Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Lucha Underground

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

aRo napisał(a):
Cage 2-0 Texano. To co, teraz 2-2 i remis w finale? :twisted:

O tym samym pomyślałam :twisted: A potem powinni stworzyć z nich team, szkoda tylko, że w LU nie mają tytułów tag teamowych i musieliby znaleźć trzeciego.

Po walce Ivelisse coś tak pomyślałam, że dadzą jej do pomocy faceta. Liczyłam na Havoca, dali Callihana. Na razie nie będę narzekać, zobaczę co dla niego wymyślili.

Matanza dzisiaj miał najtrudniejszego rywala z dotychczasowych, walka też chyba jak na razie najlepsza. Jak już sporo osób wspominało, wiarygodnego rywala ciężko znaleźć.

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• aRo

141

• Pavlos

127

• N!KO

113

• urbino

79

Top użytkownicy w tym temacie

Ciężko nie zgodzić się z N!KO. Poza drugim odcinkiem to strasznie mało kontentu na razie jest w tym sezonie. Coś się niby rusza, niby storyline'y są, niby sezon mi się podoba ale na razie przebiega on bardzo podobnie do poprzedniego a to nie rokuje dobrze.

Callihan chłopakiem Ivelisse. Podoba mi się, pewnie czeka go jakaś walka z Havoc'iem. Mam też nadzieje, że wykorzystają go w jakiś hardcorowych spotach... w końcu w tym Sami jest najlepszy.

PS: Zaczynam markować rodzince Martinezów. Creepy bastards :D

Follow the white rabbit... jakie fajne :D. Na stówę Paul London ze swoją świtą, logo na winietce było takie same jak to na jego marynarce w zwiastunie sezonu. Wydaje mi się, że spodoba mi się ta stajnia ^^

Dario's Dial of Doom wreszcie losuje przeciwnika godnego Matanzy. Książę był idealną osobą do bycia tym który jako pierwszy popchnie "dużego" Cueto do limitu. Matanza ma za sobą pierwszą poważną obronę w sezonie, fajnie wykorzystali to, że Dario może w świątyni wszystko a także podbudowali feud na linii Muertes-Puma. Bartuś jest szczęśliwy ;D

Edytowane przez DashingNoMore

• Reputacja:   2

Puma idzie na Matanzę? Muertes musi się pojawić. :twisted:

Pierwsza walka - Ivelisse vs Mariposa

Przegrali z Sexy teraz idą na Ivelisse. Czyżby reunion z Havoc'iem?

Johnny Mundo zaczyna robić się takim Slaterem w LU. Tylko, że jest ciekawszy i lata za tytułem, a nie kontraktem. Wszyscy przewalą swoje szansę to on dostanie w końcu własną. :twisted:

Druga walka - Texano vs Cage

Chociaż początkowo Texano miał inicjatywę to Cage czysto wygrywa. Za tydzień pofarci się Texano, bo mimo iż jestem pewien wygranej w całym best of 5 Cage'a to na pewno nie będzie to 3:0.

SAMI CALLIHAN pomagierem Ivelisse. Nie nadziałem się na spoilery, więc nie wiedziałem o debiucie. Nowy nabytek zostaje wciągnięty pomniejszy program. Zobaczymy w praniu.

Druga walka - Lucha Underground Championship: Prince Puma vs Matanza Cueto ©

Fajny zabieg z postawieniem gościa, który już raz miał ten tytuł. Chociaż wynik, a nawet interwencja Mila były z góry wiadome to oglądało się całkiem spoko. Teraz Prince może już planować zemstę, a Cueto dalej kręcić kołem.

Rzeczywiście wolno wszystko się rozkręca w tym sezonie. Ponad poprzednie epizody ten się nie wybija.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Słaby odcinek LU. W ogóle ten sezon jakiś taki nijaki.

Mundo kontynuuje gonitwę za pasami, a Cueto ma to gdzieś. I bardzo dobrze. Niech się Johnny nalata, to przynajmniej będzie jakiś, a i może syndrom Slatera odpali.

Best of 5 mnie ani trochę nie interesuje. Plus, że Cage znowu wygrał. Minus, że w następnych tygodniach Texano sobie to odbije. Z dwojga złego lepszy Brian.

Debiut Callihana - jestem na tak. Wiadomo, że we wstawkach filmowych pokaże więcej niż w ringu, ale Sami to Sami - zrobi robotę samym wizerunkiem.

Koło Fortuny gorzej wybrać nie mogło. Matanza pokonał najgroźniejszego (chyba) rywala (bo mocniejszych tam już nie ma, co nie?) i wracamy do szarej rzeczywistości. Następny w kolejce pewnie jakiś midcarder.

Kabal napisał(a):
ale Sami to Sami - zrobi robotę samym wizerunkiem.

Haha jaką robotę masz na myśli? Że będzie zgarniał heat bo wygląda jak mały brzydki troll?

1. Ludziki jestem chyba jedyny który lubi Texano i Cage'a. Uwielbiam oglądać wielkich gości którzy się ruszają jakby nie byli wielcy. Ale czyżby WWE tak perfidnie kopiowało LU? No no Mick.

2. Callihan mi się podoba. Imię Jeremaiah (czy jak to się pisze) nawet do niego pasuję :D . Jeśli on dostanie gimmick chłopaka który w ringu jest psycholem - lubię to!

3. Nie wiem co ludzie piszą o tych królikach. Ale może LU po prostu przebierze PJ Blacka za królika? If you know what I mean.

4. Matanza jak zajebisty by nie był to i tak ja będę zwracał uwagę na to że "potwór" jest mniejszy od ludzi z publiczności :P . Serio Mil Muertess jest 10 razy lepszym destroyerem.

Aha i na koniec! Nie czytałem spoilerów i nie chcę żadnych. Ale co do ludzi co też nic nie wiedzą. Tajemnicza wiadomość dla Killshota? Zostawiony na śmierć? Okrągłą dziura jakby po cygarze? O cholera jeśli w LU szykuję się powrót mojego ulubionego dużego czarnucha to nie mogę się doczekać. Jeśli nie. To lipa.

Joey Ryan i jego spodenki :lol: .

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

• Urządzenie:  Windows

Rey krzyczący "CHAVOOOOOOOOO" na początku to był mega kicz. Nawet jak na LU!

Famous B zgarnia pierwsze zwycięstwo! "423-You Suck" - najlepszy chant wieczoru.

Szkoda, że Evans nie może już siebie nazywać Star Destroyer :(

ME niezły, w sumie każdy jakoś z niego wyszedł: Pentagon zwyciężył, Mysterio nie dał sobie złamać ręki jako jeden z niewielu(zawsze coś!), a Guerrero kończy galę, okładając Reya krzesłem. Niestety większość ma go nadal gdzieś ;)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

aRo napisał(a):
Rey krzyczący "CHAVOOOOOOOOO" na początku to był mega kicz. Nawet jak na LU!

1. Jeśli ich planem było wywołanie reakcji śmiechu to udało się! Dla mnie to było coś w stylu Broken Matta. Tak głupie że śmieszne. Od tego momentu miałem taką fazę że jak zobaczyłem Havoca i Mascarite na motorku to po prostu leżałem ze śmiechu :lol: . Kocham LU. Oni w 5 minut biją na łeb cały wrestling jaki obejrzałem w tym tygodniu. Do tego faki Sagrady :P .

2. Worldwide Underground > Bullet Club. Może przesadzam ale niedługo tak będzie. Taya jest kobietą a ja czasami widzę ją na równi z facetami. Evans to mistrz. Najlępszy lotnik. Najlepszy komik. Najlepszy heel. Najlepszy, po prostu najlepszy. Johnny Mundo jak dla mnie top 5 wrestlerów obecnie. Gość mógłby spokojnie być twarzą WWE, i to taką twarzą który lubili by nawet smarci. Tylko PJ Black trochę odstaje. Ale nawet BC ma takie perełki jak Yujiro czy Bad Luck.

3. Triple Treat. Lubię to że Pentagon nie jest mistrzem a i tak każdy chce go dorwać. Uważam jednak że jako że jest taki zajebisty powinien mieć lepszy booking. Jak na UL dos. Chavo ma w sobie to coś że nie ważne jakby nudny nie był i jakby ludzie na niego gadali ja i tak jako tako go lubię. W dodatku w LU jest 100% heelem. Świetny, Rey Mysterio jako badass nawet się sprawdza. Piece of shiti te faki na początku walki :D .

Lucha Lucha Lucha! Mam nadzieję że za tydzień dostanę odpowiedź na pytanie "kto dał Killshotowi wiadomość?".

Pytanie: Co się do cholery stało z NighClawem? Miał super debiut na UL dos i zniknął.

Co tam Night Claw. GDZIE JEST KURCZE QUERNO?

~Johnny Mundo 2017

CHAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:

Havoc i Mascarita na motorku wjeżdzają. Tóż to jest więcej niż pełnoprawny tag team!

Evans poległ. No trudno się mówi.

Main Event bardzo fajny. Każdy tam jakoś zyskał. Nawet Chavo, który ma run swojego życia.

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

• Reputacja:   2

Rzeczywiście początek był mega słaby. Najpierw moim zdaniem złe ujęcie na krzesło z oczu Azteci. Powinno już być na samego Chavo. Napięcie było budowane akurat całkiem spoko jakby Guerrero wręcz rozłupał mu czaszkę, a potem czar pryska. :lol:

Pierwsza walka - Famous B & Dr. Wagner Jr. vs Son of Havoc & Mascarita Sagrada

Widzę, że Havoc z karzełkiem nawiązali współpracę. W sumie może wyjść z tego beka.

Ta blond "pielęgniarka" odwala genialną robotę jeżeli chodzi o irytującą laleczkę do towarzystwa... .

Druga walka - Gift of the Gods Championship: Jack Evans vs Sexy Star ©

Wkręciłem się w ten pojedynek, ale szkoda, że zrobili z Evansa konkretną c***ę. Praktycznie cały pojedynek obrywał, laska pojechała z nim jak chciała i jeszcze kumple przyszli mu z pomocą? :? To było do przewidzenia, że Sexy nie straci tytułu, lecz to totalna klęska dla Jack'a.

Triple threat? Ciekawe kto do nich dołączy. Chavo tutaj w LU jest naprawdę wrednym s*******m to trzeba powiedzieć. :D

Trzecia walka - Pentagon Dark vs Chavo Guerrero Jr. vs Rey Mysterio Jr.

Dobra walka. Pentagon, który ma zawsze ochotę kogoś połamać, Chavo jako zły członek rodziny i jej dobra strona wkurzona za to, co się stało z jego podopiecznym. Chętnie bym jeszcze pooglądał wściekłego Mysterio w konfrontacji z Guerrero. Przyzwyczajony jestem, że Face zawsze jest taki potulny. Byłaby to miła odmiana.

Przyjemy odcinek. Fajnie, że powoli zaczyna się coś dziać.

I jeszcze rzecz, na którą trafiłem czytając wypowiedzi. Segment z poprzedniego odcinka... Nie wierzę żeby Zeke wrócił jako zombie, ale gdyby tak "Ćma" bawił się z rywalem w gierki psychologiczne? To byłoby niezłe. :D

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Famous B jest tak słaby, że aż nie wiem, czy śmiać się, czy płakać, że pokonał kogoś, zgarniając pin. Po olbrzymiej pomocy tag partnera rzecz jasna, ale jednak. Son of Havoc i meksykański kurdupel mają szanse zaistnieć w pozytywnie zabawnym tagu.

Evans w bojowym nastroju, ale tak naprawdę robił za worek treningowy dla Sexy Star. Nie wierzyłem w to, że przejmie pas od Sexy. Heelowe zagrywki pierwsza klasa, typowo heelowy booking już nie. Do pomocy Evansowi zameldował się Mundo, to i musiała pojawić się jakaś przeciwwaga. Rozpisanie stare jak świat.

Pentagon musiał wygrać ten triple threat. Rey i Chavo rozkręcają swój feud, dlatego też logicznie trzeci skorzystał z sytuacji. Na koniec odcinka Mysterio na deskach, czyli za tydzień rewanż nie tylko za przyjaciela, ale również i za siebie.

Ktoś nadchodzi. Jeśli to stajnia w stylu Worldwide, to ja podziękuję.

Najwyrazniej dostaniemy jakąs militarną wojenke:

- O matko, przeciez Ty miales nie żyć. Widzialem, jak Ci umierasz!

- Oooo, nie, ja zyje. Zostawiles mnie na pastwe losu!

... ale przynajmniej AR Fox. Dziwie się, że tak późno go ściągneli.

Chavo Classic :twisted: Były Cruiserweight Champion! Powaznie. Jakby ktos nie wiedzial, to gość był mistrzem w WWE, zaledwie jakies 10 lat temu :wink: True Story.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Mam nadzieję, że znowu Aztec Warfare będzie bodźcem napędzający ten sezon, bo nie spodziewałem się, że LU może zanotować jeszcze większą zniżkę formy... o ile walki wciąż w miarę okej się ogląda, to nie ma jakiś elementów, jakiś storyline'ów, które bardziej wkręciłyby. Plus, że przynajmniej powoli w końcu kończą pierwsze wątki, którymi przeszli z II do III sezonu...

Killshot rozjechany przez Matanzę w przyjemnym "squashu". A potem pojawił się wojskowy AR Fox. Miał dużo spotkań ze Stricklandem w CZW, więc ich starcia powinny być spoko.

Nawet mistrzowie trójek nie mogą myśleć, że są "na bezpiecznej pozycji". Zmierzyli się ze sobą w świetnym 3-wayu. Drago zakończy AW, reszta tam nawet nie trafi.

A właśnie, to już za miesiąc! Aztec Warfare 3, czyli Płacz i Zgrzytanie Zębów :D

Mundo kupił sobie title shota :D Fajny motyw.

No i Puma zrewanżował się Muertesowi, kolejna dobra walka - ringowo mocny odcinek. Tylko co dalej? Będą to ciągnęli, bo 1-1?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Jestem zbyt wielkim markiem LU żeby zrozumieć narzekanie na 3 sezon. Dla mnie z odcinka na odcinek jest lepiej.

1. Nie ma Big Rycka ale jest Ar Fox. Nawet lepiej. I wygląda kozacko! Świetny motyw z zostawionym przyjacielem który wraca po zemstę.

2. Fenix nie wygrał? :shock: LU po raz kolejny pokazuję zajebistość i nie promuję tych samych zawodników cały czas.

3. Mundo jak dla mnie powinien być main eventerem w WWE. Gość jest jednym z najlepszych a "kisi" się w LU. On jest zbyt dobry jako gwiazda żeby być w Undergroundzie.

4. Mil Muertess to jest chyba Bray Wyatt LU. Niby taki kozak a dostaję w pizde cały czas. :roll: Szkoda bo on jest 10 razy lepszym destroyerem niż malutki Matanza.

~Johnny Mundo 2017

"A kto umarł, ten nie żyje", no niestety AR Fox nie zastosował się do tej maksymy i odżył i przylazł do LU. Dziwne, że dopiero w trzecim sezonie.

Unique Opportunity zawsze na plusie. Nawet drużyna nie może być bezpieczna, bo Dario i tak znajdzie jakiś sposób, żeby pomiędzy sobą walczyli. Teraz czekać tylko do Aztec Warfare.

Mundo kupuje title shota. Dobry motyw.

Puma odegrał się Muertesowi i mamy 1:1. Dobra walka, jak i cały odcinek.

Chavo Classica zciągnęli i go ładnie podpisali. Mogli tak zrobić z AR Foxem, bo przez 20 minut rozkminiałem skąd kojarzę tą twarz.

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg