Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Royal Rumble 2015 - dyskusja, zapowiedź, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wyrzucenie EC z tego miejsca, to najlepsza decyzja WWE, jeśli chodzi o PPV - zakładając, że Chamber trafi w inne miejsce, a nie zostanie wycięte w ogóle. Przykro się patrzyło, jak z roku na rok marnują potencjał tej walki. Walka, która może być emocjonująca, zaskakująca, a lądowała w miejscu, gdzie zwycięzca jest z góry znany. Między RR a WM, nie powinno być nic, a jak już coś być musi, to takie Over the Fast Lane, jest idealnym zapychaczem.

EC pozbawione emocji nie jest czymś rewelacyjnym, ALE i jest tak galą z innej półki w porównaniu z tym "potworkiem" - Fast Lane... Pytam się, na co to komu? A komu to potrzebne? WWE samo ma problem z tym PPV bo nie ma jak ułożyć karty (o czym świadczy walka Rusev vs Cena która miała być na WM), nie zdziwię się jak na Fast Lane dostaniemy jeszcze Rollins vs Orton itd (bo karta musi mieć te 5-6 walk), tak jak RTWM przez EC była jeszcze ciekawsze (lub w ostatnich latach statyczna)... Tak przez Fast Lane cała RTWM wypierdoli się na zakręcie.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Odpowiedzi 584
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• STO

29

• Młody Zgred

28

• PeDoWu

27

• Rebellion

24

Top użytkownicy w tym temacie

WWE rzadko kiedy oglądam, ale RR nigdy nie opuszczam, więc kilka słów ode mnie.

Tag Team Match

The New Age Outlaws vs. The Ascension

Walka niestety słaba i strasznie krótka. Pierwszy raz miałem okazje zobaczyć tak chwalonych The Ascension i jakiegoś wielkiego wrażenia na mnie nie zrobili. Byli solidni, wszystkie akcje wykonywali jak należy, ale nie było żadnej iskierki w tej walce. Sam przebieg starcia bardzo przewidywalny.

Ocena: * i 1/2*

WWE Tag Team Championship Match

The Usos (Champions) vs. The Miz & Damien Mizdow

Ktoś mi wytłumaczy dlaczego Damien Mizdow małpuje każdy ruch Miza? Widząc "współpracę" Mizdowa z Mizem byłem przekonany, że ten pierwszy uratuje zwycięstwo dla nich, ale tak się nie stało. Walka poza kilkoma akcjami była wolna i nudna. Fajnie wyszło zakończenie tego starcia.

Ocena: ** i 1/4 *

Tag Team Match

Paige & Natalya vs. The Bella Twins

Łoo Jezu. :D Całe szczęście, że chociaż ładne panie walczyły.

Ocena: brak

Triple Threat Match for the WWE World Heavyweight Championship

Brock Lesnar (Champion) w/ Paul Heyman vs. John Cena vs. Seth Rollins w/ Jamie Noble and Joey Mercury

Bez wątpienia była to walka gali. Cały czas coś się działo co bardzo mi się podobało, były zmiany przewag i dramaturgia w postaci kontuzji Lesnara. Byłem przekonany, że zaczną go wywozić na noszach po czym ten zeskoczy i wróci na ring. Ciekaw jestem czy to było zamierzone czy faktycznie Lesnar zbytnio ucierpiał przy tej akcji, bo Cena z Rollinsem w ringu wyglądali na zagubionych. Według mnie będzie to poważny kandydat do walki roku w WWE.

Ocena: **** i 1/2 *

The Royal Rumble Match

Mamy nowe zasady w RR matchu. Jeśli nie bierzesz udziału w walce możesz walczyć w ringu i próbować wyeliminować pełnoprawnych zawodników, ale jeśli bierzesz udział w walce, ale nie doszedłeś nawet do ringu przez co siłą rzeczy nie zostałeś wyrzucony nad 3 liną zostajesz wyeliminowany. Zmiany zasad walki, aby pasowało w danej chwili zawsze mnie irytuje... Nie podobało mi się to, że Wyatt tak szybko eliminował swoich rywali przez co musiał stać i czekać w ringu na kolejnego wrestlera. Kim jest Stardust? Kolejne wcielenie Cody'ego po facecie w gaciach i facecie z wąsem? Na samym początku jak go zobaczyłem to go nie poznałem. Byłem ciekaw co w tym roku wymyślili dla Kofiego Kingstona. Fajny pomysł, aby wylądował na tej grupce Adama i wrócił do ringu. Zwycięzca bez zaskoczenia nawet dla mnie. Ogólnie ciężko ocenia mi się RR Matche, bo ringowo są to słabe walki, bo wszystko skupia się na wyrzuceniu rywala nad linami. Było kilka fajnych momentów, Kofi jak co roku nas zaskoczył i z grubsza chyba tyle.

Ocena: ** i 3/4*

RR obejrzane w trzech próbach ( w tym dwa razy przez zaśnięcie :D ), walka o pas na prawdę świetna i według mnie będzie to kandydat do walki roku, a cała reszta mogłaby się w ogóle nie odbyć. WWE słabo zaczyna Road to WM, ale za to ta najważniejsza gala w roku będzie lepsza.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Mamy nowe zasady w RR matchu. Jeśli nie bierzesz udziału w walce możesz walczyć w ringu i próbować wyeliminować pełnoprawnych zawodników, ale jeśli bierzesz udział w walce, ale nie doszedłeś nawet do ringu przez co siłą rzeczy nie zostałeś wyrzucony nad 3 liną zostajesz wyeliminowany.

Na rany Juna Kasaiego, kto Wam wmówił, że to nowe zasady? Mam wymieniać Miza w 2011, Ministry w 99, Spike'a Dudleya w 2004, Scotty'ego 2 Hotty'ego rok później, albo Skulla w 98? WWE korzysta z tej zagrywki już od parunastu lat, a jakoś zdezorientowanie i oburzenie fanów wciąż nie gaśnie.

• Reputacja:   654
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

0. Pre Show niestety nie obejrzałem, ale zmienić stypulację w ostatniej chwili? Dziwne.

Cieszy wygrana Czarka i tego drugiego, który nie ma gimmicku, natomiast martwi strata punktu w typerce :P

1. Ascension vs New Age Outlaws - słabe jak pożar w domu starców. Wynik przewidywalny natomiast przebieg walki

to jeden wielki żart gdzie młodzi są besztani przez podstarzałe wygi, aby finalnie wygrać przez źle zsynchronizowany finisher.

A propos wiecie co jest najlepsze w tym finisherze? Nazwa ;D W sumie tak nap[rawdę nie jest zły, ale

zła koordynacja z partnerem i wygląda gorzej niż kiepsko.

2. Usosi vs Mizdowy - Niby obrona była oczywista, ale liczyłem na interwencje Naomi, bo na coś były te segmenty na backu, ale się przeliczyłem.

Fedka zaczęła jakiś pomysł, aby finalnie go urwać? Genialne. Chyba, że jeszcze się do tego odniosą w przysłości.

Sama walka kiepska, niektóre żenujące popisy Sandowa poprawiły jakoś tę walkę w sensie entertainmentu. Nie jestem jego zwolennikiem, bo uważam, że w ringu jest średni. Ciekawe do czego doprowadzą jego postać.

3. Bella twins vs Paige and Natalya - najśmieszniejsze jest to, że z głównej karty ta walka była przyjemniejsza niż oba pojedynki tag team.

Liczyłem na spięcia wśród bellasek, które by przegrały. W końcu walka nie o pas to Nikki mogła jobbnąć. A za to dostajemy znokautowaną Natalke po... sztandze w morde?

Nikki chyba Big Showi finishera podjebała :lol:

4. WHC Triple Threat Match - bardzo fajna walka. Rollins polatał, Cena się posiłował, a Lesnar pokarał. Wynik raczej przewidywalny, ale booking mocarny.

Masa finisherów, wiarygodne near falle, ładne akcje - ciekawe jak Meltzer oceni ;-)

Booking Lesnara robi wrażenie - to wyglądało jak w jakiejś grze wideo - Lesnar jako ostatni boss nie do zajebania, a Cena musi

wraz z rywalem Rollinsem wspólnymi siłami jakoś mu dojebać. Jak widać nie udało się. Game Over :))

5. RR match.

+ fajne dupy od Adasia :-D

+ Bully Ray

+ mocny booking heeli - Rusev, Bray, Show, Kane.

+ Kane rekordzista

+ smaczki z przeszłości - Wyatt family

+ ogólnie powroty

+ wygrana Romualda.

- too...many...jobbers.

- słaby booking, słaba końcówka, i chyba jednak zbyt mocno heeli zabookowali

- za szybko udupili Bryana

- ... do tego beznamiętnie tak samo jak inne gwiady (Dolph, Dean, Wyatt)

- brak Ortona

- tym razem spot Kofiego nie tak efektowany

Nie rozumiem narzekania na zwycięzce - kogo wystawić na heelowego monstera niszczącego wszystkich?

Innego rozpierdalatora, ale face'a. Roman tu się sprawdza idealnie, gdyż jest dzieckiem bookingu - rzadko kto go pinuje, niszczy system - jedyny wiarygodny rywal, do tego do ukształtowania.

Ogółem PPV mierne. Ratuje tylko świetna walka o główny pas.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Wyrzucenie EC z tego miejsca, to najlepsza decyzja WWE, jeśli chodzi o PPV - zakładając, że Chamber trafi w inne miejsce, a nie zostanie wycięte w ogóle. Przykro się patrzyło, jak z roku na rok marnują potencjał tej walki. Walka, która może być emocjonująca, zaskakująca, a lądowała w miejscu, gdzie zwycięzca jest z góry znany. Między RR a WM, nie powinno być nic, a jak już coś być musi, to takie Over the Fast Lane, jest idealnym zapychaczem.

Wg mnie w ten sposób WWE zabiło całą ideę Road To Wrestlemania, kierując do fanów komunikat "Z chwilą zakończenia emisji ppv pod nazwą Royal Rumble krystalizuje się karta WrestleManii. Nic się nie zmieni, więc czekajcie do wiosny.".

Wiem, że brzmię jak dziad, który wspomina stare dobre czasy, ale kiedyś droga do WK-ki rozpoczynała się podczas RR, po drodze były wyboje w trakcie No Way Out, a hamowanie miało miejsce przy okazji Backlash czyli gali przeznaczonej na rewanże walk z Manii.

Bez Elimination Chamber WWE serwuje raczej Highway To Wrestlemania.

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

Wg mnie w ten sposób WWE zabiło całą ideę Road To Wrestlemania, kierując do fanów komunikat "Z chwilą zakończenia emisji ppv pod nazwą Royal Rumble krystalizuje się karta WrestleManii. Nic się nie zmieni, więc czekajcie do wiosny.".

Wiem, że brzmię jak dziad, który wspomina stare dobre czasy, ale kiedyś droga do WK-ki rozpoczynała się podczas RR, po drodze były wyboje w trakcie No Way Out, a hamowanie miało miejsce przy okazji Backlash czyli gali przeznaczonej na rewanże walk z Manii.

Bez Elimination Chamber WWE serwuje raczej Highway To Wrestlemania.

Podpisuje się pod tym obiema rękami. Zawsze czekałem z niecierpliwością na galę No Way Out. Nawet jak wynik walki był oczywisty to sama stypulacja meczu powodowała, że w moich oczach dobrze oglądało się zmagania sześcioro zawodników. Sam moment losowania poszczególnych zawodników był ciekawy i będzie mi tego brakowało. Z pewnością duży sentyment do tej gali mam przez No Way Out 2009 PPV, które bardzo mile wspominam bo dziś dzień.

Fajnie by było zobaczyć Brocka który niszczy wszystkich pozostałych pięciu pretendentów do pasa.

• Reputacja:   361
  • Styl:  Jasny

-Raven-, przecież Authority za każdym razem robi wszystko, aby Rollins wygrał. W walce o pas Hunter ustala, że nie będzie dyskwalifikacji i wysyła Setha z obstawą. Skoro władza pozwala, żeby Curtis Axel ot tak sobie stracił miejsce w royal rumble matchu, to czemu nie poświęcili jakiegoś jobbera, aby Rollins z pomocą Kane`a i Big Showa chociaż spróbował odebrać Romkowi jego miejsce w walce na WM-ce? Gdyby w ostatniej piątce byli Ambrose, Reigns, Rollins, Kane i Big Show, dwaj pierwsi na chwile mogliby zjednoczyć siły przeciw przedstawicielom Authority. Dean i Roman wyrzucają gigantów, a wtedy o main event walczą dawni kumple z The Shield.

Skoro już tak bardzo doszukujesz się "realizmu" we wrestlingu, to wytłumaczenie tego faktu (brak Setha w Turnieju) jest banalnie proste - facet został mocno poturbowany w mega-ciężkiej dla niego walce o Złoto i nie byłby fizycznie w stanie uczestniczyć (z realną szansą na sukces) w Turnieju, który zaczynał się zaraz po tej walce. Nawet z Kane'm i Showem u boku, bo o numerze uczestnika decydowało losowanie i nawet Authority nie mogło tu wcisnąć całej trójcy na sam koniec (żeby Seth sobie odpoczął. Gdyby mogli - to Kane i Show wchodziliby z numerami 29 i 30) :wink:

Mówiłem już, że się czepiasz pierdół? :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Wreszcie ktoś to wrzucił, myślałem, że sam będę musiał szukać. Każdy fan dobrego wrestlingu nie zapomni! [*]

10934062_848921955154555_3982022122000511410_n.jpg?oh=5819e04fea08289171e4a28f348fc34e&oe=555215AA&__gda__=1431330934_872cfee2ccab4cd199a5e3370caf089b

71873036054fe0f048f170.jpg

-Raven-, jeśli Shane McMahon mógł wygrać z Big Showem last man standing match korzystając z pomocy Testa, który zawiesił nieprzytomnego juniora na ramieniu kamery, to nie widzę przeszkód, aby podczas RR Show i Kane wnieśli Rollinsa na ring :D Myk z oszukanym losowaniem też byłby dobry ;)
Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

Nie jestem w stanie dodać nic nowego do tematu bo mamy takie same spostrzezenia co do walk. Walki tag teamow kiepskie, lesnar i spolka kawal dobrej roboty odwalili.

Poczatek royal rumble bardzo fajny. Pojawienie sie Pagea oraz Bullego musialo wywolac banana na twarzy. Gdzies tak od numeru 18 walka zaczela nuzyc. Dopiero pojawienie sie Big Showa i dalsze wydarzenia na stale zalozylo blokade na opadajace powieki.

Nie podoba mi sie ze kolejny rok z rzedu to juz trzeci mamy bardzo przewidywalny rezultat main eventu wrestlemanii.

Kiedy Rock walczyl z Cena oczywiste bylo ze przegra bo Hollywood. Rok temu dwie walki Bryana na jednej wuemce nie pozostawialy zludzen. Teraz mamy odchodzacego Brocka i nie zdeponowana walizke. Jak to sie tak skonczy jak wychodzi z rownania to chyba bede zawiedziony.

Roman Reigns nie jest tym gosciem którego WWE szuka. He is not the guy. Dodatkowo ta burza (blizzard ) dopelnila czare goryczy. Wczesniej dwie rzeczy. Najpierw publika i jej reakcja we want Rusev. Potem The Rock ktory mial byc balsamem na serca fanow po stracie Bryana i Zigglera. Co nie zadzialalo a w moim odczucie doprowadzilo do kradziezy spotlightu.

Ktos kto wygrywa RR i mysli o pokonaniu Lesnara w obecnej formie nie moze byc dopompowywany takim Rockiem czy kim innym. Jesli decyduje sie na taki wybor topowego gracza to musze byc pewny ze on jest gotowy. Tak jak Bryan. On bylo gotowy.

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

Jedyna niewiadoma co daje jeszcze jakies emocje to ta walizka. Romkowi moze pomorze Rock na Wmce, co by na nastepnej doprowadzilo do walki Rock-Lesnar. Roman wygrywa ale zostaje obity po walce a walizka zostaje wykorzystana i pas przejmuje Black. Najlepszevrozwiazanie obecnie. Dochodzi do feudu miedzy niedawnymi tag partnerami. Za takim rozwiazaniem przemawia to ze w koncu predzej czy pozniej WWE zrobi wykorzystanoebwalizki na wmece a dwa Romus zbiera heat od publiki , trzeba go zrobic pokrzywdzonym i stworzyc mu skurwiela do feudu, idealna sytuacja.
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Jeżeli Seth ma zainkasować walizkę to lepiej żeby to zrobił przerywając walkę a nie atakując Romana po jego zwycięstwie. Pierwszy title-run trwający kilka minut tylko jeszcze bardziej by mu zaszkodził.

• Reputacja:   361

-Raven-, jeśli Shane McMahon mógł wygrać z Big Showem last man standing match korzystając z pomocy Testa, który zawiesił nieprzytomnego juniora na ramieniu kamery, to nie widzę przeszkód, aby podczas RR Show i Kane wnieśli Rollinsa na ring :D Myk z oszukanym losowaniem też byłby dobry ;)

Negatyvny – jak już popadamy w taką uber-fantazję, że Authority mogą wszystko, to po co mieliby wciskać Rollinsa do Turnieju RR, kiedy mogliby np. odebrać pas Lesnarowi powołując się na jakiś „zapis z dupy”, że za mało razy w ciągu roku bronił tytułu :D, a walkę o nowego mistrza rozpisać pomiędzy Rollinsem i Hornswoggle’em (w ramach dawania równych szans wszystkim)? :twisted: Można? Można!

To tylko wrestling, nie doszukuj się tu na siłę 100% logiki i realizmu.

Nie podoba mi sie ze kolejny rok z rzedu to juz trzeci mamy bardzo przewidywalny rezultat main eventu wrestlemanii.

Kiedy Rock walczyl z Cena oczywiste bylo ze przegra bo Hollywood.

sixter – marnujesz się stary, rzuć robotę i graj w totka, bo szóstkę masz jak w banku, skoro bez pudła potrafiłeś przewidzieć, ze w pierwszym starciu Ceny z Rockiem (na WM), Jasiek będzie jobował (gdzie 99% userów uważało, że to debilne starcie, bo Rock – jako „gość w WWE” – nie ma szans pojechać Jacha z pasa).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Właściwie wszystko o tegorocznym Rojal Ramblerze powiedziano, więc podzielę się jedynie drobną refleksją odnośnie pojedynku o pas WWE WHC. Nie wiem jak wy, ale moim zdaniem z tego starcia najbardziej poszkodowany wyszedł...Cena. A dokładniej jego finisher. Przez te wszystkie wojny z Lesnarem jego AA straciło dawny impact. Tutaj wymierzył Lesnarowi podajże 4 AA, z czego trzy jedno po drugim. I moim zdaniem postać Ceny poważnie ucierpiała. Natomiast poważnie wzmocniono Rollinsa. Bo dopiero po jego akcjach Bestia była, hmmm, zneutralizowana.
Szaleństwo to metoda, to geniusz.

Ucierpią to dopiero kolejni rywale Ceny, którzy po tym AA będą padali jak nieżywi... zabije w ten sposób Jasiek jakiegoś Harpera, Cesaro czy innego Miza i siła finishera wróci 8-) Zresztą zawsze można mówić, że to Brock - gość, który odkopałby i po przyjęciu serii z kałacha na klatę...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg