Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2014 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1. Wrestler Roku- Brock Lesnar

2. Najgorszy Wrestler Roku- Adam Rose

3. Najlepszy Babyface- Daniel Bryan

4. Najlepszy Heel- Seth Rollins

5. Feud/Storyline Roku- The Authority vs Daniel Bryan

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku- Bella vs Bella

7. Tag Team Roku- reDRagon

8. Najgorszy Tag Team- Rybaxel

9. Największy Postęp- Seth Rollins

10. Najlepsze Mic Skillsy- Triple H

11. Największa Charyzma- Dean Ambrose

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)- Sami Zayn

13. Najbardziej Przereklamowany- MVP

14. Najbardziej Niedoceniony- Heath Slater - dostarczał mi najwięcej rozrywki poza wrestlingowej przed Mizdowem, w ringu nie jest najgorszy, wysłowić się umie (w przeciwieństwie do wpisywanego tu Cesaro), szkoda, że nie czeka go nic poza komedią.

15. Najlepsza Gala TV- NXT

16. Walka Roku (podać galę)- Team Cena vs Team Authority

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)- wszystkie walki Shaw vs Anderson. Jak musi być gala to niech będzie ta z Sacrifice

18. Odkrycie Roku- Rusev

19. Rozczarowanie Roku- Feud Paige vs AJ Lee.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Dixie Carter

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- Wrestlemania XXX

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- Bound for Glory.

24. Najlepszy Finisher- Curb Stomp

25. Najlepszy Theme Song- "Something for You" - Adam Cole

26. Kobieta Roku- Stephanie McMahon

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku- 21-1.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

3

• marcel

2

• VanDaminator

1

• aRo

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. Wrestler Roku Sami Zayn

Bo liczy się całokształt całorocznej pracy a nie tylko dwie mocarnie zabookowane walki, panie Lesnar ;)

2. Najgorszy Wrestler Roku Kane

Jeżeli widok jakiegokolwiek wrestlera przyprawia mnie o mdłości a ręka nerwowo drży gotowa przewinąć walkę/segment, to w zupełności wystarcza na wyróżnienie. Chyba kupię szampana i odpalę go w dniu, kiedy ów osobnik ogłosi retirement.

3. Najlepszy Babyface Sami Zayn

Raz jeszcze... Wyróżnienia tego pana chyba nie trzeba tłumaczyć :)

4. Najlepszy Heel Seth Rollins

Mimo wszystko zasłużył sobie na ten tytuł.

5. Feud/Storyline Roku The Authority vs Daniel Bryan

Cienko było w tym roku z dobrymi programami, skoro konflikt z prawie początku roku pozostawił niezatarty ślad pozytywnych wspomnień :)

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku Ambrose vs Wyatt

Niewykorzystany potencjał, tyle możliwości a i tak polecieli po najmniejszej linii oporu. Przecież tych dwóch mogło stworzyć mistrzowski program, WWE jednak wpisało ich w utarty schemat.

7. Tag Team Roku The Young Bucks

Tak szczerze, czy oni mięli jakąś nieudaną walkę? :D na równi z Best Friends należy im się, bez dwóch zdań.

8. Najgorszy Tag Team Los Matadores

Szkoda gadać.

9. Największy Postęp Seth Rollins

Jakiś progres zaliczył, ale wyróżnienie dla niego takie od biedy.

10. Najlepsze Mic Skillsy Triple H

11. Największa Charyzma Dean Ambrose

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) Ricochet

Ricochet i nikt inny! Wygrana BOLA, sukcesy w Japonii i świetna forma w Lucha Underground. Zostawił wszystkich innych w tyle. Aktualnie jeden z najlepszych HF na świecie, a jakby tego było mało, gotowy zafundować nam techniczny wrestling na wysokim poziomie.

13. Najbardziej Przereklamowany Roman Reigns

Przy mikrofonie przeciętny do bólu, moveset do wyliczenia na palcach jednej ręki... gwiazdy z niego to WWE raczej nie zrobi.

14. Najbardziej Niedoceniony Solomon Crowe

Nikt mi do jasnej cholery nie powie, że brakuje mu charyzmy czy umiejętności w ringu. W CZW dawał bardzo dobre proma, w PWG, DGUSA publika kupiła go bez chwili zawahania. Jest on jednym z nielicznych wrestlerów, który bez gimmicku, walcząc w samych gaciach jest w ringu JAKIŚ. Nie pojmuję jego nieobecności na telewizyjnych tapingach NXT. To już spasiony Chris Hero regularnie walczył w ringu.

15. Najlepsza Gala TV NXT

Nic innego nie dostarcza mi takich emocji, jak rozwojówka WWE. Jako fan sceny niezależnej nie potrafię przejść koło niej obojętnie.

16. Walka Roku (podać galę) PWG "Sold our Soul for

Rock 'n Roll" Adam Cole vs. Kyle O'Reilly

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) WWE "Extreme Rules" Daniel Bryan vs. Kane

18. Odkrycie Roku Rusev

W minionym roku kilku młodzików wypracowało sobie godne pozycje w federacjach, jednak aby ktoś wyrył się w pamięci w swoim debiucie, nie przypominam sobie.

19. Rozczarowanie Roku AR Fox

Musiałem go tu umieścić, nie było innej opcji. Jako jeden z najbardziej obiecujących zawodników, w tym roku nie odniósł nic, zupełnie nic większego, poza kilkoma ciekawymi pojedynkami.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) Excalibur

Wprost uwielbiam gościa :D Ta swoboda i luz z jakim komentuje wszystkie gale PWG... gdyby zaczął nagrywać podcasty z pewnością byłbym jego regularnym słuchaczem ;)

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) Lana

Prezentowanie się wizualnie swoją drogą a praca w ringu jak i poza nim swoją. Gdyby miała płaski tyłek i odrobinę mniej urodziwości nie odniosłaby nic w WWE. Niestety.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) PWG BOLA 2014

Świetne walki, duża dawka fantastycznego humoru, BOLA bije na łeb wszystkie inne ubiegłoroczne gale.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) WWE Extreme Rules

24. Najlepszy Finisher Adam Cole - "Panama Sunrise"

Front flip piledriver spopularyzowany uprzednio jako Canadian Destroyer zawsze budził we mnie niepojęty podziw :D zaraz po 720 DDT oczywiście.

25. Najlepszy Theme Song "Live In Fear" Bray Wyatt

26. Kobieta Roku Candice LeRae

Main event gali i walka o główny pas federacji, aktualnie posiadaczka pasów TT, taki cukiereczek, wisienka na torcie PWG :D zasłużyła sobie

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku 21-1

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

1. Wrestler Roku- Brock Lesnar

2. Najgorszy Wrestler Roku- Kane

3. Najlepszy Babyface- Sami Zayn

4. Najlepszy Heel- Adam Cole

5. Feud/Storyline Roku- The Shield vs Evolution

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku- Adam Rose vs The Bunny

8. Najgorszy Tag Team- RybAxel

9. Największy Postęp- Seth Rollins

10. Najlepsze Mic Skillsy- Ethan Carter III

11. Największa Charyzma- Kevin Steen (Kevin Owens)

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)- Sami Zayn

13. Najbardziej Przereklamowany- Roman Reigns

14. Najbardziej Niedoceniony- Cesaro

15. Najlepsza Gala TV- RAW

16. Walka Roku (podać galę)- Adrian Neville vs Sami Zayn- NXT Takeover R:Evolution

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)- Ken Anderson vs Samuel Shaw - TNA Lockdown

18. Odkrycie Roku- Dean Ambrose (jako fejsowy single wrestler)

19. Rozczarowanie Roku- Zdegradowanie Cesaro

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Stephanie McMahon

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Jerry Lawler

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- NXT Takeover R:Evolution

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- TNA Bound for Glory

24. Najlepszy Finisher- Chasing The Dragon (teamowy od reDRagon)

25. Najlepszy Theme Song- reDRagon "Dance Away"

26. Kobieta Roku- Paige

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku- Debiut Stinga na Survivor Series

1. Wrestler Roku – Nie wiem, czy patrzeć po Main Streamie, ilości wygranych pasów, czy może po wartościowych walkach. Jest jednak jedna osoba, która łapie się pod każdy z tych czynników. Może dziwnie głosować na „żółtodzioba”, ale cholera, Sami Zayn jest aż tak dobry. Świetnie mi się go oglądało w tym roku. Zaraził mnie swoim theme songiem, swoim pozytywnym nastawieniem, swoją osobą – w ringu i poza nim – jak i swoimi walkami oraz promami. Total Package!

2. Najgorszy Wrestler Roku – Adam Rose. Gość, który od początku budził moje wielkie obawy. Zawsze propsowałem Kruegera, nigdy nie mogłem ogarnąć Rose’a. Niby ta sama rozmowa, a tego drugiego nie chciało mi się w ringu oglądać. Nawet pluszowy królik okazal się od niego ciekawszy. Pod koniec roku nabrał kolorków, ale nie mamy gwarancji, czy w ogóle to ruszy w jakąś konkretną – znaczącą coś dla fedki – stronę. Na pewno podjął rękawice, żeby za rok tu nie trafić.

3. Najlepszy Babyface – Daniel Bryan jest dalej niedościgniony, co udowodnił wracając po dłuższej nieobecności. Yes-Movement wciąż istnieje, ludzie wciąż chcą za nim iść, aż prosi się o złamanie ich serc przy dobrym story :wink: Poza tym, to autor największego w tym roku face’owego triumfu.

4. Najlepszy Heel – Brock Lesnar, czyli definicja monster heela. Terminatora nie do zniszczenia. Gościa, którego samo pokonanie będzie wydarzeniem, i zrobi z Ciebie wielką gwiazdę. Piękne, bo odnosi się do złotych czasów wrestlingu, gdzie to dobro musi się wynieść ponad swoje możliwości, żeby poskromić tego przeciwnika. Brawo dla WWE, że do tego doprowadzili, bo ja już kocham Main Event WrestleManii, choć jeszcze nie wiem, kto się z tym Lesnarem zmierzy. Już wiem, że dostanę tam moment, do którego będę wracał.

5. Feud/Storyline Roku – Authority vs Cena, nie, nie Bryan. Za Danielem przemawia mocny moment na WrestleManii, jednak bardziej doceniam to, jak sprytnie mnie wkręcili w Survivor Series. Te segmenty chcial się oglądać, a dzięki temu, jak nigdy wszyscy czekaliśmy na to kiedyś wyjątkowe PPV.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku – Ken Anderson vs Samuel Shaw, zapamiętany jako seria przesłabych walk na PPV, polana serią nędznych segmentów. Ten Samuel Shaw, który błysnął na starcie, wyłożył się dość szybko na tym feudzie. Teraz już nikogo nie interesuje. Brawo TNA.

7. Tag Team Roku – reDRagon i to mimo wielkiej sympatii do Young Bucksów. KO i Fish zdobyli wszystko co mogli, stając się topowym teamem na świecie, a i pokazując się od rozrywkowej strony. Tag Team Wrestling ma się różnie, ale w RoH wydają się go wciąż szanować.

8. Najgorszy Tag Team – Los Matadores, bo nawet byk nie był w stanie im pomóc. Są jeszcze nudniejsi, niż byli debiutując. Ich zwolnienie by mnie cieszyło, bo przez takie kretyńskie gimmicki przykro się przyznawać do wrestlingu. Ole Your Ass Out of Here!

9. Największy Postęp – Nietypowo, bo dalej Seth to dla mnie po prostu idealny gość do „modelowania” przez WWE, gdzie mogli z nim iść w każdym kierunku. Nie wiem, czy zrobił wielki postęp, ten największy chyba przed nim. Kiedy wygra zloto przyjdzie czas na weryfikacje. Docenie gościa, który zniknął, którego wszyscy przekreślili, a ten pojawia się coraz częściej, zaczyna pokazywać charakter i wraca na właściwą ścieżkę. Może wciąż nie ma w nim wielkich pieniędzy, a pasy go ominą, ale ja czerpie większą przyjemność z oglądania go teraz niż kiedykolwiek – Tyson Kidd.

10. Najlepsze Mic Skillsy – Starałem sobie przypomnieć, kogo słuchało mi się najlepiej. I o ile nie byłem w stanie zwizualizować sobie tego jednego, genialnego proma, do którego bym wracał na przestrzeni całego roku, tak jestem pewny, że jeden gość systematycznie dawał radę za mikrofonem. Choć chciałoby się go przewinąć, bo tkwil wiecznie w tym samym bądź podobnym story, to zawsze zmieniał coś, przez co warto było posłuchać – Triple H

11. Największa Charyzma – Dean Ambrose, którego WWE ubrało w idealnie dobrane szaty. On tam może przegrywać, a i tak publika będzie za nim. Fajne proma, świetna mimika. Charyzmatyczna z niego bestia.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – Przełomowy rok dla Ricocheta. Zawsze był mocny, dalej jest, ale teraz go doceniają na każdym podwórku. Mocny awans w hierarchii w PWG, pas w Lucha Underground. Gwarancja jakości, jeśli tylko widnieje na rozpisce.

13. Najbardziej Przereklamowany – Candice LeRae, bo nie łapie tego motywu kobiety terminatora, walczącego jak równy z równym z facetami. Szczególnie, że ten terminator to mała blondi. Worlds Cutest Tag Team, to fajny dodatek, ale nie mistrzowie w PWG.

14. Najbardziej Niedoceniony – Damien Sandow, to wciąż gość, który pokazuje swoją wartość. Świetny charakter, czy w roli geniusza, czy jako dubler Miza. To powinno gwarantować wyższe miejsce w hierarchii, jednak ilekroć on pokazuje swój kunszt, WWE jakoś go pomija, blokuje, lub wrzuca jako dodatek do teamu. Piękne jest to, że nawet będąc dodatkiem, pokazał jak zjednać sobie ludzi.

15. Najlepsza Gala TV – Zdecydowanie NXT. Miałem intencje usunąć tę kategorię, bo zwykle zwycięzca jest z góry znany, ale po chwili namysłu stwierdzilem, że przecież sam nie mam zamiaru na to RAW głosować. Żółtka mają bardzo silny roster, świeże pomysły, i są na ten moment najlepszym wrestlingowym dobrem, jakie możemy uzyskać. Łączą w sobie oprawę main-streamu, z walkami sceny niezależnej – idealna kombinacja. To na ich nowe epizody czekam najbardziej, to je oglądam bez zastanowienia, jak tylko się do nich dorwę. To tam czuję, że wciąż kocham ten biznes. To oni mnie nakręcają i będą nakręcać do oglądania. Bo jak przejdą z NXT do głownego rosteru, to też będę ciekaw ich poczynań, ich debiutu. A wtedy pojawią się nowi w rozwojówce, do których też może zrodzić się sympatia, a i oni też kiedyś przejdą wyżej. Koło się zamyka. Oby tylko NXT pozostało NXT, i nikt tam nie zechciał mieszać.

16. Walka Roku (podać galę) – Choć pamiętam świetny pojedynek Goto vs Shibata, tak moja sympatia do Amerykańskiego wrestlingu jest silniejsza. Potrzebowałem walki może nie tyle najlepszej technicznie, może nie tyle kompletnej jeśli chodzi o psychologie, ale tej, która dała sporo satysfakcji, przy czym kazała do siebie wracać. Sami Zayn vs Adrian Neville z NXT R-Evolution. Może i było ckliwie, ale cenie sobie te finalne triumfy face’ów po miesiącach starań. To w końcu jest wrestling. Dobro wygrało ze złem, a zostało to opakowane w bardzo dobrą walkę i świetną – dającą tonę emocji – celebrację po końcowym pinie.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) – Miałem się wstrzymać, ale ktoś wyżej mi przypomniał Alberto Del Rio vs Batista z Elimination Chamber. Z jednej strony dzięki za przypomnienie, z drugiej nienawidzę Cię za przypomnienie :wink:

18. Odkrycie Roku – Trevor Lee, który zawładnął PWG. Wszedł na trudny teren i udowodnił swoją wartość. Tam o promocje ciężko, a jego na underdoga wypromowali. To trzeba docenić, a innych odkryć próżno szukać. Nie chciałem już nadinterpretować, że odkryli potencjał w Samim Zaynie :wink:

19. Rozczarowanie Roku – Cesaro, który miał wystrzelić na szczyt, a obija się w lowcardzie, a raczej jego obijają. Co gorsza, zaczynam tracić nadzieję i rozumieć WWE. Jego proma są kaleczona, gościa nie da się słuchać, a po tylu porażkach, to i nie stanowi żadnej atrakcji w ringu... Tam potrzebny jest jakiś cud i restart.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Bez zbędnych wyjaśnień, Paul Heyman. Nie widzę potrzeby tłumaczenia tej decyzji. Wystarczy gościa posłuchać. Old-schoolowy manager, dający old-schoolowe wrestlingowe proma, które kocham. Tak świetnie obrazujący przepaść między wrestlingiem kiedyś i dziś.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Dixie jest niepokonana w tej kategorii. Nie da się jej przebić. Jak ktoś ją przebije, to... nigdy nie dostanie się do tego biznesu, chyba, że sobie kupi federacje. Cieszę się, że dojrzała do decyzji o usunięciu swojej postaci, jednak uraz z początku roku pozostał.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – Tutaj pozwole sobie na nadinterpretacje, bo choć NXT R-Evolution nie było żadnym PPV, tak uznam to jako gale nietelewizyjną, wydarzenie wyjątkowe, posiadające swoją specjalną nazwę i promowanie na tygodniowkach. Owszem, wskoczyło na tę samą ramówkę, ale z wydłużonym czasem. Był świetny Main Event, był świetny debiut, były emocje, a ja do nich wracałem i wracał będę. Inni głosują, więc podbijam.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – TNA Bound for Glory. Może nie dlatego, że było faktycznie najgorsze, a dlatego, że z czegoś, co było wydarzeniem, stało się tym, czym było w minionym roku. To był jakiś przykry żart, utwierdzający mnie w przekonaniu, jak blisko TNA jest upadku.

24. Najlepszy Finisher – F5 Brocka zrobiło najwięcej roboty w tym roku.

25. Najlepszy Theme Song – Sami Zayn, bo w życiu bym nie przypuszczał, że takie coś może mi się podobać, a jak to słyszę, to potrafie dostać głupawki i skakać jak on przy wejściu. Humor poprawia mi się momentalnie!

26. Kobieta Roku – Paige, która mimo tego, że powoli kończyła się cierpliwość do jej postaci, podniosła się i pokazała, że potrafi. To coś, czego wielu nie jest w stanie zrobić. I owszem, możliwe, ze łatwiej to osiągnąc w dywizji kobiet, nie mniej jednak jest to wyczyn, który warto wyróżnić. Podobała mi się różnorodność jej postaci, prawie tak samo, jak podoba mi się ona :wink:

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku – Nie jestem przeciwnikiem tego rozwiązania. Akceptuje te emocje, które mi nim sprzedali. Wiadomo, ogarnął mnie smutek i szok, ale to były chyba najbardziej szczere emocje tego roku w wrestlingu. Koniec streaku.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   50
  • Urządzenie:  Android

1. Wrestler Roku- Seth Rollins

2. Najgorszy Wrestler Roku- Baron Corbin

3. Najlepszy Babyface- Sami Zayn

4. Najlepszy Heel- Rey Mysterio (rr) :twisted: Tak poważnie Triple H

5. Feud/Storyline Roku- The Shield vs Evolution

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku- Gunner vs Shaw

8. Najgorszy Tag Team- Knox&Freak - jeśli można ich uznać za team

9. Największy Postęp- Ec3

10. Najlepsze Mic Skillsy- Bully Ray

11. Największa Charyzma- Nakamura

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)- Ricochet

13. Najbardziej Przereklamowany- Bray Wyatt

14. Najbardziej Niedoceniony- Christopher Daniels

15. Najlepsza Gala TV- nxt

16. Walka Roku (podać galę)- Wyatts vs Shield (Ec)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)- Royal Rumble match

18. Odkrycie Roku- niech będzie Fenix , bo nikt nie przychodzi do głowy.

19. Rozczarowanie Roku- Wszystko co związane z Lesnarem

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Christian :P

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Lana

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- Wrestlemenia

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- TNA Bound for Glory

24. Najlepszy Finisher- Double mounsolt Rrichochet-coraz rzadziej go widzimy...

25. Najlepszy Theme Song- Finn Balor theme

26. Kobieta Roku- Charlote

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku- Ludzie co tam streak, zapomnieliscie- Jtg zwolniony...

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

1. Wrestler Roku - Sami Zayn - Mój głos leci zdecydowanie na Samiego. Na specjalach i tygodniówkach NXT wykręcał świetne walki rozgrzewając publikę. Ogromny talent i zdecydowanie przyszła gwiazda głównego rosteru WWE. To był rok jego, a nie Rollinsa, Lesnara czy Ceny.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Adam Rose - To co z nim robią to jakaś porażka! Jako Leo Kruger jeszcze był zjadliwy, ale ten obecny pedalski gimmick to absolutne dno main streamu wrestlingowego.

3. Najlepszy Babyface - Sami Zayn - Zastanawialem sie jeszcze nad Danielsonem, ale powiedzmy te pól roku absencji Daniela zawazylo na oddaniu mojego glosu na gwiazde NXT. Publika Zayna kupuje ww 100%. Chanty Ole! Ole!, glosny doping czy reakcja na jego wystapienia utwierdzaja mnie w przekonaniu, ze to bedzie ktos w tej federacji! Zdecydowanie Sami Zayn jako babyface tego roku!

4. Najlepszy Heel - Brock Lesnar - Prawda jest taka, ze tylko on jest prawdziwym heelem w WWE. Inny źli są daleko w tyle! Mozna zastanowić się czy czasem Authority z Triple H na czele nie mógł nim być, ale jednak liczy się dla mnie walcząca postać stad głos na pogromce Undertakera. Tak powinien wyglądać destroyer bohaterów dzieci łamiący im serca.

5. Feud/Storyline Roku - The Shield vs Evolution, Authority vs Cena, Authority vs Bryant nie, jak dla mnie feudem roku (ale mowie tylko o walkach, nie o promach i ogólnie całej otoczce) jest potyczka Zayn vs Neville.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Adam Rose vs The Bunny - myślę, ze nie potrzeba uzasadnienia do tego typu. To nie jest i nie powinien być wrestling jaki byśmy chcieli i jaki należałoby pokazywać w tv.

7. Tag Team Roku - pomimo krótkiego runu z pasem mój głos leci na Miza i Mizdowa. To co robi Sandow bawi mnie za każdym razem kiedy widzę go w tv. No i zapewne on kieruje mną aby głos na tag team roku poszedł własnie na ten team.

8. Najgorszy Tag Team - Los Matadores - na samym początku istnienia tego tagu nawet im kibicowałem bo to było coś nowego. Potem jednak, a w zasadzie, bardzo szybko stali się niezjadliwi. Kims takim mogą zaraz być (chociaż nie wiem czy czasem już nie są) The New Day.

9. Największy Postęp - Seth Rollins - do jego walk nie szlo się oczywiście w żaden sposób przyczepić ale już do roboty za mickiem i owszem. No i właśnie na tym polu Seth poczynił w mojej ocenie na prawdę duże postępy, a ostatnie potyczki słowne (tak wiem, to już 2015 rok) z Heymanem tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, ze odwalił kawal dobrej roboty.

10. Najlepsze Mic Skillsy - w roli faworytów są oczywiście Triple H, John Cena i Dean Ambrose. Moj glos leci na tego pierwszego. Wszyscy trzej są świetni ale kogoś trzeba wybrać.

11. Największa Charyzma - Dean Ambrose - charyzma bije od niego na każdym kroku gdy ma coś do powiedzenia. Słowa, emocje i mimika twarzy są od niego przekazywane publice w sposób najlepszy ze wszystkich.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Sami Zayn albo Adrian Neville. Jeśli miałbym wybrać który high flyerowy finisher jest najlepszy to głos poszedłby na tego drugiego. Tu jednak chodzi o postać, o wrestlera, wiec głos idzie na Samiego. On jako całość najbardziej pasuje mi to tego. W przyszłości mam nadzieje, ze będę brał pod uwagę Kalisto. Chciałbym by był on prawdziwym i wiarygodnym następca Reya Misterio.

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns - na siłę robią z niego main eventera, którym nie jest i nie powinien być. Oczywiście WWE oparło się na niego i pchną go nam jako jedna z twarzy federacji. Niemniej jednak dla mnie prócz gabarytów nie prezentuje on tego formatu.

14. Najbardziej Niedoceniony - Cesaro - nie wiem co się dzieje z jego postacią. Dla mnie to rozczarowanie roku :/ Spodziewałem się po nim w tym roku dużo dużo więcej.

15. Najlepsza Gala TV - NXT

16. Walka Roku (podać galę) - Sami Zayn vs Adrian Neville z NXT R-Evolution - Walka, którą jaram się do dziś dzień. Ja gale zawsze ściągam, a po obejrzeniu kasuje. To jest jedyna walka (a w zasadzie całe PPV R-Evolution), które nie usunąłem i jest dalej na dysku. Wracam do tej walki co jakiś czas. Jest po prostu świetna - jest w niej wszystko!

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - wszystkie pomiędzy Adam Rose - The Bunny.

18. Odkrycie Roku - Finn Bálor - wcześniej go nie znalem. Po debiucie na NXT Takeover: R Evolution w połowie grudnia tak się wbił w moją głowę, ze z miejsca stal się jednym z moich ulubionych zawodników zgarniając przy tym mój tytuł odkrycia roku!

19. Rozczarowanie Roku - Cesaro - patrz pkt. 14.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman - chyba nie ma co uzasadniać jego wybór. Powinni robić to raczej ci którzy wstawiają tu inną postać niż PH.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Jerry Lawler, nie odbierając mu nic z kariery zawodniczej to za stołem komentatorskim nie mogę go słuchać.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - NXT Takeover: R Evolution - Walka roku był dla mnie pojedynek Zayn-Neville, który to odbywał się właśnie na tej gali. Do tego mieliśmy debiut Kevina Owensa, niesamowita wejściówkę Finna Bálora (najlepsza jaka widziałem!) oraz bardzo ale to bardzo przyzwoitą walkę pan (Charlotte vs Sasha Banks).

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - nie przypominam sobie jakiegoś najgorszego ppv w 2014 roku. Zostawiam tu puste miejsce.

24. Najlepszy Finisher - nie wiem czy najlepszy ale najbardziej efektowny jest dla mnie 450° splash, który to wykonuje Adrian Neville.

25. Najlepszy Theme Song - ten przy którym na ring wchodzi Finn Bálor.

26. Kobieta Roku - ten rok należał w mojej ocenie do dwóch pań, a mianowicie do AJ Lee i Paige. Jeśli muszę wybrać którą, to wybieram AJ. Uzasadnienia brak, bo obie powinny dostać ten tytuł. Rożnica pomiędzy nimi jest praktycznie żadna.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - przerwanie streaku Undertakera : (

1. Wrestler Roku - Brock Lesnar

2. Najgorszy Wrestler Roku - Batista

3. Najlepszy Babyface - Dolph Ziggler

4. Najlepszy Heel - Seth Rollins

5. Feud/Storyline Roku - Evolution - The Shield

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku -

7. Tag Team Roku - Miz & Mizdow

8. Najgorszy Tag Team - Los Matadores

9. Największy Postęp - Seth Rollins

10. Najlepsze Mic Skillsy - Paul Heyman

11. Największa Charyzma - Bray Wyatt

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Sami Zayn

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reings

14. Najbardziej Niedoceniony - Dolph Ziggler

16. Walka Roku (podać galę) - Sami Zayn vs Antonio Cesaro - "2 out 3 falls"

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Batista vs Alberto del Rio

18. Odkrycie Roku - Charlotte

19. Rozczarowanie Roku - Antonio Cesaro

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) -

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania XXX

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Bound for Glory

24. Najlepszy Finisher - Corkscrew Shooting Star Press.

25. Najlepszy Theme Song - "Catch Your Breath" - Finn Balor

26. Kobieta Roku - Paige

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Koniec streaku

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

1. Wrestler Roku – AJ Styles – To co wyprawiał Styles było niesamowite. Znakomity run w NJPW, gdzie miał mnóstwo bardzo dobrych pojedynków. Zdobycie pasa IWGP Heavy było strzałem w dziesiątkę. Również z USA pokazał wrestling na najwyższym poziomie.

2. Najgorszy Wrestler Roku – Batista – powrócił do WWE zupełnie bez formy, a otrzymał duży push i zupełnie nie zasłużenie wygrał Royal Rumble. Później ratowanie przez niego main eventu WM Danielem i na szczęście Batista nie zdobył pas WWE.

3. Najlepszy Babyface – Sami Zyan – Inna postać, inny wygląd, a dalej nic się nie zmienia. Sami w dalszym ciągu potrafi zbierać pop zarówno od smartów jak i marków. Pokazał w tym roku jak wiele ma charyzmy i nie długo będzie ważną częścią głównego rosteru.

4. Najlepszy Heel – Brock Lesnar – Takiego heela chce się oglądać. Przed nikim nie ucieka, nie potrzebuje stu różnych sposób oszustw by wygrać pojedynek. Jest postrachem dla wszystkich faceów.

5. Feud/Storyline Roku - Authority vs Daniel Bryan – Cały stroyline z authority można tutaj wyróżnić, bo on napędzał WWE. Jednak postawiłem na Bryana, bo ten feud doprowadził go do wygrania pasa WWE w main evencie Wrestlemanii.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku – Rose vs. Bunny – Zupełnie nie potrzebne, głupie i ostatecznie zabiło postać Rose.

7. Tag Team Roku – Young Bucks – Obecnie najlepszy Tag Team na świecie. Wszędzie gdzie się pojawiali to kradli show. Jedyny zarzut można to zupełnie nie wykorzystany potencjał w NJPW. Pasy tam zdobyli, ale większości walkom brakowało im błysku.

8. Najgorszy Tag Team – Los Matadores – Gimmick okazał się zupełnie nie trafiony. Byk miał kilka dobrych momentów, ale po pewnym czasie już jego odechciało mi się oglądać.

9. Największy Postęp – AJ Styles – Może to niektórych dziwić, ale dla mnie postęp to nie tylko awans w karcie. AJ w 2013 był mistrzem TNA, ale ringowy był bardzo słaby. Jego pojedynki z Anglem czy Joe nawet nie zbliżyły się do klasyków sprzed kilku lat. Wydało się, że po odejściu z TNA będzie tylko odcinał kupony. Okazało się, że Styles odżył i dzisiaj znów go można zaliczać do najlepszych wrestlerów na świecie.

10. Najlepsze Mic Skillsy – Paul Heyman – To co zrobił z Lesnarem było świetne. Mnóstwo speechów, których się słuchało i chciało by trwały bez końca.

11. Największa Charyzma – Kevin Steen – Trochę Steena mogliśmy oglądać w tym roku na scenie niezależniej. Strasznie podobami się jak zochowywał się w ringu, jak łapał kontakt z publicznością i jak z nimi rozmowiał. Czy to face czy to heel świetnie się tym odnajdywał. Doszły do tego jeszcze pożegniania z federacjami, które był bardzo emocjonalne.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – Ricochet – Oprócz tego, że jest on świetnym wrestlerem, to jeszcze został doceniony zdobywając główny pas w japońskim DG, DG USA oraz wygrywając PWG BOLA. W wielu walkach udowaniał, że potrafi sobie poradzić w różnych stylach.

13. Najbardziej Przereklamowany – Roman Reings – Trzy akcje na krzyż, dobra budowa ciała i to wszystko ma starczyć na wygranie main eventu WM. Dopóki walczył w Shield prezentował się dobrze, ale jak doszło do pojedynków singowych niczym mnie nie zainteresował. Przy mikrofonie sam nie radzi sobie za dobrze i jego push poszedł zdecydowanie za daleko.

14. Najbardziej Niedoceniony – Tomohiro Ishii – W pierwszej połowie roku kradł każde show NJPW. Niestety nic to nie przekładała się na push. Posiadał pas NEVER, ale on na razie nie wiele znaczy. Walkę o IC i Heavy nie otrzymał, a na Climaxie skończył w połowie stawki, szybko został wykluczony z walki o finał.

15. Najlepsza Gala TV – Raw – Najchętniej sięgałem po tą tygodniówke. Najlepiej rozwinięte segmenty i storyline’y, a tego właśnie oczekuje po takim programie.

16. Walka Roku (podać galę) – Tomohiro Ishii vs. Naito NJPW The New Beginning In Osaka – Taką walkę trzeba zobaczyć, bo opis nie odda tego. Mnóstwo spotów, kontr, ogromna ilość near falls i emocje, które sięgnęły zenitu.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) – Steve Corino, Adam Pearce & Matt Striker vs. Luke Hawx, Cassidy Riley & Hurricane Helms WrestleCon 2014 – niedawno ją widziałem, ale znalazła się ona tutaj, bo nie chciałbym, żeby mój znajomy zobaczył, że to oglądam. To już było przegięcie. Cały pojedynek to spoty między trójką heely związane z gejami i to nie jeden, dwa czy trzy. Tego było mnóstwo i ciągle coś, dawno tak nie byłem zniesmaczony po walce wrestlingowej.

18. Odkrycie Roku – Trevor Lee – Człowiek z lokalnych federacji z miejsca stał się ulubieńcem publiczności PWG. Co jest nie łatwe, bo większość ma już wyrobione nazwiska z Evolve, CZW czy ROH. Po tym jak pokonał niespodziewanie Steena wykorzystał sytuację i w kolejnych walkach pokazywał niesamowity wrestling. Przez to stał już stałym członkiem rosteru PWG.

19. Rozczarowanie Roku – Cesaro – Po wygraniu battle royalu na WM wydawało się, że przyjdzie jego czas. Niestety spadł znacząco w karcie i za mikrofonem sobie zupełnie nie radził. Jak już był heelem i zabrali mu giant swing to stracił swój ostatni atut i nie mógł znaleźć innego.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Paul Heyman – Udało mu się w tym roku zrobić dwie rzeczy. Świetnie kontynuował feudy podczas nie obecności Brocka oraz sprawił, że stał się on jeszcze większa bestią.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Dixie Carter – Słabe aktorstwo, segmenty z nią wyglądały sztucznie. Zgarniała heat, bo ludzie nie chcieli jej słuchacie, a nie za swoje speeche.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – NJPW G1 Climax 24 Final – Cały Climax zasługuję na wyróżnienie. Postawiłem na tą najważniejsza kończącą turniej gale, ze świetnym main eventrem Okada vs. Nakamura.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – WWE Battleground – Nie widziałem murowanego faworyta Bound for Glory, więc nie mogę na nie oddać głosu. Wybrałem WWE PPV, które było słabe ringowy i nic wielkiego na nim się nie wydarzyło.

24. Najlepszy Finisher – Meltzer Driver – coś nowego w tym roku. Bardzo efektowna akcja, która była długi czas udoskonalana. Brakuje tylko elementu zaskoczenia, po ustawieniu dwóch wrestlerów wiadomo co się zaraz stanie.

25. Najlepszy Theme Song – Adam Cole

26. Kobieta Roku – Candice LeRae – Udało jej się podbić męski świat. Fani w PWG ją pokochali i w ciągu kilku miesięcy stało się główną atrakcją. Najlepszym podsumowaniem jest zdobycie pasów PWG Tag Team po bardzo dobrej walce i feudzie, który trwał kilka miesięcy.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku – Przerwanie streaku Undertakera

1575893877482df76acc17a.jpg

2. Najgorszy Wrestler Roku - Adam Rose

3. Najlepszy Babyface - Daniel Bryan

4. Najlepszy Heel - Brock Lesnar

5. Feud/Storyline Roku - Authority vs Daniel Bryan

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Rose vs Bunny

7. Tag Team Roku - reDRagon

11. Największa Charyzma - Dean Ambrose

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Ricochet

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns

14. Najbardziej Niedoceniony - Cesaro

15. Najlepsza Gala TV - ROH TV

16. Walka Roku (podać galę) - Young Bucks vs Candice & Joey Ryan - PWG Eleven

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Randy Orton vs John Cena - Royal Rumble

18. Odkrycie Roku - Trevor Lee

19. Rozczarowanie Roku - Batista

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - ROH All Star Extravaganza

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Battleground

24. Najlepszy Finisher - Styles Clash

25. Najlepszy Theme Song - Sami Zayn - "Worlds Apart"

26. Kobieta Roku - Candice LeRae

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Przerwanie Streaku

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

1. Wrestler Roku - Seth Rollins

4. Najlepszy Heel - Adam Cole

5. Feud/Storyline Roku - Dean Ambrose vs Seth Rollins

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Nikki Bella vs Brie Bella

7. Tag Team Roku - Young Bucks

8. Najgorszy Tag Team - The Usos

9. Największy Postęp - Sami Zayn

10. Najlepsze Mic Skillsy - Dean Ambrose

11. Największa Charyzma - Dolph Ziggler

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Ricochet

13. Najbardziej Przereklamowany - Baron Corbin

14. Najbardziej Niedoceniony - Bray Wyatt

15. Najlepsza Gala TV - ROH

16. Walka Roku (podać galę) - Zayn vs Neville - Takeover: R Evolution

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Brock Lesnar vs Undetaker - Wrestlemania 30

18. Odkrycie Roku - Trevor Lee

19. Rozczarowanie Roku - Cesaro

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Excalibur

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - JBL

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - NXT Takeover R:Evolution

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Bound for Glory

24. Najlepszy Finisher - Curb Stomp

25. Najlepszy Theme Song - Unsettling Differences

26. Kobieta Roku - Candice LeaRea

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Koniec streaku

2 MIEJSCE - Typer WWE 2014

9. Największy Postęp – AJ Styles – Może to niektórych dziwić, ale dla mnie postęp to nie tylko awans w karcie. AJ w 2013 był mistrzem TNA, ale ringowy był bardzo słaby. Jego pojedynki z Anglem czy Joe nawet nie zbliżyły się do klasyków sprzed kilku lat. Wydało się, że po odejściu z TNA będzie tylko odcinał kupony. Okazało się, że Styles odżył i dzisiaj znów go można zaliczać do najlepszych wrestlerów na świecie.

To nie temat przeznaczony do dyskusji, ale chciałbym sprostować jedną rzecz. To nie tak, że Styles w 2013r. prezentował się gorzej z uwagi na słabszą formę. Wiązało się to ze storyline'm, według którego AJ, po fatalnym dla siebie roku 2012 (historia z Claire Lynch, roczna banicja na walkę o WHC, porażka z Danielsem po przyjęciu własnego finishera), postanowił całkowicie odmienić swój styl i wrócić jako "The Lone Wolf". Od tamtej pory w swoim arsenale ciosów nie miał efektownych akcji, nie liczyło się dla niego latanie po ringu, tylko wyjście na prostą. Wynikiem tego były słabsze walki, np. z Joe czy z Hardym (co do Kurta się nie zgodzę, bo na Slammiversary czy Impakcie po PPV wykręcali bardzo dobre walki, miał też świetną walkę z Ariesem). Po przejściu face turnu pod koniec sierpnia powoli wracał do znanego nam stylu, lepszych walk (rewanż z Ariesem, finał BFG Series z Magnusem, WHC z Rayem) i w końcówce tamtego roku nie prezentował się gorzej niż po powrocie do ROH (nie wiem jak się sprawy miały w NJPW, widziałem tylko dwa jego występy w Japonii).

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

5. Feud/Storyline Roku - Shield vs Evolution

7. Tag Team Roku - The Usos

14. Najbardziej Niedoceniony - Damien Sandow

16. Walka Roku (podać galę) - Sami Zayn vs Adrian Neville R-Evolution

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Batista vs Alberto Del Rio EC 2014

18. Odkrycie Roku - Rusev

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Extreme Rules 2014

24. Najlepszy Finisher - F5

25. Najlepszy Theme Song - Sami Zayn

26. Kobieta Roku - Stephanie McMahon

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - 21-1

• Reputacja:   3

4. Najlepszy Heel - HHH

5. Feud/Storyline Roku - Authority vs Bryan

7. Tag Team Roku - Miz i Mizdow

8. Najgorszy Tag Team - Rose i Bunny

11. Największa Charyzma - Rock

14. Najbardziej Niedoceniony - Miz

15. Najlepsza Gala TV -

16. Walka Roku (podać galę) - Team Cena vs Team Authority SS14

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) -

18. Odkrycie Roku - Rusev

19. Rozczarowanie Roku - Roman Reigns

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) -

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) -

25. Najlepszy Theme Song - Lesnar

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Koniec streaku takera

• Reputacja:   1

Byłyby rozwinięcia, ale zabrakło chęci.

3. Najlepszy Babyface - John Cena

4. Najlepszy Heel - Brock Lesnar

5. Feud/Storyline Roku - Cena vs. Authority

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Adam Rose vs. Bunny

7. Tag Team Roku - Usos

8. Najgorszy Tag Team -

11. Największa Charyzma - Sami Zayn

13. Najbardziej Przereklamowany - Batista

14. Najbardziej Niedoceniony - Tyson Kidd

15. Najlepsza Gala TV - WWE NXT

16. Walka Roku (podać galę) - Team Cena vs. Team Authority (Survivor Series 2014)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Alberto del Rio vs. Batista (Elimination Chamber 2014)

18. Odkrycie Roku - Charlotte

19. Rozczarowanie Roku - Cesaro

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Jerry Lawler

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Wrestlemania 30

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Battleground

25. Najlepszy Theme Song - "Stars in the Night" Paige.

26. Kobieta Roku - AJ

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Koniec Streaku

1. Wrestler Roku - Seth Rollins

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Miz

5. Feud/Storyline Roku - Daniel Bryan vs Authority

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - CM Punk vs Authority

7. Tag Team Roku - Usos

8. Najgorszy Tag Team - brak głosu

9. Największy Postęp - Roman Reigns

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - brak głosu

13. Najbardziej Przereklamowany - Bray Wyatt

14. Najbardziej Niedoceniony - CM Punk

15. Najlepsza Gala TV - RAW

16. Walka Roku (podać galę) - Team Cena vs Team Authority (Survivor Series)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Brock Lesnar vs Undertaker (Wrestlemania XXX)

18. Odkrycie Roku - Seth Rollins

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Renee Young

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Jerry Lawler

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Elimination Chamber

24. Najlepszy Finisher - Clothesline Luke'a Harpera

25. Najlepszy Theme Song - Ревът на лъва Ruseva

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Śmierć Ultimate Warriora

Semper invicta