Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Royal Rumble 2015 - dyskusja, zapowiedź, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE PPV - Royal Rumble

25 styczeń 2015

Wells Fargo Center

Filadelfia, Pensylwania

http://i.imgur.com/tIHamGI.jpg

The Final Chapter

Oficjalny utwór gali:

Karta:

http://i.imgur.com/ynCDxRt.jpg http://i.imgur.com/FiB1Hjx.jpg

30 - osobowy Royal Rumble match

(Roman Reigns, Daniel Bryan, Rusev, Bray Wyatt, Bad News Barrett,

Dean Ambrose, Stardust, Goldust, Big Show, Kane, The Miz, Damien Mizdow,

R-Truth, Dolph Ziggler, Ryback, Fandango, Luke Harper...)

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2015/01/20141215_LIGHT_Rumble_Match_HOME_triplethreat-logos.jpg

WWE World Heavyweight Championship:

Triple Threat match

Brock Lesnar © vs John Cena vs Seth Rollins

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2015/01/20150106_LIGHT_Rumble_Match_HOME_UsosMizDow.jpg

Tag Team Championship:

Tag Team match

The Usos © vs The Miz & Damien Mizdow

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2015/01/20141215_LIGHT_Rumble_Match_NattyPaige_Bellas_HP.jpg

Tag Team match

Paige & Natalya vs The Bella Twins

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2015/01/20141215_LIGHT_Rumble_Match_HOME_Kickoff.jpg

Tag Team match

The New Day vs The Masters of the WWE Universe & Adam Rose

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2015/01/20141215_LIGHT_Rumble_Match_HOME_NAO_Ascension.jpg

Tag Team match

The New Age Outlaws vs The Ascension

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Odpowiedzi 584
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• STO

29

• Młody Zgred

28

• PeDoWu

27

• Rebellion

24

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Widząc promo gali (jeśli można to tak nazwać) kompletnie nie czuć, że rozpoczyna się droga to największej gali roku. TO promo wygląda jak tania reklama bułek w Tesco (one są czasem zabawne) lub po prosu jak zapowiedź wykonana pod dzieci i rodzinki... ah no tak, przecież to głowni fani wuwue :)

71873036054fe0f048f170.jpg

RR, moja ulubiona gala roku, niestety, zwycięzca jest z góry wiadomy - Roman Reigns. Nawet nie wiadomo, kto inny w ogóle mógł by, a co dopiero miał by wygrać ten mecz. Wątpie, by przez te pare tygodni wypromowali kogokolwiek, by był choć cień szansy na to, że wygra Royal Rumble, nawet biorąc pod uwagę to, co zrobili z Rybackiem. Obecnie jest tak:

Reigns - 99%

Orton - 0.9%

Jakiś part timer porkoju Rocka, Stinga - 0.1%.

Emocje zerowe, czekamy na RAW.

http://imgup.pl/di/EBK4/20141214-rumble-match-reigns-light-r2.jpg

30 - osobowy Royal Rumble match

(Roman Reigns, ... )

W sumie to grafika tego RR Matchu nie musi być edytowana. Tak jest idealnie i zgodnie z realiami. Fajnie by było jakby było trochę więcej nazwisk, niż rok temu, kiedy był istny dramat.

Nie, Sting nie będzie w trzydziestce. Ale ogólnie to będzie.

Mam natomiast lekkie wątpliwości co do Lesnara - niby grubsze story, niby cały ten program Jaśminatora walczącego o "one more match" był w midcardzie, ale… Z drugiej strony wygrana Ceny nie byłaby taka bez sensu. To nierealne, ale z logicznego punktu widzenia jego wygrana jest dość realna. Sting na pewno pojawi się na Rumble, ale nie wiadomo w jakim charakterze. To jest na ten moment największa zagadka. W karcie na ten moment chcę jeszcze widzieć Zigglera w obronie pasa przeciw komuś dużemu, solidny opener. Ziggi zresztą miałby masę czasu odpocząć przez RR (w którym zapewne zostanie wyeliminowany na samym końcu przez Reignsa, ewentualnie czwarty od końca jeśli zostaną Reigns, Rollins i Ambrose). Swoją drogą taka finałowa trójka byłaby mega dobra, i naprawdę bym to chętnie zobaczył.

Zakończenie walki WWEWH Championship jest powtórką z NoC - Cena dominuje na koniec nad Lesnarem, atakuje go ktoś i mamy John def. Brock by DQ 2. Ja mam taki plan, by Paul zdecydował się przerwać pinfall z krzesłem, a gdy John pozbędzie się Heymana, z drugim pojawi się Lesnar i wykona mu F5 na nie, po czym jeszcze jedno i wyeliminuje go na Fast Lane, gdzie nie mam pomysłu na rywala dla niego, na WM z kolei mógłby zawalczyć w zapowiadanej walce Cena-Hogan... Hogan się dobiegał walki z Ceną, Cena też chyba na zapleczu powiedział że chętnie by zawalczył z taką legendą jaką jest Hogan. Brock by był wzmocniony przez eliminację Ceny, a Cena po prawie zdobyciu pasa po raz kolejny - dostał by urlop, a taki atak po rozkojarzeniu to też by nic nie stracił.

Brock pasa na FL nie będzie bronił, to jest jasne. Po to wycofali komorę by dać wolne temu panu w lutym.

Royal Rumble:

Tutaj wygrywa Reigns, aczkolwiek nie zgadzam się z:

jeśli zostaną Reigns, Rollins i Ambrose

Rollins ma walizkę, pasy są połączone, nie wystąpi w Royal Rumble Matchu. No chyba że na IC lub US by miał cashować :twisted:, a nie, miał na to ponad 1000 okazji, tak ta walizka nie działa :grin: Aczkolwiek pomysł Reignsa i Ambrose`a w ostatniej dwójce to fajny by był. Dean po zwycięstwie z Wyattem powinien wrócić do Rollinsa, by finalnie dowalić mu na Wrestlemanii. Rollins by wpadł na koniec i dał promo że wygranie RR nic im nie da. On był najlepszy w Shield, on wybrał właściwie, on wygrał najwięcej, wznosi walizkę, odchodzi. Match jest dokańczany normalnie. Reigns pokonuje Ambrose`a, a Ambrose na drugi dzień mówi że Rollins mu o sobie przypomniał, o tym co zrobił i o tym że Wyatt pozbawił go zemsty, teraz Wyatt pokonany, a Seth musi być czujny. Mamy program aż do WM, na FL kończy się Double Count-Out, na WM Ambrose kończy z Mr. MITB.

Jest szansa na ostatnią trójkę Shield jednak mała i nie zbyt fajna - Rollins przegrywa z Brockiem w ciągu najbliższych 39 dni tracąc walizkę, następnie wchodzi do RR. To już jednak wolimy udany cash. Ja zostaję przy cashu Rollinsa na Reignsie 24h po WM. Czemu nie na samej WM? Nie, chciałbym aby Reigns zakończył WMkę, zakończył ją długim ME wrestlemanii, wygranym, a nie po prostu... przegranym cashem. Jak dadzą Rollinsowi cashować na WM to będzie bullshit, a 24h później przynajmniej nie zostanie przyćmione przez inne wydarzenia z gali... bo na WM się dużo wydarzy, a na Raw po WM jakieś 10% tego co na największej gali roku.

PRZYPOMINAM ŻE TO TYLKO MOJA OPINIA, NIE MUSISZ SIĘ Z NIĄ ZGADZAĆ, ALE NIE HEJTUJ.

Jestem NML (Największy Młody Lew), Król NML - dowódca klubu Młode Lwy. Poniżej jego logo.

PS. Wrestling jest najlepszym sportem na świecie.

18945373915413674619ef9.jpg

Rollins ma walizkę, pasy są połączone, nie wystąpi w Royal Rumble Matchu. No chyba że na IC lub US by miał cashować :twisted:, a nie, miał na to ponad 1000 okazji, tak ta walizka nie działa :grin:

A to jakaś zasada ustalona w sposób nierozerwalny przez dablju, czy spekulacje? Jakoś nie widzę tu problemu z promami "jestem przyszłością wwe i jestem taki fajny że będę miał dwa shoty na lesnara podczas gdy reszta frajerów żadnego". Wiadomo że Rollins nie wygra bo to już zarezerwowane dla Romka, ale nie widzę problemu żeby w tym meczu wystąpił. Tym bardziej, że co on będzie na Rumble robił? Może Jericho dostanie, ale to i tak marny program. Markom nie takie rzeczy da się wciąć, jak Mr. MitB w RR.

Rollins ma walizkę, pasy są połączone, nie wystąpi w Royal Rumble Matchu. No chyba że na IC lub US by miał cashować :twisted:, a nie, miał na to ponad 1000 okazji, tak ta walizka nie działa :grin:

A to jakaś zasada ustalona w sposób nierozerwalny przez dablju, czy spekulacje? Jakoś nie widzę tu problemu z promami "jestem przyszłością wwe i jestem taki fajny że będę miał dwa shoty na lesnara podczas gdy reszta frajerów żadnego". Wiadomo że Rollins nie wygra bo to już zarezerwowane dla Romka, ale nie widzę problemu żeby w tym meczu wystąpił. Tym bardziej, że co on będzie na Rumble robił? Może Jericho dostanie, ale to i tak marny program. Markom nie takie rzeczy da się wciąć, jak Mr. MitB w RR.

No faktycznie nie pomyślałem o tym :) To w takim razie mam nadzieję na ostatnią trójkę i wzajemne obicie się Ambrose`a i Rollinsa na linach, a Reigns w takim razie by wykonał Double Clothesline pokazując byłym kumplom kto z Shield jest najlepszy. Liczę też że komentarz wspomni coś o Shield i nie przejdą od razu do nawalanki tylko przez pół minuty sobie postoją i wrogo na siebie popatrzą.

Reszta tak jak w poprzednim komentarzu.

Jestem NML (Największy Młody Lew), Król NML - dowódca klubu Młode Lwy. Poniżej jego logo.

PS. Wrestling jest najlepszym sportem na świecie.

18945373915413674619ef9.jpg

• Reputacja:   141
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Ciekawi mnie kto zawalczy o pas div. W 2014 to były głównie mocne walki typu: AJ vs Paige czy AJ vs Nikki (nie było złe). Szkoda by było na Royal Rumble zobaczyć np. Nikki vs Naomi...

Wie ktoś co z AJ? WWE chyba nic oficjalnie nie podało. Czy AJ odeszła czy jest na urlopie czy co? Jak ktoś coś wie to niech poda. Dzięki :)

Patrząc na to, co się dzieje w obecnym rosterze i w obecnym momencie w WWE. Stwierdzam, że Royal Rumble wygra ktoś z tej trójki Ziggler, Ambrose, Reigns. Co do Romana, to mi się wydaję, że jego wygrana w RR matchu to totalna zmyłka dla fanów WWE. Z góry już przesądzony wynik, że to on wygra ten match, więc nie ma żadnych emocji już od roku trąbią o tym, że ma być zwycięzcą, więc mi się wydaje, że to totalna zmyłka ze strony kreatywnych, jak i całego WWE przecież jak Reigns wygra RR, to fani wybuczą tą galę totalnie a Vince głupi nie jest nie chce za pewnie tej samej sytuacji jaka była z Batistą rok temu. Moim skromnym zdaniem to Ziggler zgarnie zwycięstwo pas straci na rzecz Harpera na RR to mu nie zaszkodzi wygraniu RR Matchu. Wpierdoli się z numerem 25 wybuchną wielkie emocje i nawet się nikt nie spodzieje i wygra RR Match. Dlaczego tak myślę? A spodziewał się ktoś tego, że to właśnie on będzie Super Bohaterem na SS? Wybronił swój Team przed Authority wypierdolił z procy jak mało kto. Rozkurwił całą stajnie Triple H'a wyemilinował samych ass kicker'ów Ruseva, Harpera itd. Pomyślcie, jeśli Ziggler'owi uda się wygrać RR Match, to wypierdoli sobie taką miodziastą promocję, że większość fanów spuścić się w gacie ze szczęścia, że blondyn wrócił na szczyt i to w taki sposób. W Obecnym momencie moim numerem jeden jest Ziggler zbyt dobra promocja jak przed RR. Kolejny gościu, to Dean Ambrose, który tak łatwo nie da się wyeliminować, więc go nie skreślam jego promocja też jest dość dziwna. W czynna wielkie bójki, ale przegrywa na Pay-Per-View. Dostał z cegłówki w łeb, Wyatt napierdalał jego głową o ścianę, prąd go popieścił na TLC więc co to dla niego 10 F5, czy 5 kimurów na Wm 31? Ważne, że pokona bestię i stanie się najpotężniejszym Ass Kickerem wśród rosteru :P to by było coś.
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Patrząc na to, co się dzieje w obecnym rosterze i w obecnym momencie w WWE. Stwierdzam, że Royal Rumble wygra ktoś z tej trójki Ziggler, Ambrose, Reigns. Co do Romana, to mi się wydaję, że jego wygrana w RR matchu to totalna zmyłka dla fanów WWE. Z góry już przesądzony wynik, że to on wygra ten match, więc nie ma żadnych emocji już od roku trąbią o tym, że ma być zwycięzcą, więc mi się wydaje, że to totalna zmyłka ze strony kreatywnych, jak i całego WWE przecież jak Reigns wygra RR, to fani wybuczą tą galę totalnie a Vince głupi nie jest nie chce za pewnie tej samej sytuacji jaka była z Batistą rok temu. Moim skromnym zdaniem to Ziggler zgarnie zwycięstwo pas straci na rzecz Harpera na RR to mu nie zaszkodzi wygraniu RR Matchu. Wpierdoli się z numerem 25 wybuchną wielkie emocje i nawet się nikt nie spodzieje i wygra RR Match. Dlaczego tak myślę? A spodziewał się ktoś tego, że to właśnie on będzie Super Bohaterem na SS? Wybronił swój Team przed Authority wypierdolił z procy jak mało kto. Rozkurwił całą stajnie Triple H'a wyemilinował samych ass kicker'ów Ruseva, Harpera itd. Pomyślcie, jeśli Ziggler'owi uda się wygrać RR Match, to wypierdoli sobie taką miodziastą promocję, że większość fanów spuścić się w gacie ze szczęścia, że blondyn wrócił na szczyt i to w taki sposób. W Obecnym momencie moim numerem jeden jest Ziggler zbyt dobra promocja jak przed RR. Kolejny gościu, to Dean Ambrose, który tak łatwo nie da się wyeliminować, więc go nie skreślam jego promocja też jest dość dziwna. W czynna wielkie bójki, ale przegrywa na Pay-Per-View. Dostał z cegłówki w łeb, Wyatt napierdalał jego głową o ścianę, prąd go popieścił na TLC więc co to dla niego 10 F5, czy 5 kimurów na Wm 31? Ważne, że pokona bestię i stanie się najpotężniejszym Ass Kickerem wśród rosteru :P to by było coś.

Łał ale fantazja... Już widzę jak Ziggler rozpierdala Lesnara! Skoro Cena nie dał mu rady to da Ziggler? Ciężko mi będzie uwierzyć w wiarygodny ME WM31 jeśli przeciwnikiem Lesnara nie będzie ktoś z dwójki Reigns lub Cena. Reigns zgodnie z planami choć nie zasłużenie, a Cena? Była by to jakaś tam historia po tym jak dostał ciężkie baty, odbudował się, oszukano go w kolejnych dwóch walkach z Brockiem (stawiam, że na RR też skończy się na DQ albo Count-out) i na WM wyjdzie jako wielki wygrany, o ile zostanie dopuszczony do RRM. Jeśli chodzi o Ambroesa to sorry, uwielbiam gościa, ale jego gabaraty nie pozwalają na wiarygodną walkę z Lesnarem.

72808822254bc0bb0ef609.jpg

Oczywiście chętnie bym zobaczył walkę moich ulubionych Wrestlerów czyt.Ziggler i Lesnar ,a potem na RAW Cash-In Rollinsa na Zigglerze ,ale szkoda ze to tylko pewnie nasze(moje) marzenia:).Mimo tego ze Dolpha MICSkille są na dużo wyższym poziomie niz Reignsa to i tak cięzko będzie mi uwierzyć w rywalizajce na mikrofonie na linii Ziggy-Heyman ,ale marzyć zawsze można i fajnie by było sie tak mile zaskoczyć po Royal Rumble .

Ale ciągle moi faworyci to:Reigns i Bryan ....

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg

Łał ale fantazja... Już widzę jak Ziggler rozpierdala Lesnara! Skoro Cena nie dał mu rady to da Ziggler? Ciężko mi będzie uwierzyć w wiarygodny ME WM31 jeśli przeciwnikiem Lesnara nie będzie ktoś z dwójki Reigns lub Cena. Reigns zgodnie z planami choć nie zasłużenie, a Cena? Była by to jakaś tam historia po tym jak dostał ciężkie baty, odbudował się, oszukano go w kolejnych dwóch walkach z Brockiem (stawiam, że na RR też skończy się na DQ albo Count-out) i na WM wyjdzie jako wielki wygrany, o ile zostanie dopuszczony do RRM. Jeśli chodzi o Ambroesa to sorry, uwielbiam gościa, ale jego gabaraty nie pozwalają na wiarygodną walkę z Lesnarem.

Jak fantazja człowieniu :) A kto to mówi, że Ziggler ma wygrać czysto? Przecież interwencja kogoś zewnątrz mogła, by być idealna. Nie tak dawno Undertaker pojawił się na plakatach Wm 31, więc interwencja umarlaka właśnie we walce Lesnar'a nie byłaby taka zła. Przecież Undertaker nie potrzebuje walczyć na samej WrestleManii przecież może kogoś zaatakować, po czym godnie może przejść na emeryturę. Trzeba kogoś w końcu wypromować, a Ziggler nadaje się na tego kogoś dzięki interwencji Stinga w SS Ziggler zyskał dużo w oczach fanów. Lesnar może go napieprzać na Wm 31 a wystarczy jedna interwencja Takera, żeby wszystko przegrał, a Ziggler zyskał, to samo tyczy się Ambrose :) Ważne są emocje.

Nie liczcie tak na tego Reigns'a i Regins'a jeszcze się okaże, że nie wygra :)

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Nie liczcie tak na tego Reigns'a i Regins'a jeszcze się okaże, że nie wygra

Co do Romana, to mi się wydaję, że jego wygrana w RR matchu to totalna zmyłka dla fanów WWE. Z góry już przesądzony wynik, że to on wygra ten match, więc nie ma żadnych emocji już od roku trąbią o tym, że ma być zwycięzcą

Nie no serio? Jakoś od dwóch lat WWE nie ma większego problemu z tym, że zwycięzcy RR Matchu są przewidywalni. Zarówno rok temu Batista jak i dwa lata temu Cena byli murowanymi faworytami do zwycięstwa, o których trąbiło się już co najmniej miesiąc przed RR, także nie widzę problemu by i w tym roku Rumble Match wygrała osoba, która od dłuższego czasu wymieniana jest jako główny faworyt.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Nie liczcie tak na tego Reigns'a i Regins'a jeszcze się okaże, że nie wygra

Nawet nie wiesz jak bym chciał żebyś miał rację, ale pamiętam forumową dyskusję rok temu. Dużo osób ( w tym ja ) twierdziło, że Batista nie wygra bo jest zbyt oczywisty... no i wygrał :roll: Moim zdaniem Romek zgarnie wygraną, nie zdziwi mnie nawet jak wbije jako pierwszy. No bo kto inny miałby iść na Brocka ? Kogo fani kupią ? Cena zostanie teraz odprawiony i dostanie kogoś innego a Dolph jest po prostu zbyt krótki na Bestię. Patrząc na to z perspektywy marka, skoro Lesnar tak miotał dużym Dżonem po ringu to co by się tam działo z malutkim Dolphem ? Oprócz Romana kandydatów jest niewielu. Jedyne 2 opcje które przychodzą mi do głowy to Undertaker i Daniel Bryan. Undertaker powróciłby żeby wziąć rewanż na Bestii a Bryan po prostu by wrócił, jako ten underdog. Oczywiście opcja z Danielem byłaby połączona z tym, że WWE ściemniało o kontuzji Daniela, ale w to wierzyć mi się nie chce. Podsumowując - Romanowi daję 99,5 % szans na wygraną, Takerowi 0,4 a Bryanowi 0,1 XD

1161423919541b3db89050d.jpg

Panowie umówmy się, przy obecnym pushu i planach jedynym prawidłowym kandydatem do zwycięstwa w RR jest Reigns. Ja tego nie chcę, Wy tego nie chcecie, nikt poza Dalbju tego nie chce, ale tak będzie. Bo:

1) RR musi zakończyć się shotem na pas WWE na WMce. Mamy jeden pas, jego posiadaczem jest Lesnar, a...

2) na Lesnara musi iść ktoś wiarygodny nie tylko w oczach fanów, ale i z jakimś marketingowym znaczeniem wizualnym, czyt. musi być wielki, fajnie by też było, gdyby jakiś magazyn nie wstydził się wrzucić jego twarzy na swoją okładkę.

3) ewentualne zwycięstwo czyni z niego nową twarz federacji.

WWE nie ma obecnie topowych zawodników baby-face'owych. Jest tylko Cena, Ambrose i spółka to tylko materiał na zawodników TOPowych i ludzie, którzy są over. Ale nikt nie da im najważniejszego pasa w federacji, bo to z automatu zamyka drogę tym, którzy są pewniakami. Skoro o Romanie mówi się praktycznie cały rok, to jest pewniakiem.

Bardzo, ale to bardzo zdziwiłoby mnie zwycięstwo kogokolwiek innego :D Powtórzę to, co powtarzam bardzo często: unifikacja pasów była porażką WWE. Nawet na głupim RR nie uświadczymy niespodzianki, bo jest tylko jeden główny pas i wiemy, kto będzie o niego walczył...