Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Lucha Underground

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

To co dobre w tej organizacji to fakt, że w WWE, czy w TNA nie zobaczy się raczej Chair Shootu w głowę kobiety :P Rozwalił mnie też Big Ryck spokojnie sobie jarający podczas walki.

O ile tydzień temu poziom walk wzrastał co raz bardziej do Main Eventu, tak tym razem od openera spadał. Mi jakoś nie przeszkadza, że większość zawodników widzieliśmy na poprzedniej gali. Dla mnie to dobrze, że wprowadzają nowe twarze stopniowo. LU może naprawdę fajnie się rozwinąć.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• aRo

141

• Pavlos

127

• N!KO

113

• urbino

79

Top użytkownicy w tym temacie

Nie muszą od razu wrzucać samych nowych gwiazd, ale fakt, że prawie każdy był w obu epizodach, trochę wali po oczach. Mnie to przeszkadzało. Poza tym, promowanie nowych. Tym razem Maxine i Mesias, poprzednio te parę osób też dostało jakieś filmiki o sobie itp. A taki Son of Havoc, choć raz wygrał, jest olewany. Ivellise też weszła jak jobber.

Ricochet i Morrison znów odwalają świetną robotę. Akurat oni co tydzień mi przeszkadzać nie będą :P

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Dla mnie Lucha Underground jest jak Total Divas - inny wymiar (który lepszy nie trudno się domyślić ;) ). Klimat, klimat, i jeszcze raz klimat - oni są bardziej wyraziści po dwóch odcinkach niż TNA (i choć odpuściłem Dixieland, tak wiem jak się tam mają sprawy i wiem że teraz produkt ogląda się lepiej) przez cały ten rok. Świetny, wyróżniający się klimat, genialni komentatorzy (Corino może się żegnać z "Komentatorem Roku" - Striker is Back! - przy nim mogę oglądać Chavo bez przewijania :shock: ), żywa publika i zawodnicy, którzy się nie opierdalają (przy Pumie i Mundo, tych dwóch jobberów wyglądali jak milion dolców). Szczerze, to koło laski mi to lata że Blue Demon i Chavo, czy inni, są mega statyczni - dają mi rozrywkę jakiej mi brakowało w tym roku.

Lucha Underground - konkretny gracz jeśli chodzi o Attitude Wrestling Awards - pełno nazwisk z tego rosteru może wygrywać swoje kategorie.

Wrestling to serial dla facetów ... they said, cieżko znależć coś bardziej pasującego do tego terminu niż Lucha Underground, ja osobiście jestem zawiedziony, ale dlatego, że spodziewałem się czegoś innego (pewnie gdybym nagle zobaczył Lucha Underground bez zapowiedzi to bym skakał z radości), mianowicie ja liczyłem na federacje taką w klasycznym tego słowa znaczeniu która w jakimś stopniu zagrozi TNA, LU to natomiast serial (klimatyczny) który jest przerywany walkami (walkami które też są kręcone w taki sposób by przypominały serial) i jak dla mnie gdzieś ta "prawdziwość" tak doceniana przez userów Atti przez to gdzieś ucieka. Może jestem stary i zacofany, ale ja to bardziej oglądam jak Total Divas niż wrestlingowe show.

PS: Brakuje mi jeszcze zapowiedzi co w danym odcinku dostaniemy ... jak W TNA. :D

PS: Niesamowicie kłują w oczy te napisy na początku.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Podoba mi się jak prowadzą postać Prince Pumy, nie spodziewałem się że akurat tutaj zobacze jeden z lepszych heel turnów ostatnich lat... What the Fuck! Czy ktoś się orientuje czy będą mieli jakieś pasy w tej fedaracji?

287901358542b42156905d.jpg

Czy ktoś się orientuje czy będą mieli jakieś pasy w tej fedaracji?

Tak. Jak na razie ma być tylko jeden, główny pas federacji- "Lucha Underground Championship".

28054889252fa02dfba372.jpg

Nie komentowałem pierwszego odcinka LU ale po drugim wypadałoby już coś napisać ^^.

Sisco & Cortez(? nie jestem pewien a nie chce mi się sprawdzać) vs Prince Puma & Johnny Mundo

Nie podoba mi się to co zrobili z Ricochetem ale do spółki z Morrisonem znów skradł show. Ci dwaj są po prostu nieziemscy! Tempo na poziomie za którym oczy nie nadążają a do tego Mundo z Pumą walili łączone akcje jakby Tag Teamem byli od paru ładnych lat. Chciałabym zobaczyć JoMo w PWG. On naprawdę miał 3 lata przerwy od wrestlingu? Nie wiem... nie walczył w backyardowych federacjach albo w swoim garażu ;D? Kompletnie nie widać po nim przerwy.

Son of Havok & Ivelisse vs Chavo Guerrero & Sexy Star

Mam wrażenie że jak zobaczymy Sexi Star bez maski to nie będzie ona już takim symbolem seksu... MILF :D.

Nie komentowałem pierwszego odcinka więc napiszę też coś o Synie Havoku(nie wiem co to oznacza jeśli coś oznacza :P). Ring name ma do dupy ale najbardziej zastanawia mnie jego booking w walkach. Widać że chłopak latać potrafi a mimo tego bookują mu jakieś backbreakery i body slamy a jak już wykonuje moonsaulta to jest on pretekstem do hot tagu u face'ów. "Lucha".

Sama walka była okej. Nie tak dobra jak poprzedni Tag Team Match ale było okej.

Blue Demon vs Mil Muertes

Muertes i Maxine prezentują się naprawdę dobrze. Mogą być ciekawym duetem który kto wie może trochę namiesza.

Walkę przewinąłem, nie interesowała mnie a Lucha Underground jest moim pierwszym kontaktem z samym Lucha więc nie mam też żadnego sentymentu do Blue Demona, a więc nie mam konkretnego powodu by mimo wszystko go oglądać. Nie spodobał mi się pierwszej nocy w walce z Guerrero więc tą walkę postanowiłem sobie odpuścić.

Heel turn Chavo: zrobili z niego prze koksa z tym krzesełkiem i myślę że może to mieć coś wspólnego z charakterkiem Guerrero :D. "Jeśli nie Main Eventuje to mnie nie macie". Nie zdziwię się jeśli Guerrero będzie pierwszym Lucha Underground Championem.

A tak na marginesie: Sexy Star lepiej sprzedała chair shota niż ten cały Blue Demon. Poleciał na matę jak kłoda, ostatnio taki selling widziałem u Great Khaliego.

Ogółem odcinek podobał mi się bardziej niż pierwszy. Był bardziej zbliżony do wrestlingu który już znam. Nie było niepotrzebnych ujęć na komentatorów lub publiczność w trakcie pojedynku a to zdecydowanie zmiana na lepsze bo rozpraszało mnie to i przeszkadzało w oglądaniu pojedynku. Sposób tworzenia segmentów na backstage'u jest dalej ten sam i też mi się średnio podoba ale do tego dam radę się przyzwyczaić. LU progresuje, wciąż nie tworzę sobie opinii o produkcie ale już było lepiej.

On naprawdę miał 3 lata przerwy od wrestlingu? Nie wiem... nie walczył w backyardowych federacjach albo w swoim garażu ;D? Kompletnie nie widać po nim przerwy.

Walczył w mniejszych fedkach, ale nie było tego zbyt wiele.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   2

Segment z Big Rick'iem, Crotezem Castro i Cisco

Szczerze liczyłem na troszkę więcej, ale co niby mają mieć do powiedzenia osiłki szefa. Przedstawili się i tyle. Tag Team może zapowiadać bardzo dobry początek.

Pierwsza walka - Cortez Castro & Cisco vs Johnny Mundo & Prince Puma

Face'owy Tag Team pokazał po raz kolejny swoje możliwości. Zupełnie to się różni od bardziej komercyjnych fedek, gdzie po, niektórych ruchach to byłby koniec walki. Doskonała współpraca przez cały pojedynek. Jedyne do czego można mieć, ale to rywale, którzy nie byli bardziej rozpisani od rzezimieszków, dostających wpierdziel od bohatera filmu akcji.

Druga walka - Son of Havoc & Ivelisse vs Chavo Guerrero & Sexy Star

Ponownie pojedynek gdzie ci "źli" o wiele mniej pokazali. Mam nadzieję, że Heelowe postacie tutaj będą miały szansę pokazać się z lepszej strony. Nie było źle. Dobry pojedynek, gdzie laska również może mierzyła się z facetem, a nie miała obowiązku walki jedynie z inną kobietą. Póki, co to miła odskocznia.

Trzecia walka - Blue Demon Jr. vs Mil Muertes

Tempo zwolniło, a Blue Demon odnosi porażkę. Muertes jako nowa postać zapewne będzie groźnym koksem z latynoską boku. Mimo to nie było najgorzej, a Demon wypadł lepiej niż tydzień temu.

Narzekali na Chavo, a tu proszę. Mnie podobał się ten Heel turn. Rozwalił wszystkich, sprzedał po punchu sędziom, dwóm, innym zawodnikom, a nawet kobiecie. Wściekły Chavo chcący przypomnieć o znaczeniu rodziny może i nie jest świeżym pomysłem, ale póki co zapowiada się dobrze.

Drugi odcinek bardziej poświęcony już wydarzeniom ringowym. Nie było zbyt wielu scenek z szefem czy prom zawodników. Zobaczymy jak będzie dalej.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Lucha Underground episode 2.

Tydzień temu poziom z pojedynku na pojedynek wzrastał, a tym razem było odwrotnie. Nie ma się co dziwić skoro ci co tydzieńtemu walczyli w ME dziś otwierali show. Opener wypadł bardzo dobrze. Fajna walka, w której dużo się działo, było fajne tempo i mam nadzieje, że LU będzie nas co tydzień raczyć takimi pojedynkami. Prince Puma powoli wyrasta na ważną postać i nie zdziwie się jeśli przy boku Konnana wyrośnie na mistrza. Druga walka mi osobiście również się podobała. Czekałem na pierwszą walkę Ivelisse Velez i dość szybko się jej doczekałem. Chciałbym zobaczyć jej singlową walkę przeciwko Sexy Star, bo są to dwie bardzo utalentowane zawodniczki, które mogą zrobić na prawdę świetne show. Main Event wypadł średnio, ale fajnie, że powoli wprowadzają kolejnych zawodników zamiast od razu wrzucić wszystkich. Zdziwiło mnie zakończenie gali i szybki heel turn Chavo. To dopiero drugi odcinek, a już mamy turn.

Za tydzień szykuje się kolejna fajna walka i kilka nowych postaci, więc warto czekać.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

mianowicie ja liczyłem na federacje taką w klasycznym tego słowa znaczeniu która w jakimś stopniu zagrozi TNA, LU to natomiast serial (klimatyczny) który jest przerywany walkami (walkami które też są kręcone w taki sposób by przypominały serial) i jak dla mnie gdzieś ta "prawdziwość" tak doceniana przez userów Atti przez to gdzieś ucieka. Może jestem stary i zacofany, ale ja to bardziej oglądam jak Total Divas niż wrestlingowe show.

Na na przykład nigdy nie traktowałem tego jako realne zagrożenie dla TNA. Jeżeli LU ma konkurować z jakąs federacją to tylko z ROH a i sam myślę, że w tym momencie ich ekspansja nie sięgnie aż tak daleko. Dlaczego nie liczyłem na miejsce godne main streamu. Głównie dlatego, że jest to meksykańska ekspansja AAA na Stany Zjednoczone a więc poniekąd będzie traktowana po macoszemu - coś jak w przypadku Dragon Gate i Dragon Gate USA.

• Reputacja:   1

Lucha Underground

Po pierwszym krótkim segmencie pokazano kolejny raz Lucha Undergroung jako coś w stylu meksykańskiego serialu akcji. Jednak mi się to podoba, jakaś innowacja także się przyda, mamy już federacje które stawiają na rozrywkę, są też takie które stawiają na poziom walk. Tutaj to może wyjść ciekawie, bowiem jest to swojego rodzaju mieszanka.

Cortez Castro & Cisco vs Johnny Mundo & Prince Puma - *** i 3/4 !

Jeśli co tydzień ma być jedna tak znakomita walka jak ta tutaj to na pewno to będę chciał to oglądać. Mundo oraz Puma spisują się świetnie, po tych dwóch odcinkach mogę już teraz powiedzieć że są oni dwoma głównymi gwiazdami w Lucha Underground. Castro oraz Cisco byli niby zwykłym tłem, lecz muszę przyznać że poziom który oni pokazali był także dość dobry. Opener gali wypadł świetnie, wiadomo że reszta już tak dobra na pewno nie będzie, lecz nastawiłem się fajnie po tym starciu.

Son of Havoc & Ivelisse vs Chavo Guerrero & Sexy Star

Nie pokazali nic wielkiego, momentami tylko przyspieszali tempo i w tych momentach oglądało się to lepiej. Kobiety mimo iż w ringu są dobre także dopasowały się do poziomu panów, nie była to walka która zapadnie w mojej pamięci. Chavo to już nie jest ten sam poziom co kilka lat temu, SoH oczywiście w ringu potrafi dużo lecz na razie nie może tego pokazać. Przeciętna walka.

Main Event - Blue Demon Jr. vs Mil Muertes

Walka o wiele lepsza niż poprzednia, jednak mimo to nie zbliżyli się oni nawet do poziomu openera. Mill zadebiutował w dość ciekawym stylu, wygląda on na takiego latynoskiego koksa który może osiągnąć dość sporo. Blue Demon za to jest już dziadkiem, nie wyobrażam go sobie jako człowieka który by mógł tutaj sięgnąć po pas. Muertas zaczął swoją przygodę z Lucha Underground z wysokiego progu i zobaczymy co dalej z nim będzie.

Guerrero przeszedł heel turn i zniszczył pół rosteru, dziwnie to wyglądało, lecz taki heelowy utytułowany wrestler przyda się o wiele bardziej niż słodko pierdzący Chavo. Odcinek dobry i LU trzyma na razie bardzo dobry poziom.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

2pac97shakur napisał/a:

Czy ktoś się orientuje czy będą mieli jakieś pasy w tej fedaracji?

Tak. Jak na razie ma być tylko jeden, główny pas federacji- "Lucha Underground Championship".

Mistrz już został wyłoniony na tapingach, w grudniu powinniśmy to zobaczyć w telewizji.

Cytat:

mianowicie ja liczyłem na federacje taką w klasycznym tego słowa znaczeniu która w jakimś stopniu zagrozi TNA, LU to natomiast serial (klimatyczny) który jest przerywany walkami (walkami które też są kręcone w taki sposób by przypominały serial) i jak dla mnie gdzieś ta "prawdziwość" tak doceniana przez userów Atti przez to gdzieś ucieka. Może jestem stary i zacofany, ale ja to bardziej oglądam jak Total Divas niż wrestlingowe show.

Na na przykład nigdy nie traktowałem tego jako realne zagrożenie dla TNA. Jeżeli LU ma konkurować z jakąs federacją to tylko z ROH a i sam myślę, że w tym momencie ich ekspansja nie sięgnie aż tak daleko. Dlaczego nie liczyłem na miejsce godne main streamu. Głównie dlatego, że jest to meksykańska ekspansja AAA na Stany Zjednoczone a więc poniekąd będzie traktowana po macoszemu - coś jak w przypadku Dragon Gate i Dragon Gate USA.

Na razie to wrestling ma wypromować telewizje na nie odwrotnie. LU skupia się tylko na programie tv.Nagrali już odcinki do stycznia i nie interesują ich żadne wyjazdy, zyskiwanie fanów w różnych częściach USA czy zarobek na biletach i merchu. Trzeba poczekać aż ujawnią pierwszy rating, ale nie spodziewał bym się niczego wielkiego.

Po dwóch odcinkach chcą by człowiek nie zmęczył się wrestlingiem i budują jak najwięcej historii. Turn Chavo to oparcie się na nazwisko, ciężko by kogoś on ruszył po kilkunastu minutach występów w tv. Poświecili dużo czasu temu i będzie to pewnie teraz temat numer 1. Czasu jest mało i nie jeden wrestler będzie zniknie na dłużej, ale już widać na kim będą się skupiać dłużej.

Mundo walczył w wielu federacjach niezależnych i to na całym świecie. Nie były to federacje topowe, ale ciągle był aktywny. Łączył to wszystko z grą aktorką.

1575893877482df76acc17a.jpg

Na razie to wrestling ma wypromować telewizje na nie odwrotnie. LU skupia się tylko na programie tv.Nagrali już odcinki do stycznia i nie interesują ich żadne wyjazdy, zyskiwanie fanów w różnych częściach USA czy zarobek na biletach i merchu. Trzeba poczekać aż ujawnią pierwszy rating, ale nie spodziewał bym się niczego wielkiego.

Pierwszy epizod Lucha Underground oglądało 8,000 widzów w przedziale wiekowym 18-49.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Od siebie dodam tylko tyle, że jeśli chodzi o Chavo to gość w szatni LU ma taka samą pozycję co Bully Ray (tudzież chciałby mieć taką pozycję) czyli ma wpływ na to jak mają wyglądać walki - problem polega na tym że stara mocno spowolnić poczynania ringowe Mundo i Pumy do "amerykańskiego stylu a la Dabju" co jest kompletnym debilizmem bo właśnie takie tempo które oni narzucają ich wyróżnia.