Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Jakie mieliście telefony?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

A miał ktoś z Was w ogóle telefon z doczepianym aparatem? Jeśli mnie pamięć nie myli to jakoś w 1999-2000 roku była już możliwość robienia zdjęć telefonem...
https://forum.wrestling.pl/topic/38206-jakie-mieli%C5%9Bcie-telefony/page/3/#findComment-376247

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

9

• jakub97sc

4

• Pavlos

3

• Caribbean Cool

3

Top użytkownicy w tym temacie

Po ponad miesiącu użytkowania Nokii N8, postanowiłem zrobić małe podsumowanie w systemie plus/minus i wypisać najważniejsze cechy

Plusy:

- Telefon moim zdaniem jest bardzo dobrze spasowany, dobrze leży w dłoni. Ekran dotykowy jest czytelny w każdych warunkach (pewnie to zasługa technologii AMOLED stosowanej w telefonach Samsunga)

- bardzo dobra jakość dyktafonu. Zrobiłem próbę nagrywając moje zakrapiane alkoholem spotkanie z kumplami (o czym oni nie wiedzieli) i dźwięk był bardzo dobry (telefon był ukryty w kurtce)

- aparat. Chyba najmocniejsza część telefonu. Świetne zdjęcia i filmy w Full HD, multum opcji fotograficznych. Nieco gorzej aparat radzi sobie w nocy ale nie narzekam.

- ksenonowa lampa błyskowa. Moim zdaniem jest lepsza od wsadzanych dzisiaj hurtowo do foniaków LED-ów

- dobrze słyszana rozmowa. Na moim starym Samsungu nie raz zdarzało się że telefon gubił zasięg lub nie było słychać rozmówcy lub było go słychać za cicho. Tutaj tego nie uświadczyłem

- pomimo słabego procesora i małej pamięci RAM system chodzi całkiem nieźle (czasami są tylko problemy z multitouchem, ekran potrafi zareagować czasem za 2-3 kliknięciem, mimo to zdarza się to rzadko)

Minusy:

- ubogi sklep Nokii. Wiem że już ani Symbian ani Nokia nie istnieją na rynku ale powinni mieć większą ilość aplikacji (system mimo śmierci nadal jest wspierany przez Microsoft). Efekt moich poszukiwań był taki że jedyną przeglądarką w sklepie była Opera. Firefoxa i Chrome'a- brak. Nie ma też żadnego programu w sklepie do czyszczenia śmieci systemowych.

- materiał z którego wykonany jest telefon. Zawsze poci mi się ręka podczas trzymania telefonu (na innych telefonach tego nie miałem) i po zakończeniu rozmowy "plecy" Nokii są całe mokre.

- brak latarki z prawdziwego zdarzenia. Mam na myśli używanie diody a nie ekranu do oświetlania.

- aplikacje w sklepie domyślnie instalują się w pamięci telefonu i nie mogę tego zmienić

- ten Symbian ;/ Moim zdaniem byłaby to Nokia idealna gdyby posiadała Androida. Nokia zapierała się przed tym systemem rękami i nogami i skończyła jak skończyła.

- mała ilość pamięci wewnętrznej (tylko 256 mb gdzie inne telefony z tamtego okresu pamięci miały więcej)

- niewymienialna bateria

- złe ulokowanie przycisku menu. Powinien być pośrodku (jako osoba leworęczna lekko mnie irytuje umieszczenie go z lewej strony)

- zaślepki karty SIM i karty pamięci. Są umieszczone tuż obok siebie co mega utrudnia wkładanie/wyciąganie karty.

Na razie to tyle, jak sobie coś przypomnę to dopiszę.

Ogólnie jest to najlepszy telefon jaki miałem do tej pory, mimo iż jest już sam w sobie wiekowy (tylko ten Symbian i bateria...)

Edytowane przez TakerFanKrk
https://forum.wrestling.pl/topic/38206-jakie-mieli%C5%9Bcie-telefony/page/3/#findComment-376435

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   0

Mój pierwszy telefon kupiony był w komisie przy Piotrkowskiej na przełomie wrzesinia i października 2001. Był to nowy zestaw Idea Pop z telefonem Siemens c35i. Telefon miałem jakieś 3 lata do czasu aż się popsuł. Potem został wymieniony na Sony Ericssona K300i z plusa , ten telefon tez ok 3 lat miałem. Następnie na studiach kupiłem, Lg ku990 z Play. Tez prawie 3 lata korzystałem z niego. Po nim zakupiłem Sony Ericssona wt 19 (live with walkman) mam go do dziś kupiony w play. Pod koniec lutego 2013 chwile po premierze stałem się posiadaczem telefonu Sony Xperia Z z którego cieszyłem sir do listopada 2013, dokładnie 10 listopada w pracy z biurka ukradziono mi go. W grudniu ze względu na przyzwyczajenie do dużego ekranu zakupiłem w abonamencie Orange Z1 s której właśnie piszę. Mniej więcej w kwietniu 2014 dostałem z ubezpieczenia Z2 zaskradziony telefon, nowy tel dałem dziewczynie na imieniny. Obecnie zastanawiam się nad wymiana na jesieni na s6 lub z4
https://forum.wrestling.pl/topic/38206-jakie-mieli%C5%9Bcie-telefony/page/3/#findComment-379387

• 3 lata później...

Moim pierwszym była motorola z klapką, nie pamiętam dokładnie modelu ale jeden z tych, gdzie jedyną grą jest snake :D Potem bylo kilka samsungów - szajsungów, najróżniejsze zależnie od lat aż przestawiłam sie na iphone
https://forum.wrestling.pl/topic/38206-jakie-mieli%C5%9Bcie-telefony/page/3/#findComment-435593

• 1 rok później...

Po 2 latach użytkowania mojego wysłużonego Samsunga A3 2017, zdecydowałem się w końcu zmienić go na coś lepszego i od około tygodnia jestem posiadaczem Xperii XZ1 Compact. Zdaję sobie sprawę że nie jest to żadna nowość (telefon też wyszedł w 2017r.) ale specjalnie szukałem czegoś w segmencie telefonów do 5 cali w kompaktowych rozmiarach i niestety XZ1 Compact była jedynym wyborem. Oczywiście mogłem wziąć XZ2 Compact ale ten model od początku odpadał ze względu na brak gniazda jack 3,5 mm. Zdaję sobie sprawę że postępu się nie zatrzyma i kolejny mój telefon to pewnie będzie patelnia w rozmiarze koło 6 cali no ale cóż... Zresztą nie porzucałbym A3-ki tyle tylko że sam Samsung mnie do tego zmusił przez odcięcie telefonu od aktualizacji (ostatnie łatki miałem z grudnia 2018r), a w Xperii nie dość że mam mały telefonik z flagową specyfikacją to jeszcze z Androidem 9 Pie i co miesięcznymi aktualizacjami.

PS. posiada ktoś Galaxy S10e? Słyszałem że pomimo sporych rozmiarów ten telefon bez przeszkód można obsługiwać jedną ręką. To prawda?

Edytowane przez TakerFanKrk
https://forum.wrestling.pl/topic/38206-jakie-mieli%C5%9Bcie-telefony/page/3/#findComment-440478

• 7 miesięcy temu...

Uff dawno mnie tutaj nie było, a już kolejny telefon w moim posiadaniu (postanowiłem że będę wpisywał w tym temacie każdy mój nowy foniak, żeby spamiętać modele które posiadałem) Normalnie sprzęt komórkowy zmieniam co 2 lata ale z Xperią Compactem wytrzymałem tylko 8 miesięcy, jakoś nie mogłem się przyzwyczaić do produktu Sony, który nabyłem najprawdopodobniej pod wpływem nostalgii związanej z marką Sony Ericcson. Znaczy żeby nie było, telefon nie był zły, ale zdecydowanie nie miał tego " czegoś" co miały w sobie np telefony Samsunga. Teraz od tygodnia posiadam Huawei P30 i w zasadzie prawie nie czuję że jest on zdecydowanie większy od Xperii (Compact miał 4,7 cala, P30 ma 6,1). Telefonik ma wszystko czego potrzebuję, potrójny aparat z optyką Leiki i az 128 gb pamięci wewnętrznej- jak jeszcze niedawno byłem przeciwnikiem kastracji telefonów ze slotu na microSD to teraz zmieniłem zdanie o 180 stopni. Dużo pamięci, to jest co zapychać :) Zobaczymy jak będzie się dalej sprawował, na razie jestem bardzo zadowolony.
https://forum.wrestling.pl/topic/38206-jakie-mieli%C5%9Bcie-telefony/page/3/#findComment-443473

• 8 miesięcy temu...

ja kupiłem tydzień temu iphone 11. jestem zadowolony, najlepszy smartfon jaki kiedykolwiek miałem :)

w Neonecie fajne zniżki, polecam spradzić jeśli ktoś chcę kupować jakiś sprzęt elektoniczny

Edytowane przez weheki
https://forum.wrestling.pl/topic/38206-jakie-mieli%C5%9Bcie-telefony/page/3/#findComment-444981

• 8 miesięcy temu...

I znowu update: tym razem postanowiłem dać szansę nowemu producentowi na polskim rynku i jakieś 3 miesiące temu kupiłem Realme 8 Pro. W zasadzie to nie wiem co mam o nim napisać: ma wszystko czego potrzebuję (NFC do płatności, Andka 11, 8 giga ramu, procek Snapdragon, 4 aparaty a główny 108 megapikseli choć w zasadzie nie wiem po co aż taka duża matryca, chyba kłania się marketing i magia cyferek), jedyne do czego mogę się doczepić to paczki aktualizacyjne co 2-3 miesiące (jedna paczka zjebała mi AOD. Trzeba było czekać aż miesiąc żeby Realme wypuściło kolejną aktualizację naprawiającą ten błąd). Ogólnie jestem zadowolony. Nie ma co przepłacać za Samsungi (S21 Ultra) kosztujące koło 5 tysięcy. U chińczyka ma się wszystko w cenie do 1500 zł.
https://forum.wrestling.pl/topic/38206-jakie-mieli%C5%9Bcie-telefony/page/3/#findComment-446523

• 6 miesięcy temu...

Ja uwielbiałem kiedyś Sony Ericssony ^^ Miałem iphony, najlepszy 6s działał 6 lat. Teraz idę w xiaomi i są super!
https://forum.wrestling.pl/topic/38206-jakie-mieli%C5%9Bcie-telefony/page/3/#findComment-447711

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...