Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Extreme Rules 2015 - dyskusja, zapowiedź , spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE PPV - Extreme Rules

26 kwiecień 2015

Allstate Arena

Rosemont, Illinois

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d1/Extreme_Rules_2015.jpg

The One Day of the Year the WWE Goes Extreme

Oficjalny utwór gali:

Karta:

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2015/04/20150402_LIGHT_ER_Match_HP_CenaRusev.jpg

US Championship:

Russian Chain match

John Cena © vs Rusev

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2015/04/20150402_LIGHT_ER_Match_HP_RollinsOrton.jpg

WWE World Heavyweight Championship:

Steel Cage match

Seth Rollins © vs Randy Orton

*Randy Orton ma zakaz stosowania RKO. Kane będzie jednym z dwóch sędziów, zabezpieczającym drzwi od klatki.

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2015/04/20150402_LIGHT_ER_Match_DBBnB_HP.jpg

Intercontinental Championship:

Singles match

Daniel Bryan © vs Bad News Barret

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2015/04/20150402_LIGHT_ER_Match_HP_divas.jpg

Diva's Championship:

Singles match

Nikki Bella © vs Naomi

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2015/04/20150402_LIGHT_ER_Match_HP_.jpg

"Kiss My Arse" match

Dolph Ziggler vs Sheamus

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2015/04/20150402_LIGHT_ER_Match_HP_ReignsBigShow.jpg

Last Man Standing match

Roman Reigns vs Big Show

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2015/04/20150420_EP_ExtremeRulesAmbrose_HOMEPAGE.jpg

Chicago Street Fight match

Dean Ambrose vs Luke Harper

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/thumb/2015/04/20150420_THUMB_ER_Match_HP_TagMatch_Kickoff.jpg

Kickoff - Tag Team Championship:

Tag Team match

Tyson Kidd & Cesaro vs Kofi Kingston & Big E

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jack Doomsday

9

• -Raven-

8

• Giero

8

• Lacio

8

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Fajnie prezentuje się plakat Extreme Rules. Ale moim zdaniem cała ta otoczka pasuje do Great American Bash, czy jakoś tak podajże taka gala miała miejsce w ostatnich dekadach, czyli od 2003 do 2008 roku. Ale cóż lepszy taki plakat niż żaden bez emocji jak na przykład plakat Fast Lane.

* Pierwsze pogłoski na temat walki o pas IC. Podobno mają z organizować Fatal 4 Way Match w skład wejdą takie osoby jak Wade Barrett, Sheamus, Ziggler, Bryan muszę przyznać, że taki skład mi się podoba. Fajnie by było jakby dorzucili jeszcze jakąś interesującą stypulacje, na przykład powtórka z WrestleManii, czyli Ladder Match, ale taką możliwość traktuje sceptycznie. Gdyby nie regulamin Youtube, TV-PG, to mogliby z organizować tą walkę w First Blood Matchu a tak to dupa ta stypulacja jest pogrzebana na wieki. Liczę tutaj, że dorzucą tutaj stypulację No DQ Fatal 4 Way Match i dostaniemy wyśmienitą walkę. Sheamus z pewnością wykona kilka interesujących spotów, więc liczę na dość interesujący Fatal 4 Way Match.

* Seth Rollins vs Randy Orton - A co z Roman'em na kogo on pójdzie? Liczyłem tutaj na jego obecność, a jednak grubo się myliłem. Być może dodadzą go na RAW po jakimś incydencie może zaatakuje Ortona jak sprzeczka pomiędzy nimi. Ale, z drugiej strony jest też Ryback? Też kręci się koło pasa i Ortona i cały czas koło Authority. Więc kolejny Fatal 4 Way Match odpada. Pewnie Ryback pójdzie na Big Show'a i to mi pasi... Obstawiam, że ta walka będzie na zasadach Extreme Rules Matchu :)

Mam nadzieje że jest jakaś minimalna szansa na pojawienie się Lesnar aż się prosisz zobaczyć bestię jak demoluje Extreme Rules na samym końcu gali.

* Cena vs Rusev - Przeczuwam, że ta walka będzie na jakiś zasadach typu Last Man Standing Match lub powrót I Quit Matchu. Bo jeżeli będzie, to zwykły Singel Match, to nie będzie już taki elektryzujący jak podczas WrestleManii.

Mam nadzieje, że ta gala wypali jak co roku i dostaniemy jakieś wyśmienity spoty podczas gali. Liczę na to! :)

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

* Seth Rollins vs Randy Orton - A co z Roman'em na kogo on pójdzie?

Zainterweniuje w main evencie, albo rzucą mu jakieś mięso armatnie. Pewno zawalczy Kane, pytanie czy z Romkiem, czy z Rybackiem.

Mam nadzieje że jest jakaś minimalna szansa na pojawienie się Lesnar aż się prosisz zobaczyć bestię jak demoluje Extreme Rules na samym końcu gali.

Co prawda po Battleground był bullshit bo Big Show wpadł i zrobił frytki, ale Lesnar… Kusząca propozycja :D Niestety w takim układzie musiałby rozwalić Setha, a Orton zgarnąłby pin, co oczywiście nie nastąpi. Ewentualnie Brock zrównałby wszystko z ziemią, dosłownie wszystko. Extreme Lesnar Match :D Żarty, bestia ma jeszcze 3 miesiące urlopu.

Mam nadzieje, że ta gala wypali jak co roku i dostaniemy jakieś wyśmienity spoty podczas gali. Liczę na to! :)

Jeśli wypali jak co roku, to zmarnujemy 3 godziny z życiorysu.

Orton v Rollins, Ziggler v Bryan v Sheamus v BNB, Ryback v Kane, Rusev v Cena, Adriano v jakiś jobber, The Masters of the WWE Universe v Luchasi? Kupuję. Taką kartę chętnie zobaczę zawsze i wszędzie w każdym wymiarze czasowym.

Edytowane przez Lacio

Krótko, rzeczowo:

Reigns dołącza do walki Setha i Randy'ego o pas, to będzie Triple Threat Steel Cage, Roman wygrywa poprzez Spear na Ortonie. Dokończą feud Setha i Randy'ego na PB ze zwycięstwem Rollinsa.

Cena pokonuje Ruseva w LMSu przez związanie/zasypanie/wpisz dowolne.

Ambrose pokonuje Harpera by Dirty Deeds na stertę krzesełek i wygrywa cos na PPV po raz pierwszy od dawna, będzie to Extreme Rules Match.

Miz i Mizdow w walce Tables Match. Wygrywa Mizdow po You`re Welcome z narożnika na stół.

F4Way DB/Sheamus/Ziggy/Barrett w stypulacji elimination.

Kolejność el:

1. Barrett (submission DB)

2. Ziggler (Brogue by Sheamus)

3. Sheamus (jakiś Roll Up, Sheamus odkopie 1/100 sekundy po 3-cim klepnięciu)

Na PB przewiduję Title Change w solowej walce Sheamusa i Bryana.

Bracia Rhodes i... 2 out of 3 falls match.

First fall: Goldust (Final Cut)

Second fall: Stardust (Cross Rhodes)

Third fall: Stardust (Beautiful Disaster)

Lucha Dragons def. Tyson Kidd & Cesaro w Falls Count Anywhere Tornado Tag Team Matchu. Nareszcie, nie zniosę dłużej BRC, a Lucha są odpowiedni by stanąć na szczycie dywizji tagów.

Ryback & Henry vs Kane & Show - Tutaj zwycięstwo Rybacka i Heńka, po walce z kolei spięcie między Kanem i Showem, po czym dłuższy brawl. Tutaj bez stypulacji, ale gdzieś nie będzie tu i...

Nikki Bella vs Paige vs Naomi - ... tu, ot kolejna walka do odbębnienia. Kiedy ponowny turn Brie? Chyba już teraz, chcę zobaczyc czyste zwycięstwo Nikki i po walce atak siostry, a na PB Title Change.

To chyba prosta karta, a gdyby się w 100% spełniła włącznie z wynikami, odzyskałbym wiarę w Vince`a po tej najgorszej w historii końcówce WM.

Jestem NML (Największy Młody Lew), Król NML - dowódca klubu Młode Lwy. Poniżej jego logo.

PS. Wrestling jest najlepszym sportem na świecie.

18945373915413674619ef9.jpg

Krótko, rzeczowo:

Reigns dołącza do walki Setha i Randy'ego o pas, to będzie Triple Threat Steel Cage, Roman wygrywa poprzez Spear na Ortonie. Dokończą feud Setha i Randy'ego na PB ze zwycięstwem Rollinsa.

Z pewnością Seth straci pas po niecałym miesiącu...

Edytowane przez zlatanlesnar

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg

Ciekawe jaką stypulacje dostanie walka o pas US. Pewnie Tables match bo wtedy najłatwiej o przegraną Ruseva "z pomocą" Lany. Druga kwestia która chodzi mi po głowie to powrót na EX zapomnianej stypulacji "First blood match". Ostatnie wydarzenia pokazują, że WWE nieco przyjażniej patrzy na krew (gdyby tak nie było to końcówka ostatniego SD! zostałaby notabene pocięta). Tylko co innego dopuszczać krew w WWE, gdzie zawsze można powiedzieć, że było to przypadkowe a co innego samemu ogłosić, że chce się krwi na gali PPV... A stypulacja "First Blood" by to oznaczała. Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Mam nadzieje,że Cena nie pokona po raz drugi Ruseva.

Według mnie ciekawie by było gdyby Rusev wygrał feud z Ceną(nierealne) i byłby szykowany jako kandydat na przyszłą WM dla Lesnara.

W przypadku walki o pas US to niemal pewnym jest że Rusev przegra przez Lanę, ponownie. Cena według pogłosek ma trzymać pas wiele miesięcy więc jakiekolwiek zwycięstwo Ruseva, nie wchodzi w grę. Najpewniej po walce na Extreme Rules, Bułgar zacznie feud z Laną i jej nowym klientem. Edytowane przez Betrayal
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Tak, tak. Zobaczyli krew u Brocka na WrestleManii i u Bryana na SmackDown! to od razu chcą First Blood Matchu. Już to widzę :twisted:

Tak, tak. Zobaczyli krew u Brocka na WrestleManii i u Bryana na SmackDown! to od razu chcą First Blood Matchu. Już to widzę

Nie zapominaj że w main streamie zdarzało się że walka z taką stypulacją kończyła się po jakimś słabym krwawieniu z klaty (Matt Morgan bodajże w TNA), więc jeden może drugiego podrapać i będzie koniec :grin:

28054889252fa02dfba372.jpg

Z pewnością Seth straci pas po niecałym miesiącu...

Kam an, kto by na poważnie traktował człowieka, który pisze:

To chyba prosta karta, a gdyby się w 100% spełniła włącznie z wynikami, odzyskałbym wiarę w Vince`a po tej najgorszej w historii końcówce WM.

:D

Żadnego first blood matchu nie będzie, to się totalnie nie trzyma PG. Już Lesnar jako "the most non-PG wrestler of the PG era" jest dość dużym ustępstwem ze strony Vinca.

Ale swoją drogą, jak tępy musi być ten facet, żeby nie zauważyć, że typ, który skończył streak i rozjechał topowego face'a i pojawia się raz na rok zbiera wielkie reakcje, bo prezentuje stifflowy styl, a PG-friendly ludzie heat? Jak tępy musi być Vince, że dalej w to brnie, mimo, że widzi jakie są ratingi RAW na których ma się pojawić Lesnar i po jego walkach?

Tak, tak. Zobaczyli krew u Brocka na WrestleManii i u Bryana na SmackDown! to od razu chcą First Blood Matchu. Już to widzę :twisted:

Ja tam chce "first blood" match od jakiś 6 lat :grin: . A Kowal ma racje, ta stypulacja wcale nie oznacza, że ktoś będzie krwawił jak zarzynany Flair. Nawet złamanie paznokcia pewnie WWE by zaliczyło. A po za tym chyba na każdym PPV w WWE ktoś zawsze krwawi, czy to się zadrapie czy mu lekko krew poleci z nosa... Więc czemu Vince ma tego nie wykorzystać?

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Ale swoją drogą, jak tępy musi być ten facet, żeby nie zauważyć, że typ, który skończył streak i rozjechał topowego face'a i pojawia się raz na rok zbiera wielkie reakcje, bo prezentuje stifflowy styl, a PG-friendly ludzie heat? Jak tępy musi być Vince, że dalej w to brnie, mimo, że widzi jakie są ratingi RAW na których ma się pojawić Lesnar i po jego walkach?

Bo Vince jest solidnie daremny , rozumiem ze to Era "dla dzieci" , ale bez jaj by oglądać niektóre segmenty for Kids itp , przecież nie każdy fan Dablju to dziecko i większośc z tych starszych WWE Universe rzyga częstym brakiem emocji na galach...

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg

Tak, kurna, Steel cage 3way i strata pasa przez Rollinsa na rzecz Romcia. Rozumiem, że jesteś Markiem Romana, no ale bez przesady... Rollins jest we wszystkim lepszy.

Proszę jak ładnie się dyskusja rozwinęła. Niech ktoś powie, że jajka nie dodają energii i nie wpływają na pracę mózgu..enyłej.

Najczęściej poruszanym tematem jest walka o US title, gdzie mam swoją teorię:

Ciekawe jaką stypulacje dostanie walka o pas US. Pewnie Tables match bo wtedy najłatwiej o przegraną Ruseva "z pomocą" Lany.
Cena vs Rusev - Przeczuwam, że ta walka będzie na jakiś zasadach typu Last Man Standing Match lub powrót I Quit Matchu.

Osobiście niestety stawiam na drugą propozycję kołka, przypominam, że będzie to już trzecie starcie Ruseva i Ceny, więc wypadałoby powoli kończyć ich feud, a kolejna porażka Aleksa za sprawą Lany byłaby podstawą do jeszcze jednego pojedynku. Spodziewam się czystego, wręcz upokarzającego zwycięstwa Janusza, a w/w I quit match pasuje zarówno do gimmicku "Never give up", jak i firmowej broni Ruseva, czyli Accolade. Oczywiście uważam, że Bułgar nie zasłużył na takie potraktowanie, ale kogo to obchodzi.

Mimo, że pro-rosyjski duet mógł się nieco znudzić, to uważam, że jeszcze nie wyciśnięto z nich ostatnich soków i w sumie szkoda byłoby mi, gdyby już ich rozdzielono.

A może po prostu wygrana Ceny na WM była zrobiona dla samego "momentu" i za 3 tygodnie Rusev odzyska tytuł? Przypomina mi się sytuacja z przed 2-3 lat, gdzie w takiej samej sytuacji byli Cody Rhodes, Big Show i tytuł IC.

Walka o pas WWE zapewne skończy się dodaniem jakiegoś No DQ lub Street Fightu (chyba każde ER w Chicago miało taki match w karcie) i finalnym wałem, gdzie Authority pomoże Rollinsowi, gdyby Roman nie znalazł się w rozpisce, to może przybyć im z odsieczą, ale zamieszanie i tak wykorzysta obecny mistrz.

Liczę, że do IC title matchu zostanie dodany Ziggler, bo pozostała trójka już chyba może bookować bliety do Rosemont, a, że Dolph pauzuje obecnie z powodu ataku Rudego, to szanse na 4-way rosną.

Osobiście stypulację "first blood" uważam za chujową i wcale by mnie takowa walka nie ucieszyła. Poza tym...jakie są szanse na dodanie takiego rodzaju matchu? Moim zdaniem prędzej umrę dziś z przejedzenia, niż na ER zobaczymy (kolejny raz) krew :D

Nie wiem, czy już chcę ich zobaczyć w title matchu, ale odpowiednio rozpisane starcie Lucha Dragonz z Kiddem i Cesaro może skraść show.

Edytowane przez Morison
Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg