Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

UFC Fight Night: Machida vs. Dollaway

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Data: 20 grudnia 2015 roku

Miejsce: Jose Correa Arena, Barueri, Sao Paulo, Brazylia

Transmisja: Fight Pass

Walka wieczoru:

185 lbs: Lyoto Machida (21-5) vs. C.B. Dollaway (15-5)

Karta główna:

185 lbs: Marcos Rogerio de Lima (12-2-1) vs. Igor Pokrajac (25-11)

155 lbs: Elias Silverio (11-0) vs. Rashid Magomedov (17-1)

205 lbs: Patrick Cummins (6-1) vs. Antonio Carlos Jr. (4-0)

135 lbs: Renan Barao (32-2) vs. Mitch Gagnon (12-2)

Karta wstępna:

135 lbs: Leandro Issa (12-4) vs. Yuta Sasaki (18-1-2)

145 lbs: Darren Elkins (18-4) vs. Hacran Dias (21-3-1)

170 lbs: Dan Miller (14-7) vs. Daniel Sarafian (8-5)

170 lbs: Erick Silva (16-5) vs. Mike Rhodes (6-3)

170 lbs: Tim Means (21-6-1) vs. Marcio Alexandre Jr. (12-1)

Lyoto Machida Last 3: L - Chris Weidman ; W - Gegard Mousasi ; W - Mark Munoz

CB Dollaway Last 3: W - Francis Carmont ; W - Cezar Ferreira ; L - Tim Boetsch

CB dostał swoją szansę, ale został wrzucony na zbyt głęboką wodę. Nie wiem, jak miałby z niej wypłynąć i ujść z życiem. Za wysokie progi. To solidny midcarder, który nie wygrał nigdy walki z rozpoznawalnym przeciwnikiem. Jego największe skalpy w UFC, to goście dobrze znani fanom KSW - Jesse Taylor, Jay Silva, czy Goran Reljic. Dopisać można śmiało do listy ostatnie zwycięstwo z Carmontem. Dla Dragona to będzie powrót na zwycięską ścieżkę przed własną publicznością.

Renan Barao Last 3: L - T.J. Dillashaw ; W - Urijah Faber ; W - Eddie Wineland

Mitch Gagnon Last 3: W - Roman Salazar ; W - Tim Gorman ; W - Dustin Kimura

Gagnon miał mocne wejście w UFC, ale został rzucony lwu na pożarcie. Fajnie, że tacy też dostają swoją szanse, ale nijak nie idzie sobie wyobrazić ich triumfu. Głodny powrotu na szczyt Barao go podda lub znokautuje bardzo szybko.

Dużo czasu nad tą galą nie spędze. Odpuszczam całą resztę, włącznie z efektownym Silvą, który dostał gościa po dwóch porażkach w UFC. Największe zaskoczenie tej gali to to, że Pokrajac jest jeszcze w UFC :wink: Ostatnie 4 walki to: L, L, NC, L

https://forum.wrestling.pl/topic/37684-ufc-fight-night-machida-vs-dollaway/

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

3

• N!KO

2

• Scythe

1

• Kowal

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   228

Typowy efekt srania co tydzień galami przez Danutę. Tak na serio, to nawet main event mnie tutaj gówno obchodzi i pewnie obejrzę go jednym okiem. Ogólnie karta jest na papierze tak słaba jak herbata parzona dziesiąty raz z tej samej torebki. Na spokojnie można olać całą galę i nawet nie mieć z tego powodu moralniaka.
https://forum.wrestling.pl/topic/37684-ufc-fight-night-machida-vs-dollaway/#findComment-370420

Typowy efekt srania co tydzień galami przez Danutę. Tak na serio, to nawet main event mnie tutaj gówno obchodzi i pewnie obejrzę go jednym okiem. Ogólnie karta jest na papierze tak słaba jak herbata parzona dziesiąty raz z tej samej torebki. Na spokojnie można olać całą galę i nawet nie mieć z tego powodu moralniaka.

O ile się nie mylę, to w 2015 zredukują ilość gal, a i zrezygnują z dwóch show jednocześnie, bądź w jeden weekend. I dobrze, nie zmęczymy się tym UFC, jak to miało miejsce przez te 12-miesięcy. Jak jeszcze zredukują roster, żeby byt w UFC znaczył faktycznie dużo, to będzie jeszcze piękniej.

Tej gali szkoda, bo końcówki roku kojarzę z mocnymi rozpiskami, a nie takim Brazylijskim shitem. Dobrze, że szybko nam przywrócą wiarę w MMA pierwszą galą stycznia - Jones vs Cormier.

https://forum.wrestling.pl/topic/37684-ufc-fight-night-machida-vs-dollaway/#findComment-370504

O ile się nie mylę, to w 2015 zredukują ilość gal, a i zrezygnują z dwóch show jednocześnie, bądź w jeden weekend.

Słabe pocieszenie, bo nawet gala co tydzień to dla mnie przesada i prosta droga do przesytu. Poza tym, nawet przy takim rosterze, nie da się zmontować co tydzień zajebistej karty.

https://forum.wrestling.pl/topic/37684-ufc-fight-night-machida-vs-dollaway/#findComment-370511

O ile się nie mylę, to w 2015 zredukują ilość gal

Myślę, że 45 gal zapowiedzianych na 2015 rok zdąży nas zmęczyć równie mocno, co w 2014 roku i na nic tu mocny początek roku w postaci takich perełek, jak Jones vs Cormier, Silva vs Diaz, czy Weidman vs Belfort. Kolejne miesiące 2015 zapewne będziemy "przeżywać" z perełkami typu UFC Fight Night Sarafian vs Rhodes.

https://forum.wrestling.pl/topic/37684-ufc-fight-night-machida-vs-dollaway/#findComment-370529

Lyoto Machida vs. C.B. Dollaway - jedyna walka która mnie interesowała na tej gali, była w praktyce taka sama, jak wyglądała na papierze, czyli "pomyłkowym starciem, do jednej bramki". Machida szybko trafia rywala ładnym middle kickiem, po którym od razu było widać, że C.B. jest "śmiertelnie ranny". Dragon, węsząc krew, wjeżdża w rywala niczym [PG Raven v. 2.0] przeciwny seksualizacji Forum Kowal, w dział z gołymi Celebrytkami [/PG Raven v. 2.0] i sędzia zmuszony jest zakończyć tą szopkę.

Zestawienie niczym Cena vs. Cesaro we wrestlingu, wrzucone do main eventu PPV. Kompletne nieporozumienie zarówno w teorii, jak i w praktyce.

https://forum.wrestling.pl/topic/37684-ufc-fight-night-machida-vs-dollaway/#findComment-370797

Dragon, węsząc krew, wjeżdża w rywala niczym [PG Raven v. 2.0] przeciwny seksualizacji Forum Kowal, w dział z gołymi Celebrytkami [/PG Raven v. 2.0] i sędzia zmuszony jest zakończyć tą szopkę.

Nie wiem czym sobie zasłużyłem żeby nazywać mnie przeciwnym, nigdy nie napisałem że chciałbym całkowitej eliminacji porównań związanych z seksem. Napisałem przecież w AUA, że kiedyś Twoje posty czytało mi się lepiej, a przecież porównań o których mowa nigdy w nich nie brakowało, różnica była tylko taka że nie były, jakby to określić, wszechobecne. Także nazywanie mnie przeciwnikiem- nie jestem godzien :grin:

Również obejrzałem tylko walkę wieczoru, która ledwo się zaczęła i już był koniec. Wprawdzie C.B. próbował zaatakować, wyprowadził jakieś kopnięcie, ale z powrotem dostał solidnego buta w żebra i to był jego koniec, zresztą dość mocno było słychać jak noga Machidy ląduje poniżej jego klatki piersiowej. Musiało go to zaboleć, bo od razu ukrył się za gardą, byle tylko bronić obity brzuch. Doskonały przykład na to jak jeden cios/ kopnięcie może całkowicie zmienić przebieg walki. Bo Dollaway stał, kopnięcie i już nie ma chęci walczyć. Nie jedyna to szybko zakończona walka na tej gali, była nawet jedna skończona przed czasem w ostatniej sekundzie rundy, ale żadna nie zakończyła się tak efektownie.

Widać że gala nie była warta zbyt wielkiej uwagi, skoro UFC nie dało nawet nagrody za walkę wieczoru. Ciekawe czy takie coś często ma miejsce?

https://forum.wrestling.pl/topic/37684-ufc-fight-night-machida-vs-dollaway/#findComment-370804