Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Royal Rumble 2015 - dyskusja, zapowiedź, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Kim jest Sheamus, że ma walczyć z Bryanem?

A kim był Sheamus, że walczył z Bryanem kilka lat temu na WrestleManii? Wtedy był nikim, tak samo jak Danielson, a teraz ich pozycja w federacji wzrosła tak, że mogliby spokojnie Main Eventować najważniejszą galę roku i nikt nie miałby o to pretensji.

6774900356019a1789f59a.jpg

• Odpowiedzi 584
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• STO

29

• Młody Zgred

28

• PeDoWu

27

• Rebellion

24

Top użytkownicy w tym temacie

Kolesiem na łyso wygolonym (tak zakładam) który kantem eliminuje Bryana w ostatnich chwilach RR matchu zabierając mu wygraną. :twisted:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Zastanawiam się tylko, czy WWE pójdzie za historią gościa, który zrobił wszystko, żeby dostać się do pasa, potem za szybko go stracił, a teraz ponownie staje przed ogromną przeszkodą, jaką jest niszczyciel Lesnar. Dawid vs Goliat. Normalnie opowiadałbym się za taką opcją całym sercem, gdyby nie to, że Bryan miał już swój "WrestleMania Moment". Dostanie go drugi raz z rzędu? Twice in a Lifetime? :wink: Romanowi zaszkodziła ta kontuzja.

Nie nie dostanie,nie ma tak dobrze :).2 razy z rzedu Main Event WM'ki to raczej niemozliwe.Ja tam liczę ze jednak ktos "niespodziewany" wygra.Choć jestem niemal pewien tego ze po zakonczeniu Rumble Matchu Cole dostanie orgazmu i rozbrzmieja słowa:"Reigns is going to Wrestlemania"...

[ Dodano: 2015-01-25, 21:35 ]

3 krotnym mistrzem WWE ,gosciem którego z racji sympatii Trypla nigdy nie można skreślać...

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg

Sheamus to ktoś kto może Danielsonowi buty czyścić. Ale poza tym jest to pushowany przez Triple H koksu z rozpoznawalną mordą, z killerskim finisherem (patrz: match z Bryanem na WM28), zwycięzca Royal Rumble w 2012 roku, dwukrotny WWE champ i raz WHC champ. Człowiek, który irytuje jako face i jako heel (zatem w tej drugiej roli się sprawdza), człowiek, który poziomem wypromowania nie ustępuje innym potencjalnym przeciwnikom Bryana (zakładamy, że Triple H oraz Lesnar są już zajęci). Oczywiście, nie każdemu musi się ten mój fantasy booking podobać. Jedni chcieliby Bryan vs. Ambrose, czy inne tam walki. Mi jednak morda się uśmiecha na myśl o pojedynku pomiędzy wrestlerem, któremu markuję na maksa, a wrestlerem, którego nie dzierżę. Chodzi o emocje. Jak Bryan wygra RR match, to zajebiście. Niech będzie Dawid vs. Goliat. Ale ja jednak zakładam, że nie wygra i kminię sobie w tym momencie: to z kim ma bić się Bryan?

14453752125651e0a536c69.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

A kim był Sheamus, że walczył z Bryanem kilka lat temu na WrestleManii? Wtedy był nikim, tak samo jak Danielson, a teraz ich pozycja w federacji wzrosła tak, że mogliby spokojnie Main Eventować najważniejszą galę roku i nikt nie miałby o to pretensji.

Sorki, ale nie zgodzę się, że Sheamus był wtedy nikim, bo już był po reignie jako WWE Champion ;) Co do tego czy Bryan vs Sheamus mogłoby być obecnie main eventem jakiejkolwiek gali też bym dyskutował, bo rudy jednak nie ma tak mocnej pozycji jak te trzy, cztery lata temu.

Myślę, że walka Bryana z Rollinsem mogłaby być dobra na WMce. Mnie ciekawi co z Ceną. Jeżeli na WMce ma walczyć z Rusevem to albo dzisiaj w nocy powinien się zacząć ich feud albo na Fast Lane. Ewentualnie na Jaśka mógłby iść Ambrose po heel turnie i to wypromowałoby Deana, by później pokręcił się trochę wokół głównego pasa.

• Reputacja:   61
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

A kim był Sheamus, że walczył z Bryanem kilka lat temu na WrestleManii?

Coś mnie się wydaje, że wtedy to jednak Szajba był znacznie wyżej w hierarchii aniżeli Danielson. Raczej mało kto się spodziewał, że Bryan wytrwa wtedy z pasem do wm, ba chyba nawet była grupka takich osób, która Bryana z pasem whc nigdy nie widziała.

163870508457e2d890447a3.jpg

• Urządzenie:  Android

Naprawdę? Sheamusa który od połączenia pasów nie tykał się ME porównujecie pozycją do Triple H i Lesnara? Przecież ostatnimi czasy on biegał z pasem US, najsłabszym trofeum WWE i nie miał żadnego ciekawego feudu od walk z Triple H.

W typerze postawiłem na Reingsa, ale mam przeczucie, ze to Bryan zgarnie zwycięstwo. Jezeli tak jednak nie bedzie, to powinien zostać wyeliminowany przez Sheamusa. Moze w jakis brutalny sposob, mozna by wykorzystać story, ze niby przed rudego odnowiła sie kontuzja Danielsona. Wtedy szajbus na pewno bardzo szybko zgarnalby heat. Na fast lane mógłby dostać jeszcze jakiegoś face'a do obicia, by na WrestleManii polec w walce z Bryanem.

Cena natomiast powinien dostać Ruseva, koniec kropka.

It's coming...

Royal Rumble prawie zawsze(były dwa-trzy wyjątki) jest Main Eventem, czyli pojedynkiem kończącym początek Drogi do Wrestlemanii.

• Reputacja:   6

Wybaczcie za jeszcze jeden lekki off, no ale to pytanie ma zaważyć nad tym czy warto zarywać nocke :twisted: :twisted:

Wiadomo który w kolejności będzie RRM?

@również wygasa

Royal Rumble prawie zawsze(były dwa-trzy wyjątki) jest Main Eventem, czyli pojedynkiem kończącym początek Drogi do Wrestlemanii.

Niby tak, ale jeżeli Seth nie pieprznął głupoty w trakcie jednego z RAW to Main Eventem może być Triple Threat o WWE WHC ;) Wtedy RR Match byłby pewnie przed walką wieczoru.

Gdyby to co mówisz Gierobak się sprawdziło to już pierwszy minus gali. Ja jednak wierzę, że dadzą Reignsowi ten triumf w Main Evencie.... Wiele na to wskazuje, że Lesnar również obroni pas, więc to by nie miało sensu.

Przeważnie RR Match był przedostatnią walką, tylko dlatego, że na tej gali odbyła się rzecz jeszcze ważniejsza, jak np. zdobycie pasa WWE przez The Rocka w 2013. Dla mnie wygranie pasa przez Lesnara/Cenę/Rollinsa to nie rzecz niewiarygodnie ważna, czy coś w tym stylu.

Im bliżej RR, tym bardziej zmienia się moje myślenie i Roman z głównego faworyta spada jednego z faworytów.

Magia forumka i ogólnie IWC - najpierw wmówili, że Roman to mega pewniak, a teraz Cię od tego skutecznie odciągają :D

Cały czas mam nadzieję, że zarząd pamięta reakcje na ubiegłoroczne Royal Rumble i tym razem dostaniemy coś, czego się nie spodziewamy, a fani naskrobali już tyle ewentualnych scenariuszy, że opcja "Lesnar pinuje Rollinsa i zachowuje pas + Romek wygrywa RR match" wydaje mi się najmniej prawdopodobna, a plotki o Rocku grasującym po Pensylwanii już zupełnie wyprały mi mózg.

Tak pół żartem-pół serio - ktoś wcześniej podrzucił motyw, gdzie wujek Dwayne bierze udział w eliminacji Romana i toczy z nim pokoleniową walkę na WM - mimo problemów typu "Rock go zje i wysra na mikrofonie" czy "kto będzie heelem?", mówię - szatap end tejk maj many - jedna z nielicznych opcji biorących pod uwagę Romka, która by mnie zaciekawiła :D

Poza w/w Reignsem nie bardzo widzę logicznego kandydata do wygrania RR matchu - czy Ortonowi starczy pokładów energii, by kolejny raz zbudować z niego czołowego face'a, który będzie realnym zagrożeniem dla Brocka? Nie sądzę. Zwycięstwo Bryana oczywiście by mnie ucieszyło, ale z tyłu głowy pozostanie myśl, że on już swoj epicki moment na WM miał. Storylajnowo rzeczywiście pasowałby Ziggler, ale jakby on wyglądał przy Brocku :D Jest jeden zawodnik, którego wygrana autentycznie by mnie zadowoliła - Ambrose - a jego porażki z Wyattem to "zasłona dymna" przed wielkim wielkim wybuchem w postaci wygranej :). Zasługuje na shota bardziej, niż Romek, ale szanse ma raczej takie jak Ziggy.

Co do sprawy Daniela, to liczbę wymienionych wcześniej potencjalnych rywali ograniczę do minimum:

Rusev - jeśli mamy sukcesywnie zwiększać heat na jego postać, to byłby idealnym kandydatem do zestawienia, a nawet podłożenia mu Bryana.

Rollins - opcja w razie rezygnacji z jego programu z Ortonem, Bryan w końcu też jest mocno przeciw Authority, mój osobisty dream match

Ambrose - tylko na jakiej podstawie? Ambrose przechodzi turn i dołącza do Authority, bo widzi, jak dobrze powodzi się jego ziomkowi z Shield? Szkoda marnować reakcji, jaką obecnie zbiera.

Sheamus - rok temu wydawał mi się dobrą opcją, dziś będę narzekał, ale jak się nie ma co się lubi..

Nie mniejsze emocje wzbudza u mnie sprawa pasa mistrzowskiego - jestem bardzo przeciwny zdejmowania go z barków Lesnara, jedyne "zagrożenie" widzę w inkasacji walizki, co też wydaje mi się mało prawdopodobne (chyba, że oryginalnym zwycięzcą pojedynku będzie Cena).

Swoją drogą ten kontrakt MitB to świetna karta przetargowa dla WWE, którą zostawiłbym na Wrestlemanię - przyjmijmy, że zgodnie z planem na RR wygrywają Lesnar i Reigns. Jeśli Romek się sprzeda i w main evencie WMki będzie dopingowany niczym Bryan, dajmy mu tytuł, a chwilę potem przerzućmy na kasującego w ostatniej chwili Rollinsa - nie każda WM musi się kończyć po myśli fanów. Natomiast gdyby Roman w drodze do Wrestlemanii zbierał reakcję podobną do Batisty (lub po prostu nie taką, jak sobie WWE wyobraża), budujmy w międzyczasie Rollinsa na cichego bohatera, który na koniec wpadnie w stylu Zigglera z przed dwóch lat i załatwi mistrza.

Reszta starć idealna, by zająć się wszystkim, tylko nie wrestlingiem - Usowie powinni obronić, Ascension wygrają, albo zostaną pogrzebani, tag team match div idealny, by podłożyć mistrzynię i zbudwac nową pretendentkę (a raczej dwie).

Domyślam się, że powyższy post może być cięzszy do ogarnięcia, niż właśnie trwający mecz w Walencji (o ile ktokolwiek go przeczyta w całości ;)), a była to gdzieś 1/10 przemyśleń, które chodzą mi własnie po głowie :D

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Daniel Bryan na ostatniej Wrestlemanii sam rozwalił Triple H-a, Batiste i Randy'ego Ortona i jako, że nie było go przez rok, jego pozycja wcale nie osłabła. W tym czasie Sheamus bujał się z jakimiś leszczami typu Miz, Cesaro, czy Christian. Rozumiem ich walkę na jakimś zwyklym PPV, ale nie na Wm-ce. Wiem, że Sheamus ma pozycje, dzięki której zawsze można go wrzucić gdzieś do ME, ale w takiej walce z Bryanem, on po prostu musiałby przegrać, a ja nie lubię przewidywalności.

• Reputacja:   3

Wybaczcie, ale nie kupiłbym teraz Ambrose'a jako heela. Po prostu podoba się jego unikalny styl face'owania i gimmick outsidera-wyjebkowicza. Ktoś wcześniej wspomniał, że mógłby feudować z Danielem po turnie i przejściu do Authority. Akurat Dean to ostatnia osoba jaką chciałbym widzieć w stajni Huntera, bo po prostu tam - ani gimmickowo, ani wizualnie - nie pasuje.

Co do potencjalnych rywali Bryana na WM (o ile nie wygra RR Matchu) to widzę tylko dwóch kandydatów - Sheamus lub Chris Jericho. Rudy wraca podczas turnieju jako wciąż "gorący face", pomaga Dragonowi wyeliminować kilku marnych midcarderów, celebrują ku uciesze fanów, po czym nagle Irlandczyk sprzedaje naszemu bohaterowi Brogue Kicka wyrzucając go z ringu. Automatycznie przechodzi heel turn, staję się znienawidzony przez fanów, a na Raw jeszcze się okazuję, że działał na zlecenie Authority. Pasowałby tam jako ulubieniec Huntera. Do tego dodajmy jeszcze historię z WM 28. Podobnie mogłaby wyglądać sytuacja z Jericho, tyle, że tutaj nie mieszałbym już Korporacji. To po prostu dwóch świetnych, charyzmatycznych wrestlerów między którymi jest chemia i mogłoby z tego wyjść coś bardzo dobrego. Szczególne, że w realu obydwoje zawsze chcieli mieć ze sobą program W obydwu przypadkach wygrana należałaby się Smokowi.

Uwielbiam ostatnie godziny przed Royal Rumble, jak co roku wszystko zmienia się niczym w boliwijskiej telenoweli, ale opcja Rock vs Reigns to jest coś co kupuje w ciemno.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.