Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Kilka miesięcy bez mistrza?, Kogo gadżety najlepiej się sprz

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Pojawiają się dość zaskakujące wieści, że WWE World Heavyweight Champion Brock Lesnar, może kolejną walkę stoczyć dopiero na Royal Rumble. Tam mógłby znów zmierzyć się z Johnem Ceną, co byłoby dobrą chwilą na rozpoczęcie programu Ceny z Rusevem, który sprowokowałby porażkę Ceny. Podobnie rozwiązano sprawę przed WMXXX, ...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-kilka-miesiecy-bez-mistrza-kogo-gadzety.html
https://forum.wrestling.pl/topic/37029-kilka-miesi%C4%99cy-bez-mistrza-kogo-gad%C5%BCety-najlepiej-si%C4%99-sprz/

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Captain Jerry

2

• Foley115

2

• Sabinq

1

• Caribbean Cool

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Tak jak się spodziewałem. Dawanie pasa part timerowi było fatalnym posunięciem. Tera feudy bedą o pietruszkę. Już nie moge się doczekać jak na ppv będziemy podziwiać takie tuzy jak Los matadores, Rose czy Horni. Bookujcie to na survivor series. Przynajmniej do rr będe miał więcej czasu dla siebie... :???:

Byłem przeciwny pomysłowi dawania pasa part-timerowi i dalej jestem - później wynikają sytuacje taka jak ta, gdy główny mistrz federacji ominie HiaC, SS i TLC. To sposób WWE na utrzymanie jego reignu na w miarę przyzwoitym poziomie i maskuje to brak rywali dla Brocka. Jestem w stanie zrozumieć tą decyzję, ale za cholerę się z nią nie zgadzam. To konsekwencje bookowania Lesnara na monster heela przy braku wiarygodnych rywali.

MdAngel, solidnych midcarderów nie brakuje, coś się też mówiło o w miarę szybkim powrocie Y2J'a do TV, więc raczej jobberzy karty zapełniać nie będą ;) Ale fakt faktem, że nieobecność HVW championa jest ogromnym minusem tych ostatnich PPV w roku. Sam pomysł na Lesnara jest bardzo dobry, ale zawiódł jednowymiarowy roster, w którym jest tak naprawdę jeden poważny rywal i jeden człowiek, który rywalem będzie za parę miechów.

No to mamy perspektywy. Trzy najbliższe PPV będą się opiewać na 5 osobach. Reszta na doczepkę. Vince chyba chce "jakoś" dobić do Road To WM ale nie wiem czy to rozwiązanie. Mówili o starciu Ceny i Brocka na TLC ,a na RR miał o pas walczyć Orton szybko się to zmienia. Już lepszy był Rocky via satelite. Szkoda ,że cierpi na tym Cesaro ,bo zabrali mu Heymana i dali Brockowi. Teraz nie będą Heymana wcale pokazywać genialnie.

Od pewnego czasu żle się dzieje w WWE pod względem logiki i myslenia - WWE od stycznia do kwietnia/maja pakuje wszystko co ma najlepsze i potem cały magazynek jest pusty i wygląda to na ciągnięcie końca z końcem do kolejnego stycznia - taki polski "od 1 do 1" - to jest błąd bo skąd mają pewność, że właśnie nowi czy też starzy powracający potencjalni widzowie nie wrócą do oglądania w tym okresie produktu i się zniechęcą a przecież oni inaczej niż my (fani na dobre i na złe) nie będą czekać aż sie COŚ zdarzy.

Najgorsze jest to, że przez cały okres od WrestleManii nie nastąpiła żadna "świeżość" w feudach. No bo co takiego ostatnio się stało? Powrót Y2J i feud z Wyattem? Jakieś feudy Ruseva, ale kogo to obchodzi? Nic poza tym z tych ważniejszych. Mid Card to totalna porażka. Ostatnio doszło do tego, że US i IC Champ po prostu wymienili się przeciwnikami (a miałem nadzieje, że coś pójdzie do przodu choćby z IC, bo Miz i Ziggler dostawali troche czasu).

I teraz jest problem ze sklejeniem kart na PPV. W WWE mamy TYLKO 2 feudy na chwilę obecną (z czego jeden to Ruseva... :-) ). Wszystko opiera się na Amborse-Cena-Authority z Rollinsem. I właśnie te 3 osoby (nie oszukujmy się Orton i Kane są tam na doczepkę i bez nich by się to wszystko odbyło) muszą sklejać 2 walki tej samej nocy. Jest jeszcze opcja, że przegrany John-Dean zmierzy się z Ortonem, ale czy to jest walka godna PPV?

W ogóle czym różnie się teraz PPV od tygodniówki? Tym, że występuje na nim Lesnar (taa...)? Walki na PPV nie mają ŻADNEJ podbudowy, a niektóre są sklejane na samym PPV. Może ja źle myślę, ale czy RAW i SD! nie miały za zadanie podbudowywać walk na PPV i ewentualnie być miejscem na feudy "tygodniówkowe", które nie mają finału na PPV (no teraz mają...)? Ale jak tu cokolwiek podbudowywać? Nie wypełnimy trzech godzin feudem Ambrose-Cena-Rollins. Jest teraz tyle czasu, który można by wykorzystać dla Cesaro, który miał być tak budowany czy Sheamusa i Zigglera, no ale lepiej ściągnąć ich do jednej walki w 6-Man Tag Matchu z TT Champami... I nawet nie wymagam, by były to znakomite feudy, tylko by po prostu były (tak sobie myślę, że WWE nie daje czasu Cesaro czy Zigglerowi, bo się boją, że się nie sprawdzą, że nikt tego nie kupi, ale czemu nie dać im szansy? Jak taki Cesaro ma ćwiczyć mica skoro on nie dostaje czasu by się wykazać, choć tyle, że dali szanse Rollinsowi, a teraz go wszyscy chwalą za postępy). Czy można dać coś lepszego obecnie, niż jakiś dajmy na to słaby micowo, ale jednak feud między Zigglerem, a Antonio? Nie wydaje mi się, żeby aligatory i inne takie były lepsze od tego...

Kiedyś nie było czasu dla każdego, i dlatego powstało SmackDown!. Teraz jest sytuacja odwrotna. Jedyny plus jest taki, że korzysta na tym Dean Ambrose, ale mogłoby wielu więcej...

Teoretycznie takie zniknięcie głównego pasa na kilka miesięcy powinno doprowadzić do wzrostu znaczenia tytułu IC, ale znając WWE to w praktyce będzie pewnie na odwrót. Porażka Cena'y w walce o tytuł na RR może oznaczać tylko jedno, że po Rusevie dostanie kolejnego title shot'a. Jeśli nie z Reingsem to Rollinsem.

Jest jeszcze opcja, że przegrany John-Dean zmierzy się z Ortonem, ale czy to jest walka godna PPV?

W ringu na pewno tak. Jako feud zupełnie nie. Walki Cena-Orton były już zbyt wiele razy, ale trzymają dobry poziom.

Pas IC w teorii jest numerem 2. W teorii. W praktyce numeru 2 nie ma - jest tylko pas WHC, a IC i US to zwykłe paski od spodni. W Intercontinentalu spoczywa wielki potencjał, bo pas ma wspaniałą przeszłość (legendarne walki Razora i HBK). Żal patrzeć na to, co się teraz z tym pasem dzieje, kiedy obejrzy się RAW 15 lat temu. Wtedy też był jeden główny pas i IC był solidnym numerem 2, przewijały się tylko "śmieciowe" pasy pokroju Hardcore, ale to już nieco później.

Pas IC w teorii jest numerem 2. W teorii. W praktyce numeru 2 nie ma - jest tylko pas WHC, a IC i US to zwykłe paski od spodni. W Intercontinentalu spoczywa wielki potencjał, bo pas ma wspaniałą przeszłość (legendarne walki Razora i HBK). Żal patrzeć na to, co się teraz z tym pasem dzieje, kiedy obejrzy się RAW 15 lat temu. Wtedy też był jeden główny pas i IC był solidnym numerem 2, przewijały się tylko "śmieciowe" pasy pokroju Hardcore, ale to już nieco później.

Nie sposób sie z Tobą nie zgodzić, chociaż IC ze względu na swoją nazwę zawsze będzie dla mnie wyżej od US, niezależnie kto aktualnie miałby go w posiadaniu.