Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Wresterzy ROH nie będą mogli występować w PWG, Jim Ross kome

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Jak podaje jeden z portali od przyszłego roku wrestlerzy, którzy mają kontrakty z Ring of Honor nie będą mogli walczyć w innych federacjach, w tym PWG. Jednym z wyjątków będzie NJPW, z którą ROH współpracuje. Być może będzie ich więcej. Federacja nie chce dopuścić do podobnej sytuacji jak słynna porażka Michaela Elgina...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-wresterzy-roh-nie-beda-mogli-wystepowac-w-pwg.html
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

2

• ChrisBenoit

2

• PH93

1

• Jack Doomsday

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Ten zakaz występów mocno zachwieje PWG, bo Kyle to ich mistrz, a reszta to ważni dla każdego show wrestlerzy i federacja będzie się musiała bardzo postarać żeby załatać te dziury.

Niektóre osoby z władz ROH nie rozumieją czemu wrestlerzy walczą w innych federacjach za mniejsze pieniądze (np. PWG) i przyjmują mnóstwo bumpów ryzykują swoje zdrowie.

Taki kontakt z publiką jak w PWG i możliwość robienia tego czego w ROH im nie pozwalają- to już chyba duży powód. No i można brać udział w walkach na lepszym poziomie niż w ROH, a to promuje zawodnika.

• Reputacja:   1

Jak dla mnie to jest to nie tyle zła co chora decyzja. Co ma zrobić zawodnik który nie ma szans na wyjazd do NJPW bo federacja nie jest nim zainteresowana? Jak taki załapie 30 występów w RoH to się ratuje walkami gdzieś indziej - CZW, PWG, FIP czy jakieś jeszcze mniejsze fedki. Dobrze że są jeszcze zawodnicy z ''drugiego obiegu'' jak Joey i Candice, Young Bucks, Rico, Swann, Cage, Fox i ktoś tam się jeszcze załapie. Jeśli to prawda to ciekawi mnie tylko jak PWG się z tego wybroni. O inne federacje się nie boje bo takie CZW ma ''własnych zawodników'', podobnie jak EVOLVE czy DGUSA.

Spory cios dla PWG, ale miejmy nadzieję, ze na miejsce tych, których RoH mocniej przytuli, przyjdą inni, których PWG dla nas odkryje. Coś się konczy, coś zaczyna.

Jeśli JR będzie komentował, to ja oglądam.

Dzięki za te intersujące newsy

ChrisBenoit, dlaczego jest to chora decyzja? Jest to decyzja która mocno utrudni życie zawodnikom, ale nie jest ona chora - RoH stara się chronić swój produkt i jego jakość. Zgadzam się z władzami Ring of Honor, postąpili słusznie - a porażka Elgina w BOLA to bardzo bolesny policzek dla wizerunku federacji. Myślę, że RoH musiało dostać jakiś zastrzyk finansowy by bawić się w takie zakazy - bez dodatkowych pieniędzy taki manewr średnio się uda.

Jeśli JR będzie komentował WK9 to będę super happy - dla mnie, jest to match made in heaven (świetny wrestling i jeszcze lepszy komentarz). Ciekawi czy będzie komentował z jakiegoś studia czy normalnie z Japonii, live. Świetny krok New Japan.

ROH poszło po rozum do głowy, sorry, ale jaki jest sens puszczać swoich zawodników na gale PWG promując federacje z kalifornii do tego stopnia, że niektórzy wolą już oglądać PWG od ROH (jestem przykładem) i pojawia się wiele opinii na forach zagranicznych, że lepiej kupić DVD od PWG niż wydać kase na IPPV .

• Reputacja:   1

ChrisBenoit, dlaczego jest to chora decyzja? Jest to decyzja która mocno utrudni życie zawodnikom, ale nie jest ona chora - RoH stara się chronić swój produkt i jego jakość. Zgadzam się z władzami Ring of Honor, postąpili słusznie - a porażka Elgina w BOLA to bardzo bolesny policzek dla wizerunku federacji. Myślę, że RoH musiało dostać jakiś zastrzyk finansowy by bawić się w takie zakazy - bez dodatkowych pieniędzy taki manewr średnio się uda.

Ponieważ właśnie to utrudnienie życia zawodnikom jest dla mnie chore ;) jeśli dzięki temu zawodnicy RoH mają dostawać więcej pieniędzy to ok, nie znam szczegółów ale ta decyzja wydaje mi się chora. Masz rację pisząc że RoH chroni produkt oraz jego jakość ale poniekąd obcinanie zawodnikom możliwości dorobienia to dla mnie zła decyzja. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu i może się okazać że kompletnie nie miałem racji lub że Ty jej nie miałeś lub że obaj jej nie mieliśmy :)

ROH poszło po rozum do głowy, sorry, ale jaki jest sens puszczać swoich zawodników na gale PWG promując federacje z kalifornii do tego stopnia, że niektórzy wolą już oglądać PWG od ROH (jestem przykładem) i pojawia się wiele opinii na forach zagranicznych, że lepiej kupić DVD od PWG niż wydać kase na IPPV .

Ale co jeśli RoH wyśle kilku swoich zawodników do CZW a tam zabookują ich walkę/walki jako kompletne syfy? Zawodnicy to część sukcesu ale trzeba też dobrego bookingu i to chyba nic zwykłego że PWG stara się swe gale jak najlepiej rozpisać ;)

To że JR weźmie się za komentowanie WK to dobra decyzja bo nie dość że to może naprowadzić fanów wrestlingu na oglądanie NJPW to jeszcze dzięki temu federacja może osiągać zyski z tego. JR to znana persona no i fajnie że Jarrett dołożył coś od siebie. Nie zrozumcie mnie źle ale ja jednak obejrzę WK po japońsku ponieważ dla mnie wtedy gala ma lepszy klimat. Rzucę jednak okiem na komentarz JR'a bo nie wykluczam że gale PPV od New Japana będą już na stałe transmitowane w USA.

Ring of Honor po prostu podjęło kroki w kierunku rozwoju swojego produktu. Oni muszą mieć zawodników na wyłączność, żeby móc się wyróżnić i poniekąd odciąć od fedek indy - przecież idą w tę stronę nie od dziś. Taka już natura tego biznesu. Dla fedki to dobry znak, dla zawodników niekoniecznie. Wątpie, żeby były tam jakieś znaczące podwyżki. Teraz wrestlerzy będą po prostu musieli podjąć męską decyzję, czy wiązać się z RoH na dłużej, czy jednak bawić się w PWG i fedki indy. Ciekawi mnie, kiedy i czy miłość do PWG, którą wielu deklaruje, przemówi.

ROH idzie w stronę Main Streamu. Zrozumiały krok ale utrata O'Reilliego, Cole'a, ACH'a czy nawet Elgina, PWG na pewno zaboli. Stracą m.in. swojego głównego mistrza. No chyba że Kyle straci tytuł do końca grudnia lub na jakieś gali nagranej przed nowym rokiem. Riccochet?

Tylko czy przypadkiem ROH też nie zacznie przez to tracić wrestlerów? Dajmy na to tych niezadowolonych zarobkami. ROH to ich praca a federacje indy są zarobkami dorywczymi. ROH właśnie pozbawiło ich zarobków dorywczych które stanowczo dużej części pomagały w utrzymaniu siebie i rodziny.

Z jednej strony w ruchach ROH jest sporo logiki, chcą wspinać się po drabince i zyskiwać oglądalność. Pozwoli im na to posiadanie indywidualnego rosteru ale z drugiej strony nie wiem czy pensja wrestlerów w ROH na chwilę obecną jest taka że starczy na opłacenie wszystkiego. No cóż, chyba przyjdzie nam zobaczyć.