Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czego oczekujesz od Attitude w 2015 roku?

Czego oczekujesz od Attitude w 2015 roku?  

236 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czego oczekujesz od Attitude w 2015 roku?

• Więcej newsów
      47
    • Więcej ekskluzywnych wywiadów i artykułów
      70
    • Więcej materiałów video na YouTube
      32
    • Nowy wizerunek forum i portalu
      75
    • Większej bazy danych z wynikami gal PPV
      12

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nowy wizerunek forum i portalu :)

Ja już zrobiłem pierwszy mały kroczek i odświeżyłem swój profil ;)

Ale wracając. Być może Nasze forum potrzebuje rozpoczęcia Nowej Ery (ale nie takiej, jaką za każdym razem prezentuje nam Pani Carter), która przyciągnęłaby zarówno starych jak i nowych użytkowników :)

Poza tym jako wielki fan YT i przeróżnych serii, które się tam ukazują, chętnie zobaczyłbym jakieś nowe filmiki :)

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Captain Jerry

6

• N!KO

4

• TakerFanKrk

3

• Ghostwriter

3

Top użytkownicy w tym temacie

Ciekawy pomysł na sondę.

Jeżeli miałbym coś zaznaczyć, to byłaby to opcja "więcej materiałów video na YouTube". AM trzyma poziom i nie będzie mi przeszkadzać jeśli pojawi się raz na 2-3 miesiące. Cieszy aktywizacja Vittitude. Obecna forma mi się podoba i mam nadzieję, że ilość wydarzeń pozwoli na częste korzystanie z tego projektu. Poza tym można też byłoby się pokusić o pociągnięcie tego, co swego czasu zrobił Pitero, czyli szersze omówienie jakiegoś większego zamieszania w świecie wrestlingu.

Co do pozostałych punktów:

- Newsów nie trzeba ruszać. Można mieć pojedyncze zastrzeżenia, jednak ogólnie grupa pod dowództwem Michcia się sprawdza i oby tak dalej;

- Wywiady i artykuły to kwestia, którą trzeba odpowiednio przygotować. Także niech będzie rzadko, ale na dotychczasowym wysokim poziomie;

- Nowy wizerunek forum i portalu - Jest to kwestia dyskusyjna. Coś można zmienić, ale nie ruszałbym grafiki (już się przyzwyczaiłem) i ogólnego rozmieszczenie tematów (ta przejrzystość jest jednym z czynników, która uprzyjemnia korzystanie z forum);

- Większej bazy danych z wynikami gal PPV - Who cares...Jak komuś będzie się chciało, może robić. Dla mnie nie jest to niezbędne.

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

211015597452e3a27e841d5.jpg

• Urządzenie:  Windows

Jako admin nie będę się wypowiadał. Zaznaczyłem, co zaznaczyłem, ale podkreślę, że ta sonda to nie przypadek. Domagałem się jej jak najszybciej, by sprawdzić na co położyć największy nacisk. Przy okazji sporo ciepłych słów padło w kierunku newsmanów, z czego też mam swoje powody by się cieszyć. 106 głosów w tak szybkim czasie, to już niezła frekwencja, ale naturalnie liczę na więcej. Tyle!

50608915156a3743c1fa34.jpg

nowy wizerunek? oby nie tak jak zmienił się hatak.pl w naekranie.pl, lepsze jest wrogiem dobrego
Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg

Newsy są w porządku, wiele nie trzeba zmieniać. Byłoby dobrze, gdyby zmniejszono ilość zdjęć sióstr Bella w newspackach i źródła byłyby lepiej podawane, ale i tak jest najlepiej w kraju.

YouTube - who cares? Regularne Attitude Mówi wystarczy, jakichś kolekcji najlepszych walk nie trzeba robić, bo i tak zbanują.

Wyniki PPV - żyjemy w XXI wieku, mamy Wikipedię i podobne portale, tego nam tu nie potrzeba.

Nowy wizerunek - Reddit od wielu lat utrzymuje ten sam design. Wszystkie chany robią tak samo. Tak samo imdb. Patrząc na wspomniane wcześniej NaEkranie czy FilmWeb nie powinno się robić wielkiej rewolucji, co najwyżej drobne poprawki.

Artykuły, biografie, wywiady - to jest mięsko każdego portalu. Przeczytałem chyba wszystko co Redakcja wydała w przeszłości i chcę więcej. Świetnie się to czyta i można z tego wyciągnąć duuużo wiedzy o biznesie i jego historii. Nawet najpiękniejszy serwis bez dobrej treści będzie niczym. Wiem, że ciężko jest produkować dobrej jakości content, ale mam nadzieję i sobie i redakcji życzę aby rok 2015 był pod tym względem najlepszy.

58814238654d2b9c160d04.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Fajnie, jakby liczba głosujących dobiła do 300. To by pokazało, że na tym miejscu zależy więcej niż garstce userów :)

Swoją drogą, zgadzam się z argumentem, że treść jest ważniejsza od formy. Nie znaczy to jednak, że to drugie można całkowicie olać. Gdybyście mieli dać komuś Rolexa, to przecież nie opakowalibyście go w gazetę, nie?

1005187806541accfacb3d6.jpg

Jak dla mnie wszystkie propozycje są złe, bo może niewiele zmienią.

Zmienić się muszą ludzie a przede wszystkim moderatorzy, którzy powinni bardziej pilnować porządku, a nie tylko wg własnego widzimisię.

Kasowanie postów powinno być argumentowane, a jak ktoś kogoś obraża powinien być karany a nie oszczędzany z racji tego, że ma dużo postów, czy że jego poglądy zgadzają się z poglądami administratora to może innych obrażać.

Tak samo jak moderatorzy też powinni być karani gdy łamią regulamin, a zamiast tego potrafią tylko grozić ostrzeżeniem zamiast ukarać innego moderatora za łamanie przepisów, a jeśli on nie złamał przepisów to powinni to wyjaśnić zamiast grozić ostrzeżeniem.

Tak samo bezsensowne ostrzeżenia powinny być jak najszybciej kasowane.

Ogólnie sam portal jest całkiem niezły, bo zmiana wizerunku może i by pomogła, ale wielu już się do niego przyzwyczaiło i zmiany moga im się nie spodobać.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

A ja oczekuję pojawienia się moderatora na czacie Attitude Mówi, bo człowiek chce normalnie o wrestlingu pogadać, a wchodzi jakiś dzieciak i trolluje, a co gorsze inni to podłapują i jest bagno, a nie czat.

A ja oczekuję pojawienia się moderatora na czacie Attitude Mówi, bo człowiek chce normalnie o wrestlingu pogadać, a wchodzi jakiś dzieciak i trolluje, a co gorsze inni to podłapują i jest bagno, a nie czat.

Dzisiaj wyjątkowo Schoop i N!KO nie patrzą na czata, bo nie chcą widzieć spoilerów Royal Rumble. Przy normalnej audycji pilnują co się tam dzieje. Zająłem się tą sprawą i bałem bana odpowiedniej osobie na czacie.

1575893877482df76acc17a.jpg

Zagłosowałem na "Nowy wizerunek forum i portalu" bo obecne Atti, przy całej sympatii, wygląda jak twór sprzed 10 albo 15 lat...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Zaznaczyłem opcję "nowy wizerunek forum i portalu". Inne opcje mi nie pasują, bo wyglad strony jest tym, co powinno się zmienić, bo stary wygląd jest już zbyt długo. Newsów mamy pod dostatkiem, artykuły czasem się pojawiają, więc pozostaje mieć nadzieję że pojawi się ich jeszcze kilka w tym roku. Materiały video na yt- AM wystarczy, nie ma po co się męczyć z materiałami, które będą miały niewielką ilość wyświetleń. Baza danych z wynikami PPV- nie rozumiem tej opcji. Chodzi o bazę z wynikami starych gal czy nowych? Bo wyniki znanych fedek mają u nas wyniki, a pojawiają się też wyniki z federacji, z których zawodników mało kto zna. Więc w tej kwestii raczej nie ma czego poprawiać.

Ktoś już wspominał o pracy moderatorów i dawaniu warnów. Odkąd nie ma Vercyna to jest bieda w tym temacie. Kij z wulgaryzmami, ale powinno się karać nie tylko za spoilery z gal PPV od WWE np w shoutboxie, ale też z fedek indy np. PWG, bo to też psuje ludziom zabawę. No i jeszcze jest kwestia poziomu wypowiedzi- nie jestem ideałem, ale jak jest PPV to w trakcie gali nie powinno się robić z forum czatu i pisać co walkę jednego zdania, tylko zebrać to w post na koniec a nie w kilka krótkich. Nie sposób zapomnieć o osobach piszących w każdym poście jak to nie lubią WWE i jakie jest kiepskie powtarzane wielokrotnie, wręcz do obrzydzenia, byle tylko pokazać że są lepsze bo nie oglądają produktu Vince'a. W takich sytuacjach cieszy mnie obecność opcji "ignoruj posty użytkownika".

28054889252fa02dfba372.jpg

• Reputacja:   6

Zaznaczyłem "więcej ekskluzywnych wywiadów i artykułów", ponieważ w moim odczuciu właśnie tego typu materiały są tym, co w Atti najlepsze. Obecna sytuacja z newsami jest wg mnie bardzo dobra, a pozostałe propozycje ani mnie ziębią, ani grzeją. Prosiłbym tylko o to, żeby nie przedobrzyć z nowym wizerunkiem forum - tak jak już ktoś zauważył, lepsze często jest wrogiem dobrego.

• Reputacja:   22

Jako admin nie będę się wypowiadał. Zaznaczyłem, co zaznaczyłem...

Szkoda, że drugi autor ankiety tak nie postąpił. Zdania w ścisłej redakcji są znane, tutaj wolałbym przeczytać dyskusję użytkowników.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Nowy wizerunek forum i portalu to odpowiedź którą zaznaczyłem, nie jest to oczywiście taka ruina, jak meble w mieszkaniu Krawczyków, ale pewne odmiany raz na jakiś czas są potrzebne. Nie mówię tu tylko o szacie graficznej (bo tu na upartego można zabić argument jednym zdaniem - jak ci sie znudziło to zmień se na subsilvera) ale o większej przejrzystości, przystępności czy nawet wersji mobilnej forum, o której wcześniej wspomniano - gdyby miał osobiście jakąś prośbę, to właśnie o m.attitude.

Pozostałe:

Więcej newsów - nie! Teraz jest idealnie, 1-2 paczki dziennie (+ ew. 1 z poza WWE) to wystarczająca liczba, nie liczy się ilość, a jakość, nikt z nas nie chce czytać newsów, gdzie nagłowek brzmi "Eva Marie o swoich planach na wieczór".

Więcej ekskluzywnych wywiadów i artykułów - jestem zadowolony, że ktoś w ogóle coś pisze, traktuję to jako "bonus", nie smutny obowiązek. Będą dwa artykuły w roku, to przeczytam oba i będę wdzięczny autorom za wysiłek jaki w nie włożyli. To samo dotyczy wywiadów.

Więcej materiałów video na YouTube - większość falloutów, wywiadów itp. dostajemy w paczkach z newsami, dzial YT movies z tego co widzę, także jest regularnie odświeżany, chociaż sam zaglądam tam dosyć rzadko, według mnie jest ok.

Większej bazy danych z wynikami gal PPV - jeśli ktoś chce sprawdzić suche wyniki to bez zastanowienia kieruje się na wikipedię, chyba, że uda się stworzyć coś bardziej konkretnego, np. wyniki PPV okraszone raportem, czy coś w tym stylu, wtedy pomysl byłby godny rozważenia.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   1

Wybrałem opcję o zmianie wizerunku forum. Zresztą z forum tak jak z wrestlerami: oni przechodzą face/heel turn czy zmianę gimmicku by tchnąć nowego ducha w ich postać. Forum i portalowi także by się przydała zmiana szaty graficznej. Choć najważniejsze jest by zwiększyć aktywność użytkowników, oraz by na forum wróciły tak zacięte i ciekawe dyskusje jak kilka lat temu.

PS. tak się zastanawiam czy niska aktywność nie jest spowodowana chęcią uniknięcia warna bądź ostracyzmu ze strony innych forumowiczów? Sam pamiętam jaka fala krytyki na mnie spłynęła gdy zaproponowałem by co roku oglądać jakąś walkę Takera dla zachowania pamięci o streaku. Nie wspomnę też o moim sporze za warna wlepionego mi za zwykłą świeczkę którą postawiłem w poście bo śmierci jakiegoś wrestlera. Wiem że znów będę nie poprawny politycznie ale często się tak zdarzało że wielu ludzi podpinało się pod zdanie administracji, a ci którzy toczyli z nimi spory (w sensie z adminami/modami) byli wyśmiewani bądź atakowani. W myśl zasady: lepiej "tym na górze" przytakiwać niż być niezależnym.

Oczywiście mój post nie miał na celu urazić nikogo, nie chcę też nikogo wskazywać palcem. Zresztą nie jestem już od jakiegoś czasu aktywnym użytkownikiem forum głównie ze strony topniejącego zainteresowania wrestlingiem i mniejszej ilości wolnego czasu niż dotychczas, ale z drugiej strony jedną z przyczyn przez którą ograniczyłem moją aktywność było to że nie wszystkim odpowiadało jak pisałem i że zawsze miałem swoje zdanie.

PS. nie wiem jak jest teraz (a jak już pisałem wyżej na forum wchodzę rzadko) bo są nowi admini i moderatorzy którzy dają nadzieję na dobre zmiany więc może wreszcie zniknęło to "wlepianie warnów i przyczepianie się o byle co".

Edytowane przez TakerFanKrk