Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Hell In A Cell 2014 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

26 października 2014

Dallas, Texas (American Airlines Center)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/e4/WWE_Hell_In_A_Cell_2014_Poster_With_Dean_Ambrose.jpg/220px-WWE_Hell_In_A_Cell_2014_Poster_With_Dean_Ambrose.jpg

Karta:

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_full_large/public/match/altimage/2014/10/20141013_EP_LARGE_HIAC_Cena_Orton.jpg

1. WWE World Heavyweight Championship No 1 Contender "Hell In A Cell" Match

John Cena vs Randy Orton

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_full_large/public/match/altimage/2014/10/20141013_EP_LARGE_HIAC_Ambrose_Rollins.jpg

2. Hell In A Cell Match

Dean Ambrose vs Seth Rollins

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_full_large/public/match/image/2014/10/20141013_EP_LIGHT_HIAC_Bire_Nikki_HOME.jpg

3. Singles Match *

Brie Bella vs Nikki Bella

* przegrana będzie musiała zostać osobistą asystentką wygranej. Jeśli zajdzie odmowa to będzie ona skutkowała zwolnieniem z WWE

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_full_large/public/match/altimage/2014/10/20141013_EP_LARGE_HIAC_Show-Rusev.jpg

4. Singles Match

Big Show vs Rusev

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_full_large/public/match/altimage/2014/10/20141013_EP_LARGE_HIAC_Shamus-Miz.jpg

5. United States Championship Match

Sheamus © vs The Miz

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_full_large/public/match/altimage/2014/10/20141013_EP_LARGE_HIAC_AJ_PAIGE.jpg

6. Divas Championship Match

AJ Lee © vs Paige

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_full_large/public/match/altimage/2014/10/20141013_EP_LARGE_HIAC_tag2_logos.jpg

7. Tag Team Championship Match

Gold & Stardust © vs The Usos

Zapraszam do dyskusji

Edytowane przez TakerFanKrk
  • Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Lacio

4

• -Raven-

3

• DashingNoMore

3

• Captain Jerry

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Czekam na to święto wrestlingu, gdzie Cena jednej nocy będzie mógł pokonać dwie przyszłe gwiazdy tej federacji.

Czy naprawdę aż tak trudno było rzucić troszkę pieniążków i zabookować walkę Brocka z Jasiem w klatce? Gwarantuje, że by Ci się zwróciło Vince!

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Już dawno temu nauczyłem się jednego o tym biznesie. Nigdy nie wątpić w geniusz McMahona, dlatego też wcale się nie zdziwię jak w klatce dostaniemy genialną walkę Ambrose'a z Rollinsem. :twisted:

15974308365193fac7b7921.jpg

Problem to nie pieniądze problem jest taki że Vince do końca roku nie zamierza dawać Lesnarowi kogoś innego niż Cena, moim zdaniem będzie triple threat w klatce i Cena wygra by podbudować się przed SS. W ten oto sposób Cena zrujnował feud roku.

287901358542b42156905d.jpg

Lesnar coraz częściej ma wolne, bo zapewne na tej gali się nie pojawi w ogóle. Ogólnie niedługo będzie się z pasem pojawiał tylko co rok na wm'ce. Niech on już wraca do tego swojego UFC, tam też zawodnicy walczą co kilka miesięcy.

Problem to nie pieniądze problem jest taki że Vince do końca roku nie zamierza dawać Lesnarowi kogoś innego niż Cena, moim zdaniem będzie triple threat w klatce i Cena wygra by podbudować się przed SS. W ten oto sposób Cena zrujnował feud roku.

A moim zdaniem nie po to właśnie nie jasiek jest na plakacie, żeby nazwę gali zmieniać na Terminator in a Cell. W ogóle bym się nie zdziwił, gdyby wygrał z Ambrosem, ale w takim wypadku nie oszukujmy się, stałoby się to tylko po to, żeby Dean skradł show interweniując w jakiś chory sposób. Chyba nawet Vince nie jest tak głupi, żeby czysto podkładać feud roku dla chłopa, który ma się podbudować przed jobberką. Finał feudu Blacka z Moxleyem może być na TLC, nawet bym się specjalnie nie zdziwił, gdyby tak było. Ambrose ma ostatnio zbyt dobrą opinię na zapleczu, żeby tak ot mu spieprzyć to PPV. Wygrać może i wygra jasiu, ale na pewno nie będzie on główną postacią ppv.

I prawdę mówiąc to by chyba nawet było "best for buisness". Marki chcą zobaczyć wygrywającego jasia, a smarci by pokręcili głową widząc, że momentum tej dwójki dano na piątą względem ważności galę roku (chyba, że mam mylne wrażenie i HiaC to mniejsza gratka, to poprawcie), ale co ważniejsze, galę, która ma słabą podbudowę. Do tego Dean Show jest mile widziany przez obydwie strony, a wtedy feud byłych tarczowników można jeszcze odłożyć na parę następnych PPV. $$$.

Generalnie nie jest tak źle, nawet jak Vince podłoży obu, to i tak w bardzo łatwy sposób można spowodować, żeby to nie jaś wyszedł jako główna postać z tego eventu. Oby main eventu.

Bardzo podoba mi się to, że Ambrose nie "mizia" się z Jaśkiem tak jak to kiedyś robił Bryan. Jeśli chodzi o HiaC to wygrana Ambrose'a wchodzi w grę tylko przy jakiejś interwencji. Nie wierzę w jego czyste zwycięstwo, chyba że Cena nie będzie już w tym roku walczył z Lesnarem.

Jedyna osoba która dostała realną szansę wybicia się na JC to Dolph. Z tym, że on, federacja lub bookerzy zmarnowali ten potencjał.Tych których kariera stanęła jak do tej pory na Jaśku jest dwóch(Bray Wyatt i Wade Barett, chyba że kogoś zapomniałem), ale jeden ma realną szansę na bycie jedną z czołowych gwiazd federacji w przyszłości, a drugi co najwyżej z całym szacunkiem dla niego na Main Event(tygodniówkę), więc nie jest ich tak dużo. Inni zawodnicy mogli co najwyżej stracić na tym że to John walczył o główne pasy blokując im miejsce, ale w końcu jest główną gwiazdą federacji.

Podliczyłem nawet liczbę walk o główne pasy(WWE i WH) Johna w poszczególnych latach na PPVs

2003 1 (Porażka z Lesnarem o pas WWE)

2004 0 (5 razy o US title)

2005 7 (Wszystkie o WWE)

2006 8 (7WWE i 1WH)

2007 10 (każda walka w tym roku na PPV była o pas WWE, oprócz 1 gali gdzie walczył o pasy tag team)

2008 6 (4 WWE i 2 WH)

2009 11(7WWE + 4 WH)

2010 7(7WWE+ 1 gala o pasy tag team)

2011 9(9WWE)

2012 4(4WWE)

2013 8(5 WWE + 2WH +1Unifiikacja)

Teraz macie odpowiedź na to dlaczego w federacji brakuje nowych gwiazd. Zwłaszcza przy zunifikowanym pasie WWE WH

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Jedyna osoba która dostała realną szansę wybicia się na JC to Dolph.

Not sure if troll.

Ty tak poważnie? Fakt, Zigglypuff miał impact, jego team wygrał na Survivor Series na którym w ostatniej dwójce pojechał Ortona, potem pokonał Jasia na TLC ale dalej było już tylko gorzej. Nie zapomne tego Steel Cage Matchu gdzie Jasiu wygrał przypinając Dolpha z Big E'm "martwym" przy ścianie klatki i Aprilką wiszącą na jej szczycie. Od tamtego czasu nigdy później Cena tak nie przeterminatorzył jak wtedy, kick outował z ZigZacków, fameasserów, superkicków... po prostu wszystkiego co się dało. I to nie tylko w tym pojedynku ale i każdym kolejnym gdy stawał naprzeciw Zigglera. Serio, jesli mówimy o tym że Cena pogrzebał kogoś bookingiem to ofiarą jest właśnie Ziggler. Zejdźcie z tego Wyatta, on po prostu przegrał feud, nie stracił tyle co choćby taki Ryback a poza tym, jeszcze się wybroni.

Walka Deana z Johnem na pewno nie skończy się czysto. Triple Threat w Main Evencie, takie jest moje obecne stanowisko.

Jedyna osoba która dostała realną szansę wybicia się na JC to Dolph.

potem pokonał Jasia na TLC ale dalej było już tylko gorzej.

Właśnie o tym mówię. Gdyby wtedy wykorzystał kontrakt to możliwe, że dzisiaj byłby w zupełnie innym miejscu.

Beniaminek 2014

W takim wypadku to samo można mówić o Wadzie Barrecie po Hell in a Cell. Gdyby feud z Jasiem tam się skończył, bez walki na TLC to nie mówilibyśmy o pogrzebaniu jego postaci.

Po głębszej analizie stwierdzam jednak, że na pewno będzie Triple Threat Match między Johnem, Deanem i Sethem. Mam do tego dobry scenariusz

Walka 1: Cena wykonuje AA Ambrose'owi na stół komentatorski - chce wrzucić Deana do ringu - 8... 9... 10...

Double Count Out!

Walka 2: Na początku walki wchodzą Ambrose, Rollins, a podczas wejścia Ceny gdy klatka się opuszcza atakują go Kane i Orton, wyrzucają z klatki, po czym obijają, wrzucają w trybuny i odchodzą. Mamy 25 minut bardzo dobrej walki, Ambrose wykonuje Headlock Drivera dla Rollinsa i obaj wykończeni wyturlują się po za ring. Niespodziewanie wracają Kane i Orton z kluczykiem do klatki, wchodzą do niej.. wtedy atakuje ich Cena, każdy z nich otrzymuje AA, Ambrose go atakuje, on też otrzymuje AA, aż w końcu Rollins, Drop Toe Hold, STF...

The winner of this match by submission - John Cena! Po walce John jeszcze chwilę trzyma Rollinsa w STF definitywnie kończąc feud.

John ma zemstę, wygrywa, odczepia się od Rollinsa i Ambrose`a, no i nowy feud najprawdopodobniej z Rusevem. Tymczasem byli członkowie Shield kontynuują feud.

Jestem NML (Największy Młody Lew), Król NML - dowódca klubu Młode Lwy. Poniżej jego logo.

PS. Wrestling jest najlepszym sportem na świecie.

18945373915413674619ef9.jpg

Wg mnie Dolph był w lepszej pozycji niż Wade(to jest moja subiektywna opinia). Z Wadem jeśli dobrze pamiętam to była taka sytuacja, że on po HIAC przegrał 2 razy walkę o pas(1 wygrana przez DQ chyba) z Ortonem, a to był jego czas na wygranie i umocnienie pozycji grupy, więc Cena tylko "dobił" jego szansę na pas w przyszłości. Dolph jednak wykorzystał walizkę tylko, że w momencie gdy ta wygrana z TLC nie miała żadnego znaczenia
Beniaminek 2014

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Wg mnie - albo Cena zmoczy z Ambrożym, promując go (oczywiście nie czysto, ale np. po interwencji Heymana, co pozwoli na następnym PPV dopełnić trylogii Lesnar vs. Jachu), albo w pierwszej walce nie będzie rozstrzygnięcia i w main evencie będziemy mieli triple threat.

Tak czy siak - stawiam, że Jachu nie wygra ani w walce z Ambrożym (scenariusz z triple threatem), ani też w main evencie. Pewnie uniemożliwi mu to właśnie Heyman, albo sam Lesnar (maało prawdopodobne), bo feud Brocka z BezCennym jeszcze się nie zakończył, a odwet na Rollinsie to Cena dostanie na jakiejś tygodniówce, żeby nie zgnoić pushu Ex-Blacka (jobując go na PPV).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Jeżeli Cena pokona Ambrose, to będzie zabicie kolejnego przyszłego Main Eventera. Więc niech, chociaż Ambrose wygra nie czysto. A Cena niech zaingeruje we walce, kiedy to Orton z Kane'em będą pchali się do klatki. Po prostu Cena nie może wygrać tej walki ewentualnie remis :) i najwyżej jak wszyscy piszą Triple Theart. Cena nie wygra tej walki ktoś w niej zaingeruje marzy mi się Kurt Angle wbija do klatki i wykonuje Angle Slam na wszystkich zawodnikach. :P
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Przecież to Contract on the Poll Match... Cena nie zostanie przypięty w takim pojedynku :P. Pomijając już fakt że nie wierzę w to że pojedynek skończy się jednoznacznym wynikiem. Nie wiem, obydwaj zdejmą kontrakt a potem go rozerwą jak będą go sobie wyrywać, albo kontrakt zerwie Rollins i z nim spierdoli... cokolwiek. Ale jak tylko WWE zrobiło z tego Contract on the Poll wiedziałem że jest to robione pod to by pojedynek mógł się skończyć pod dyktando Ambrose'a.

Poza tym... cholera nie pchajmy każdego powracającego do głównych feudów. Dlaczego w teorii wbicie kogoś do Main Eventu i poskładanie wszystkich będzie czymś dobrym? Wyobraź sobie że robi to np. wracający po kontuzji Sheamus. Och, już widze jacy wtedy będą ludzie szczęśliwi. Poza tym niech Kurt wróci gdzieś gdzie ma jakiś biznes a nie gdzieś gdzie poskłada dwóch pnących się w górę, bez powodu, bo tak. Tam przecież nawet nie ma pasa w tle by można było to jakoś wytłumaczyć. Pchanie wszędzie powracających - lubianych jest po prostu głupie, zawsze mnie to denerwowało.