Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czego oczekujesz od Attitude w 2015 roku?

Czego oczekujesz od Attitude w 2015 roku?  

236 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czego oczekujesz od Attitude w 2015 roku?

• Więcej newsów
      47
    • Więcej ekskluzywnych wywiadów i artykułów
      70
    • Więcej materiałów video na YouTube
      32
    • Nowy wizerunek forum i portalu
      75
    • Większej bazy danych z wynikami gal PPV
      12

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

chyba, że uda się stworzyć coś bardziej konkretnego, np. wyniki PPV okraszone raportem

Przecież od Hell in A Cell był są raporty z każdego PPV od WWE a nawet pojawił się jeden z NJPW ;)

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Captain Jerry

6

• N!KO

4

• TakerFanKrk

3

• Ghostwriter

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

więc może wreszcie zniknęło to "wlepianie warnów i przyczepianie się o byle co".

Więc nie tylko ja to widziałem :D , ale ostatnio po zmianie w administracji nie ma już takiego nabijania ostrzeżeń(nie tylko posty się nabija ;) ) i przyczepiania jak kiedyś(może też dlatego, że starsi moderatorzy rzadziej wchodzą na forum, bez urazy :smile: ), ale i tak nadal uważam, że ostrzeżenie powinno być ostatecznością i poprzedzone jakimś wcześniejszym słownym(bez konsekwencji) upomnieniem przez pw.

Przytaczając polskie przysłowie "Nadgorliwość gorsza od faszyzmu."

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Tak a propos - od chwili jak przeczytałem wpis Kowala (tym razem bez złośliwości - po prostu przeraził mnie ten kawałek o warnach) zbierałem się do napisania jakiejś riposty, coby admini czasami nie pomyśleli, że zostały wyrażone ogólne odczucia forumowiczów i istnieje jednak potrzeba "rządów żelaznej ręki". Forum powinno być normalne i bez spiny. Warn powinien być ostatecznością. Poza tym bezwartościowe wpisy lub spoilery mogą być usuwane, a "szeryf" zawsze może poinformować niepokornego usera dlaczego zrobił tak, a nie inaczej. No chyba, że ktoś chodzi o typowego internetowego trolla, który wchodzi, żeby napisać post o treści "dupa, kurwa, chuj, walcie się cwele" i nic nie wnosi do rozmowy. Wiadomo, że takiego "śmiałka" czym prędzej należy upomnieć warnami lub wykopać. Ale to jest chyba oczywista oczywistość.

Co do kwestii rozmowy o ppv na bieżąco, to sam w takowych dyskusjach swojego czasu uczestniczyłem i uważam, że są one OK. Oczywiście - posty typu "Ala ta walka była zajebista" (i koniec, kropka) nic nie wnoszą i powinny być usuwane. Ale też nie może być tak, że - jak chce tego Kowal - user nie może sobie wejść w trakcie ppv do odpowiedniego tematu i podzielić się swoimi odczuciami odnośnie jakiejś walki, a dopiero na końcu walnąć "zbiorówkę". Ba! Forum powinno ŻYĆ, a nie być tylko sztywnym miejscem z tematami, w których ludzie piszą "recki" gal, pojedynek po pojedynku. Kowal tak lubi, ale to nie znaczy, że wszyscy powinni lecieć podobnym schematem. Rozumiem oczywiście, że ta rozmowa (o ppv) nie powinna być prowadzona jak w czacie, tj. krótkie, urywane zdania. Ale dlaczego ma się możliwość komentowania na bieżąco ograniczać ludziom, którzy jednak mają coś do powiedzenia i do których postów trudno się przyczepić? Wg mnie niepotrzebne ograniczenie.

14453752125651e0a536c69.jpg

• Reputacja:   2

Trudny wybór. Zaznaczyłem nowy wizerunek, gdyż uatrakcyjnienie strony na pewno byłoby miłe dla oka i całokształtu. Jeśli chodzi o pozostałe:

- Ekskluzywne materiały i wywiady zawsze na propsie, bo bardzo chętnie czytam prace takie jak np. zeszłoroczne o Zebie Colterze. Dla mnie najważniejsza rzecz z podanych obok designu.

- Newsy są na bardzo dobrym poziomie. Wiele osób wciąż coś wrzuca tak, więc jest pełno informacji. Dla mnie nie trzeba tu nic dorzucać.

- Dział z wynikami gal. Kolega niżej napisał, że niepotrzebne takie coś, bo można wejść równie dobrze na wikipedię. Trochę się nie zgodzę, bo na forum o wrestlingu, jednak powinno coś takiego być. Pełny raport z opisem walki, segmentu jak najbardziej pasuje do tego miejsca.

- Więcej materiałów na YT nie zaszkodzi, ale też czy na pewno tego potrzebujemy? Dostajemy je w newsach, YT movies funkcjonuje zatem nie jest to koniecznie.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Ghostwriter, nie wiem czemu to co napisałem o warnach tak Cię przeraziło. Inny user odniósł się do tematu warnów jeszcze szerzej i to jak widać w żaden sposób Ci się nie naraziło. Napisałem tylko, że powinno się karać za spoilery. Jasne że nie trzeba to robić za jakieś pierdoły albo walki, które praktycznie nikogo nie interesują. Mi chodziło o większy kaliber- main eventy gal itp. Jak widać kasowanie postów nie pomaga, bo spoilery nadal się zdarzają. No chyba nie powiesz że jak użytkownik w tamtym roku dostał bana za zaspilerowanie wyników całego PPV to był to błąd? Przecież walki na dużych galach, znając wynik, ogląda się dużo gorzej, a chyba nie o to chodzi żeby psuć sobie zabawę.

Kowal tak lubi, ale to nie znaczy, że wszyscy powinni lecieć podobnym schematem.

Wiem wiem, kolejny raz robię coś źle, ale Ty chyba znów nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi. Nie napisałem że dyskusji w trakcie PPV powinno nie być w ogóle. Napisałem że złe jest pisanie jednego zdania po każdej walce, o czym w sumie też w swoim poście wspominasz. Może Cię zaskoczę, ale jak oglądam PPV live to sprawdzam podczas gali jaką opinię mają o niej inni. A posty składające się z kilku słów, które zupełnie nic nie wnoszą- o nie mi chodziło, nie jakieś dłuższe, z których można się dowiedzieć, co autor sądzi o danej walce. Więc w gruncie rzeczy na ten temat mamy podobne zdanie.

28054889252fa02dfba372.jpg

A posty składające się z kilku słów, które zupełnie nic nie wnoszą- o nie mi chodziło, nie jakieś dłuższe, z których można się dowiedzieć, co autor sądzi o danej walce.

A dla mnie właśnie ciekawsze są krótkie wpisy, w trakcie gali, bo nawet mimo, że ostatnio przestałem oglądać tak dużo jak kiedyś to nie chce mi się czytać tych długich postów, wolę krótkie nawet jednozdaniowe. Skoro to jest temat o gali to tam powinno się opisać o gali co się chce. Nawet zdanie "kapitalny powrót DDP" odnosi się do gali i czy to się komuś podoba czy nie jest zgodny z regulaminem bo wnosi coś do dyskusji i krytykowanie takich postów uważam za głupie czepianie się.

Tak sobie pomyślałem, że dobrą sprawą byłby oddzielny temat o PPV w stylu chata otwierany powiedzmy kilka godzin przed gala i zamykany kilka godz po, żeby użytkownicy mogli wyrazić swoje opinie jednozdaniowe nawet nie narażając się na krytykę innych.

A i teraz zauważyłem, że ostrzeżenia wraz z uzasadnieniami przestały być publikowane dla wiedzy użytkowników, to wg mnie duży błąd, bo o łamaniu przepisów przez kogoś inni powinni wiedzieć.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

Wiem wiem, kolejny raz robię coś źle, ale Ty chyba znów nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi. Nie napisałem że dyskusji w trakcie PPV powinno nie być w ogóle.

napisałeś:

jak jest PPV to w trakcie gali nie powinno się robić z forum czatu i pisać co walkę jednego zdania, tylko zebrać to w post na koniec a nie w kilka krótkich.

Generalnie chodziło tobie o to, żeby wszystkie przemyślenia związane z walkami zebrać sobie na potem i zawszeć w jednym poście. Słowem - ograniczyłbyś dyskusję. Ale jeżeli chodziło tobie o coś innego, to OK. Cieszę się, że w tej kwestii się jednak zgadzamy. Chociaż tak naprawdę myślę, że gubisz się w zeznaniach.

Uważam, że dyskusja może się toczyć na bieżąco. Co do długości zdań, to też nie przesadzajmy. Czasami te dwa zdania w zupełności wystarczą, żeby na coś zwrócić uwagę lub komuś odpowiedzieć. Chodzi tak naprawdę o TREŚĆ, a nie o to, czy ktoś pisze dwa zdania czy dziesięć. Można napisać elaborat, w którym nie ma nic oprócz wodolejstwa. To ja wolę jednak te krótkie, ale trafne kwestie. To tak, żeby uściślić.

Inny user odniósł się do tematu warnów jeszcze szerzej i to jak widać w żaden sposób Ci się nie naraziło.

W tym temacie? Proszę pokaż mi - który.

Przy okazji - "przeraziło". Takie stwierdzenie się utarło w miejscu, gdzie mieszkam. Np. "Przeraziła mnie głupota tych ludzi", "Przeraziła mnie ortografia maturzystów" itd. itp. Chodzi tak naprawdę o zdziwienie (w negatywnym sensie).

14453752125651e0a536c69.jpg

• Urządzenie:  Windows

Włączając się trochę do dyskusji. Pamiętam, że było takie forum w którym W REGULAMINIE było podane ile zdań musi mieć post. Nie stosowanie się do tego było karane warnem. To dopiero była przesada.

Dlatego też nie ma co robić takich rzeczy. Dopóki ktoś nie przesadza, nie wrzuca kompletnie nic nie wnoszących postów, to nawet jeśli jest to po jednym zdaniu, niech to robi.

uważam, że ostrzeżenie powinno być ostatecznością i poprzedzone jakimś wcześniejszym słownym(bez konsekwencji) upomnieniem przez pw.
Dokładnie tak powinno być. Niestety znów narzucają się niemiłe wspomnienia: dostałem kiedyś warna za jakąś błahostkę i napisałem uprzejmie do osobnika który mi go wlepił z zapytaniem jaki punkt regulaminu naruszyłem i że powinien mnie najpierw upomnieć a nie od razu lecieć z ostrzeżeniem. Efekt był taki że owy osobnik tą moją wiadomość zupełnie zignorował, nie odpisał nic i na dodatek zostawił mi warna... Zacząłem się wtedy zastanawiać kto dla kogo jest? Moderatorzy dla użytkowników czy może jest na odwrót?

Wyniki PPV - żyjemy w XXI wieku, mamy Wikipedię i podobne portale, tego nam tu nie potrzeba.

Idąc tym tokiem rozumowania po co Ci newsy skoro masz na innych stronach? Po co dział z multimediami skoro łatwo można je znaleźć w sieci? Po co Ci wywiady i artykuły skoro mamy XXI wiek i wszysko to możemy znaleźć gdzieś indziej? Skoro jest to forum o wrestlingu to powinny tu się znajdować wszystkie rzeczy dotyczące wrestlingu...

Przesadzacie z tymi warnami, aby były tylko za spoilery z większych wydarzeń. Ktoś mógłby zaspoilerować przerwanie streaku Undertakera tłumaczać się, że dla niego to jest gówniana informacja, a nie wielki spoiler, więc napisał. Moderator jest od tego, żeby pilnować porządku i jeśli uważa, że ktoś przesadził to daje mu warna. Ciągłe upominanie mija się z celem, bo ludzie będą mieli to w dupie, bo jak dostaną warna to będą gadać, że nikt go nie upomniał przed daniem warna. Wiadomo, że jak ktoś jest nowy to lepiej go upomnieć niż z miejsca bombardować warnem, ale ktoś kto siedzi na forum od paru lat powinien wiedzieć jak należy unikać warnów.

Ja zagłosowałem na "Więcej ekskluzywnych wywiadów i artykułów".

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Odnośnie moderatorów to poruszyłbym tutaj jeszcze jedną kwestię, którą chciałbym żeby została ostatecznie wyjaśniona. Mianowicie chodzi mi o to, że czasami jak przeglądam profile różnych użytkowników to widać że dostali ostrzeżenie za odkopanie starego tematu. Pewnie sam takowe bym dostał, gdybym nie napisał rzeczowej wypowiedzi na temat Unii Europejskiej(tematu który notabene mnie na prawdę interesuje i nie było moim zamiarem trollowanie, po prostu czekałem na jakąś dyskusję oraz opinie innych użytkowników, których byłem ciekaw, bo sam nie jestem w tym temacie specjalistą, a być może mamy na tym forum takiego).

tutaj link

Jak widać temat jest zamknięty. Jako, że byłem wtedy nowy na tym forum to napisałem 26 marca Anno Domini 2014 wiadomość do moderatora który zamknął ten temat po mojej wypowiedzi. Do dzisiaj czekam na odpowiedź(niedługo minie rok), dlatego zamieszczam ją jako pytanie skierowane do jakiegokolwiek moderatora(mam nadzieję, że nie będę musiał czekać kolejnego roku na odpowiedź ;) ). Oto jej treść

Cześć, mógłbyś mi powiedzieć na tematy do jakiego czasu wstecz mogę odpowiedzieć? Jestem tutaj nowy i jeśli jakiś temat jest otwarty to wydawało mi się że można odpowiadać. Tym bardziej ze starałem się nie spamowac tylko podejść rzeczowo do tematu

Tupak może Ty masz lepsze doświadczenia, ale ja wcześniejszą pracę moderatorów oceniam raczej źle(chociaż dla obiektywizmu muszę dodać, że drugi moderator z którym pisałem - Euz- przynajmniej odpisuje na wiadomości i potrafi w sensowny sposób przedstawić swoją argumentację). Obecnie oceniam moderatorów raczej neutralnie/pozytywnie(wiadomo że niektóre osoby lubi się bardziej inne mniej). Właśnie dlatego tak teraz bronię obecnego stanu rzeczy, bo po prostu nie chcę powrotu attitudowskiej "Czeki"(jak mówi św Paweł w 2 liście do Koryntian "To, co dawne, minęło, wszystko stało się nowe"). Wiem, że niektóre z moich wcześniejszych postów mogły wydawać się dla Was prowokacyjne, ale właśnie wtedy gdy w mojej opinii nie było podstaw do takiego osądu to miałem jakiś mniejszy/większy zatarg z jakimś moderatorem.

Reasumując chodzi mi o to żeby jednoznacznie określić jakie tematy są przestarzałe(btw jakiś moderator powinien zajmować się usuwaniem takich tematów do śmietnika, skoro tak bardzo kłują w oczy gdy stają się wywindowane na szczyt listy tematów)

Drodzy Moderatorzy,

Nie odbierajcie tego postu jako ataku skierowanego w Waszą stronę. Moją intencją jest tylko usprawnienie relacji między userami, a moderatorami. Tak, żeby się nam lepiej funkcjonowało jako wirtualnej społeczności.

Z poważaniem,

SailorJerry

Dla uspokojenia atmosfery wrzucam muzykę klasyczną :)

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

• Urządzenie:  Windows

Jeśli chodzi o temat krótkich postów podczas trwania PPV - Tam każdy post powinien być traktowany indywidualnie. Jeśli jest to jedno zdanie, które pociągnie ze sobą szereg kolejnych postów (rozrusza dyskusje), to spoko. Jeśli jest to trollowanie, czy napisanie "Wrócił! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!", to wtedy należy gościa ukarać, bo takich pierdół nam tu nie potrzeba.

Oczywiście, możemy wprowadzić pewne alternatywy. Możemy rozruszać takimi postami naszego Twittera - dodając do takich wypowiedzi #Attitude - lub wprowadzić jakiś regularny - prowadzony przez największego no-life'a siedzącego po nocach - chat. Zbierać kolebkę zainteresowanych i podawać link w temacie dotyczącym PPV. Tracimy naturalnie liczbę postów, ale nie zaniedbujemy tych, którzy chcą oglądać Live. W końcu dynamiczniej by ta dyskusja była prowadzona na takim czacie. Do przemyślenia.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Poruszę kilka kwestii.

1. Spojlery - uważam, że nie ma potrzeby karania ani nawet wyrzucania (oczywiście o ile dany post nie łamie innych zasad regulaminu). Każdy myślący użytkownik, który chce obejrzeć galę nie znając wyników to najpierw ją ogląda, a potem czyta temat, bo tak to po co wchodzi? Żeby sprawdzić czy przeglądarka szybciej pracuje? To niech na onecie sprawdzi, zerowa szansa, że trafi na spojlery wrestlingowe.

2. Warny - tak samo twierdzę jak poprzednicy, to ma być ostateczność, to nie jest forum języka polskiego (co nie znaczy, że można przeklinać, ile się da, ale luźna atmosfera przede wszystkim powinna być).

3. Czat - podczas RR razem z gierobkiem (pozdrawiam) i innymi oglądaliśmy sobie PPV na czacie i było nas trochę, tak więc można dać jakieś większe ogłoszenie i będzie jeszcze więcej ludzi, naprawdę nie widzę potrzeby zakładania jakiegoś dodatkowego czata. Z Twitterem fajny pomysł za to :)

4. Attitude Mówi - Panowie, chylę czoło przed wami, nagrywać ile się da! :D

Jeżeli jest temat warnów to oczywiście nie wolno przesadzać, ale jak taki Hirek wchodzi na forum raz na pięć dni i zawsze pisze tylko to że kocha N!KO to chyba nie ma innego wyjścia niż warn. Jak kogoś kocha to niech mu to napisze na pw. Do tego według mnie każdy spoiler w SB powinien być karany warnem

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

A dla mnie powinno być, że przy każdym poście można dać like i unlike :D

71873036054fe0f048f170.jpg