Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Royal Rumble 2015 - dyskusja, zapowiedź, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

kołek, masz rację - trochę zapomniałem o tym, że to Roman ma być najbardziej promowany z całej trójki, ale z drugiej strony, jakiś czas temu pojawiały się informacje, że Hunter widzi Rollinsa jako następcę Edge'a, więc nie zdziwiłoby mnie bardzo, gdyby wykorzystał walizkę na Lesnarze, oczywiście mocno obitym.

Poza tym, jeśli na WM zobaczymy starcie Reignsa z Lesnarem, to Rollins prawdopodobnie wykorzysta walizkę na Romku. Utrata pasa tej samej nocy, której się go zdobyło (lub następnej) nie brzmi zbyt mocarnie i przypomina mi panowanie Rey'a Mysterio trzy latatemu, gdy stracił pas na tej samej gali, co go wygrał. Chyba, że WWE zamierza wstrzymać cash-in Rollinsa do ostatniej chwili i dać Romkowi nacieszyć się pasem.

Niezależnie od scenariusza Rollins zyska wiele, bo nie sądzę by, tak jak Cena, przegrał w momencie wykorzystania walizki. Żal trochę, że ten najbardziej charyzmatyczny i najlepszy za mikrofonem z całego the Shield jest najdalej od pasa.

14258523465499f40071f7b.jpg

• Odpowiedzi 584
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• STO

29

• Młody Zgred

28

• PeDoWu

27

• Rebellion

24

Top użytkownicy w tym temacie

Rebellion A nie wydaje ci się, że to wszystko zbyt pięknie wygląda? Rollins, Romek wszystko zyskają, a Ambrose? To taka cicha myszka najlepszą robotę odpierdala ma gadanego za mikrofonem walki całkiem dobre wykręca pełno różnych akcji spotów, a najmniej z tego ma. Z tego co czytałem, to ma być drugim czołowym Baby Face'em po Romanie. Ciekawe co z tego wyjdzie. Każdy z nas tutaj wie, że to Romek pierwszy zgarnie pas, ale, kto będzie szybszy Rollins, Ambrose? Pewnie Rollins, bo to on ma walizkę i najwięcej do powiedzenia w tej kwestii. Mi się wydaję, że wykorzysta ją tuż po WrestleManii 31 podczas RAW, żeby Romek blado nie wypadł wśród fanów i żeby go jakoś kupili jako czołowego Baby Face'a.
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Jeśli Reigns nie wygra tego Royal Rumble to tutaj rozpoczynają sie większe spekulacje, na pewno nie będzie to Cena który umoczy na RR 3 raz z Brockiem albo ewentualnie zdobedzie pas. Zostaje więc kilka innych możliwości : Dolph Ziggler, Dean Ambrose, Seth Rollins albo Ryback. Tutaj pozostaje problem, owszem każdy z tej czwórki jest dobrze wypromowany. Ale Seth jest heelem i do tego ma walizkę więc wypada jako pierwszy. Ryback ma ponoć mieć uciety push, więc kto wie. Newsy mówią ewentualnie o Deanie, tylko że to było by dość dziwne. Jest jeszcze Ziggler który ostatnio przyjmuje wszystko na PPV i nie mozna go pokonać. Mimo to według mnie jest on troche aktualnie za krótki na Brocka. Dlatego sądzę że jednak Reigns to wygra z palcem w dupie.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

kołek, Bardzo możliwe, że Rollins wykorzysta walizkę na RAW po WM, ale dla mnie takie jednodniowe panowanie Romana jest, jak już pisałem, trochę bez sensu. Jeśli ma być czołowym facem federacji, niech dostanie pas przynajmniej na jedno PPV. Wiem, że na pewno nie byłoby to jego jedyne panowanie i z pewnością w czasie feudu z Rollinsem odebrałby mu jeszcze pas, ale z kolei czy warto dawać pas na tak krótko Rollinsowi - cały rok chłop biega z walizką, to powinien mieć ten pas trochę dłużej niż jeden feud.

Jeśli chodzi o Ambrose'a, to jestem pewien, że on sobie poradzi, co już udowadnia. Jedyne czego mu brakuje, żeby Vince i Hunter widzieli w nim gościa, który może pociągnąć federację na swoich barkach, to rozmiar.

• Reputacja:   361

Panowie, do Sylwestra jeszcze trochę czasu, a Wy już zaczęliście chlać? Ziggler pokonujący Lesnara? :shock: Really? To już prędzej uwierzyłbym w powrót Santino Marelli, na walkę ze Stingiem, którą to "Włoch" wygra w squashu :D Po to tak kurewsko promowali Brocka żeby wypromować na nim następcę/zastępcę (niepotrzebne skreślić) Jaśka i nie jobną go komuś, kogo może i kochają fani, ale kto nie potrafi trzymać mordy w kubeł i za dużo pyszczy na portalach społecznościowych oraz często bywa politycznie niepoprawny (i piszę to jako jego duży fan). Dolph może i kiedyś ponownie doczłapie się do Złota (ale tylko tak jak Danielson, jeżeli Fani go będą nadal tak promować), ale na pewno nie podłożą mu takiej promocyjnej bomby, jaką jest obecnie Brock.

Swoją drogą, nie zdziwcie się jeżeli na RR wygra z Lesnarem Cena (taaak, wiem - debilizm pierwszej wody). Podobno takie są plany, jeżeli Brock zdecydowałby się nie przedłużać kontraktu z WWE i iść do UFC. Wtedy na WrestleManii Cena czysto jobnie Romkowi i będziemy mieli zmianę warty.

Na chwilę obecną, Romek musiałby się chyba dobierać do wnuczek Vince'a... wróć...[PG Raven ver. 2.0] Romek musiałby się chyba dobierać do cygar Vince'a [/PG Raven ver. 2.0], żeby nie wygrał Royal Rumble i nie main eventował WrestleManii. Zmienić się może to, kogo mu tam jobną, ale na chwilę obecną - nie ma żadnej opcji "b", jakkolwiek Ambroży by się nie widział Zarządowi.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1

-Raven-, federacja miała wypromować na Brocku nową gwiazdę, ale nie jestem pewien czy opłaca Roman Reigns wytrzyma to napięcie. Ziggler co by nie mówić wyeliminowal w najważniejszej walce półrocza Ruseva, Harpera, Kane'a oraz Rollinsa. Przed SS także bym nie mógł uwierzyć że on to zrobi, ale zrobił. Oczywiscie jego szanse na wygraną w RR Matchu wynoszą 1-2 % ale to zawsze coś w aktualnych czasach. Wiadomo że to są tylko luźne dygresje, tylko że chyba od tego jest ta dyskusja :)

Zwycięstwo Ceny nad Brockiem także jest możliwe, a wtedy Ziggler czy Ambrose to są możliwości na starcie z Johnem na WM

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

-Raven-, federacja miała wypromować na Brocku nową gwiazdę, ale nie jestem pewien czy opłaca Roman Reigns wytrzyma to napięcie. Ziggler co by nie mówić wyeliminowal w najważniejszej walce półrocza Ruseva, Harpera, Kane'a oraz Rollinsa. Przed SS także bym nie mógł uwierzyć że on to zrobi, ale zrobił. Oczywiscie jego szanse na wygraną w RR Matchu wynoszą 1-2 % ale to zawsze coś w aktualnych czasach. Wiadomo że to są tylko luźne dygresje, tylko że chyba od tego jest ta dyskusja :)

Zwycięstwo Ceny nad Brockiem także jest możliwe, a wtedy Ziggler czy Ambrose to są możliwości na starcie z Johnem na WM

Lubię takich ludzi jak Ty, czy kołek, bo dzięki Wam kursy na Reignsa są wyższe i więcej kasy można za darmo zgarnąć. Raven idealnie podsumował i naprawdę nie wiem jak można temu zaprzeczać, od zeszłej WMki wiadomo jaki będzie main event kolejnej a teraz ktoś wyskakuje z Zigglerem, tylko przez fakt, że na SS WWE zrobiło dzień dziecka żeby się przypodobać fanom. No ludzie.

Btw.

Ziggler co by nie mówić wyeliminowal w najważniejszej walce półrocza Ruseva, Harpera, Kane'a oraz Rollinsa.

No to faktycznie wielkie tuzy, prawie jak Taker, Cena, Cena i Cena.

-Raven-, Jeszcze raz się powtórzę, a właściwie zacytuję samego siebie:

a w tym czasie Dolph wykonuje mu Superkick, Zig Zag i jest po wszystkim. - To tylko fantasy booking, ale na pewno publika by oszalała.

Jak sam pewnie widzisz nie jest to pisane na poważnie, więc nie wiem czemu to tak traktujesz. To, że Ziggler nie ma szans na main eventowanie WM i walkę z Lesnarem, a tym bardziej poskładanie go jest oczywiste, co jednak nie zmienia faktu, że (chyba :?: ) możemy pogdybać na ten temat.

Osobiście też sądzę, że w obecnych warunkach Dolph powinien się cieszyć, że jeszcze jest w mid-cardzie (a nawet czasem zdarza mu się wygrać mecz w sytuacji 3vs1), a nie musi szukać nowej pracy przez swoje gadanie.

Mimo tego, że jestem świadom, iż scenariusze pisane przeze mnie są dość irracjonalne, to już tak mam, że lubię czasami puścić wodze fantazji, więc złap trochę dystansu do tego co piszę :)

Wygrana Ceny z Lesnarem nie jest w cale takim głupim pomysłem - na WM dostalibyśmy zakończenie pewnej "ery" w meczu Reigns vs Cena.

Wy tak na serio, czy ciśniecie prowo? :D Przecież, gdyby mieli jakieś plany dotyczące Dolpha, to nie dawaliby mu tego pasa IC. Kolejnym po Romku faworytem do wyygrania RR Matchu jest oczywiście Daniel Bryan, a następnie...Umarlak i jego rewanż na WM-ce, po którym zakończyłby karierę, ale w to też nie wierzę. Dlaczego Bryan? Bo to druga, zaraz po Brocku, najmocniejsza postać w WWE (przypomnijcie sobie ostatnią Wrestlemanie). Orton w tym roku niemal wszystko przegrywał, to gdzie mu do walki z Lesnarem. Tutaj wygrana Reignsa jest o wiele bardziej oczywista, niż Batisty w zeszłym roku (właśnie, ktoś coś o nim wie? kiedy ma wrócić? przydałby się w sumię).

Ktoś coś pisał o gabarytach Ambrose'a, więc przypominam, że CM Punk, także nie jest potworem, a był dla Lesnara bardzo wiarygodnym przeciwnikiem :grin:

Tak sobie myślę, że poszerzył nam się trochę ostatnio Main Event i ciekawe jak pomieszczą największe gwiazdy na WM-ce, biorąc pod uwagę ewentualny występ Undertakera, Triple H-a i Stinga. No, ale z takich problemów, to akurat trzeba się cieszyć :)

Wy tak na serio, czy ciśniecie prowo? :D

Cóż, ani to na serio, ani prowokacja, ot taki skok wgłąb mojej wyobraźni. :D

Ja sobie nie wyobrażam występu, a tym bardziej zwycięstwa Deadmana w RR, z resztą na ostatnich zdjęciach wyglądał jakby mógł z ringu wyrzucić co najwyżej El Torito. :twisted:

Bryan? Ok, z tym się zgadzam, ale chciałbym, aby Rollins wykorzystał na nim walizkę, bo drugie zdobycie pasa przez Daniela na WM nie przypadłoby mi do gustu - co za dużo, to nie zdrowo.

Orton, gdyby wrócił na RR mógłby dostać sporą pozytywną reakcję od publiki. To, że jest nieobecny od paru tygodni, pozwoliłoby mu zacząć z czystym kontem, a nie oszukujmy się - Orton to marka sama w sobie i nie potrzeba go promować tak bardzo jak Romka. Dodatkowo Randy podczas swojej nieobecności kręcił film, który WWE pewnie będzie chciało promować. Oczywiście jeszcze raz podkreślam: Najbardziej prawdopodobnym zwycięzcą Royal Rumble 2015 jest [werble]...Roman Reigns [/werble]

Jeśli chodzi o gabaryty Deana, to pisałem, że on spokojnie się obroni przed spadkiem w karcie, dzięki charyźmie, gdyż jego rozmiar nie mieści się w kanonach ideału według WWE.

Co do DeadMana, to ja też wolałbym go już nie oglądać w ringu (tylko niech mu zrobią jakieś ciekawe pożegnanie), ale to miałoby jakiś tam sens, bo mówi się, że ma wystąpić na Wrestlemanii. Oczywiście daje na to jakieś 0.1% szans, czyli i tak więcej niż Zigglerowi, bo on ma dokładne takie same szanse na zwycięstwo jak ja - 0%.

Występ Takera na WM - Jestem na tak, wygrana RR - jestem na nie

Pożegnanie muszą mu jakieś zrobić, ale według mnie nie powinna to być walka - streak zakończony, nie ma o co walczyć. Najlepszą formą byłby chyba speech, albo jakiś segment w ringu (bez walki) - tylko z kim - Sting?

Szanse Zigglera jakieś tam są, ale tylko w teorii - gdyby przypadkiem pozostałych 29 zawodników jakoś się wyeliminowało... who knows? :D

Jak dla mnie oprócz Reignsa może wygrać tylko Orton, albo Ambrose, z czego to ten drugi ma raczej większe szanse, ale oboje mogli by poskładać Brocka, i było by to w 100% do kupienia w obu przypadkach. Orton, to Orton, sam jego gimmick budowany przez tyle lat pozwalał by na pokonanie Lesnara, pytanie, czy w ogóle miało by to sens? Według nas, marków, pokonanie Lesnara ma namaścić nową twarz fedki. Aczkolwiek, by to nie WWE, więc wszystko jest możliwe. Ambrose to kompletny świr, i mu też gimmick pozwala na pojechanie Brocka, sam mówił w wielu segmentach, że chce tylko walczyć, i kompletnie nie obchodzą go jego własne obrażenia. No ale czy typ, który co prawda jest genialny pod każdym względem, i jest cholernie over z publiką, ale jednak moczy właściwie wszystko co jest do wygrania ma jakiekolwiek szanse na wygranie RR? Ja bym markował jak pojebany, i wybaczył dablju inne, głupie wpadki. Tylko oby to nie był Reigns, bo o ile przekonuje się do niego coraz bardziej, to pisanie, że to ma być twarz fedki, to kompletny żart. Za wcześnie, i to o pare dobrych lat.

Z tym Reignsem nie nakreślajmy przyszłości tak bardzo. Sytuacja wygląda tak, że na tą chwile WWE ma zamiar zrobić coś czego nie robiła od lat... Stworzyć Face'a na lata więc to dla nich samych będzie to duże wydarzenie, strach (związany z niepewnością) i moim zdaniem do samego RR' będą się nad tym Romkiem głowić bo wszystko zależy od tego jak do końca stycznia utrzyma się reakcja na Romka i czy coraz częstsze hejty w jego strone się nie rozwiną... Nie wierze, że wygra on RR (w planie ma wtedy pokonać Lesnara) i usłyszymy buczenie dlatego poczekajmy jeszcze trochę z tym "pewnym Romanem".

Nie zdziwie się jak na RR' Roman będzie wszystkich niszczył i ta jego wygrana będzie już niemal pewna ... Gdy pojawi się jakiś heel z dupy (Rusev?) i go kantem wyrzuci - gotowa walka na WM, a Lesnar zawalczy z Ortonem który wygra RR. Bellllieee Datt!!!

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

A moim zdaniem Bryan byłby najbezpieczniejszą opcją, patrząc z perspektywy Vinca. Jest na tyle wypromowany by wszyscy kupili jego wygraną z Brockiem (tego brakuje Ortonowi i Ambrose'owi) i nie ma ryzyka, że fani go źle przyjmą (tego brakuje Reignsowi). Pozycja Lesnara jest tak mocna, że nawet takie postacie jak Cena, czy Orton trzeba trochę podpromować, przed walką z tym gościem. Ale i tak bym się cieszył, gdyby WWE nas jakoś zaskoczyło (Ambrose), lubię niespodzianki :D