Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE WrestleMania Revenge Tour 2014 (Hala Torwar, Warszawa)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Moim planem było skupić się przede wszystkim na spędzeniu miło czasu i to udało się w 100%

Chanty moim zdaniem były dobre i było je słychać (sektor S) a i wrestlerzy na większość reagowali.

Jedyną rzeczą z jakiej nie byłam zadowolona, było umieszczenie walki Sheamus vs. Dolph Ziggler tuż przed samą przerwą - ludzie już nie mięli siły by chantować. Widać było, że Dolph reagował na chanty, niestety przez długą część walki na hali była cisza, więc i w ringu nie było rewelacji. Przykro mi to napisać, ale wg. mnie najsłabsza walka na gali, czego oczywiście nie spodziewałam się po Dolphie :o

Pozytywnie zaskoczyło mnie przyjęcie Tysona,Cesaro & Natalii przez fanów. Ogromny pop. Co lepsze sami zawodnicy nie zachowywali się jak heel'e (którymi chyba są). Największy szok przeżyłam podczas ME, zakładałam, że będzie "ssał" a było wręcz odwrotnie.

Poziom walk jak na live event dobry.

Interakcja z fanami idealna.

Chanty generalnie na plus, zdziwiło mnie, że w sektorze w którym siedziałam nie było "marków" a jeśli byli to nie było ich aż tylu by było ich słychać.

Mizdow powinien być dumny, że stwierdzenie "zamknij morde" przewijało się jeszcze wiele razy podczas show.

Z twittera/facebook'a WWE wnioskuję, że następna gala już za rok? :)

Ciekawe tylko gdzie tym razem. Na galach w dużych halach w naszym kraju WWE nie zarobi, więc może znowu WWA? Ja jestem jak najbardziej za, z racji rozmiarów hali widok (chyba) z każdego miejsca jest bdb - ja nie miałam na co narzekać.

132435155953f10e3e88c60.jpg

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kowal

27

• HudsonMaverick

10

• waglik5

9

• Damianox

8

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

To był mój pierwszy live event i nie żałuję, że wydałem pieniądze na bilet. Publiczność była naprawdę dobra, a walki w większości na poziomie. Nawet nie żałuję, że nie było jednak Daniela Bryana, bo np. taka walka tag teamów o pasy dostała więcej czasu i była bardzo dobra (w połowie co prawda poszedłem się odlać, ale i tak na najlepsze rzeczy się wyrobiłem :D). Epicko wyglądała też wejściówka Wyatta, miałem ciary :) Ochrona trochę zostawiała do życzenia. Sam nic nie nagrywałem, bo niestety fon mi padł to widziałem, że co chwila podchodzili do ludzi, by nie nagrywali. Tak było naprawdę spoko. Ja sobie mimo iż miałem bilet za 99zł to później w przerwie poszedłem na płytę przy ringu i droczyłem się z dwoma Brytyjczykami chantując co innego niż oni. Trochę żałowałem, że nie usiadłem w sektorze Atti, ale mimo to dobrze się bawiłem :)

Dzięki ludziskom ze zlotu. Fajnie było Was poznać i mam nadzieję, że nie po raz ostatni się widzimy. Jak spojrzałem dzisiaj na mapy google to przeszliśmy wczoraj jakieś 3/3,5 km ze Złotych Tarasów do Hali Torwar, ale atmosfera po drodze była spoko i do tego zwieńczone wszystko piwkiem, więc jak najbardziej na plus zlot :D

Edytowane przez Giero

Macie kilka fotek ode mnie

http://imgur.com/CPRteUb,WTUUk2b,jQPxWtg,DkIv2ud,2D1HNsy,WPjlJ02,BrqWkAI,k6u0GRX,dVObpoN,LYmHO5J,hbpppi8,hlXXFGl#0

Siedziałem kilka rzędów wyżej od ekipy forumowej. Co ciekawe obok mnie znalazło się wolne miejsce. Pierwszą gwiazdą która zobaczyliśmy był Andrzej Supron (z którym w przerwie strzeliłem sobie fotkę :-) ). Potem na titantronie pojawił się Triple H (nie) Live via Satellite, by życzyć nam dobrej zabawy i takie tam.

1. Bad News Barrett vs Nie kontuzjowany Uso

Przed początkiem Barrett wygłosił promo w którym powiedział, że Bryan doznał kontuzji i został wysłany do USA, przez co nie musi on walczyć w naszym kraju i zaczął schodzić do szatni. Uso wyszedł, wrzucił go do ringu i wygrał walkę. Dużo cheerów, a zwłaszcza dla Barretta.

2. Fandango & Miz vs Zack Ryder & Mizdow

Przed rozpoczęciem Miz mówił, że bez niego nie było by Mizdowa itd. Mizdow zabrał mu mikrofon i powiedział już legendarne chyba "zamknij mordę". Świetna reakcja publiki na każdego jej uczestnika. Face'owie oczywiście wygrali.

3. Adam Rose vs Finn Balor

Niezła reakcja dla Irlandczyka. Głównie walka z przewagą Balora, który wygrał. Dużo chantów "We Want Bunny" "NXT" i "Let's Go Balor"

4. New Day (Sucks) vs Los Matadores vs Cesaro & Tyson Kidd - WWE Tag Team Championship Match

Fajny mecz z elementami komediowymi, takimi jak nauka klaskania New Day, czy matadorzy nie chcący stagować Kofiego. Cesaro lekko zbotchował Swinga wypuszczając Kofiego z rak. Dużo chantów "New Day sucks" "Cesaro" czy "Let's go Tyson". Praktycznie zero reakcji dla Matadores.

5. Sheamus vs Dolph Ziggler

Obaj dostali wielki pop. Dla mnie ta walka, poza walką div, była najsłabszą na gali. Może to dlatego, że nie mogłem się przerwy doczekać, żeby odetchnąć. Sheamus wygrał po Brogue Kicku. Później chciał jeszcze dobić Dolpha, ale dostał Zig Zag.

6. Natalya & Emma & Layla vs Cameron & Rosa Mendes & Tamina Snuka

99% chantów było dla dziewczyn z pierwszego teamu. Nie spodziewał się wiele po walce, zwłaszcza jak zoabczyłem skład drugiej drużyny, który notabene przegrał.

7. Erick Rowan vs Bray Wyatt

Wejście Bray'a trzeba zobaczyć na własne oczy. W telewizji takiego klimatu nie ma i nigdy nie będzie. Dużo interakcji z publiką. Najbardziej mi się podobało "Undertaker is Dead" od Wyatta, jako odpowiedź na nasz chant "Undertaker". Wyatt wygrywa z pomocą siostry Abigail

8. Big Show vs Roman Reigns - Street Fight

Myślałem, że to dzięki pracy kamery, ale na żywo Big Show też potężnie wygląda. Dużo chantów "We Want Tables", których połamali dwie sztuki. Sądziłem, że dostaniemy speara przez stół, ale niestety to się nie zdarzyło. Reigns wygrał i dostał owacje na stojąco (ale to pewnie dlatego, że wszyscy już wychodzili :) ).

Ogólnie zajebista atmosfera. Wiele rodzin z dziećmi oglądało show. Torwar nie jest duży, ale publika spisała się na medal. Mam nadzieję, że w przyszłym roku WWE ponownie zawita do stolicy.

Edit: Macie tutaj jeszcze wejście Bray'a z show (jakość pożal się Boże, ale trudno). Nagrywałem jeszcze wejście Finna, ale niechcący je usunąłem :E

Edytowane przez urbino

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

• Reputacja:   1

Chanty moim zdaniem były dobre i było je słychać (sektor S) a i wrestlerzy na większość reagowali.

Także byłem w sektorze S, rząd 12. Prowadziłem chanty "Zamknij mordę" "He's got the whole world..." i "Roman Sucks" w rytm jego theme- miałem plakat ROMAN SUCKS :)

Oto moja opinia o gali:

Gala opóźniła się kilka minut, ale zdążyłem rozeznać się w sektorze. Za nami dorośli i kilku dzieciaków, przed nami grono smartów- to dobry znak. Na to, że publika będzie dobra zwiastowało to, że zwykła próba światła przed galą (czyli krótki błysk) zebrał spore brawa. Pierwszą walką była BNB vs Jimmy Uso. Barrett zebrał spory pop, ale nieobecność Bryana lekko mnie zasmuciła. Ogólnie to Barrett zyskiwał większą przychylność na arenie, a wynik tej walki był dla mnie jedynym zaskoczeniem- wygrał Jimmy Uso, a byłem pewny że Frog Splash zostanie skontrowany w powietrzu na Bull Hammer. Następna była walka Tag Teamów Fandango i Miz vs Ryder i Mizdow. Skład nie napawał mnie optymizmem, ale walka okazała się jedną z najlepszych! Momentem gali było "Zamknij mordę!" w wykonaniu Mizdowa, które postanowiłem chantować tuż po gongu i o dziwo przyjęło się ładnie nie tylko na sektorze, ale na całej arenie i to przez całą galę :) . Sama walka genialna, sporo chantów i niezły poziom ringowy rozgrzewały do czerwoności, ale czułem że muszę... do łazienki. Więc tuż po gongu kończącym pobiegłem do łazienki, a razem ze mną biegło kilka osób :lol:

Gdy wracałem to już na arenie grał theme Adama, więc zszedłem schodkami tanecznym krokiem i na szczęście załapałem się na wejście Balora. Reakcja na moim sektorze (miałem S) była bardzo dobra, tym bardziej że koło nas siedziało kilku smartów w jego koszulce. Wejściówka klimatyczna i "ŁUUUU!" sprawiało radość. Niestety po walce spodziewałem się więcej i zabrakło mi Nevilla, ale i tak było solidnie. Następną walką był Triple Threat o pasy TT i zdecydowanie najlepsza walka gali. Niesamowity doping dla mistrzów i piękne "New Day Sucks!" przez co chyba z 3 minuty po gongu nic się nie działo oprócz przekrzykiwania się z New Day :lol: I reszta obsady tej walki cały czas prowokowała nas do "New Day Sucks" co niezwykle wściekało Woodsa. Swoją drogą, było u nich widać heelowe zagrywki. Pasy ku wielkiej radości zostały obronione, a mistrzowie opuszczali arenę przy chantach "Tyson Kidd" "Cesaro" "Natalya" które swoją drogą ciągnęły się niemal całą walkę. Potem przyszedł czas na coś, czego bardzo wyczekiwałem, ale lekko mnie rozczarowało. O ile reakcje były świetne, bo niemal całą walkę padało "Let's go Ziggler/Sheamus Sucks" i ja bardzo mocno dopingowałem Dolpha, to momentami się trochę dłużyło, przez co troszkę się rozczarowałem. Wygrał Szajba, ale ostatecznie górą był Ziggler, który wykonał Zig Zag, bo Sheamus próbował mu wykonać drugiego Kicka po walce. Warto odnotować chanty "You look stupid" i "Rudy do domu" które były wspaniałe, ale "Sędzia kalosz" lekko mnie zniesmaczyły i tutaj nie chantowałem. Przyszedł czas na przerwę, więc wyszedłem na taras, bo tam miałem spotkać się z kumplem z FB, ale nie mógł nas znaleźć, więc poszliśmy po Colę na zdarte gardło i wróciliśmy na halę. Idealnym dobraniem była walka Div, bo pozwalała ochłonąć i zrelaksować się. Głośne chanty "Natalya" "Emma", w niektórych momentach przebijało się "CM Punk". Zwyciężyła Natalya przez Sharpshooter i bardzo zadowolona z reakcji wyścisłała kilku fanów i opuściła z uśmiechem stage. Następnie walka, która także wyszła bardzo dobrze, a mianowicie Wyatt vs Rowan. Tutaj Bray dostał większy pop, a walka obfitowała w wiele kłótni "Let's go Rowan/Rowan Sucks" z przewagą okrzyków negatywnych. Uśmiech wszedł na twarz, gdy nasz sektor chantował "Undertaker" a Wyatt spojrzał na nas wściekły i darł się, ale nie usłyszałem co mówił. Natomiast uśmiechał się gdy śpiewaliśmy "He's got the whole world..." Przed finisherem chantowaliśmy "Abigail" i zadowoleni z walki czekaliśmy na ME. Na marginesie- wejście Wyatta jest niesamowite, ale w TV mamy wrażenie że jest zupełnie ciemno, a tutaj było to tylko trochę przyciemnone. Ponieważ telefon był na wyczerpaniu i musiałem dbać o baterię, to użyłem podczas wejścia zapalniczki. Pora na Main Event. Wyszedłem na schody z plakatem, ale ochroniarz mnie przegonił, więc tylko śpiewałem w rytm themu Reignsa "Roman Sucks" i podnosiłem plakat w górę". Sama walka pozytywnie zaskoczyła, naprawdę była bardzo dobra! Panowie wyszli ponad swój poziom i ani sekundy się nie nudziłem, poszły dwa stoły (jeden przed Samoan Drop, a w drugi walnął Big Show, gdy nie trafił ze Spearem). Roman odkopał po KO Punch, na co krzyczeliśmy "Terminator", podczas przemowy Big Showa n-ty już raz padło "Zamknij mordę" a gdy poprosił o tłumaczenie to usłyszał "Shut the fuck up". Kojarzę jeszcze, że w trakcie walki padało "Andrzej Supron". Walka skończyła się Spearem troszkę z dupy, po czym Romek obszedł pierwszy rząd rozdając autografy. Arenę opuściłem wymęczony, ale zadowolony niesamowicie, chciałem odkleić plakat wiszący przy wejściu, ale jakiś Janusz mi go skroił sprzed nosa :roll: .

A więc krótko mówiąc:

Najlepsze walki- TT Championship>ME>Miz&Fandi vs Mizdow&Ryder

Najlepsze chanty- Zamknij mordę>New Day Sucks>Let's go Ziggler

Wady gali- brak Bryana, niezdobycie plakatu, Sheamus vs Ziggler

Ocena gali- 9/10

646066133574871cb9b908.jpg

• Reputacja:   58
  • Styl:  Ciemny

Macie tutaj zdjęcia z gali zrobione przez fotografkę WWE:

tumblr_nmx1m5Nbpk1u4p7p0o1_1280.jpg

tumblr_nmx1m5Nbpk1u4p7p0o2_1280.jpg

tumblr_nmx1m5Nbpk1u4p7p0o3_1280.jpg

tumblr_nmx1m5Nbpk1u4p7p0o4_1280.jpg

tumblr_nmx1m5Nbpk1u4p7p0o5_1280.jpg

tumblr_nmx1m5Nbpk1u4p7p0o6_1280.jpg

tumblr_nmx1m5Nbpk1u4p7p0o7_1280.jpg

tumblr_nmx1m5Nbpk1u4p7p0o8_1280.jpg

tumblr_nmx1m5Nbpk1u4p7p0o9_1280.jpg

tumblr_nmx1m5Nbpk1u4p7p0o10_1280.jpg

tumblr_nmx1mqwc9H1u4p7p0o1_1280.jpg

tumblr_nmx1mqwc9H1u4p7p0o2_1280.jpg

tumblr_nmx1mqwc9H1u4p7p0o3_1280.jpg

Więcej znajdziecie tutaj: WWE Live Event Warsaw April 2015

2025collage.png

Gala jak najbardziej mi się podobała szczególnie , że była moją pierwszą (zawsze coś wypadało ) . Atmosfera była super , Oczywiście tekst Mizdowa rządził :) . Oczywiście czekam na informacje o następnym evencie w naszym kraju :grin: Co mnie zaskoczyło to cena pasa 2000 zł no nieźle . Dzięki wszystkim za super atmosferę :D

Wejścia i segment z "zamknij mordę"!

No to czas na moją relację, na początek z gali.

Na początku wspomnę może o mojej reakcji po wejściu pierwszy raz na halę (a było to jakieś 40minut przed galą). Przyznam, że widok zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Przede wszystkim chodziło o bardzo dobrą widoczność ringu. Już z samej góry sektora widok był całkiem niezły, a ja siedziałem w 4 rzędzie i tam było jeszcze lepiej.

Problemem była natomiast temperatura w środku. Nie wiem, czy po czasie włączyli klimę, czy po prostu się przyzwyczaiłem do temperatury, ale początkowy moment wejścia oprócz wspomnianego fajnego widoku na ring był uderzeniem w twarz wysoką temperaturą. Przez to też dość mocno opóźniałem wejście na halę, spędzając czas na pogaduszkach z grupą ludzi od nas.

W końcu jednak trzeba było ruszyć na miejsca. Ludzi było już całkiem sporo, ale jeszcze były wolne miejsca. Jak się później okazało, na trybunach wolnych miejsc było bardzo mało i były to raczej pojedyncze przypadki, niż większe grupy (nie licząc sektorów wyłączonych z gali). Troszkę gorzej było na płycie, bo dwa sektory (te najgorsze, bo najdalej ringu i po ukosie od niego) były słabo zapełnione.

Jeśli chodzi o rozmieszczenie "naszych", to byliśmy trochę porozrzucani, ale akurat koło mnie ludzi od nas było całkiem sporo. Zresztą okazało się, że nie był to wielki problem, bo mała hala świetnie niosła wszystkie chanty.

Gala zaczęła się od wyświetlenia na titantronie speechu HHHa. Taki standardowy, pewnie puszczany na każdym live evencie.

Zaczęło się od themu Barretta. Od razu trochę się zawiodłem, bo poprzednie eventy jako opener dostawały Balora z Nevillem. Nie muszę chyba mówić jak każdy chciał takiej walki. Wręcz śmialiśmy się, że po openerze wychodzimy, bo nie ma sensu na resztę patrzeć ;)

Barrett złapał za mikrofon i rzucił heelowym promem w swoim stylu, a więc przekazał złą wiadomość, że Bryana nie ma i że dzięki temu on ma wolne, z czego się cieszy bo nie będzie musiał już na nas patrzeć ;) Na rampie dopadł go Jimmy (?) Uso i zaczęła się walka. Pojedynek bez wielkiego szału, przy którym jednak dość nieźle się bawiliśmy chantując Barretta.

Już wtedy dało się zauważyć jak dużym plusem jest wielkość ("małość" ;) ?) hali. W Łodzi, gdy chantowała jakaś inna grupa często nawet nie słyszeliśmy co chantują. Tutaj nawet pojedyncza osoba potrafiła wywołać falę i to nie tylko w swojej okolicy, ale na całej hali.

Drugą walką był pojedynek Tag Team między Fandango i Mizem, a Ryderem i Mizdowem. Z całej czwórki lubię tylko Mizdowa, więc tylko mu chantowałem... no może jeszcze Rosę ;)

Zanim jednak walka, to najlepszy moment gali, który praktycznie zbudował jej wielkość :D Każdy już wie o co chodzi, a więc Mizdow rzucający po Polsku "Zamknij mordę". Od razu to podłapaliśmy i cała hala to chantowała.

Co ciekawe, znajomy z Niemiec pisał mi, że w Berlinie był identyczny motyw tyle, że Mizdow rzucił tym tekstem - co oczywiste - po niemiecku.

Sama walka o wiele lepsza od poprzedniej. Jej siła była też praca publiki i reakcje zawodników na nas. Największy pop dostawał oczywiście Mizdow. Przewijały się też reakcje na Rydera, coś tam dostała Rosa, no i oczywiście buczenie na drużynę heelową. Były również próby nucenia starego themu Fandango. Szło to jednak bardzo ciężko i generalnie nie udało się.

Trzecia walka zaczęła się od wejścia Adama Rose'a. Na plakacie było podane, że wejdzie ze swoją ekipą, co się jednak nie stało. A ja czekałem na Schoopa wśród Rosebuds :(

Jego rywalem był ten dla którego większość z nas przyjechała, a więc Balor. Pierwsze co trzeba powiedzieć, to gość ma mega zajebistą wejściówkę. Mimo iż live event to i tak robiło to wrażenie. Podczas wejścia umówiliśmy się, że jak ściszy się muzyka, to lecimy z "This is Awesome". Potem leciały też "Let's go Balor" i "NXT!". Finn dostał więc bardzo mocną reakcję, chociaż było widać, że część marków go nie kojarzy, bo po prostu nie reagowali.

Kolejny pojedynek to zdecydowanie walka wieczoru. Na szali pasy Tag Team, a w ringu mistrzowie, Los Matadores oraz New Day. Trochę to trwało zanim walka się zaczęła, ale to właśnie było w tym wszystkim piękne. New Day wyraźnie nie zgadzało się z werdyktem publiki, że ssą :D i chcieli nas o tym przekonać. Nie wiem, czy Kofi zrobił to specjalnie, ale jak brał mikrofon to powiedział coś w stylu "oni i tak nie znają angielskiego", co oczywiście było słychać. W tym momencie któraś z ekip zaczęła chantować "zamknij morde". Od razu to podłapaliśmy i po chwili cała hala wskazała Kofiemu jego poziom mic skilli :D

W końcu gdy chanty ucichły zaczął nam tłumaczyć, że oni chcą naszej radości no i po krótkiej instrukcji kto za co odpowiada zaczął z ekipą nas rozgrzewać. Oczywiście skończyło się to pięknym "New Day Sucks!" :D

Sam pojedynek był festiwalem interakcji z publiką. Cesaro i Kidd co chwilę zwracali uwagę na reakcję jaką dostawali (a dostawali najlepszą). Antonio po chantach "King of Swing" zaczął się nawet brac za ten cios, ale został on przerwany. Niesamowita była też Natalya, która oprócz tego, że sama dostawała reakcję, to jeszcze mocno nakręcała nas do chantów - zwłaszcza do "New Day Sucks" (obok "zamknij mordę" zdecydowanie chant gali).

Biedne było za to Los Matadores :D Poza Ole przy wejściu nie dostali kompletnie nic. To już nawet El Torito dostał większą reakcję od nich :D Raz w czasie walki, gdy jeden z nich był na ringu z kimś z New Day sprowokował nas do chantu "New Day Sucks", ale znów cała jego praca poszła w reakcję na kogoś innego.

Generalnie bardzo fajna walka przy której świetnie się bawiłem.

Niestety po tym nastąpił największy zawód gali i równocześnie najgorsza walka: Sheamus vs Ziggler. Jak to skomentowałem po walce: "nawet Ziggler nie zrobi dobrej walki z Sheamusem". Problemem było jednak jeszcze coś innego. Reakcje w tej walce były dość słabe. Na pewno trzeba wspomnieć, że była to jedyna walka w której publika była aż tak wyraźnie podzielona. W innych walkach większość skupiała się raczej na jednym zawodniku/drużynie. Przez to też z automatu reakcje był słabsze. Śmiałem się, że marki jeszcze kibicują Sheamusowi, bo na Extreme nie było RAW po WMce gdzie Sheamus przeszedł heel turn :D

Jednak jeszcze większym problemem była słaba interakcja między wrestlerami a publiką. Tylko na początku Sheamus zareagował na "You look stupid". To wszystko spowodowało, że ludzie zaczęli chantować "Rudy do domu", "Sędzia kalosz" (chant ten generalnie pojawił się parę razy na gali) i jeszcze coś o rudym. Dla mnie było to mega słabe, bo wrestler i tak nie wie co do niego mówimy, więc jaki sens? Pojawiły się też chanty "boring". Ze względu na szacunek dla Zigglera nie dołączałem do nich, ale nie da się ukryć - to było nudne. Sheamus kompletnie zdominował walkę i wygrał przez Brougue Kick. Po walce, gdy chciał zaatakować Dolpha, ten skontrował i sprzedał Irlandczykowi Superkick i ZigZag, przez co walka i tak zakończyła się theme songiem face'a.

Po tym była krótka przerwa w czasie której spotkaliśmy jeszcze parę osób od nas i powymienialiśmy się opiniami o gali.

Po przerwie "przedłużona przerwa", a więc Divy :D Podejście do tego miałem takie jak do walk kobiet generalnie, a więc średnio mnie to interesowało. Każda z pań dostała chwilkę czasu w ringu, skończyło się Sharpshooterem. Coś tam też pochantowałem, ale raczej niewiele i tylko w kierunku Natalii. Zresztą ta znów robiła za wodzireja, bo gdy nie walczyła co chwilę zachęcała publikę do reagowania.

Fajny był motyw przed walką. Natalya wypatrzyła jakieś dziewczynki z plakatem. Pokazała im, żeby przybiegły z nim, po czym zabrała go i chyba podpisała. Później wskoczyła z nim na ring i trzymała w górze, ale zabrała jej go Rosa i potargała. Mam nadzieję, że to był plant(albo dziewczynkom jakoś to zrekompensują), bo w sumie wkurwiłbym się, gdybym miał taką akcję, że mój ulubiony zawodnik podpisuje mi plakat, a ktoś inny mi go niszczy.

Wyatt vs Rowan. Kolejna bardzo klimatyczna i bardzo fajna wejściówka na tej gali. Oczywiście mowa o Brayu. Ludzie podłapali "świetliki" robione telefonem i trzeba przyznać, że nawet na tak małej hali robiło to niezła robotę. Wyatt dostał bardzo mocną reakcję, choć pojawiły się też chanty "Undertaker". Szkoda tylko, że Bray nijak na nie nie zareagował (chociaż Kowal mi mówił, że w czasie walki podniósł się a'la Taker). Ja tam i tak czekałem na "pajączka", no i dostałem :D

W czasie walki były również próby śpiewania "He's got the whole world...". Niestety tak jak w przypadku Fandango, zgranie się z takim czymś jej bardzo trudne i wyszło to słabo.

No i w końcu "wymarzona" walka wieczoru. Przed galą trochę się śmialiśmy, że takie gówno, że lipa, że nie warto, a kurde było warto zostać.

Na początku świetny motyw z Big Showem. Po wejściu dostał chanty "You sold out". Złapał więc za mikrofon i coś tam mówił, ale publika skwitowała to "zamknij mordę". On spojrzał krzywo i poprosił o angielski, na co od razu odpowiedzieliśmy mu "Shut The Fuck Up"! Big Show powiedział tylko, że tak lepiej i wyrzucił mikrofon :D

Po tym zaczął grać theme Romka. Dzieciaki w mojej okolicy zaczęły się rozglądać w nadziei, że Roman wyjdzie koło nich, a ja ze spokojem patrzyłem na rampę, no bo przecież "gdzie na livbeshow Roman wyjdzie z publiki". No i się kurde myliłem. Zresztą w okolicy z której wychodził Roman zaczęła gromadzić się ochrona. Wtedy już było wiadomo, że wyjdzie z publiki. No i wyszedł dostając niesamowity pop. Co było ciekawe, to na arenie zaczęła się szerzyć huliganka, bo dzieciaki uznały, że muszą pobiec do Romka i zaczęły przeskakiwać barierkę. Kto był w Łodzi ten pamięta motyw dzieci biegnących do Johna. Tutaj było dokładnie to samo. Także markowie z Polski już przekazali Vincowi, że Roman to słuszny następca Jasia :D

Gdy ucichła muzyka od razu rzuciliśmy "Suplex City". Roman spojrzał w naszą stronę i po prostu nas zgasił pokazując to swoje "przeładowanie ręki".

Generalnie reakcje były bardzo mieszane. Ja sam mało chantowałem, bo dla mnie ani jeden, ani drugi nie zasłużył na większe wyróżnienie. Także jeśli już reagowałem, to na "Suplex City", albo na "we want tables".

Fajnie, że walka była Street Fightem, bo trochę poużywali sprzętu. Był Kendo Stick, były dwa krzesła, no i najważniejsze, a więc dwa stoły. Zresztą, przy wyciąganiu pierwszego Roman wykazał się szczyptą charyzmy, bo gdy odsłonił ring spojrzał na publikę lekko wskazując na co czeka. Z miejsca poszło, że chcemy stołów, no i ten pojawił się na ringu.

To, że walka była No DQ oczywiście ją uratowała, ale trzeba przyznać, że całkiem sporo były near falli. W poprzednich walkach zdarzały się ona bardzo rzadko, a tutaj było ich chyba z 5.

Osobiście jestem bardzo zadowolony z gali. W Łodzi jaraliśmy się tym, że Cesaro gdzieś tam na nas spojrzał, a tutaj spojrzenia były czymś normalnym, a interakcja z publiką była praktycznie ciągle. Dla takich chwil, dla tej atmosfery i dla tej zabawy było warto być na gali. Mam też duży szacunek do dzieciaków i marków, choć nie wiem czy to zasługa małej hali, czy po porostu oni tak mocno reagowali. Fakty są jedna takie, że cała hala świetnie się bawiła i to dzięki temu było tak fajne.

Jeśli WWE wróci do Polski, to powinni iść właśnie w tym kierunku. Nie mega wielkie hale, potem w połowie puste, tylko mniejsze, które uda się zapełnić, a sam kontakt z fanem będzie o wiele lepszy i o wiele łatwiejszy.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d7a3bc9b053be252.html

[ Dodano: 2015-04-17, 16:41 ]

Na halę dotarliśmy dość szybko, myślałem o zakupie jakiejś koszulki, ale cena 140 zeta za sztukę skutecznie mnie do tego zniechęciła. Zresztą ogólnie cennik to była przesada, bo magazyn WWE kosztował 90 zł i pewnie nie sprzedała się ani jedna sztuka. Zresztą jeśli chodzi o koszulki to wybór był słaby, może tylko koszulka Balora była spoko. No bo wdzianka Ceny zmieniają się tak szybko że jak ktoś kupi obecną to ona już za miesiąc będzie nieaktualna, a koszulka z wymienionymi miastami w których było WWE w Europie w tym roku to też nie jest szczyt marzeń jeśli chodzi o pokazanie się na ulicy.

Od razu po wejściu na halę poczułem że jestem na gali WWE, choć rzeczywiście było strasznie duszno, ale mi to nie przeszkadzało. Jeszcze przed galą poszliśmy z Maxim na sektor F przywitać się z KL-em. Miło poznać kogoś, kogo podcasty się często ogląda.

To że puszczono promo Huntera mnie nie ucieszyło, bo było to wykorzystywanie czasu, który mógł być przeznaczony na jakąś akcję. Całe szczęście nie trwało długo i zaczęła się gala.

Jimmy Uso vs BNB Nie jestem fanem BNB, ale mimo to ucieszyłem się że mogę go zobaczyć i wysłuchać jego złych wieści. W sumie nieobecność Bryana mnie nie zmartwiła, bo ostatnio mnie nudzi, choć gromkie YES niosące się po hali byłoby fajne. Natomiast na Usosa z mojej strony zero reakcji- zupełnie mnie nie obchodziło że się pojawił. Walka na średnim poziomie, ale można było zobaczyć jak to będzie przez resztę gali- publika reagowała bardzo dobrze i atmosfera rekompensowała to że poziom walki nie był najwyższy.

Mizdow & Ryder vs Fandango & Miz Super reakcje na początku walki. No i słynne „zamknij mordę”, które na długo stało się znakiem firmowym tej gali. W sumie cała walka bardziej opierała się na reakcjach publiki wywoływanych przez wrestlerów, a akcji nie było zbyt wiele. Wiadomo było kto to wygra, a ta walka była doskonałym przykładem że reakcje publiczności mogą uratować kiepską walkę. W Łodzi zawodnicy nie współpracowali tak z publiką- za to wielki plus, bo zobaczyć dobrą walkę jest fajnie, ale poczuć tą wspaniałą atmosferę jest wspaniale.

Balor vs Rose Mieliśmy swoje teorie jeśli chodzi o to kto się pojawi jako ekipa Adama, niestety nikt się nie pojawił. Dziwnie wyglądał Rose bez obstawy. Za to wejście Finna- miazga. Nawet kiedy nie jest pomalowany robi to ogromne wrażenie. Walka niestety niezbyt długa, ale akcje Balora robiły wrażenie, szczególnie jego finisher, w którym wydawało się jakby rzeczywiście wylądował na Adamie. Z tej walki nie mogłem być do końca zadowolony, bo jednak czekałem na pojedynek Finna z Nevillem, którego niestety nie dostaliśmy.

Cesaro & Kidd vs Los Matadores & New Day Atmosfera podczas walki wybitna. Było trochę fajnych akcji, głównie w wykonaniu mistrzów, ale i tutaj bardziej liczyła się interakcja z publiką i pojazdy na New Day, które były jedną z lepszych i najdłużej stosowanych chantów tej gali. Bawiłem się bardzo dobrze, podobno byli tam też Los Matadores, których ludzie potraktowali jak powietrze.

Sheamus vs Ziggler Myślałem że to już czas na przerwę bo zaczęli puszczać jakieś filmiki, wyszedłem po picie i przegapiłem wejście Sheamusa. Boże co za strata, przez sekundę nie mogłem tego przeboleć. Fajnie znów zobaczyć Dolpha na żywo, ale niestety ta walka była słaba a mnie to skutecznie wybiło z dobrego nastroju spowodowanego poprzednimi walkami. Oczywiście wspieraliśmy Dolpha, jak dalsze sektory zaczynały sekundkę później „Let's go Ziggler” to efekt był jak śpiewy na angielskich stadionach- bardzo fajny klimat. Niestety jedyne co mi się podobało to finish. Długo czekałem aż ta walka się skończy, nudne to było, Sheamus powinien dostać zakaz wjazdu na teren naszego kraju.

Emma, Layla & Natalya vs Cameron, Rosa & Tamina W sumie najbardziej cieszyłem się że widzę Emmę, bo fajna z niej laska i moim zdaniem najmniej sztuczna z całego składu tej walki. Wcześniej tego dnia żartowałem że przywiozą Taminę bo w Łodzi też była i niestety wykrakałem. Poziom walki oczywiście słaby, niektórych pań prawie w ogóle nie było w ringu, Layla walczyła może z minutę.

Wyatt vs Rowan Pojawienie się Wyatta było pewnym zaskoczeniem, ale bardzo pozytywnym, bo atmosfera podczas jego wejścia to była miazga. Poziom walki był że tak powiem tygodniówkowy, co w sumie nie jest wielkim minusem bo dało się to oglądać. No i co by nie mówić ciekawsze to było niż Wyatt- Taker na WM-ce.

Reigns vs Big Show Największe zaskoczenie tej gali. Atmosfera podczas tej walki, jej przebieg, wyjście Romana powodujące masowy orgazm w tamtym sektorze, naprawdę myślałem że main event będzie nudny, a tu niespodzianka. Może to nie był street fight bo nie chodzili po hali a miałem nadzieję że podejdą koło nas, ale zobaczyć Romana rozwalającego Showa o stół samoan dropem to ciekawe doświadczenie. Dobrze że odłamki eksplodującego stołu nie uszkodziły ludzi w pierwszym rzędzie. Poszły stoły, kij kendo, krzesła, nie zdziwię się jak na Extreme Rules nie dostaniemy nic lepszego. Chłopaki się chyba poobijali, bo na Węgrzech już walczyli w TT i tam już fani Street Fightu nie uświadczyli.

Gala mi się podobała, atmosfera była świetna. Nie spodziewałem się też tak dobrej interakcji wrestlerów z publiką, bo w Łodzi przyszli, powalczyli i nara. A na tej gali wyglądali jakby się bawili razem z nami. Fajnie zachowywała się Natalya podkręcając chanty podczas walk TT, dostaliśmy kilka krótkich prom które pozwoliły poczuć się jak na gali telewizyjnej, zresztą Titantron też w tym pomagał.

Na duży plus że potrafili zaskoczyć zmieniając kartę w porównaniu do innych gal. Przywieźli też do nas więcej zawodników niż na drugą galę w Niemczech. Ja patrzę na tamtą kartę to wydaje mi się ze pod względem ringowym wcale tam nie musiało być lepiej. Na minus brak Neville'a, ale dobrze chociaż że wzięli Balora. Mam nadzieję że wrócą z kolejną galą szybciej niż za dwa lata, choć teraz mamy lepiej bo i krajowe fedki zaczynają robić gale, więc nie trzeba śledzić wrestlingu wyłącznie na ekranie komputera.

28054889252fa02dfba372.jpg

• Reputacja:   2

Pierwsza gala, na której byłem. Moje miasto to musiałem być i słowa dotrzymałem. Trzeba powiedzieć, że ładnie to wyglądało i mimo iż to zwykły House Show i tak gra świateł robiła klimacik. Szkoda, że to miejsce nie jest większe, bo z liczniejszą publiką byłoby jeszcze lepiej. Jeśli chodzi o organizację to nie ma chyba zbytnio się do czego przyczepić. Wpuszczali od 17:30 jak na biletach pisało, ale gala rozpoczęła się dopiero... hm... ponad godzinę później? Oczywiście wiadomo, że ludzie musieli przyjechać (na pewno byli tacy z poza Warszawy), po pracy itd i nie każdy miał blisko jak ja, więc nie będę się czepiał. Mimo iż przyszło mi godzinę czekać to byłem nakręcony na widowisko, a i Supron myknął po drodze. :D

Na początek Triple H i parę słów zagrzewających do Show. Wstępniak musi być.

Pierwsza walka - Jimmy Uso vs Bad News Barrett

Nie wiem, czy brak Bryana był spowodowany naprawdę jego urazem, ale szkoda, że zabrakło. Chętnie zobaczyłbym "YES" w wykonaniu tej publiki.

Pojedynek nie wyróżnił się niczym, wybitnym, ale zupełnie inaczej się to ogląda na żywo i wkręcając w chanty. Markowałem Anglikowi podobnie jak większość na hali. W ogóle typek w Heelowym stylu nazywa nasz kraj żałosnym, a wszyscy i tak go dopingują. #WWEUniverse :twisted:

Druga walka - Damien Mizdow & Zack Ryder vs Fandango & Miz

Chyba najlepszy pojedynek pod interakcje z publiką. Chanty dla każdego oprócz Miza, próby nucenia theme'a Fandango i legendarne już "zamknij mordę". Muszę powiedzieć, że złapałem niezłą bekę kiedy on to powiedział. Bardziej skupiałem się na okrzykach niż walce. :P

Trzecia walka - Finn Bálor vs Adam Rose

Dwa braki - imprezowicze Rose'a i malunki na ciało Finna. O wiele lepiej, by to wyglądało gdybyśmy zobaczyli te dwie rzeczy. Z drugiej strony rozumiem, że całego tłumu statystów nie będą ciągnąć aż do Wawy, ale Finn mógł już się pomalować. Jego wejściówka na zywo zrobiła na mnie duże wrażenie. Orkiestrowe wstawki w jego theme dają po uszach, a czerwone entrance po oczach. Gracz NXT popisał się paroma akcjami, a jego finisher naprawdę widowiskowy. Adam wybuczany - ale on też jest z NXT. :twisted:

Czwarta walka - Tyson Kidd & Cesaro vs Los Matadores vs Kofi Kingston & Big E

Po raz kolejny masa chantów w kierunku mistrzów oraz Natalii (ten pop kiedy sprzedała cios Xavierowi :D ). New Day pociśnięte równe, ale całkiem spoko zintegrowali się z "hejterami" w stylu głównych tygodniówek. "matadorzy" niezauważeni przez nikogo, ale El Torito już otrzymał parę chantów. Pojedynek był niezły. Wszystkie ekipy pokazały parę solidnych akcji.

Piąta walka - Sheamus vs Dolph Ziggler

Nowa muzyka Irlandczyka wpada w ucho. Mnie osobiście podoba się to nowe wejście. Oczywiście cała hala była jednogłośnie za Dolphem, jednak jestem ciekaw czy tylko ja byłem pewny, że Dolph wtopi. :twisted: Bardzo długa walka i może i momentami przynudzała, ale oglądało mi się dobrze.

Szósta walka - Cameron, Rosa Mendes & Tamina vs Emma, Layla & Natalya

Ten brak reakcji na drużynę Cameron. :lol: Divy jak Divy. Można wnioskować, że ludzie obejrzeli to tylko dla Nattie. Szkoda, że mało czasu w ringu miała Layla. Nie pamiętam nawet czy cokolwiek zrobiła.

Siódma walka - Erick Rowan vs Bray Wyatt

Bardzo mnie mnie ucieszyła obecność Wyatta. Super było zobaczyć jak ludzie świecą telefonami podczas jego wejścia. Publika dała radę śpiewając "He's Got a Whole World In His Hand" (pewien malec za mną też wydzierał gardło, będąc całym sercem za... Rowanem :twisted: ). Walka okazała się zjadliwa.

Ósma walka - Big Show vs Roman Reigns

Dwie rzeczy na pierwszy rzut oka. Show jest ogromny. Rozmiary tego gościa na żywo nawet z większej odległości robią wrażenie. Pozytywnie zaskoczyło mnie, że dali Romkowi wejść na ring z trybun. Widok tych dzieciaków biegnących w jego stronę... Aż mi się przypomniał fragment video z dawnych prom WM'ek kiedy ludzie biegli tak do Hogana. :P

Pojedynek nie zanudził, dzięki wykorzystaniu przedmiotów. Trzeba tu podziękować olbrzymowi, że poświęcił się dla nas przyjmując kendo, krzesło i dwa stoły. Podobno rozciął sobie łapę.

Całokształt wypadł naprawdę fajnie. Dobrze się bawiłem i najważniejsze, że po wielu latach odkąd w tym siedzę mogłem coś zobaczyć na żywca. Widzę, że jest sporo plusów, bo publika lepsza niż w Łodzi, więcej zawodników niż w Niemczech i bardziej urozmaicone niż u Węgrów. Pozostaje liczyć, że za jakiś czas znowu organizują jakąś galę w Polsce, a może i nawet w stolicy. Wtedy na pewno będę lepiej przygotowany, bo niestety nie miałem nic ze sobą, czym mógłbym zrobić pamiątki.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   359
  • Styl:  Jasny

Oj, Panowie, ale smrodzicie z tym brakiem malunków na ciele Balora... Przecież od samego początku newsy mówiły, że Finn będzie (dostał na to pozwolenie od Vince'a) malował ciało wyłącznie wychodząc do najważniejszych swoich walk. Chyba nie sądzicie, że chałtura w Warszawce się do nich zalicza?

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Urządzenie:  Android

Szczerze mówiąc każdy kto sądził, że Finn się pomaluje jest według mnie "trochę" naiwny. Przecież on się na gale telewizyjne nie maluje, to po 1. nie sądzę, żeby mu Vince pozwolił na takie malowanie na HS, a po drugie takie malowanie trwa podobno ok 3h, więc "ain't nobody got time fo' that"

11210267854ec833ae4df82.jpg

2 słowa o gali.

Poziom nie był dobry, nie rozumiem tych zachwytów ale i tak była to najlepsza gala WWE Houseshow w Polsce.

Warszawa miała najlepsza publike, wiekszość reagowało, mała salka sprawiła ze moje miejsce kupione na ostatnia chwile za 65zł, okazało sie lepsze jesli chodzi o widok niż sektor gdzie siedziaoc wiekszosc zlotowiczow Atti.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif