Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Lucha Underground

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Son of Madness przegrywający na starcie - nie leży mi to. Teraz będzie musiał uwalić Havoca, psując kolejne starcie turniejowe.

Z dzisiejszej grupki stawiam na Pumę. Nawet mnie nie zdziwi, jak się skończy rewanżem z Mysterio za Ultima Lucha Dos.

Za tydzień kolejna runda - powinno być lepiej, ale to nadal będzie zajmować całe odcinki?

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-423772

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• aRo

141

• Pavlos

127

• N!KO

113

• urbino

79

Top użytkownicy w tym temacie

Black i Sexy Star z debilną koncówką. Cueto zawsze mówi, że chce chaosu, a teraz to "zasady mają być restrykcyjnie przestrzegane". Komedia po prostu. Chociaż jedyny plus jest taki, że chyba tylko ex-Gabriel umie zrobić dobrą walkę ze Starową.

Synowie Havocu i Madnessa się ze sobą znają podobno. Havoc awansuje, ale Madness kradnie mu kurtkę! Ach, co za feud!

Puma niszczy Mundo 1.SHIT w kilka chwil. A Vampiro się cieszy.

Dragon Azteca żyje! Worldwide Underground znowu miesza w walce, przez co Fox awansuje. Chociaż plusy, że podbudowują walkę Mysterio i Mundo (kiedy ona ma być?) czymś innym, niż winietkami.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-423786

Uwielbiam jak w wrestlingu 5 osób przekopuje jednego gościa jak banda dresiarzy :twisted:

No i w końcu się wyjaśniło czemu Jacka nie ma w turnieju. Co on miał na głowie? :sad:

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-423831

Potrzebowałem tych paru dni aby się przemóc ale w końcu mam wenę i zachciało mi się coś napisać o ostatnim odcinku LU ;P

Turniej sobie trwa, pierwsza runda zakończona, odbyły się 4 pojedynki... ja pamiętam tylko 3 i nie wiem czy ten czwarty był tak słaby czy to ja mam aż tak złą pamięć.

Więc... w turnieju zasady mają być bardziej restrykcyjne... stąd DQ w walce Blacka z Sexy Star... aha... no to fajnie, że tydzień wcześniej były jakieś count outy jak Killshot i Callihan 80% walki napieprzali się na zewnątrz ^^

Son of Havoc vs Son of Madness... niby motyw podobny co w wątku Killshota z AR Foxem... ale tutaj mamy gang motocyklowy. Jeszcze tego nie skreślam, ciekawe co będzie dalej... poza tym do spółki panowie wykręcili naprawdę solidne starcie, które podobało mi się bardziej niż choćby Main Event.

Nie wiem czy wynika to z mojego uprzedzenia do Dragona Azteci ale źle mi się oglądało jego pojedynek... a także mimo, że fajnie lata, po prostu źle mi się go oglądało w ringu. Koleś raczej niestety na stałe nie zniknie bo jest zbyt ważną postacią dla sezonu(jak słaby by w nim nie był) ale oglądanie go nie sprawia mi przyjemności... z tego też tytułu cieszy mnie fakt, że zrezygnowali z robienia z niego underdoga a zamiast tego jest po prostu studentem, który musi się wiele nauczyć.

Cieszy mnie też to, że wpadło WWU... winietki winietkami... ale dzisiejszą już przewinąłem. Za dużo tego samego. Dobrze więc, że podgrzali atmosferę w jakiś inny sposób. No i wyszło z tego parę ładnych wiązanek.

Za tydzień zaczyna się druga runda, walk więc na jednej tygodniówce już tylko 3... poziom sam w sobie też wzrośnie. Stawiam na Pumę i Muertesa w finale ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-423849

• Reputacja:   1

Na początek Fox ma Flashbacki z Afganu. Fajnie, że przypomnieli nam o konflikcie "żołnierzy". Z czasem może dowiemy się więcej i to Killshot wcale nie jest tym "dobrym".

Pierwsza walka - 1/16 finału The Cueto Cup: "The Darewolf" PJ Black vs Sexy Star

Ze względu na to, że mają stajnię to musiał awansować PJ. Oczywiście fartem i przez nierozwagę Sexy. Również nie lubię takich zakończeń. Trochę niespodzianka, że nie zobaczymy "Gwiazdki" w następnej rundzie.

Druga walka - 1/16 finału The Cueto Cup: Son of Havoc vs SON OF MADNESS

Nowa postać - zaginiony "brat" Havoca? Havoc wygrywa i awansuje dalej, ale strata kamizelki oznacza, że czeka ich własny program. Być może Madness przyczyni się do odpadnięcia z turnieju swojego rywala.

Trzecia walka - 1/16 finału The Cueto Cup: Prince Puma vs Ricky Mandel

Squash... Ale w sumie ktoś w gimmicku fana innego zawodnika nie może osiągnąć wiele solowo. :roll:

Vampiro wciąż propusje Pumę, a ten chce rewanżu z Mysterio. Prince zaczyna się powoli zmieniać w mniej potulną postać. Jestem ciekaw czy szykują jakąś przemianę.

Czwarta walka - 1/16 finału The Cueto Cup: Dante Fox vs Dragon Azteca

Spodziewałem się Killshota, a tutaj gang Mundo. Zdecydowanie fuedem numer 1 jest tutaj Mundo vs Mysterio, więc nie dziwota, że tak wybrali. Tradycyjnie ME był najlepszym pojedynkiem wieczoru, chociaż najdłuższa walka pierwszej rundy to nie była.

Poprzedniego odcinka ten nie pobił, ale za tydzień kolejna runda, więc powinno się rozkręcić.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-423851

Więc... w turnieju zasady mają być bardziej restrykcyjne... stąd DQ w walce Blacka z Sexy Star... aha... no to fajnie, że tydzień wcześniej były jakieś count outy jak Killshot i Callihan 80% walki napieprzali się na zewnątrz ^^

Czas na ratowanie Lucha! :D

W walce Killshota i Craine'a był inny sędzia, ten który jest określany przed komentatorów jako "dobry sędzia który wie czego chce Dario". Podczas gdy sędzia z walki Sexy vs Black to gruby frajer Justin :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-423876

Dobrze, ze nie chcieli przepchnąć dalej Tayi. Crane zaczyna coraz więcej znaczyć w LU i szkoda byłoby przerywać jego dobrą passę. Problemy zaczną mu się wraz z Muertesem, który był za mocny dal Londona - szkoda. Fenix z Mothem się spotkali nie ostatni raz. To mi wygląda na Ultima Lucha. Oby tylko kobieta nie była częścią stypulacji.
https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-423998

Crane, Muertes(czemu nie London?!) i Fenix są w ósemce. Tam walki powinny być wreszcie konkretne. Ale dalej mnie boli, że poza turniejem nie widzimy nic.

Texano IS dull

Marty wciskający kanapkę Melissie prosto do buzi podczas zapowiedzi - na swój chory sposób mistrzostwo świata :D Akcja z widelcem też mocna. To jest creep. Wyatt, idź w tę stronę!

Skoro Aerostar zna przyszłość, czemu z tego nie korzysta? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-424010

Dość solidny odcinek na tle kilku poprzednich. Wreszcie z drugą rundą zaczęli też rozwijać jakieś storyline'y. Nie zdziwię się np. jak Taya zawalczy z Sexy Star na ULIII, a właśnie Fenix z Martym.

W fajny sposób rozpisali Paula w konfrontacji z Muertesem. Było wiadomo, że Mill wygra, ale próbowali wprowadzić choć trochę wątpliwości. Za to plus. Przez chwilę wyobrażałem sobie nawet jak Muertes przegrywa, a później wściekły niszczy Londona, to byłoby typowe dla jego ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-424017

Wyniki walk turniejowych pozytywne, same walki też. Jaram się Martinezem. Ten gość nie stoi w miejscu, ciągle pojawia się jakiś nowy motyw. Fajnie prowadzony psychol to dobra telewizja. W swoim czasie, nawet wokół Samuela Shawa powstała fajna historia.

Turniej powoli zbliża się do końca, więc niedługo odcinki staną się ciekawsze.

Edytowane przez Rogos
https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-424022

Ale dalej mnie boli, że poza turniejem nie widzimy nic.

Sexy Star już odpadła z turnieju a przypomina o swojej rywalizacji z Tayą

Aerostar nie jest w turnieju i rozmawia z Fenixem o losie Drago.

Famous B odpadł z turnieju a dalej coś kręci przy Texano.

Marty odpada z turnieju a pomimo to wyżywa się na Fenixie i Melissie.

Wszystko to oczywiście jest powiązane z turniejem ale żeby mówić że oprócz turnieju nic się nie dzieje kiedy były 4 segmenty? Cmon man.

Skoro Aerostar zna przyszłość, czemu z tego nie korzysta? :D

Korzysta. W tej przyszłości widzi jak botchuje połowę swojego move setu i dlatego wraca żeby to poprawić 8-)

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-424033

Pierwsza walka - 1/8 finału The Cueto Cup: Jeremiah Crane vs Taya

Jak na zestawienie laski z facetem naprawdę spoko. Crane oczywiście faworyt, zatem musiał wygrać. Taya nie boi się spotów i jak przewidywałem przyjęła kilka mocniejszych. Jeremiah jako taki świrus zaczyna być naprawdę ciekawy. Czekam na rozwój wypadków w związku z Catriną. Taya z kolei rusza na feud z Sexy. To również może być niezłe.

Raz Aerostar przewidział przyszłość. Znaczy będzie coś grubego z Drago.

Druga walka - 1/8 finału The Cueto Cup: Mil Muertes vs Paul London

Muertes wciąż żyje i jest w turnieju. Spodziewałem się squasha. Dali Londonowi trochę pożyć żeby zrobił teatrzyk. W następnej rundzie Mil kontra Jeremiah. To może być walka turnieju. :D

Famous B wykorzysta lalunię żeby zrobić z Texano swoją broń? Patrząc na zawodnika nie wierzyłbym, że się da, ale zobaczymy.

Trzecia walka - 1/8 finału The Cueto Cup: Marty "The Moth" Martinez vs Fénix

Marty jak zwykle nie zawodny jeżeli chodzi o podryw. :twisted:

Wygrać nie mógł, ale nie sprzedał tanio skóry. W sumie fajnie to rozegrali. Marti Melissie krzywdy nie zrobi, ale mógł wyżyć się na rywalu. Scena z widelcem jak na widowisko wrestlingowe dosyć mocne. "Ćma" to niezły p*******c i powinien być zamknięty w sarkofagu z kaftanem i kagańcem, a jest na wolności i walczy w federacji wrestlingowej. :roll: LU trochę broni logiki tym, że to nie do końca legalne zawody, więc kogo tam obchodzi, że jakiś świr się pałęta. :twisted:

Odcinek całkiem spoko. 1/8 finału powinna przebić pierwszą rundę pod względem atrakcyjności.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-424039

Jestem sadystą... Crane nie pierdolił się z Mundówną, kopał i napierdalał jakby wcale nie walczył z kobietą. Z każdą walką Taya zbiera u mnie coraz większą przychylność przez bumpy jakie przyjmuje... Mamy Crane'ów, Martinezów, Rabbit Tribe ale chyba nie ma w świątyni nikogo bardziej pierdolniętego niż ona ;D

Sexy-Taya na Ultima Lucha? No nie wiem, do gali jeszcze bardzo dużo czasu ale znając LU będą w stanie to pociągnąć. Może dostaną jakiś gimmick match? Chce to zobaczyć :)

Fajna walka Mila z Londonem. Pojedynki już się robią dłuższe, poziom wzrasta. W kolejnej rundzie Muertes-Crane, będzie dobry pojedynek i podłoże storyline'owe... musi z tego wyjść coś ciekawego.

Podoba mi się fakt, że byli w stanie zadbać o wyrazistość gimmicku Londona nawet podczas pojedynku. Rabbit Tribe to... coś innego ;D

Martinez wpychający kanapkę do buzi Melissy a ta wypluwa ją mu w twarz... jeśli oni improwizują to mają genialną chemię :lol:

Feud Ćmy z Feniksem na razie jest zajebisty, chce to oglądać dalej.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-424041

Crane jako faworyt oczywiście wygrywa. Pomimo tego, że nie lubię walk między płciami, to Taya naprawdę tą walką zapunktowała. Zdecydowała się na przyjęcie naprawdę mocnych bumpów.

Aero Star umie przepowiadać przyszłość. Niech lepiej powie jakie numery będą w kumulacji Totka. Albo chociaż niech zaspojleruje cały ten turniej (ultimate heel turn) :twisted:

Mówią, że najlepsze gimmicki to takie, które są niczym wrestler w prawdziwym życiu, podkręcony do 11. Znając skłonność Londona do używek, to musi być prawda. Nie wiem kto co ćpał, ale Paula naprawdę świetnie się ogląda.

Marty się kocha w Melissie, Melissa kocha się w Fenixie. Normalnie niczym Moda na Sukces. W sumie tam pewnie też był motyw, że psychopata kocha się w ładnej pani konferansjer, która kocha się w gościu, którego twarzy najprawdopodobniej nigdy nie widziała.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-424050

Dla mnie kretyńskie wyeliminowanie Cage'a. Powinno mu bardziej zależeć na złocie. Takie brednie z niczego. Dante Fox za to powinien szybciej się rozprawić z mocno obitym Havociem.

Całkiem pocieszny ten segment z ekipą Mundo. Ich nowy manager jest fajną postacią. Ciekawe, jak go wykorzystają. To taki Famous B... tylko że fajny.

https://forum.wrestling.pl/topic/37008-lucha-underground/page/58/#findComment-424230