Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

ROH negocjuje ze Spike TV, Szczegóły gal ROH z NJPW, Joe na

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Dave Meltzer poinformował, że Ring of Honor rozmawia ze stacją telewizyjną Spike TV na temat godzinnego programu raz w miesiącu. Miałby on zająć miejsce w piątkowy wieczór i byłby nadawany na zmianę z Bellator MMA, Glory kickboxing, Al Haymen. Rozmawiano również z AXS TV, na którym od kilku tygodni pokazywanie są walki...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-roh-negocjuje-ze-spike-tv-szczegoly-gal-roh-z.html
https://forum.wrestling.pl/topic/38311-roh-negocjuje-ze-spike-tv-szczeg%C3%B3%C5%82y-gal-roh-z-njpw-joe-na/

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jack Doomsday

4

• Tupak

3

• Icon

2

• Styles_

2

Top użytkownicy w tym temacie

Dzięki za, te jakże interesujące, newsy

Co za bezczelny ruch ze strony RoH - I absolutely like it! Właśnie tak się robi interesy, właśnie tak się dba o swój biznes! Jeśli RoH wynegocjują spota u Spike TV, staną się, wg mnie, oficjalnie fedką numer 2 w USofA. Zdaję sobie sprawę że ten spot będzie niewielki, ale to pokazuje że Honorowi naprawdę wzięli sobie do serca walkę o miejscę numer 2. Jeśli to się powiedzie, to Dixie prawdopodobnie wykręci kiszki. A jeszcze Samoa Joe jest zapowiedziany na kilka gal RoH. Honorowi mi zaimponowali.

Sama 13. Rocznica nie generuje we mnie przeogromnych emocji, natomiast przyznam się bez bicia że ja mam tak zawsze - dopiero podczas ich gali się nakręcam pozytywnie. Walki o tytuły prezentują się okazale, Alberto ma trudne zadanie - nie wiem czy chcę by Lethal tracił pas. Dzięki Truthowi Martiniemu, Dżej Zabójczy stał się najlepszym czarnoskórym zawodnikiem bez podziału na federację IMO. Four Corner to moim zdaniem walka na przeczekanie ze zmianą mistrza ... który, mimo że go lubię, też jest na szczycie w ramach przeczekania - Briscoe nie straci pasa, natomiast ciąglę mam wrażenie że czekają aż albo Elgin odnajdzie charyzmę (nigdy się nie wydarzy IMO), albo czekają na powrót Adama Cole'a - być może face'owego. Nie wiem czy ktoś jeszcze by się nadawał, aczkolwiek dopiero się bedę nad tym zastanawiał. Walka o pasy TT to będzie najprawdopodobniej show-stealer - najprawdopodobniej, bo szczyt dywizji TT jest tak wąski że ich walki powoli powszednieją (a jest to zestawienie kalibru ME każdej federacji w USA, poza WWE, ofc). Czyżby Bucksi poszli za ciosem? Już jedne tytuły zagarnęli od Smoków, a jako że "reprezentują" NJ to mogą chcieć podbudować "obcych przybyszów" dając im tytuły.

Grupa do której należy RoH jakoś nie ma ochoty na pozycję numer 2 w stanach a co dopiero mówić o świecie.

ale team Braci Briscoe i ODB ma u mnie props.

btw. fedka nr 2 w stanach bez dywizji żeńskiej ??

bitch please

btw. fedka nr 2 która podaje tylko dokładną ilość oglądających, bo ratingi oscylują w liczbach 0.01?

bigger bitch please

btw. fedka nr 2 która podaje tylko dokładną ilość oglądających, bo ratingi oscylują w liczbach 0.01?

bigger bitch please

Rating przecież nie jest stałą... Czasem wyższy rating - mniejsza oglądalność, więc i tak patrzy się na liczbę oglądających, a nie na rating ( a przynajmniej ja tak robie, żeby wiedzieć ile osób faktycznie oglądało dany program ).

Serio uważasz, że jedna godzina w miesiącu w TV od razu sprawi, że ROH będzie nr 2? Faktycznie 1 godzina w miesiącu to znacznie więcej niż 8 godzin plus powtórki, Greatest Matches i Impact Wrestling Unlocked...

Edytowane przez Tupak

Faktycznie 1 godzina w miesiącu to znacznie więcej niż 12 godzin plus powtórki...

Biorąc pod uwagę że wrestling na Spike zawsze był najlepiej oglądany, to śmiem twierdzić 1 godzina na popularniejszym kanale będzie miała lepsze przebicie niż te kilkanaście na niszowej Final Destination America. Nie uważam że ta jedna godzina sprawi że RoH stanie się numerem dwa, bo to jeden z pierwszych małych kroczków ku temu kierunkowi - uważam że w przypadku podpisania tej umowy TNA już na pewno zostanie strącone z No.2.

Nie uważam że ta jedna godzina sprawi że RoH stanie się numerem dwa
uważam że w przypadku podpisania tej umowy TNA już na pewno zostanie strącone z No.2.

Czyli jak? Jeśli ROH podpisze tą umowę to TNA nie będzie już nr 2, ale jednocześnie ROH nie awansuje na drugą pozycję? Wiem, że TNA nie jest zbytnio lubianą federacją, ale ROH czeka jeszcze spora droga przed zdetronizowaniem TNA z tego drugiego miejsca.

• Reputacja:   1

Jeśli ROH podpisze tą umowę to TNA nie będzie już nr 2, ale jednocześnie ROH nie awansuje na drugą pozycję?

TNA już nie jest numerem 2 w Ameryce. To że ma jakąśtelewizje o niczym nie świadczy, zrezygnowali całkowicie z PPV, w kilkanaście miesięcy odeszło 80 % największych gwiazd. Doszło do tego że Main Eventerem stał się Eric Young który kilka miesięcy wcześniej był mistrzem drużynowym kobiet. Gdyby było inaczej to Spike TV nie zrezygnowało z tNA, nie szukali by teraz innej federacji.

Spike nie szuka fedki wrestlingowej, tylko ma wolny slot na coś związanego z szeroko pojętymi sportami walki.

To RoH chce się tam dostać.

Nie odwracajmy kota do góry nogami.

Spike TV szuka nowej federacji czy ROH / GFW próbują podpisać kontrakt ze Spike? Wiesz Arkao, że to jest różnica no nie.

Stacja gorsza, ale mają to czego chcieli - więcej czasu antenowego. 80 % gwiazd? Jeff Jarrett ( nie walczył, ani nie pojawiał się w TV ), Sting ( nie powinien walczyć, ale warto go było mieć ), AJ Styles, Christopher Daniels, Bully Ray, Samoa Joe.

Dobra Arkao takie porównanie. TNA ma jakąś telewizję w USA. TNA ma jakieś kontrakty z telewizjami zagranicznymi i to w liczbie ponad stu. Czym się może pochwalić ROH? Że idą tam "odpadki" ( zawsze to słowo mnie śmieszy ) z TNA? Że większość ich gwiazd bierze sobie WWE do rozwojówki?

Zdaję sobie sprawę że brzmi to dziwnie, ale własnie tak uważam - TNA samo się zdetronizuje z drugiego miejsca, a RoH na nie nie wskoczy. Będą na tym samym pułapie. Różnica polega na tym że RoH nie ma tak schrzanionej marki jaką ostatnio wyrobiło sobie TNA, i ma lepszą kartę przetargową.

TNA ma jakąś telewizję w USA. TNA ma jakieś kontrakty z telewizjami zagranicznymi i to w liczbie ponad stu. Czym się może pochwalić ROH?

Masz rację, ale jeśli RoH podpisze kontrakt z Spike TV nawet na tą jedną godzinę, to będzie mogło pokazać TNA że na stacji z której ich właśnie wykopali jest miejsce na wrestling (czemu Spike tak dzielnie zaprzeczało).

TNA ma niszową tv, house showy z beznadziejną frekwencją, zero PPV oraz fanów z UK którzy są jedynym targetem który ciągnie z tego jakieś korzyści, choć tendencja nawet w Wielkiej Brytanii się zmienia, co raz częściej się pojawiają głosy że lepiej iść na fedki indy niż na TNA. To jest moja subiektywna opinia.

Wy ty robicie wojenki ROH vs TNA, a drugie miejsce już od dawna należy do Lucha Underground :D

Zdaję sobie sprawę że brzmi to dziwnie, ale własnie tak uważam - TNA samo się zdetronizuje z drugiego miejsca, a RoH na nie nie wskoczy. Będą na tym samym pułapie. Różnica polega na tym że RoH nie ma tak schrzanionej marki jaką ostatnio wyrobiło sobie TNA, i ma lepszą kartę przetargową.

TNA ma jakąś telewizję w USA. TNA ma jakieś kontrakty z telewizjami zagranicznymi i to w liczbie ponad stu. Czym się może pochwalić ROH?

Masz rację, ale jeśli RoH podpisze kontrakt z Spike TV nawet na tą jedną godzinę, to będzie mogło pokazać TNA że na stacji z której ich właśnie wykopali jest miejsce na wrestling (czemu Spike tak dzielnie zaprzeczało).

TNA ma niszową tv, house showy z beznadziejną frekwencją, zero PPV oraz fanów z UK którzy są jedynym targetem który ciągnie z tego jakieś korzyści, choć tendencja nawet w Wielkiej Brytanii się zmienia, co raz częściej się pojawiają głosy że lepiej iść na fedki indy niż na TNA. To jest moja subiektywna opinia.

Zacznijmy od tego, że robienie gal PPV nie świadczy o wielkości fedki, bo co z tego, że ROH zrobi PPV skoro stracą na tym kase i właściciele czyli SBG są z tego powodu rozczarowani i nie chcę dofinansowywać fedki.

0 gal PPV? nawet nie wiemy jakie gale PPV będą czy np. Slammiversary i Bound for Glory czy może coś innego.

Co z tego, że ROH negocjuje ze SPIKE? TNA też negocjowało, a wiesz czemu się nie zgodzili? Bo TNA nie chciało być tym czego Spike szukało czyli zapchajdziury z niezłą oglądalnością. Podkreślam TNA mogło zostać na Spike TV tylko za mniejszą kasę i tylko z 2 godzinnym Impactem tygodniowo.

TNA nie zależało na tym, żeby od razu dostać się do jak największej stacji i być tylko jednym z wielu programów. TNA chciało stację, która będzie ich traktować jako równorzędnego partnera i będzie ich promować, a Destination America należy do czegoś co się nazywa Discovery Communications i ma całkiem spore możliwości promocyjne i spokojnie TNA na tym skorzysta. Czasem trzeba zrobić krok w tył, żeby potem zrobić dwa kroki w przód, ale widzę moda na hejt TNA i degradowanie ich jest jeszcze większa.

Czemu nikt się nie podnieca ciągle newsem od pana Meltzera http://www.wrestlinginc.com/wi/news/2015/0204/589198/roh-reportedly-dealing-with-financial-problems/

Gdzie hasła, że ROH inwestując w Joe, Stylesa, El Patrona może przeinwestować??

Zgadzam się z opiniami dot. tego, że ROH nie wskoczy na miejsce 2, przynajmniej teraz. Jeśli TNA organizuje PPV, to ma ,,troszkę" więcej wykupień niż ROH. A jeśli mówimy o finansach, myślę, że kontrakt np. AJ Styles'a nie jest mało wart.

Zgadzam się z opiniami dot. tego, że ROH nie wskoczy na miejsce 2, przynajmniej teraz. Jeśli TNA organizuje PPV, to ma ,,troszkę" więcej wykupień niż ROH. A jeśli mówimy o finansach, myślę, że kontrakt np. AJ Styles'a nie jest mało wart.

Podobno kontrakt AJ'a opiewał na gwarantowaną sumę 300 tysięcy dolarów. Do tego dochodziły jeszcze jakieś bonusy także tani nie był. Z resztą teraz AJ za jeden występ kasuje 2500-3000 $. Nie wiem ile sobie życzy w przypadku, jeśli ma kilka występów (tapingów) w ciągu jednego dnia (ROH).

Edytowane przez Styles_