Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Extreme Total Wrestling

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Chyba to czas na komentarz :D

Zaczynamy od arcyciekawego Kevina Steena... cały Kevin :D Promo bardzo mi się podobało.

Szkoda, że Rhyno jedynie u Ciebie jobbuje, a Rhyno jobber i tak jest lepszy niż Rhyno main eventer :D

Fajny speech Setha, choć wkurza mnie, że fani skandują, że się sprzedał... ale ok, ja też nawiązuje do prawdziwego świata :D Tyrus jak widać nie będzie u Ciebie byle kim, choć szkoda Bubby.... :(

Młody Bishoff wygrywa? cóż.. zobaczymy co z niego wyciśniesz...

YES! YES! YES! Kurt >>>>>>>>>Reigns! Cieszę się z wygranej weterana i mam nadzieję, że zdobędzie on pas na PPV

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 27
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Szarpszuter

6

• Giero

5

• Yarexon

4

• TheVillain

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Wybiła godzina 20, więc fani w Miami Arena wstają z miejsc i skandują „ETW”, a na stage’u wybuchają fajerwerki. Już dzisiaj zostaną wyłonieni finaliści turnieju o pas ETW. Ponadto zobaczymy, czy Bubba Ray Dudley odpowie Tyrusowi i Sethowi Rollinsowi.

Jim Ross: Witam was wszystkich zgromadzonych w Miami Arena na trzeciej gali Smash! Ze mną przy stoliku komentatorskim jest Brad Maddox:

Brad Maddox: Witam was wszystkich.

Jim Ross: Brad, to już dzisiaj poznamy finalistów turnieju, którego nagrodą jest pas ETW. Batista vs Chris Hero i Seth Rollins. Na kogo obstawiasz?

Brad Maddox: Ciężko powiedzieć Jim. Wszyscy półfinaliści są świetnymi wrestlerami. Miejmy nadzieję, że wygrają dzisiaj po prostu lepsi. A co sądzisz o zachowaniu Setha Rollinsa i Tyrusa przez ostatnie dwie gale?

Jim Ross: Wiesz…

Widzimy na titanronie brawl Bubby Ray’a z Tyrusem! Wymiana punchy, jednak nagle jeden z braci Dudley powala przeciwnika Low Blowem! Bubba bierze krzesło i okłada Tyrusa, a po chwili podnosi go i rzuca nim kilka o ścianę! Widać na twarzy Tyrusa krew, a Dudley rzuca w niego…. lodówkę z napojami! Przeciwnik krzyczy z bólu, a Ray podnosi go i idzie z nim w kierunku wejścia na stage, jednak po chwili pojawia się prezes ETW – Andrew Pavlisnky:

Andrew Pavlinsky: Co to ma znaczyć? Bubba, chcesz walki z Tyrusem? Proszę bardzo, już teraz między Wami odbędzie Hardcore match! A teraz do ringu!

____________________________________________________________________________________________

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bully_ray_21.jpg http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/2535/Tyrus_CutByJess_22October2014.jpg

Bubba Ray Dudley vs Tyrus – Hardcore match

Końcówka walki: Suplex dla Dudleya na schodki. Pin 1…2 kickout. Tyrus wyciąga drabinę spod ringu i wrzuca ją do kwadratowego pierścienia, bierze ją i atakuje nią rywala. Kładzie na nim tą drabinę, bierze rozbieg i wykonuje Senton Bomb! 1….2.. Dudley kickoutuje. Fani skandują „You Sold Out”, ale Tyrus się tym nie przejmuje i wyciąga spod ringu stół, krzesło oraz pinezki! Rozsypuje je w ringu, podnosi oponenta, ale ten wkłada mu palec do oka. DDT dla Tyrusa. Fani chantują „We want tables!”, a Bubba z uśmiechem słucha tego i po chwili rozkłada stół. Ludzie zgromadzeni w hali nagradzają go wielkim popem. Dudley kładzie przeciwnika na stole, bierze krzesło i wchodzi na narożnik. Wykonane Elbow Drop, ale Tyrus w ostatniej chwili odsunął się! Pin 1….2… kickout! Zdenerwowany Tyrus bierze metalowe schodki i wrzuca je do ringu. Wchodzi na nie i podnosi Dudleya. Próba Powerbombu na pinezki, ale Bubba się nie daje i wykonuje Back Body Drop na te pinezki! Obaj leżą zmęczeni w ringu, na plecach Tyrusa można zauważyć krew. Dudley bierze krzeszło, które leżało już w ringu, próba Chairshotu w Tyrusa, ale ten robi unik i powala go Big Bootem. Funkasaurus bierze drabinę i obija swojego przeciwnika. Po chwili ustawia Bubbe w narożniku, kładzie na nim drabinę, bierze rozbieg i wykonuje Cannonball! 1…2… Ray odkopuje! Tyrus bierze znowu stół, rozkłada go, ale znienacka Bubba wykonuje na nim Low Blow po raz kolejny! Dudley powoli wchodzi z rywalem na narożnik, ale do ringu biegnie Seth Rollins, jednak spod niego wyskakuje dzisiejszy przeciwnik Setha – Kurt Angle! Powala go Clotheslinem i z uśmiechem na twarzy idzie na Backstage. Tymczasem w kwadratowym pierścieniu Bubba wykonuje Powerbomb na Tyrusie prosto w stół – 1….2….3!

Jim Ross: Co za walka! Bubba Ray Dudley wreszcie pokazał tej dwójce, że nie jest od nich gorszy. Kurt Angle dał znak Sethowi Rollinsowi, że to on przejdzie do finału turnieju o pas ETW.

Brad Maddox: O tak, ta walka była świetna. Obaj wrestlerzy pokazali się z znakomitej strony i stworzyli świetne widowisko. Dzisiejszy Main Event powinnien być również znakomity!

____________________________________________________________________________________________

Widzimy na Backstage’u Maxine, która przeprowadzi wywiad z Garrettem Bischoffem.

Maxine: Witam wszystkich na Smash! Moim dzisiejszym gościem jest Garrett Bischoff.

Garrett Bischoff: Cześć Maxine.

Maxine: Garrett, tydzień temu pokonałeś Primo Colona. Nagranie twojego Powerbombu na Youtubie było najbardziej oglądane w tym tygodniu na świecie. Dlaczego zdecydowałeś się na tak brutalną akcję za ringiem na Primo?

Garrett Bischoff: Słuchaj, nie znam Cię, nie pracowałem nigdy w federacji, która podaje się za rozrywkę sportową, ale gadasz tak sztucznie…. Ile się tego uczyłaś na pamięć? 20 minut? 5? 2 godziny? Cały dzień? Nie ważne. Ważne jest to, co zrobiłem na poprzedniej gali. A co zrobiłem? Skopał dupę Primo Colonowi. Tak, temu, który przynosi wstyd swojej rodzinie . Dzisiaj będę czekał w ringu na kolejnego przeciwnika. Może to być Hulk Hogan, może to być Doink the Clown, albo to może być mój ojciec – Eric Bischoff, ale ja się nikogo nie boje. Mogę…

Nagle pojawia się prezes ETW – Andrew Pavlinsky. Popija sobie Mountain Dew. Patrzy się ze zdziwieniem na Garretta i po chwili mówi:

Andrew Pavlinsky: Garrett, Garrett, Garrett….. jesteś taki sam jak twój ojciec. Jesteście tak samo mocni w gębie. Niestety, tylko w tym . Co to twojego challenge’u na dzisiejszej gali – zatwierdzam go, znajdę kogoś, kto chciałby się z Tobą zmierzyć.

Prezes odchodzi, a zdenerwowany Bischoff krzyczał coś na Maxine.

Słyszymy theme song Batisty! Ten powolnym krokiem idzie w stronę kwadratowego pierścienia przy heel heacie publiki. Wchodzi do niego, a po chwili wybrzmiewa muzyka wejściowa Chrisa Hero! Fani zgromadzeni w Miami Arena wybuchają dość dużym popem, ale sam wrestler się nie pojawia. Theme song ucicha, Batista z sędzią zdziwieni czekają na Chrisa. Znowu słyszymy „Chris is Awesome”, ale i tym razem wrestler się nie pojawia, a na titanronie widzimy Chrisa Hero nieprzytomnego i zalanego krwią! Do niego podchodzi kilka lekarzy, a obraz się urywa.

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/65/anderson_06.jpg

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/2588/h.png

Mr. Anderson vs Hunico

Końcówka walki[/b]: Enzugiri dla Andersona. 1…2. kickout. Hunico obsypuje przeciwnika kopniakami, a następnie podnosi go, próba Suplexu, ale Asshole kopie go w lewą nogę i wykonuje DDT. 1…2.. rywal kickoutuje. Anderson rozgrzewa fanów zgromadzonych w Miami Arena, ale luchador doszedł do siebie w tym czasie i wykonuje Spear w nogę przeciwnika, po czym obsypuje go punchami. Sędzia rozdziela ich, ale Hunico odpycha go i dalej wykonuje na nim serie punchy. Po kilkunastu sekundach wstaje i pokazuje fanom, że to on jest lepszy. Irish Whip, próba Hurricanrany, ale Anderson kontruje to na Piledriver! Podnosi przeciwnika i mamy Mic Check! 1….2….3!

Jim Ross: Krótka, ale za to bardzo dobra walka w wykonaniu tych wrestlerów. Przed tym starciem stawiałem na Mr.Andersona i się nie pomyliłem.

Brad Maddox: Ja również. Hunico nie jest jeszcze na tyle doświadczony, aby pokonać takiego weterana, jakim jest Anderson.

Na Backstage’u widzimy Batiste! Wchodzi on do biura Andrew Pavlinskiego i mówi:

Batista: Panie prezesie, widzał pan co się stało z Chrisem Hero? Co dalej z tym turniejem o pas ETW?

Andrew Pavlinsky: Ochrona już bada tą sprawę, a sam Chris został przewieziony do szpitala. Co do twojego półfinału – przechodzisz dalej, twój pojedynek z Chrisem nie zostanie odbyty . Batista, dzisiaj masz już wolne, możesz iść się spakować.

Batista: Dobrze szefie.

Animal wychodzi z biura prezesa i idzie do swojej szatni.

Jim Ross: Czyli jednak, Batista przechodzi do finału turnieju o pas ETW. Pytanie teraz jest jedno – kto będzie jego przeciwnikiem: Kurt Angle czy Seth Rollins?

Brad Maddox: Ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Seth jest młody, ale także utalentowany i utytułowany. Natomiast Kurt to klasa sama w sobie, legenda tego biznesu, która jeszcze raz chce wejść na sam szczyt. I ja postawie właśnie na niego. Według mnie w dzisiejszym Main Evencie to doświadczenie wygra, a na Day of Glory to on stoczy pojedynek z Batistą.

Słyszmy theme song Garretta Bischoffa! Ten pewnym krokiem wchodzi do ringu pewnym krokiem. Fani w Miami Arena nagradzają go heel heatem, ale on się nie przejmuje i bierze mikrofon:

Garrett Bischoff: Ok., nadszedł czas na nasz nasz Open Challenge. Kto chce zawalczyć ze mną, niech tu przyjdzie.

Młody Bischoff odkłada mikrofon i czeka na przeciwnika. Po chwili słyszymy theme song…. El Generico! W hali wybucha wielki pop, a ten wchodzi do ringu przybijając piątki z fanami.

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/el_generico.png

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/3257/Garett_Bischoff_2_CutByJess_03July2013.jpg

El Generico vs Garrett Bischoff

Końcówka walki: Hurricanrana dla Bischoffa. Generic Luchador wchodzi na narożnik i skacze na przeciwnika, ale ten go łapie i wykonuje Powerslam. 1…2 kickout. Garrett zapina Headlock, ale rywal szybko wychodzi z tego uderzeniami w brzuch. Irish Whip, ale młody Bischoff wykonuje Tilt a Whirl Slam. Pin 1…2.. kickout. Syn Erica zdenerwowany kopie w liny, a po czasie się ustawia w narożniku i wykonuje Clothesline, po czym znowu odbija się od lin i tym razem mamy Senton Bomb na Generico. 1….2.. Luchador kickoutuje. Garrett podnosi przeciwnika, Powerbomb…. skontrowany na Hurricanrane! Luchador wykonuje serie puchy i kopniaku w rywala, po czym wrzuca go do narożnika, bierze rozbieg i mamy Helluva Kick! 1….2…. Bischoff kickoutuje! Luchador nie wierzy w to tak samo jak fani w Miami Arena. Podnosi przeciwnika, ale ten odpycha go i wykonuje mu Big Boot! Garrett wściekły wyrzuca rywal przeciwnika z ringu, po czym on sam schodzi z niego. Rzuca Luchadorem o barykadę, po czym podnosi go i wykonuje Powerbomb, ale Generico wykonuje Hurricanrane! Wchdzi na narożnik i skacze na Garretta zza ringiem! Sędzia liczy do 6, obaj wrestlerzy wstają w tym czasie, ale nagle na arenie gaśnie światło! Po kilkunastu sekundach światło znowu się świeci, a Bischoff jest w ringu, a Generico leży zza ringiem, a sędzia dolicza do 10!

Jim Ross: Co jest do cholery? Kto za tym stoi? Najpierw ofiarą padł Chris Hero, a teraz El Generico! Gdyby nie to pieprzone światło, to Garrett Bischoff nie wygrał by tego!

Brad Maddox: Ja również tak uważam. Ten luchador pokazał się dzisiaj z lepszej strony i to według mnie by wygrał. Kto za tymi atakami stoi? Nie mam pojęcia. Miejmy nadzieje, że dowiemy się tego już za niedługo.

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/129/angle_16.jpg

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/seth_rollins_kohopkapah.png

Kurt Angle vs Seth Rollins

Końcówka walki: Obaj wrestlerzy wchodzą na narożnik, punch za puncha, ale nagle Rollins uderza rywala w brzuch, próba Superplexu, ale Kurt odpycha przeciwnika, a ten upada na matę. Ustawia się powoli na narożniku i wykonuje Frog Splash. 1….2… kickout. Fani chantuja „Angle, Angle” a ten podnosi Setha i uderza go w twarz, ale ten to blokuje i kopie go w nogę, odbicie od lin i Clothesline dla Kurta. Rollins wykonuje serie punchy dla rywala i zapina Headlock lecz Olimpijczyk przerzuca go nad sobą, a następnie wykonuje mu Dropkick. Znów go podnosi i mamy serie German Suplexów. 1…2 Rollins kickoutuje. Kurt wchodzi na narożnik i wykonuje Moonsault, ale rywal zakrył się nogami. Seth nie czeka na nic, odbija się od lin i mamy Curb Stomp! To musi być koniec – 1….2…. Olimpijczyk kickoutuje! Jak to możliwe? Seth, sędzia i fani są w szoku. Rollins wściekły bierze nogę przeciwnika i zakłada Ankle Lock! Kurt powoli czołga się do lin, już jest prawie przy nich, ale Seth cofa się razem z nim na środek ringu przy wielkim heel heacie! Angle łapie się za głowę aż nagle kontruje to na Roll-up – 1….2…. kickout! Kurt nie czeka i to on teraz łapie rywala za nogę, a to oznacza tylko jedno – Ankle Lock! Seth krzyczy z bólu, ale po kilkunastu sekundach doczołgał się do lin i je złapał. Sędzia dolicza do 3, a Złoty Medalista puszcza go. Seth wstaje z pomocą lin, ale jego przeciwnik znowu go łapie za nogę, ale tym razem Rollins jest sprytniejszy i kontruje to na Enzugiri! Seth wykonuje Curb Stomp, ale Kurt w ostatniej chwili skontrował to na Samoan Drop! 1…2.. kickout. W Miami Arena słychać chanty „This is Awesome”, a Kurt podnosi rywala, Angle Slam nie udany – Rollins ląduje za rywalem i wykonuje Spear w nogę, po czym odbija się od lin i wykonuje Curb Stomp! 1….2…. Olimpijczyk kickoutuje! Nikt zgromadzony w hali nie wierzy co się dzieje! Seth wściekły kopie liny, a po chwili podnosi rywala, próba Angle Slamu, ale tym razem to Kurt ląduje za nim i to on wykonuje tą akcje, po czym wchodzi na narożnik i mamy Moonsault! 1….2….3!

Jim Ross: Ależ to była walka! Kurt był już bardzo blisko przegranej, ale zdołał to wygrać. Seth Rollins musi obejść się smakiem, gdyż nie zdobędzie pasu ETW, ale w tej walce zaimponował mi. Pokazał, że umie zawalczyć bez żadnej pomocy. Fakt, nie wygrał, ale był bardzo blisko i sprawił swojemu przeciwnikowi duże problemy.

Brad Maddox: Zgadzam się z Tobą Jim. To była niesamowita walka, ale…..

Wypowiedź Brada przerywa theme song prezesa ETW – Andrew Pavlinskiego! Ten pewnym krokiem wchodzi na stage wraz z mikrofonem:

Andrew Pavlinsky: Gratulacje Kurt. Jesteś w finale! Przepraszam, że Ci przerywam Twoją celebrację, ale mam coś ważnego do ogłoszenia – twoja walka z Batistą o pas ETW będzie miała specjalnego sędziego! Jest nim….. Bill Goldberg !

Słyszymy Theme song Goldberga! Ten po chwili wchodzi spokojnym krokiem na Stage, fani skandują , a ten wita się z prezesem i tym akcentem kończy się kolejna gala Smash!

Bilety:

VIP: 200$

Średnie: 70$

Najtańsze: 35$

Z góry sorry za to, że tak późno gala i że jest taka krótka, na początku kompletnie nie chciało mi się pisać, a później nie miałem czasu, od teraz postaram się pisać dłuższe gale :)

Edytowane przez skrok00

Czas na komentarz ;)

Bubba Ray musiał to wygrać, bo Tyrus jest zdecydowanie nie na jego poziomie.

Garreth Bischoff jest u ciebie promowany. Trochę dziwna sytuacja, bo nigdy nie był dobry w ringu, ale jak go ciekawie poprowadzisz to może wyjść z tego coś fajnego.

Dziwna sytuacja z Chrisem Hero. Dużo jest u ciebie hardcore'u. Może aż za dużo.

Anderson też wygrywa i dobrze, bo zawsze go lubiłem.

Batista w wypowiedzi swojej z prezesem był trochę za bardzo cukierkowy. Mogłeś go tutaj lepiej rozpisać.

No i znowu nieczyste zwycięstwo. Trochę dużo tego u ciebie jest i przede wszystkim duże zaskoczenie, że dałeś wygrać Bischoffowi.

Rollins jeszcze nie mógł wygrać z Kurtem. Jest jeszcze za słaby na to. Walkę Batista vs. Angle bardzo propsowałbym, a jeszcze z sędzią specjalnym Goldbergiem to już wogóle nie ma opcji, żebym to przegapił.

Gala dosyć krótka, dużo było hardcore'u i nieczystych zagrań. Zdecydowanie więcej walk niż segmentów. Mam nadzieję, że następna gala faktycznie będzie dłuższa. Życzę weny ;)

Ocena gali:

Karta: 6/10

Backstage: 5/10

Walki: 5/10

Ocena prasy:

Dużo hardcore'u i niezły rozkład karty. Szkoda, że gala była dość krótka, ale pozostawiła mały niedosyt. Goldberg sędzią specjalnym Batista - Kurt Angle o pas mistrzowski? Ciekawe, czy coś się z tego nie rozwinie...

Frekwencja: 12800

Bilety: 2800*200+4000*70+6000*35=1 mln do budżetu

:arrow: fajny hardcore match, aż szkoda, że opisujesz tylko końcówki walk...

:arrow: nie lubię młodego Bishoffa, ale u ciebie wypada na razie bardzo przyjemnie. Ciekawe z kim się zmierzy w walce wieczoru, może Reigns?

:arrow: Batista dostaje wolne; mam wrażenie, że to on stoi za atakiem na Chrisa.

:arrow: El Generico przegrywa? No!No!No!No! dobrze, że przez wyliczenie a nie przez pin lub submission, ale i tak szkoda go na promocję byle Garretta.

:arrow: Angle wygrywa? Wolałbym Setha, ale ok, rozumiem, że Angle gabarytowo pasuje bardziej do Batisty. Goldberg debiutuje jako sędzie specjalny? Średnio wierzę i średnio widzę go jako tego, kto grzecznie będzie stał i patrzał na pojedynek obu panów. Może być ciekawie.

Ray niesie Tyrusa, a prezes podchodzi i "macie walkę", sorki ale albo źle przeczytałem, albo po prostu pan prezes ma gdzieś co się dzieję XD

Batista pewno maczał palce w ataku na Hero, a szkoda, bo Chris mógłby go poskladac :D

Garett vs Generico, szkoda że Generico przegrał, nie czysto, ale mimo wszystko. Na pewno było kim jeszcze promować Garetta.

Seth przegryws, ale liczę że coś mu tam jeszcze znajdziesz.

Trochę mnie dziei to odskakiwanie na dwa po finisherze ciagle. To Garett po Helluva Kick, to Angle po Curb Stompie. Rozumiem, emocje muszą być, ale po coś te finishery są.

SAWF - zapraszam bardzo serdecznie do komentowania

~I still believe in The Shield~

19938320425564da01df445.jpg

• 3 tygodnie później...

Mamy godzinę 20, a w Miami Arena wybuchają fajerwerki, fani natomiast wstają z miejsc i skandują . W ringu widzimy prezesa ETW – Andrew Pavlisnky’ego oraz.... stół.

Jim Ross: Witam wszystkich serdecznie gali kolejnej gali Smash! Dzisiaj ze mną przy stoliku komentatorskim jest oczywiście Brad Maddox.

Brad Maddox: Witam Ciebie serdecznie Jim oraz wszystkich fanów zgromadzonych w Miami Arena.

Jim Ross: Brad, co sądzisz o walce Batisty z Kurtem Angle o pas ETW wraz ze specjalnym sędzią, legendą tego biznesu, Billem Goldbergiem?

Brad Maddox: Nie mogę się tego doczekać. W ringu stanie dwóch świetnych wrestlerów, którzy osiągneli już praktycznie wszystko w tym biznesie, a sędzią będzie słynny Goldberg. Tego w żadnej innej federacji nie zobaczysz.

Prezes ETW w ringu bierze mikrofon i mówi:

Andrew Pavlinsky: Witam Was wszystkich zgromadzonych tutaj na Smash ! Od czasu ostatniej gali, dostawałem masę wiadomości na Twitterze i Facebooku o tym dlaczego wybrałem Goldberga na sędziego w walce o pas ETW pomiędzy Batistą a Kurtem Angle. A ja na nie teraz odpowiem. Bill to mój przyjaciel od czasów jego panowania w WCW. Od jakiegoś czasu mówił mi, że chciałby powrócić do wrestlingu, ale nie chce tego tam gdzie on kończył swoją karierę. Chce on zrobić to w nowej federacji w tym biznesie. On chce to zrobić w Extreme Total Wrestling! Już za tydzień, na pierwszym PPV ETW, Day of Glory, Bill Goldberg wejdzie do ringu po raz pierwszy od 11 lat! Niestety, dzisiaj nie ma go z nami , ale w zamian za to już teraz, zobaczycie podpisanie kontraktu między Batistą a Kurtem Angle ! Jako pierwszy do tego ringu wejdzie, mistrz Olipmijski – Kurt Angle!

W Miami Arena wybrzmiewa theme song Kurta. Ten po chwili pojawia się na stage’u i idzie pewnym krokiem w stronę ringu, przybijając piątki z fanami. Bierze mikrofon i mówi:

Kurt Angle: Witam wszystkich na Smash! Panie prezesie, dziękuje za pomysł zorganizowania podpisania kontraktu na walkę o pas ETW tutaj w ringu, a nie w Twoim biurze.

Andrew Pavlinsky: Dobrze, przejdźmy teraz do to twojego przeciwnika. Panie i panowie powitajcie Animala – Batistę!

Słyszymy theme song Batisty, ten po chwili pojawia się na stage’u i powolnym krokiem idzie w stronę ringu przy heacie publiczności. Wchodzi na narożnik i pokazuje, że tytuł będzie należeć do niego, po czym bierze mikrofon i schodzi do ringu:

Batista: Ja również dziękuje panie prezesie za pomysł zorganizowania takiego czegoś tutaj, w ringu, ludzie którzy kupili bilet i przyszli tutaj, do Miami Arena mają prawo do oglądania tego ! Kurt, chce zrobić to szybko, bez obijania w bawełnę – na Day of Glory spotkamy się w Main Evencie gali, zwycięzca zdobędzie pas ETW i obiecuję Ci, oraz Wam fani ETW, że wyjdę z areny po gali z tym pasem. Nie boję się Ciebie, nie boję się Goldberga, który raczej nie będzie stał sobie grzecznie w narożniku i czekał na koniec walki. Fani wrestlingu czekają na nasz pojedynek już lata. Jesteśmy w tym biznesie tyle lat, a nigdy nie stoczyliśmy walki między nami. Jednak już na Day of Glory to nastąpi, a ja wyjdę z hali z pasem ETW na moim ramieniu.

Batista odkłada mikrofon, bierze długopis do ręki i podpisuje kontrakt.

Kurt Angle: Mocna słowa Batista. Szanuje Cię, jednak mam do Ciebie pytanie: Kiedy ostatnio zdobyłeś jakiś tytuł? Czekaj, niech pomyśle. A, w 2009 roku miaeś pas WWE przez jeden dzień, gdyż Randy Orton i jego koledzy złamali Ci rękę. Hmmm… 2010 roku też miałeś pas WWE przez miesiąc, po czym kilka razy John Cena, którego pozdrawiam, skopał Ci dupę, po czym odeszłeś na 4 lata z wrestlingu, stoczyłeś jedną walkę w MMA i zagrałeś w jakiś marnych filmach, których nikt normalny nie obejrzał. W 2014 roku wróciłeś, wygrałeś Royal Rumble match….. i w sumie to tyle. Znowu zrobiłeś sobie przerwę, tym razem roczną, znowu powracasz do wrestlingu i myślisz, że wygrasz walkę ze mną? Kiedy ty byłeś na szczycie tego biznesu? 7 lat temu? 8 lat temu? Chyba zgadłem. A ja kiedy byłem na szczycie? Jeśli nie zauważyłeś, to od początku mojej kariery jestem twarzą federacji, w której federacji. I teraz nie będzie inaczej. Na Day of Glory pokonam Cię i pokażę Ci, że Twoje miejsce obecnie jest w twoich słabych filmach!

Kurt odkłada mikrofon, bierze długopis do ręki i podpisuje kontrakt, ale w pewnym momencie atakuje go Batista serią punchy! Animal okłada Angle’a w narożniku, rzuca go o liny i wykonuje Spinebuster! Rzuca stół na bok i ustawia się w narożniku…. Spear w Pavlinsky’ego, ponieważ Kurt w ostatniej chwili zrobił unik! Batista sprawdza stan prezesa, a mistrz Olimpijski wykonuje na swoim rywalu Angle Slam w stół! Fani nagradzają go popem, a sam Kurt wchodzi na narożnik i pokazuje, że po pierwszym PPV w historii ETW, główny pas federacji będzie jego.

Jim Ross: Ależ niesamowity obrót spraw podczas podpisywania kontraktu! Wydawało się, że obejdzie się bez ataków, a wrestlerzy podpiszą kontrakt i pójdą na Backstage, ale Batista nie wytrzymał i zaatakował Kurta, lecz nie wyszło mu to na dobre, gdyż właśnie Animal leży teraz w ringu, a Angle jest już na Backstage’u.

Brad Maddox: Ja już nie mogę się doczekać Day of Glory! Ta dwójka wrestlerów pokazała, że naprawdę zależy im na pasie ETW. No cóż, pozostaje nam tylko czekać na ich starcie. Mam nadzieję, że Bill nie będzie jednostronny i wygra lepszy.

Słyszymy theme song Garretta Bischoffa! Ten przy dużym heel heacie pojawia się na stage’u i powolnym krokiem wchodzi do ringu z mikrofonem w rękach.

Garrett Bischoff: Ok, ok zamknąć się! Tydzień temu upokorzyłem El Genrico pokonując go przez wyliczenie. Teraz czas na kolejny challenge. Kto chce ze mną walczyć, niech przyjdzie, tu i teraz!

Garrett czeka chwilę, jednak nikt nie pojawia się na stage’u.

Garrett Bischoff: Naprawdę nikt nie chce walczyć ze mną? Jesteście żałośni .

Młody Bischoff wychodzi z ringu, ale nagle w Miami Arena słychać jakiś nieznajomy theme song. Po chwili na stage’u pojawia się jakiś nieznajomy wrestler z mikrofonem w rękach.

Wrestler: Nazywam się Jason Clark, pochodzę z Green Bay i jestem tutaj po to, aby zamknąć Ci usta i pokonać Cię tu i teraz!

Garrett: Kim ty jesteś? Nie mam na Ciebie czasu, albo…

W tym czasie Bischoff atakuje Clarka punchami, rzuca go na liny, a ten wykonuje Garrettowi Clothesline! Syn Erica wściekły schodzi z ringu, a fani w Miami Arena skandują

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/3257/Garett_Bischoff_CutByJess_03July2013.jpghttp://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/6221/Leo_Kuntz_cut_by_Danger_Liam.jpg

Garrett Bischoff vs Jason Clark

Jason rzuca się na przeciwnika i okłada go puchami, jednak po chwili sędzia oddziela go od Bischoffa. Clark podnosi rywala i rzuca go do narożnika, bierze rozbieg i wykonuje Clothesline, ale rywal wykonał unik, odbicie od lin i potężny Big Boot w wrestlera z Green Bay. Clark podnosi się z pomocą lin, a Bischoff próbował go wyrzucić z ringu Clotheslinem, ale przeciwniki zrobił unik i to on sam wypadł z kwadratowego pierścienia! Jason odbija się od lin i wykonuje Suicide Dive, ale nie trafia i ląduje prosto w barykadę! Garrett podnosi rywala i wykonuje Powerbomb zza ringiem, po czym go wrzuca do kwadratowego pierścienia i pinuje – 1….2….3!

Młody Bischoff nie celebruje wygranej, gdyż wychodzi z ringu i bierze krzesło. Wraca i obija chairshotami Clarka po czym słyszymy theme song Mr. Andersona! Ten wbiega szybkim krokiem do ringu i powala Garreta serią punchy. Próba Mic Checku, ale przeciwnik postanowił szybko uciec!

Mr. Anderson: Bischoff, nie będziesz poniżał ludzi z Green Bay, ani z Miami! Wyzywam Cię na pojedynek na Day of Glory, pokażę Ci, że zadarłeś z niewłaściwym człowiekiem! Już na tej gali, po naszej walce wszyscy ludzie zgromadzeni w hali usłyszą te słowa: Panie i panowie, zwycięzcą tej walki jest pochodzący z Green Bay, Winsconsin, Mr Anderson!

Anderson odkłada mikrofon i idzie na Backstage, przybijając piątki z fanami i podpisując autografy.

Widzimy obitego Batistę, który powolnym krokiem idzie do biura prezesa ETW – Andrew Pavlinsky’ego.

Batista: Prezesie…

Andrew Pavlinsky: Wyjdź stąd. Nie chcę Cię tutaj widzieć.

Batista: Chciałem tylko przeprosić za mój Spear w pana na dzisiejszej gali. Angle zrobił unik…

Andrew Pavlinsky: Coś jeszcze? Słuchaj, od początku czułem, że jesteś przeciwko mnie. Jeśli się dowiem, że to ty maczałeś palce w ataku na Chrisa Hero, zostaniesz zwolniony!

Batista wściekły wychodzi z biura, jednak kamera dalej zostaje w pomieszczeniu prezesa.

Andrew Pavlinsky: Dużo osób na Twitterze i Facebooku pytało się mnie, co z pasem Television. Początkowo miało być tak, że Ci, którzy odpali w ćwierćfinale turnieju o pas ETW będą walczyć w turnieju o pas Television, ale teraz te plany zmieniły się. Na Day of Glory zobaczymy walki Romana Reignsa z Tyrusem i El Generico z Rhyno! Natomiast dzisiejszym Main Eventem będzie pojedynek pomiędzy El Generico, a Tyrusem! Do zobaczenia!

________________________________________________________________________________________

Słyszymy theme song Setha Rollinsa! Wraz z Tyrusem pojawia się na stage’u I przy dużym heel heacie wchodzi do ringu.

Seth Rollins: Przez ostatnie tygodnie…. Zamknąć się! Czy wy coś osiągnęliście w swoim marnym życiu czy tylko siedzicie przed telewizorem i popijacie Mountain Drew? Nikt z Was nawet nie ośmieliłby przyjść tutaj do ringu i stanąć ze mną twarzą w twarz. Jesteście żałośni . Przejdźmy już do rzeczy. Przez ostatnie tygodnie, Bubba Ray Dudley wręcz prześladuje mnie i mojego przyjaciela, Tyrusa. Na poprzedniej gali pokonał on Tyrusa i do tego czasu pewnie się raduje, że go pokonał. Ja pokonałem waszą legendę ECW już raz i na Day of Glory wyzywam go na pojedynek! Już po pierwszym PPV w historii ETW, mój przyjaciel Tyrus zostanie pierwszym w historii mistrzem Television, a ja pokaże temu dziadkowi, gdzie jest jego miejsce. Ja i Tyrus jesteśmy przyszłością tego biznesu. Bubba natomiast zajmuje tylko miejsce od kilku dobrych lat lepszym, silniejszym, zwinniejszym i młodszym. Czy ja dobrze słyszę? Czy wy mówicie, że on mnie zabije? Jesteście śmieszni. Ten…

Słyszymy theme song Bubby Ray Dudleya! Pojawia się na stage’u ze stołem w ręku. Rozkłada go i bierze mikrofon:

Bubba Ray Dudley: Czy Ty wiesz kim ja jestem? Nazywam się Bubba Ray Dudley i obecnie moim celem jest zniszczenie waszej dwójki! Mój cel udał się już w 50%, gdyż pokonałem Tyrusa tydzień temu. Ej, grubasku bolą Cię jeszcze plecy po Powerbombie? Zobacz sobie go jeszcze raz.

Na titanronie zostaje pokazana końcówka walki Dudleya z Tyrusem sprzed tygodnia, gdzie Bubba wykonał na nim Powerbomb z narożnika prosto w stół.

Bubba Ray Dudley: To było niesamowite! Do dzisiaj słyszę w uszach ten cheer fanów kiedy ty wylądowałeś na stół. Aż przypomniały mi się czasy ECW, kiedy wraz z moim bratem Devonem kopaliśmy dupy takim frajerom jak Wy dwaj! Nie będę zawracał głowy Wam , gdyż wolicie walkę w ringu, a nie bezsensowne gadanie. Seth, na Day of Glory pokonam Cię i obiecuje Ci i fanom ETW, że nie wyjdę z gali dopóki nie przelecisz przez ten stół!

Bubba rzuca mikrofonem i idzie na Backstage.

Jim Ross: Kolejna walka ogłoszona na Day of Glory! Tym razem Bubba Ray Dudley kontra Seth Rollins. Brad, jak myślisz, kto wyjdzie z tego starcia zwycięsko?

Brad Maddox: Seth Rollins pokazał ostatnio w pojedynku z Kurtem Angle, że potrafi walczyć lecz Bubba Ray to legenda tego biznesu, wielokrotny mistrz świata jak i Tag Team. Ciężko powiedzieć na tą chwilę, zobaczymy na Day of Glory.

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/65/anderson_06.jpg http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/2588/h.png

Mr. Anderson vs Hunico

Końcówka walki: Anderson wypada zza ring, Hunico bierze rozbieg i wykonuje Suicide Dive. Podnosi przeciwnika wykonuje mu kilka punchy i rzuca nim najpierw o barykadę, a potem o schodki. Luchador wchodzi do ringu, sędzia liczy do 9, a Ken w ostatniej chwili wchodzi do ringu. Hunico wściekły atakuje swojego rywala kopniakami i punchami, po czym podnosi go i wchodzi z nim na narożnik. Próba Superplexu, ale Asshole kontruje to Headbuttem przez co luchador spada. Ken ustawia się i wykonuje Elbow Drop, pin 1….2.. kickout. Rywal wstaje, a Anderson kopie go w brzuch, próba Piledrivera, ale Hunico wykonuje Hurricanrane, odbija się od lin i kolejny raz wykonuje Hurricanrane, tym razem to on rzuca przeciwnika na liny i wykonuje mu Tilt a Whirl Slam. 1…2.. kickout. Hunico nie zamierza czekać i wchodzi na narożnik, nie trafiony Swantom Bomb! Anderson wykonuje rywalowi Mic Check, ale zaraz – Garrett Bischoff pojawia się ringu i atakuje Kena. Sędzia każe bić w gong, mamy koniec walki!

Hunico wyszedł z ringu i poszedł na Backstage, a w ringu mamy wymianę ciosów między Andersonem a Bischoffem. W pewnej chwili Garrett skontrował cios Kena i wyrzucił go z ringu, po czym on sam go opuścił i rzucił rywala o schodki. Podnosi go, wynosi pod Powerbomb, ale na arenę wbiegają sędziowie, którzy każą młodemu Bischoffowi puścić przeciwnika, jednak ten nie chce odpuścić. Nagle Asshole schodzi z Garretta i wykonuje mu Mic Check zza ringiem! Fani nagradzają go popem, a ten z uśmiechem na twarzy idzie na Backstage.

Jim Ross: Kolejny pojedynek szykuje się niesamowicie na Day of Glory! Tym razem Mr. Anderson zmierzy się z Garrettem Bischoffem. Byli parterzy z Aces & Eights stoczą pojedynek już na pierwszym PPV w historii Extreme Total Wrestling.

Brad Maddox: Ken zniszczył trochę dzisiejszą galę Garrettowi. Najpierw atak po walce tego drugiego, a teraz nieudana próba wysłania byłego mistrza świata do szpitala przez ten Powerbomb zza ringiem, którego poczuł już Primo Colon. Nie mogę się doczekać Day of Glory!

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/53_El_Generico_6th_Year_Anniversary.jpg http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/2535/Brodus_Clay_2_CutByJess_13May2014.jpg

El Generico vs Tyrus

Końcówka walki: Bodyslam dla Generico. Tyrus pokazuje, że to on zdobędzie pas Television na Day of Glory i przechodzi po brzuchu Luchadora. Przesuwa go w stronę narożnika, wchodzi na niego, próba Splashu, ale Pride of Tijuanna wstaje i wykonuje na nim Powerbomb! 1…2 Tyrus kickoutuje! Zdenerwowany Generico podnosi przeciwnika, odbija się od lin, ale nadziewa się na Big Boot. Ochroniarz Setha Rollinsa łapie rywala za głowę i wykonuje mu potężnego Chopa, rzuca go o narożnik, bierze rozbieg i wykonuje Cannon Ball. 1….2.. Generico kickoutuje. Tyrus ustawia rywala na środku ringu, bierze rozbieg…. Nietrafiony Senton Bomb! Pride of Tijuanna wstaje i zasypuje przeciwnika serią kopniaków, podnosi go i rzuca nim o narożnik, bierze rozbieg i wykonuje Helluva Kick! Luchador próbuje wykonać na zamroczonym Tyrusie Brainbuster, ale jest on zbyt ciężki i po chwili to ten drugi wykonuje Brainbuster na Generico! 1….2…. kickout w ostatniej chwili! Nikt w Miami Arena nie wierzy w to co się właśnie stało! Pride of Tijuanna podnosi się w narożniku, a jego rywal wykonuje mu Clothesline, jednak Luchador wykonuje unik! Tyrus trafił głową w narożnik, a jego przeciwnik wykonuje mu Roll-Up – 1….2….3!

El Generico celebruje wygraną w Main Evencie, ale Tyrus atakuje go Clotheslinem! Podnosi go i chce wykonać mu Clothesline, ale do ringu wbiega Rhyno i wykonuje Gore na Tyrusie! Ustawia się w narożnik, aby wykonać swój finisher na Luchadorze, ale słyszymy theme song Romana Reignsa! Ten wchodzi do ringu i rozpoczyna brawl z Rhyno! Wymiana punchy, jednak Rhyno w pewnym momencie robi unik i wykonuje Gore na Luchadorze! Man Beast się odwraca i dostaje Superman Punch od Romana, który po tym ustawia się w narożniku i po chwili wykonuje mu Spear! Reigns wchodzi na narożnik i pokazuje, że na Day of Glory pas będzie jego i tym obrazkiem kończy się ostatnia gala Smash! przed pierwszym PPV w historii!

Bilety:

VIP: 200$

średnie: 75$

najtańsze: 50$

Edytowane przez skrok00

Ocena gali:

Karta: 5/10

Backstage: 6/10

Walki: 5/10

Ocena prasy:

Ciekawie rozpisana gala, zaczęta na rywalizacji o główny pas, a skończona na tym teorytecznie nieco mniej ważnym, pasie telewizyjnym. Intryguje nadal, czy Goldberg będzie miał wpływy na losy main eventu Day of Glory. No cóż... wkrótce się przekonamy.

Frekwencja: 13500

Bilety: 1500*200+5000*70+7000*50=1,1 mln do budżetu

Czas na komentarz, bo w końcu pojawiła się gala.

Fajnie, że wogóle są komentatorzy na gali.

Wypowiedź prezesa była. Zwykła poprostu przedstawił co ma powiedzieć i tyle. Powinieneś coś bardziej postarać się z tą postacią. Kurt Angle już lepiej od niego wygląda, podobnie Batista. Szykuje nam się dobry pojedynek.

Dziwi mnie push dla Garretha Bischoffa. Rozumiem, że ma ojca, ale on jest słaby. Pinuje jobbera i po tym, że był z Green Bay już byłem pewien, że będzie to miało coś wspólnego z Andersonem.

No Batista ładnie sobie nagrabił :) Ciekawie to może wszystko wyjść, jeżeli Animal wygra tą walkę o pas.

Seth Rollins wyszedł bardzo fajnie. Cały czas płynnie przechodził dalej w swojej wypowiedzi i dobrze, bo lubię tego zawodnika. Bully Ray za to wypadł średnio jak na niego. Jestem pewien, że Rollins nie przegra tej walki.

Anderson budowany na terminatora. Nie dość, że wygrał pojedynek z Hunico to jeszcze wpierdzielił swojemu rywalowi, który mu interweniował w walce.

El Generico pojechał Tyrusa i to jeszcze przez Roll-up. Jakoś nie widziałbym, żeby mu to wogóle się udało.

Fajnie, żebył brawl tych zawodników, bo chyba oni walczą o pas midcardowy. Dobrze to podbudowało ten tytuł.

Ogólnie gala strasznie krótka. Roster jest mały i starasz się dobrze z niego korzystać, ale musisz jeszcze trochę nad speechami pomyśleć. Życzę weny ;)

• Reputacja:   44
  • Urządzenie:  Android

Fajnie rozpisany został segment z podpisaniem kontraktu. Angle jak już kiedyś mówiłem wychodzi najlepiej. Ten tekst o słabych filmach to potwierdza. Choć mógł się trochę rozciągnąć.

Andersona ani Bischoffa nie lubię, ale u ciebie kupuję tego drugiego. Mam nadzieję, że to on wygra, bo Anderson jest taki trochę niejaki.

To chyba jednak nie Batista zaatakował Hero? :)

Buba Ray ci wychodzi, może trzeba więcej ludu z Ecw ?

Też mnie dziwi ciut akurat wygrana przez roll up-ok Tyrus jest ważną postacią, ale można było to zakończyć w jakiś inny sposób.

No i El Generico wraz z Tyrusem kończą galę. Odważny ruch, wyszło ok. :)

W sumie jest podbudowanie gali, choć przypadek : Anderson z Bischoffem do dla mnie taki pojedynek robiony na siłę... Po za tym dobrze, byleby główna gala była dłuuuższa. ;)

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

• 4 tygodnie później...

Na titanronie widzimy odliczanie, które po chwili znika i w Georgia Dome wybuchają fajerwerki. Fani wstają z miejsce i skandują „ETW”.

Jim Ross: Witam Was wszystkich na pierwszym PPV w historii Extreme Total Wrestling – witam na Day of Glory! Przy stoliku komentatorskim będzie ze mną Brad Maddox.

Brad Maddox: Witam wszystkich.

Jim Ross: Brad, to już dzisiaj Day of Glory! Najważniejsze PPV w kalendarzu ETW zacznie się już za chwilę. Dowiemy się kto będzie pierwszym mistrzem Extreme Total Wrestling – Brad, kto według Ciebie nim będzie?

Brad Maddox: Kurt Angle kontra Batista ze specjalnym sędzią Billem Goldbergiem – to trzeba zobaczyć! Trzy legendy spotkają się już dzisiaj w jednym ringu. Ja osobiście stawiam na Kurta. Przez cały turniej pokazywał, że chce być pierwszym mistrzem ETW w historii pokonując Romana Reignsa i Setha Rollinsa. Co do Batisty – wygrał on z El Generico w ćwierćfinale i od razu przeszedł do finału, przez atak na Chrisa Hero. Jak myślisz Jim, kto stał za atakiem na Chrisa?

Jim Ross: Ciężko powiedzieć. Wiele osób mówi o tym, że to Batista zaatakował przed walką Chrisa Hero. Mi również się tak wydaje, lecz mam nadzieję, że dzisiaj pokaże się ten, kto zaatakował Hero.

Brad Maddox: Dzisiaj poznamy również pierwszego w historii mistrza Television. El Generico zmierzy się z Tyrusem, a Tyrus z Romanem Reignsem.

Jim Ross: Również syn słynnego Erica Bischoffa, Garrett zmierzy się z byłym mistrzem świata, Mr. Andersonem.

Brad Maddox: Gala zapowiada się niesamowicie! Jestem pewny, że zobaczymy dzisiaj pokaz prawdziwego wrestlingu, którego każdy chce oglądać.

W Georgia Dome wybrzmiewa theme song Rhyno! Pojawia się na stage’u i przy dość dużym heel heacie ze strony publiczności wspiął się na narożniku pokazując, że to on wyjdzie dzisiaj z pasem Television z hali. Muzyka ucichła, a fani skandują „Ole!”. Man Beast krzyczy coś w stronę publiki, a w Georgia Dome słychać muzykę El Generico! Ten przy ogromnej reakcji publiczności wchodzi do ringu, przybijając piątki z fanami w pierwszym rzędzie.

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/38_El_Generico_5th-Anniversary.jpg http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/133/Rhyno_3_cut_by_Danger_Liam_2.jpg

El Generico vs Rhyno

Słyszymy gong. El Generico od razu ruszył na rywala, jednak ten to przewidział i wyszedł za ringu przy heacie publiczności. Rhyno powolnym krokiem spaceruje sobie wokół ringu lecz nagle nastolatek w pierwszym rzędzie obsypał go popcornem! Wściekły Man Beast próbuje uderzyć fana, ale Luchador wykonuje Suicide Dive! Generico pokazuje swój charakterystyczny taunt za ringiem, a publiczność nagradza go chantami „Ole!”. Sędzia liczy do 8, Generic Luchador wrzuca przeciwnika do kwadratowego pierścienia, po czym on sam udaje się do niego. Pride of Tijuanna odbija się od lin, ale Rhyno wykonuje Shoulder Tackle, odbija się od lin, ale Generico powala go Dropkickiem! Man Beast znów wychodzi z ringu. Sędzia liczy do 6, a ten udaje się do kwadratowego pierścienia, gdzie czeka na niego rywal. Obaj ustawiają się w swoich narożnikach i po chwili wchodzą w klincz. Rhyno kopie rywala w brzuch, uderza go punchem, rzuca go w narożnik i wykonuje mu Clothesline. Generic Luchador leży w narożniku, a jego rywal bierze rozbieg i wykonuje mu Dropkick. 1…2 kickout. Man Beast zapina przeciwnikowi Headlock, jednak ten po chwili wychodzi z niego uderzeniami w brzuch. Generico odbija się od lin, ale otrzymuje Big Boot. 1….2.. Luchador kickoutuje. Rhyno podnosi rywala i wykonuje mu Bodyslam, odbija się od lin i mamy Senton Bomb. 1….2… Pride of Tijuanna kickoutuje. Man Beast wchodzi na narożnik, jednak przeciwnik wstał i uderzył w liny, po czym udał się również na narożnik, próba Hurricanrany, ale Rhyno kontruje to na Powerbomb! 1….2…. kickout! Wściekły Man Beast pokazuje sędziemu, że odliczył on do trzech lecz ten ignoruje jego protesty. Próba Gore, ale przeciwnik wykonał unik i Superkick! 1….2…. Rhyno kickoutuje w ostatniej chwili! Generic Luchador podnosi rywala, rzuca go o narożnik, wykonuje rozbieg i wykonuje Helluva Kick! Próba Brainbustera, ale Man Beast kontruje to na Belly to Belly Suplex prosto w narożnik! Rhyno wykonuje Gore, ale przeciwnik skacze nad nim, po czym odbija się od lin i wykonuje Clothesline, odbija się od lin i Generico wykonuje Moonsault, ale rywal go łapie i wyrzuca go z ringu, on sam wchodzi na narożnik i skacze na niego! Man Beast rzuca przeciwnika o barykadę, a po chwili próbuje wykonać Gore, ale tym razem trafia głową w schodki. Sędzia odlicza do 8, wrestlerzy wchodzą do ringu i prowadzą wymianę punchy, jednak w pewnej chwili Rhyno kopie rywala w brzuch i wykonuje mu Tiger Bomb! 1….2…. Generico kickoutuje w ostatniej chwili! Wściekły Man Beast mówi po raz kolejny sędziemu, że odliczył on do trzech, ale ignoruje jego protesty. Rhyno ustawia się w narożniku…. nietrafiony Gore! Pride of Tijuanna zrobił unik, a Man Beast trafił głową w narożnik. Luchador bierze rozbieg…. Helluva Kick, podnosi go i wykonuje Brainbuster! 1….2….. Rhyno kickoutuje! Generic Luchador wstaje i pokazuje sędziemu, że ten odliczył do trzech, ale ten ignoruje jego protesty. Pride of Tijuanna ustawia się w narożniku, Man Beast wstaje… próba Big Boota, ale Generico otrzymuje Gore! 1…..2….. kickout! Co tutaj się dzieje! Fani skandują „This is Awesome”, a zmęczony Rhyno podnosi przeciwnika i wykonuje Clothesline. Man Beast stoi przed rywalem, który leży na ringu i pokazuje fanom w Georgia Dome, że to on jest lepszy niż Luchador. Odbija się od lin…. nietrafiony Senton Bomb! Obaj wstają w tym samym czasie, Pride of Tijuanna rzuca się na przeciwnika, ale ten powala go Big Bootem! Man Beast powoli wchodzi na narożnik, ale w pewnym momencie Generico uderza w liny i wchodzi również na narożnik. Punch za punchem, ale Generic Luchador wykonuje Headbutt i Brainbuster! 1….2…..3! El Generico zmierzy się dzisiaj o pas Television!

Jim Ross: Co to była za walka! El Generico i Rhyno pokazali nam co to jest prawdziwy wrestling! Brad, co powiesz o tej walce?

Brad Maddox: El Generico i Rhyno pokazali wrestling na najwyższym poziomie, jednak dzisiaj był lepszy Luchador. W tej walce było wszystko, od zwykłych akcji, po różne kombinacje i co najważniejsze – emocje! Ci wrestlerzy pokazali już, że Extreme Total Wrestling nie jest jakąś małą federacją, która będzie robić tylko tło dla innych. Ja jestem dumny z tego, że mogę komentować najlepsze walki, z najlepszymi wrestlerami w najlepszej federacji na świecie! Przejdźmy dalej, następnym pojedynkiem jaki czeka jest między Roman Reignsem a Tyrusem. Jim, co sądzisz o tym starciu?

Jim Ross: Ja stawiam na Romana Reignsa. Mimo przegranej z Kurtem Angle na Smash!, pokazał się z bardzo dobrej strony i według mnie to on stanie się pierwszym mistrzem Television w historii ETW. Ale jak będzie naprawdę, przekonamy się już za niedługo. Tymczasem zapraszamy Was na wywiad Kaitlyn z Sethem Rollinsem.

Kaitlyn: Witam wszystkich fanów ETW! Ja jestem Kaitlyn i moim dzisiejszym gościem jest Seth Rollins.

Seth Rollins: Posłuchaj mnie uważnie – nie będę odpowiadać na Twoje głupie, bezsensowne pytania, ok?

Kaitlyn: Emmm….. ok.

Seth Rollins: Tak więc wynoś się stąd i daj głosowi ETW coś powiedzieć. Bubba Ray Dudley, od początku istnienia tej federacji już raz pokazałem Ci, że jestem lepszym wrestlerem od Ciebie, jednak ty z gali na galę coraz bardziej mnie prześladujesz. Gdyby nie ty, to ja bym walczył w dzisiejszym Main Evencie. Przez Ciebie nie śpię co dzień. Mógłbyś mi wytłumaczyć, dlaczego 4 dni temu, kiedy wszedłem do mojego domu, wszystkie stoły w nim były złamane? Bubba, twój czas się już skończył. Dzisiaj obiecałeś fanom ETW i mi, że wyląduje w stole. Teraz ja mam zamiar Ci coś obiecać – podczas naszej dzisiejszej walki wykonam na Tobie Curb Stomp i odliczę Cię do 3. Dzisiaj w żaden stół nie polecę. Dzisiaj w tym ringu pokonam Cię i pokaże Ci, że ETW to nie jest miejsce dla Ciebie.

Słyszymy theme song Romana Reignsa! Ten przy mieszanej reakcji fanów pojawia się i schodzi powolnym krokiem do ringu. Wchodzi na narożnik, a po chwili w Georgia Dome słychać theme song Tyrusa. Ten po kilku sekundach pojawia się na stage’u i idzie w stronę kwadratowego pierścienia. Już jest przy linach, jednak Bubba Ray Dudley atakuje go od tyłu! Obsypuje go serią punchy, a po chwili wykonuje Spinebuster! Wyciąga spod ringu stół, który rozkłada. Podnosi Tyrusa, a na stage’u pojawia się Seth Rollins! Krzyczy on do Dudleya, żeby przestał, ale ten nie ma zamiaru i wykonuje Powerbomb prosto w stół! Wrzuca Tyrusa do ringu, sędzia każe uderzyć w gong, rozpoczynamy walkę!

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/2596/roman_reins_unconquerable_2015_3.jpg http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/2535/Brodus_Clay_WWE2K14_CutByJess_25September2013.jpg

Roman Reigns vs Tyrus

Roman czeka aż Tyrus wstanie….. Superman Punch! Pinuje 1….2…. kickout! Reings nie może uwierzyć w to co się stało, ale po chwili udaje się do narożnika….. Spear! 1….2….3! Roman Reigns przechodzi do finału!

Jim Ross: Roman Reigns pokonał Tyrusa dzięki pomocy Bubby Ray Dudleya! Teraz on to ma dużą przewagę nad El Generico, gdyż ten walczył całą, długą walkę i jest zmęczony, a on wykonał tylko dwie akcje, aby przypiąć.

Brad Maddox: Mi się nasuwa tylko jedno pytanie – Czy ten atak był zaplanowany między Bubba a Romanem? Czy to po prostu była odpowiedź na to, co Seth Rollins powiedział przed tym pojedynkiem w stronę jednego z braci Dudley?

Jim Ross: Wydaje mi się, że to nie było zaplanowane. Seth Rollins zapowiedział, że dzisiaj on nie poleci w żaden stół, więc jego rywal wykonał jego ochroniarzowi Powerbomb prosto w stół. Zapraszam teraz na wywiad Kaitlyn z Mr. Andersonem.

Kaitlyn: Witam wszystkich ponownie na Day of Glory. Moim kolejnym gościem jest Mr. Anderson.

Mr. Anderson: Witam Cię serdecznie.

Kaitlyn: Ken, zaraz wejdziesz do tego ringu, a twoim rywalem będzie Garrett Bischoff. Jak myślisz, czy Garrett może Cię czymś zaskoczyć?

Mr. Anderson: Myślę, że nie. Znam go od kilku dobrych lat, byliśmy razem w Aces&Eights i nie wyróżniał się z tłumu. Od początku jego kariery był zwykłym szarakiem, którego wyrożniało jedynie to, że jego ojcem jest słynny Eric Bischoff. Kiedy kilka miesięcy temu otrzymałem telefon od prezesa ETW, Andrew Pavlinskiego, który zaproponował mi występy w jego deracji, nie mogłem tej propozycji odrzucić. Garrett Bischoff zaskoczył cały świat wrestlingowy swoim debiutem w Extreme Total Wrestling. Jest on tutaj niepokonany lecz wiemy, kim on był 3 lata temu w TNA. Jego celem jest nie tylko wygrać walkę, ale także wykluczyć swojego przeciwnika z akcji na kilka tygodni, miesięcy. Kiedy na ostatniej gali Smash! zobaczyłem na Backstage’u, że pojawił się w ringu, pomyślałem sobie „Dlaczego ten dupek zaśmieca innym, utalentowanym wrestlerom miejsce w ETW>” . Garrett wtedy dał Open Challenge, już miałem wyjść na Backstage, ale ktoś w ostatniej chwili mnie zatrzymał. To był Jason Clark. Wrestler pochodzący z mojego rodzinnego miasta, Green Bay. Dałem mu pokazać się w ringu. Niestety przegrał lecz to co zrobił Bischoff po walce…. tak robią tylko dupki! Postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i wyzwać go na pojedynek dzisiaj. Teraz stoje tutaj i mówię Ci Garrett, że już teraz twoja dupa zostanie skopana przeze mnie. Odliczę Cię 1….2….3, a fani zgromadzeni w Geogria Dome i Ci, któzy wykupili naszą walkę w systemie PPV usłyszą: Zwycięzcą tej walki jest pochodzący z Green Bay, Winscosin – Mr. Andersooonn!

W hali robrzmiewa theme song Mr. Andersona, a ten pojawia się na stage’u! Udaje się do ringu, przybijając piątki z fanami. Po chwili w Georgia Dome słychać theme song Garretta Bischoffa. Ten po krótkiej chwili pojawia się na stage’u i powolnym krokiem idzie w stronę kwadratowego pierścienia, ale do niego nie wchodzi lecz prosi o mikrofon:

Garrett Bischoff: Ken, Ken, Ken…. Myślisz, że mnie pokonasz? Myślisz, że jesteś ode mnie lepszy? Żałosne. To ja jestem Bischoff. To ja jestem skazany do bycia najlepszym w tym biznesie. Wiesz, nigdy za tobą nie przepadałem. Mam teraz szansę skończyć twoją marną karierę, tak jak to zrobiłem z Primo Colonem. Co ty na to, aby zawalczyć już teraz w Street Fight matchu? Przyjmujesz wyzwanie? No, na to liczyłem.

Garrett wchodzi do ringu, słychać gong – rozpoczynamy walkę!

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/3257/Garett_Bischoff_2_CutByJess_03July2013.jpg http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/65/Mr_Anderson_cut_by_Danger_Liam_2.jpg

Garrett Bischoff vs Mr. Anderson

Anderson od razu rzuca się na rywala, powala go serią punchy i rzuca go o narożnik. Tam wykonuje mu serie chopów. Próba Mic Checku, ale Bischoff szybko ucieka z ringu. Po chwili wchodzi do niego, a Ken powala go Clotheslinem. Podnosi go, rzuca nim o liny i wykonuje Back Body Drop. Schodzi z kwadratowego pierścienia i bierze spod niego krzesło. Wchodzi do ringu, próba Chairshotu, ale Garrett powala go Big Bootem. Ustawia krzesło na klatce piersiowej rywala i wykonuje Double Foot Stomp. 1….2.. kickout. Bischoff atakuje rywala serią punchy, po czym podnosi go, próba Powerbombu, ale Ken nie dał się i przerzucił go nad sobą, przez co Bischoff wypadł z ringu. Asshole bierze rozbieg i wykonuje Suicide Dive! Po chwili bierze schodki i uderza nimi młodego Bischoffa w głowę! Bierze krzesło, kolejna próba Chairshotu, ale tym razem Garrett wykonuje Low Blow i DDT! Młody Bischoff szuka coś pod ringiem, aż znajduje kil kendo, który bierze. Obija nim rywala, po czym zaczyna go dusić, za pomocą tego kija. Garrett bierze spod kwadratowego pierścienia stół, który rozkłada. Podnosi Andersona, próba Powerbombu, ale znowu Asshole wykonuje Back Body Drop, a Garrett ląduje prosto w stole! Wrzuca młodego Bischoffa do ringu, 1….2…. kickout w ostatniej chwili! Ken nie czeka i podnosi rywala pod Mic Check, jednak tylko Anderson upadł, a Garrett dalej stoi na nogach, po czym obija się od lin i wykonuje Big Boot. Znowu wychodzi z ringu i wrzuca do niego drabinę, stół, krzesło, schodki oraz woreczek. Rozstawia stół, ale znienacka Anderson wykonuje na nim Mic Check! 1….2…. kickout! Asshole pokazuje sędziemu, że odliczył on do 3, ale ten ignoruje jego protesty. Zakrwawiony Bischoff klęczy, a Ken bierze krzesło i wykonuje potężny Chairshot prosto w jego głowę! 1….2…. młody Bischoff kickoutuje! Asshole rozkłada stół, a w tym czasie jego przeciwnik wziął kij kendo i uderza nim rywala w krocze, po czym wykonuje Piledriver prosto na schodki! 1….2…. Anderson kickoutuje! Garrett bierze woreczek i wysypuje z niego pinezki na stół! Ale znikąd Anderson wykonuje Mic Check! 1….2….. kickout! Co tutaj się dzieje? Fani skandują „This is Awesome”, a Ken bierze schodki i zaczyna odkładać nimi przeciwnika. Kładzie je na klatce piersiowej przeciwnika, wchodzi na narożnik i wykonuje Double Foot Stomp! 1….2…. Garrett kickoutuje! Asshole już nie wie co ma zrobić, aby wygrać tą walkę. Anderson bierze schodki i kładzie je pod stołem z pinezkami! Podnosi młodego Bischoffa i wchodzi z nim na narożnik! Odkłada go serią punchy, ale ten wkłada Kenowi palec w oko! Asshole zszedł z narożnika, ale przeciwnik go złapał za głowę i wykonał Powerbomb prosto w stół! Fani w Georgia Dome skandują „Holy Shit”, a zmęczony i cały obolały Garrett pinuje – 1….2….3! Bischoff wygrywa Street Fight!

Garrett Bischoff po dość długiej chwili wstaje i celebruje swoje zwycięstwo, lecz nagle znikąd pojawia się…. Primo Colon, który wykonuje młodemu Bischoffowi Backstabber! Colon klęknął i splunął Garrettowi prosto w twarz! Fani nagrodzili to sporym cheerem, a sam Primo zszedł z ringu i udał się na Backstage, przybijająć piątki z fanami.

Jim Ross: Ależ to był brutalny Street Fight! Było w nim praktycznie wszystko! Od krzeseł po pinezki. Brad, zobacz ile krwi zostało w ringu!

Brad Maddox: Widzę Jim, to był bardzo brutalna walka. Garret odkopując po tylu akcjach zaimponował mi. Wygrał nieuczciwym ruchem, ale to był Street Fight, tutaj wszystko jest dozwolone! Miejmy nadzieję, że nic się nie stało Mr. Andersonowi po tym Powerbombie na stół z pinezkami i schodkami.

Jim Ross: Za nami już są półfinały turnieju o pas Television oraz walka Mr. Andersona z Garrettem Bischoffem. Już za chwilę obejrzymy pojedynek pomiędzy Bubbą Ray’em Dudleyem a Sethem Rollinsem. Pytanie jest jedno – czy Seth Rollins poleci dzisiaj prosto w stół?

Brad Maddox:Ciężko powiedzieć, fani na pewno chcieliby to zobaczyć, w sumie ja też, ale czy Seth się da? Nie jestem tego taki pewien. Pokazał, że potrafi walczyć w walce z Kurtem Angle. Z Bubbą już walczył, ale wygrał przy pomocy Tyrusa, którego dzisiaj Ray Dudley wyeliminował Powerbomb w stół. Wiem jedno – podczas tej walki nie będzie wiało nudą!

Kamera pokazuje nam biura prezesa ETW – Anderw Pavlinsky’ego, który rozmawia z kimś przez telefon.

Andrew Pavlinsky: Jak idzie? Wszystko dobrze, nie ma żadnych problemów?

???: Nie ma? Poszedłem tylko na chwile coś zjeść, przychodzę, a tu wszyscy ochroniarze leżą nieprzytomni.

Andrew Pavlinsky: Co? Jak to? Wszyscy? Ich jest przecież ponad 100!

???: Dosłownie wszyscy, przeszłem 2 razy po wszystkich miejscach, gdzie pilnowaliśmy Georgia Dome…. Wszyscy leżą nieprzytomni. Zostałem tylko ja. Boje się.

Andrew Pavlinsky: Spokojnie, nie rób nic głupiego. Przyjdź do mojego biura, ja zadzwonię po policję.

???: Dobrze szefie.

Andrew rozłączył się i zdenerwowany wziął wazon z biurka i rzucił nim o ścianę. Kiedy zobaczył kamerzystę z kamerą szybko go wyrzucił za drzwi.

Słyszymy theme song Bubby Ray Dudleya! Ten, wraz ze stołem idzie pewnym krokiem w stronę ringu. Wchodzi do niego, a fani skandują „Table!”. Po chwili w Georgia Dome słychać „Second Coming” i Seth Rollins pojawia się na stage’u! Idzie w stronę kwadratowego pierścienia niepewnym krokiem. Z jego twarzy widać, że się boi, gdyż jest skazany na walkę bez swojego ochroniarza, Tyrusa.

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bubba_ray_02.jpg http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/seth_rollins_kohopkapah.png

Bubba Ray Dudley vs Seth Rollins

Słychać gong, a Seth od razu uciekł z ringu. Bubba z uśmiechem na twarzy schodzi z niego i zaczyna gonić przeciwnika wokół ringu. W pewnym momencie Rollins udał się do kwadratowego pierścienia i powala rywala Enzugirim! 1... kickout. Seth obsypuje twarz przeciwnika serią punchy. Dudley wstaje w narożniku, a Rollins wykonuje na nim Splash. Bubba upada na kolana, próba Curb Stompa, ale Ray kontruje to na Clothesline. 1…2. kickout. Bubba podnosi rywala i wykonuje Bodyslam, po czym odbija się od lin i mamy Senton Bomb. Dudley nakręca fanów, krzycząc „Table”, a w tym czasie Rollins wykonuje Roll-up 1….2. kickout. Future of ETW odbija się od lin, próba Clothesline’u, ale rywal kontruje to na Black Hole Slam! Podnosi szybko Setha, próba Powerbombu, ale ten kontruje to na Hurricanrane. Bubba biegnie na przeciwnika, ale ten powala go Superkickiem! 1….2…. kickout! Rollins zakłada Headlock, ale rywala po chwili z niego wychodzi uderzeniami w brzuch. Dudley odbija się on lin i nadziewa się na Dropkick od Setha. Future of ETW bierze nogę przeciwnika i zakłada Boston Crab! Bubba krzyczy z bólu, ale po chwili doczołguje się do lin i je łapie. Rollins nie czeka, podnosi rywala i wchodzi z nim na narożnik. Schodzi on sam z niego, bierze rozbieg i wykonuje Frankensteiner! 1….2…. kickout! Seth z uśmiechem na twarzy czeka, aż przeciwnik wstanie, lecz Ray Dudley dość długo nie wstaje. Sędzia podchodzi do niego i sprawdza czy nic mu nie jest, ale Future of ETW klepie sędziego rękami i krzyczy „Ref! Get the Tables!” przez co fani nagradzają go dużym heel heatem. Sędzia oczywiście zwraca uwagę Rollinsowi, że nie można go dotykać podczas walki, ale ten ignoruje jego protesty i wykonuje mu Bitch Slap! Sędzia każe uderzyć w gong, ale Seth wykonuje mu DDT! Bubba w tym czasie wstał i wykonuje Rollinsowi Bubba Bomb! Pinuje go, ale sędzia leży nieprzytomny w ringu. Fani odliczają już do 12, a Bubba wstaje…. I wyrzuca sędzia z ringu, po czym schodzi z kwadratowego pierścienia i bierze stół, który przyniósł! Wkłada go do ring u i go rozkłada! Fani nagradzają go duży popem za to lecz w pewnym momencie otrzymuje on Low Blow od Setha! Odbija się od lin i wykonuje Curb Stomp! Chce przypiąć, ale sędzia leży nieprzytomny za ringiem! Szybko schodzi z kwadratowego pierścienia i bierze krzesło. Dudley wstaje, próba chairshotu, ale rywal kopie go w brzuch, bierze krzesło i wykonuje chairshot w plecy! Wynosi go pod Powerbomb na stół, ale Rollins schodzi, kopie przeciwnika w brzuch i wykonuje Canadian Destroyer! Kładzie głowę Raya na stole, bierze rozbieg, Curb Stomp…. Skontrowany! Bubba złapał go w powietrzu i skontrował na Powerbomb w stół! Fani skandują „Yes!”, a Bubba wyrzuca wszystkie części stołu z ringu, po czym wkłada sędziego do ringu i go przebudza – 1……..2……. kickout! Wszyscy w Georgia Dome są w szoku! Rollins wstaje z pomocą narożnika, Dudley wykonuje Splash na niego, ale rywal zasłonił się sędzią, który znowu pada nieprzytomny! Ray Dudley sprawdza czy nie stało się mu nic, dowraca się i otrzymuje Superkick! Bubba upada, a Seth wykonuje Curb Stomp! Future of ETW przebudza sędziego – 1…….2…… kickout! Co tutaj się dzieje? Rollins wykonuje jeszcze jeden Curb Stomp, ale tym razem rywal kontruje to na Samoan Drop! Podnosi go i wykonuje Bubba Bomb, a po tym Powerbomb! 1…….2……. Seth kickoutuje! Ray Dudley wykonuje Curb Stomp, ale Rollins kontruje to na Superkick! Odbija się od lin i mamy Curb Stomp! 1……..2………3! Seth Rollins wygrywa!

Jim Ross: Ależ to była niesamowita walka! Seth Rollins, mimo, że otrzymał Powerbomb w stół, to wygrał ten pojedynek to świetnej wymianie finisherów.

Brad Maddox: O tak, mimo, iż to był normal match, to zobaczyliśmy krzesła i stoły! Ta walka bardzo mi się podobała. Seth poleciał w stół lecz wygrał pojedynek. Czy Bubba będzie zadowolony? Wątpie. Jeszcze dzisiaj poznamy pierwszych mistrzów Television oraz ETW. Nie mogę się doczekać!

Jim Ross: Ja również!

Kamera pokazuje znów biura prezesa ETW – Andrew Pavlinsky’ego, który rozmawia z Rhyno, Primo i Hunico.

Andrew Pavlinsky: Panowie, sprowadziłem Was tutaj, gdyż coś złego się dzieje w Georgia Dome, podczas tego PPV.

Hunico: A co dokładniej?

Rhyno: Nie słyszałeś? Ktoś zaatakował wszystkich ochroniarzy.

Andrew Pavlinsky: Nie wszystkich, jedyny , który nie został zaatakowany miał tutaj przyjść, ale go nie ma. Moglibyście go poszukać? To ważne, mam nadzieje, że nic mu się nie stało.

Primo: Dobrze szefie, poszukamy go.

Andrew Pavlinsky: To idźcie, liczę na Was.

Rhyno, Hunico i Primo wyszli z biura prezesa, a obraz z kamery urywa się.

W Georgia Dome wybrzmiewa theme song El Generico! Ten lekko poobijany idzie do ringu pewnym krokiem, przybijając piątki z fanami. W pierwszym rzędzie było również dziecko z jego maską, przez co Generic Luchador dał mu autograf. Generico wchodzi na narożnik, a po chwili słyszymy theme song Romana Reignsa. Ten przy mieszanej reakcji fanów wchodzi do ringu przez publiczność. Kiedy szedł on do kwadratowego pierścienia, spotkał on grupkę kilku fanów, którzy skandowali „You suck!”, ale Roman tylko się uśmiechnął i wszedł on do ringu.

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/2596/roman_reins_unconquerable_2015_3.jpg http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/38_El_Generico_5th-Anniversary.jpg

Roman Reigns vs El Generico – Normal match for ETW Television Championship

Słychać gong, a obaj wrestlerzy podchodzą do siebie na środku ringu i patrzą sobie w oczy. Po chwili Reigns wystawia rękę, którą Luchador ściska, ale Roman wykorzystuje to i uderza go brzuch. Big Dog rzuca rywala do narożnika i obija go serią punchy. Fani nagradzają go heel heatem, ale Roman się tylko uśmiecha, odbija się od lin i wykonuje Splash na przeciwniku. Pride of Tijuanna upada, a Powerhouse przechodzi do pinu 1….2. kickout. Podnosi on rywala i wykonuje mu German Suplex. Generico wstaje z pomocą lin, a Reigns biegnie na niego lecz on schyla się i Big Dog ląduje za ringiem. Generic Luchador bierze rozbieg i wykonuje Suicide Dive! Fani nagradzają go chantami „Ole!”, a luchador rzuca przeciwnikiem o schodki i o barykadę, po czym wchodzi do ringu. Sędzia odlicza do 7, a Roman również udaje się do kwadratowego pierścienia. Pride of Tijuanna odbija się od lin i otrzymuje Tilt-a-whirl Slam. 1….2.. kickout. Powerhouse ustawia się w narożniku i pokazuje, że czas na Superman Punch, a fani na to zaczynają skandować „No!”. Generico wstaje, próba Superman Punchu, ale Luchador kontruje to na Dropkick! Roman wstaje w narożniku i otrzymuje od razu kolejny Dropkick. Upada, a Generico wchodzi na narożnik…… nietrafiony Shooting Star Press! Big Dog szybko wstaje, odbija się od lin i częstuje rywala Superman Punchem! 1…..2…. kickout! Powerhouse ustawia się w narożniku, próba Spearu, ale rywal przeskakuje nad nim i i trafia on głową w narożnik, Roll-up 1….2…. kickout! Generico obija przeciwnika serią punchy, po czym bierze rozbieg, próba Helluva Kick, ale przeciwnik robi unik i wykonuje German Suplex. Wstaje wraz nim….. kolejny German Suplex! Próba trzeciego Suplexu, ale Luchador łapie się za liny. Po chwili odwraca się i otrzymuje Spear! 1…..2…. kickout w ostatniej chwili! Roman nie może uwierzyć, pokazuje sędziemu, że odliczył on do trzech, ale ten ignoruje jego protesty. Big Dog podnosi rywala i wchodzi z nim na narożnik. Chce go wynieść pod Brainbuster, ale ten się nie daje i uderza go w brzuch serią punchy. Roman wykonuje Headbutt, ale jego przeciwnik również, a po chwili Generic Luchador wykonuje kolejny Headbutt. Generico bierze zamroczonego Reignsa i wykonuje na nim Pepsi Plunge! 1….2…. rywal kickoutuje! Pride of Tujanna czeka, aż przeciwnik wstanie. Po chwili Big Dog wstał w narożniku i otrzymuje Helluva Kick! Reigns ledwo trzyma się na nogach, Generic Luchador odbija się od lin i nadziewa się na Superman Punch! Generico wstaje w narożniku, Powerhouse wykonuje Spear, ale trafia znowu w głową w narożnik. Pride of Tijuanna wskakuje na ten sam narożnik, próba kolejnego Pepsi Plunge, ale tym razem rywal przerzuca go nad sobą! Generico szybko wstaje i otrzymuje Spear! 1….2…. kickout! Roman nie czeka, wykonuje kolejny Spear, ale tym razem przeciwnik kontruje to na Dropkick. Zmęczony i poobijany Generico wchodzi na narożnik i wykonuje Shooting Star Press! 1…..2….. rywal kickoutuje! Sam Generic Luchador próbuje wykonać Superman Punch, ale tym razem to Reigns kontruje to na Samoan Drop. 1…..2…. kickout! Obaj leżą w ringu, sędzia odlicza do 9 i wstają, punch za puncha, aż nagle Roman łapie rywala za nogi, przewraca go i zapina Sharpshooter! Pride of Tijuanna krzyczy z bólu, powoli się czołga, już prawie jest przy linach, już je prawie łapie, ale Reigns ciągnie go na środek ringu i znowu zapina Sharpshooter! Generico leży bez ruchu, sędzia podnosi jego rękę 4 razy, a ona upada, podnosi po raz piąty, ale Luchador zaczyna się znowu czołgać! Już jest przy linach….. i je łapie! Sędzia odlicza do 4, a Roman puszcza go. Ustawia się w narożniku i czeka, aż przeciwnik wstanie…. nietrafiony Spear! Generico bierze rozbieg i wykonuje Helluva Kick, po czym wynosi go i mamy Brainbuster! 1….2….3! El Generico jest pierwszym mistrzem Television!

El Generico otrzymuje pas Television do swoich rąk. Wchodzi na narożnik i triumfuje swój sukces. Generic Luchador zakłada pas na ramię, a Roman Reigns wstaje i spotykają się znowu twarzą w twarz. Pride of Tijuanna wystawia rękę, ale Big Dog nie chce jej uścisnąć. Generico bierze ją siłą i ściska, po czym Reigns schodzi z ringu, a Luchador dalej świętuje swój sukces.

Jim Ross: El Generico pierwszym mistrzem Television! Mimo mniejszego zmęczenia, Roman Reigns przegrał swoją walkę lecz mimo tego, zostawił serce w tym ringu.

Brad Maddox: O tak, Reigns i Generico pokazali chęć do zdobycia tego pasa. Pokazali że pas Television nie jest i nie będzie jakimś paskiem od spodni. Gratulacje dla El Generico, w obu dzisiejszych walkach pokazał swoją wyższość, ma teraz prawo pójść na Backstage i świętować.

Jim Ross: A przed nami jest jeszcze tylko Main Event! Batista kontra Kurt Angle z sędzią specjalnym – Goldbergiem o pas ETW! Czuję, że ta walka skradnie show!

Brad Maddox: Ja również!

Kamera pokazuje pracownika z Backstage’a, który biegnie do biura prezesa ETW – Andrew Pavlinsky’ego.

Pracownik: Szefie!

Andrew Pavlinsky: Co się stało?

Pracownik: Rhyno, Hunico i Primo leżą koło wejścia na halę nieprzytomni!

Andrew Pavllinsky: Co?

Prezes ETW wybiega z biura i biegnie do wejścia na Georgia Dome. Tam lekarze biorą na noszach Rhyno, Hunico i Primo.

Andrew Pavlinsky: Co tu się dzieje? Co im jest?

Lekarz: Z tego co widzieliśmy, ktoś zadał im potężny cios w głowę. To samo stało się z praktycznie wszystkimi ochroniarzami.

Andrew Pavlinsky: Nie wiadomo czym to było zadane?

Lekarz: Niestety nie. Niech pan uda się do swojego biura i niech tam przesiedzi do końca gali.

Andrew Pavlinsky: Dobrze, już idę.

Wściekły prezes ETW idzie szybkim krokiem do biura, a obraz z kamery się urywa.

Obok ringu, koło stołu komentatorskiego leży w gablotce pas ETW. Słychać theme song Billa Goldberga, a to oznacza tylko jedno – czas na Main Event! Fani wstają z miejsc, a sam Bill pojawia się na stage’u, a publiczność nagradza go ogromnym popem. Ubrany w strój sędziowski, wykonuje swój charakterystyczny taunt i idzie do ringu pewnym krokiem. Ustawia się w narożniku i czeka. Po dłuższej chwili w Georgia Dome słychać „I walk alone”, czyli theme song Batisty! Ten pojawia się na stage’u i idzie powoli w stronę kwadratowego pierścienia. Wchodzi na narożnik i pokazuje, że pas ETW będzie jego. Podchodzi do Goldberga i obaj patrzą się sobie w oczy. Podczas tego wybrzmiewa theme song Kurta Angle, który pewnym krokiem idzie w stronę ringu, przybijając piątki z fanami w pierwszym rzędzie.

http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Batista_CutByJess_20May2014.jpg http://www.psd-dreams.de/data/thumbnails/129/angle_16.jpg

Batista vs Kurt Angle – Normal match for ETW championship

Goldberg każe uderzyć w gong, ropoczynamy walkę! Batista i Kurt Angle patrzą sobie prosto w oczy, aż nagle Animal uderza Bitch Slapem rywala! Kurt nie wytrzymuje i wykonuje serię punchy dla przeciwnika. Rzuca go o narożnik, gdzie tam robi serię Chopów. Następnie znowu okłada rywala punchami, ale Goldberg przerywa mu, grożąc dyskwalifikacją. Angle wykonuje Belly to belly suplex na Animalu, po czym łapie go za nogę, chce założyć Ankle Lock, ale Batista łapie się od razu za liny i odpycha przeciwnika. Mistrz olimpijski odbija się od lin i wykonuje Clothesline, przez który i on i rywal wypadają z ringu. Obaj obijają się za ringiem, Bill odlicza już do 7, a Animal bierze rywala i rzuca nim o schodki i wchodzi do ringu. Goldberg odliczył już do 9, a Kurt w ostatniej chwili wszedł do kwadratowego pierścienia, gdzie od razu otrzymał Dropkick od Batisty. Animal zapina Headlock, jednak mistrz olimpijski szybko z niego wychodzi uderzeniami z brzuch, Angle odbija się od lin i otrzymuje Clothesline od Dave’a. 1….2 kickout. Batista podnosi przeciwnika i wykonuje Bodyslam, następnie odbija się od lin i mamy Splash. 1….2.. kickout. Kurt wstaje, a Animal wykonuje Spear w nogę. Wykonuje słynne „Woooo!” i próbuje zapiąć Figure Four Leg Lock, ale Angle odpycha go i wykonuje mu Roll-up 1….2… kickout! Mistrz olimpijski łapie rywala za nogę, chce założyć Ankle Lock, ale tym razem Animal kontruje to na Roll-up 1….2… znowu kickout. Obaj wstają, Kurt odbija się od lin i otrzymuje Spinebuster! Batista wykonuje swój charakterystyczny taunt z linami, po czym pokazuje kciuki w dół Goldbergowi! Ten jednak dalej zachowuje spokój i ignoruje jego prowokację. Animal wykonuje Spear, jednak przeciwnik kontruje to na Ankle Lock! Bootista jednak po chwili doczołguje się do lin, a Angle puszcza, ale zaraz po tym wykonuje mu 3 German Suplexy! Wchodzi na narożnik, wykonuje Moonsault, ale rywal zasłonił się kolanami, a Mistrz olimpijski nadział się na nie! 1….2…. kickout! Kurt wstaje, odwraca się i dostaje Spear od Batisty! 1….2…. znowu kickout! Animal podnosi rywala, próba Batista Bomb, ale przeciwnik kontruje to na Back Body Drop. Batista wstaje i otrzymuje Superkick od Angle’a! Ten wchodzi na naroznik i wykonuje Frog Splash! 1….2…. kickout w ostatniej chwili! Kurt czeka aż Batista wstanie, próba Angle Slamu, ale rywal kontruje to na Batista Bomb! 1….2….. kickout! Szybko podnosi przeciwnika, próba Jackhammeru, ale Kurt kontruje to na Ankle Lock! Bootista krzyczy z bólu, ale po dłuższej chwili łapie się za linę. Angle dalej trzyma go w Ankle Locku, a Goldberg się tylko patrzy! Bill mówi tylko Kurtowi, aby puścił go, a ten to robi. Kurt podnosi przeciwnika i wykonuje mu Angle Slam – 1….2….. Animal kickoutuje! Kurt nie wierzy w to co się stało, podnosi znowu przeciwnika i wykonuje mu znowu Angle Slam, po czym wchodzi na narożnik i wykonuje Moonsault! 1…..2….. kickout! Jak to możliwe? Skąd Batista jeszcze ma siłę żeby odkopać? Animal podnosi się, a Kurt wykonuje Spear, ale Bootista kontruje to na Ankle Lock! Kurt krzyczy z bólu, ale po dłuższej chwili łapie się liny. Goldberg każe puścić chwyt Batiscie, a ten wstaje i odpycha sędziego! Animal podnosi Kurta i wykonuje mu Batista Bomb! Znowu go podnosi i znowu wykonuje tę samą akcję! Batista robi to po raz trzeci, Bill każe mu przestać lecz on ignoruje jego kazania i wykonuje trzecie Batista Bomb! 1….2…. kickout!! Batista pokazuje sędziemu, że odliczył on do trzech, ale ten ignoruje jego protesty, a za to Animal pokazuje mu środkowy palec! Batista podnosi Kurta, odwraca się, a Goldberg wykonuje Spear lecz Animal zrobił unik i Bill trafił w Kurta! Bootista się śmieje, a Goldberg zaczyna go atakować! Obsypuje go serią punchy, rzuca nim o liny i wykonuje Spear! Fani w Georgia Dome szaleją, a ten wynosi go pod Jackhammer, jednak ktoś z trybun wbiega do ringu i atakuje Billa Goldberga od tyłu. To…… Kevin Steen! Kopie Billa w brzuch i wykonuje Package Piledriver! Podnosi także Batiste i wykonuje tą samą akcję! Podnosi także Kurta i robi to samo co z innymi – Package Piledriver! Fani nagradzają go wielkim heel heatem, ale on nie przejmuje się i dalej ich obija.

Jim Ross: Co tutaj się dzieje? Kevin, ty odeszłeś z ETW, dlaczego wracasz i niszczysz Main Event?

Brad Maddox: Jim, Wydaje mi się, że to on zaatakował wszystkich ochroniarzy i Rhyno, Hunico i Primo. Ale dlaczego…..

Wypowiedź Brada zostaje przerwana przez atak Steena na nim! Powala Maddoxa i wykonuje na nim Package Piledriver. Bierze Jima Rossa i robi to samo lecz na stole komentatorskim! Rozbija gablotkę z pasem ETW i go bierze ze sobą! Wrestlerzy ETW biegną do ringu, a Kevin ucieka wraz z pasem przez fanów. Tym obrazkiem kończy się Day of Glory!

Bilety:

VIP - 200$

średnie - 100$

tanie - 50$

Koszt wykupienia PPV: 30$

Edytowane przez skrok00

• Reputacja:   1

Ocena gali:

Karta: 5/10

Backstage: 6/10

Walki: 6/10

Frekwencja - 25.000

Przychód – 2.350.000

Wielka arena nie została wyprzedana nawet w 1/3. Mimo to nie było źle, bowiem zobaczyliśmy kilka wartościowych walk, które zdecydowanie poruszyły fanów na arenie. Kevin Steen wręcz zaszokował wszystkich i to wszystko robi sie piekielnie ciekawe

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

W końcu mamy iPPV ;)

El Generico wygrywa i bardzo dobrze. Widać, że się starałeś przy pisaniu walk i duży plus za to.

Fajnie, że Bully Ray pozbawił Tyrusa swojej szansy, bo to w końcu koleszka Setha, ale to strasznie wzmocniło szansę Romana na zgarnięcie pasa TV, ale zobaczymy jak to rozwiążesz.

Muszę przyznać, że umiesz pisać Andersonem i ten wywiad wyszedł bardzo fajnie. Dobre podłoże pod feud z Garrethem i wydaje mi się, że mimo iż Bischoff jest niepokonany u ciebie to wygra Ken. Street Fight Match! To musi być coś. A jednak wygrywa Garreth. Czyli rozpoczyna się promocja Bischoffa i przy okazji rozpoczyna kolejny feud z Primo.

Ciekawa sytuacja jeśli chodzi o prezesa. Myślę, że ten gość od ataków na Smash w końcu się odezwał.

Czemu każdy bookuje tego Setha na strachliwego, a później okazuje się, że i tak wygrywa. Fajnie, że wygrał Rollins, bo to jeden z moich ulubieńców.

Kolejnego ochroniarza już prawdopodobnie nie ma, a Main Event coraz bliżej. Prezes pewnie czuje, że pas ETW jest coraz bardziej zagrożony.

Generico nowym mistrzem TV! Cieszy mnie, że on wygrał, a nie Roman. Mocno był zabookowany na tą galę, bo wygrał dwie ciężkie walki podczas gdy Reigns zawalczył w praktyce jedną.

To było do przewidzenia, że i oni skończą tak jak i ochroniarze. Mam nadzieję, że Goldberg dopilnuje, by walka wieczoru nie została zakłócona.

No i w końcu doszliśmy do walki wieczoru. Walka była bardzo dobra i nagle wchodzi Steen. Zniszczył wszystkich dookoła łącznie z komentatorami, a na koniec zgarnął pas z gabloty. To tylko pokazuje na jak wysokim poziomie już od samego początku będzie u ciebie Kevin.

Ostatnie gale nie były najwyższych lotów, ale ta w zupełności mnie zadowala. Były dobre walki i kilka ciekawych segmentów. Kilka nowych feudów już zostało rozpoczętych. Powoli federacja wchodzi na właściwe tory. Życzę weny ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...