Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE TLC&S 2014 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

23 listopada 2014

Cleveland, Ohio (Quicken Loans Arena)

http://2.bp.blogspot.com/-gZR6mNZcFME/VIv033vzh-I/AAAAAAAAJ9s/LziGrRBSY3c/s1600/Bez%2Bnazwy-2.png

Główna Karta:

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2014/11/20141123_LIGHT_TLC2014_MATCH_HOMEPAGE_AmbroseWyatt_sponsor.jpg

1. Tables, Ladders & Chairs Match

Dean Ambrose vs Bray Wyatt

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2014/11/20141123_LIGHT_TLC2014_MATCH_HOMEPAGE_CenaRollins1_sponsor.jpg

2 Tables Match; Jeżeli Cena przegra, nie będzie już pretendentem do pasu WWE Wagi Ciężkiej

John Cena vs Seth Rollins

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2014/11/20141123_LIGHT_TLC2014_MATCH_HOMEPAGE_RybackKane_Sponsor.jpg

3 Chairs Match

Ryback vs Kane

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2014/12/20141123_LIGHT_TLC2014_MATCH_HOMEPAGE_tag.jpg

4 Tag Team Championship Match

The Miz and Damien Mizdow © vs The Usos

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2014/12/bbbbbbbb.jpg

5 Steal Stairs Match

Erick Rowan vs Big Show

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/12/fds.jpg

6 Interciontinental Championship Ladder Match

Luke Harper © vs Dolph Ziggler

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/thumb/2014/12/20141123_LIGHT_TLC2014_MATCH_HOMEPAGE_rusevswagger-sponsor.jpg

7 USA Championship Match

Rusev © vs Jack Swagger

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/thumb/2014/12/rrr.jpg

8 Divas Championship Match

Nikki Bella © vs AJ Lee

Pre Show:

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2014/12/20141123208_LIGHT_TLC2014_HOMEPAGE_kickoff.jpg

9 Tag Team Match

The New Day (Kingston and Langston) (with Woods) VS. Gold & Stardust

Edytowane przez merfik16

WWE TOP 5 : Styles, Orton, Rollins, Strowman, Fiend

Typery Attidute:

I miejsce - Euro 2016

211037455454a7d7ec224dd.jpg

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PeDoWu

4

• N!KO

3

• Caribbean Cool

3

• Kowal

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   61
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Dosyć zaskakujace jest dodanie do ppv walki Rowana z Lukiem o pas ic. Fedu a nawet żadnej zaczepki miedzy nimi nie było. Mogli by to podciagnąć pod fatal4way o pas. Rollins pewnie dostanie na ppv Cene.

Rusev Jacka znów? Miałem nadziej , że zobaczymy walke Rybacka z Rusevm. Pewnie jeszcze do tego czasu powróci Barett i z kimś zawalczy. W obwodzie jescze zapychacze typu królik vs Rose czy debiut ,,nowej'' stajni na ppv...Gala zapowiada się bardzo kiepsko. Może powróci Roman but who cares...

163870508457e2d890447a3.jpg

Dosyć zaskakujace jest dodanie do ppv walki Rowana z Lukiem o pas ic. Fedu a nawet żadnej zaczepki miedzy nimi nie było. Mogli by to podciagnąć pod fatal4way o pas.

Jest coś o czym nie wiemy? Taka walka jak narazie nie ma żadnych podstaw, tym bardziej nie została oficjalnie potwierdzona. Myślę, że w 100% można potwierdzić to, że Harper zmierzy się o pas z Zigglerem natomiast Rowan pójdzie na Big Showa.

Rowan vs Harper to feud od którego raczej nie odejdziemy i zdarzy się prędzej czy później, ale ja poczekałbym na moment gdy pozycja Rowana będzie bardziej stabilniejsza.

• Reputacja:   61
  • Styl:  UW

Jest coś o czym nie wiemy?

Wczoraj informacja o ich walce była na wwe com, dizś już jej nie ma.

Wiem, że nie ma podstaw dlatego byłem zaskoczony. Teraz to nie wiem czy wwe byloby takie głupie i zrobiło takiego faila.

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   1

O co chodzi w tej całej stypulacji Steel Stairs Match? Chodzi o przywalenie głową rywala w schodki czy coś innego?

PS. Autorze, zmień nazwę tematu na TLC&S

O co chodzi w tej całej stypulacji Steel Stairs Match? Chodzi o przywalenie głową rywala w schodki czy coś innego?

PS. Autorze, zmień nazwę tematu na TLC&S

Zmienione, dzięki za uwagę :)

Steal Stairs to chyba będzie coś w stylu Chairs Matchu tylko zamiast krzeseł będą schodki, ale nie jestem pewien.

WWE TOP 5 : Styles, Orton, Rollins, Strowman, Fiend

Typery Attidute:

I miejsce - Euro 2016

211037455454a7d7ec224dd.jpg

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

W sumie spoko ta karta. Pewnie dodadzą jeszcze starcie Ruseva ze Swaggerem o pas US.

I nie byłbym taki pewny wygranej Ceny. Wydaję mi się, że będą chcieli Rollinsa dalej mocno promować i uwydatnić jako heela (biedny Jasiek stracił title shota), a na Lesnara pójdzie wtedy powracający Orton na Royal Rumble (tego jeszcze nie grali). Szczególnie, że John przegrywając w takiej stypulacji dużo nie straci.

Dosyć zaskakujace jest dodanie do ppv walki Rowana z Lukiem o pas ic. Fedu a nawet żadnej zaczepki miedzy nimi nie było. Mogli by to podciagnąć pod fatal4way o pas.

Jak oni mogą walczyć, jak przecież Harper ma już walkę o pas z Zigglerem? Chyba musiałeś coś źle przeczytać.

• Reputacja:   141

Mam nadzieje, że nie potwierdzą się plotki o tym, że Reigns ma zastąpić Ambrose'a w walce z Wyattem przez to co stało się na SmackDown... :(

Mam cichą nadzieję, że WWE nas jakoś zaskoczy i może Cena rzeczywiście straci title shota. Chociaż z drugiej strony, kto za niego? Chciałbym zobaczyć Orton vs Beast, ale Randy, który ostatnio głównie przegrywał raczej nie byłby zbyt wiarygodnym rywalem.

The New Day vs Goldust & Stardust Wydaje mi się że już w tej walce możemy się przekonać, jakie jest w końcu podejście do projektu New Day. Jeśli przegrają ze strasznie już nudnymi Dustami to powinni zacząć szykować się do jobbowania. Niby Woodsa nie ma być w tej walce, więc to on będzie tym trzecim, najsłabszym ogniwem grupy. No ale on i tak się pewnie cieszy że ma robotę. Na zbyt dobry poziom ringowy też nie ma co się nastawiać, a jeśli to jest pre- show to możliwe że nawet nie obejrzę tej walki. Stawiam że jednak dadzą wygrać New Day, choć widać jak mało wierzę w ten projekt, skoro dają ich do pre-show. No ale przynajmniej szybko po debiucie trafiają na PPV, w co nie do końca wierzyłem.

Ryback vs Kane Mam nadzieję że nie będą się oszczędzać i będą ładować w siebie krzesłami ile wlezie. Pewnie tak nie będzie i każdy zgarnie po kilka razów i zrobią jakąś jedną, nie widzianą wcześniej akcję, czyli któryś wyląduje na jakiejś mini konstrukcji z krzeseł i na tym się skończy. Gdyby nie to że to walka z użyciem krzeseł to szykowałoby się ostre przewijanie. A tak to nawet czekam na to starcie, w którym powinien wygrać Ryback. Głównie dlatego że jest jeszcze dość mocno promowany, a Kane'owi wygrana zwyczajnie wygrana nie jest potrzebna. No a Ryback musi wygrywać, żeby dalej utrzymać się na szczycie.

Erick Rowan vs The Big Show Takiej stypulacji jeszcze nie widzieliśmy, a ja obawiam się że ta walka będzie tragiczna. Bo pewnie będą chcieli się cały czas trafić schodami, oczywiście w większości niecelnie, a jedyna nadzieja w finalnym spocie walki, bo może wymyślą jakieś brutalne rozwalenie któregoś z nich na schodach. Mam nadzieję że tym cierpiącym będzie Big Show, bo to Rowan bezwzględnie musi tutaj wygrać, żeby dalej się liczyć. Jak tego nie wygra to kiepsko może być z jego przyszłością, bo Showa dostał tylko po to żeby się podpromować poprzez pokonanie go. Show zresztą, podobnie jak Kane, jest już u schyłku swojej kariery, więc czas promować na sobie ludzi, tak jak zrobił to np. z Rusevem.

John Cena vs Seth Rollins Tables Matche to jedna z nielubianych przeze mnie stypulacji. Przynajmniej ta od WWE, w której pierwsze lądowanie na stole, robiące smaka na coś więcej, już musi skończyć walkę. W innych fedach jakoś da się zrobić walki, w których rozwalają po kilka stołów i po którejś z takich akcji jeden z nich zostaje przypięty. A tak znowu będą nas próbowali zadowolić unikami przed zaliczeniem stołu i porządnych akcji będzie niewiele. Mam nadzieję że nie szarpną się żeby to była walka wieczoru. Byłoby idiotyzmem dawanie walki TLC niżej w karcie od zwykłego tables matchu. Co do wyniku walki to wydaje mi się że Cena wygra, bo jego niedokończone biznesy z Lesnarem nie mogą prysnąć dzięki Sethowi. Dla mnie trochę głupie, a raczej niesprawiedliwe jest to, że Jasiu stawia na szali swojego shota na pas, a Rollins nie daje w zamian walizki. Jak walczyć o miano jedynego #1 contendera to nie może być tak że jak Jasiu wygra, to nadal będzie jak było i nadal John będzie miał walkę o pas a Seth będzie mógł wbić z walizką i zmienić wszystko na swoją korzyść. Nie czekam za bardzo na tą walkę i obawiam się że dostaną dużo czasu na swoje niezbyt ciekawe wyczyny w ringu.

Bray Wyatt vs Dean Ambrose Cieszy mnie że to będzie walka TLC, bo obaj się nie będą oszczędzać i liczę na kilka dobrych spotów. W sumie ich feudu jakoś za bardzo nie śledziłem, ale po powrocie Deana po zniszczeniu go ledwie tydzień wcześniej wydaje mi się, że tym razem Bray może użyć cięższych dział w celu zniszczenia rywala i Dean może plecami złamać drabinę albo zaliczyć inne bolesne upadki. Na tą walkę jestem najbardziej napalony ze wszystkich, bo tym razem mamy o wiele lepszy skład walki TLC niż w ubiegłym roku, nie pomijając tego, że w tamtym roku mieliśmy tylko jedną walkę z taką stypulacją, a tym razem będą do tego jeszcze cztery inne walki składające się na nazwę tej gali. Pięć walk ze stypulacją, rozpieszczają nas bardzo. Wracając do walki, wydaje mi się że tym razem Deanowi uda się w końcu wygrać. No i mam nadzieję że wykorzysta to czego się nauczył w CZW i nie będzie oszczędzał swojego zdrowia w trakcie tej walki.

Rusev vs Jack Swagger Taką walkę już widzieliśmy jakiś czas temu na PPV. Nie widzę sensu powrotu do tego feudu, jeśli Swagger nie ma jej wygrać. Bo przegrał wcześniej i teraz znów wraca do Ruseva żeby przegrać ponownie? Nie ma już rywali dla mistrza US? NO chyba że ktoś ważny zainterweniuje w tym starciu żeby rozpocząć feud z Rusevem. Bo dla niego kolejna wygrana ze Swaggerem nie będzie wartościowa, bo już z nim wygrał i to bardzo przekonująco. Ta walka to taka zapchajdziura w karcie i jeśli to będzie normalny pojedynek to poziom nie będzie zbyt dobry. Pewnie Rusev to wygra, choć emocji pewnie będzie niewiele.

Nikki Bella vs AJ Lee Bellaska pewnie obroni pas, a mnie ta walka nie interesuje i pewnie ją ominę szerokim łukiem. No chyba że znów wymyślą znów ciekawy motyw jak na ostatnim PPV. Wydaje mi się że AJ pasa nie dostanie też przez swojego męża. Wiadomo, są plotki o tym że AJ może odejść, a skąd wiadomo że nie zrobi jak Punk i nie zwieje? Lepiej zostawić pas dupie Jasia, wiadomo że w tamtej rodzinie nic się złego tytułom nie stanie.

Miz & Mizdow vs The Usos Mize muszą to wygrać, a to jest kolejna walka którą pewnie przewinę. U braci Uso powinno się coś zmienić, bo są już tak nudni i powtarzalni, że się ich nie da oglądać. Nawet fakt że Miz zaczepia Naomi nie pomaga, bo to jest mało ciekawe. Kolejna walka nadająca się co najwyżej do pre-show.

Luke Harper vs Dolph Ziggler Dzięki takim walkom pas IC nabiera coraz większej wartości. Bo obaj są ostatnio mocno podbudowani, a szczególnie Dolph jest mocno pushowany. Zapowiada się dobry poziom i sporo emocji, bo obaj są dobrzy w ringu i pewnie ladder match będzie świetną okazją żeby to wykorzystać. Wydaje mi się że Rowan obroni pas, bo nie nacieszył się jeszcze byciem mistrzem, ale to jest kolejna walka na którą czekam w tej bardzo dobrze zapowiadającej się gali.

28054889252fa02dfba372.jpg

Nie oglądam głównego rosteru w WWE, ani PPV, jedynie czytam wyniki. Patrząc po karcie gala może wyjść dobrze. Mam nadzieję, że walki Deana z Wyattem i Zigglera z Harperem będą na tyle dobre, że obejrzę je z przyjemnością, ponieważ tylko one mają w sobie potencjał. Cena vs Rollins. Czytałem, że jeśli przegra Cena, to Rollins zostanie pretendentem. Dzięki, że kilka tygodni przed walką znamy zwycięzce (Y). The New Day? Widziałem ich entrance w skrócie i cholera, to jest tak słabe, że cieszę się, że nie oglądam tego szajsu, tylko NXT. I zgadzam się z kowalem co do tables matchy. W wuwue są one strasznie monotonne i często bez emocji. A to, że zawodnik wyląduje na jednym stole, tylko raz wcale mnie nie kręci. Pozdrawiam.

71873036054fe0f048f170.jpg

Już dziś ostatnie PPV w tym roku od WWE.

Pre-Show pokaże gdzie New Day zmierza. Czy rzeczywiście zmierza do przejścia na złą strone czy też pozostaną po tej dobrej. Mimo ,że nie wiem kto może wygrać to jakoś strasznie mnie nie zaboli jeśli wygrają jedni albo drudzy.

Kane vs. Ryback

Gimmick tej walki jest na ogół bez większego sensu ale ,że mamy takie a nie inne PPV to takowy gimmick match ma miejsce. Tutaj też dostaniemy odpowiedź co dalej z Rybackiem. Pozostaje furtka interwencji kogoś trzeciego ale to mało prawdopodobne. Genialny pojedynek to nie będzie ale liczę ,że tych krzeseł użyją.

Miz & Mizdow © vs. The Usos

Tutaj wchodzi w grę tylko obrona tytułów. Usosi mieli swój moment i swój czas. Teraz powinni sobie trochę ich odpuścić ,bo trochę już idzie sie nimi zanudzić. Coś się tam działo nie można powiedzieć ,że nie. Mimo wszystko liczę ,że to Damien skradnie show. Sama walka może być znośna.

Rusev © vs. Jack Swagger

Odgrzewany kotlet. Coś Rusev musiał na tym PPV robić to dostał Swaggera. Nie ma szansy na zmianę mistrza ,a sama walka jakoś mnie nie nakręca na jej obejrzenie. Czas już szykować kogoś dla Ruseva na WM.

Luke Harper © vs. Dolph Ziggler

Czekam na tej pojedynek. Harper ma bardzo słaby run z pasem. Pytanie czy odebrał pas Zigglerowi ,aby podbudować ME Survivor Series czy też nie. Dziś się to okaże. Liczę na dobry pojedynek i mimo wszystko będę kibicował Zigglerowi ,aby pas odzyskał.

Erick Rowan vs. Big Show

Tak jak pisałem w temacie RAW ciężko mi się ogląda obecnie Big Showa. Nie chodzi mi tu o jego kolejny heel turn ale o całość jaką ostatnio prezentuje. Prawda nigdy wirtuozen ringowym nie był ale przedtem oglądanie go w ringu nie sprawiało mi jakiś problemów ,a ostatnio mocno mi przeszkadza. Wiem ,że na PPV nie mogą tylko triumfować sami face i tutaj mimo wszystko chyba moim faworytem będzie Big Show.

Dean Ambrose vs. Bray Wyatt

Jestem pewien ,że jeden i drugi pójdą na całość. Nie będą się powstrzymywać od niczego i na pewno to starcie obejrzę od początku do końca. To jest ich szansa i ich moment ,żeby wreszcie ruszyć ku samemu szczytowi. Sam feud rozczarował. Pamiętam jaki byłem napalony na RAW po Hell In A Cell. Potem to wszystko mnie przestało interesować i teraz znów przykuło moją uwagę tylko pod kątem walki.

John Cena vs. Seth Rollins

W moim odczuciu najbardziej przewidywalna walka tego PPV. John ma jeszcze coś do wyjaśnienia z Lesnarem i utrata shoota na pas byłaby ciosem dla Ceny.Pachnie mi tu mimo wszystko interwencją Ortona ,który może przyczynić się do porażki Setha ,bo jak wiadomo wynik tego starcia nie musi być czysty. Samo starcie złe nie będzie chociaż pewien jestem też interwencji ochronny Rollinsa.

Nikki Bella © vs. AJ Lee

Co będzie to będzie. Nowej mistrzyni mimo wszystko nie przewiduje. Raczej jej oglądał nie będę chyba ,że jakoś mi się to uda.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

NEW DAY vs. GOLDUST & STURDAST

Czarni powinni spokojnie wygrać, całkiem dobry sposób, żeby ich wypromować. Nie mam co do nich jakichś wielkich oczekiwań, ale to może być solidny TT.

RYBACK vs. KANE

Nawet jeśli plotki o zastopowaniu pushu dla Rybacka są prawdziwe, to i tak nie ma innej możliwości niż jego wygrana. Korporacyjny Kane jest zwykłym jobberem i nie widzę żadnego powodu, dla którego miałby wygrać. Jeśli chodzi o poziom walki, to tylko stypulacja może tę walkę uratować.

ERICK ROWAN vs. BIG SHOW

Tutaj stawiam na Big Showa. Promowanie danego zawodnika (w tym wypadku Rowana), nie oznacza, że musi on wszystko wygrywać. Big Show mimo wszystko ma wyrobioną pewną markę (jeszcze rok temu bał się go sam Brock Lesnar) i nawet jeśli Erick przegra, to nie musi mu to wcale wyjść na złe.

MIZ & MIZDOW vs. THE USOS

Mam nadzieję, że mistrzowie nie tylko obronią pasy, ale zrobią to w pewny sposób, żeby trochę wzmocnić swoją pozycję. Do tej pory wygrywali raczej fartem.

RUSEV vs. JACK SWAGGER

Liczę, że ktoś zainterweniuje i rozpocznie jakiś ciekawy feud z Rusevem, bo inaczej ta walka nie ma wielkiego sensu.

NIKKI BELLA vs. AJ LEE

Bella obroni pas, bo ostatecznie musi zmierzyć się ze swoją siostrą na WM-ce. Niestety prawdopodobnie potwierdzą się plotki o odejściu AJ, wszystko na to wskazuje :cry:

LUKE HARPER vs. DOLPH ZIGGLER

Dolph ma tak mocną pozycję, że w czystej walce musi wygrać. No chyba, że mają co do niego jakieś większe plany niż pas IC, to wtedy Harper może wygrać jakąś nieczystą zagrywką (znowu).

JOHN CENA vs. SETH ROLLINS

Najprawdopodobniej Cena wygra dzięki Ortonowi, ale mam nadzieję, że w tej walce WWE nas czymś zaskoczy, zobaczymy.

DEAN AMBROSE vs. BRAY WYATT

Stawiam na Wyatta, ale nie to jest w tym pojedynku najważniejsze. Liczę tu na dobre show i kilka mocnych spotów. Zapowiada się świetna walka.