Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

CM Punk przemówił po raz pierwszy od zwolnienia z WWE!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W najnowszym "Art of Wrestling", czyli podcaście prowadzonym przez Colta Cabanę, CM Punk w końcu przemówił na temat okoliczności jego odejścia z WWE. Oto najważniejsze kwestie:

* Odszedł po Royal Rumble głównie z powodów zdrowotnych. Przez ostatnie miesiące w federacji pracował z połamanymi żebrami, wstr...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-cm-punk-przemowil-po-raz-pierwszy-od-zwolnienia.html
https://forum.wrestling.pl/topic/37494-cm-punk-przem%C3%B3wi%C5%82-po-raz-pierwszy-od-zwolnienia-z-wwe/

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

6

• PH93

5

• 2pac97shakur

5

• PeDoWu

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Zapewne trochę podkolorował historię, te łzy Vince'a to chyba przesada, ale ogółem - jeśli to prawda, to osoba Punka wygląda lepiej. Jego fani będą mieli argumenty, by go bronić :)

No nieźle. Wczoraj czytałem że ktoś napisałem że będzie gościem, programu Colta, ale niespodziewałem się że wszystko się już wyjaśni. Ciekawe jak teraz zareaguje WWE na słowa Brooksa, bo jeśli historia, którą opowiedział Punk jest prawdziwa to na WWE spadnie jakaś krytyka że wysyła zawodników w takim stanie na ring i live eventy. Ciekawe jak się poczuł Punk, gdy miał mieć ślub a dostał powiedomienie że zostaje zwolniony, ale jeśli to prawda to jestem trochę zdziwiony, bo zawiesili jednego z najlepszych zawodników w rosterze na okres Road To Wreslemania. Czekam jeszcze na pytania od fanów. Dzięki Sabinq za informację :)

na WWE spadnie jakaś krytyka że wysyła zawodników w takim stanie na ring i live eventy.

Myślisz, że Punk jest jedyny? Na 100% więcej zawodników występuje z róznymi urazami i kontuzjami (zwłaszcza ci najważniejsi). Ta informacja akurat mnie nic a nic nie zaskoczyła.

Myślisz, że Punk jest jedyny? Na 100% więcej zawodników występuje z róznymi urazami i kontuzjami (zwłaszcza ci najważniejsi). Ta informacja akurat mnie nic a nic nie zaskoczyła.

Napewno masz rację, lekko przegiąłem z tą krytyką, ale bądź co bądź to lekka przeginka

O wielomiesięcznym wchodzeniu na ring z kontuzjami mówili w ostatnim czasie choćby Ryback i R-Truth, nie jest to więc żadna sensacja... raczej specyfika zawodu.

• Reputacja:   228

Wg mnie, taka jest cena bycia main eventerem i trzepania grubej kasy w main streamie. Cena też dyma z licznymi kontuzjami, a zaciska zęby i nie chlipie. Jasne, że fedka nie chciała zrezygnować z jednej z najważniejszych postaci i to przed WrestleManią. Brooks się wypowiada jakby od wczoraj robił w tym biznesie, albo jakby liczył na to, że słuchacze nie wiedza jak to się kręci.

Narzekanie na Rybacka też jest słabe. Jeżeli Punk nie chciał być rozbijany przez koksów, to mógł dalej kisić w Indys i zarabiać kasę na poziomie Indys, a nie kosić miliony u Vince'a. W końcu życie to sztuka wyboru.

Jak dla mnie to Punk się wkopał tą wypowiedzią, sorry, ale to chyba lekarze/medycy WWE mają większą wiedze niż on na temat tego czy jest w stanie bezpiecznie zawalczyć w czasie RTWM czy też nie. A co do Rybacka, to trzeba być Stevie Wonderem by nie dostrzec tego, że Ryback to człowiek sterydziarz (z resztą który Giant nie jest w tym biznesie?... pewnie Polish) więc nie wiem kogo chciał zszokować, po za tym Cena jakoś chwalił Reeves'a a stoczył z nim więcej walk... komu wierzyć? :twisted:

PS: Pisze tą wiadomość dopiero teraz bo czekałem aż ktoś z renomą na tym forum stanie po stronie WWE gdyż nie chciałem być zlinczowany przez Fan-Boyów Punka...

Jak dla mnie to Punk się wkopał tą wypowiedzią, sorry, ale to chyba lekarze/medycy WWE mają większą wiedze niż on na temat tego czy jest w stanie bezpiecznie zawalczyć w czasie RTWM czy też nie. A co do Rybacka, to trzeba być Stevie Wonderem by nie dostrzec tego, że Ryback to człowiek sterydziarz (z resztą który Giant nie jest w tym biznesie?... pewnie Polish) więc nie wiem kogo chciał zszokować, po za tym Cena jakoś chwalił Reeves'a a stoczył z nim więcej walk... komu wierzyć? :twisted:

PS: Pisze tą wiadomość dopiero teraz bo czekałem aż ktoś z renomą na tym forum stanie po stronie WWE gdyż nie chciałem być zlinczowany przez Fan-Boyów Punka...

Słuchałeś tego wywiadu czy bazujesz swoją wypowiedz na tych kilku cytatach? Wyraźnie powiedział że po odejściu pojechał do lekarza nie związanego z WWE który powiedział że mógł zginąć. Nie mówię że to prawda ale po co ma kłamać? Nie wydaję mi się że obchodzi go co będą myśleć ludzie. Ciekawi mnie wypowiedz o tym że podobno jako face przegonił Cene w merchu a oni zrobili z niego heela. No i potwierdził tylko to czego i tak się domyślałem że Vince na spotkaniu Creative Teamu zadaje tylko jedno pytanie... "Whats next for Cena"

Słuchałeś tego wywiadu czy bazujesz swoją wypowiedz na tych kilku cytatach? Wyraźnie powiedział że po odejściu pojechał do lekarza nie związanego z WWE który powiedział że mógł zginąć. Nie mówię że to prawda ale po co ma kłamać? Nie wydaję mi się że obchodzi go co będą myśleć ludzie. Ciekawi mnie wypowiedz o tym że podobno jako face przegonił Cene w merchu a oni zrobili z niego heela. No i potwierdził tylko to czego i tak się domyślałem że Vince na spotkaniu Creative Teamu zadaje tylko jedno pytanie... "Whats next for Cena"

1. Bazuje na wypowiedzi po kilku przetłumaczonych cytatach.

2. Tak... Mógł zginąć i lekarze razem z całym WWE to zataili bo przecież jak nic potrzebny im w okresie RTWM był Eddie Guerrero vol.2 :lol:

Pisze tą wiadomość dopiero teraz bo czekałem aż ktoś z renomą na tym forum stanie po stronie WWE gdyż nie chciałem być zlinczowany przez Fan-Boyów Punka...

Dlaczego niby zlinczowanny? Nawet nie wiadomo czy to co powiedział Brooks jest prawdą. Można powiedzieć że Punk ma swoją a WWE swoją wersję jak sie to wydarzyło. A prawda, która znają Punk, Vince i HHH, dowiemy się może tylko wtedy gdy obie strony sie pogodzą a narazie jest na to 0% szans, ale narazie jest chuba jakaś umowa bo jeśli WWE sprzedaje jego merchandise. Problem bedzie gdy WWE dowie sie o tym co mówił Punk u Colta, może znowu wrócić do tego punktu jaki był po odejściu/zwolnieniu Phila.

Od styczna z obserwacji forum jasno mogę wywnioskować :

WWE złe, promuje Cene, nie inwestuje w Punka, "zmusiło go do odejścia"

CM Punk dobry, walczył o dobre i lepsze jutro, miał słusznie dość. :)

Tym za Punkiem, jak i przeciw niemu polecam posłuchać całego wywiadu. Nie wiem skąd tłumaczył to Sabinq, ale parę uproszczeń się tam znalazło, parę przekłamań, niedomówień. Najważniejsza kwestia, której tutaj nie widziałem to to, że Brooks powiedział, że był na kontrakcie 'niezależnym', tzn. mógł odejść kiedy chciał.

A co do Rybacka, to podobno raz po Guerilla Press miał go zrzucić na stół, który był tuż obok, a ten rzucił go obok... Później Punk powiedział mu w twarz, że albo jest skończonym debilem, albo zrobił to celowo, bo przecież powtarzał te akcję wielokrotnie. A Skip na to: " Taaak, jestem wielkim debilem".

Juveninho to o Rybacku było w wywiadzie? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć. Chyba muszę sam przesłuchać ten wywiad i wyciągnąć z tego swoje obiektywne zdanie

Ciekawi mnie wypowiedz o tym że podobno jako face przegonił Cene w merchu a oni zrobili z niego heela.

Mnie zastanawia jak ty tego słuchałeś. Mowa nie była o tym że WWE turnowało Punka bo przeganiał Jasia w sprzedaży merchu a o tym że Rocky chciał pracować z heelowym mistrzem. Już nie mieszaj to w wymyśloną przez IWC zasadę "All about Cena" bo WWE chce mieć nowych Main Eventerów, nowe twarze i jeśli ktoś sprzedaje więcej koszulek niż Jasiu to oni mają z tego korzyści bo mają dwie osoby których merch sprzedaje się jak gorące bułeczki.

A co do samego wywiadu. Są rzeczy w które jestem w stanie uwierzyć ale są też rzeczy które... powiedzmy delikatnie, wydają się nieprawdą. Jestem w stanie uwierzyć Punkowi na temat pracy z Rybackiem i odebrania mu "20 lat życia" gdyż koleś faktycznie był/jest(?) w ringu niebezpieczny. Pamiętam parę upadków które zafundował Punkerowi, nie do końca trafiony Press Slam na stół, spear w stół na Night of Champions który rozwalił Punkowi plecy. No i nie ma co się oszukiwać, od Money in the Bank pojawiały się wiadomości o wielu urazach Punka. Kostka, żebra, kolana. Trochę tego było a do tego jeśli wierzyć Brooksowi to pracował z niezliczoną ilością wstrząśnięć mózgu. Nie wspominając o infekcji o której dowiedział się od lekarza Aprilki po odejściu bo lekarz WWE łagodnie spławiał sprawę. Postawił pewne sprawy w zupełnie innym świetle. Nigdy nie było mowy o tym że jest na kontrakcie niezależnym(najwidoczniej nie są popularne) ale jeśli faktycznie mógł odejść kiedy chciał , częściowo może czuć się usprawiedliwiony.

Było jednak moim zdaniem parę ściem w tym wywiadzie(?). Płaczący Papa Vince? Bitch please. A do tego wygórowane wymagania Punka, zachciało mi się śmiać jak powiedział że powinien był zarabiać 10 milionów(metaforycznie) za to ile robił dla federacji. Nie chciał walczyć z Tryplem na Manii bo ten "zatrzymał jego push na Night of Champions" w 2011 (co nie do końca jest prawdą moim zdaniem... 434 dni jako mistrz? Helloł?") i narzekał że musiał podkładać się part-timerom jak Lesnar czy Rock... newsflash Punk, Cena musiał robić to samo i to w nawet gorszym wymiarze bo z jednym z nich poległ w squashu. Wydaje mi się że Punk po prostu uległ presji bycia w Main Evencie. Najpierw chciał odejść bo tego nie dostawał a gdy to dostał, miał problem z ilością odpowiedzialności. Federacja spoczęła na jego barkach a ilość obowiązków była zbyt miażdżąca. Szkoda bo Phil był jednym z moich ulubionych(ulubionym) wrestlerów. Sprzedawał koszulki i promował produkt ale chyba jednak nie był dobrym materiałem na Main Eventera.