Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Roman Reigns, Powrót dywizji cruiserweight?, WWE będzie miał

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Najnowsze wieści są takie, że Roman Reigns powróci do akcji jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia. Raczej wątpliwe, że stoczy on jakiś pojedynek już na Tables, Ladders & Chairs PPV, ale nie jest to zupełnie wykluczone. Warto dodać, że informacje te bazują na przewidywaniach lekarzy, ale gdyby Reigns nie był w 10...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-roman-reigns-powrot-dywizji-cruiserweight.html
https://forum.wrestling.pl/topic/37282-roman-reigns-powr%C3%B3t-dywizji-cruiserweight-wwe-b%C4%99dzie-mia%C5%82/

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

4

• TakerFanKrk

4

• Jack Doomsday

1

• filomatrix

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Cieszy mnie chęć przywrócenia dywizji Cruserów. Jeśli to prawda to faktycznie muszę przyznać że niektórzy w WWE naprawdę umieją czasem ruszyć mózgownicą. Dodatkowy pas przydałby się jak psu karma- większość zawodników z rosteru nie ma co robić, przez to kisi się na różnego rodzaju Superstarsach walcząc o pietruszkę lub nie pojawiają się w ogóle w TV. Mam nadzieję że wprowadzą "latawców" na dwie główne tygodniówki: produkt zyska na atrakcyjności (szczególnie mam tu na myśli Smacka) i mogłyby z tego wyjść całkiem ciekawe programy w których low midcarderzy czy jobberzy mogliby się w końcu wybić i pokazać pełnię umiejętności.

Jednym słowem można napisać, że Vince i spółka przegwizdali sobie na Wyspach :lol:

[ Dodano: 2014-11-06, 22:05 ]

Cieszy mnie chęć przywrócenia dywizji Cruserów. Jeśli to prawda to faktycznie muszę przyznać że niektórzy w WWE naprawdę umieją czasem ruszyć mózgownicą. Dodatkowy pas przydałby się jak psu karma- większość zawodników z rosteru nie ma co robić, przez to kisi się na różnego rodzaju Superstarsach walcząc o pietruszkę lub nie pojawiają się w ogóle w TV. Mam nadzieję że wprowadzą "latawców" na dwie główne tygodniówki: produkt zyska na atrakcyjności (szczególnie mam tu na myśli Smacka) i mogłyby z tego wyjść całkiem ciekawe programy w których low midcarderzy czy jobberzy mogliby się w końcu wybić i pokazać pełnię umiejętności.

Na razie wszystko jest w sferze planów i sonda nie daje pewności, że realizacja takich planów nastąpi szybko (o ile w ogóle). Faktem jest, że więcej zawodników miałoby co robić, ale czy wprowadzać przy tym oddzielny pas :?: Co do tego jestem nastawiony sceptycznie.

Dzięki za newsy

Pewnie zaskoczę tym co napiszę ale ja nie chcę by dywizja cruiserów została odrodzona. Po pierwsze wszystko co dostaje "drugie życie" w Dabju to gniot - DX, ECW, absolutnie wszystko. Po drugie nowy pas mógłby się stać przekleństwem jak w WCW - zastrzeliłbym pomysłodawcę, gdyby zawodnicy kalibru ME (lub przynajmniej silnego mid-cardu) jak Zayn, Itami czy Balor zostaliby trzymani w kloszu tylko tego pasa bez możliwości pójścia krok wyżej. Wierzę że Dabju nie byłoby takie głupie gdyby się zdecydowali na reboot całej dywizji i nie blokowali największych gwiazd tej wagi.... ale z drugiej strony, to Dabju Dabju I, więc logiczne myślenie nie jest takie oczywiste.

Osobna atrakcja - tak, nowy pas - Hell NO!

Problem z tym pasem jest taki, że faktycznie będzie on "wstrzymywał" potencjalnych przyszłych Mistrzów WWE, ale z drugiej strony taki pas zapewniłby nam jakąś ruchliwość na dole piramidy WWE - zawodnicy którzy gniją w jobberlandi dawali by nam dobre walki itd... Dlatego dla mnie WWE jeśli już ma ten pas przywrócić to niech go nazwie inaczej i niech on się stanie takim pasem dla jobberów w kręgu którego walczyć będą ci którzy nigdy pewnego poziomu nie ominą vide Gabriel, Ryder czy Sin Cara.

• Urządzenie:  Windows

w WCW dywizja Cruiserweight byla tak silna, że potem można było wybrać kilka osób do wyższych sfer cardu.

Też myślę, że Tytuł Cruisera i feudy o niego , blokowały by workerów na poziomie tej dywizji.

Może turniej? Jakis turniej, który trwa przez kwartał czy cos, wówczas w ciagu roku byłoby 4 zwyciezców, ktorzy po zdobyciu jakiejśtam statuetki cruisera, mogliby walczyć o inny pas, do wyboru, USA title czy International. Powodowałoby to naturalny przepływ, nie było by tytułu Cruisera, który w takiej sytuacji wyglądałby słabo, bo jako przepustka jedynie.

TakerFanKrk, to co piszesz jest bez sensu. "Wprowadzić nowy pas, bo nie ma o co walczyć"... Spójrz, jak wyglądają feudy o te pasy, które są (ogólnie), potem zastanów się, czy to się podoba ludziom, a potem raz jeszcze pomyśl nad sensem kolejnego pasa. Jeżeli znów wyjdzie ci, że jest dla niego miejsce, to znaczy, że masz gdzieś jakość i jarałbyś się nawet rywalizacją o pasek od galotów :)

Dywizja cruiserweight dla jobberów i low-carderów? Widać, że nie oglądałeś WCW... Ja jestem na tak, pod warunkiem, że byłoby to (głównie) na NXT.

Wprowadzić nowy pas, bo nie ma o co walczyć"... Spójrz, jak wyglądają feudy o te pasy, które są (ogólnie), potem zastanów się, czy to się podoba ludziom, a potem raz jeszcze pomyśl nad sensem kolejnego pasa.
Nie podoba się ludziom bo tak zawodnicy są dzisiaj bookowani (choć czasem zdarzają się perełki ale to rzadkość), zresztą Six wałkowano temat niskiego poziomu dzisiejszych feudów wielokrotnie (nie będę tu przytaczał tych wszystkich argumentów, wystarczy przeczytać temat pt "Haters Gonna Hate") więc czego tu się dziwić? Drugą sprawą jest to że od dawna przy pasach zazwyczaj kręcą się te same osoby więc nie dziwota że ludzie już tym rzygają. Ludzie chcieliby świeżej krwi a tu kolejny raz dostają feud Cena vs Orton...

Jeżeli znów wyjdzie ci, że jest dla niego miejsce, to znaczy, że masz gdzieś jakość i jarałbyś się nawet rywalizacją o pasek od galotów :)
Akurat dla mnie jakość ma znaczenie. Po prostu chciałbym żeby zawodnicy z potencjałem ale niewykorzystywani, pokazali na co ich stać (zresztą ile to już razy były narzekania że np Evan Bourne wszystkim jobbuje i nie ma szans na żaden pas a jest dobrym lotnikiem)

Dywizja cruiserweight dla jobberów i low-carderów? Widać, że nie oglądałeś WCW...
Tu masz rację, jestem można powiedzieć całkowicie wychowany na WWF/E (na początku mojej przygody oglądałem co prawda WCW Worldwide ale zazwyczaj z tego okresu pamiętam tylko Goldberga, Hogana czy Stinga). Akurat czasem mi się zdarzy obejrzeć jakąś walkę na YT ale nie mogę o sobie powiedzieć że jestem fanem WCW z prawdziwego zdarzenia.

Po prostu chciałbym żeby zawodnicy z potencjałem ale niewykorzystywani, pokazali na co ich stać

Mhm, i pomoże im w tym kolejny pas, który wszyscy będą mieli w dupie...

ile to już razy były narzekania że np Evan Bourne wszystkim jobbuje i nie ma szans na żaden pas a jest dobrym lotnikiem

Uwaga, bo teraz powiem coś, co wywróci twój świat do góry nogami. Odliczanie: dziesięć, dziewięć (...) trzy, dwa, jeden (bum!): nie każdy musi mieć pas! Wiem, że to tylko wrestling, więc nie będę pisał tych wszystkich bzdetów o prestiżu i honorze, ale jakieś standardy jednak istnieją. Mistrz to zawsze mistrz, a ty z pełną premedytacją proponujesz coś w rodzaju Nobla dla debili.

Uwaga, bo teraz powiem coś, co wywróci twój świat do góry nogami. Odliczanie: dziesięć, dziewięć (...) trzy, dwa, jeden (bum!): nie każdy musi mieć pas!
Jakoś nie przewróciłeś, zresztą nie miałem na myśli żeby każdego obdarowywać pasem.

Mistrz to zawsze mistrz, a ty z pełną premedytacją proponujesz coś w rodzaju Nobla dla debili.
Pas cruserweight Noblem dla debili? Czyli WWE nie ma żadnych wartościowych zawodników tylko ludzi z ułomną inteligencją? Masz ode mnie nominację do Złotoustych :)

Mhm, i pomoże im w tym kolejny pas, który wszyscy będą mieli w dupie...

Skoro tak uważasz to zlikwidujmy także IC i US- ludzie też pewnie mają te tytuły gdzieś...

A tak poważnie: Six wiesz że Cię szanuję ale prosiłbym żeby odłożyć na bok takie argumenty poniżej pasa że Nobel dla debili czy coś. Ja Cię nie obrażam, próbuję dyskutować merytorycznie a nie uciekam się do takich zwrotów. Co jak co, ale po Tobie akurat się tego nie spodziewałem.

• Urządzenie:  Windows

Że się wtrącę ;)

nie miałem na myśli żeby każdego obdarowywać pasem

A jednak wymieniłeś Bourne'a, który naprawdę niewiele znaczył w federacji i wybił się tylko przez swój finiszer. I żeby nie było, ja bardzo lubiłem Evana, ale tutaj w pełni zgadzam się z Sixem.

Zresztą sprawa jest prosta. Po co tworzyć pas, skoro nie potrafimy do końca wykorzystać potencjału tych istniejących? Chyba każdy wie, że ilość to nie jest jakość, a dodając nowy pas właśnie w to idziemy.

Ja Cię nie obrażam

Jakbyś nie zauważył on Ciebie też nie :P

A stwierdzenie "Nobel dla debili" jest bardzo trafne.

Mam nieodparte wrażenie, że w przypadku takich pasów jak pas Cruiser albo pas European działa "magia nazwy". Bo kiedyś był taki pas, był fajny, to do niego wróćmy. Argumenty o tym, że więcej osób mogłoby o coś walczyć są głupie, bo tak jak powiedziałem - najpierw zagospodarujmy odpowiednio istniejące pasy, albo zróbmy w końcu jakiś dobry feud w midcardzie. Tyle, że wtedy nowe pasy byłyby kompletnie niepotrzebne.

Edytowane przez maly619

Pas cruserweight Noblem dla debili? Czyli WWE nie ma żadnych wartościowych zawodników tylko ludzi z ułomną inteligencją?

Chyba nie do końca poprawnie przełożyłeś sobie tę metaforę. Już nawet odpuszczę sobie korwinowanie na temat słowa "debil" i zdziwienie, że poruszyło Cię to co Six napisał. Tu zgadzam się z przedmówcami. Dedykowanie pasa cruiserom skutecznie zamknie ich w przedsionku karty, bo skoro mają o co walczyć to nie ma potrzeby, by wychylali się gdzieś dalej. Z kolei to zapewne nakręci komentarze w stylu " zasługuje na więcej, dlaczego ciągle walczy o ten pas?!". To z kolei uruchomi kolejną falę pytań z "Czy warto doraźnie nagradzać cruseirów zamiast dać im szansę na większy profit w przyszłości?" na czele.

Pas cruserweight Noblem dla debili? Czyli WWE nie ma żadnych wartościowych zawodników tylko ludzi z ułomną inteligencją? Masz ode mnie nominację do Złotoustych :)

Wartościowych zawodników, owszem, ma. Problem w tym, że ty się nie domagasz, aby ich rola wzrosła, ale aby mieli jakąś błyskotkę, którą mogli by się wymieniać (i teraz nie zaprzeczaj, bo sam kilka postów wyżej pisałeś, że chodzi o low carderów i jobberów :)). W takim kształcie rzeczywiście jest to Nobel dla debili.

Skoro tak uważasz to zlikwidujmy także IC i US- ludzie też pewnie mają te tytuły gdzieś...

US zlikwidujemy, dajcie nam tylko czas. A ten drugi zostawimy, żeby Ziggler miał o co walczyć :)

Co do ostatniego akapitu, to jest przesadnie nacechowany emocjami. Jeżeli publicystyczny zwrot, który nawet nie dotyczył ciebie (co sam zauważyłeś, pisząc "pas cruiserweight Noblem dla debili"), ciebie właśnie obraża, to ja nie wiem... Rozumiem, że chciałbyś, aby dyskusja miała bardziej akademicki charakter, te wszystkie "proszę zauważyć", "pozwolę się sobie nie zgodzić", "mój czcigodny interlokutor", ale musisz zaakceptować, że są też tacy ludzie jak ja, którzy cenią konkret :) "Nobel" został poparty argumentami, i to z nimi, a nie z formą najlepiej dyskutować.

Wartościowych zawodników, owszem, ma. Problem w tym, że ty się nie domagasz, aby ich rola wzrosła, ale aby mieli jakąś błyskotkę, którą mogli by się wymieniać (i teraz nie zaprzeczaj, bo sam kilka postów wyżej pisałeś, że chodzi o low carderów i jobberów :) ). W takim kształcie rzeczywiście jest to Nobel dla debili.
Chodziło mi bardziej o to żeby walcząc o ten pas, powoli wyrabiali sobie markę i tym samym pieli się do góry po drabince pushu.

Co do ostatniego akapitu, to jest przesadnie nacechowany emocjami. Jeżeli publicystyczny zwrot, który nawet nie dotyczył ciebie (co sam zauważyłeś, pisząc "pas cruiserweight Noblem dla debili"), ciebie właśnie obraża, to ja nie wiem... Rozumiem, że chciałbyś, aby dyskusja miała bardziej akademicki charakter, te wszystkie "proszę zauważyć", "pozwolę się sobie nie zgodzić", "mój czcigodny interlokutor", ale musisz zaakceptować, że są też tacy ludzie jak ja, którzy cenią konkret :) "Nobel" został poparty argumentami, i to z nimi, a nie z formą najlepiej dyskutować.
Fakt, może trochę przesadziłem. Zazwyczaj tak mam że te "bardziej kontrowersyjne argumenty" (że tak to ujmę) odnoszę ad-personam.

Mam nieodparte wrażenie, że w przypadku takich pasów jak pas Cruiser albo pas European działa "magia nazwy". Bo kiedyś był taki pas, był fajny, to do niego wróćmy.
Coś w tym jest Mały. Jeśli chodzi o mnie to potrafię być bardzo sentymentalny.

[ Dodano: 2014-11-07, 13:33 ]

A ten drugi zostawimy, żeby Ziggler miał o co walczyć :)
Ziggler to powinien się bić o WHC (choć wiem wiem, powiecie że bujam w obłokach zważywszy na jego obecną pozycję) a nie bujać się z IC. Ten pas zostawiłbym innym.

Chodziło mi bardziej o to żeby walcząc o ten pas, powoli wyrabiali sobie markę i tym samym pieli się do góry po drabince pushu.

Myślę, że rywalizacja o pas dla rosterowych nizin jeszcze bardziej uziemi tych zawodników niż pomoże im rozwinąć skrzydła.

Ziggler to powinien się bić o WHC (choć wiem wiem, powiecie że bujam w obłokach zważywszy na jego obecną pozycję) a nie bujać się z IC. Ten pas zostawiłbym innym.

Kwestia gustu. Dla mnie Ziggler to przeciętniak o niezłym wyglądzie, o którym nigdy, gdyby nie to, że były dwa pasy mistrzowskie, nikt nie pomyślałby jako o materiale na champa. Curt Hennig, do którego porównywano Zigglera z uwagi na podobną fryzurę, zdobył tylko IC title (i tylko dwa razy), ale dzięki m.in. walkom z Bretem Hartem został legendą. Ziggler dwa razy był mistrzem świata i jest nikim. I nie, nie dlatego, że "tak go bookują".