Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE WrestleMania 31 PPV (zapowiedź, spoilery, dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ja się zastanawiam, czemu nie mogą zrobić Manii na Wembley? O ile się nie mylę, nigdy takowej tam nie było, a arena byłaby zapełniona na 100%. W dodatku my (my - europejscy fani) mielibyśmy szansę na przyjazd.

Na Wembley? Nie wiem jak z $$$ za wynajem w hamburgerach, ale za wynajem Wembley śpiewnęliby sobie takie £££, że Vince by się trzy razy zastanowił czy nie lepiej wydać hajs na jakiegoś nowego mięśniaka. Hamburgery na pewno też by się ucieszyły, że największa gala największej wrestlingowej fedki, która od wiek wieków wszystko robiła w stanach jest poza nimi… Sponsorzy też by się na pewno baardzo ucieszyli. WMka na Wembley byłaby obarczona takim ryzykiem, że głowa mała.

A poza tym, z biznesowego punktu widzenia: na cholerę organizować WM poza Ameryką, jeśli w ameryce i tak bilety są wyprzedane, i nie jest ich wcale dużo mniej niż poza USA? Europa wiadomo, dobry target, ale USA lepszy.

myślę że może zobaczymy kiedyś np. Summerslam w Anglii, choć myślę że później niż prędzej. na Wrestlemanię bym jednak nie liczył :D

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

• Odpowiedzi 412
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

32

• Lacio

26

• -Raven-

20

• PeDoWu

15

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ja się zastanawiam, czemu nie mogą zrobić Manii na Wembley? O ile się nie mylę, nigdy takowej tam nie było, a arena byłaby zapełniona na 100%. W dodatku my (my - europejscy fani) mielibyśmy szansę na przyjazd.

Prosty powód: różnica czasu. Gala rozgrywająca się wieczorem w Europie w USA leciałaby "live" w środku dnia (20 w Londynie to bodaj 14 na zachodnim wybrzeżu), retransmisja zaś miałaby, w.g. WWE, mniejszą oglądalność, każdy bowiem mógłby sprawdzić sobie wynik w necie...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   1

Prosty powód: różnica czasu. Gala rozgrywająca się wieczorem w Europie w USA leciałaby "live" w środku dnia (20 w Londynie to bodaj 14 na zachodnim wybrzeżu), retransmisja zaś miałaby, w.g. WWE, mniejszą oglądalność, każdy bowiem mógłby sprawdzić sobie wynik w necie...

Ale od tego właśnie jest WWE Network :)

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Reputacja:   361

Sting ringowo się skończył, gabarytowo wygląda jakby siłownię odwiedzał rekreacyjnie, zmarszczek coraz więcej, ma coraz mniej do zaoferowania. Może nadszedł moment, w którym schował swoją dumę do kieszeni? Może doszedł do wniosku "A jebać to! To tylko biznes. Ważne, żeby cyfry na koncie się zgadzały"? Jeżeli Vince uznał, że lepiej dla biznesu będzie jeżeli Sting odniesie tryumf na WM-ce, to do cholery - dlaczego akurat z jego zięciem? Przecież mogliby mu zafundować feud z jakąś inną gwiazdą federacji. OK. Jest sporo argumentów, że będzie tak jak piszesz - że nie ma bata, żeby Stinger tego nie wygrał. Ale ja jednak mam spore wątpliwości. Pewnie koniec końców postawię na Stinga, ale wynik tego starcia nie jest dla mnie wcale taką oczywistą oczywistością jak wynik main eventu Romek vs. Lesnar.

Dla mnie niestety to oczywista oczywistość i zero dramaturgii. Gdyby Sting zgodził się jobnąć w swojej pierwszej walce u Vince'a, na WrestleManii, to możemy się założyć o cały browar świata, że zestawiliby go nie z Hunterem, ale z Undertakerem, który w ten sposób odkułby się po porażce z Lesnarem i z "pierdolnięciem" zakończył karierę.

Nie sądzę, by kasiora odegrała tu główną rolę, bo Borden całkiem nieźle kosił u Dixie (jak na standardy TNA), a że jest ogólnie ustawiony, to nie sądzę, by przyszedł do Vince'a jobnąć part-timerowi pokroju Huntera.

Stawiać tu na Trypla, to tak jakby postawić, że w walce z Hitmanem, Vince zabokuje sobie zwycięstwo.

Na Wembley? Nie wiem jak z $$$ za wynajem w hamburgerach, ale za wynajem Wembley śpiewnęliby sobie takie £££, że Vince by się trzy razy zastanowił czy nie lepiej wydać hajs na jakiegoś nowego mięśniaka. Hamburgery na pewno też by się ucieszyły, że największa gala największej wrestlingowej fedki, która od wiek wieków wszystko robiła w stanach jest poza nimi… Sponsorzy też by się na pewno baardzo ucieszyli. WMka na Wembley byłaby obarczona takim ryzykiem, że głowa mała.

A poza tym, z biznesowego punktu widzenia: na cholerę organizować WM poza Ameryką, jeśli w ameryce i tak bilety są wyprzedane, i nie jest ich wcale dużo mniej niż poza USA? Europa wiadomo, dobry target, ale USA lepszy.

Nie zapominajmy, że w grę wchodziłaby też tutaj różnica czasowa, co zdrowo mogłoby popierdolić McMahonowi wyniki sprzedaży wśród "żelaznego elektoratu" w USA.

[ Dodano: 2015-03-16, 21:40 ]

RXTPPL napisał/a:

No właśnie :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   32
  • Styl:  Ciemny

Poza tym, nie uchodzi, żeby taka gala jak WrestleMania nie mogła być obejrzana przez fanów w USA "lajf" ;) SummerSlam 1992 to co innego (tam, o ile dobrze pamiętam, gala została wyemitowana dwa dni po rzeczywistej dacie). W Erze Internetu by to nie przeszło. Fani w USA musieliby sobie odciąć internet na dwa dni na przykład, żeby się nie nadziać na spoilery :D

Redaktor Roku 2015

One Half of Wrestling Polska User of the Year Tag Team Champions 2017 :)

Stawiać tu na Trypla, to tak jakby postawić, że w walce z Hitmanem, Vince zabokuje sobie zwycięstwo.

Argument z Undertakerem jak najbardziej trafny. Gdyby przyszło mi bronić tezy, że Sting wygra (podkreślam, że jest to dla mnie opcja bardziej prawdopodobna, ale nie oczywista), to pewnie sam bym go podał.

Natomiast nie mogę zgodzić się z porównaniem tego do matchu Vince vs. Hitman. Z jednej strony może właśnie o coś takiego chodzi (udobruchajmy Stinga i jego fanów zwycięstwem nad jednym z bossów federacji), ale z drugiej strony Triple H to jednak inny kaliber niż Vince. W każdym razie nie etatowy jober dla "znękanych" gwiazd jak to było w przypadku wspomnianej przez ciebie i innych walk Vince'a.

14453752125651e0a536c69.jpg

Natomiast nie mogę zgodzić się z porównaniem tego do matchu Vince vs. Hitman. Z jednej strony może właśnie o coś takiego chodzi (udobruchajmy Stinga i jego fanów zwycięstwem nad jednym z bossów federacji), ale z drugiej strony Triple H to jednak inny kaliber niż Vince. W każdym razie nie etatowy jober dla "znękanych" gwiazd jak to było w przypadku wspomnianej przez ciebie i innych walk Vince'a.

Tu chodziło mi raczej o przytoczony przez Ciebie argument, że być może McMahon będzie jednak chciał jobując Bordena rzucić w twarz fanom: "jebać WCW, oni zawsze byli drugą ligą". Podobnie mógł zagrać z Hartem, który typowo przyszedł po srebrniki (a więc pewnie zatańczyłby tak, jak McMahon by mu zagrał). Mógł go jobnąc i powiedzieć: "wyruchałem go w Montrealu i dymam go obecnie. I co mi zrobicie, bońki jedne?". Jednak Vinnie wiedział co jest "best for business", podobnie jak wie to teraz Hunter.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Tu chodziło mi raczej o przytoczony przez Ciebie argument, że być może McMahon będzie jednak chciał jobując Bordena rzucić w twarz fanom: "jebać WCW, oni zawsze byli drugą ligą". Podobnie mógł zagrać z Hartem, który typowo przyszedł po srebrniki (a więc pewnie zatańczyłby tak, jak McMahon by mu zagrał). Mógł go jobnąc i powiedzieć: "wyruchałem go w Montrealu i dymam go obecnie. I co mi zrobicie, bońki jedne?". Jednak Vinnie wiedział co jest "best for business", podobnie jak wie to teraz Hunter.

Bingo. Poza tym Hunter ostatnio solidnie pracuje nad opinią faceta, który potrafi schować ego do kieszeni i wcale gorszy od Vinca nie będzie, czy to przez "jobberkę" (a najobbował się ostatnio od cholery), czy organizację NXT, czy szukanie nowych talentów w indysach. Podłożenie mu Stinga byłoby bez sensu.

A tak poza tym - z kim Borden miał walczyć? Trzeba na WMkę najbardziej topowego heela fedki. Takim jest Tryplak. Nie klei Wam się ten feud? Mi też nie, ale tylko on jest do zniesienia pod względem logiki. I tak jak Stinger pojawił się na SS i sprzedał HHH Scorpion Death Drop, miałem wrażenie, że to trochę tak jakby Stone Cold właśnie częstował jakiegoś Jacka Swaggera Stunnerem. Tryplak jest równie wielkim i legendarnym nazwiskiem co jego ego, ale przy Stevie wypadł mi jakoś… Blado. Nijako. Nie ten kaliber.

Mimo wszystko uważam, że z Hitmanem to jest inna sytuacja. Tutaj mieliśmy zdrową konkurencję (WWF vs. WCW), rywalizację, którą wygrał McMahon. A tam mieliśmy sytuację, w której McMahon po prostu wyruchał Hitmana. Dwie różne bajki.

Być może Triple H zmierza do tego, żeby być kolejnym McMahonem. Na prawo i lewo podkładać się w imię biznesu. Ale tego jeszcze nie wiemy. Właściwie będziemy to wiedzieć po Bordenie. Chociaż nawet jeżeli jobnie Stingowi, to nie jest powiedziane, że na kolejnej WM-ce nie zaboookuje sobie jakiegoś zwycięstwa. Kurde... Triple H to jednak nie McMahon. Inna historia, inny kaliber.

Poza tym Raven - psujesz mi radochę. Im więcej czytam tego, co piszesz tym bardziej zaczynam stwierdzać "A może jednak nie ma się tym tutaj co emocjonować. Triple H się po prostu podłoży, to będzie "best for business" i tyle zabawy". ;)

Poza tym Hunter ostatnio solidnie pracuje nad opinią faceta, który potrafi schować ego do kieszeni

Znajdą się argumenty na Triple H z ego w kieszeni i na Triple H z ego proporcjonalnym do wielkości jego nosa. Na jednej WM-ce Hunter podkłada się Bryanowi, na innej wygrywa z Lesnarem. No chyba, że "ostatnio" oznacza okres do WM 30. Ale to dość krótka perspektywa.

Edytowane przez Ghostwriter

14453752125651e0a536c69.jpg

• Reputacja:   16
  • Urządzenie:  Android

Nie klei Wam się ten feud?

W tym wszystkim o czym jest tutaj dyskutowane brakuje "motywu". Od niego moim zdaniem zależy potencjalny wynik i jego reperkusje. Do tej pory wygląda to na walkę z Authority, ale moim zdaniem te interwencje Stingera wyglądają na za bardzo poważne jak na obronę ucieśnionych przez Authority. Możliwe, że to prowadzi do czegoś większego - konfliktu o władzę w federacji (feud rozgrywany w dalszej części 2015r.) lub przejęcia funkcji GM przez

Stinga. Jeśli to skończy się walką na WM bez żadnego wyjaśnienia to stwierdzę, że obecność Stinga w WWE TV jest bezsensowna.

Podobno na WrestleManię skomponowano dla Stinga specjalny okolicznościowy entrance theme. Jego wykonania podjął się dość popularny w Szwecji Eric Saade. WWE poszukuje tancerzy, którzy byliby w stanie odtańczyć z Bordenem poniższy układ choreograficzny.

http://www.youtube.com/watch?v=_jdYpbZ4oQE

Poza tym Raven - psujesz mi radochę. Im więcej czytam tego, co piszesz tym bardziej zaczynam stwierdzać "A może jednak nie ma się tym tutaj co emocjonować. Triple H się po prostu podłoży, to będzie "best for business" i tyle zabawy". ;)

Przykro mi, amigo - Święty Mikołaj nie istnieje :wink:

Naszły mnie ciekawe spostrzeżenia... Otóz w tą sobote gościem (mojego ukochanego) SNL będzie sam The Rock. WWE nawet się tym chwali na stronie. Problem jest taki, że SNL będzie dzień przed najważniejszym PPV w roku a The Rock (człowiek który jeszcze niedawno walczył na Wrestlemaniach i promował je w programach typu Jimmy Kimmel) na 99% będzie tam promował... Szybkich i Wściekłych 7 zapominając i nie wspominając o WM... Takie to przypadki losu się zdarzają. :twisted: Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Nie rozumiem do czego pijesz z tą muzyką? :)

Ja tylko pisze o tym, że na dzień przed WM The Rock (który ciągle jest częścią WWE i stale zajmuje czołowe miejsca w rankingach typu WWE top) będzie gościem SNL (oglądalność +/- 6.0) prawdopodobnie promując... Szybkich i Wściekłych a nie Wrestlemanie :D .

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

mu chyba chodzi o te Stingowe muzyczki :D
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg