Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Lucha Underground

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Przemko - łatwo odnieść takie wrażenie, skoro nawet Kevin Kleinrock (producent WSX) reklamował LU na swoim FB, a pierwszy post brzmiał w stylu: "2 sezon WSX rozpocznie się pod koniec października." No ale WSX to przeszłość, teraz mamy LU i może dzięki latynoskiej części mieszkańców USA projekt przetrwa dłużej, a nawet wyrobi sobie markę przed debiutem GFW (kiedykolwiek miałby on nastąpić).
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• aRo

141

• Pavlos

127

• N!KO

113

• urbino

79

Top użytkownicy w tym temacie

@JHardy - sytuacja z Vampiro ma się trochę inaczej. Liczne kontuzje to raz, a dwa to wariacki tryb życia w młodości i różne losowe wypadki, jak wyskoczenie przez okno z drugiego (jeżeli dobrze pamiętam) piętra w uciecze przed porywaczami. No i dochodzi kwestia motywacji, która u Vampierza jest bardzo nikła.

Wedle doniesień serwisów internetowych, Lucha Underground będzie oferować całkiem kontrowersyjne i rozbudowane storyline'y jak na lucha. I chyba stworzą nawet Inter-Gender Division czyli walki mężczyzn przeciwko kobietami i na odwrót.
  • 3 tygodnie później...

• Reputacja:   0

Premierowy epizod już za sobą i muszę przyznać, że pozytywnie mnie zaskoczyli ;) Wypracowali oryginalny klimacik, który jest zdecydowanie powiewem świeżości. Jak na underground przystało cała gala rozpisana w odpowiednim tonie, bez żadnych fajerwerków i ulubieńców małoletniej widowni. Delikatny zarys rosteru i kilka smaczków odnośnie tego skąd kto się wziął, nic tylko czekać na więcej! Jedyny szczegół, który będzie mi wadził to z pewnością gimmick Ricocheta. Chłopak umie pracować mimiką i ta maska jest mu zbędna... ale że to w końcu program lucha postaram się przełknąć nowy image mojego ulubieńca. Tak poza tym polecam każdemu wygospodarować sobie te jedną niecałą godzinkę i zapoznać się z dosyć obiecującym produktem i co dodatkowo na plus w końcu kierowanym w brudne, ciemne klimaty z dedykacją dla wrestlingowych smartów ;)

• Urządzenie:  Windows

No to będzie co oglądać w czwartki, jak zniknie Impact :D

Blue Demon Jr jakoś nigdy mnie do siebie nie przekonywał, a przez maskę mam wrażenie, że jest totalnie nijaki. Ale że to ważna osoba w Meksyku, to będzie go trzeba przeboleć. Chavo - wiadomo, Eddiego nigdy nie przebije, ale jest OK. W sumie fajnie zaczęli to show.

Sexy Star - kolejna gwiazda z AAA, dobra ringowo kobita. Ciekawe, czy ściągną też inne. Chyba nie będzie ciągle walczyła z facetami.

Son of Havoc to Matt Cross? Z chęcią zobaczę jego kolejne starcia.

Morrison vs Ricochet to chyba najlepszy ME, jaki nam mogli zaserwować na początek. Jakby komuś się to nie spodobało, to może olać tą fedkę. Dużo lepszych rzeczy może już nie być.

Segmenty video sprawiają wrażenie, jakby całość to był serial. Fajny klimat, podoba mi się to.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Klimatyczne intro-bardzo fajne

Vampiro komentatorem, syper

Fajny klimat

Pierwszy match slaby. Blue demon r to juz dziadek i jest powolny. Guerrero Jr tez sredni.

Blue Demon Jr nie jest wazna osoba, tula sie po indys, nigdy nie dorownal swojemu ojcu legendzie, zarowno ringowo jak i popularnoscia.

Sexy Star jest dobra, match jednak krotki.

Main event fajny, jedyna walka godna uwagi, zobaczymy co bedzie dalej.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Sorry, że niezbyt w temacie, ale... gdzie to można zobaczyć? Ciekawi mnie Vampiro jako komentator.

Sorry, że niezbyt w temacie, ale... gdzie to można zobaczyć? Ciekawi mnie Vampiro jako komentator.

tutaj

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Zrobili wiele, żeby zamerykanizować Lucha Libre na tyle, by nie zatraciło swojego specyficznego klimatu. Na razie traktuje to jako zajawkę - niczym Wrestling Society X - ale może się to szybko zmienić. Liczę, że będzie to fajna mieszanka doświadczenia - zawodników, których znam, ale z chęcią zobaczę jak się mają - z młodością - zawodników, którzy dopiero zaczynają, ale dobrze rokują i mogą w przyszłości zasilić jakąś main streamową fedkę. Na razie jest spoko. Są dobzi komentatorzy, ciekawy roster, urodziwa announcerka, przyzwoity - choc niebezpiecznie kroczący po linii kiczu - szef i satysfakcjonująca oprawa - łykam nawet te śmiertelnie poważne wstawki filmowe.

Najfajniej prezentuje się projekt Ricocheta. Jasne, znamy Prince'a Pumę z TNA, ale tutaj ma w narożniku poważny argument w postaci Konnana. Takie duo byłoby wartościowe w każdej federacji.

Lucha Underground - N!KO Approves

50608915156a3743c1fa34.jpg

Lucha Underground startuje i od razu wchodzi na dobry poziom. Już rozpoczęcie odcinka wprowadza widza w dobry klimat, zresztą w dalszej części także są ciekawe wstawki, m.in. te o zawodnikach, które są fajnie przedstawione, tak jak i same walki, bo rzadko się zdarza żeby kamera pokazywała ring z perspektywy sufitu, dzięki czemu wyczyny zawodników prezentują się jeszcze ciekawiej.

Chavo Guerrero vs Blue Demon Jr. Szału nie było w pierwszej w historii walce w LB. Dwóch gości mocno posuniętych w latach tylko momentami potrafiło pokazać coś ciekawego, a tak to było wolno i nie było akcji, które miałyby mnie jako widza przyciągnąć do tego produktu. No i Chavo musiał odklepać, więc pewnie czuje się zawiedziony że kolejna fedka po WWE i TNA nie poznała się na jego talencie.

Sexy Star vs Son of Havoc Krótka walka, w dodatku nie wiem czemu SS nie wygrała swojej pierwszej walki. Tyle mówiła o tym że może wygrywać z facetami a tu przychodzi Son of Havoc i w sumie bez większych problemów ją pokonuje. Niby Star nie jest zła w ringu, ale jej postać jak rywalki dla mężczyzn już od początku nie jest traktowana odpowiednio.

Johnny Mundo vs Prince Puma Po dwóch walkach nadszedł czas na starcie jakby z innego, lepszego świata. Wymarzeni dla siebie rywale, bardzo dobrzy atleci, zrobili super walkę i czekam z niecierpliwością na ich kolejne występy. Dobre tempo i wiele świetnych akcji- oby więcej takich walk było w LB, wtedy ludzie będą to oglądać, bo to jest coś innego niż to czym obecnie można się zanudzać w większych federacjach.

28054889252fa02dfba372.jpg

Pierwszy epizod Lucha Underground już za mną i muszę przyznać, że jestem zadowolony z tego co zobaczyłem. Już na samym początku wprowadzają fajny, undergroundowy klimat tym filmikiem z bójką, a i sama arena, w której nagrywają ma ciekawy klimat. Czuć, że jest to prawdziwy underground. Widać, że starali się zamerykanizować lucha libre, aby ludzie w USA lepiej to przyjeli i jestem ciekaw jak im to będzie wychodzić w przyszłości. Blue Demon Jr. vs. Chavo Guerrero Jr. - średnia walka, ale czego się dziwić skoro walczyli tu starsi zawodnicy. 48 latek vs 44 latek, czyli z miejsca wiadomo, że nie pokażą tego z czego słynne jest lucha libre, ale jak na pierwszą walkę takie starcie dwóch "dużych nazwisk" jak najbardziej jest do przyjęcia. Mixed Match: Sexy Star vs. Son of Havoc. Zapowiedzieli, że będą walki mieszane i pokazali nam jedną już w pierwszym epizodzie. Szkoda, że Sexy Star przegrała, ale pokazała się z dobrej strony. Walka strasznie krótka, więc nie ma co wiele o niej pisać. Podoba mi się ten pomysł, aby kobiety walczyły z mężczyznami z jednego powodu - różnorodność walk. Lucha Underground nie będzie mieć zbyt wielu kobiet w rosterze, więc oglądanie ciągle tych samych walk między tymi samymi kobietami mijałoby się z celem. Johnny Mundo vs. Prince Puma - walka godna Main Eventu. Panowie pokazali kawał dobrego wrestlingu co doceniła publika. Jestem ciekaw jak będą odnajdywać się zawodnicy, których znamy z indysów w nowych gimmickach. Prince Puma mając za plecami Konnana to znak, że ten zawodnik może osiągnąć wiele w tej federacji. Zakończenie gali jasno nam pokazało kto trzyma władzę w tej federacji. Heelowy szef federacji to już standard, ale ciekaw jestem jak będzie sobie radził w tej roli oraz jak jego ekipa będzie się powiększać i kontrolować gale.

Pierwszy epizod wypadł pozytywnie i warto czekać na kolejny.

Edytowane przez Tupak

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Na osobie takiej jak ja, czyli takiej, która do tej pory nie oglądała Lucha Libre w żadnej formie (nie licząc pojedynczych walk), pierwsza gala Lucha Underground mogła zrobić kolosalne wrażenie. Spodobał mi się raczej nieczęsto spotykany klimat. Fajne były te filmiki wprowadzające w klimat Lucha Libre i te przedstawiające zawodników. Wbrew pozorom dobrze się ogląda te poważne wstawki z udziałem szefa. Jak się okazało, nie będziemy oglądać tylko typowych luchadorów, ale też przedstawicieli innych stylów, zobaczymy co z tego wyniknie. Z pozostałych plusów można wymienić panią konferansjerkę. Czekam na więcej.
I Miejsce - Typer NXT 2017

Dzięki Aro.

ME świetny, Vampiro niestety nie zmiótł, ale nie chodzi o to. Oprawa! Ta niby filmowa, mocno przybrudzona otoczka zdaje egzamin w 100% i jak ktoś wspomniał wyżej, to wygląda jak jakiś serial. Choć tani serial z jakiejś podrzędnej stacji z USA, to jednak patrzało się na to z uśmiechem na gębie. Czy jestem zainteresowany? No tak, ale ciśnienia nie ma.

Lucha Underground

Blue Demon Jr vs Chavo Guerrero - ** i 3/4

Niby nie było źle, bowiem spotkało się dwóch weteranów którzy mimo swojego wieku potrafili skleić całkiem solidne starcie. Chavo między linami coś tam jeszcze potrafi, Demon także nie pokazał się z fatalnej strony, fajny opener który jednak nie zapisze się na długo w mojej pamięci. O wiele więcej uwagi zwróciłem na wystrój areny, najazdy kamer, wyglądało to dość oryginalnie, może to i lepiej, taka federacja to zawsze jakaś innowacja.

Son of Havoc vs Sexy Star - **

Bardzo krótko i nie pokazali tutaj nic oprócz dość mrocznego gimmicku Crossa oraz ładnej Meksykanki. Owszem było dość szybko, lecz co z tego skoro trwało to zaledwie kilka sekun, ciekawi mnie jak dalej potoczą się losy Matta.

Main Event – Ricochet vs Johnny Mundo - ****

Skradli show, byłem pewien że taka dwójka jak Ricochet i Morrison nie może zrobić złej walki, lecz tutaj przeszli oni samych siebie. Od samego początku ruszyli na siebie mocno, pełno skoków, lotów, widowiskowych kopniaków, z każdą sekundą było coraz lepiej. Jednak musiało chyba tak być skoro do jednego ringu weszło dwóch takich geniuszy tego fachu, zdziwiłem się jednak trochę że John pokonał wielką gwiazdę sceny niezależnej. Mimo to kawał świetnego wrestlingu który trzeba zobaczyć.

Sam pierwszy odcinek wypadł dobrze, oczywiście dwie pierwsze walki nie powaliły na kolana, nie mogły się nawet równać z Main Eventem. Lecz walka wieczoru, plus oprawa i cała ta otoczka nowej federacji sprawiły że czas minął mi bardzo szybko.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg