nim iść w stronę miasta......

….................

Match nr 4 – Arkao Junior Heavyweight Championship Match

Davey Richards vs Kota Ibushi

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Ibushi%20vs%20Richards_zpsm5zhbhtv.png

Sędzia pokazał zawodnikom pas i ci byli gotowi do walki. Ibushi zaproponował podanie ręki lecz Davey Richards odmówił za co został wybuczany. Fani zdecydowanie dopingowali Kote a panowie weszli w klincz, Amerykanin zapiął oponentowi dźwignie na ręke. Ten dał radę się wydostać i akcja przeniosła się pod lin. Sędzia kazał odpuścić Ibushiemu lecz Davey go uderzył w twarz, to wściekło Azjata jednakże American Wolf wykonał to jeszcze raz i dodał nawet kopniaka. Davey powalił oponenta lecz ten sprytnie przechwycił jego głowę między liny. Teraz to Richards musial się wydostać i przesedł do Roll Upu. To nic nie dało więc sprytnie zapiął Camel Clutch, Kota wstał jednakże szybko wpadł na Shoulder Block. Po chwili Davey przeszedł do Roll Upu, to nie skończyło walki więc zapiął dźwignię osłabiając plecy oponenta. Po niej ponownie przeszedł do pinu, lecz teraz to Ibushi zapiął dźwignię na plecy. Po chwili puścił przeciwnika a fani ciągle byli za Azjatą. Wrestlerzy na środku ringu znowu się spotkali, Kota przeszedł do nogi oponenta i przeciwnicy próbowali się osłabić. Wolf w końcu zapiął Headlock, z niego ponownie przeszedł do dźwigni osłabiającej plecy. Ibushi zrobił przewrót w tył i wydostał się po czym szybko zapiął duszenie. Richards wstał i powalił oponenta, zapiął dźwignię na rękę i przeszedł do pinu. Oczywiście walka ciągle trwa, mimo to Amerykanin nadal ma przewagę. Kota wstał na nogi i wykonał kilka ciosów, tylko że Davey uniknął Dropkicka. Teraz to Amerykanin wziął rozbieg lecz wtedy już trafił na nogi oponenta. Body Slam od Ibushiego i próba naskoku na twarz rywala, nie udało się to więc Azjata zadał mocny kopniak w plecy i po chwili mógł już dołożyć naskok na głowę ...1.....2....Kickout. Kota wyszedł za liny chcąc zaatakować z lotu, lecz gdy leciał to Davey wykonał mu Dropkick. Richards był wściekły i podniósł rywala wymierzając kilka kopniaków oraz efektywny Clothesline. Zamroczyło to osłabionego Japończyka, za to Wolf nie odpuszczał i zapiął bardzo bolesny Boston Grab. Kota czuł ból jednakże dał radę dotrzeć do lin, mimo to Richards po kilku sekundach wymierzył Backbreaker ..1.....2.....Kickout. Ibushi nie chciał się poddać, wstał więc na nogi i uderzył przeciwnika w twarz. Jednakże ten sprowadził oponenta do narożnika wykonując tam serię kopniaków w klatkę piersiową a następnie Corner Clothesline. Ponownie nabieg na oponenta jednak teraz Azjata odpowiedział Spinning Heel Kickiem ! Dwójka ta wstawała z maty, Kota wyniósł przeciwnika i wyrzucił go przez górną linę za ring. Fani napędzali Kote a ten po zrobieniu rozbiegu wyleciał na przeciwnika świetnym Somersault Sentonem. Japończyk wrzucił przeciwnika między liny i sam szykował się do efektownej akcji, udało mu się dołożyć Springboard Crossbody ...1......2...Kickout. Starcie nadal trwa, Ibushi podniósł Daveya jednak ten odpowiedział kilkoma ciosami. Kota nie dał się zaskoczyć i wykorzystał to że jest silniejszy dokładając Slam na matę. Azjata wszedł na trzecią linę, szykował się do Moonsaulta lecz Richards doszedł do niego i tam ponownie rozpoczęła się walka. Kota zrzucił go z góry, jednakże Davey nie chciał się poddać i wszedł ponownie. Tym razem udanie wykonał Avalanche German Suplex, niestety Ibushi w locie zrobił przewrót na nogi. Gdy Richards się odwrócił to zainkasował potężny Bicykle Kick a następnie jeszcze Poisoned Frankenstainer i Piledriver od Ibushiego !! ..1.....2....Kickout. Starcie nadal trwa. Amerykanin wyleciał z ringu, Japończyk wyszedł za nim i udało mu się tam wykonać kilka chopów. Richards miał już wyraźnie dość tej walki, przy bandzie inkasował bowiem kolejne ciosy od przeciwnika. Azjata posłał rywala między liny ..1.....2....Kickout. Walka nadal trwa, Kota dołożył więc efektywny Suplex. To także nie skończyło starcia więc postanowił atakować zwykłymi ciosami, Davey chciał za wszelką cenę zdobyć pas. Wstał więc na nogi i rozpoczął się pojedynek cios za cios, bushi wygrał go. Jednak nie trafił z Suplexem i Amerykanin wyrzucił go z ringu, następnie wziął rozbieg wypadając na oponenta niesamowitym Suicide Divem ! Zawodnicy przelecieli przez barierki do publiki, po kilkudziesięciu sekundach Richards i Ibushi weszli między liny. Richards był zmotywowany by wygrać, mimo to Kota nie odpuszczał i trwało starcie cios za cios. Ibushi rzucił oponenta na liny lecz ten po odbiciu odpowiedział Enzuigiri ..1....2....Kickout. Fani na arenie już nie siedzieli, Richards wziął rozbieg i dołożył Clothesline. Następnie wszedł na narożnik wykonując Missile Dropkick, po tej akcji podniósł oponenta i zadał serię mocnych kopniaków. Ibushi nie chciał się poddać i wykonał German Suplex, tylko że Richards zrobił przewrót w powietrzu i kilka sekund później zaatakował oponenta Powerbomem. Teraz zapiął za to Boston Grab, mimo wielkiego bólu Ibushi doszedł do lin. Wolf nie chciał odpuszczać i po wykonaniu Body Slamu wszedł na trzecią linę. Azjata także tam wszedł ponownie rozpoczyjąc walkę, Richards zrzucił oponenta. Jednakże ten wymierzył Enzuigiri oraz Superplex, następnie jeszcze wyniesienie na barki i Backbreaker ! ….1....2.....Kickout. Wielkie emocje w pałacu sportu trwają. Kota szykował się do Phoenix Splashu z trzeciej liny, jednak Richards wszedł do niego. Panowie walczyli ponownie na śmierć i życie, w końcu Japończyk zrzucił oponenta lecz nie trafił ze Splashem. Davey wykorzystał to powalając oponenta i zapinając Ankle Lock, wydawało się że Azjata się podda. Tylko że zamiast tego panowie wykonywali sobie cały czas Roll Upu. Żaden nie mógł tak wygrać, więc Ibushi postanowił wykonać Eznugiri. American Wolf przejął mu nogę i zapiął Ankle Lock. Japończyk w ostatniej chwili zdołał się chwycić lin, tylko że nagle otrzymał jeszcze German Suplex. Davey chciał dołożyć Suplex, zamiast tego jednak otrzymał kilka ciosów, tylko że ostatecznie to Kota wykonał Suplex za ring i zarówno jeden wrestler jak i drugi wyleciał przez górną linę. Za ringiem ponownie rozpoczęła się walka, panowie wykonywali sobie całe serie chopów. W końcu Kota wylądował na bandzie i Richards wyrzucił go w publiczność Big Bootem. Następnie wrócił do ringu i kazał sędziemu wyliczać oponenta. Tylko że Davey stwierdził że nie chce tak wygrać i wyszedł za ring, wtedy otrzymał Superkick i sytuacja się odmieniła. Teraz to Richards był wyliczany, Ibushi mógł wygrać już tą walkę. Na całe szczęście Wilk wrócił między liny w ostatniej sekundzie walki. Kota już na niego czekał, jednakże nie dał rady wykonać Suplexu i akcja przeniosła się na krawędź. Tam panowie zaczęli wymierzać sobie kopniaki oraz uderzenia, w końcu Azjata chwycił oponenta i zaaplikował mu Russian Leg Sweep z krawędzi ringu na podłogę ! Arbiter zaczął liczyć, Kota zdążył wrócić do środka. Davey za to zbierał się bardzo wolno, mimo to w ostatniej chwili dał radę wrócić. Azjata nie wierzył, Richards powoli wstawał na nogi, nie miał już prawie sił. Mimo to wykonał cios jako pierwszy, tylko że Ibushi zainkasował mu Superkick i German Suplex ! To koniec ! ….1.......2....KICKOUT ! Richards walczy jak bohater. Japończyk wyniósł go na barki wymierzając Powerbomb, mimo to nie udało się dołożyć Superkicka bo Davey przejął nogę. Do tego zapiął bardzo bolesny Single Leg Boston Grab ! Ibushi był daleko lin, do tego Wolf oplątał mu nogi i przeszedł do Roll Upa. Ponownie sędzia doliczył do dwóch, gdy panowie byli na nogach to zaczeli wojne na kopniaki i ciosy. Starcie było bardzo wyrównane, fani byli bardzo podzieli. Kota wykonał Superkick lecz wtedy Wilk natychmiast odpowiedział Lariatem, do tego próba wyniesienia i Buckle Bomb i następnie High Kick. Po tej akcji Davey wymierzył PILEDRIVER ….1......2.....Kickout !!!! Fani nie mogli już uwierzyć w to co się dzieje. Richards ustawił sobie oponenta i wszedł na narożnik, niestety Ibushi wstał na nogi i doszedł do oponenta. Rozpoczęła się ponownie walka na trzeciej linie, wtedy Azjata zadał mocny kopniak i Richards spadł na krawędź ringu. Więc Ibushi zaaplikował mu Diving Foot Stomp ! ...1.....2....Kickout. Teraz to Kota nie mógł uwierzyć że to jeszcze trwa. Mimo to szybko wstał i wyniósł przeciwnika pod Powerbomb, wykonał tą akcję w narożnik a do tego także Superkick !! ….1.....2....Kickout ! Cała arena była już za Daveyem, ten nie miał siły by podnieść się na nogi. Azjata więc go podniósł, tylko że Richards uniknął Superkicka i sam wymierzył Running Knee Strike po odbiciu się od lin. Następnie szybkie wejście na narożnik i dołożenie Shooting Star Pressu od Wilka ! ...1...2....3....Davey Richards pierwszy w historii Arkao Junior Heavyweight Championem !

Po walce sędzia wezwał do ringu służbę medyczną, która miała zająć się wrestlerami. Pierwszy na nogi wstał Davey Richards, Kota Ibushi zrobił to chwilę później. Japończyk zaoferował przeciwnikowi uścisk dłoni, Amerykanin długo się zastanawiał ale w końcu podał oponentowi dłoń a następnie wyszedł z ringu.

…............................................

Wracamy do walki Brama z Tomohiro Ishiim. Zobaczyliśmy że panowie wrócili już pod arenę gdzie to okładali się potężnymi ciosami. Na parkingu stała cała rzesza fanów, która dopingowała im przy dosłownie każdym ciosie. W końcu Bram wykonał potężny kopniak w brzuch i wrzucił swojego oponenta w ścianę, mocno to zamroczyło Ishiiego, który jednak powoli podnosił się na nogi. Anglik nie chciał czekać i wsiadł do jednego z samochodów. Chciał rozjechać wstającego Japończyka, jednakże ten w ostatniej chwili odsunął się na bok. Bram był wściekły, gdy wychodził z auta to Ishii uderzył go drzwiami. Po chwili powtórzył tą akcję, kompletnie zamroczyło to Anglika. Za to Azjata nie czekając długo chwycił go wrzucił przez drzwi do holu Pałacu Sportu. Tam zadał kolejną serię ciosów. Zawodnicy kierowali się chyba nareszcie w stronę ringu.

…..........................................

Match nr 5

Willie Mack vs Matt Taven

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Mack%20vs%20Taven_zpsvtc9eulj.png

Taven zaproponował podanie ręki przeciwnikowi, Willie długo się zastanawiał i w tym momencie Matt zaatakował go kopniakiem w brzuch oraz serią ciosów w narożniku. Był on bardzo zadowolony, tylko że gigant doszedł do siebie i odpowiedział wieloma ciosami. Do tego rzut na matę i Taven wolał się ewakuować z ringu. Mack ruszył za nim i rozpoczął atak za linami, nadział głowę oponenta na stół komentatorski a następnie wymierzył kilka chopów. Po tej akcji walka wróciła między liny, Mack tam systematycznie atakował oponenta. Po kilku Headbuttów Taven miał już dość tego starcia, mimo to udało mu się uniknąć Big Boota i wykonał nawet Spinebuster …..1.....2....Kickout. Było bardzo blisko sensacji, Matt nie odpuszczał bowiem zasypał rywala wieloma uderzeniami i Knee Dropem. Mack powoli podnosił się na nogi, mimo to Matt wykonywał cały czas Shoulder Blocki w narożniku. Gdyby tego było mało to zaczął on dusić swojego oponenta. Gdy podszedł kolejny raz do rywala to otrzymał Big Boot, mimo to Taven zdołał rzucić giganta na liny i wymierzyć Dropkick …...1.......2.....Kickout. Wrzucenie Macka w narożnik i jeszcze Corner Clothesline od Taevna, tylko że Mack doszedł do siebie i po odbiciu od lin zdołał zaaplikować oponentowi efektowny Running Strike. Zawodnicy stali na nogi w tym samym momencie, zaczęli wymieniać się ciosami. Wydawało się że Matt wyjdzie na tym lekcje lecz wpadł na kilka Clotheslinów oraz Body Slam. Do tego odbicie od lin i Leg Drop od Macka ….1.....2....Kickout. Walka nadal jest kontynuowana, olbrzym wyniósł rywala na barki i wymierzył mu potężny Slam. Po chwili powtórzył tą samą akcję jeszcze raz a gdyby tego było mało to zaskoczył też Matta Backbreakerem. Willie postanowił zakończyć już starcie, tylko że na jego nieszczęscie Taven wymierzył mu Superkick a do tego German Suplex. Następnie także Spear oraz potężny Powerbomb od Matta ….1.....2....Kickout. Taven chciał wynieść przeciwnika lecz zamiast tego trafił na dwa klasyczne Suplexy oraz German Suplex na koniec kombinacji. Zawodnicy mieli już mało sił ale mimo to wstali na nogi, Mack nie trafił ze Splashem w narożniku jednak gdy Matt wział nabieg to trafił na Samoan Drop. Kilka sekund później czarnoskóry wrestler dołożył także Moonsault ...1.....2....Kickout. Williemu nie udało się trafić z Clotheslinem i prawie uderzył sędziego, na szczęście się zatrzymał tuż przed nim. Tylko że wtedy Taven poczęstował olbrzyma soczystym Low Blowem. Następnie dołożył także German Suplex ….1.....2.....Kickout. Mack się jeszcze nie poddaje, Taven podniósł go na nogi lecz wtedy gigant wymierzył mu Enzuigiri a następnie jeszcze trzy Standing Moonsaulty z rzędu ...1......2......3.....Willie Mack ponownie wygrywa.

…...........................

Gdy tylko Willie Mack i Matt Taven odeszli na Backstage to na trybunach pojawili się Tomohiro Ishii oraz Bram. Zaczęli tam istną walkę cios za cios, tylko że w końcu Bram zadał potężnego kopniaka w głowę przez co Ishii zaczął spadać po schodach na dół. Gdy wylądował na płycie to Anglik powalił go jeszcze potężnym Clotheslinem, następnie chwycił on oponenta i przeszedł z nim w okolice ringu. Więc dwójka ta po ponad godzinie ponownie pojawiła się przy ringu. Bram wrzucił tam oponenta a sam chwycił za krzesełko, szykował się do ciosu w głowę lecz w ostatniej chwili Ishii zrobił unik. Teraz to on wziął rozbieg i wykonał przeciwnikowi wysoki Big Boot powalając Brytyjczyka na matę. Japończyk chwycił za krzesełko i zadał serię potężnych ciosów w plecy rywala, wydawało się że może to być już koniec Brama. Tomohiro ustawił się bowiem przy narożniku czekając aż tylko jego przeciwnik wstanie na nogi. Wtedy Azjata wymierzył mu imponujący Lariat. Na sam koniec Japończyk chciał wymierzyć Brainbuster, niestety Anglik wykonał kilka potężnych kolan w głowę oponenta przez co ten go puścił. Bram wiedział co zrobić i przymierzył w głowę rywala krzesłem. Do tego ustawienie się w narożniku i Spear dla wstającego Ishiiego. Po chwili jeszcze raz ustawienie się w narożniku i ponownie Spear ! ...1.....2....3...Bram wygrywa tą baardzo długą walkę. Po gongu zawodnikami musieli zająć się lekarze.

.

[ Dodano: 2015-05-01, 16:07 ]

Part 2

Filmik pokazujący feud między Shinsuke Nakamurą a Tommaso Ciampą.

Main Event – Pepsi Championship Match

Shinsuke Nakamura vs Tommaso Ciampa

http://i1380.photobucket.com/albums/ah188/Arkao778/Main%20Event_zps7scgl7be.png

Na arenie było czuć wielkie emocje. Zarówno Tommaso jak i Shinsuke byli bardzo zmotywowani by wygrać ten pojedynek. Wydawało się że fani są bardziej za Nakamurą lecz brutalny Ciampa także miał swoich fanów. W narożniku stał Arkao Arkaowski, który miał po walce wręczyć pas mistrzowski zwycięzcy. Bez wątpienia na naszych oczach tworzy się wielka historia Arkao Pepsi Federation.

Tommaso na samym początku rzucił kilka ostrych słów w kierunku prezesa. Następnie zawodnicy przeszli na środek ringu gdzie to Ciampa pokazał przeciwnikowi dwa środkowe palce. Przez kilkanaście sekund nikt nie chciał zaatakować, ale w końcu doszło do klinczu i Ciamoa sprowadził rywala do narożnika. Nakamura go jednak odepchnął, po chwili ponownie doszło do zwarcia i teraz to Japończyk nastraszył przeciwnika. Gdy doszło do trzeciego klinczu to Shinsuke szybko przeskoczył za plecy oponenta, niestety Ciampa chwycił za jego rękę i po wykręceniu zaczął ją brutalnie naciągać. Nakamura mimo to wstał na matę i zrobił po chwili dokładnie to samo z kończyną psychopaty. Ciampa chciał się wydostać ale zamiast tego poleciał na matę gdzie to jego rywal zaczął dokładać kopniaki kolanem w obolałą rękę. Mimo to Amerykanin dał radę wstać na nogi i po chwili zdołał się wydostać, mimo to Shinsuke ponownie powalił go na ziemię i zapiął dźwignię na kończynę. Musiało to być bardzo bolesne, jednak mimo to Ciampa rzucił oponentem o liny i nareszcie powalił go clothesline. Teraz mógł dołożyć kilka łokci oraz ponownie efektywny Clothesline. Nakamura wstał na nogi lecz otrzymał kilka ciosów, mimo to Azjata szybko poradził sobie z rywalem powalając go i kolejny raz zapinając dźwignię na rękę. Tommaso nie chciał odpuścić i zdołał podnieść się na nogi, wtedy wykonał ponownie Irish Whip. Nakamura wykonał Shoulder Block lecz kilka sekund później Amerykanin odpowiedział Spinebusterem. Do tego kilka bardzo mocnych uderzeń łokciem oraz duszenie nogami przy linach. Tommaso nie przestawał dusić rywala i sędzia musiał interweniować, Ciampa cały czas walczył brutalnie wykonując kopniaki w głowę przy linach i do tego katapultę. Tommaso wyszedł z ringu i gdy oponent miał głowę na krawędzi ringu to wymierzył mu cios łokciem. Nakamura wypadł z ringu a Amerykanin podniósł ręce do góry jako zwycięzca. Gdy Azjata chciał powrócić to ponownie wpadł głową na liny a po chwili Tommaso dał radę zapiąć Headlock. Widać było że Nakamurze brakuje już powietrza, więc wściekły Ciampa wykonał mu kilka Knee Dropów w głowę ...1....Kickout. Nic to nie dało więc sycylijski psychopata kolejny już raz zapiął Headlock. Shinsuke nie chciał się poddać i wstał na nogi, wymierzył kilka uderzeń, Ciampa odpowiedział i wywiązała się mocna bitwa. Tommaso wrzucił oponenta do narożnika gdzie ponownie go osłabił i zaczął dusić nogą. Tylko że po chwili Japończyk wymierzył Irish Whip oraz Clothesline. Kilka sekund później jeszcze raz wykonanie tej akcji i Roll Up …..1.....2....Kickout. Starcia nadal trwa, mimo to Shinsuke zaskoczył rywala Russian Leg Sweepem. Nie dało mu to wygranej, Nakamura chciał dołożyć Bulldog tylko że zamiast tego Ciampa pchnął go na narożnik. Osłabiło to Japończyka, Tommaso wsadził go na narożnik i wykonał kilka mocnych uderzeń w twarz. Następnie jeszcze próba Superplexu, tylko że zamiast tego Nakamura zrzucił go z góry i dołożył Diving Knee Drop ..1....2.....Kickout. Ciampa doszedł do siebie bardzo szybko, bowiem udało mu się zaaplikować Backbreaker a następnie jeszcze wyrzucił oponenta za ring. Tam Tommaso kontynuował atak wykonując całą masę ciosów, do tego jeszcze wrzucił oponenta w stalowy narożnik. Amerykanin zyskał sobie teraz bardzo dużą przewagę, tylko że gdy był z przeciwnikiem przy bandach to ten go pchnął i razem wpadli w publiczność. Tam Nakamura zadał rywalowi serię uderzeń i po chwili wrócili oni do ringu. Tylko że obity Tommaso ponownie wyszedł za liny, wtedy Azjata wykonał mu Double Axe Handle z krawędzi ringu. Chciał kontynuować atak lecz został powalony i Ciampa dołożył katapultę na stół komentatorski. Shinsuke przez niego przeleciał a Tommaso wtedy zadał mu jeszcze całą serię uderzeń. Psychopata rzucił oponentem o drugi stół i sam wszedł na krawędź ringu. Udało mu się zaaplikować bardzo efektowny Elbow Drop z krawędzi ringu na stół. Nakamura był mocno obity, mimo to dał radę wrócić na krawędź ringu. Jednak tam Tommaso dołożył mu efektywny Suplex, następnie już w ringu wszedł on na drugą linę wymierzając Elbow Drop ...1......2..Kickout. Ciampa był wściekły że nadal to trwa, Nakamura wpadł w narożnik a Tommaso posłał go Irish Whipem w narożnik. Przez bół Nakamura ledwo walczył, a przeciwnik ponownie zaczął go dusić przy linach. Następnie jeszcze zrobił nabieg i naskoczył na swojego oponenta ...1.....2.....Kickout. Sycylijski psychopata idąc za ciosem zapiął Abdominal Stretch, wspomógł się linami i sędzia kazał przerwać dźwignię. Ciampa był wściekły na arbitra. Mimo to dalej kontynuował swój atak, tylko że Shinsuke przechwycił jego uderzenie i sam zaczął wykonywać swoje. Japończyk teraz niesamowitymi uderzeniami powalił oponenta a następnie rzucił go głową na liny ...1.....2......Kickout. Shinsuke przekroczył pewną granicę i po zadaniu kilku mocnych ciosów wymierzył rywalowi Piledriver ! ...1.....2...Kickout. Starcie to nadal trwa, Azjata szedł za ciosem wykonując bolesny Backbreaker, teraz Shinsuke wszedł na narożnik. Niestety Tommaso zadał mu cios w brzuch i oponent spadł na krocze, teraz Ciampa zaczął wymierzając uderzenie za uderzeniem. Do tego Superplex ! Tylko że Nakamura niespodziewanie przeszedł do Roll Upu, nie dało mu to jednak zwycięstwa. Zawodnicy wstali na nogi i Shinsuke podszedł do oponenta, tylko że ten wtedy szybko wyniósł go i zaskoczył swoim kończącym Powerbombem ! ...1......2.....Kickout ! Tommaso jeszcze nie jest mistrzem. Amerykanin nie wierzył że walka jeszcze trwa. Zadał więc całą serię ciosów w głowę oponenta, na wiele to się jednak nie zdało. Tommaso nie chciał odpuścić i zapiął ledwo przytomnemu przeciwnikowi Boston Grab. Tylko że Shinsuke jakimś cudem dał radę dojść do lin. Amerykanin przy linach cały czas zasypywał go serią mocnych kopniaków w głowę, następnie w narożniku uderzenia w żebra. Ciampa chciał wykonać Irish Whip w kolejny narożnik lecz Azjata był tak zmęczony że nawet tam nie dobiegł ...1....2.....Kickout. Wściekły Tommaso zapiął dźwignię na plecy, lecz nagle Nakamura przejął mu nogę próbując zapiąć Boston Grab. Ciampa chwycił się lin lecz trafił na serię uderzeń, po chwili jeszcze Sleeper Hold od Nakamury. Tommaso dał radę się wydostać wymierzając Jawbreaker. Obaj pretendenci powoli wstawali z maty, Amerykanin był pierwszy i zapiął oponentowi Sleeper Hold. Lecz ten dał radę się wydostać i sam wymierzył High Kick powalający rywala. Ciampa i Nakamura byli bardzo osłabieni i wstawali na nogi właściwie w takim samym tempie. Gdy obaj nareszcie się podnieśli to Shinsuke nie trafił z kopniakiem i Ciampa wykonał mu Spinebuster. Do tego zasygnalizował kończący Powerbomb, udało mu się nawet wynieść przeciwnika lecz nagle na krawędzi ringu pojawił się The Great Muta. Odwrócił on uwagę sędziego a z drugiej strony wpadł Arkao Arkaowski, który podał Pepsi Championship Nakamurze a ten będąc na ramionach oponenta zadał cios pasem w głowę ! Następnie Japończyk wyrzucił tytuł za ring i sprytnie przeszedł do Roll Upa ..1.....2....3....Shinsuke Nakamura jest pierwszym w historii Pepsi Championem.

Fani na arenie mimo iż dopingowali całą walkę Nakamure to teraz zaczęli na niego buczeć. To samo stało się z Arkao i Great Mutą, oni jednak na to nie patrzyli i szybko wyszli na Backstage świętując przy okazji z pasem. Ciampa za to zebrał owację na stojąco mimo iż nie jest ulubieńcem fanów. Wściekły Amerykanin zniszczył stół komentatorski i zaczął krzyczeć do kamery że zniszczy Nakamure oraz Arkaowskiego. Tym widokiem kończymy pierwszą w historii galę PPV od Arkao Pepsi Federation

Edytowane przez Arkao

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Początek i od razu plus bo postanowiłeś w końcu zrobić coś z oprawą graficzną i chwała ci za to. Nie jest jakoś świetnie ale zdecydowanie o niebo lepiej od poprzedniej.

Romero vs Compton dość ciekawa walka, Romero przypomina trochę Ambrose'a. Wygrana jego rywala mnie nie zdziwiła, sam jego wygląd sugeruje że jobberem to on nie będzie.

No i co do właśnie tego pojedynku nie był on jakoś długi ale został odpowiednio rozpisany i wygrał dokładnie ten zawodnik na którego po cichu stawiałem, on ma potencjał.

Świetny pojedynek Richardsa i Kota Ibushiego. Widać że to kot nie tylko z imienia :lol: Wygrywa Davey i zdobywa pas, tak jak chciałem, cieszę się że na niego stawiasz.

Mack vs Taven dość krótka walka która jednak w ogóle mnie nie zainteresowała. Myślę że wygrał ten zawodnik, ten który może coś osiągnąć.

Walka Brama i Ishiego- na początek mały błąd bo wstawiłeś zdjęcia odwrotnie w stosunku do ich nazwisk. W każdym razie ten pojedynek skradł show, segment w Mac'u bardzo mi się podobał. Wygrana Brama chyba była lepszą opcją. Można powiedzieć że tak powinien wyglądać pojedynek Harpera z Deanem na ER.

Trochę się zdziwiłem gdy okazało się że main event nie jest jednak najdłuższą walką gali ale ok. Był to dobry pojedynek ale czegoś mi w nim brakowało. Wygrywa Nakamura wbrew przewidywaniom, nie widzę go jako heela i uważam że końcówka została źle rozegrana.

Gala naprawdę dobra, widać że się postarałeś, choć niektóre elementy mógłbyś inaczej rozpisać ale no cóż nie da się mieć wszystkiego. Solidne 3+/4- w skali szkolnej.

Edytowane przez Betrayal
Strike First

Ocena gali:

Karta: 7/10

Backstage: 8/10

Walki: 8/10

Ocena prasy:

Bardzo dobra pierwsza gala iPPV! Ciekawy motyw z Tomahiro Ishii i Brama. Mieszkańcy Łodzi musieli być bardzo zdziwieni widząc dwóch bijących się zawodników na ulicach. Same walki stały na dobrym poziomie, a rozstrzygnięcia niektórych zaskoczyły. Zwłaszcza wyłonienie pierwszego Pepsi Championa. Sposób dokonania tego zapowiada, że Tomasso Ciampa nie powiedział jeszcze ostatniego słowa i czekamy na to, co zrobi na tygodniówce.

Frekwencja: 7895

Bilety: 1895*300+4000*105+2000*50=1 mln do budżetu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...