Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestler Miesiąca - styczeń 2015

Wrestlerem stycznia zostać powinien/powinna/powinni:  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wrestlerem stycznia zostać powinien/powinna/powinni:

• Roman Reigns
      18
    • Brock Lesnar
      46
    • Bray Wyatt
      2
    • MVP
      4
    • Cage
      1
    • Hanson
      6

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

http://www.attitude.pl/gfx/wrestler_miesiaca.gif

Nominowani w tym miesiącu:

Roman Reigns - Zwycięzca Royal Rumble, zmierzający do walki o złoto na WrestleManii. Choć przewidywalne, ciężko przejść obok takiego sukcesu obojętnie.

Brock Lesnar - W momencie, gdy wydawało się, że nie można go bardziej wypromować na niezniszczalnego potwora, WWE zrobiło to w walce o pas na Royal Rumble. W styczniu ciężko było narzekać na brak Brocka. Mistrz był na miejscu i kopał tyłki!

Bray Wyatt - Mocna promocja podczas 30-osobowego pojedynku. Odbudowali Wyatta i znów stał się ważnym punktem programów WWE.

MVP - Beat Down Clan zrobiło największy Impact w TNA. Może tylko ocierają się o główny pas, ale generują spory heat, będąc jednym z jaśniejszych punktów. Za wszystko odpowiedzialny jest ich lider.

Cage (Indy) - Mocne wejście do Lucha Underground, które wywindowało go momentalnie do roli realnego pretendenta do pasa. Gabarytami większy od wszystkich, umiejętnościami nie odstający od nikogo. Cage is a f'n machine!

Hanson (RoH) - O ile obecność w tytułowy obrazku RoH World, takich gości jak Elgin czy Ciampa, nie powinno dziwić nikogo, tak Hanson musiał zaliczyć potężny skok w hierarchii by być wrzuconym do tego worka. Już teraz wiadomo, że War Beard będzie walczył w walce wieczoru na RoH 13th Anniversary.

Po raz kolejny zmieniliśmy ilość nominacji z danych federacji (3x WWE, 1x TNA, 1x ROH, 1x indy). Jak waszym zdaniem powinien wyglądać podział nominacji?

Edytowane przez Maxi4

1575893877482df76acc17a.jpg

• Odpowiedzi 27
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jack Doomsday

3

• Maxi4

2

• N!KO

2

• Pavlos

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Zdecydowanie Lesnar. To co zrobiono z nim w trakcie walki o pas na Royal Rumble było genialne. Do tego w przypadku TTM o WWE WHC było więcej emocji niż przy RRM, bo tam jeszcze nie do końca było wiadomo kto wygra.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

RR za wygranie RR... :twisted:

Tak naprawdę na nominację zsługują Lesnar, MVP, Cage i Hanson. Wyatt trochę naciągany, a Reigns (umiejętności i średni ostatnio booking) to pożal się Panie Boże - jednak wielka porażka!

Ostatecznie głos na Brocka, za to przyjęcie 2x AA i wstanie :D Hanson, Cage (nie oglądam TNA, ale wydaje mi się po spoilerach, że MVP również zasłużył na nominację) to ciekawi zawodnicy, którzy zasłużyliby na miano wrestlera miesiąca w 10/12 przypadkach, ale akurat tutaj Lesnar ich rozpieprzył jak Cenę :)

Roman Reigns

Wygrana w RR matchu jest chyba najważniejsza w tym miesiącu, więc zasłużenie oddaję głos na niego.

Bray Wyatt - Mocna promocja podczas 30-osobowego pojedynku.

Gdyby nie ta końcówka, która przyćmiła tą jego promocję na RR(odniosłem wrażenie, że ta promocja służyła tylko późniejszemu wypromowaniu Kane'a i Big Show'a) to pewnie wahałbym się czy nie oddać na niego swojego głosu.

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

• Reputacja:   2

Głos na Brocka Lesnara. Walka na RR umocniła go jako bestię. Ponad to w końcu zaczął budzić strach również w Rollinsie jeszcze przed PPV. Wyatt zaprezentował się świetnie na RR to prawda, ale to za mało. Cage, który zadebiutował z przytupem wyszedł na swego rodzaju bestię, ale mniejszą od Brocka. Pozostała dwójka mogłaby konkurować, ale ostatecznie głos na podopiecznego Heymana.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Jako, że oglądam tylko produkt WWE, to zdecydowanie Lesnar.

Jedna z lepszych walk tej federacji od dawna + jeszcze większa promocja Bestii oraz pasa WWE WHC.

Jezusie, zawału dostałem. Cage z Indysów? A gdzie Nakamura lub Ibushi? Lub inny ktokolwiek z NJPW? Mocne wejście to jedna sprawa, a drugą sprawą jest zrobienie klasyków na największej z gal w roku. Wybierający właśnie złamali mi moje małe serduszko. Protestuje, nie oddaje głosu. Przepraszam.

Głos idzie na MVP bo naprawdę jego grupa z TNA zaliczyła duży progres. Fajnie prezentuje się za mikrofonem, a przede wszystkim oglądam tylko TNA.

Z racji iż oglądam regularnie tylko WWE, postawię na Lesnara. To jak był bookowany podczas walki o pas na RR przekracza wszelką wrestlingową logikę.

1807567559522728e3a44bf.jpg

Z racji oglądania tylko "dablju" głos na Brocka. Głównie za sprawą świetnego rozpisania go w walce o pas. Oczywiście wahałem się też nad naszym Romkiem, ale koniec końców zadecydowały względy sympatii. Edytowane przez krk37pl

Reszta nominacji przy dwóch pierwszych to dla mnie "jakieś płotki". Tylko Main Eventerzy tegorocznej WM'ki mają tu coś do gadania. Jak bardzo bym Romka nie lubił, zasługuje na głos za wygranie Royal Rumble Matchu... najsłabszego od baaaaardzo dawna ale jednak Royal Rumble Matchu. Roman Reigns

Zdecydowanie Brock! Nie mogę powiedzieć, że przepadam za tym wrestlerem, a szczególnie za jego bardzo sporadycznymi występami ale w tym miesiącu to on najbardziej namieszał :)

Daje glos na Brocka ,obrona pasa mistrzowskiego w taki sposob , to dla mnie jasny sygnał , wygranie Royal Rumble -to nie od razu pas mistrzowski(wiec to mi nie wystarcza , szczegolnie gdy zwyciezcą jest taki ktos...)

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg

Głos poleciał na Brocka Lesnara. Po pierwsze jego promocja na "bestię" nie zwalnia nawet na moment i z każdą kolejną ofiarą staje się silniejszy. Następnie na mój wybór wpłynął sam mecz o pas na RR - dobrze rozpisana walka, która dostarczyła najwięcej emocji z całej gali. Ostatnim punktem na koncie Brocka jest osoba Paula Heymana, czyli nieodłączna część postaci Lesnara (jak pomyślę o promach bestii bez managera... :twisted: ), która za pomocą samego mikrofonu potrafi sprzedać cały feud.

Dlaczego odrzuciłem pozostałe kandydatury? Już wyjaśniam:

Roman Reigns - Wszystko, co według mnie zrobił w tym miesiącu to wygranie Royal Rumble przy bardzo słabej reakcji fanów. Po powrocie jego postać w moich oczach przygasła, zeszła w cień - nie wiem, czy jest to spowodowane feudem z Big Showem, czy złym rozpisaniem postaci, ale wiem, że nie był to już ten sam Reigns, co przed kontuzją. Aby wywołać więcej pozytywnych emocji związanych z jego powrotem, kreatywni powinni go wstrzymać do samego PPV, dzięki czemu prawdopodobnie uratowaliby ostatni segment show, choć niekoniecznie.

Bray Wyatt rzeczywiście był dobrze wypromowany w RR matchu, ale czy jedna gala może uczynić z niego zawodnika miesiąca? W moim odczuciu nie. Opierając się na przykładzie Zigglera i jego promocji podczas Survivor Series w listopadzie, można śmiało stwierdzić, że bycie najmocniejszym elementem jednej walki nie gwarantuje większego pushu. Późniejsze promo Braya ze SmackDown, mimo iż mówi się, że zwiastuje walkę z Undertakerem, również nie jest w stanie wywindować Braya Wyatta ponad Brocka Lesnara.

MVP - Jest zamieszany w główny storyline w TNA, lecz nie oferuje nic, co specjalnie zwróciłoby moją uwagę na jego postać. Jak mam dobry dzień - wysłucham jego proma, jak zły - przewinę. Walki też nie są na najwyższym poziomie, a całe BDC jest dla mnie nijakie. Motywy MVP i Kenny'ego Kinga rozumiem, ale już dołączenia do stajni Samoa Joe i Low Ki nie moge pojąć.

Cage - Zrobił swoją osobą trochę zamieszania w LU, zmierza po pas, ale wciąż to dla mnie za mało. Jeśli dadzą mu wygrać złoto, a tak powinno się stać i będą go bookować na takiego destroyera, jakim w WWE jest Lesnar, to w lutym może on jak dla mnie wygrać, oczywiście pod kilkoma warunkami:

1) Brock Lesnar będzie mniej widoczny w tym miesiącu

2)Cage poradzi sobie w tej postaci

3)Nie objawi nam się jakaś "perełka" miesiąca, która przebije wszystko.

Hanson - Głównie odrzuciłem go, ponieważ ROH oglądam od czasu do czasu i widziałem tylko jedną jego walkę. Jego droga po tytuł jest bardzo szybka (tak jak Cage'a w LU), gdyż jeśli dobrze pamiętam, Hanson dopiero zadebiutował w ROH - tak, jak napisałem wyżęj, ROH oglądam sporadycznie więc mogę się mylić.

14258523465499f40071f7b.jpg