Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2014 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

1. Wrestler Roku - Kyle O'Reilly

2. Najgorszy Wrestler Roku - Abyss

3. Najlepszy Babyface - Dolph Ziggler

4. Najlepszy Heel - Seth Rollins

5. Feud/Storyline Roku - Dean Ambrose vs Seth Rollins

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Brie Bella vs Nikki Bella

7. Tag Team Roku - reDRagon

8. Najgorszy Tag Team - Los Matadores

9. Największy Postęp - Seth Rollins

10. Najlepsze Mic Skillsy - Dean Ambrose

11. Największa Charyzma - Dean Ambrose

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Ricochet

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns

14. Najbardziej Niedoceniony - Cesaro

15. Najlepsza Gala TV - RoH TV

16. Walka Roku (podać galę) - Sami Zayn vs Adrian Neville - R Evolution

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Shinsuke Nakamura vs Kevin Steen (RoH War of The Worlds)

18. Odkrycie Roku - Hanson

19. Rozczarowanie Roku - Batista

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania XXX

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Bound For Glory

24. Najlepszy Finisher - Curb Stomp

25. Najlepszy Theme Song - Sami Zayn

26. Kobieta Roku - Candice Larea

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - 21-1

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

3

• marcel

2

• VanDaminator

1

• aRo

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Miło, że czekacie z zamknięciem tematu na mój głos :D

A tak serio.

Nie wiem czemu, ale byłem przekonany, że głosowanie jest do 28 stycznia, a nie 20 :/

No, ale trudno, temat otwarty, to wrzucę swoje typy, a najwyżej nie będą one liczone :P

Najpierw muszę się jednak odnieść do tego:

Nie widzę sensu podawania uzasadnień. Wpisów jak co roku będzie na kilka stron i nie znajdzie się osoba, która zdecyduje się przeczytać wszystko. Szkoda czasu na rozpisywanie się w 27 kategoriach...

kompletnie się z tym nie zgadzam. A przynajmniej nie do końca. Ja zawsze staram się zrobić przegląd głosów by w ten sposób przypomnieć sobie o pewnych wydarzeniach o których mogę już nie pamiętać. Lubię też czytać głosy osób niesiedzących w WWE, bo w ten sposób chociaż trochę powiększam wiedzę na temat wrestlingu innego niż z WWE :D (można się śmiać, ale dzięki temu Tanahashi nie był dla mnie osoba anonimową gdy oglądałem jego walkę z WK9).

No, ale wystarczy offtopu i czas na głosowanie:

1. Wrestler Roku

Zauważyłem wiele zróżnicowanych głosów. To na Rollinsa, Samiego Zayna, Daniela Bryana. Ja jednak nie miałem wątpliwości kto powinien to zgarnąć, a jest to Brock Lesnar. Gość może i nie występował regularnie, ale jeśli już to totalnie demolował i nie pozostawiał rywalom złudzeń. Dodatkowo dokonał dwóch wielkich rzeczy. Pierwsza to oczywiście zdobyty (i dalej trzymany) pas, a druga to przerwanie streaku Undertakera. Nie można mieć bardziej owocnego roku niż ten 2014 Brocka.

Jeszcze parę słów o wyżej wspomnianych panach. Zgadzam się z ich nominacjami i sam ustawiłbym ich na dalszych stopniach podium. Dla wszystkich był to wspaniały rok, ale o tym przeczytacie w innych kategoriach :P

2. Najgorszy Wrestler Roku

Nie lubię głosować tu na jobberów, albo gości którzy są słabi, bo są (typu Khali). Problem w tym, że nie potrafię znaleźć nikogo, kto aż tak by mi przeszkadzał. Oczywiście był Kane i Big Show, ale czy AŻ tak mi przeszkadzali? Raczej nie. Dlatego głos na Adama Rose'a. Gość od początku był bez jakichkolwiek szans. Najzabawniejsze i najlepiej oddające to jaką jest postacią jest to, że o wiele ciekawsi od niego są Rosebuds na czele z Bunnym.

Tak BTW. wczoraj na RR wśród Rosebuds była Taeler Hendrix.

3. Najlepszy Babyface

Tak naprawdę to Daniel Bryan squashuje w tej kategorii konkurencję. Facet ciągle dostaje niesamowitą reakcję i to i od smartów i od marków. Dawno nie było na nikogo tak wielkiego szału. Ten szał doprowadził go do wielkiego momentu na WMce, wielkiego triumfu nad złym Authority ;)

4. Najlepszy Heel

Znów chciałoby się zagłosować na niszczyciela Brocka Lesnara. Ja jednak chciałbym nominować kogoś innego. Osobę, która dokonała największej zdrady w tym roku. Osobę, która była główną bronią Authority. Jest to oczywiście Seth Rollins. Kto by pomyślał, że gość powszechnie uważany za skaczącą małpkę bez mic skilla może stać się tak dobrym heelem? Jego rozwój jest niesamowity. Z całego Shield miał iść na pożarcie, miał osiągnąć najmniej, a wychodzi na to, że aktualnie jest najwyżej z całej trójki, a przy dalszym takim rozwoju czeka go świetlana przyszłość.

5. Feud/Storyline Roku

Ciężko mi wybrać jeden konkretny feud. Nie dlatego, że było aż tyle dobrych. Bardziej dlatego, że było dużo przeciętnych i żaden w moich oczach nie wybił się jakoś znacząco.

Był Bryan vs Authority, czyli fajna historia z triumfem dobra na koniec.

Był feud Evolution z Shield, czyli pojedynek przeszłości z przyszłością. Jednak potencjał był w tym o wiele większy niż pokazano.

Fajnym story była rywalizacja Setha z Ambrosem. Szkoda tylko, że z czasem zaczęła robić się powtarzalna i po prostu nużąca.

Na koniec kolejna rywalizacja z Authority, tym razem z Ceną na czele sił dobra ;)

Pod dłuższym zastanowieniu minimalnie przed Bryanem i jego walką o sprawiedliwość wybieram Cena vs Authority. Niech dobrze świadczy o tej historii to, że potrafiła naprawdę wkręcić w Survivor Series i człowiek czekał na tą galę.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku

Tutaj z kolei nie miałem żadnych wątpliwości. Feud Bellasek. Poświęcali tej historii naprawdę dużo czasu, a koniec końców nawet jej nie dokończyli i do teraz nikt nie wie co się stało, że siostry się pogodziły. Nie chcę nawet wspominać o fatalnych promach w wykonaniu pań. Masakra.

7. Tag Team Roku

WWE nie rozpieszczało nas jeśli chodzi o dywizję Tag Team. Nie oglądam jednak nic innego, więc na kogoś muszę zagłosować. W związku z tym, że w 2014 osiągneli oni najwięcej i było ich całkiem sporo w TV (o dziwo w całkiem waznych historiach) głos na The Usos

8. Najgorszy Tag Team

Los Matadores, którzy mają wiele wspólnego z moim najgorszym wrestlerem roku Adamem Rosem. Bo tak jak u Adama ciekawsi są jego kompani, tak samo w przypadku Los Matadores najciekawszy jest El Torito. Przy okazji chciałbym przypomnieć i pochwalić WWE za feud El Torito z Hornswagglem. Ja wiem, że wiele osób na to narzekało, ale ja bawiłem się przy tym świetnie (zwłaszcza WeLC Match :D)

9. Największy Postęp

Jeszcze w połowie roku byłem pewny głosu na Romana Reignsa. Problem w tym, że gość po kontuzji jakby stracił wszystko co było w nim dobrego. Dodatkowo nie pomagał mu booking i pchanie go na siłę fanom. Pojawiła się jednak inna osoba która zrobiła niesamowite postępy, a mowo o wspominanym już przeze mnie Sethcie Rollinsie.

10. Najlepsze Mic Skillsy

Mam tutaj dwie kandydatury o których myślę także w kategorii "Najlepszy Nie-wrestler". Są to Heyman i HHH. Jako, że Kategoria Nie-wrestlera lepiej pasuje mi do Heymana (zwłaszcza, że HHH walczył w tym roku), to głos na Triple H'a. Gość jest świetnym heelowym szefem i mimo, że przez cały rok jego speeche polegały praktycznie na tym samym, to dawał radę i bardzo dobrze się go słuchało.

11. Największa Charyzma

Ambrose? Wyatt? Zayn? Jednak Ambrose. Ciężko nie zwrócić na niego uwagi. Wulkan emocji z bardzo dobrym mic skillem oraz świetną mimiką i generalnie grą.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

Ciężko wybrać kogoś z main rosteru, a nie chcę też wybierać Dolpha Zigglera, którego uważałbym tu za trochę naciągany typ. Dlatego spojrzałem na NXT i tam w oczy rzuciły się dwie osoby: Kalisto i Adrian Neville. Obaj bardzo efektowni w ringu. Głos na Adriana Neville'a, przede wszystkim za większe osiągnięcia.

13. Najbardziej Przereklamowany

Nie chciałem go tu wsadzać, ale niestety na ten moment to tylko i wyłącznie Roman Reigns. A szkoda, bo gość naprawdę miał okres gdzie dawał radę i co najważniejsze przekonał mnie do siebie w 100%tach (a rok temu też dałem mu głos w tej kategorii). Niestety z czasem Romek zaczął być coraz gorszy, do tego nie pomagał booking i znów spada on na pozycję gościa przereklamowanego i niewartego w inwestowanie.

14. Najbardziej Niedoceniony

Mimo iż Cesaro miał bardzo słabą końcówkę roku, to głos na niego. Ja tam ciągle wierzę, że da się z niego coś wyciągnąć. Wystarczy, że przypomnę sobie WMkę i jego wielki moment.

Problem w tym, że WWE dalej w niego nie wierzy i nawet nie daje mu szans na coś więcej. A gdyby tak po wspomnianej WMce nie dawać go Heymanowi, a zrobić z niego baby face'a to jestem pewien, że to on byłby jednym z faworytów do wygrania RR.

15. Najlepsza Gala TV

Zdecydowanie NXT. Mimo, iż to tylko szkółka WWE, to dająca świetne show klimatem podchodzącym do gal ze sceny niezależnej. HHH, jak i ludzie odpowiedzialni za tą tygodniówkę robią świetną robotę i dają wielką nadzieję na lepszą przyszłość w WWE.

16. Walka Roku (podać galę)

Na potwierdzenie moich poprzednich słów, myślałem tu o dwóch typach: Cesaro vs Zayn oraz Neville vs Zayn (oba ze specjalnych gal NXT). Obie walki na świetnym poziomie. Obie niesamowicie emocjonujące i mające praktycznie wszystko. Wybieram jednak Neville vs Zayn z NXT R-Evolution, a to ze względu na to, że była to walka o pas, oraz miała podbudowę w postaci solidnej historii.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)

Staram się zapominać o takich walkach, ale po szybkim przeglądzie PPV wybieram Del Rio vs Batista z Elimination Chamber

18. Odkrycie Roku

Chwilę zastanawiałem się, czy nie dać tu ponownie Rollinsa. Myślę jednak, że prawdziwym odkryciem trzeba nazwać Ruseva. Wielu wróżyło mu szybkie rozbicie się na Jasiu, a okazuje się, że dojdzie do niego dopiero teraz :twisted:

19. Rozczarowanie Roku

Miałem tutaj dwa typy. Pierwszy to CM Punk i jego odejście. Teraz jednak po czasie, tych podcastach i przejściu do UFC raczej wkładam to do kategorii skurwysyństwa roku.

Rozczarowaniem jest Roman Reigns, który bardzo fajnie się rozwijał, aż nagle stało się coś przez co nie jest już taki sam.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Paul Heyman. Więcej nie trzeba pisać.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Nie mam pomysłu, więc nie głosuję.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

Zdecydowanie WM XXX. W końcu najważniejsza gala roku była napakowana emocjonującymi momentami. Do tego były to historyczne momenty o których będzie się opowiadać przyszłym pokoleniom fanów wrestlingu. Dodajmy do tego całkiem przyzwoite walki i wychodzi nam naprawdę dobra gala.

Chciałbym wyróżnić też NXT R-Evolution. Nie wiem tylko czy można to traktować jako PPV. Warto jednak wspomnieć, że ta gala również stała na fantastycznym poziomie.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

WWE Battleground

24. Najlepszy Finisher

Curb Stomp Rollinsa. Przyznam, że z poczatku nie przekonywał mnie ten finiszer. Jednak z czasem zacząłem go akceptować, a nawet bardzo mi się spodobał.

25. Najlepszy Theme Song

Kompletnie nic nie rzuciło mi się w uszy. Choć po części się nie dziwię, bo bardzo często przewijam wejściówki ;P Nie chcę wybierać na siłę, więc tutaj również pasuję i nie oddaję głosu na nic.

26. Kobieta Roku

Zdecydowanie Paige. Po części też za to, że przekonała mnie do siebie. Po debiucie i otrzymaniu pasa nie byłem do niej przekonany i zadawałem sobie pytanie "czym ci ludzie się jarali w niej?". Teraz jednak już wiem i ciesze się, że Paige tak się wyrobiła.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

Nie może być innego wyboru niż przerwanie streaku. To wydarzenie historyczne, które zapamiętam na bardzo długo. Na początku byłem zły z tej decyzji. Z czasem jednak ją przyjąłem i pomyślałem, że właśnie te emocje które pojawiły się przy tej walce sprawiły że tak mi się spodobała. Mimo iż były to emocje raczej uważane za złe, jak np. smutek, czy złość. Tylko czy nie o to chodzi, żeby wrestling dawał nam emocje?

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Oficjalne wyniki AWA - by arkao

Wrestler Roku

1/ Brock Lesnar – 33 głosy (55.9%)

2/ Seth Rollins – 10 głosów (16.9%)

3/ Sami Zayn – 7 głosów (11.9%)

Najgorszy Wrestler Roku

1/ Adam Rose – 22 głosy (38.6%)

2/ Bo Dallas – 10 głosów (17.4%)

3/ Batista – 6 głosów (10.5%)

Najlepszy BabyFace

1/ Daniel Bryan – 32 głosy (54.2%)

2/ Sami Zayn – 13 głosów (22%)

3/ Dolph Ziggler – 7 głosów (11.9%)

Najlepszy Heel

1/ Brock Lesnar – 28 głosów (47.4%)

2/ Seth Rollins – 16 głosów (27.1%)

3/ Triple H – 5 głosów (8.4%)

Feud/Storyline Roku

1/ Daniel Bryan vs The Authority – 21 głosów (36.2%)

2/ Dean Ambrose vs Seth Rollins – 16 głosów (27.6%)

3/ The Shield vs Evolution – 8 głosów (13.8%)

Najgorszy Feud/Storyline Roku

1/ Adam Rose vs Bunny – 26 głosów (44.8%)

2/ Brie Bella vs Nikki Bella – 16 głosów (27.6%)

Tag Team Roku

1/ The Young Bucks – 16 głosów (27.6%)

2/ Miz and Mizdow – 13 głosów (22.4%)

3/ reDRagon – 8 głosów (13.8%)

The Uso's – 8 głosów (13.8%)

Najgorszy Tag Team Roku

1/ Los Matadores – 23 głosy (40.3%)

2/ Adam Rose and The Bunny – 6 głosów (10.2%)

Największy Postęp

1/ Seth Rollins – 41 głosów (69.5%)

2/ Roman Reigns – 4 głosy (6.8%)

Najlepsze MicSkillsy

1/ Paul Heyman – 28 głosów (46.7%)

2/ Dean Ambrose – 11 głosów (18.3%)

Największa Charyzma

1/ Dean Ambrose – 23 głosy (39.6%)

2/ Triple H – 8 głosów (13.8%)

Najlepszy Cruiserweight

1/ Sami Zayn – 23 głosy (39.6%)

2/ Ricochet – 21 głosów (36.2%)

3/ Adrian Neville – 9 głosów (15.5%)

Najbardziej przereklamowany

1/ Roman Reigns – 32 głosy (55.1%)

2/ Bray Wyatt – 6 głosów (10.3%)

Najbardziej Niedoceniony

1/ Cesaro – 25 głosów (43.1%)

2/ Tyson Kidd – 5 głosów (8.6%)

3/ Damien Sandow – 4 głosy (6.9%)

Najlepsza gala TV

1/ NXT – 33 głosy (56.9%)

2/ Lucha Underground – 7 głosów (12.1%)

Raw – 7 głosów (12.1%)

Walka Roku

1/ Sami Zayn vs Adrian Neville (R Evolution) – 15 głosów (25.8%)

Team Authority vs Team Cena (SurvivorSeries) – 15 głosów (25.8%)

3/ The Wolves vs Hardy Boyz vs Team 3D – 5 głosów (8.6%)

Najgorsza Walka Roku

1/ Alberto Del Rio vs Batista (Elimination Chamber) – 9 głosów (15.5%)

2/ Mr Anderson vs Samuel Shaw (Lockdown) – 4 głosy – (6.9%)

Odkrycie Roku

1/ Rusev – 12 głosów (22.4%)

2/ Trevor Lee – 8 głosów (13.8%)

Rozczarowanie Roku

1/ Cesaro – 18 głosów (31%)

2/ Batista – 6 głosów (10.3%)

Najlepszy Nie-Wrestler

1/ Paul Heyman – 42 głosy (72.4%)

2/ RockStar Spud – 3 głosy (5.1%)

Najgorszy Nie-Wrestler

1/ Dixie Carter – 24 głosy (41.4%)

2/ Jerry Lawler – 16 głosów (27.6%)