Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Extraordinary Wrestling Experience (EWE)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ocena gali:

Karta: 4/10

Backstage: 6/10

Walki: 5/10

Ocena prasy:

Jest lepiej niż ostatnio, ale można jeszcze się przyzwyczaić do jakości walk i wielkości gali na tygodniówkę. Aczkolwiek PPV zapowiada się ciekawie i to może być punkt kulminacyjny dla tej federacji.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Knicker

6

• Giero

5

• Betrayal

3

• Vegas

1

Top użytkownicy w tym temacie

News #1

- Maria za pomocą twittera zapowiedziała dwa pojedynki na trzeci odcinek Monday Night Swagu. Pierwszym z nich jest normal match Robbie E vs Crimson, za to walką wieczoru poniedziałkowej tygodniówki będzie pojedynek drużynowy, w którym The Rock i Alex Shelley zmierzą się z Dolphem Zigglerem i Carlito. Tweety poniżej w spoilerze.

http://i61.tinypic.com/2gtuhjl.jpg

http://i61.tinypic.com/993nk9.jpg

- Krążą pogłoski, że prezes federacji ma pojawić się na gali monday night swag. Anthony Frazier nie potwierdza jednak tych doniesień.

- Twitterowa wojna dwóch zawodników. AJ Styles po przegranym pojedynku na ostatniej tygodniówce przeprosił fanów za pomocą twittera. Ku zdziwieniu wszystkich na jego wiadomość odpowiedział David Hart Smith, który wyśmiał Stylesa. AJ odpowiedział mu zaproszeniem do ringu. Czyżby był to początek kolejnego konfliktu, czy tylko niewinna wymiana zdań? Tweety w spoilerze.

http://i57.tinypic.com/bjdh05.jpg

http://i61.tinypic.com/2a9qy4o.jpg

http://i60.tinypic.com/23saxrs.png

- Trzecia tygodniówka będzie już ostatnią przed pierwszym PPV Ready, Set, Go! Początkowo planowano cztery gale, jednak zarząd zmienił plany. Jak się okazuje, cztery odcinki swagu będą poprzedzały tylko najważniejsze gale ppv.

- Pojedynek o pas EWE, będzie miał specjalną stypulacje. Nie wiadomo jednak, jaka ona będzie, prawdopodobnie dowiemy się tego na nadchodzącej tygodniówce.

Ceny biletów:

Vip - 80$

Średnie - 60$

Niskie - 40$

EWE Monday Night Swag #3

Na arenie rozbrzmiewa "Bullit", a wiec w drodze do ringu jest prezes federacji Anthony Frazier. Pewnym krokiem zmierza on w stronę ringu, gdy w końcu się w nim znajdzie bierze mikrofon i rozpoczyna przemowę.

Anthony Frazier: Witam wszystkich na kolejnej edycji Monday Night Swag! Ciężko mi uwierzyć, że to już trzecia gala. Te trzy tygodnie istnienia EWE, były niesamowite. Dlatego też chciałbym podziękować wszystkim fanom, którzy są z nami od początku, jak i tym którzy dopiero co zaczynają, to nie byłoby możliwe bez was. Jestem tutaj dzisiaj w dwóch ważnych sprawach. Jak wiecie poznaliśmy już na ostatniej edycji swagu, pełny skład pojedynku o pas EWE. Dolph Ziggler zmierzy się z The Rockiem. Ten pojedynek odbędzie się już na następnej gali PPV Ready, Set, Go! Jednak czegoś mi tu brakuje. W końcu to pierwsze starcie o ten prestiżowy tytuł przydałoby się coś specjalnego. Tak więc ogłaszam, że ten pojedynek odbędzie się w hell in a cell! Będzie się działo. Przejdźmy jednak do drugiej sprawy, którą muszę dzisiaj załatwić w tym ringu. Tydzień temu doszło do wydarzenia, które lekko mnie zszokowało i zaniepokoiło. Otóż zatrudniona przeze mnie pani GM, nadużyła swojej władzy zwalniając zatrudnionego przeze mnie zawodnika, a dokładniej Michaela Bennetta. Mario, czy mogłabyś przyjść do ringu, wydaje mi się, że musimy sobie tą sytuację wyjaśnić.

"Legs like that" w drodze do ringu jest lekko zdenerwowana Maria. Wchodzi do kwadratowego pierścienia, jednak to prezes zaczyna przemowę.

Anthony Frazier: Witaj Maria. Przejdę od razu do rzeczy, nie jestem zadowolony z twojej dotychczasowej pracy jako generalna menadżerka.

Maria: Z całym szacunkiem Anthony, uważam, że jak na początek pracy, spisałam się dobrze.

Anthony Frazier: Jestem innego zdania. Zacznijmy od tego, że na pierwszej gali ingerowałaś w main event. Na drugiej za to zwoniłaś mojego pracownika.

Maria: Widziałeś przecież, że zachowywał się nieprofesjonalnie.

Anthony Frazier: Gdy cię zatrudniałem mówiłem wprost jakie masz pełnić funkcję na swoim stanowisku. Jesteś odpowiedzialna jedynie za tworzenie karty na tygodniówki, na tym twoja praca się kończy. Od zwalniania jak i zatrudniania zawodników jestem ja i tylko ja. Co do zachowania pana Bennetta, przyznam, że coś takiego nie powinno się zdarzać, jednak jako, że był on ofiarą nadużycia twojej władzy oficjalnie przywracam go do rosteru EWE. Jeżeli chodzi o ciebie, na razie jest to ostrzeżenie, jeżeli jednak będę ponownie zmuszony do pojawienia się tutaj w celu naprawiania twoich błedów, nie będę miał wyboru i będę musiał cię zwolnić.

Maria: Dobrze rozumiem, to już nigdy się nie powtórzy. Jednak uważam, że Michael wciąż powinien ponieść konsekwencje swoich akcji, w końcu zmusił mnie do tego co zrobiłam.

Anthony Frazier: Już o tym pomyślałem. Michael stoczy na Ready Set Go, pojedynek z przeciwnikiem twojego wyboru. Jeżeli przegra, zostaje oficjalnie przeze mnie zwolniony.

Maria: To świe..

Anthony Frazier: Jeżeli jednak ten pojedynek zwycięży, zostanie pretendentem do pasa EWE, ponieważ z takiej szansy go obrabowałaś.

Maria: Jeżeli tak musi koniecznie być, to na Ready Set Go! dojdzie do pojedynku Michaela Benneta z The Great Khalim.

Anthony Frazier: Niech będzie to no disqualification match i Maria, radzę ci, żebyś nie ingerowała w ten pojedynek. Ode mnie to już tyle, życzę wszystkim dobrej zabawy.

____________________________________________________________________________________________

1.Titus O'Neil vs The Great Khali (cała walka)

Od razu po rozpoczęciu pojedynku, Titus rzucił się do ataku na nogi przeciwnika. Wymierzył kilka uderzeń barkiem w kolano olbrzyma, ten przyklęknął. O'Neil odbił się od lin i uderzył go Clothslinem. Khali nawet się nie poruszył. Afroamerykanin chciał zdublować akcję, jednak tym razem wpadł prosto pod Khali Chop. Na tym hindus nie poprzestał, podniósł swojego rywala i mocnym pchnięciem rzucił nim w narożnik, gdzie wymierzył mu serię uderzeń łokciem w twarz. O'Neil ustał na nogach, lecz nie na długo, gdyż po chwili został z nich zwalony za pomocą Khali Bomb. Hindus nie pinował, lecz zapiął jeszcze Vise Grip. Titus szybko odklepał.

The winner of this match The Great Khali

Czysta dominacja. Khali jednak nie celebrował zwycięstwa, lecz złapał pokonanego rywala i wyrzucił go z ringu, a po chwili sam z niego wyszedł. Titus, był już w tym momencie na nogach, a hindus wykonał mu Chokeslam na metalowe schodki. Na tym jednak nie poprzestał, z pod ringu wyciągnął on drewniany stół, a następnie podniósł O'Neila i wykonał mu Khali Bomb, prosto na ten przedmiot. Stół złamany, a Titus leży w bezruchu, po chwili pojawiają sie przy nim medycy, a dumny z siebie Khali wychodzi na backstage.

____________________________________________________________________________________________

Przenosimy się na backstage a dokładniej do szatni Bromans gdzie Robbie E i Jessie Godderz ćwiczą fist pumpy. Drzwi się otwierają, a przez nie wchodzi Robbie T.

Robbie E: No w końcu Bro, gdzieś ty był.

Robbie T: W szpitalu, swoją drogą co to było tydzień temu?

Robbie E: O co Ci chodzi?

Robbie T: O to, że zamiast mi pomóc poszliście sobie na walkę.

Robbie E: Widziałeś go Jessie? Myśli, że jest ważniejszy od mojego title shota.

Jessie Godderz: Nie no tak nie może być. Big Rob, jeżeli ktoś tutaj złamał Bro Code, to byłeś to ty. Miałeś towarzyszyć Robbiemu w pojedynku, a gdzie byłeś.

Robbie T: No ale...

Robbie E: Nie ma ale, dzisiaj masz okazje to naprawić.

W drodze do ringu jest Alex Shelley, gdy wszedł do kwadratowego pierścienia wziął mikrofon i rozpoczął przemowe.

Alex Shelley: Jak dobrze wiecie tydzień temu zostałem pretendentem do pasa Television. Na Ready Set Go, zmierzę się więc z Carlito i zdobędę ten pas nie tylko dla siebie, lecz dla wszystkich moich fanów. Bycie pierwszym w histori Television championem, jest ogromnym prestiżem, nie każdy jest do tego zdolny. Jednak ja po tylu latach w tym biznesie wiem, że jestem idealną osobą na tą pozycje.

Przemówienie przerywa Carlito. Jego theme szybko ucicha, a ten stojąc na rampie mówi do Alexa.

Carlito: Kolego, mógłbyś przestać przynudzać? Przecież ludzie tutaj zaczynają już usypiać. Ty mistrzem television? Dobre żarty, czy ty wiesz w ogóle co to jest cool?

Alex Shelley: Człowieku w jakich czasach ty się zatrzymałeś? Nie słyszałem od paru lat, żeby ktoś używał słowa cool.

Carlito: Takim właśnie ludziom jak ty pluje w twarz.

Alex Shelley: Tak? To czemu nie wejdziesz do ringu i nie spróbujesz tego zrobić? No co, czyżbyś był mocny jedynie w gębie?

Carlito: A widzisz, ja w przeciwieństwie do ciebie, jestem inteligentny i wiem, że muszę oszczędzać siły na dzisiejszy main event, a później na pojedynek o pas television. Uwierz mi jednak w jedno, kiedyś poczujesz moje pyszne jabłko na swojej twarzy.

Alex Shelley: A ty mojego twardego buta na swojej twarzy.

2.AJ Styles vs Viktor (końcówka walki)

Obecnie przewage w ringu ma AJ, który wykonał Springboarf forearm smash rywalowi. Po tej akcji chciał wykonać podnoszącemu się oponentowi Superkick, ten jednak się uchylił i sam wykonał Clothsline. Styles szybko się podniósł i tym razem oberwał Big Boot. Viktor na fali, podnosi przeciwnika i serwuje mu Suplex. Po tym biegł w stronę rywala z próbą Running STO, ten jednak się uchylił i sam zaserwował Pele Kick. Po tej akcji AJ dokończył dzieła serwując znokautowanemu oponentowi Spiral Tap.

The winner of this match AJ Styles

AJ nie zdążył nawet celebrować zwycięstwa, a w ringu już pojawił się David Hart Smith, który najpierw powalił Stylesa Big Bootem, potem wykonał mu Bulldog Bomb. Po tym wziął mikrofon i powiedział tylko.

David Hart Smith: Widzimy się na Ready Set Go! AJ.

"I Am Perfection"

Dolph Ziggler przy buczeniu publiczności stoi już w ringu z mikrofonem.

Dolph Ziggler: Wszyscy widzieliście co stało się na zeszłotygodniowym Swagu. Ja jedyny w swoim rodzaju, perfekcyjny Dolph Ziggler bezlitośnie pokonałem AJ Stylesa i zostałem nowym pretendentem do pasa EWE. Teraz na mojej drodze stoi już tylko emerytowany pseudo gwiazdor hollywood Dwayne. Na prawde myślicie, że on może mnie pokonać? Ile on ma lat z 50? Przecież ja się boje, że go tam zabije. Mówi się trudno, Rocky sam tego chciał. Mógł nie wracać do tego biznesu, w końcu komu on jest tu potrzebny? Najbardziej boli mnie to, że prezes federacji wyraźnie go faworyzuje. Hell in a cell match, serio? Przecież ja w przeciwieństwie do starucha nigdy nie brałem w czymś takim udziału. Jednak nawet i to nie pomoże Dwayne'owi, jedyna szansa, żeby wyszedł on z PPV z pasem pojawi się jedynie jeżeli się tam nie pojawie, a to nie wchodzi w gre.

"Electrifying"

Rock wyraźnie ma już dość przemówienia Zigglera, wchodzi do ringu i zaczyna mówić.

The Rock: Za kogo ty się uważasz?

Dolph Ziggler: Ja..

The Rock: To nie istotne za kogo się uważasz!

Dolph Ziggler: Znowu to samo tak? Może wymyśliłbyś coś oryginalnego co?

The Rock: Myślisz, że The Rock powinien to zmienić?

Dolph Ziggler: Tak my...

The Rock: To nie istotne co myślisz! Dwa z rzędu, musisz uważać dzieciaku. Tak jak w tą niedziele w Hell in a cell matchu. Myślisz, że wiek The Rocka przeszkodzi mu w zdobyciu pasa? The Rock musi zmartwić ciebie, i zadowolić wszystkich fanów, którzy chcą zobaczyć mojego buta głęboko w twojej cukierkowej dupie, ponieważ The Rock jest w najlepszej formie od lat.

Dolph Ziggler: A widzisz ja jako perfekcjonista jestem w dobrej formie całe życie.

The Rock: Ty w dobrej formie? Dobre żarty chudzielcu. Nazywasz się perfekcyjnym, a prawda jest taka, że w tą niedziele perfekcja ostro skopie ci dupę. Can you smell...

Nie dokończył, gdyż Ziggler wymierzył mu Superkick z zaskoczenia. Rock się podnosi i obrywa Zig Zag. Dolph śmieje się z leżącego Rocka, po czym wychodzi na backstage.

3. Robbie E vs Crimson (końcówka walki)

Przy Robbiem E, cały czas są jego współtowarzysze, Robbie T i Jessie Goderz. Teraz kontrole nad pojedynkiem ma Robbie E, który wykonał rywalowi Flip DDT. Po tej akcji próbował pinu, lecz uzyskał tylko 2 count. Podnosi rywala i tym razem serwuje mu Swinging Neckbreaker. Teraz nie pinował, lecz czekał, aż jego rywal wstanie w międzyczasie przedstawiając swój znany fist pump. Crimson w końcu na nogach, czyżby Cutter? Nie, hipster go odpycha i serwuje mu Spear! Po tej akcji bez problemu podnosi rywala i serwuje mu Red Sky. Już chciał pinować, ale co to? Do ringu wchodzi Robbie T, który powala Crimson Big Bootem.

The winner of this match as a result of disqualification Crimson.

Po chwili do ringu dołącza jeszcze Jessie i obaj panowie okładają zwycięzce pojedynku. Rob Terry przytrzymuje go by nie mógł się ruszyć, a Robbie E bierze mikrofon i uderza nim prosto w czaszke Crimsona. Po tym zaczął mówić.

Robbie E: Widzisz Crimson, zacząłeś wojne z niewłaściwymi ziomkami. Nas jest trzech, ty jeden, nawet ja wiem, że jak się to odejmie to wyjdzie jeden. To znaczy ten.. Nie ważne, masz wpierdol i nikt ci nie pomoże.

Robbie, był jednak w błędzie, do ringu przybiegli Aerostar i Viktor, obaj panowie okladali Robbiego E i Jessiego, aż uciekli z ringu. Za to Crimson w końcu wyrwał się z uscisku Terry'ego i wykonał mu Spear. Po tym podniósł mikrofon, który przed chwilą upuścił Robbie i przemówił patrząc na uciekających Bromans.

Crimson: Jak widać jednak nie jestem sam. W tą niedziele zmierzymy się w 3 on 3 tag team elimination matchu. Ja, Viktor i Aerostar kontra wy cioty.

Jesteśmy w gabinecie Marii, gdzie rozmawia ona z Khalim.

Maria: Khali skup się. Na Ready Set Go! Masz rozjebać Bennetta, rozumiesz mnie? On nie może wygrać. Walka jest bez dyskwalifikacji więc nie musisz się ograniczać, masz go zabić, rozumiemy się?

The Great Khali: Zabić, tak. Khali sobie zapisze.

Maria: Ty umiesz pisać? Zresztą nieważne, pamiętaj jeżeli mnie zawiedziesz konsekwencje tego będą bardzo duże.

The Great Khali: Spokojnie szefowa, Khali zniszczyć.

Maria: Tak ma być.

4. The Rock i Alex Shelley vs Dolph Ziggler i Carlito (końcówka walki)

Obecnie w ringu są Ziggler i Shelley. Ten pierwszy właśnie wymierzył rywalowi Fameasser, po którym zmienił się z Carlito. Portorykańczyk zadowolony wszedł do ringu i wymierzył rywalowi Sitout Spinebuster. Alex zaczął podnosić się w narożniku przy którym stał Dolph. Carlito zagaduje więc sędziego, a Dolph poddusza oponenta. Po tym sprytnym zagraniu Carlito się rozpędził i zaserwował Shelley'owi Monkey Flip. Teraz mamy pin, dający jedynie 2 count. Carlito czeka aż rywal się podniesie, czyżby Backstabber? Nie, Shelley złapał za górną linę przez co Portorykańczyk wylądował na macie bez swojego przeciwnika. Szybko się jednak podniósł i oberwał Superkick. Alex czołga się i w końcu udało mu się zmienić z The Rockiem, to samo nie udało się jednak Carlito, który oberwał serię peoples punches. Po tej serii bez problemu wykonał mu Spinebuster. Teraz już wiadomo co się szykuje. Akcje tą przerwał jednak Ziggler, który wbiegł do ringu i chciał wykonać Superkick, Rock jednak się uchylił i zaserwował mu Rock Bottom. Po tym bez problemu wymierzył peoples elbow Carlito i mamy pin.

1..

2..

3!

The Winners of this match the team of The Rock and Alex Shelley

Widokiem celebrującego Rocka i Alex kończymy trzeci odcinek swagu.

Karta na Ready Set Go!

The Rock vs Dolph Ziggler - EWE Championship hell in a cell match

Carlito vs Alex Shelley - Television Championship match

The Great Khali vs Michael Bennett - no dq match (jeżeli Bennett przegra zostaje zwolniony, jeżeli wygra zostaje pretendentem do pasa EWE)

BroMans (Robbie E, Robbie T and Jessie Godderz) vs Crimson, Aerostar and Viktor - 3 on 3 elimination tag team match

David Hart Smith vs AJ Styles

Ocena gali:

Karta: 5/10

Backstage: 5/10

Walki: 3/10

Ocena prasy:

No to przed nami PPV! Raczej wątpliwe jest, by The Great Khali wygrał z Michaelem Bennetem. Natomiast jeżeli chodzi o pas mistrzowski to większość bukmacherów stawia na The Rocka w roli mistrza. A może federacja nas zaskoczy?

Frekwencja: 8900

Bilety: 40*4000+3000*60+1900*80= 0,5 mln do budżetu

Nie czytałem poprzednich gal, ale mam nadzieję, że za bardzo to nie obniży obiektywności mojego komentarza ;) postaram się opisać każdy segment z osobna, a walki ocenie jako wspólną całość :D

Prezes jest strasznie nijaki. Od jego słodyczy padłby pewnie i sam Cena. No i ta stypulacja też tak znikąd się pojawiła. Można było to nawiązać do jakiejś sytuacji, która wydarzyła się na poprzednich tygodniówkach. Wymiana zdań też jakoś nie porywała. Po każdym zdaniu prezesa publika mogłaby skandować "What?"

Rozmowa Brocholi ma jedyny plus taki iż była krótka, więc połączę ją z tym co się działo po walce Crimson vs Robbie E - zbieranina ma jedyną szansę wygrać jeśli Terry odwróci się od swoich kumpli i pójdzie w swoją stronę na co chyba jest jeszcze za wcześnie, ale co ja tam wiem. Crimson też nie błysnął.

Nie wiem co było gorsze - speech Alexa czy jego rozmowa z Carlito. Myślałem, że Carlito uratuje ten segment, po tym jak przerwał, ale później już zjechał do poziomu Alexa i obaj zaczęli bić się w piwnicy - jeśli wiesz co mam na myśli.

Ziggler vs Rock - najlepszy segment na gali. Ze względu na The Rocka, który ładnie poprowadził Dolpha. Co do blondyna - równie słabo co Alex, nieśmieszne żarty i porównania. Mam nadzieję, że lepiej uda Ci się odegrać Edge'a, bo inaczej nikt nie będzie wyglądał za mikrofonem na dobrego rywala dla Rocka.

Nigdy więcej nie rób takich segmentów jak ten Marii z Khalim, proszę.

Walki - Cóż... Przeczytałem wszystkie i żadna nie zapadła mi na dłużej pamięci. W każdej przydarzył się jakiś błąd językowy czy nawet w samych nazwach chwytów. Postaraj się je wyeliminować na PPV i życzę powodzenia.

Ogólnie - W federacji jest potencjał, jest kilka feudów, które mogą się podobać, ale na razie trudno je oceniać aż nadto pozytywnie przez poziom segmentów. Mam nadzieję, że już po PPV uda Ci się wskoczyć na wyższy poziom :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie :D

czytaj moje Diary

Wpierw- czemu tak krótko? Oczekiwałem dłuższej gali.

Walki zdecydowanie za krótkie, na co w ogóle pisanie w nawiasie cała walka lub końcówka walki? Strasznie mieszasz w tym względzie.

Tak jak przedmówca uważam że Dolph wypadł blado na tle Rocka, niby jest heelem ale coś tu nie gra, musisz to i owo poprawić.

Khali tutaj widzę nie lepszy jak w Dablju, jeśli będziesz tak go prowadził to sam jego udział w jakiejkolwiek walce to pewny spoiler, nie mam wątpliwości że to Khali na PPV polegnie.

Poprzednie tygodniówki były lepsze, liczę że poprawisz się serwując zacne PPV.

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

Madison Square Garden

Cena Biletów:

VIP - 300$

Średnie- 150 $

Najtańsze - 75 $

Ready, Set, Go!

Theme pierwszego PPV w historii federacji ucicha, a po chwili rozbrzmiewa "Bullit", czyli theme song prezesa EWE Anthony'ego Fraziera. Nie wchodzi on jednak do ringu, lecz staje jedynie na rampie z mikrofonem w ręce.

Anthony Frazier: Witam wszystkich na Ready, Set, Go! Co prawda nasza federacja ma już za sobą trzy gale, jednak to dopiero tutaj wszystko się zaczyna, ponieważ już dzisiaj w najsłynniejszej arenie na świecie, madison square garden, poznamy pierwszego mistrza Television oraz tego na co wszyscy czekają mistrza EWE, a gdyby tego było mało, po raz pierwszy w ringu tej federacji pojawi się człowiek którego nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. "Rated R Superstar" Edge, nie będzie można więc dzisiaj narzekać na brak emocji. Życzę miłej zabawy.

1. David Hart Smith vs AJ Styles

Obaj panowie w ringu, więc rozpoczynamy pierwszy pojedynek. Rywalizacja rozpoczęła się od klasycznego klinczu, silniejszy okazał się David, który przepchnął swojego rywala do narożnika. Tam wymierzył mu kilka uderzeń z łokcia w twarz, a następnie rozpędził się serwując mu Corner Splash. AJ ustał na nogach, lecz po chwili został z nich zwalony mocnym clotheslinem. Mamy pierwszy pin, lecz nie było tu nawet mowy o końcu rywalizacji. Smith podnosi oponenta i wykonuje mu German Suplex. David zauważa, że ma pełną kontrolę nad swoim rywalem, dlatego też postanowił chwile się z nim pobawić. Wyniósł go na Vertical suplex i trzymał go w takim uchwycie śmiejąc się. Robił to jednak zbyt długo, bo po chwili Styles wymierzył mu kilka kolanek w głowę i uwolnił się z uchwytu. AJ chciał wymierzyć puncha zamroczonemu rywalowi, ten jednak w pore się zorientował, złapał go za rękę i wymierzył short - arm clothesline. Na twarzy heela ponownie pojawił się arogancki uśmieszek. Tym razem wyniósł on swojego przeciwnika na Powerbomb. Sama akcja nie okazała się jednak udana, gdyż Styles skontrował ją na hurricanrane, po której Hart wylądował za ringiem. AJ już się rozpędza i mamy Shooting Styles Clash! Po tej akcji, The phenomenal one już nie zwlekał, od razu podniósł przeciwnika i wrzucił go do ringu. Po chwili AJ sam stanął na apronie, Hart jest już też na nogach. Czyżby Springboard forearm smash? Nic z tego, David złapał przeciwnika w locie i wykonał mu arm trap suplex. Ta niesamowita kontra dała mu jedynie 2 count. Motocyklista zapiął teraz rywalowi Camel Clutch. AJ w tarapatach, po chwili udaje mu się jednak uwolnić ręce i doczołgać do lin. Smith czeka aż jego rywal się podniesie, a gdy to się stało rozpędził się w jego strone z Big Bootem, który okazał sie nietrafiony, gdyż AJ się uchylił i sam wprowadził Pele Kick. Teraz to AJ rzucił się do pinu lecz i on uzyskał tylko 2 count. Styles podnosi rywala i wykonuje mu Bloody Sunday. Tym razem jednak nie pinował, lecz wdrapał się na narożnik i wykonał Senton Bomb. Kolejny pin i ponownie 2 count. Styles podniósł oponenta, kopnął go w brzuch i umieścił jego głowe między swoje uda. Wyraźnie sygnalizuje, że zaraz wykona swój finisher, jednak na sygnalizacji się skończyło gdyż DH przerzucił go za pomocą Back Body Dropu na matę. AJ szybko się podniósł i pobiegł w strone rywala, wpadł jednak prosto pod Saito Suplex. David pewny swojego zwycięstwa zapiał przeciwnikowi Sharpshooter. Czy AJ odklepie? Długo trwała jego walka, ale w końcu udało mu się doczołgać do lin. David jednak niewzruszony przeciągnął oponenta na środek ringu i chciał zdublować dźwignie. Tym razem AJ nie pozwolił mu nawet jej zapiąć odkopując go od siebie. Obaj panowie na nogach, David biegnie z próbą Clothesline, jego rywal jednak się uchylił i sam wprowadził Superkick. To nokautujące uderzenie umożliwiło mu wykonanie Styles Clash, po którym pozostał już tylko pin.

1..

2..

3!

The winner of this match AJ Styles

AJ chwile tauntuje jeszcze w ringu, a publiczność nagradza jego zwycięstwo głośnym cheerem.

Jesteśmy w biurze prezesa federacji Anthony'ego Fraziera. Rozmawia on przez telefon.

Anthony Frazier: Nie wierze, że dzisiaj w końcu się to dzieje ... Spokojnie na pewno wszystko sie uda. Czekaj ktoś dobija się do drzwi. Prosze!

Do gabinetu wchodzi Michael Bennett.

Michael Bennett: Chciałeś mnie widzieć szefie?

Anthony Frazier: Tak, siadaj. Nie miałem z tobą okazji wcześniej porozmawiać dlatego chciałem wykorzystać ten moment, by jeszcze raz powiedzieć, że twoje zachowanie było karygodne i...

Michael Bennett: Dobra kurwa, już to słyszałem. Przecież już zostałem nawet za to ukarany. Wiem, że i tak chcesz mnie wyjebać z federacji, bo dałeś mi pojedynek z dwumetrowym gościem. Jednak wierz mi, jestem tak wściekły, że dzisiaj rozniosę Khali'ego, a następnie zdobęde to co powinno być moje od początku czyli pas EWE. Moge już stąd iść?

Anthony Frazier: Mimo wszystko musisz wiedzieć, że jak taka sytuacja się powtórzy nie będzie już dla ciebie drugiej szansy.

Michael Bennett: Ok, tyle?

Anthony Frazier: Życze ci powodzenia, myśle..

Michael Bennett: Dobra.

Bennett nie dał dokończyć zdania prezesowi, lecz wyszedł z gabinetu trzaskając drzwiami.

Tym razem jesteśmy na backstage, gdzie z mikrofonem w ręce stoi Ariane Andrew (Cameron).

Ariane Andrew: Witam, nazywam się Ariane Andrew i od teraz będę przeprowadzała wywiady w EWE. Moim pierwszym gościem jest pretendent do pasa EWE Dolph Ziggler.

Dolph Ziggler: Witaj laleczko.

Ariane Andrew: Dzisiaj wielka noc dla ciebie. Czy jesteś gotowy na The Rocka?

Dolph Ziggler: Pierwsze pytanie i już wiem, że jesteś dokładnie taka sama jak każdy idiota kibicujący dzisiaj Dwayne'owi. Jestem jedyną osobą tej federacji, która jest godna posiadania tytułu EWE. Najlepsze jest to, że wrestling to może trzecia najlepsza rzecz, którą robię, a i tak dominuje w tej federacji. Dlatego też prawdziwe pytanie, które nasuwa się mi i powinno też tobie skoro chcesz zachować tą pracę, to czy The Rock jest gotowy na mnie.

Ariane chciała jeszcze zadać pytanie, lecz Dolph już odszedł.

2. Michael Bennet vs The Great Khali - no dq match (jeżeli Bennett przegra zostaje zwolniony, jeżeli wygra zostaje pretendentem do pasa EWE)

Rozbrzmiał gong, a równo z nim Bennett leżał już na macie po mocnym Khali Chop. To jednak nie był koniec jego cierpień. Hindus podniósł swojego rywala i jedną ręką wyrzucił go za ring, gdzie sam po chwili przeszedł. Bennett już w tym czasie był na nogach i wymierzył gigantowi low dropkick. Khali w efekcie tego uklęknął, a po chwili oberwał też DDT na podłogę. Mike nie tracił teraz ani chwili, stompował chwile, Khali'ego lecz nie dawało to żadnego efektu. Zaglądnął więc pod ring a stamtąd wyciągnął metalowe krzesło. Tym przyrządem wymierzył dwa uderzenia w plecy rywala. Chciał jeszcze uderzyć olbrzyma w głowe, lecz ten jedną ręką złapał krzesło i odepchnął przeciwnika. Teraz to Khali wymierzył kilka uderzeń w plecy Bennetta. Następnie podniósł go i mocnym Clotheslinem posłał go w barierki. Mike powoli się podnosi oparty o barierki i obrywa serie chopów w klatke piersiową. Spotkało go jednak po chwili coś jeszcze gorszego, ponieważ Khali złapał go za szyje i wykonał Chokeslam w metalowe schodki. Po tej akcji podniósł obolałego rywala i wrzucił go do ringu. Sam jednak nie wszedł tam od razu, lecz wcześniej wyciągnął drewniany stół spod kwadratowego pierścienia. Stół już w ringu, a Khali na apronie. Mike odzyskał już troche sił i rzucił się na wchodzącego do ringu giganta z serią punchy. Mimo uderzeń Khali dał rade wejść do ringu, a tam Mike wymierzył mu Superkick. Po tym kopnięciu Khali wpadł jedynie w narożnik. Na przeciwnik corner za to wdrapał się już Bennett i po chwili wyskoczył z próbą Diving Crossbody. Hindus jednak bez większego problemu złapał go w locie i wykonał mu Powerslam. Khali zajął się teraz rozkładniem wrzuconego wcześniej do ringu stołu. Po wykonaniu tej czynności ponownie zwrócił się do oponenta, podniósł go, lecz ten zaskoczył go wykonując mu serie punchy. Po tym odbił się od lin chcąc wykonać Khali'emu Spear, lecz ten zaserwował mu mocny Big Boot. Po tym kopnięciu wyniósł go nad rozłożonym stołem na Khali Bomb. Mike'owi jednak szczęsliwie udało się wydostać, gdy był już w powietrzu i przeskoczyć za plecy giganta gdzie wykonał mu Roll Up.

1..

2..

3!

The winner and new no.1 contender to EWE Championship Michael Bennett.

Szczęśliwe zwycięstwo Bennetta, chciał zaraz po odliczeniu uciec z ringu. Khali jednak zatrzymał go łapiąc go za gacie i tym razem wykonał mu Khali Bomb w rozłożony stół. Na tym jednak nie koniec bo zapiął mu jeszcze Vis Grip i trzymał go w tym uchwycie aż nie zemdlał. Po chwili prze Mike'u pojawili się medycy.

Jesteśmy w szatni BroMans, gdzie trzech panów: Robbie E, Robbie T i Jessie Goderz rozmawiają ze sobą.

Robbie E: Dobra bros nasza walka coraz bliżej. Robimy tak jak ćwiczyliśmy, wy bierzecie na siebie więcej walki mnie zostawiacie na sam koniec, żebym mógł dokończyć dzieła.

Robbie T: A co jak zjebiesz?

Robbie E: Słucham?

Robbie T: Słyszałeś mnie. Co jeżeli nie poradzisz sobie nawet z zakończeniem.

Robbie E: Ja? Jessie, czy ty to słyszysz? Znowu musze ci przypominać bro, kto jest w naszym teamie gwiazdą? Przypomne ci, ja jestem gwiazdą. Ja jestem jedyny w swoim rodzaju najseksowniejszy Robbie E i to ja zakończe dzisiaj pojedynek czy ci się to podoba czy nie. W ogóle, jak możesz być taki niewdzięczny, gdyby nie ja nawet by cię tu nie było.

Robbie T: Tak ci się wydaje co?

Jessie Godderz: Nie no bros dajcie spokój. Musimy być dzisiaj razem, musimy pokazać temu jebanemu hipsterowi gdzie jego miejsce.

Robbie T: On ma racje, ale żeby to zrobić musimy trzymać się mojego planu. Fist pump!

Na arenie rozbrzmiewa wyczekiwane "Metalingus", a na arenie przy mocnym cheerze fanow pojawia się Edge. Pojawia się on jednak w stroju codziennym, a to oznacza, że nie zmierza on w celu stoczenia pojedynku. Po swojej eskcytującej wejściówce staje w ringu i bierze mikrofon.

Edge: I'M BACK ! Chyba nie muszę się nikomu przedstawiać. Niejednokrotnie w swojej karierze mówiłem, że ja równam się oglądalność. Jednak przypomne wszystkim kim jestem, to ja "Rated R Superstar" Edge. Czterokrotny wwe champion, siedmiokrotny world heavyweight champion, a także wwe hall of famer. Jednak EWE to zupełnie inna historia, czuję się jakbym zaczynał swoją kariere od nowa. Gdy lekarze powiedzieli mi, że muszę zakończyć swoją kariere byłem zdruzgotany. Nie wyobrażałem sobie życia bez wrestlingu. Od tego momentu mineły już cztery lata i uwierzcie mi były to najdłuższe cztery lata w moim życiu. Ten czas dał mi jednak wiele dobrego, po udanej operacji okazało się, że mogę powrócić do kwadratowego pierścienia bez ryzyka które miałem wcześniej. Nie zastanawiałem się nawet przez moment, czekałem tylko na dogodną oferte i o to jestem. Przybyłem tutaj dlatego, że kocham wrestling i muszę znowu wrócić na szczyt na którym byłem zanim ogłosiłem swoje zakończenie kariery. Dlatego też już niedługo zdobędę pas EWE i udowodnie wszystkim, że wciąż nie widzieli wszystkiego z mojej strony. Dzisiaj nie stocze żadnego pojedynku, lecz już na kolejnym epizodzie swagu zobaczycie mnie w akcji. Ta federacja oficjalnie stała się właśnie zajebista!

Edge rzucił mikrofonem, po czym chwile potauntowal przy swoim theme.

3. Alex Shelley vs Carlito - television championship match

Obaj panowie w ringu, więc najwyższa pora poznać pierwszego w historii television championa w federacji EWE. Pojedynek rozpoczął się od wymiany punchy obu zawodników. Zwycięsko z tej rywalizacji wyszedł Alex, który zakończył serie uderzeń wykonując Dropkick. Carlito szybko się podniósł tym razem oberwał jednak Enzuigiri, które powaliło go na dłużej. Shelley podnosi przeciwnika, irish whipem, jednak gdy jego Carlito do niego wracał zaserwował mu Hurricanrane. Obaj panowie szybko byli już na nogach i pierwszy okazje wykorzystał Carlito, który zaserwował rywalowi Monkey Flip. Portorykańczyk podniósł rywala i wykonał mu Swingin Neckbreaker. Rzucił się do pinu, lecz uzyskał jedynie 2 count. Carlito ponownie podniósł przeciwnika tym razem chciał wykonać DDT, lecz Alex go odepchnął i sam wprowadził Single knee facebreaker. Teraz mamy pin ze strony Alexa, lecz z podobnym rezultatem co jego przeciwnika. Carlito zaczął podnosić się w narożniku, jego rywal to dostrzegł i ruszył w jego strone z Corner Splashem. Po tej akcji dołożył jeszcze Springboard Moonsault. Ta akcja dała mu jedynie 2 count. Shelley podniósł rywala, tym razem chciał wykonać mu Golden Gate Swing, Carlito jednak dał rade się z tego wykręcić i sam wprowadził Jumping Spin Kick. Po tym uderzeniu wymierzył serie mocnych stompów na ciało Alex, po czym odbił się od lin i wykonał jeszcze Leg Drop. Po tej akcji podniósł swojego przeciwnika, irish whipem chciał go posłać na liny, lecz to Shelley posłał właśnie jego w tą strone. Carlito wykazał się jednak niela sprytem i wskoczył na drugą linę wykonując tym samym oponentowi Springboard Reverse Elbow. Próbował pinu, lecz ponownie uzyskał tylko 2 count. Portorykańczyk podniósł rywala i tym razem wykonał mu Stunner. Na tym jednak nie skończył, bo wskoczył na narożnik, czekał aż jego przeciwnik wstanie, a gdy to się stał wyskoczył z próbą Moonsault. Alex jednak się uchylił, Carlito dał rade ustać na nogach, lecz po chwili został z nich zwalony przy pomocy Skull Fuck w wykonaniu Alexa. Teraz to Shelley wszedł na narożnik , jednak z większym sukcesem, bo udało mu się wykonać Diving double foot stomp. Po tym spróbował pinu, lecz to też było za mało. Shelley jednak się nie załamuje, a wynosi rywala na Tombstone Pilerdriver. Akcja się udaje, lecz i tym nie dał rady zakończyć pojedynku. Alex wyniósł przeciwnika na barki, chciał już wyraźnie kończyć pojedynek wykonując WA4, to jednak mu się nie udało, gdyż Carlito przytomnie wprowadził kilka łokci w twarz tym samym uwalniając się z uchwytu. Następnie sam wykonał Sitout Spinebuster z pinem dającym 2 count. Na tym jednak nie poprzestał, bo podniósł ponownie oponenta i tym razem wykonał mu Overdrive, po którym Alex wyczołgał się na apron. Po chwili Carlito sam przeszedł na to miejsce kwadratowego pierścienia tylko po ty, by wykonać Apron DDT. Alex ląduje za ringiem, a Carlito do niego wraca, tylko po ty by wykonać Double jump tope con hilo. Piękna akcja przy której ucierpieli jednak obaj panowie. Sędzia zdążył doliczyć do 8 i obaj wrócili do miejsca batalii. Doszło do kolejnej wymiany punchy tym razem zwycięsko jednak wyszedł z niej Portorykańczyk, który skończył serie wykonując DDT. Nie próbował jednak pinu, lecz zapiął Figure Four Leglock. Alex w poważnych tarapatach. Po długiej chwili udało mu się jednak przewrócić na brzuch, a następnie doczołgać do lin. Carlito nie puszcza uchwytu, lecz gdy sędzia doliczył do 4 musiał to zrobić, więc tak też się stało. Ustawił się za plecami podnoszącego się rywala, gdy ten w końcu stał na nogach ruszył w jego strone. Czyżby Backstabber? Nie! Shelley złapał górną linę, przez co jego rywal sam wylądował na macie. Carlito szybko się podniósł, lecz oberwał kopa w brzuch, a następnie Springboard Tornado DDT. Teraz to Alex pinował i on też uzyskał tylko 2 count. Shelley chciał teraz wykonać reverse STO w narożnik, lecz to Carlito skontrował akcje na klasyczną wersje STO. Po tym zdjął on ochronke z najwyższego szczebla narożnika, po czym podał zdjętą ochronkę sędziemu. Ten nie za bardzo wiedział o co chodzi, jednak musiał spowrotem założyć tą ochrone, dlatego też przez chwile nie skupiał się na sytuacji w ringu. A tam Carlito sięgnął po swoje jabłko i wziął ogromnego gryza. Nie zauważył jednak, że jego rywał był juz w pełni sił i gdy Portorykańczyk się odwrócił oberwał Superkick w buzie pełną jabłka. Tym samym wypluł owoc, a Alex już na nic nie czekał, lecz wykonał rywalowi, który ustał na nogach Sliced Bread #2.

1..

2..

3!

The winner of this match and new EWE Television Champion Alex Shelley!

Alex celebruje swoje zwycięstwo, lecz pasa nigdzie nie widać. Po chwili na aranie pojawił się Anthony Frazier, który trzymał już w rękach tytuł. Wszedł do ringu, oddał pas Alexowi, a następnie uniósł jego dłoń. Cała sytuacja spotkała się z ostrym cheerem publiczności.

Ponownie widzimy Ariane Andrew, jak widać szykuje się kolejny wywiad.

Ariane Andrew: Witam ponownie tym razem jest tu ze mną Dwayne "The Rock" Johnson. Dwayne, jaką masz strategie na dzisiejszy pojedynek o pas EWE z Dolphem Zigglerem?

The Rock: Pytasz The Rocka o strategie. Jest ona taka jak w każdej innej walce w której The Rock bierze udział i jest ona bardzo prosta. Skopać dupsko każdemu kto stoi na drodze Rocka. Dzisiaj pada na blondaska.

Ariane Andrew: Czy to, że stypulacją jest hell in a cell coś dla ciebie zmienia?

The Rock: Nie robi to Rockowi, żadnej różnicy. Jeżeli już to cieszy The Rocka, bo oprócz swojego buta, bedzie mógł użyć również innych przedmiotów podczas rozpierdalania blondiego. Jedno jest pewne, Rock wychodzi dzisiaj z klatki z pasem. Can you smell, what the rock is cookin' ?!

4.BroMans (Robbie E, Robbie T and Jessie Godderz) vs Crimson, Aero Star and Viktor - 3 on 3 elimination tag team match

Pojedynek rozpoczynają Jessie i Aero Star. Ten pierwszy chciał rozpoczocząc pojedynek od klinczu, jednak meksykanin uchylił się i wprowadził serię low kicków na nogi rywala. Po tej serii odbił się od lin i wykonał jeszcze Running Headscissors. Na tym nie poprzestał, bo wskoczył bardzo szybko na narożnik z którego wykonał rywalowi Diving Hurricanrane. Jessie wypadł aż z ringu. Star zmienił się za to z Viktorem, ale nie skończył swojego ataku bo zaserwował jeszcze Godderzowi La Dormilona, po którym wrzucił go do ringu, gdzie czekał już na niego Viktor. Ten złapał Jessiego i wykonał mu Powerslam. Po tej akcji ponownie dokonał zmiany i do kwadratowego pierścienia wrócił Aero Star, który wykonał Deja Vu Jessiemu, a następnie wskoczył na narożnik z którego wykonał Shootin Star Press. Crimson i Viktor rzucili się na dwóch pozostałych rywali, a Star przypinował Jessiego.

1..

2..

3!

Jessie Godderz has been eliminated

Takim sposobem w drużynie BroMan zostało tylko dwóch zawodników. Aero Star zmienił się teraz z Crimsonem, za to po drugiej stronie do ringu wszedł Robbie T. Obaj panowie weszli w klincz, w efekcie, którego Terry wepchnął Crimsona do narożnika, przy którym stał Robbie E. Big Rob, wymierzył rywalowi serie punchy w cornerze, po czym zmienił się z drugim Robbiem, tylko na moment, żeby ten mógł zaserwować serie stompów. Robbie E ponownie się zmienia, po czym wykonuje irish whip Crimsonowi na liny, a gdy ten wraca do BroMans, Terry serwuje mu mocny Big Boot. Próbował pinu, leczu uzyskał tylko 2 count. Wyniósł po tej akcji rywala i chciał wykonać mu Front Powerslam, Crimson jednak sprytnie zeskoczył z barku rywala, po czym odepchnął go i zaserwował mu Spear. Po wykonaniu tej akcji hipster doczołgał się do swojego narożnika, gdzie dokonał zmiany z Viktorem. Kanadyjczyk szybko wszedł do ringu. Chciał on wykonać podnoszącemu się Robbie'mu Running STO, ten jednak przytomnie go odepchnął i sam zaserwował Freakbuster.

1..

2..

3!

Viktor has been eliminated

Znowu jest po równo. Robbie T zostaje w ringu, a dołącza do niego Aero Star. Rob zaserwował mu serie solidnych punchy, po którym wykonał mu Millitary press slam. Aero Star, zaczął powoli się podnosić, a gdy w końcu całkowicie stanał na nogi Terry powalił go Big Bootem. Po tym dołożył mu jeszcze Powerslam. Robbie E widząc jak jego partner niszczy rywala zaczął krzyczeć, żeby ten się z nim zmienił. Terry po chwili namysłu zmienił się z partnerem. Robbie wbiegł do ringu i rzucił się do pinu, lecz uzyskał 2 count. Chciał po tym zmienić się znowu z Robem, lecz ten nie wyciągnął do niego ręki. Robbie podniósł więc rywala, chciał wykonać mu Robbie Glory, lecz luchador przerzucił go nad barkiem, poczym skoczył do swojego narożnika gdzie zmienił się z Crimsonem. Ten wbiegł do ringu i wykonał mieszkańcowi jersey Double Underhook DDT. To nie był jednak koniec, bo podniósł go po tym i bez większych problemów wymierzył mu jeszcze Red Alert.

1..

2..

3!

Robbie E has been eliminated

Takim o to sposobem Rob Terry został sam na placu boju, przeciwko dwum zawodnikom. Wchodzi on do ringu i na powitanie otrzymuje Spear od Crimsona. Po tym spróbował pinu, lecz uzyskał jedynie 2 count. Po nieudanym pinie podniósł rywala i tym razem wykonał mu Exploder Suplex, po którym zmienił się z Aero Star. Ten wszedł na narożnik, z którego po chwili wyskoczył z próbą imploder 450 splash. Była ona jednak nieudana bo Terry wyciągnął kolana do góry i na nich wylądował Meksykanin. Obolały Star wstaje, ale na nogach jest już też jego rywal, który bez problemów serwuje mu Chokeslam, po którym zwala Big Bootem Crimsona z apronu. Mamy pin

1..

2..

3!

Aero Star has been eliminated.

Crimson wbiega do ringu, chciał zaskoczyć rywala, jednak to on został zaskoczony, bo oberwał Jumping Spin Kick. Rob podnosi znokautowanego rywala i dobija go wykonując Freakbuster.

1..

2..

3!

Crimson has been eliminated.

The winners of this match BroMans (sol survivor Robbie T)

Rob Terry sam wyeliminował całą przeciwną drużyne. Jest on zmęczony, lecz celebruje swoje zwycięstwo, po chwili pojawiają się jego wyeliminowani wcześniej partnerzy, którzy zachowują się tak jakby to oni załatwili zwycięstwo w tym pojedynku.

Jesteśmy na backstage gdzie Maria rozmawia z Khalim.

Maria: Coś ty najlepszego narobił?

The Great Khali: Przepraszam

Maria: Tyle masz tylko do powiedzenia? Dobra masz jeszcze jedną szanse żeby naprawić swoją nieudolność.

Maria ucichła bo przeszedł koło nich Anthony Frazier

Ponownie widzimy Ariane Andrew.

Ariane Andrew: Tym razem moim gościem jest nowy Television Champion Alex Shelley. Alex powiedz jakie to uczucie być pierwszym w historii EWE television championem?

Alex Shelley: Ciężko mi opisać to uczucie słowami. Myśle, że razem z Carlito ukręciliśmy niesamowity pojedynek, który skradł dzisiejsze ppv. Dlatego też nie mogę się już doczekać pierwszej obrony pasa. Jednak każdy kto stanie ze mną w ringu próbując odebrać mi tytuł musi wiedzieć, że łatwo złota nie oddam.

Ariane Andrew: Jeżeli już jesteśmy przy temacie pierwszej obrony, z kim chciałbyś stoczyć ten pierwszy pojedynek?

Alex Shelley: W rosterze jest tylu niesamowitych zawodników, że nie potrafie wyznaczyć tylko jednego. Z kimkolwiek przyjdzie mi walczyć, będę robił to z uśmiechem na twarzy, bo bycie mistrzem to coś więcej niż noszenie złotego pasa.

Ariane Andrew: Dziekuje za wywiad i gratuluje zdobycia pasa.

5.The Rock vs Dolph Ziggler - EWE Championship hell in a cell match.

Obaj panowie zamknięci w piekelnej klatce, więc można zaczynać. Pojedynek rozpoczął się od klasycznego klinczu, z którego Rock przeszedł do headlocka. Dolph wydostał się z uchwytu serią łokci w brzuch rywala, po czym odbił się od lin wpadł jednak prosto pod Clothesline od Rocka. Dolph szybko się podniósł i oberwał Shoulder Block. Po tej akcji też długo nie leżał, tym razem jednak Rock chciał wykonać mu Samoan Drop. Próba ta była nieudana, bo Ziggy zeskoczył z barków rywala i sam wykonał Dropkick. Rock szybko się podniósł, Ziggler był już na niego gotowy po odbicu się od lin wykonał mu Jumping DDT. Po tej akcji doszło do pierwszego pinu, lecz uzyskał on jedynie 2 count. Po nieudanej próbie zakończenia pojedynku Dolph wyszedł z ringu, a po chwili wyciągnął spod niego metalowe krzesło. Nie zdążył jednak nawet wrócić z tym przyrządem do kwadratowe pierścienia, bo pojawił się przy nim już jego przeciwnik. Ziggy chciał wymierzyć chair shota w jego głowe, ale Rock się uchylił i wprowadził kick w brzuch blondyna, po którym krzesło wypadło mu z rąk. Rock wykorzystał zaistniałą sytuacje i natychmiast wykonał przeciwnikowi Flowing Snap DDT na leżące na podłodze krzesło. Po wykonaniu tej akcji na nic nie czekał, lecz podniósł przeciwnika i rzucił nim w metalową klatkę. Zrobił to dwa razy, a później zaserwował też Suplex w to samo miejsce. Po tej akcji wrzucił on rywala do kwadratowego pierścienia, po czym wyciągnął spod ringu kendo stick. Po chwili wbiegł z tym narzędziem do ringu, jednak jego rywal był już gotowy i zaskoczył go serwując mu Dropkick. Takim o to sposobem Dolph przejął kendo stick i wymierzył nim serie uderzeń w plecy i głowe rywala. Robił to aż kij się złamał. Po tej serii podniósł oponenta i wykonał mu Swinging Neckbreaker. Mamy pin, lecz dający tylko 2 count. Rocky zaczął podnosić się w narożniku, po chwili Dolph rozpędził się w jego stronę i wykonał mu Stinger Splash. Po tym wszedł na narożnik, poczekał, aż jego rywal będzie w dogodnej pozycji i wyskoczył z próbą divin fameouser. Na próbię się skończyło, bo Rock wykazał się nielada siłą i złapał go na Powebomb. Ta niesamowita kontra dała mu również jedynie 2 count. Następnie Rock podniósł swojego przeciwnika irish whipem posłał go na liny, a gdy ten do niego wrócił wykonał mu Samoan Drop. Teraz to Rock wyszedł z ringu, jednak nie zaglądał od pod kwadratowy pierścień, lecz wrzucił do niego metalowe schodki. Po chwili sam pojawił się w ringu. Podniósł Zigglera, chciał wykonać mu Spinebuster na wprowadzony przedmiot, jednak Dolph mu uciekła i sam zaserwował mu Famouser właśnie na ten metalowy przedmiot. Od razu rzucił się do pinu, lecz tylko 2 count. Wciąż jednak w natarciu Ziggler, tym razem próbował wykonać Zig Zag, na schodk, ale tym razem akcje skontrował Rock, który złapał górną linę, a następnie sam wykonał upragniony Spinebuster właśnie na te schodki. Nie pinował, lecz zdjął ochroniacz ze swojego łokcia, a to oznacza tylko jedno. Peoples elbow jest w drodze dla Zigglera, który dalej leży na schodkach. Tak też się dzieje, czyżby było to już koniec? Nie, Ziggler odbija pin w ostatniej chwili. Na tym jednak Rocky nie poprzestał, podniósł swojego rywala i chciał dokończyć dzieła wykonując Rock Bottom. Ziggy jednak mu na to nie pozwolił i wydostał się z uchwytu, a następnie sam wykonał Sitout Facebuster. Po tej akcji Rock wyczołgał się z ringu, a po chwili dołączył do niego Show off. Wykonał mu bardzje bolesną wresje Stinger Splash, bo Rock opart był o klatkę. Po tym Ziggler poprawił swoją fryzure i dołożył jeszcze jumping elbow drop. Po tej akcji popatrzył na klatkę, a po chwili zaczął na nią wychodzić. Chwile zawisnął trzymając się klatki, oczekiwał aż jego rywal stanie na nogi, gdy w końcu się to stało wykonał mu Jumping DDT z wysokości na metalową podłogę. To musiało boleć. Obaj panowie leżeli na macie, a pierwszy w końcu podniósł się Ziggler, który wrzucił swojego oponenta do ringu. Sam po chwili, też już tam był i wymierzył mu Superkick. Od razu probowal pinu, lecz ponownie uzyskał jedynie 2 count. Ziggler chwile pokrzyczał na sędziego, lecz to nie zmieniło jego decyzji walka toczy się dalej. Dolph po chwili namysłu zapiął przeciwnikowi Sleeper hold. Sytuacja dla Rocka bardzo ciężka, bo jest w pozycji leżącej a nawet jak doczołga się do lin nic mu to nie da. Po chwili walki Rockowi udaje się wstać z Zigglerem na swoich plecach. Po czym wykonał mu coś w stylu Backpack stunnera. Obaj panowie ponownie leżą. Wstali w mniej więcej tym samym czasie i doszło między nim do wymiany punchy. Zwycięsko wyszedł z niej Rock, bo po chwili na Ziggler padały peoples punche zakończone Float - over DDT. Rock podniósł swojego przeciwnika, znowu próbował Rock Bottom, tym razem, gdy Dolph był już w powietrzu udało mu się uciec za plecy rywala i wykonać mu Zig Zag. Natychmiast rzucił się do pinu i nie ma końca pojedynku, bo Rock odbił w ostatniej chwili. Zdenerwowany Dolph postanowił wprowadzić do pojedynku kolejny przedmiot spod ringu. Tym razem wybrał on drewniany stół. Wniósł owy przedmiot do ringu i rozłożył. Troche to trwało więc jego rywal był już w tym momencie na nogach. Kontrole nad nim dalej miał jednak Ziggler po serii punchy. Chciał wykonać mu Suplex w rozłożony już stół, jednak Rock skontrował tą akcje i to on wykonał suplex z tym, że nie na stół, lecz na mate. Po tej akcji wyniósł swojego rywala na narożnik. Tam wymierzył mu jeszcze kilka punchy, żeby upewnić się, że Ziggler nie skontuje jego ruchu, a następnie zaserwował mu Superplex prosto na stół! Stół złamany, a Rock pinuje Zigglera. To niesamowite Dolph ponownie dał rade odbić pin. Rock po chwili podnosi się z maty, patrzy na swojego rywala i ściąga ochraniacz z drugiego łokcia. Widzimy już jego charakterystyczny taunt. Czyżby kolejny peoples elbow? Nie! To niesamowite Ziggler wyczekał, aż rywal będzie blisko niego wstał szybko i wymierzył mu Superkick. Rocky ustał na nogach, lecz nie na długo, bo po chwili oberwał juZ Zig Zag! Tak, to musi być konieć. Show off pinuje i znowu Rock odbija tuże przed trzecim klepnięciem w mate sędziego. Ziggler nie wierzy w to co właśnie miało miejsce, krzyczy na sędziego, lecz ten ponownie nie reaguje. Ziggler czeka za plecami swojego rywala, gdy ten w końcu się podnosi ponownie próbuje swojego Zig Zaga, lecz tym razem był on już nie udany. Rock zrzucił go ze swoich pleców, a następnie sam wprowadził Rock Bottom. Obaj panowie leżąw bezruchu na macie, kto wykorzysta tą okazje? Ale co to? Rozbrzmiewa "Legs like that", a w towarzystwie Great Khaliego na arenie pojawia się Maria. Idzie ona w strone klatki następnie podchodzi do sędziego i każe mu ją otworzyć. Sędzie odmawia, a wtedy Khali złapał go za kołnierz. Sędzia nie wiedząc co zrobić wyrzucił klucz w publiczność za co oberwał Khali Chop. Po tej sytuacji rozbrzmiewa "Bullit" i do przybyszów biegnie Anthony Frazier. Fani zaczeli cheerować by myśleli, że jest on po ty, by ich stąd przegonić. To co się jednak stało zszokowało wszystkich. Frazier poklepał Khaliego po plecach, następnie wyciągnal z swojej kieszeni klucz i otworzył klatke. Khali już miał wchodzić, aż tu nagle rozbrzmiał trzeci theme, był to tym razem "Metallingus". Edge podbiegł i wykonał Spear Khaliemu. Anthony zdenerwowany krzyczy na Edga, ten jednak jak gdyby nigdy nic wchodzi do klatki. Rock jest już na nogach i on też oberwuje Spear od Edga. Wstaje też Ziggler i on też obrywa tą samą akcje. Edge patrzy na obu zawodników następnie położył rękę Zigglera na Rocku, co oznacza pin. Sędzia odlicza, a Edge opuszcza arene.

1..

2..

3!

The winner of this match and new EWE Champion Dolph Ziggler!

Publiczność buczy jak najęta, a Maria i Anthony Frazier z uśmiechami na twarzach wchodzą do klatki. Frazier podaje Zigglerowi jego pas, następnie razem z Marią mu go zakładają. Do Dolph jakby nie bardzo docierało to co się dzieje, a Anthony i Maria zaczynają się namiętnie całować. Takim obrazkiem kończymy pierwsze PPV.

Edytowane przez Knicker

Ocena gali:

Karta: 7/10

Backstage: 4/10

Walki: 5/10

Ocena prasy:

No i pierwsze iPPV za nami. Najbardziej zaskoczyło rozwiązanie main eventu i spore zamieszanie, które zapowiada, że The Rock nie powie ostatniego słowa. No i ciekawe jaka teraz będzie rola Edge'a. Gala wyszła zdecydowanie najlepiej ze wszystkich dotychczasowych!

Frekwencja: 18900

Bilety: 1900*300+150*7000+75*10000=2,3 mln do budżetu

Jest i gala.

Walki nie były jakoś za specjalnie długie po za main eventem który chyba uratował tą galę jeśli chodzi o poziom walk.

Zwycięsto Stylesa było oczywiste, jest to gwiazda i myślę że powinieneś wplątać go w jakiś ważniejszy feud.

Zgodnie z moimi przewidywaniami Bennet wygrał i jest pretendentem, choć osobiście nie widzę go w tej roli...nie w tej chwili.

Shelley mistrzem? Zaskakujący wybór, musisz teraz dobrze go rozpisywać.

Main event naprawdę dobry ale natrafiłem na parę literówek które troche wadzą w czytaniu, ale nie było pod tym względem źle. Ziggler jako mistrz po ataku Edge'a? Tutaj widzę tylko jakiś większy sojusz bo w tej chwili wychodzi na to że masz zaledwie jednego main eventera w roli face'a.

3- w skali szkolnej. Main event udźwignął galę i ciekaw jestem jak rozegrasz dalszą walkę o główny pas fedki. Może jakiś fatal 4-way?

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

W końcu znalazłem czas na komentarz ;)

Pierwsza gala PPV w wydaniu twojej federacji i już na samym początku zobaczyliśmy dobrą walkę. Fajnie, że wygrał AJ, bo chyba nie mogło być innego wyniku (a przynajmniej chyba nikt nie stawiał na DH Smitha). Teraz Styles może spokojnie ruszyć po pas midcardowy.

Bennett wysuwa nam się na jedną z ciekawszych postaci w twoim EWE. Fajnie, że dał radę pokonać Khali'ego, ale wiecęj o tej walce napisze później, bo tak mi będzie wygodniej.

Muszę przyznać, że rozstrzygnięciem tej walki nieźle mnie zaskoczyłeś. Po tym jak sytuacja między nimi wyglądała na tygodniówkach myślałem, że wygra ciekawszy Carlito, a tutaj takie miłe zaskoczenie.

Ten 6 Man Tag Team to u ciebie jest dziwnie skonstruowany. Drużyna przeciwna Bromans mam wrażenie jakby każdy był z innego świata i poprostu do siebie nie pasują, a to oznacza, że nie są wiarygodnymi rywalami dla Bromansów. Eliminacje też trochę za wcześnie się zaczęły, a oprócz tego to wszystko było dobrze, i fajnie, że nie zabiłeś Bromansów pod względem promocji już na samym początku.

Sytuacja po walce wieczoru i sama walka również były ciekawe. Dużo się tutaj działo i mamy ciekawe rozwiązanie z Zigglerem jako mistrzem. Coś czuje dwa, porządne feudy u ciebie na następne PPV: Ziggler vs. Bennett i Edge vs. Rock. Zaczynają tworzyć nam się najmocniejsze postacie w federacji.

Gala była dobra i większość walk była dobra. Nie uchroniłeś się od drobnych potknięć, ale gala wyszłą bardzo dobra i jest szansa na progres. Życzę weny ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...