Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czarne chmury nad SmackDown...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   293
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

A więc jednak Vince okazał się skończonym głupcem i desperatem, pozwalając, by Rey Mysterio dalej ciągnął tą żenadę i zachował tytuł World Champa. Mówią, że tylko głupcy popełniają dwa razy te same błędy... Rey nie nadawał się na mistrza HW nie tylko ze względu na gabaryty (chociaż to przede wszystkim), ale też z tego powodu, że enterteiner z niego jest chyba słabszy niż z Benoit a jego speeche to straszliwa mizeria. Vinnie dając mu tytuł walnął jak kulą w płot (doskonale wiemy, ż chodziło tu tylko i wyłącznie o podtrzymanie fali "Guerrero'yzmu" i nachapanie jeszcze większej kasy na merchandise'sie z Eddiem) i spieprzył sprawę znowu - kiedy zostawił go samemu sobie z pasem, bez promocji, walk w main eventach gali i najlepszego czasu antenowego. Rey stał się papierowym Champem a to - przy równoczesnej stracie takich wrestlerów jak Angle czy Orton - zaczęło od wewnątrz zżerać Smacka. Największą głupotą było jednak brnięcie dalej w tą żenadę i pozwolenie Rey'owi na obronienie title'a na JD z JBL'em. Co jak co, ale wolę jako mistrza JBL'a, bo on JEST przynajmniej prawdziwym heavyweightem (nazwa title'a chyba jednak do czegoś zobowiązuje) i przynajmniej jako mistrz (dobre speeche, push od Vince'a, odpowiedni czas antenowy i ogólnie - widać, że był postacią #1, jak na mistrza przystało) wypada nieporównywalnie dobrze w stosunku do Mysterio'a. Ale nie o tym miała być mowa... Sęk w tym, że skoro Rey nie stracił pasa z JBL'em, to logika podpowiada, że straci go w najbliższym czasie z (o zgrozo!)... Markiem Henry'm! Why? Ano tak:

1. Henry zdemolował Reya ostatnio w non-title matchu (podobnie jak Khali) i pewnie zmontują im jakiś rewanż,

2. Henry ma niezakończone porachunki z Batistą, który to ma jak najszybciej przejąć World Title'a, zaraz po swoim powrocie,

3. Batista raczej nie zawalczy z Rey'em o pas, bo wg scenariusza "się kumplują" i obydwaj są face'ami,

4. Tak więc Henry (jako "transporter" title'a) skroi w najbliższym czasie Reya z pasa, Batista powróci, pomści skrzata i odbierze tytuł Henry'emu, wyrównując rachunki i odgrywając się za kontuzję.

Podobny scenariusz możnaby było podczepić pod Khali'ego (zajebisty wybór, nie ma co...), z tym że on tu już aż tak dobrze nie pasuje, bo myślę że Federacja prędzej da tytuł Batiście niż Takerowi, tak więc sądzę że warto jak najszybciej zaopatrzyć się w duuużą butlę nerwosanu, tak co by nie jebnąć nerwowo, kiedy "Star-killer" zostanie World Champem i wszystkie main eventy Smacka trzeba będzie oglądać w przyspieszonym trybie, aby dostrzec jakiś ruch w ringu.

Obym się mylił...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

20

• Scythe

13

• evertonian

7

• Bonkol

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Smackdown notuje coraz to gorsze ratingi. Stracili Ortona, Angle ma kontuzje a do tego grona dolaczyl Benoit, ktory jest rowniez teraz kontuzjowany... wiec jest gorzej niz moze byc. Az szkoda wlaczac TV w piatek na Smacka...

POLACZYC ROSTERY VINCE !

The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

osobiscie uwazam ze nagonka na Rey;a jest troche nie fair. co jak co ale ja wole jego jako mistrza niz JBL-a, ktory juz nigdy nie powinien wracac do main-eventow (swoja droga strasznie sie spasl ostatnio). nie mozna tez powiedziec ze Rey robi slabe walki, bo robi jest znakomite. ja wole "papierowego" mistrza i dobre main eventy, niz "dobrego champa" i nuuuuudy, a taka wlasnie byla wiekszosc walk jbl'a za czasow jego panowania.

Benoit i Eddie tez byli cruiserami no i co ? jak dla mnie rey jest bardzo wiarygodny bo braki "gabarytowe i silowe" nadrabia "zwinnoscia i high-flyingiem".

Zgoda natomiast, ze tytul dla Henry'ego to porazka na maksa i byloby to chore. Chcialbym ponadto zauwazyc, ze Krolem RIngu zostal Booker, ktory jest heel;em, wiec moze moze moze....

ps. poza tym wraca batista, wraca kennedy, wraca orton, niby angle jest dostepny caly czas...wwe zjebalo tylko to, ze ostatnio zajobbowali wszystkich potencjalnych pretendentow do tytulu, wiec teraz ciezko mowic kto jest wiarygodny a kto nie. Mysle, ze gdyby Vince mial krysztalowa kule to zwyciestwo Boogeyman'a na Bookerem byloby teraz marzeniem scietej glowy.

129287286446c8a666924a3.jpg

fakt SD jest w fatalnej sytuacji. Vinnie nie wskrzesi Eddiego ani nie zalatwi innych main eventerow, rosterow tez raczej nie polaczy, no chyba ze stacja emitujaca SD sie wkurzy i kopnie SD w dupe, a wtedy Vince nie bedzie mial wyjscia. A na dzien dziesiejszy jedyna szansa dla SD to robic dobre walki , bez wzgledu na brak Angle'a, Ortona i innych prawdziwych bossow, robic poprostu fajne matche aby pokazac ze jest sila w SD, kotra nie ma nic wspolnego z mic skilsami, nazwiskami tylko umiejetnosciami . Jakby SD skupilo sie bardziej na wrestlingu a nie na rozrywce i ciagnelo taki tryb przez chocby miesiac to mysle ze fani byli by zaspokojeni, bo dzis wszyscy tesknia za JBL'em. Ja za nim nie tesknie choc to obok Triple H'a najlepszy main eventer WWE.
szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

• Reputacja:   293

Z pewnością nie można powiedzieć, że JBL jest lepszym wrestlerem od Rey'a (bo nie jest), ale jako Champ - Bradshaw był o lata świetlne lepszy od Mysterio'a. On przynajmniej - jak na mistrza przystało - dominował na Smacku, Mysteria prawie tam nie widać. Na dzień dzisiejszy (przy obecnym, wybrakowanym rosterze) najlepszym wyjściem byłoby danie title'a (chociażby przejściowo) właśnie JBL'owi albo Takerowi (o ile występowałby częściej).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Nic dodac i nic ujac zgadzam sie z Raven'em w 100% ;) no jeszcze tylko jakos 3 tydnie i wraca Orton :D

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

no jeszcze tylko jakos 3 tydnie i wraca Orton

i oto jedyny malutki promyczek nadzieji w wielkim, ciemnym, głuchym tunelu :D

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

• Urządzenie:  Windows

i ja sie nie zgodze ze JBL jest gorszym champem niz Rey. JBL jest bardzo dobry przy micu, i podczas swojego mistrzowania byl jako champ bardzo wiarygodny, a walki rowniez dobrze prowadzil i nie wialy jakos ostro nuda.

14412508044c725aa0e19e.gif

na ostatnim tapingu smackdown Mark Henry (przy "pomocy" chavo) pokonal rey;a w non-title matchu i "ukradl" mu pas.

129287286446c8a666924a3.jpg

i właśnie dlatego nie oglądam piątkowych gal. Za dużo zamieszania , za mało efektów.

Z drugiej strony nie ma się co dziwić. Nawet RAW jest ostatnio jakiś słabszy, widać że wszyscy w WWE są skoncentrowani nad jakimś nowym projektem który ma wypalić i wszyscy ludzie pracuja nad czymś innym. Fani przecież się nie odwrócą od wrestlingu nawet w przypadku 3,4 złych gal pod rząd.

czy Eugen mógłby przejsc hell turn

Rey i tak straci pas,mi jako champ przez jakis czas pasowal bo jest to dobry wrestler.

A gorzej i nudniej od SD jest moim zdaniem obecnie RAW i tam to dopiero jest denny mistrz.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Urządzenie:  Windows

polemizowalbym z tym. RAW jest gala o niebo ciekawsza niz smackdown i nic nie zapowiada sie zeby to uleglo zmianie...

14412508044c725aa0e19e.gif

• Reputacja:   1

moim zdaniem SD upada i tylko jakis cud pomoze mu powstac. Moze powrot Batisty i Ortona to zmienia Oby
MichelleMcCool01.gif

A gorzej i nudniej od SD jest moim zdaniem obecnie RAW i tam to dopiero jest denny mistrz.

:? ?? Markujesz połowie rosteru Smacka, że tak sądzisz? Bo innego wytłumaczenia nie widzę...no, chyba, że cześciowa ślepota, lub oglądanie SD i Raw na zasadzie przewijania paska...Smack nie dorasta do pięt Raw i tak jest od dłuuuuugiego czasu, oprócz 4, czy 5 Smacków przed WM, kiedy ten show trzymał wysoki poziom i moim zdaniem nawet minimalnie Raw przebił. Teraz za to oczekuje każdego Smacka z takim zapałem, jak Velocity.

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

A ja nawet sobie darowalem pisanie raportow z SD chwilowo :/ (mniejsza o to ze czasu nie mam narazie :P )

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg