Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

KSW 31 - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Data: 23 maja 2015

Miejsce: Ergo Arena, Gdańsk-Sopot, Polska

Transmisja: PPV

Walka wieczoru:

http://oi58.tinypic.com/14mc4g1.jpg

Walka o pas mistrza KSW w wadze średniej

84 kg: Michał Materla (21-4) vs. Tomasz Drwal (21-4-1)

Karta główna (20:00)

120 kg: Mariusz Pudzianowski (8-3) vs. Rolles Gracie (8-3)

120 kg: Karol Bedorf (11-2) vs. Peter Graham (10-7)

Walka o pas mistrza KSW w wadze półciężkiej

93 kg: Goran Reljic (14-4) vs. Attila Vegh (29-5)

77 kg: Maciej Jewtuszko (11-2) vs. Kamil Szymuszowski (12-4)

84 kg: Jay Silva (9-9-1) vs. Aziz Karaoglu (7-6)

93 kg: Karol Celiński (12-5-1) vs. Tomasz Narkun (9-2)

Karta wstępna (19:00)

70 kg: Patryk Grudniewski (5-1) vs. Grzegorz Szulakowski (5-1)

120 kg: Jędrzej Maćkowiak (3-0) vs. Marcin Gułaś (6-4-1)

Edytowane przez Morison
https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• krk37pl

8

• -Raven-

7

• N!KO

3

• Ghostwriter

3

Top użytkownicy w tym temacie

Goran dostaje naprawdę mocnego rywala i to raczej Atillę stawiam jako faworyta starcia o pas półciężkiej.

Co do rywala Pudzilli to Rolles Gracie jest dla mnie zwykłym kelnerem. Wystarczy spojrzeć, że ostatnim rywalem którego pokonał jest Kawaguchi, z którym Pudzian mierzył się w swojej drugiej walce będąc totalnym amatorem. Ale, że nazwisko ma, to będzie się mówiło o kolejnym "wielkim zwycięstwie" Mario. Oby na Londyn dali mu kogoś naprawdę konkretnego, kto sprawdzi na ile rzeczywiście jest w stanie walczyć Mariusz.

Edytowane przez krk37pl
https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-378667

• Urządzenie:  Windows

Co do rywala Pudzilli to Rolles Gracie jest dla mnie zwykłym kelnerem. Wystarczy spojrzeć, że ostatnim rywalem którego pokonał jest Kawaguchi, z którym Pudzian mierzył się w swojej drugiej walce będąc totalnym amatorem. Ale, że nazwisko ma, to będzie się mówiło o kolejnym "wielkim zwycięstwie" Mario. Oby na Londyn dali mu kogoś naprawdę konkretnego, kto sprawdzi na ile rzeczywiście jest w stanie walczyć Mariusz.

Gracie jako specjalista od BJJ już jest takim testem. To nie jest Bob Sapp, przyjeżdżający odciąć kupony. Jasne, Rolles to też jest więcej promocji nazwiskiem niżeli czystych umiejętności i Pudzilla ma spore szanse na triumf, ale skoro rzuci się na Brazylijczyka z jedyną znaną sobie taktyką sprowadzenia do parteru, to tam już może być ciekawie. Ja tam czekam :wink: Walka ewidentnie sugeruje nam starcie dwóch Polaków o złoto w kategorii ciężkiej w przypadku zwycięstwa Strong Mana.

Goran może już nie zamęczyć Attili na pełnym dystansie i powracający do KSW Vegh może zgarnąć złoto.

https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-378752

Co do rywala Pudzilli to Rolles Gracie jest dla mnie zwykłym kelnerem

Jeżeli gość, który ma czarny pas w bjj i judo z ilomaś tam dam, a w statystyce skończonego już w pierwszej rundzie Petera Grahama jest dla ciebie "zwykłym kelnerem", to gratuluję. Ja wiem, że Bedorf go pozamiatał, ale nie popadajmy w przesadę. Wszyscy wiemy na jakiej zasadzie Pudzian dostaje takiego rywala. Bedorf go obił, jest szansa, że Pudzian też pojedzie "legendarne nazwisko" i zrobi kolejny krok do walki z Coco. W parterze może różnie być. Rolles pod względem bjj to kocur, a Pudzian jak zwykle będzie musiał liczyć na swoją masę. Generalnie trzeba mu przyznać, że atut siły i gabarytów wykorzystuje hmmm udanie, zwłaszcza jak dostaje słabych przeciwników. Prawdę mówiąc bardzo bym chciał zobaczyć jak na glebie Rolles składa Pudziana, ale gdybym miał obstawiać, to miałbym zagwozdkę. Z jednej strony z Bedorfem nie pokazał wiele, Coco spuścił mu tęgie lanie, ale jak się spojrzy na statystykę walk Rollesa, to widać, że koleś jednak potrafi na glebie być groźny. Na pewno grapplerem jest lepszym niż Pudzian. Pytanie brzmi: ile zostało z tego Gracie, który kiedyś złożył Grahama.

https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-378767

Okej, może kelner to za duże słowo, ale ja nadal będę upierał się przy swoim, że Rolles Gracie to obecnie nikt wielki. Okej, może ma w rekordzie z 3 fajne nazwiska na rozkładzie (W tym Grahama, którego pokonał na początku przygód Grahama z MMA). Okej, ma czarny pas, ale to nie jest czynny zawodnik, od 2013 roku walczy raz w roku. Dla mnie to właśnie powoli zaczyna się to przysłowiowe "odcinanie kuponów". Mario spokojnie jeśli wcześniej jakoś go nie skończy lawiną ciosów, to resztę przeleży z góry. A swoją masą spokojnie odpowiednio przyciśnie Graciego, tak, że ten nic w parterze nie wywinie.

"Pytanie brzmi: ile zostało z tego Gracie, który kiedyś złożył Grahama." - Ja niestety twierdzę, że bardzo, bardzo niewiele.

Swoją drogą śmiesznie to wygląda jak Rolles po porażce jest i tak wyżej w karcie niż mistrz z którym przegrał. Ale wiadomo jak to z Pudzianem jest i dopóki nie dojdzie do starcia z Karolem to tak będzie. Jak dla mnie na tej karcie dostajemy słabe dwa starcia w wadze ciężkiej, bo zarówno jak i Karol jak i Pudzian są 100% faworytami.

Edytowane przez krk37pl
https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-378806

• Reputacja:   228

Bez jaj. Gracie to dobry rywal jak na obecny poziom Pudziana. Nie dość, że ma przewagę zasięgu, to na dokładkę Pudzian będzie musiał bardzo uważać, jeżeli zdecyduje się na swoją klasyczną "strategię" (obalić i przeleżeć), bo Gracie, przy słabym BJJ Pudzilli, spokojnie może coś wykręcić z "pleców". Poza tym, nie zapominajmy, że Mario będzie już walczył na dystansie 3 rund i nie wiadomo, czy na hali będzie aż tyle tlenu, by nie doszło tam do duszenia, nawet nez udziału Rolles'a :D
https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-378811

Naprawdę tak jara was walka Pudziana?

Spodziewałem się tu raczej dyskusji nt. walki Goryla z Cipkiem.

Po wszystkich pyskówkach Drwala z K&L i zarzekaniu się obu panów, że dla Drwala nie ma miejsca w KSW dostajemy jego walkę i to od razu z Materlą.

Materla to dla mnie taki sub-boss w stylu Goro/Kintaro, gdy wiadomo, że to Chalidow jest tu Shao Khan'em.

Panowie ze sobą nie walczą, ale wiadomo który z nich jest lepszy. Każdy przeciwnik, z którym w miarę lekko radził sobie Mamed, był dla Materli albo drogą przez mękę, albo przynajmniej równorzędnym przeciwnikiem.

Drwal od dawna w wywiadach mówił o tym, że chciałby walki z Czeczenem. Ale najpierw musi przejść Materlę. Ja tam czekam mocno na tą walkę.

https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-378876

A o czym tu dyskutować? Nie widzę Materli w tej walce. Drwal musiałby mieć zajebistego pecha żeby to umoczyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-378880

Naprawdę tak jara was walka Pudziana?

Podbijam Ravena, szansę Cipka w tej walce to 10%. Jeśli Drwal odpowiednio się przygotuje, powinien dobrze rozgrzać się przed starciem z Mamedem. Materli nie odmówię woli walki, serca, ale to według mnie nie ten poziom. Nawet mimo sporej przerwy od walki Drwal jest zdecydowanym faworytem. Ciekawe jak to zestawienie będzie ukazane u bukmacherów, bo coś czuję, że będzie można nieźle zarobić na Drwalu.

https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-378899

Ciekawe jak to zestawienie będzie ukazane u bukmacherów, bo coś czuję, że będzie można nieźle zarobić na Drwalu.

W końcu Drwal to no-name dla Januszy (przecież to nowelina w KSW), tak więc nie zdziwię się jak dla większości będzie w tej walce underdogiem :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-378939

Spoko walka, fajnie, że coraz więcej ciężkich się w KSW przewija. Typuje zwycięstwo reprezentanta Ankosu.

https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-378990

http://www.mmanews.pl/2015/04/peter-graham-przegral-w-rosji-przez-kimure-w-drugiej-rundzie/

Graham przegrywa w międzyczasie. W maju czeka go to samo.

https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-379236

• 1 miesiąc temu...

84 kg: Michał Materla vs. Tomasz Drwal - Liczę mocno na Gorillę, oby nie zawiódł. Stójka niewątpliwie lepsza, a pamiętając problemy Michała choćby z walk ze średniakiem Silvą w tej płaszczyźnie to powinno być gładko. Ale wiadomo, że po pierwsze Drwal wraca po poważnej kontuzji, po drugie jego ostatnie walki były dawno i z zawodnikami, których nikt nie zna. Wierzę jednak, że Drwal nie zardzewiał, jak to niektórzy spekulują i ubije Cipka, wyjaśniając co nieco sytuacje w tej wadze. Tomasz przez KO.

120 kg: Mariusz Pudzianowski vs. Rolles Gracie - To powinien być kolejny spacerek Pudziana. Jasne, Gracie ma umki w parterze, ale Pudzilla albo ubije go w stójce swoją siłą, albo wywróci i ubije z góry. Ewentualnie w grę wchodzi przeleżenie decyzji. Szans Graciemu nie daję, chyba, że Pudzian popełni naprawdę dziecinny błąd dając sobie coś wpiąć.

120 kg: Karol Bedorf vs. Peter Graham - Szkoda Karola, że dostaje takich gości jako mistrz. Całe szczęście, że ponoć w następnej walce ma być to już jakieś większe nazwisko. Karol szybko obali i tam wykończy zbliżającego się ku końcowi swojej kariery Grahama. Najbardziej przewidywalna walka z całej karty według mnie.

93 kg: Goran Reljic vs. Attila Vegh - Wielka niewiadoma w jakiej formie jest Vegh. Nie walczył ostatnio, ale należy pamiętać, że w Bellatorze walczył naprawdę fajnie. Goran będzie walczył mądrze, by ugrać decyzję dla siebie. Szykują się trzy rundy i mimo niewiadomej Atilli, typuję jego wygraną.

77 kg: Maciej Jewtuszko vs. Kamil Szymuszowski - Najzwyczajniej w świecie nie znam zbyt dobrze Kamila, rekord wygląda fajnie, ale dostaje Irokeza. Jeśli się nie spali, to mając przewagę fizyczną mógłby sprawić niespodziankę. Sądzę jednak, że stres, który pojawi się przy walczeniu przy tak wielkiej publiczności mocno da się we znaki Kamilowi i Irokez ubiję go jakimś efektownym KO.

84 kg: Jay Silva vs. Aziz Karaoglu - Zapowiada się, ze będą iskry i ostre wymiany stójkowe. Pamiętam jednak jak wyglądała ostatnia walka Silvy i naprawdę nie mam pojęcia jak będzie tym razem. Życzyłbym sobie aby Aziz ubił go, choć gdybym miał stawiać pieniądze to 60%-40% na korzyść Jaya. Kuponu wysyłać nie planuję więc sercem jednak za Karaoglu i na niego leci mój głos.

93 kg: Karol Celiński vs. Tomasz Narkun - WAR Cebula! Liczę na przekonujące zwycięstwo Karola, które da mu przepustkę do walki o pas. Narkun słaby nie jest, ale zawiódł w walce z Goranem po całości. Karol skończy do przed czasem, wierzę!

70 kg: Patryk Grudniewski vs. Grzegorz Szulakowski - Rewanż obu panów, lecz zupełnie nie orientuję się kto co i jak, typ to chybił trafił.

120 kg: Jędrzej Maćkowiak vs. Marcin Gułaś - Jędrzej dostaję naprawdę sporo dobrych recenzji, trenuję z dobrymi zawodnikami i jeśli faktycznie jest w nim potencjał to powinien poradzić sobie z Gułasiem.

Edytowane przez krk37pl
https://forum.wrestling.pl/topic/38300-ksw-31-dyskusja/#findComment-382832