Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Lucha Underground

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Walka trwała 1h, które spędziłem bardzo przyjemnie oglądając wyczyny zawodników zasilających roster Lucha Underground. Było to warte obejrzenia i powodem, aby śledzić tę federację przez dłuższy czas. Cholerne wrażenie zrobiło na mnie Back Body Powerbomb :) .
https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-372856

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• aRo

141

• Pavlos

127

• N!KO

113

• urbino

79

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Aztec Warfare to bardzo fajna inicjatywa. Aż prosiłoby się częściej o taki match. Jeśli ten Underground przetrwa w kolejnych latach, to nie mam nic przeciwko, by to była ich tradycja niczym Royal Rumble w WWE. Dynamiczne grono nie dało się nam wynudzić. Prince Puma mistrzem i... w sumie mam mieszane uczucia. Wiadomo, Ricochet jest świetny, a duet Puma i Konnan przypadł mi do gustu już na samym starcie LU. Jednak czy ten Puma był dobrze wypromowany w tych odcinkach, które już obejrzałem? Czy tam faktycznie wylane były jakieś fundamenty pod jego triumf? Znalazłoby się kilku bardziej adekwatnych pretendentów w tej materii.
https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-372858

Dłużył mi się ten gauntlet. Niby bez zasad, a za bardzo z tego nie korzystali. Parę fajnych akcji, wiadomo, ale trochę za mało. Za to w końcówce można było mieć wątpliwości co do zwycięzcy, więc było ciekawie. Fajnie, że Ricochet został pierwszym mistrzem. Czekam na obrony tytułu.
https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-372860

Gdy powstawało LU obiecałem sobie, że zobaczę co to jest. Niestety z różnych powodów nie zrobiłem tego. Jednak teraz znalazłem trochę więcej czasu, jak i chęci do obejrzenia najnowszego odcinka. W końcu będziemy mieć mistrza ;)

Zacznę może od takiego ogólnego spojrzenia na to wszystko. Generalnie podoba mi się ten klimat. Taki mocno filmowy, undergroundowy. Mam tylko jeden problem. Często bije z tego spora sztuczność. Na przykład chanty fanów. Nie wiem dlaczego, ale często wydają mi się one sztuczne i wymuszone (tak jakby stał tam jakiś wodzirej i pokazywał co mają chantować :D).

Nie podobały mi się też wejścia zawodników. Robione tak na szybko, byle jak. Ale to pewnie przez rodzaj walki w końcu w Royal Rumble też nie dostajemy pełnych wejściówek, także przymykam na to oko. Jednak przez nie nawet nie wiedziałem kiedy dotarliśmy do wszystkich zawodników i wręcz byłem zaskoczony gdy nagle komentatorzy oznajmili, że zostały ostatnie 4 osoby. Byłem przekonany, że jeszcze ktoś został, a nawet, że jeszcze ma wejść :P

A tak w ogóle, to chyba lekko naginali czasy od wejścia do wejścia zawodników ;) Niekiedy wydawało się, że trwa to i trwa, a innym razem ledwo ktoś wszedł i zaraz kolejne odliczanie. No, ale znów może to tylko moje odczucie.

Teraz raczej same plusy, a więc walka ;) Sam pomysł super i taki malutki przedsmak RR :D Walka bardzo fajna i efektowna. Ciągle coś się działo i człowiek nie mógł się nudzić. Często oglądając gale robię coś dodatkowo, np/ gram na tablecie w WWe SuperCard :D Tutaj spotkało mnie to samo co w walkach z Wrestle Kingodom, a więc nie mogłem zająć się czymś innym, bo bym coś przegapił :D

Bardzo pozytywne wrażenie pozostawiła po mnie ta gala. Nie powiem, że teraz będę oglądać ją regularnie, bo wiem jak jest :P Na pewno jednak jest ona wysoko na mojej liście "gal i federacji do obejrzenia, jeśli znajdzie się czas" ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-372878

LUCHA ! LUCHA ! LUCHA !

Choć na fb zobaczyłem kto wygrał to i tak bardzo przyjemnie mi się oglądało tą walkę. Aztec Warfer był zajebisty. Fenix nie zawiódł jak zawsze latał i długo się utrzymał choć rozpoczynał tą walkę. Świetny spear Muertesa na Sexy Star. Wreście wrócił Blue Demon i się zemścił na Chavo Dokładnie tak jak mówił N!KO powinno to stać się tradycją tak jak royal rumble.Ta walka mineła mi jakby trwała ona 15 min super odcinek.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-372913

Jrdna walka na całej gali, mimo to odcinek wyszedł cud miód. Przez te ok. 50 minut ani razu sie nie nudzilem. Bylo wszystko, co chcemy w takich walkach. Kopniak dla menagerki muertesa.. genialny. Ogolnie każdy zawodnik pokazal kilka efektownych akcji. Ryck nie mógł wygrać, na twarz LICHA Underground sie nie nadaje. Puma to dobry wybór. W kincu to luchador i powinien byc tym pierwszym historycznym mistrzem. Miałem nadzieje, ze w LU nie bedzie tego transwestyty m.in przez nich nie ogladam AAA (Wiem, że LU tez od AAA). Nie rozumiem czemu takie gimmicki istnieją. Bardzo dobry odcibek i z niecierpliwością czekam co bedzie dalej? Ps: Dario Cueto robi kapitalna robote za mikro :grin:
https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-372959

Pierwsza walka - Aztec Warfare

Ciekawa walka. Podobał mi się całokształt pojedynku na eliminacje, gdzie wziął udział cały roster i nie trzeba było nikogo po prostu wyrzucać z ringu. Spodziewane, że rozpoczynająca dwójka zostanie na długo. Cieszę się, że szybko wypadli pomocnicy Zeke'a, bo w takim gimmicku i tak scenariusz nie pozwala żeby zaoferowali coś interesującego. Szkoda za to, że ten los podzielił Super Fly. Mocny booking Chavo, który jak na jednego z głównych Heeli sporo spinował i jako pierwszy posunął się do użycia krzesła. Sexy Star dzięki Demonowi eliminuje Chavo, co świadczy, że jest najbardziej znaczącą tutaj kobitką. Ostatnia trójka nie powinna dziwić (niestety dużo wcześniej wypad Fenix, którego osobiście też tu widziałem). Muertes jak i Mundo na pewno będą się kręcić wokół pasa. Cieszę się bardzo, że zdecydowali zrobić mistrzem Pumę. "Książę" zasługuje na to swoimi umiejętnościami. Ogólnie walka fajna. Odcinek zleciał szybko, a oglądało się przyjemnie. Trochę dziwnie tak, że cała gala to jeden pojedynek, ale w końcu to nie RAW, gdzie czasem musimy się (niestety) męczyć z oglądaniem żeby cokolwiek tu napisać... .

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-372972

Szczerze powiedziawszy miałem nadzieję na zwycięstwo Mil Muertesa. To on jest dla mnie najbardziej charakterystyczną postacią wśród wszystkich wrestlerów. Oczywiście w rosterze LU znajduje się wiele ciekawych indywidualności, ale to ten luchador zrobił na mnie najlepsze wrażenie. Mam nadzieję, że teraz rozpocznie marsz po pas mistrzowski po drodze miażdżąc Morrisona i Pumę, oczywiście niedosłownie. Natomiast sam mecz bardzo na plus. Jednak brakowało mi w nim amigos takich jak ze sobą przyniósł Chavo.
https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-373107

Skrzywdzili trochę Cage'a w debiucie. Myślałem, że to będzie trzech jobberów, których poskłada pokazując umiejętności. Owszem, poskładał ich po czasie, ale to oni pokazywali głównie umiejętności. Brian wyglądał ociężale, jak typowy powerhouse, choć niejednokrotnie w PWG udowadniał, że nim nie jest. Na szczęście teraz na rozpisce ma Prince'a Pumę, a z Ricochetem znają się jak łyse konie.
https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-373423

Dlaczego go skrzywdzili? Przeciez juz na poczatku rozwala, 3 czolowych latajacych z dywizji cruiser z AAA, to naprawde mocarne wejscie. Jakby od poczatku dominowal, nie wygladalo by to dobrze, pod koniec i tak przyterminatorzyl, za szybko ich powyeliminowal, ktorys jeszcze moglby sie odgryzac.

Malo pokazal to fakt, ale powinni ten match podciagnac, zamiast dawac widzom nudna dalsza czesc feudu 2drewniakow Demona Jr i Guerrero Chavo.

Feniks niezle rozpisany w main evencie, w wywiadzie jakims podobno Konnan powiedzial, ze jak LU zwiekszy sie zainteresowanie, to beda mysleli o ppv.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-373426

Aerostar vs Argenis vs Angelico vs Cage Każdy z nowych wrestlerów LU pokazał się z dobrej strony, a zdecydowanie najlepszy okazał się Cage, na którego też najbardziej czekałem. Wprawdzie skupił się bardziej na siłowych akcjach, ale robił je z taką łatwością i dynamiką, że oglądało się go równie dobrze co w PWG, choć zabrakło mi trochę pokazania, że bardziej efektowne akcje też potrafi wykonać. Walka na bardzo dobrym poziomie, efektowna, tak jak oczekiwałem i mam nadzieję, że każdy z nich będzie się częściej pojawiał w TV.

King Cuerno vs Drago Nie trwało to długo, ale skok z tej budki na stół był dobry- dość wysoko tam jest, więc zrobiło to wrażenie. Poza tym kilka skoków poza ring, właściwie standard.

Fenix vs Prince Puma Walka dwóch bardzo dobrze wypromowanych i efektownych zawodników była świetnym widowiskiem. Wygranej Ricocheta się spodziewałem, bardzo dobra walka na pierwszą obronę tytułu, zwłaszcza że zapowiada się feud Ricocheta z Cage'm, na który bardzo czekam.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-373427

Dla mnie to był jeden z najprzyjemniejszych do oglądania odcinków od powstania Lucha Underground. Dobrze, że LU nie poszło przy debiucie Cage'a drogą Dablju i nie zobaczyliśmy całkowitej demolki jooberów, a dano też czas innym zawodnikom. Po za tym zobaczyliśmy kontynuację dwóch feudów: Chavo vs Blue Demon i King Cuerno vs Drago. Przy pierwszym plus, że dali jakiś segment przy micu. Na minus to, że czuję iż feud jest kontynuowany trochę na siłę. Natomiast jeżeli chodzi o drugą rywalizację to zakończenie tej walki było naprawdę efektowne. Z kolei Main Event jak zwykle na dobrym poziomie i mamy początek rywalizacji Cage'a z Pumą o pas mistrzowski.

w wywiadzie jakims podobno Konnan powiedzial, ze jak LU zwiekszy sie zainteresowanie, to beda mysleli o ppv.

Byłaby to naprawdę dobra wiadomość, bo przy PPV byłoby więcej czasu na pokazanie zawodników a i walki można by jeszcze lepiej rozpisać.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-373441

Cage już na starcie rozwala konkurencję, sam eliminuje wszystkich w 4-way Elimination Matchu. Brakowało jeszcze jakiegoś fikołka w jego wykonaniu :D

Co do reszty - Aerostar jest super highflyerem, który nie zna strachu. On nie wystawia rąk przed siebie podczas suicide dive'a, przy lotach z 3 liny też ma łapy twardo przy ciele, co było dzisiaj widać. Pewnie się jeszcze pojawi.

Angelico jest OK, a ostatniego typa ledwo kojarzę.

Walki Drago z Cuerno za wiele nie było. Za to zakończyli to konkretnie. Chory splash z balkonu. Oby im nic po tym nie było.

Pas wydawał mi się większy :D

Chyba miałem za duże oczekiwania co do ME, było "tylko" dobrze. Spot na linie przed końcowym 630 - ekstra.

No i Cage od razu pójdzie w stronę pasa. Walki z Ricochetem powinny trzymać poziom.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-373454

Dlaczego go skrzywdzili?

Bo znam Briana Cage'a i stać go na o wiele więcej, niż bycie dość oklepanym powerhousem. Liczę na więcej w przyszłości. Momentami wyczuwałem, że tamci mieli więcej czasu i więcej imponujących spotów. I w LU nie są czołowymi latającymi AAA, tylko wrestlerami, których widzimy pierwszy raz - nie chcę przez to powiedziec, że byli źli, tylko że wcześniejsze dokonania średnio mają znaczenie w nowej federacji, która może ich przedstawić jak chce.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-373460

Pierwsza walka - Aerostar vs Argenis vs Angélico vs Cage

Bardzo fajna walka gdzie High Flyerzy pokazali parę akcji, a Cage spisał się dobrze, chociaż pamiętam, że zapowiadany był jako Powerhouse, ale nie opierający się głównie na sile. Tutaj niestety poszli w to drugie.

Segment z Chavo Guerrero i Blue Demonem

Rozumiem, że to oficjalne zakończenie konfliktu na linii tych Panów. Chavo łatwo się dał jak i te Stompy Demona nie były zbyt przekonywujące. Większość nawet nie miała kontaktu z ciałem Chavo.

Druga walka - King Cuerno vs Drago

To było dobre i w cholerę ryzykowne. Jeżeli się nie mylę to Cuerno wciąż nie pokonany w singlowej walce. Prowadzą jego postać tak, że mam wrażenie iż jego osoba może sięgnąć po laury w pewnym momencie.

Trzecia walka - Lucha Underground Championship: Fenix vs Prince Puma ©

Wiadome było, że Fenix złota nie powącha, ale przynajmniej dali mu sam pojedynek. Otrzymujemy bardzo dobry pojedynek ociekający stylem Lucha Libre. Cage zapewne dostanie pretendenta. Mam nadzieję, że dobrze poprowadzą jego postać to dostaniemy całkiem udany feudzik. Z drugiej strony chętnie bym obejrzał jego pojedynek z Murtesem.

Fajny odcinek. Wszystkie walki oglądało się naprawdę dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/9/#findComment-373517