Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestler Miesiąca - styczeń 2015

Wrestlerem stycznia zostać powinien/powinna/powinni:  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wrestlerem stycznia zostać powinien/powinna/powinni:

• Roman Reigns
      18
    • Brock Lesnar
      46
    • Bray Wyatt
      2
    • MVP
      4
    • Cage
      1
    • Hanson
      6

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Jezusie, zawału dostałem. Cage z Indysów? A gdzie Nakamura lub Ibushi? Lub inny ktokolwiek z NJPW? Mocne wejście to jedna sprawa, a drugą sprawą jest zrobienie klasyków na największej z gal w roku. Wybierający właśnie złamali mi moje małe serduszko. Protestuje, nie oddaje głosu. Przepraszam.

Właśnie tu dochodzimy do pytania, jakie Maxi zadał pod koniec. Wiele wskazuje na to, że odstawimy na bok nominacje z Indy, na stałe zastępując ją człowiekiem z Lucha Underground. To wszystko na bazie popularności danej federacji na Attitude, jak i tego, że niektóre gale z federacji niezależnych (PWG) dochodzą do nas z opóźnieniem - często miesięcznym - więc trudno przyznawać nominacje Wrestlera Lutego, za coś, co dla przykładu gość zrobił na gali styczniowej, itp.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Odpowiedzi 27
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jack Doomsday

3

• Maxi4

2

• N!KO

2

• Pavlos

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jezusie, zawału dostałem. Cage z Indysów? A gdzie Nakamura lub Ibushi? Lub inny ktokolwiek z NJPW? Mocne wejście to jedna sprawa, a drugą sprawą jest zrobienie klasyków na największej z gal w roku. Wybierający właśnie złamali mi moje małe serduszko. Protestuje, nie oddaje głosu. Przepraszam.

A te kandydatury z indysów nie dotyczą tylko USA indy? Nie pamiętam żeby ktokolwiek z puro pojawił się w zestawieniu, więc może zamiast wnioskować o zawodnika z puro w kategorii indys zawnioskujesz o dodanie nowej kategorii? :grin:

Głos oczywiście na Brocka. Tak go rozpisali na RR że Cenie i Rollinsowi mogą zmieniać finisher, bo on pokazał że można ich praktycznie nie odczuć. Jak by na WM-ce Romana nie rozpisali, to i tak jego wygrana z niezniszczalnym Brockiem nie będzie wiarygodna.

Edytowane przez Kowal

28054889252fa02dfba372.jpg

N!KO, wszystko ok - LU zamiast Indy. Mi chodzi stricte o miesiąc styczeń - pominięcie któregokolwiek z Main Eventerów WK9 (czyli 4 stycznia) kosztem Cage'a, jeszcze pod banderą Indy (puro na naszym forum znajduję się w szufladzie indy) jest dla mnie niewytłumaczalne. Równie dobrze można pomijać największych zwyciezców czy to Final Battle, czy to Bound for Glory, czy też nawet Wrestlemanii dla low-carderów "bo ich mocne wejście" zrobiło większy "impact" na tym miesiącu niż ich walki podchodzące pod klasyki.

Reasumując - Lucha Underground zamiast Indy od lutego - jestem na tak. Po prostu uważam wybranie Cage'a kosztem czwórki ME WK9 jest dla mnie niezabawnym dowcipem.

Kowal, nie wnioskuje o nową kategorię, tylko kwestionuję to, jaki impact w tym miesiącu zrobił Cage w porównaniu do któregokolwiek (może poza Okadą) z Main Eventerów WK9 :wink: .

również nie oddaje głosu z powodu braku ludzi z NJPW.
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Nie mogłem zagłosować inaczej jak na Romka za "zaskakujący" triumf w Royal Rumble. Mimo iż było to wiadome od dawien dawna to i tak zapewnienie sobie miejsca w walce o pas WWE na samej WrestleManii to nie byle co i trzeba to docenić.

Głos zdecydowanie jest dla Bestii. To co on pokazał na RR mówi samo za siebie, zniszczył ich obydwu jak chciał i tym pokazał, że jest on prawdziwą bestią jaką opisuje go Heyman i, że słusznie przerwał serię zwycięstw Umarlaka na Wrestlemanii, do tego zachował swój pas ;)
Why So Serious?

207483497254a5615a11bee.jpg

Tylko NJPW to nie żadne indy. Trzeba jednak przyznać, że zawsze puro było pomijane w wyborze wrestlera miesiąca. Co mnie nawet nie dziwi, bo zainteresowanie nim się małe na forum. Przez promocje WK9 trochę się to zmieniło. Obecnie mamy ROH, NJPW z regularnymi PPV i TNA, LU z tygodniówkami. Można nominować po jednym wrestlerze z każdej tej federacji. Większa liczba osób w głosowaniu nie zaszkodzi. Jeżeli nikt w miesiącu nie będzie nadawał się do tego zestawienia to po prostu się pominie daną fedke. W takim wypadku kategorię indy bym całkowicie odrzucił.

1575893877482df76acc17a.jpg

Maxi, obaj dobrze wiemy że New Japan i całe puro to nie indys, ale z jakiejś bliżej nieokreślonej przyczyny Japonia jest w jednej szufladzie z amerykańskimi indy na naszym forum, więc kierując się tym tokiem myślenia zawodnicy NJ mają taką samą rację bytu co inni zawodnicy indy (idąc krok dalej, Main Eventerzy NJ w miesiącu styczniu wymietli amerykańskich indysmanów, czego będę się trzymał, więc któryś z nich zasłużył na miejsce w zestawieniu o wiele bardziej niż Cage)

Nawet nie proponuję osobnego miejsca dla puro, bo kandydatury z Japonii byłyby strasznie rzadkie - największy odsetek oglądających puro to NJ - NJ ma swój największy rozgłos kiedy: a) jest czas na Wrestle Kingdom; b) jest czas Climaxu; c) dochodzi do znaczącej zmiany mistrza (coś a la AJ Styles wygrywający pas IWGP w tamtym roku) - w innych przypadkach, tak jak sam wspomniałeś, jest strasznie cicho o puro (a są jeszcze oglądający NOAH oraz innych pomniejszych fedek). Jeśli chcesz dorzucić puro, ja ci nie zabronię :wink:

Jak rozplanujecie kolejne miesiące zostawiam wam - wiem, że rozpatrzycie to sprawiedliwie. Po prostu strzeliliście gafę w tym miesiącu - dla mnie, akruat bolesną.

Jasne Jack, ale tak jak mówią poprzednicy, NJPW zawsze było pomijane, więc dziwi mnie oburzenie teraz. Cage może nietrafnie wstrzelił się w kategorie Indy, ale widzę, że od następnego miesiąca będzie to już Lucha Underground.

Jeśli chodzi o dodanie NJPW, to wstrzymamy się jeszcze w lutym - sprawdzimy popularność na forum. Jak faktycznie będzie sens, to dodamy siódmego zawodnika - NJPW, bądź ogółem "Japonia" - a przy wyborze mi po prostu pomożecie.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Roman Reigns. Podoba mi się jego promocja na kolejnego Khaliego. Co prawda nie jest tak duży, ale włosy za to ma dłuższe. Oby tylko poprawił się ringowo i mikrofonowo, bo pod tymi względami jest jeszcze daleko z Khalim. Mówię o tym Khalim z początków jego kariery.

90710519754d4cfe507b8d.jpg

• Reputacja:   375

Wybór był tylko między Romkiem a Brockiem. Obrona złota przez Lesnara to już coś niemal standardowego, a wygrana turnieju RR (pomijam w jakich okolicznościach) to nadal coś mega promującego wrestlera. Głos na Romea.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Głos oddałem na Brocka Lesnara. Walka z jego udziałem skradła show na Royal Rumble i kompletnie przyćmiła "główne danie". Nic nie mam do Pięknego Romana, ale obiektywnie, to w minionym miesiącu nie pokazał nic co mogłoby utwierdzić mnie w przekonaniu, że WWE dobrze robi pushując go na nowego champa, a nawet twarz federacji. Może to wina Kreatywnych, może to wina Vince'a, który podobno osobiście pisze Romkowi proma, ale cechą wielkich wrestlerów jest to, że potrafią się odnaleźć nawet, gdy są zsyłani do czarnej dupy. A Reigns nie tylko jak dotąd tego nie potrafił, ale wydaje się być zagubiony w roli, którą oficjele WWE podali mu na tacy.

14453752125651e0a536c69.jpg

Nie lubię Pana Jacka, ale - cholera, zdecydowanie ma rację! Poza tym: tssshahahahaha - Wyatt, dobre :P

55958154548bf5ee036ee.jpg