Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Extreme Rules 2015 - dyskusja, zapowiedź , spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Extreme Rules już jutro więc czas podyskutować trochę o karcie i o predykcjach wyników.

Na szczęście Typer już się pojawił, więc tutaj będzie jego rozwinięcie.

Tak naprawdę jest to bardzo przewidywalna karta, chociaż wygląda całkiem obiecująco.

1. Pre-show: WWE TT Championship: Tyson Kidd & Cesaro© vs The New Day

W Kick-offie w zasadzie 2 TT z 3 które wywołują jakąkolwiek reakcję. Do tego mamy PrimeTime Players ale oni chyba czekają na swój program. Dzięki tym promom z miejsca mogą wskoczyć jako contender. Dla mnie wynik walki jest otwarty. Hellowi New Day są jacyś, zbierają reakcję i prędzej czy później pasy dostaną. W końcu Lucha Dragons komuś muszą pasy odebrać i lepiej żeby to był 100% helle niż TK i Cesaro, którzy balansują na tej granicy. Wynik starcia jest otwarty ale TK i Cesaro powinni jeszcze pasy do Payback potrzymać.

2. "Kiss Me Arse Match": Dolph Ziggler vs Sheamus

Za to tutaj wynik starcia wydaje się być nader oczywisty. Sheamus wraca po kontuzji i nie ma opcji żeby przegrał pierwszą walkę na PPV po powrocie. Pytanie się tylko rodzi co potem. Miał być feud z Bryanem, który zniknął i ciężko wyrokować kiedy wróci. Może zawieść za to poziom walki.

3. "Chicago Street Fight": Dean Ambrose vs Luke Harper

Street fight dla Deana to chyba najbardziej oczywista z możliwych stypulacji. Dla Harpera sukcesem powinno być to, że dostaje w ogóle walkę na PPV. Dean mu skopie tyłek, tylko pytanie co dalej? Ja bym go widział w feudzie z Sethem o główny pas.

4. "Last Man Standing Match": Roman Reigns vs Big Show

Roman to musi wygrać i wygra. Believe that. Za to ta stypulacja jest bardzo dobrze do obu panów dobrana.

5. Divas Championship: Nikki Bella © vs Naomi

Ja bym sobie życzył wygranej Naomi, jedyna rzecz oprócz jej wielkiego tyłka, która mi nie pasuje to ten finisher. On jest po prostu słaby. Bellaski są już nudne, ich feud o pas albo pas dla Naomi może sprawić, że coś się tu zacznie dziać. Wymarzony scenariusz to wygrana Naomi, potem wygrana Brie i feud bliźniaczek o pas.

6. Intercontinental Championship: Daniel Bryan© vs Bad News Barrett

Walka, której nie będzie. Zatem tu powinno być zwycięstwo Bryana, a potem jego feud z Sheamusem. Najlepiej by było jakbyśmy tutaj ujrzeli Nevilla za Daniela i dostali fajną walkę bo tego można od niego oczekiwać.

7. United States Championship "Russian Chain Match" : John Cena © vs Rusev

I tutaj nie wiem jak powinno być. Zwycięstwo Jasia wydaje się być oczywiste. Jednak to, że miał tylko obron pasa faktycznie może świadczyć, że to miał być krótki run i Cena wraca do walki o główny pas. Stypulacja nudna, więc ani jeden ani drugi na porażce tyle nie straci. Raczej Jaś ale skoro jest tyle oczywistości w tej karcie to wypadałoby gdzieś zaskoczył, więc może tu ku uciesze publiki z okolic Chicago.

8. WWE World Heavyweight Championship "Steel Cage Match": Seth Rollins© vs Randy Orton

Zwycięstwo Setha fortelem przy pomocy Kane'a. Tak byś musi i tak być będzie.

Do gali lepiej nie mieć oczekiwań. Tak zawsze ma się lepsze wrażenia i potem z większą przyjemnością się tą galę ogląda. Jak na Extreme Rules to średnio Extreme są te stypulacje, ale chyba trzeba to zrzucić na obecne czasy.

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jack Doomsday

9

• -Raven-

8

• Giero

8

• Lacio

8

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Jak wszystkie wyniki walk są pewne, to chciałbym, aby z pojedynku Ambrose vs Harper jako zwycięzca wyszedł ten drugi, gdyż Dean jako face stał się nudny i to powinna być jego ostatnia porażka przed ewentualnym heel turnem, na której i tak nic by nie stracił albo w przypadku wygranej- zyskał, bo przegrywa wszystko jak leci tak jak jego oponent i właśnie to byłoby powodem do jego frustracji i przejściem na ''złą stronę mocy''... Jako heel odżyłby i pofeudował z Ceną o pas US (bo kto dla Ceny po Bułgarusku?) i to byłoby mega zajebiste pod względem segmentów oraz dość ciekawie pod względem walk... Tak z dupy powiem, że powinni mu wtedy zmienić finisher, bo ten obecny w jego wykonaniu jest dość mało przekonujący (McIntyre zajebiście to wykonywał). Edytowane przez 8693

Dziś Extreme Rules czas skomentować kartę i całą otoczkę przed galą. Karta nie wygląda aż tak tragicznie mogło być gorzej, to już karta z Extreme Rules 2011 była o wiele gorsza. Raz na ruski nie ma Extreme Rules Match'u nawet mnie, to nie dziwi, bo w 2011 roku też nie było tego matchu w karcie (chyba) jeśli się nie mylę. Tak to karta i zestaw walk nie wygląda źle.

Luke Harper vs Dean Ambrose: Ta walka skradnie Show pod względem ekstremalności. Oficjale, a zarazem cały zarząd wie, co robią. Te dwie postacie są dość rozpoznawalne w świecie wrestlingu, jak i w świecie fanów CZW'u i każdy chyba z nas pamięta ich feud o główny pas CZW i ich walkę na jednej z gal CZW. Panowie dali dobre show, ale wtedy, to Harper był tym dobrym, a Ambrose tym złym. A WWE chce powtórzyć, to momentum na swojej gali o nazwie " Extreme Rules '' która jest raz na ruski rok. A więc po tej dwójce można wszystkiego się spodziewać... Ambrose może dostać po głowie łomem, bejsbolem wszystkim on i tak będzie walczyć, więc spodziewam się jakiegoś dość ryzykującego spotu po Ambrosie, bo to w końcu byłą gwiazda CZW, która dała sobie przepiłować łeb wyrzynarką podajże na ToD 8 w 2009 roku... Teraz tak sobie myślę po chuj mu Heel Turn? Po chuj mu feud z Jaśkiem? Który dostaje gorszy heat niż taki Wyatt przecież, to by zabiło Ambrose! Pogrzebali, by go na samym starcie i jego postać trzeba, by było odbudowywać od nowa. Przypominam postać Daniel Bryana była tak tragicznie prowadzona przed MITB 2011! Że przegrywał walkę za walką i nikt nie obstawiał, że ktoś taki jak Bryan zgarnie walizkę, a Ambrose po rozpadzie The Shield też przegrywa co PPV! Ale wszystko okaże się podczas MITB 2015! Jeśli Ambrose zgarnie walizkę, to możemy się spodziewać wyjebanej walki w kosmos z braćmi The Shield! A Harper jak Harper przypomina mi takich gości jak Diesel, Big Show owego czasu jest teraz mało znaczny, ale kiedyś im się przyda i zakręci się koło głównego pasa. Diezel Nie zmienią Finisher Dean'owi, bo podobnego finisher'a używał w indys, więc na zmianę finisher'a nie napalaj się w najbliższym czasie, bo raczej nie dadzą mu wykonywać RKO :D

Sheamus vs Dolph Ziggler: Ta stypulacja jest dość dziwna. Rozumiem, że ktoś z nich będzie zmuszony do pocałowania w pośladek, ale bez przesady ci wszyscy sponsorzy zrobili z WWE święta federacje nie wolno przeklinać, krwawić ani nic przecież i tak nawizji się wyzywają, a fani i tak chantują Holly Shit! Czy inne tam chanty mogli już zostawić Kiss My Ass Match i by, to lepiej się prezentowało. Walka będzie wiać nudą, ale miejmy nadzieje, że Ziggler ją uratuje.

Rusev. vs Cena: Ta walka może i nie będzie aż taką wielką klapą jak wszyscy przepuszczają, ale to w końcu Cena kiedyś nosił legendarny łańcuch i może, nim skatować ruska. Miejmy nadzieje, że ta walka będzie na podobnych zasadach jak ta poniżej no nie aż tak Hardcorowo ale, jak tak panowie będą związani, to nie będzie aż taki zły match :D

https://www.youtube.com/watch?v=s8O3sGmnzYE

Seth Rollins vs Randy Orton: Tak jak pisałem ostatni w dyskusjach o RAW pewnie Orton na jedną noc użyje Punkt Kicka, a Rollins użyje CS. To nie poskutkuje, to Orton użyje jakieś akcji którą używał na początku swojej kariery, która wejdzie w życie pewnie do jego move-stu. Teraz tak sobie myślę przewiduje, że Kane pomoże Rollins'owi jak to zawsze jest na początku przechodzenia na dobrą stronę mocy.. Tak jak było na początku z Orton'em to tak będzie z Kane'em. Walka będzie pewnie szybka i być może lepsza niż ta co była na Wm 31, to w końcu Steel Cage Match :D Rollins i tak wygra, więc to mnie nie dziwi tak, to Main Event pewny :)

Edytowane przez Młody Zgred
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Ogólnie motyw i te plansze przedstawiające walki na Extreme Rules od dwóch lat są strasznie słabe i jakieś takie za "miękkie" jak na galę o takiej nazwie. Nie idzie się wczuć, że ta gala jest "extreme" jeśli wyskakuje mi taka plansza z anime. Jeszcze te czarne obwódki wokół postaci - no słabo to wygląda. Wiem, że może czepiam się najmniejszych szczegółów (i to w dzisiejszych czasach, gdy stage PPV wygląda jak RAW), ale właśnie te drobnostki tworzą ten klimat, czegoś czego nie ma w indy (a co jeszcze jest w WWE). Już samo słońce zepsuło okropnie klimat WM31 oraz m.in wejście Undertakera. Może zrobili to specjalnie by "umilić" tak "brutalną" galę jaką jest ER...

Mam nadzieję, że to koniec feudu Ceny i Ruseva. Wokół nich coś się działo po WM? Tutaj po raz pierwszy proszę, by John nie stracił pasa (co nie jest takie pewne). W całym tym feudzie najbardziej interesowało mnie to, co się stanie z pasem US, bo ani Cena ani Rusev nie zachęca mnie do obejrzenia tego.

Naprawdę szkoda, że tak hamują postać Ambrose'a. Nie dostaje on w ogóle mikrofonu, gdy Reigns dostaje go co tydzień. Mimo to, Dean wciąż dostaję ogromny pop, a przecież właściwie nic się z nim nie dzieje i ciągle przegrywa. No coś musi być na rzeczy, ludzie go kupują. Nie zdziwię się jaki i w walce z Harperem przegra, ot tak.

Mam wrażenie, że w okresie po WrestleManii zawsze "uruchamiają" Kane'a. Czy tak samo nie było rok temu? Też się z nim nic nie działo, gdy nagle wskoczył do walki o pas WWE WHC z Bryanem. Może i jest to ciekawe, ale to nadal same old shit. Zaraz założy maskę, i co potem? Nie chcę oglądać jego feudu z Rollinsem, bo ten run z pasem Setha będzie tak samo słaby jak Bryana.

A jeśli chodzi o Daniela, to straszna kicha. No ma gość pecha, ale widać, że nie był jeszcze gotowy na Ladder Match. Czy jego walka z Barrettem jest odwołana, czy jednak się odbędzie?

W sumie nie nastawiam się na nic wielkiego jeśli chodzi o to PPV. Jedyny punkt zainteresowania budzi u mnie Main Event gali. Pytanie czy Kane namiesza czy też nie.

John Cena © vs. Rusev - Co tu dużo pisać. Widać już brak pomysłu na końcówkę programu obu panów. John pewnie pas obroni. Bardziej mnie ciekawi co będzie z nimi po tym PPV. Walka wcale mnie nie interesuje i nie grzeje.

Dolph Ziggler vs. Sheamus - Nie ma innej opcji niż wygrana Sheamusa. Nigdy nie lubiłem takich gimmink matchy. Wolałbym ,aby obaj zmierzyli się w jakimś Falls Count Anywhere matchu. Nawet powiem ,że trochę mnie ta walka odrzuca ,bo ciągłe oglądanie zmuszania do całowania tyłka i to do tego faceta to mnie nie kręci.

Roman Reigns vs. Big Show - Walka ze względu na to ,że Romek na PPV musiał być. Obijają się wzajemnie od TLC i co z tego wynika? Jedyny plus to odsunięcie Romka od pasa. Niezliczona liczba walk na tygodniówkach ,a ostatecznie walczą na PPV. Czuję się jak w grze od WWE ,bo w trybie Univers tak to wygląda. Reigns wygrywa i tyle w temacie.

Tyson Kidd & Cesaro © vs. The New Day - Ciekawa sytuacja z pasami drużynowymi. Tutaj mamy te dwie drużyny ,a już tam gdzieś widać Lucha Dragons. Kingston z Cesaro i Kiddem powinni dać radę. Osobiście powiem ,że nie jestem pewien czy mistrzowie obronią pasy ale dla New Day to chyba jeszcze za wcześnie. Zobaczymy co WWE dla nas przygotuje.

Daniel Bryan © vs. Bad News Barrett - Walka widmo. Nikt nie wie czy się odbędzie czy też nie. Jeśli Bryan ma pauzować to niech zwakują pas i niech się biją w jakimś battle royal. Ewentualnie w zastępstwie możemy dostać starcie Barretta z Nevillem. W sumie jakiś początek małego story między nimi mile widziany.

Dean Ambrose vs. Luke Harper - Tutaj można być pewnym jednego. Obaj nie będą markować i pójdą na całość o ile WWE im na to pozwoli. Jeżeli Dean przegra z Harperem ,który jest delikatnie mówiąc w dupie i przed WM jobbował to będzie zły znak. Ambrose potrzebuje jakiegoś story w ,którym użyje mikrofonu ,bo inaczej pewnie WWE się nie da do niego przekonać.

Seth Rollins © vs. Randy Orton - Steel Cage. Co się stanie jak Orton wykona RKO? Będzie dq czy co? O ile pamiętam w takim gimmick matchu nie ma ograniczeń tym bardziej nie widzę przeszkód do wykonania RKO. Rollins powinien wyjść z pasem po tej gali. Mi tam ich walka na WM się podobała ,a tutaj klatka może ich trochę ograniczać. Ciekawe co zrobi Kane.

PPV mógłbym ograniczyć do pre-show i do ME. W obecnym okresie jakoś mnie to dziwi. Biorę co dają.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

Tyson Kidd & Cesaro © vs. The New Day - Ciekawa sytuacja z pasami drużynowymi. Tutaj mamy te dwie drużyny ,a już tam gdzieś widać Lucha Dragons. Kingston z Cesaro i Kiddem powinni dać radę. Osobiście powiem ,że nie jestem pewien czy mistrzowie obronią pasy ale dla New Day to chyba jeszcze za wcześnie. Zobaczymy co WWE dla nas przygotuje.

Come on, to walka nie o pasy, tylko o to kto dostanie za miesiąc czy dwa wpierdol od Luchadorów. Chcąc promować Kalisto i Botch Carę powinni dać obronić pasy Kiddowi i Cesaro, chcąc iść po sztampowym, chujowym feudzie dać je klaskaczom. Kreatywni się obudzili i zauważyli, że mistrzowie zbierają pop, więc ich turnują do face'ów, a wszyscy wiemy jak skłonni do walk face v face są bookerzy Vince'a. Logika wskazuje na New Day, typer na mistrzów.

Daniel Bryan © vs. Bad News Barrett - Walka widmo. Nikt nie wie czy się odbędzie czy też nie. Jeśli Bryan ma pauzować to niech zwakują pas i niech się biją w jakimś battle royal.

W Chicago? :twisted: Ty się zastanowiłeś? :twisted:

Seth Rollins © vs. Randy Orton - Steel Cage. Co się stanie jak Orton wykona RKO? Będzie dq czy co? O ile pamiętam w takim gimmick matchu nie ma ograniczeń tym bardziej nie widzę przeszkód do wykonania RKO. Rollins powinien wyjść z pasem po tej gali. Mi tam ich walka na WM się podobała ,a tutaj klatka może ich trochę ograniczać. Ciekawe co zrobi Kane.

DQ, easy. Rollins raczej wyjdzie z pasem po screwie, jako, że na Payback proponują rewanż z wpieprzonym na siłę Romkiem gdzieś pomiędzy.

Ja mam tylko jedno pytanie - gdzie Extreme Rules match? No cholera?

Ja mam tylko jedno pytanie - gdzie Extreme Rules match? No cholera?

W 2011 roku też nie było żadnego Extreme Rules Matchu.

...

16454446905728fca76830a.jpg

Teraz tak sobie myślę po chuj mu Heel Turn? Po chuj mu feud z Jaśkiem? Który dostaje gorszy heat niż taki Wyatt przecież, to by zabiło Ambrose! Pogrzebali, by go na samym starcie i jego postać trzeba, by było odbudowywać od nowa.

Też racja, bo mogą jobbować Deana dla Main Eventerów do póki ten wygra walizkę podobnie jak wszystkich pozostałych, których zwycięstwo w MITB było niespodzianką... Ja miałem ideę na heel turn Deana po przegranej z Harperem i późniejszym feudem z Jaśkiem o pas US dla podniesienia znaczenia tego pasa w dablju, bo biliby się o niego dwaj mikrofonowi geniusze. Ambrose mógłby przejebać feud, ale później wjebałby brutalnie jakiemuś jobberowi, który brałby udział w walce o walizkę podczas jego wejścia albo na zapleczu i zastąpiłby go. Co by Ambrose'a podbudowało jeszcze bardziej jako psychola. Nie udałoby się zdobyć US, to drogą okrężną zdobyłby najważniejsze złoto federacji :) Tylko problem w tym, że pomiędzy EX a MITB jest tylko jedna i to gównoznacząca gala PPV, Payback...

Edytowane przez 8693

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Teraz tak sobie myślę po chuj mu Heel Turn? Po chuj mu feud z Jaśkiem? Który dostaje gorszy heat niż taki Wyatt przecież, to by zabiło Ambrose! Pogrzebali, by go na samym starcie i jego postać trzeba, by było odbudowywać od nowa.

Też racja, bo mogą jobbować Deana dla Main Eventerów do póki ten nie wygra walizki podobnie jak wszystkich pozostałych, których zwycięstwo w MITB było niespodzianką... Ja miałem ideę na heel turn Deana po przegranej z Harperem i późniejszym feudem z Jaśkiem o pas US dla podniesienia znaczenia tego pasa w dablju, bo biliby się o niego dwaj mikrofonowi geniusze. Ambrose mógłby przejebać feud, ale później wjebałby brutalnie jakiemuś jobberowi, który brałby udział w walce o walizkę podczas jego wejścia i zastąpiłby go, tak jak to było w przypadku Rowan-Axel na RR. Co by Ambrose'a podbudowało jeszcze bardziej jako psychola. Nie udałoby się zdobyć US, to drogą okrężną zdobyłby najważniejsze złoto federacji :) Tylko problem w tym, że pomiędzy EX a MITB jest tylko jedna i to gównoznacząca gala PPV, Payback...

Podejrzewam, że przynajmniej do SummerSlam Jasiek nie straci pasa. W najgorszym razie skończy się na tym, że po feudzie z Rusevem co galę będzie rzucał ten swój "Open Challenge" i pokona cały roster, by w końcu ktoś w międzyczasie wypromowany odebrał mu pas ;)

Podejrzewam, że przynajmniej do SummerSlam Jasiek nie straci pasa. W najgorszym razie skończy się na tym, że po feudzie z Rusevem co galę będzie rzucał ten swój "Open Challenge" i pokona cały roster, by w końcu ktoś w międzyczasie wypromowany odebrał mu pas ;)

To jest w 100% pewne, bo obecnie raczej nie ma nikogo w rosterze kto by mógł Jaśkowi zagrozić jako oponent o USc, tym bardziej nie ma jakiegoś jednocześnie i godnego pretendenta i wiarygodnego oponenta dla Jaśka i jego pasa. Wyatt przejebał na WM, Harper podobna pozycja jak Stardust, Ambrose jako face już był i może tylko Big Show... Sheamus, BNB, Ziggler odpadają z wiadomych powodów, bliżej IC.

Edytowane przez 8693

Podejrzewam, że przynajmniej do SummerSlam Jasiek nie straci pasa. W najgorszym razie skończy się na tym, że po feudzie z Rusevem co galę będzie rzucał ten swój "Open Challenge" i pokona cały roster, by w końcu ktoś w międzyczasie wypromowany odebrał mu pas

Równie dobrze Jaś może teraz stracić pas na rzecz Ruseva, bo właśnie przez te Challenge ten title reing był jakiś. Było kilka przyzwoitych walk, które dostały sporo czasu jak na pas mid-cardowy na tygodniówce. W takim przypadku story Ruska może być kontynuowane a Cena idzie na główny pas, bo czemu nie? Lesnara nie ma, a Cena vs Rollins to jest jakiś pomysł do SummerSlam.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Podejrzewam, że przynajmniej do SummerSlam Jasiek nie straci pasa. W najgorszym razie skończy się na tym, że po feudzie z Rusevem co galę będzie rzucał ten swój "Open Challenge" i pokona cały roster, by w końcu ktoś w międzyczasie wypromowany odebrał mu pas

Równie dobrze Jaś może teraz stracić pas na rzecz Ruseva, bo właśnie przez te Challenge ten title reing był jakiś. Było kilka przyzwoitych walk, które dostały sporo czasu jak na pas mid-cardowy na tygodniówce. W takim przypadku story Ruska może być kontynuowane a Cena idzie na główny pas, bo czemu nie? Lesnara nie ma, a Cena vs Rollins to jest jakiś pomysł do SummerSlam.

Na SummerSlam Rollins walczy z Lesnarem, więc nie ma mowy na title shot dla Jaśka ;)

Randy nie może w ogóle wykonać RKO w trakcie walki, czy nie może go zrobić tylko Sethowi? Jeśli nie stwierdzili tego od razu, to mogą to jakoś wykorzystać, np. Orton wykonuje finisher na JJ, wygrywa walkę, po czym wbija Tryplak i zabiera mu pas. Tak tylko rozmyślam bez wczuty :razz: Edytowane przez PeDoWu

• Reputacja:   61
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

W sumie nie nastawiam się na nic wielkiego jeśli chodzi o to PPV. Jedyny punkt zainteresowania budzi u mnie Main Event gali. Pytanie czy Kane namiesza czy też nie.

Wiec , że coś jest nie tak, gdy na ppv najbardziej ciekawi cie/nas zachowanie Kane.

Modlę się by Bryan nie pojawił się na gali.

163870508457e2d890447a3.jpg

Modlę się by Bryan nie pojawił się na gali.

PWInsider twierdzi, że Bryana nie ma w ogóle w Chicago, więc raczej się nie pojawi. Pewnie wakat pasa, ale szkoda Daniela. Wolę żeby odpuścił sobie tę noc i kilka innych, aby się wykurował.

...

16454446905728fca76830a.jpg