Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series 2014 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Serio myślicie że Ziggler przejdzie realny heel turn na Cenie? :D Fajnie było by gdyby Miz i Sandow zgarneli pasy. Ja nie kupuję ME gdyż ciężko mi uwierzyć że największy Company guy buntuję się przeciw organizacji. Wygra drużyna Ceny obstawiam że w ostatniej dwójce zostanie Ryback z Ceną, czy ktoś mi wytłumaczy czemu wszyscy poza Ceną mają zostać zwolnieni? Moim zdaniem Triple H powinien walczyć w swojej drużynie. Jeśli chodzi o interwencje to do głowy przychodzi mi tylko Orton ale po co miałby interweniować? A tak poza tym to myślę że Wyatt i Nikki wygrają swoje walki.

287901358542b42156905d.jpg

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Lacio

20

• Doge

12

• MSMic

9

• PH93

8

Top użytkownicy w tym temacie

czy ktoś mi wytłumaczy czemu wszyscy poza Ceną mają zostać zwolnieni?

Dlatego, że nie mają pomysłu na main event TLC, bo Brocka nie będzie, a Jaśkowi muszą znaleźć do RR jakieś dobre zajęcie żeby marki nie zapomniały, że ich niezłomny Jaśminator zbiera się dostać oklep od Lesnara. Postanowili zatem, że na TLC odbędzie się w main evencie mecz między Jasiem a Tryplakiem lub Rollinsem o to, czy zwolniona wesoła paczka zostanie z powrotem zatrudniona. Głupio by tak było zwalniać gościa, który ma im wywalczyć kontrakty, wspaniałomyślnie na pierwszym RAW po SS mówiąc "oni sami się zgłosili, oni nadstawili karku, oni przegrali, ja zawiodłem jako kapitan, a polecieli oni, to niesprawiedliwe, nie godzę się na to, wy też nie (letsgocenacenasucks), triple h chodź tu walczymy na tlc jak wygram to oni wracają jak przegram to ja też wylatuję".

Korzyści: Marki kupują Network kiedy słyszą "cena zostanie zwolniony jak przegra" bo będą się bali o swojego supermana, jest star power na TLC, jest podbudowa, jest dobra stypulacja, Cena vs Lesnar nie zostaje zapomniane. Authority wygrywa na SS w związku z czym WWE "nie boi się ryzykownych rozwiązań i staje się nieprzewidywalne", Rollins zostaje jeszcze większym koksem niż był, zaczyna się podbudowa pod WMkę.

Póki było "team cena is fired" byłem przekonany, że Jaśminator v1000000 odbędzie się na tym PPV, ale kiedy usłyszałem "team cena excluding cena is fired" zrobiło się jasne, że jest dokładnie na odwrót.

• Reputacja:   1

No cóż... w stosunku do Survivor Series chodzą plotki. Różne plotki o wrestlerach którzy mają zadebiutować lub powrócić. Zwłaszcza jedno nazwisko jest szczególnie ważne.

Chodzi rzecz jasna o Stinga. W sumie widziałbym to tak:

- Team Authority wygrywa i zwalnia wszystkich

- Jasiek pod koniec SS oburza się na tak wielką niesprawiedliwość

- Debiutuje Sting w starym stylu "Vindicator" w którym ową niesprawiedliwość zwalczał

- Zawiązuje się stajnia, której Sting dodaje star poweru, bo przecież wartość ringowa jest zerowa

- Mamy klasyczną walkę stajni na bardzo wysokim poziomie

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Nie sądzę... Myślę, że nie po to na SD! podłożyli gładko Rowanowi Cesaro żeby teraz brodatego gładko zwolnić... Debilizm u Vincenta istnieje, lecz nie tak gigantyczny... ;-)

Logiczne, że Rowana muszą teraz troszkę podpromować do zbliżającego się matchu, bo bierze udział w main-evencie PPV i to w drużynie Ceny. Aczkolwiek nie sądzę, że dostanie on jakiś dłuższy, konkretny push.

Rowan został tam wrzucony pewnie tylko dlatego, aby podgrzać jeszcze bardziej atmosferę przed walką, bo to w końcu były członek rodzinki Wyatt, do której należał Harper, który znajduje się w przeciwnej drużynie i tylko dlatego, bo ktoś musi odpaść jako pierwszy. Henry drugi, bo słabo wypromowany, a późniejsze eliminacje, to już pewnie posypią się w chaosie, tj w wymianie finisherów itd.

A jeśli mój scenariusz się nie sprawdzi, to ciekawy jestem jak będzie wyglądała kolejność eliminacji. W jaki sposób zostaną wyeliminowani Ryback-Rusev-Rollins... W szczególności ten ostatni, bo to pewnie on ma być czołową twarzą tejże walki.

• Reputacja:   3

Ja wciąż zakładam, że wygra drużyna Authority, a tymi co przetrwają będą Rollins i Rusev (ew. jeszcze Harper).

Rollins zostanie przypięty przez interwencję Ortona. Tzn. Orton w jakiś sposób przeszkodzi/odwróci uwagę Rollinsa, a z tyłu Cena czy ktokolwiek inny wykona roll-up, pin 1,2,3 i mamy Setha za burtą.

Właściwie chyba najciekawsze by było na tym PPV to, gdyby podczas main eventu była masa interwencji. Jak będzie sam Orton (a będzie), to nic specjalnego - ot, pojawi się, RKO, publika oszaleje na kilka sekund i to by było na tyle. A gdyby tak były ze 3-4 interwencje? Pół godziny meczu w którym działoby się naprawdę wiele i każdy by wtrącał swoje trzy grosze? Może mam mylne wyobrażenie, ale dla mnie byłby to main event do oglądania ponownie przez lata, niezależnie od wyniku. Władza kontra rebelia i po każdej stronie kilka ukrytych sojuszników, to by było niesamowite. Odezwałby się taki klimat walki o swoje, bo 5v5 winner takes it all wygląda trochę zbyt poważnie, dziecinnie i nierzeczywiście. Dwie interwencje będą prawie na pewno, trzymam kciuki za kolejne. Nawet, jeśli Marka Henrego musiałby rollować Bo Dallas.

W sumie nie wiem czemu to w spoilerze, od tego ten temat chyba jest, ale dobra, zachowajmy pozory. Wątpię w debiut Stinga. Jeśli ma mieć jakiś program na WMkę to jeszcze chyba nie teraz. Chociaż… Kto by nie kupił subskrypcji, gdyby w darmowym miesiącu pojawił się Sting? To jest jakaś myśl. Samo jego wejście powinno na arenie zrobić jesień średniowiecza, a jakakolwiek interwencja w main evencie automatycznie prosiłaby o niskie pokłony dla kreatywnych. Nie mniej jednak wydaje mi się, że walka o władzę w fedce to zbyt mały kąsek jak dla Stinga. Dziwnie to brzmi, ale jeśli ma mieć jakiś jeden feud, to powinien koncentrować się na jednym człowieku i zrobić z tego coś epickiego, a lokalna polityka i wojna domowa to nie te klimaty. Mimo wszystko gdybym go zobaczył to nic tylko się cieszyć.

Całkiem przyjemne PPV się szykuje. Dawno nie czułem otoczki wokół Survivor Series, więc brawa, że przywrócili odrobinę blasku tej historycznej gali. Żałuję, że doszła stypulacja o zwolnieniu do Main Eventu. Znacznie to przechyliło szale na korzyść Jasia. Takie wielkie zwycięstwo w końcu mu się przyda. Stypulacja oczywiście nie wyklucza zwycięstwa Authority, po którym Vince nie pozwoliłby na masowe zwolnienia w WWE. Zobaczymy, jak to rozegrają.

Reszta już tak nie porywa. Na pewno cieszą cztery teamy. Takie walki zawsze się sprawdzały w WWE, a ja upatruje tam motyw przerzucenia pasów z heelów na heeli - bo często takim zabiegom takie zestawienia służą, a i Miz z Sandowem są teraz na rozrywkowym topie.

50608915156a3743c1fa34.jpg

A można wiedzieć dlaczego w stypulacji stoi, że w razie przegranej wylatują wszyscy ALE NIE Cena? Ja wiem, że papa Vinnie nigdy swojej nakoksionej gwiazdy nie skrzywdzi ale to takie głupie trochę.

'Tak John, buahaha! Skopiemy wam duspka i przegracie a potem wszyscy leca na zbity ryj do pośredniaka...Ale nie ty. Ty zarabiasz nam kasę na dzieciarni. Ale reszta twojego teamu to joberiada lub drewna których nie będzie markom/smartom żal. Buahahaha!". Nie ma w tym żadnej motywacji dla Ceny poza "We CAN win! Your'e my buddies and i won't let you lose your jobs! Friendship!"

It's wrestling ale na obrzezanie Mojżesza, trochę logiki.

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Jak nie ma motywacji ? Chce wreszcie uwolnić WWE od tyranistycznych rządów The Authority i zniszczenia Chosen One Setha Rollinsa. Myślę że walka będzie wyrównana bo tak szczerze nie wiadomo kto wygra, jeżeli na SD był spoiler że członkowie zostaną zwolnieni to sorka ale to tylko dodało dramaturgii.

132426411251666524dd355.jpg

Survivor Series Match

Alica Fox, Natalya, Naomi & Emma vs Paige, Cameron, Summer Rae & Layla - W tym przypadku możliwe są dwie opcje. W jednej z nich Natalya zgarnia wygraną, dostaje momentum związane z singlowym pushem Tysona Kidda. Taka wygrana byłaby jej potrzebna, mogą ucementować ją jako jedną z topowych face'owych zawodniczek. Z drugiej strony mamy Paige. Po stracie pasa i odsunięciu jej z walki o niego, potrzebuje jakiegoś punktu zaczepienia. Wygrana pozwoli jej zostać w grze. Jeżeli nawet nie wygra, nie zdziwiłbym się gdyby jej konflikt z Alicią wszedł w nową fazę.

WWE Tag Team Championship

Goldust & Stardust © vs The Miz & Damien Mizdow vs Los Matadores vs The Usos - Wygrać może każda drużyna...oprócz Matadorów. Nie zdziwiłbym się gdyby zarówno mistrzowie zachowali pasy jak i odzyskali je Usosi. Same pasy naprawdę niewiele by na tym straciły. Problem jest jednak taki, że Usosi mieli swoje 5 minut i raczej więcej nie dostaną. Największą zagadką jest Miz i Mizdow. Dawanie im pasów byłoby w pewnym rodzaju ujmą dla tej dywizji ale przecież nie raz czy nie dwa, WWE wykorzystywało taką popularność aby wyciągnąć z tego jak najwięcej. Mizdow i Miz od pewnego momentu nie dogadują się i nawet jeżeli zdobędą pasy to stracą je całkiem niedługo.

Bray Wyatt vs Dean Ambrose - WWE odwaliło kawał dobrej roboty. Dawno nie widziałem takich decyzji, które z najbardziej popularnego face'a federacji (nie licząc Jasia) zrobić jednego z wielu mid carderów. Jak zapowiadały wydarzenia z HIAC feud spokojnie mógłby być ozdobą PPV y każdego kolejnego odcinka Raw. Postawiono na całkiem inną historię a ten feud spadł do miana ozdoby tylko niebieskiej tygodniówki. W dalszym ciągu miażdżą na mikrofonie tylko co z tego skoro emocji w tym niewiele. Traktuje to jako przystanek przed czymś ważniejszym. Gdy tylko opadną emocje związane z Authority liczę na to i wierze w to, że ten feud pójdzie w górę. Kto wygra? Bray Wyatt. Pewny nie jestem ale po falstarcie jaki zalczył, wygrana będzie mu bardziej potrzebna.

AJ Lee vs Nikki Bella - Nie tak dawno dostalismy mały feudzik sióstr, którego kulminacją było usługiwanie Nikki przez Brie. Czy ten feud się skończył? Nic bardziej mylnego. AJ jako mistrzyni już się wypaliła, czas na nową krew. Jeszcze kilka miesięcy temu nie sądziłem, że będe w stanie to napisać, ale czekam aż Nikki zdobędzie pas. Będzie to zarazem kolejny etap feudu sióstr a to odbije się z pożytkiem dla samego pasa. Możliwe jest również przekręcenie Nikki przez siostrę ale czy wtedy to będzie kogokolwiek obchodziło? Raczej nie.

Team Authority vs Team Cena - Nasza wisienka na torcie. Walka na którą czekam najbardziej od czasów ostatniej Wrestlemanii. Walka, której podbudowa jest jedną z lepszych od dawien dawna. Kto wygra? To jest w tym wszystkim najlepsze. Mamy dwie stypulacje, mamy zawodników, których wyeliminowania nie można sobie wyobrazić, mamy również powroty o których trąbią zagraniczne media - jednym słowem wszystko może się zdarzyć. Po ogłoszeniu stypulacji na ostatnim Smackdown, byłem przekonany, że jest to perfidny spoiler zakończenia walki. Po głębszym wsłuchaniu okazało się, że sam Cena zwolniony być nie może. To pozostawiło ogromną furtkę na ciekawy fantasy booking. Od dłuższego czasu Authority przedstawia Cenę jako osobę, której zależy tylko na własnym interesie. Kto wie czy to nie będzie kluczem do sukcesu. Początkowo byłem przekonany, że to Rollins pozostanie sam na placu boju. Informacje o możliwym pojawieniu się Ortona postawiło to w znaku zapytania a ja coraz bardziej skłaniam się ku Cenie.

y i zniszczenia Chosen One Setha Rollinsa.

Nie bluźnij. Wiemy dobrze iż był tylko jeden idealny Chosen One i to był Jeff Jarrett. Wersja Rollinsa w ogóle się nie umywa do koncepcji "Chosen One".

A można wiedzieć dlaczego w stypulacji stoi, że w razie przegranej wylatują wszyscy ALE NIE Cena?

Po to, by Ziggler miał powód do turnu na SS, to chyba logiczne, nie? "HHH miał rację, znowu to wszyscy na obkoło ciebie poniosą konsekwencje twoich czynów, a Wielki John Cena jak zwykle pozostanie nietykalny, my ryzykujemy swoje kariery i całe życia, a ty nic, mam tego dość"

Jestem pewien że w trakcie walki wieczoru kilka razy stanie się coś nieoczekiwanego. Poza tym, mam wrażenie że Rusev może coś odwalić. Coś w stylu opuszczenia drużyny Tryplaka w trakcie walki. Chociaż z drugiej strony może to zaszkodzić jego heelowości.