Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude User Awards 2014 - Wyniki !

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Każdy zna, każdy lubi, wszystko co trzeba wiedzieć znajdziecie poniżej. Najwyższy czas podsumować 2014 rok na naszym forum. Zmiana w kategoriach jest jedna. Zamiast Diary Roku, w 2014 będziemy doceniać Recaperów. Reszta bez zmian - głosujemy w tym temacie na kogo chcemy, z głową, a typ ten podsumowujemy jakimś komentarzem.

1. Użytkownik roku

2. Redaktor roku

3. Moderator roku

4. Tekst roku - czyli tekst (felieton, artykuł, wywiad), który został umieszczony na portalu Attitude. Nie chodzi o najśmieszniejsze zdanie. W grę wchodzą tylko te, które pojawiły się na łamach Atti w tym roku. Jeśli nie macie pewności, kiedy dokładnie pojawił się Wasz ulubiony tekst, wystarczy zerknąć w odpowiedni dział i sprawdzić "Najnowsze" wstawki (Felietony - prawy górny róg - bądź Recenzje - od góry - Wywiadów w tym roku zabrakło)

5. Debiutant roku - ważne, by sprawdzić datę rejestracji w profilu usera. Jeśli pokazuje ona końcówkę 2013, również jest możliwość głosu na niego - zarejestrował się zbyt późno, by być branym pod uwagę w poprzedniej edycji. Inne głosy nie będą podliczane.

6. Progres roku - czyli jest z nami już jakiś czas (nie debiutant), ale wyraźnie podkręcił tempo w ostatnich 12 miesiącach

7. Regres roku - przeciwieństwo powyższego. Było go kiedyś pełno, a w 2014 gdzieś zniknął, lub zwolnił tempo

8. Inicjatywa roku - długofalowa działalność, która nie jest storylinem z Samoa Joe w roli głównej :wink:

9. Recaper roku

10. "WTF?!" roku - What the fuck!

11. Avatar roku - Tutaj nie jesteśmy aż nadto restrykcyjni, ale miło będzie, jeśli faktycznie doceniane będą avatary wrzucone w 2014, niżeli te, które wiszą na danym koncie od lat

Głosowanie trwa do 28 grudnia, po czym nasze małpy podliczą Wasze głosy.

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

6

• SixKiller

5

• PH93

5

• Arkao

4

Top użytkownicy w tym temacie

1. Użytkownik roku

Edgar - Kiedyś musi nastąpić zmiana pokolenia i "starych pierdzieli" jak N!KO czy -Raven- :twisted: muszą zastąpić bardziej młodzi... Idealnym kandytatem wydaje się Edgar - w zasadzie to głosuje bardziej rozumiem niz sercem bo kurdę w wielu przypadkach się z nim nie zgadzam, ale user ten przede wszystkim jest aktywny (pisze regularnie i w WWE/TNA/Indy czy PURO) oraz jego posty nie są kalką innych a zawieraja ciekawe i dość przyjemne przemyślenia nie tylko co do konkretnych gal, ale i tego co stanie się w przyszłości. Zawasze się wyróżniał, ale teraz podkręcił tempo.

2. Redaktor roku

Sabinq - Troche bezkonkurencyjny. W zasadzie za samą prace powinien dostać wyróżnienie a, że ta "praca" przeradza się w jakość (dobrze się czyta newsy) to nie ma innego kandydata.

3. Moderator roku

Na pewno nie Xero... To może N!KO niech ma, ego musi zostać połechtane i Atti Slammi zgarnać musi.

4, Tekst roku

Po Prostu Rude... Po prostu SixKiller

5. Debiutant roku

Nikt mi nie zapadł w pamięc, no po za Deafnomem, tak!

6. Progres roku

Niech, będzie Kowal - pisze tak samo dużo jak rok temu, ale już pisze logicznie a i filmy klasy B nie ocenia na 10.

7. Regres roku

Wacham się nad E_9 oraz Ghostwriterem, ale ten drugi zawsze sobie robił "przerwy" a E_9 rok temu pisał i ciekawie i dużo (nawet nominacje dostawał chyba)

8. Inicjatywa roku

Nie mam pojęcia

9. Recaper roku

Hirek Wrona - on na prawdę walczy o sprawiedliwość w tej kategorii.

10. "WTF?!" roku - What the fuck!

Współpraca ATTI i DDW.

11. Avatar roku

Morison - Bray Wyatt vol 0.5

Edytowane przez PH93
https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370506

1. Użytkownik roku: Edgar - Zdecydowanie. Facet ma prosty, przejrzysty styl, dużą wiedzę, oraz trzeźwe spojrzenie na sytuację - dla mnie total package.

2. Redaktor roku: Sabinq - Wg mnie, wygrał czubkiem nosa z Maxi4 - obydwaj dają paczki newsów na podobnym poziomie, ale Sabinq raczej tylko na tym się skupia. Dla Maxiego mam miejsce gdzie indziej...

3. Moderator roku: -

4. Tekst roku: Po Prostu Rude - miałem dylemat między tym, a tektem o Colterze, natomiast po dłuższych przemyśleniach myślę że mój głos będzie bardziej tu pasował. Zresztą autor był ten sam więc niewiele różnić się wynik końcowy...

5. Debiutant roku: Czy to tylko ja, ale czy w tym roku było mało debiutantów?.... Trzeba będzie edytować posta bo na tą chwilę nic mi do głowy nie przychodzi.

6. Progres roku: Maxi4 adminem - nuff said. Robił świetną pracę jako "wysłannik" Indys w newsach, a przy tym smarował dobre posty w odpowiednich tematach. You've got my respect, my man.

7. Regres roku: Gdzieś mi E_9 zniknął w tym roku, z drugiej strony sam nie zrobiłem tego co chciałem więc tu się jeszcze waham ... Już przypomniałem sobie kogo mi na tym forum brakuje - i na niego głos - Hammer. Dobre posty, dobre spojrzenie na ten biznes - ale postów z tego roku w ogóle nie pamiętam

8. Inicjatywa roku: Attitude Mówi trochę podupadło więc ciężko na to głosować - problem w tym że my, userzy, nie podjęliśmy żadnej innej inicjatywy by forum było lepsze. Odnowienie pełnej współpracy? Z całym szacunkiem, ale nie.

9. Recaper roku: Jest Arkao któremu weszło w nawyk dodawanie wyników z gal, jest też i Kowal, który dołączył w późniejszym terminie.

10. "WTF?!" roku - What the fuck!: Współpraca ATTI i DDW. Z jednej strony cała ta historia to nie moja sprawa, bo nie kupuje tych wszystkich zawirowań, z drugiej strony te wszystkie zawirowania tak negatywnie wpływają na forum, że nie byłbym sobą gdybym na to nie zagłosował.

11. Avatar roku: - Morison i jego Wyatt przed recyklingiem

Na tą chwilę nie mam wszystkich typów - edyt posta przewidywany

Edytowane przez Jack Doomsday
https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370510

1. Użytkownik roku - Sixkiller - zwykło się w tej kategorii premiować regularność, co może w przypadku Sixa nie jest zasadne, ale mi to nie przeszkadza. Tekstów nie wrzuca co tydzień, ale gdy się pojawiają to zbierają przeważnie masę pozytywnych recenzji. Poza tym sprawia mi przyjemność czytanie wtrąceń się Sixa w tematy wrestlingowe. Przeważnie robi w nich za głos rozsądku, wylewający trochę zimnej wody na rozgrzane głowy userów - i jest w tym świetny.

2. Redaktor roku - Sabinq, bo oficjalni fotografowie WWE nie wyrabiają z robieniem zdjęć Paige

3. Moderator roku - Streetovs - sam trochę średnio wierzę, że tak głosuję, ale Streetovsa chyba najwyraźniej widać na tym forum, nawet jeżeli jego obecność nie skupia się w większości na działaniach moderatorskich.

4. Tekst roku - Jak Zeb Colter budował TNA, gdyż dostarczył mi więcej ciekawostek, które mnie zainteresowały niż tekst o Rudzie (bo większość wcześniej i tak opowiedział mi Euz).

5. Debiutant roku - SailorJerry, chociaż czasem miewał gorsze chwile, to z osób kwalifikujących się do tej kategorii ciężko mi większą perełkę wygrzebać

6. Progres roku - arkao, który z niepokornego młodziana nie szanującego pamięci Mae Young staje się dość istotnym komentatorem sceny indy i dorabia się moderatorskiego stołka.

7. Regres roku - najwyraźniej osoba na którą bym mu tu zagłosować zrobiła taki regres, że nawet nie pamiętam o kogo chodzi, na razie bez głosu, może potem zmienię

8. Inicjatywa roku - wznowienie współpracy z DDW - no bo co większego odbyło się w 2014? Nikt nie mówił, że musi być to popierana inicjatywa.

9. Recaper roku - KL, bo chce mu się pisać tak regularnie raporty

10. "WTF?!" roku - Przesadzona seksualizacja postów na Attitude - nigdy nie postrzegałem siebie jako osobę pruderyjną, ale gdy widzę, że pewna osoba (tym razem adept, a nie mistrz tej sztuki) określa Bellaski mianem "worków na spermę dla głównych gwiazd WWE"... coś tu już przekroczyło granicę.

11. Avatar roku - Rudy Taker Jacka Doomsday - totalnie nie zwracam na takie rzeczy uwagi, ale pewnie znalezienie takiej foty Callawaya nie jest proste, więc głos wędruje do sąsiada wyżej.

https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370515

10. "WTF?!" roku - Przesadzona seksualizacja postów na Attitude - nigdy nie postrzegałem siebie jako osobę pruderyjną, ale gdy widzę, że pewna osoba (tym razem adept, a nie mistrz tej sztuki) określa Bellaski mianem "worków na spermę dla głównych gwiazd WWE"... coś tu już przekroczyło granicę.

Zmieniam głos w kategorii "Inicjatywa roku" na tego adepta... pozamiatał :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370516

1. UŻYTKOWNIK ROKU: wreszcie nadszedł ten czas, że możemy z czystym sumieniem wybrać kogoś z szerszego grona, niż N!KO oraz -Raven-... i okazuje się, że jestem w dupie, bo nie mam pojęcia, na kogo oddać głos :D Moim pierwszym pomysłem był Bastian - udzielał się w wielu kategoriach, zwłaszcza cenić go można za wpisy w dziale futbolowym, prowadzi bodajże kilka inicjatyw ("Złotoustych" i typery), szkoda, że w ostatnich miesiącach przystopował z pisaniem. Dalej mamy wszędobylskiego Kowala, który miałby statuetkę jak w banku, gdyby do ilości wrzucanych postów dodał też więcej "jakości" - o ile dział z filmami przeglądam regularnie i nawet pobrałem od niego kilka perełek, o tyle co do wrestlingu nie wiem, jak ugryźć jego wypowiedzi, mało tam treści zdatnej do dyskusji - tak to ujmę. Nie owijając w bawełne przechodzę do sedna i decyduję się na propozycję kolegów powyżej - Edgar - po dłuższym zastanowieniu sądzę, że zasłużył na najważniejszą nagrodę mimo, że klawiatura nie płonie pod jego palcami, ale każda wypowiedź jest soczysta, do tego dochodzą rozległe zainteresowania - nie tylko WWE, ale i inne federacje wrestlingu, czy choćby MMA. Ubiegłoroczny debiutant, teraz ma szansę na "Usera roku" - stawiamy na młodość (a uwierzcie, że już byłem skłonny wpisać w tej kategorii czteroliterową nazwę użytkownika, zaczynającą się na "N", kończącą na "O", z wykrzyknikiem w środku) :)

2. REDAKTOR ROKU: Sabinq - jak to mówią "maszynka paczkująca", bez niego dział newsów byłby w opłakanym stanie, a skoro nie miałem zbytnio czasu i chęci, by na przekroju całego roku skomentować większość wpisów, czy choćby za nie podziękować, to robię to teraz. No i od niedawna wróciłem do swojej techniki stosowanej za czasów Vercyna - przewijanie newsów na sam koniec, by pooglądać fotki div, dopiero potem czytać wiadomości :) Warto też wspomnieć o Maxim i Michciu, którzy dokładają swoją dużą cegiełkę.

3. MODERATOR ROKU: najpierw sprawdziłem, kto ma status moderatora na forum, potem wszedłem do ubiegłorocznego głosowania i przypomniałem sobie, że już wtedy miałem duży problem z przyznaniem głosu - według mnie z pozycji zwykłego użytkownika ciężko ocenić wkład włożony tę część pracy nad Attitude, dlatego wstrzymuję się od głosu.

4. TEKST ROKU: - jeśli dobrze widzę, to do wyboru mamy aż dwa teksty(?) Jeżeli tak, to decyduję się na "Po prostu Roode", chociaż "Jak Zeb Colter budował TNA" także przeczytałem z przyjemnością, jak znakomitą większość tworów SixKillera.

5. DEBIUTANT ROKU: - do głowy przychodzą mi dwa nazwiska, z których moim zdaniem bardziej na wyróżnienie zasługuje fan boy stajni o nazwie Illuminati, czyli Sailor Jerry - może nie zawsze zgadzałem się z jego wypowiedziami, ale widać, że ma własne, często interesujące zdanie i pogląd na wrestling. Po głowie chodził mi jeszcze Pieseł aka Doge - może za rok się uda :)

6. PROGRES ROKU: - nicku do dziś nie zapamiętałem, ale posty i owszem - Kcrs...Krcms...Kcramsib - wypowiada się dużo częściej i obszerniej niż w ubiegłym roku, pryznaję, że chętnie czytam jego posty i opinie, oby tak dalej. A, jeszcze dorzucę, że w tej kategorii poważnie brałem pod uwagę kandydaturę K-Pela :D

7. REGRES ROKU: do późniejszego rozpatrzenia, poczekam na propozycje innych użytkowników, bo o ile czyjąś aktywność, raczej udaje mi się wyłapać, o tyle jej brak nie jest już taki łatwy.

8. INICJATYWA ROKU: ten sam problem, co z 7.

9. RECAPER ROKU: arkao, za uratowanie mi wielu godzin, które zamiast na oglądaniu shitowych gal spędziłem na przeczytaniu raportów pisanych w jego charakterystyczny sposób, który nawet mi podpasował. Pobieżnie przeglądając dział raportów i wyników zauważyłem, że sporą robotę wykonuje tam też ChrisBenoit, ale z racji, że nie siedzę w indysach, nie mogę jej dokładniej ocenić.

10. "WTF?!" ROKU: wznownienie współpracy Attitude z DDW, które w jakiś sposób kompletnie zniechęciło mnie do dalszego śledzenia losów polskiego wrestlingu.

11. AVATAR ROKU: w natłoku wszystkich pięknych dupeczek, które stały się popularnymi targetami avatarowymi w tym roku, mi najbardziej przypadła grafika Jacka Doomsday'a. Co ze mną jest nie tak?

nigdy nie postrzegałem siebie jako osobę pruderyjną, ale gdy widzę, że pewna osoba (tym razem adept, a nie mistrz tej sztuki) określa Bellaski mianem "worków na spermę dla głównych gwiazd WWE"... coś tu już przekroczyło granicę.

Najwyższy czas odświeżyć dział Złotoustych - kto, co, gdzie takie cuda? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370517

1. Użytkownik roku: Kowal(któremu notabene obiecałem ten głos) jest dla mnie osobą która najbardziej zasługuje na nagrodę. Wypowiadał się w 99% wątków, które czytałem. Robił to merytorycznie i mimo że w wielu kwestiach się ze sobą nie zgadzaliśmy to w pełni zasłużył na ten tytuł. Brałem też pod uwagę maly619, ale on głównie wypowiadał się w temacie piłki nożnej i zapewne mógłby wygrać nagrodę typującego roku.

2. Redaktor roku MichcioPL22 – pisał wtedy gdy nikomu się nie chciało. Na uznanie zasługują też Maxi4 i Sabinq.

3. Moderator roku: Bardzo chciałem nagrodzić Euz’a ale po przeglądnieciu nicków wszystkich moderatorów wybieram Streetovs’a

4. Tekst roku – „Po prostu Rude” napisany przez SixKiller’a. Rzadko czytam felietony, jednak ten przykuł moją uwagę.

5. Debiutant roku – Doge, właściwie nie wiem dlaczego umknął mi na początku. Często się wypowiada i dobrze się czyta jego posty.

6. Progres roku – Biorąc pod uwagę 2014 rok to dla mnie największy progres zaliczył K-Pel. Pamiętam, że na początku roku miał niewiele postów i rzadko się wypowiadał a teraz dobił prawie do 1500.

7. Regres roku – Przychodzi mi na myśl tylko 1 osoba – TakerFanKrk. Zaczynał rok tak mocno jak Kowal jeśli chodzi o częstotliwość pisania, niestety po Wrestlemanii zniknął zupełnie. Ostatnio chyba coś pisał, ale mimo wszystko mam nadzieję że ten tytuł go zmobilizuje do wypowiadania się.

8. Inicjatywa roku – Prowadzenie i podliczanie głosów w typerach przez użytkowników. Zajmuje to dużo czasu i niech chociaż tak zostaną wynagrodzeni.

9. Recaper roku ChrisBenoit – podoba mi się prostota jego raportów, ale akurat w tej kategorii jest jeszcze kilka osób które zasługują na wygranie.

10. "WTF?!" roku – Brak wywiadu z Polish Giantem po aferze biletowej, żeby nie powiedzieć samolotowej.

11. Avatar roku – Grishan- nie mam pojęcia co przedstawia i czy jest z tego roku, ale wyróżnia się na tle innych, a o to chyba w tej kategorii chodzi.

Edytowane przez Captain Jerry
https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370531

1. Użytkownik roku - Raven - Niby człowiek chciałby dla odmiany pominąć forumowych Main Eventerów i rozejrzeć się za innymi kandydaturami, ale zaraz pojawia się problem, bo nie mam pomysłu, kogo mógłbym tutaj wpisać. Oddam bezpieczny głos na Ravena, bo jego styl pisania bardzo mi się podoba i tworzy najbardziej rzetelne recki gal.

2. Redaktor roku - Sabinq - Zawsze na miejscu i o czasie ze świeżutką paczką newsów. Do MichcioPL22 ciężko się przyczepić, ale jednak to Sabinq wrzuca newsy z większą regularnością.

3. Moderator roku - brak głosu - Najbardziej niewdzięczna kategoria, ponieważ zwykłemu użytkownikowi ciężko dostrzec pracę moda, oprócz jego aktywności w temacie z ostrzeżeniami. Ręce by mi uschły, gdybym wpisał tutaj pana "ja mam zawsze rację, a ty jesteś tylko forumowy plebsem" Xero lub pana "trudna być polska jazyk" Streetovsa. Wolę pozostawić puste pole.

4. Tekst roku - Po prostu Rude - Dużo ciekawostek o danym zawodniku i ogólnie o oldschoolu. Mało się interesuję wrestlingiem z tamtego okresu, więc tekst SixKillera odebrałem jako okazję to powiększenia swojej zapaśniczej wiedzy i faktycznie znalazłem tutaj przydatne informacje.

5. Debiutant roku - brak głosu - Duża posucha, bo żaden ze świeżaków nie wyróżnił się na tyle, żebym mógł go wyróżnić. W razie czego edytuję.

6. Progres roku - Maxi4 - Pierwszy na myśl przyszedł mi Kowal, który jest wszędzie, ale w jego przypadku ilość nie przechodzi w jakość. W przypadku Maxiego jest odwrotnie. Pisze mało, ale jak już się weźmie za oceniania indys, to aż przyjemnie poczytać. No i awansował na admina, a to coś znaczy.

7. Regres roku - Bastian - Bardzo lubiłem jego posty szczególnie w temacie poświęconym piłce. Inicjator typera. W ostatnim półroczu gdzieś zniknął i dość mocno ograniczył swoją forumową aktywność.

8. Inicjatywa roku - Nie mam pojęcia.

9. Recaper roku - KL - Dzięki niemu wiem, czy opłaca się ściągać tygodniówkę od ROH. Często można się naciąć na zbędne powtórki z PPV. Zaoszczędził mi tym dużo czasu.

10. "WTF?!" roku - Wznowienie współpracy z DDW.

11. Avatar roku - Raven - Za sympatię do serialowego Ala Bundy'ego. Każdy nowy avek z tą postacią jest jeszcze lepszy.

https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370545

1. Użytkownik roku: Kowal - fajne, dobre opisy pod każdą (no prawie każdą) galą

2. Redaktor roku: Michcio - myślę, że było ok :)

3. Moderator roku: brak głosu, wszyscy starają się jak mogą :)

4. Tekst roku : "UWF - fundament japońskiego MMA - szczerze? Żadnego innego artykuły nie pamiętam, a wiem, że czytałem... może dlatego kojarzę własnie ten, bo jest najświeższy a może po prostu najlepszy?

5. Debiutant roku :Deafnom! Ten gość powinien prowadzić AM!

6. Progres roku: BRAK

7. Regres roku: oczywiście N!ko, choć rozumiem, że to nie z "widzimisie" tylko brak czasu, to jednak jest regres...

8. Inicjatywa roku: Polish Giant w AM - jakby nie patrzeć, doświadczony wrestler po tryoutach w TNA, i po słowie na ten temat z wwe

9.Recaper: Kowal

10. "WTF?!" roku: Powrót do DDW - dalej nie wiem po co wchodzić w to samo gówno dwa razy

11. Avatar roku: Michcio - Ambrose Rules!

https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370547

Na wstępie powiem, że nie siedzę tu jakoś długo, więc będę pisał tylko w tych kategoriach, gdzie wiem coś więcej. :D

1. Użytkownik roku: Kowal - nie zawsze zgadzam się z tym co pisze, ale widzę go tu pełno, pisze dużo, ogółem dla mnie się wyróżnia.

2. Redaktor roku: Sabinq - Najbardziej regularny, ale wiadomo, podziękowania także dla pozostałych newsmanów!

3. Moderator roku: -

4. Tekst roku: Po prostu Rude - świetny artykuł, dużo fajnych ciekawostek.

5. Debiutant roku: -

6. Progres roku: Maxi4 - awans na admina, także chyba największy progres.

7. Regres roku: -

8. Inicjatywa roku: - Schoop i transmisja live DDW - natchniony postem Kowala, stream na żywo był jak najbardziej na propsie, szkoda, że sama gala już nie.

9. Recaper roku: KL - Regularne i bardzo dobre raporty ROH.

10. "WTF?!" roku: Ponowna współpraca z DDW - nadal uważam, że to słabe.

11. Avatar roku: Morison

Edytowane przez krk37pl
https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370550

• Reputacja:   1

Zobaczyłem że dyskusja o głosy na recapera roku przeszła nawet na SB :). Proszę wszystkich głosujących by nie oddawali na mnie swojego głosu, bowiem jest pełno mocno pracujących osób w tym dziale. KL robi co tydzien raporty z RoH od samego początku tego roku, Chris Benoit, Tupak i oczywiście Kowal także bardzo mocno pracują. Ja dodałem tylko około dziesięciu raportów oraz rozruszałem ten dział jako moderator, tak więc proszę bardzo by nikt więcej nie oddawał na mnie głosu w tej kategorii bo to jest komedia oraz ujma dla innych ciężko pracujących osób :)
https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370566

• Reputacja:   1

1. Użytkownik roku: Edgar

Jego posty wciąż trzymają poziom. Przemyślane rozważania, wiedza, którą w fajny sposób przelewa na forum.

2. Redaktor roku: Sabinq

W większości przygotowywał dla nas wieści ze świata wrestlingu. Codziennie nawet po parę. Przyłożył się do tego zadania i robi to bardzo dobrze. MichcioPL22 absolutnie nie zawiódł. On również zbierał dla nas różne wiadomości, lecz Sabinq go moim zdaniem prześcignął.

3. Moderator roku: Streetovs

Wydaje mi się najbardziej aktywny z pośród modów. Aczkolwiek rzeczywiście jest to trudna kategoria do głosowania.

4. Tekst roku "Jak Zeb Colter budował TNA" SixKillera

Jeden z dwóch bardzo fajnych tekstów SixKillera. Sporo informacji, które chętnie przeczytałem. Tekst o Rickym także na wysokim poziomie, ale ostatecznie głos na Coltera.

5. Debiutant roku: SailorJerry

Z nowych chyba najczęściej się udzielał w różnych tematach. Choć czasem wielu się nie zgadzało to niech ma mój głos.

6. Progress roku: Bastian

Kolejna osoba po Kowalu, która zwiększyła tempo i udziela się w różnych tematach. Może ostatnio trochę mniej, ale głos za postęp oraz prowadzenie wielu typerów.

7. Regress roku: E_9

Był wszędzie. Teraz zniknał... .

8. Inicjatywa roku: Podliczanie głosów w typerach

Może i były większe inicjatywy, ale w sumie również chciałbym nagrodzić tych, co zgłosili chęci organizacji. Dobrze się bawię w typowaniu, więc zagłosuje.

9. Recaper roku: KL

Wielki fan i znawca RoH i to widać. Przykłada się do przedstawienia gal tej fedki, a także nawet robi Livy na YT, gdzie prowadzi dyskusje na dany temat, często z jakimś gościem. Zasługuje na głos.

10. "WTF?" roku: Wznowienie współpracy Attitude z DDW

Żeby nie skończyło się tak jak ostatnio... .

11. Avatar roku: Morison i młody Bray Wyatt

Śmiechłem za pierwszym razem. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370580

1. Użytkownik Roku Dla mnie dalej najlepszy jest N!KO. Dla niego z rana przed pracą chce mi się wejść na forum, bo wiem że dużą część postów wrzuca wtedy, kiedy większość jeszcze śpi. Odszedł z AM, ale za to został Adminem, co jest wielkim osiągnięciem. Może pisze ciut mniej niż wcześniej, ale trzyma wciąż bardzo dobry poziom. Czasem aż za dobry, bo jak wpadnie w trans filmowy to potrafi nawet zagiąć czasoprzestrzeń, bo z dwóch dni robi się godzina i znów może wrzucić swojego posta. Ale mniejsza o to, nawet nie próbuję sobie wyobrazić co to będzie jak Nikodem przestanie pisać na forum, bo pozostawiłby po sobie sporą pustkę, którą komukolwiek trudno by było zapełnić.

2. Redaktor Roku Tutaj Sabinq jest murowanym faworytem. Praktycznie sam ciągnie newsy na forum, bo reszta nie bardzo mu pomaga. Rozwala mnie sytuacja że Sabinq nie ma kolorku, choć pisze bardzo dożo newsów, a ludzie którzy praktycznie nic nie pisali zachowali swoje pozycje newsmanów. Wiem że Sabinq miał skończyć pisać i dlatego przestał być modem, ale odwidziało mu się i powinien ponownie zrobić się zielony. Właściwie można powiedzieć że portal Attitude=Sabinq. Bez niego to już by była straszna bieda jeśli chodzi o aktywność na głównej stronie portalu.

3. Moderator Roku Trudno ocenić kto wkłada w forum najwięcej pracy, ale ja zagłosuję na Maxi4, bo widać że odkąd awansował to bardzo się stara i choćby przez zwykłe regularne ankiety stara się rozruszać trochę portal.

4. Tekst Roku Mała ilość tekstów w tym roku sprawia, że wybór dla mnie jest dość prosty i głosuję na Po prostu Rude, bo najlepiej mi się go czytało ze wszystkich tegorocznych tekstów.

5. Debiutant Roku Bardzo ubogi wybór, praktycznie nie ma osób zarejestrowanych w tym roku, których posty widywalibyśmy przez dłuższy czas i ich wypowiedzi byłyby ciekawe. Jedynie SailorJerry jest trochę widoczny, mimo zamiłowania do śmietnika i często zdania z którym mało kto się zgadzał. Nie jest to odwdzięczenie się za głos na mnie, bo oni mi go nie obiecał tylko zadeklarował jak niby odchodził z forum, że wróci żeby na mnie zagłosować. Ma mój głos, niech się weźmie w garść i niech trochę zapału który ma do robienia filmików na yt przeleje też na forum i będzie bardziej aktywny.

6. Progres Roku Według mnie jakby nie przerwa w pisaniu to murowanym kandydatem do wygranej byłby Bastian. Niestety przestał pisać, więc głos na arkao. Obudził się w tym roku i zaliczył chyba największy progres ze wszystkich, bo np. Morison czy Pavlos na swoim niezłym poziomie trzymają się od dawna. Z większością tego co pisze arkao o scenie indy się totalnie nie zgadzam, ale pisze ciekawie, choć lubi oglądać tylko nudne walki. No i jego system gwiazdkowania walk- z tym też się ciężko zgodzić, szczególnie ze z tego co pamiętam to tam też powinien się liczyć storyline, więc gwiazdki w takim PWG w większości nie mają racji bytu. No ale chłopak pracuje nad swoim własnym stylem, do tego dorobił się pozycji moderatora działu, w którym jego podwładni robią wszystko za niego, nic tylko pisać więcej i lepiej.

7. Regres Roku Kandydatów jest kilku, choćby aRo za to że w tamtym roku dostał progres a w tym mocno ograniczył długość swoich postów. Dalej jest Raven, którego posty są wartościowe, ale w tym roku nie było ich wiele i większość była pisana tym samym schematem, czyli porównanie związane z seksem i do tego trochę wartościowej treści. Kiedyś mi się jego posty lepiej czytało. Na Bastiana tutaj zagłosować nie można, bo on przez pół roku zaliczał wielki progres, a od października, pewnie przez pracę lub studia, zaliczył jeszcze brutalniejszy regres. Kolejny jest Ghostwriter. Pisze bardzo rzadko, a i tak połowa jego postów to jakaś próba doczepienia się do tego co napisałem. Bez tego to miałby ze dwadzieścia postów w całym roku. Ostatecznie głos na aRo, który wygrał progres w tamtym roku i nie poszedł z poziomem w górę, tylko w dół. Może nie z poziomem, ale z częstotliwością i ilością napisanych postów.

8. Inicjatywa Roku Według mnie należy nagrodzić Schoopa i transmisję live gali DDW. Pierwszy taki stream w polskim wrestlingu. Czego by się nie mówiło o DDW, to jednak ilość wyświetleń była dość spora. Innych inicjatyw nie pamiętam, a szkoda, bo dzięki takim akcjom forum żyje danym tematem przez jakiś czas.

9. Recaper Roku Dla mnie jedynym kandydatem na wygraną w tej kategorii jest KL. Jako jedyny przepracował w dziale cały rok, mimo że użytkownikiem naszego forum jest tylko z okazji gal ROH i swoich audycji. Zwłaszcza że jest adminem u konkurencji i plus dla niego że chce mu się wspomagać też i nasze forum.

10. „WTF?!” Roku Według mnie WTF roku powinien dostać Polish Giant i jego heel turn. Były z nim wywiady na forum, w AM, miał być karta przetargową mającą przekonać użytkowników do ponownego polubienia DDW. Tymczasem odwaliło mu, zaczął bluzgać m.in. forumowiczów i zniszczył sobie reputację totalnie. To był w pewnym momencie bardzo żywy temat.

11. Avatar Roku Tegoroczna wersja Ala Bundy'ego w profilu Ravena podoba mi się najbardziej z dotychczasowych i moim zdaniem wyróżnia się najbardziej ze wszystkich. Bo avatary z wrestlerami, zmieniającymi się często u niektórych, to może dodać każdy, a na taki avatar jaki ma Raven to trzeba mieć pomysł i załatwić sobie jego wykonanie.

https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370582

Rozwala mnie sytuacja że Sabinq nie ma kolorku, choć pisze bardzo dożo newsów, a ludzie którzy praktycznie nic nie pisali zachowali swoje pozycje newsmanów.

Dzięki Kowal za miłe słowa, ale też nie przesadzajmy ;) Co do kolorku to go miałem rzecz jasna, ale wczoraj opuściłem grupę ze względu na to, że póki co to koniec mojego newsowania.

Co do moich głosów (uzupełnię tylko te na które pozwala mi wiedza, bo poza newsami raczej nie udzielałem się/przeglądałem reszty forum) to:

1. N!KO - choć przestał zajmować się AM to został adminem, któremu wyraźnie zależy na zmianach i budowaniu wizerunku Attitude. Poza tym przekonał mnie żebym został dłużej niż to w pewnym momencie planowałem ;)

2. Michcio - jest systematyczny w tym co robi i można na niego liczyć. Nie mam wątpliwości, że pociągnie dział newsów Attitude w 2015 roku na przynajmniej przyzwoitym poziomie.

3. -

4. postawię na Jak Zeb Colter budował TNA. Przyznam się szczerze, że bardzo rzadko decyduję się na czytanie artykułów/postów ukazujących się na polskich stronach, ale na ten rzuciłem okiem i zdecydowanie tego nie żałuję.

5,6 i 7 nie podejmuję się

8. powiedziałbym, że mianowanie nowych administratorów, bo choć to są dopiero ich początki to już mieli sporo roboty, a myślę, że w przyszłości mogą dać temu portalowi dużo dobrego.

9. KL (po znajomości ;)). Nie no żartuję oczywiście, że po znajomości. Po prostu raportów/wyników z WWE nie przeglądam bo oglądam gale, a ROH nie tak regularnie, więc raporty KL'a są często przydatne.

10. wznowienie współpracy z DDW, czego dalej nie rozumiem i nigdy chyba nie zrozumiem :)

11. -

Przy okazji dzięki wszystkim za ostatnie blisko pół roku i być może do zobaczenia w przyszłości ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370591

• Urządzenie:  Windows

1. Użytkownik roku: Mam niesamowity problem z tą kategorią. W poprzednich latach było tak, że na czoło wysuwały się jakieś osoby, które wręcz trzeba było brać pod uwagę w tej kategorii. A teraz? Ja osobiście nikogo tak wyraźnego nie widzę.

Coroczny kandydat do tej nagrody, a więc -Raven- jakby spuścił z tonu i mam wrażenie, że jest go coraz mniej na forum. Jakoś zniknęła też ta magia jego postów i porównań. K-Pel napisał tutaj o "seksualizacji postów" i myślę, że to właśnie spowodowało że ta magia zniknęła. Więcej osób stara się - może nawet nieświadomie - wrzucać tego typu porównania i przez to trochę to spowszechniało, a wręcz zaczęło męczyć.

Potem mamy całą grupę userów, którzy wprawdzie są bardzo aktywni, ale w moich oczach nie zawsze przekłada się to na jakość postów. Oczywiście nie mówię tu o wszystkich. Niech jednak w jakiś sposób moją ocenę odda to, że tak naprawdę nie potrafię wskazać jednej konkretnej wyróżniającej się osoby, a bardziej postrzegam Was jako grupę osób, które zawsze, o podobnej porze wrzucają podsumowanie gali. No i niestety często zdarza się tak, że są to tylko kalki opinii spotkanych wcześniej.

Przyznam, że brałem tu pod uwagę Sixkillera. On jest jakby przeciwnością tych poprzednich userów, bo pisze mało, ale jeśli już to bardzo konkretnie i ciekawie. W sumie szkoda, że nie udziela się więcej, bo w tym roku miałby mój głos.

Na koniec zostawiłem jeszcze dwóch userów. Pierwszy, pewnie trochę kontrowersyjny to PH93. Ja wiem, że wiele osób za nim nie przepada, ale trudno mi nie docenić jego postów, które zawsze są ciekawe, ale często również i kontrowersyjne (choć niekiedy mam wrażenie, że trochę na siłę).

Ostatnia osoba, to oczywiście N!KO. Długo myślałem, czy dać mu głos, czy jednak wstrzymać się od głosu w tej kategorii (z powodów jakie opisałem na początku). Zadałem sobie jednak pytanie, czy 2014 rok w wykonaniu N!KO aż tak różnił się od 2013? (w którym to na niego głosowałem). Odpowiedź to nie, dlatego głos na niego. Choć przyznaję, do samego końca byłem gotów oddać "pusty głos".

2. Redaktor roku:

Zdecydowanie Sabinq, choć uważam, że nie można nie docenić pracy innych redaktorów, zwłaszcza Michcia oraz Maxiego. Szkoda, że Sabinq od nas odchodzi, bo wykonywał świetną robotę. Jestem jednak pewien, że Michcio sobie poradzi i teraz bez takiej "konkurencji" w pełni rozwinie skrzydła :D

3. Moderator roku:

Nie wiem, czy to nie czas, żeby pomyśleć nad rezygnacją z tej kategorii. Duzo osób ma z nią problem, bo tak jak już wiele osób napisało często nawet nie widać pracy moderatora. A jaki jest sens sprawdzania co roku ile i jakie warny dała dana osoba w danym roku?

BTW sprawdziłem to i w 2014 roku najwięcej warnów dał... Vercyn. Także niech ma mój głos, choć tak jak mówię, ja bym pomyślał nad usunięciem tej kategorii na przyszły rok ;)

4. Tekst roku:

Jak Zeb Colter budował TNA - po prostu świetny tekst. A dlaczego nie "Po prostu Rude", który przecież był równie świetnym tekstem? Jeden powód: Tekst o Colterze opisuje bardziej znane mi czasy, przez co o wiele łatwiej było mi w "niego wejść".

5. Debiutant roku:

Ta kategoria ma to do siebie, że nie zawsze głosujemy na userów którzy pisali na tyle dobre posty, ale pisali takie rzeczy, że ciężko o nich zapomnieć :D Na czoło wysuwają się dwie osoby: Doge i SailorJerry. Głos na tego drugiego, bo widać go trochę więcej.

6. Progres roku:

K-Pel. Może i nie zawsze pisze poważnie, a jego posty to często szydera i ironia, ale właśnie te jego cięte riposty uwielbiam ;) W tym roku było ich wyjątkowo więcej niż zawsze i dlatego głos na niego w tej kategorii ;) Oby tak dalej :)

7. Regres roku:

Nie ukrywam, że posilałem się postami innych i tym sposobem przypomniałem sobie dwie osoby: Hammera i E_9. Obu zdecydowanie brakuje, ale głos na E_9.

8. Inicjatywa roku:

Do głosowania Sabinq brałem pod uwagę dwie inicjatywy: Attitude Mówi, oraz live stream gali DDW. On jednak wyróżnił mianowanie nowych administratorów naszej strony i trudno się z tym nie zgodzić. To naprawdę spore i bardzo ważne wydarzenie dla Attitude.

9. Recaper roku:

Dział wyników i raportów ma to do siebie, że często trafiają tam osoby o słomianym zapale, dlatego przewija się tam ogromna ilość ludzi. Generalnie nie przeglądam tego działu, albo robię to bardzo rzadko. Trudno mi jednak nie docenić KLa, który już od dawna i z wielką regularnością wrzuca reporty i wyniki gal ROH.

Przy okazji chciałbym docenić także innych ludzi którzy wrzucają tam wyniki i raporty. Szczególnie podobają mi się ostatnie okresy działalności tego działu, gdzie mamy sporo osób biorących udział w jego edycji i wrzucających wyniki już nie tylko z największych federacji, ale i sceny indy, z Japonii i innych. Nie wiem, czy to twoja zasługa arkao, ale jeśli tak, to wielkie gratulacje ;)

10. "WTF?!" roku:

Uogólniając wrzuciłbym tu cała sytuację z DDW, Giantem i rzeczy które działy się w związku z tym na forum. Myślę, że spokojnie można to wrzucić do wora wznowienie współpracy z DDW bo w końcu z tym to się wiąże.

Jednak z tego co widzę, ja mam trochę inne podejście do całej sprawy niż większość forum. Generalnie jestem zdania, że skoro admini (a więc najważniejsze osoby na forum) podjęły decyzję o wznowieniu współpracy, to jest to ich sprawa i nam - użytkownikom nic do tego. A jeśli się nie podobają działania administracji, to przecież nikt nikogo tu nie trzyma.

Oczywiście, to nie jest tak, że jestem totalnie po stronie administracji. Z ich strony też było trochę głupich działań (jak choćby ukrywanie tej decyzji przed częścią moderatorów). Uważam jednak, że wiele reakcji było przesadzonych, a szydera i wyzywanie "Elyty" od najgorszych dziwek DDW to kompletna przesada.

Ogólnie cała ta sytuacja jest tak zawiła i skomplikowana, że podsumowanie tego słowami WTF! jest po prostu idealne.

11. Avatar roku: Nie zwracam na to wielkiej uwagi, a w tym roku żadnego avka jakoś szczególnie nie zapamiętałem. Po szybkim przejrzeniu paru najaktywniejszych tematów głos na avka Morisona. Przy okazji przypominam sobie, że chyba to właśnie on wrzuca sporo takich ciekawych avków, dlatego tym bardziej głos mu się należy.

PS: Obrazek w podpisie też ma świetny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/37705-attitude-user-awards-2014-wyniki/#findComment-370664

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...