Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Lucha Underground

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

Pierwsza walka - Trios Championship: The Rabbit Tribe vs Fénix, Drago & Aero Star ©

Nie chcieli zabierać pasów Luchadorom. Czy to dobry czy zły pomysł? Na pewno na porażce tracą, ale przecież jeszcze niedawno tak zażarcie biło się o te tytuły Worlwide Underground. Nie każdy musi mieć tytułu od razu. Sam projekt ciekawy. Widać, że właściwie opierają się na Londonie, który jako jedyny jest wyrazisty. Pozostała dwójka to goście w maskach, lecz sam kontrast dwóch cyrkowców i Luchadora prezentuje się całkiem spoko.

Druga walka - Dante Fox vs Killshot

Jak dla mnie jedno z lepszych starć tego sezonu. Oczywiście nie trwało długo, ale pokazali, że się doskonale znają.

Angélico na celowniku Mundo. Jeśli tak to chętnie zobaczyłbym ich starcie.

Zatem Black Lotus to Triada, która budziła strach na wschodzie. Ok tylko czemu chcą przypomnieć o sobie... w starym magazynie gdzie odbywają się walki wrestlingowe? :twisted: Zapewne sama przywódczyni da im zwycięstwo, ale niech chociaż Pentagon rozłoży pozostałą czwórkę.

Trzecia walka - Lucha Underground Championship: Sexy Star © vs Johnny Mundo

Zatem Sexy okazała się małym przystankiem i Mundo potrzyma ten pas dłużej. Naprawdę nie podoba mi się to, że nigdy nie wygrywa czysto, ale taka już chyba jego rola tutaj. Nawet najwięksi cwaniacy potrafili pokonywać przeciwników samodzielnie, lecz on po prostu zawsze musi w LU mieć coś lub kogoś kto mu pomoże. Pozostaje się cieszyć, że Johnny w końcu sięgnął po złoto to i może tytuł nabierze kolorów.

Solidny odcinek. Dobrze się oglądało.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• aRo

141

• Pavlos

127

• N!KO

113

• urbino

79

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

London z jakimiś królikami przybył. Było tandetnie, ale mi się spodobali. Takie trio dziwaków.

Walka Foxa z Killshotem była strasznie świetna.

Johnny Mundo nareszcie! Dziękujemy, że zabrałeś Sexy Star pas #dobrazmiana. Chociaż mógł to już zrobić tydzień temu. W takich wieloosobowych walkach łatwiej można zdjąć mistrzostwo z heela na rzecz innego heela. Sexy nie musiała dostawać pasa.

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

A sam Killshot jest narazie Cagem tego sezonu.

To przykuło moją uwagę. Co to znaczy być Cagem sezonu? xD

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

A sam Killshot jest narazie Cagem tego sezonu.

To przykuło moją uwagę. Co to znaczy być Cagem sezonu? xD

Hmm... najbardziej wyrazistą postacią? Największym progresem względem poprzedniego sezonu? Po prostu tak jak myśląc o drugim sezonie myślę o Cage'u, tak myśląc o trzecim sezonie myślę o Killshocie :)

• Urządzenie:  Windows

Odcinek pt: Damski Bokser. Każdy każdemu łamał kończyny, a ja się zastanawiałem, czym rózni się jedna wrestlerka od drugiej :wink: Słabiutki epizod. Najatrakcyjniejszy byl segment Matanzy, który już nie chce złota. Coraz słabsze to LU. Już jak słyszę, ze ona kocha mnie, ale ja innego, czy jakieś wojny gangów, to mi się zbiera na wymioty. Killshot będzie miał najlepsze story tego sezonu, choć też okraszone jakąś tam historią, o której nic nie wiemy i nie sposób się nią przejąć.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Powiedzcie mi skąd oni wzięli te japonki? Wbrew moim podejrzeniom nie są takie złe (spodziewałem sie Black Lotus v 2, 3 i 4...), a do tego jedna dość ładna

Powiedzcie mi skąd oni wzięli te japonki? Wbrew moim podejrzeniom nie są takie złe (spodziewałem sie Black Lotus v 2, 3 i 4...), a do tego jedna dość ładna

Ze Stardom (Io Shirai, Kairi Hojo,Mayu Iwatani)

#wrestlingPL

Ze Stardom (Io Shirai, Kairi Hojo,Mayu Iwatani)

Dzięki. Chyba do listy oglądanych federacji trza będzie to dodać :)

Zastanawiam się, czy problemem obecnego sezonu LU nie jest to, że wzięli na siebie zbyt dużą ilość rywalizacji. Owszem, sezon jest długi, najdłuższy chyba ze wszystkich trzech, ale coś jest nie tak, jeżeli właściwie w jego połowie jest dopiero odniesienie do ataku Pentagona na Vampiro (co kończyło drugi sezon), jak i do "rywalizacji" Catriny z Ivelisse (w końcu wyzwanie do walki na ULIII było już na początku sezonu).

Sam epizod jeden z najsłabszych w tym sezonie. Pentagon który do tej pory był budowany na kozaka według mnie powinien rozwalić wszystkie zawodniczki.

Pentagon polega nie na czwartej a na trzeciej... zastanawiam się teraz ile może mieć to wspólnego z Black Lotus i tym, że nie jest gotowa na długi pojedynek.

Ogółem gauntlet match mi się podobał głównie pod kątem przedstawienia historii. Bardzo dobrze pokazali, że im dalej w las tym trudniej i faktycznie z każdą kolejną Lotosówną Pentagon miał coraz więcej problemów. To jakie były same pojedynki to już inna sprawa. Pierwsza żółta była najsłabsza choć może ta moja opinia wynikać też z faktu, że Pentagon się z nią najszybciej uporał, druga... strasznie ostrożna jak na Japonkę, sprawiała wrażenie jakby bała się, że uderzy za mocno. Trzecia zdecydowanie najlepsza, pod kątem samego pojedynku jak i tego ile przyjęła. W sumie tyle o pojedynku.

Jedno to fakt, że pojawiło się pierwsze nawiązanie do feudu Catriny z Ivelisse. Późno ale na promocje tego jeszcze mają czas. Druga ważna rzecz to fakt, że okazuje się iż między Callihanem a Catriną jest jakaś przeszłość. Może się okazać, że przynależność Samiego do Ivie nie jest taka oczywista.

No i Matanza... który nie chce złota. Szkoda, nakręciłem się trochę na jego walkę z Mundo ale też nie jakoś bardzo. Cobb będzie się teraz tłuk z Ryjkiem. Niech im będzie, w sumie zbierają się do tego story mniej więcej od początku drugiego sezonu :D

Jak dla mnie ciekawy odcinek merytorycznie. Zgadzam się z Giero, faktycznie poziom tego sezonu może wynikać z tego, że po prostu chcą zrobić za dużo. Wciąż czekam na jakiś kolejny segment w związku z tym medalionem nieśmiertelności.

• Reputacja:   1

Mnie odcinek wyjątkowo przypadł do gustu. Gauntlet match stał na niezłym poziomie. Jedna z pań postanowiła pobawić się w Angelico, za co szacun.

Czekam na dalszy rozwój wydarzeń u Ivelisse, Catriny i Crane'a, głównie dlatego, że pewnie jako jeden z niewielu, lubię Callihana.

Puma się przebudził i od razu zgłosił się po niego Vampiro. Generalnie wszystko co dzieje się wokół Wąpierza kręci mnie najbardziej.

I Miejsce - Typer NXT 2017

Ultima Lucha Tres? Striker się trochę machnął już na starcie. Olałbym takie coś, gdyby to nie było nagrane jakiś... rok temu? Dało się wyedytować.

Doku to ta Japonka, którą interesuje się Dablju? Kojarzę tego elbow dropa z nogami w kształcie V.

O tej drugiej nie wiem, co powiedzieć, ale przejście do Package Piledrivera im wyszło genialnie.

Hitokiri - ta już wyglądała bardziej na fighterkę, nie jak poprzednie chudzinki. Chodzi o jakiekolwiek zagrożenie dla Pentagona, nic więcej - bo na widoki nie narzekałem ;) Skok z balkonu kozacki, nie spodziewałem się tego, kiedy nie ma Angelico.

Puma wróci. Jako zombie? :D

W sumie fajne to było. Cały odcinek. Taki inny.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Ogólnie drugi i trzeci sezon nie przypadły mi do gustu, pewnie to wina bardzo dobrego pierwszego sezonu, jednak ten odcinek zwyczajnie był... świetny. Oczywiście, jeśli ktoś szuka "story" (na poziomie reklam lodów Koral), to zostaje WWE i ich jakże głębokie, fascynujące i przejmujące historie... tych, no, kurwa, super-kolesi. Wiecie. A, i laseczki są. Takie kolorowe.

Japoneczki ze Stardom bardzo dobrze się zaprezentowały, i co najważniejsze, to jako komplet, a nie osobne persony. Pentagon w ringu też wyglądał dobrze, co się chwali, bo mimo, że wręcz przepadam za gościem, to widzę, że z mało kim potrafi znaleźć chemię ringową, jednak gwiazdą odcinka był Vampiro, który winien uczyć innych jak być "stronniczym" komentatorem.

W ringu super, czyli odcinek super. Jak lubisz wrestling, to oglądaj śmiało. Jak wolisz "story" (bo "historie" to takie biedne słowo, błe, trza być cool), to zawsze zostaje Santa Barbara, WWE i Moda na sukces. :twisted:

Jestem mega markiem LU za to że oni są po prostu czymś nowym. Wiem że to już 3 sezon ale dla mnie to jest zawsze miła odskocznia od reszty organizacji. Jednym z głównych powodów jest sama atmosfera LU. Nie wiem co oni dają tej publiczności ale jest super nakręcona. Światło, praca kamery, komentatorzy i przezajebisty budynek z wieloma miejscami na ciekawe spoty. Do tego oprawa jakby to był serial. LU mi się po prostu lepiej ogląda.

Do tego zawodnicy którzy są naprawdę genialni. Nawet jak ktoś jest cieńki to dostaje taki booking że tego nie widać (Lotus, Big Ryck). Napisy to jest złoty środek na zawodników nie mówiących po angielsku. W WWE to jest porażka, dają tam tłumacza który potrzebuje tłumacza :D .

Co do tego odcinka:

1. Znowu LU mnie kupiło. Jeden ich gauntlet match przebija wszystkie jakie kiedykolwiek widziałem. Zazwyczaj jak są gauntlety (w WWE a gdzie :P

) to 2 zawodników pada jak mięso armatnie a z jednym jest dobra walka (Daniel Bryan vs The Sheild). Tutaj Pentagon z każdą kobietką tłukł się prawie na równi. Z każdą kolejną było trudniej aż w końcu przegrał. Z trzecią a nie czwartą. Do tego jeszcze dodać poziom tych walk. Czyli to jednak prawda co mówią o kobietach z japonii :twisted: .

2. Story poza ringiem: Nie rozumiem tekstów że w LU są jakieś story z nikąd. Bo co? Bo nie zaczynają się w ringu? Tam każda postać przychodzi z celem. Ziomek od Killshota przyszedł się zemścić i to było jego story startowe. Solomon Craine czy jak on tam ma przyszedł że niby jako chłopak Eve a teraz wychodzi na to że gośc jest częścią czegoś grubszego. Ja nie wiem co się w tym nie podoba. Niektórzy są chyba zbyt przyzwyczajeni do "pokonałeś mnie przez roll-up, ZGINIESZ!"

3. I ostatnie co mnie zmiotło w tym odc to pokazanie że w LU nie ma podziału na face/heel. Pentagon jest uwielbiany, przybija piąteczki z fanami (serio xD) a jest kawałem skurwiela. Lotus Triada chcą się zemścić ale robią to 4 na 1 jak typowy heel. Na zakończenie Dragon Azteca. Zielony magiczny smoczek, uczeń Reya Mysterio przychodzi po walce i łamie gościowi rękę :twisted: . To mi się podoba! Każda postać ma unikalny charakter a nie "jestem dobry/jestem zły".

PS:

- Dziewczyna z widowni na LU (seledynowe włosy) była też na nagraniach NXT w Full Sail przed Takeover :shock: . Zapierdziela przez całe USA dla wrestlingu. Gdzie ja taką znajdę?

PS 2:

- Edytowany głos Matanzy robi z niego jeszcze większego kozaka. Czemu Muertessowi tego nie dali?

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

• Reputacja:   2

Pentagona czeka wyzwanie, a tutaj Vampiro o sobie przypomina. Jeżeli planują w przyszłości ponownie coś dla tej dwójki jestem za.

Pierwsza walka - Pentagon Dark vs Doku, Yurei & Hitokiri

Pierwsza wojowniczka poległa łatwo. Nie dali zbytnio się wykazać Japońce, ale cóż... Ktoś musiał pójść na mięso armatnie. Walka dopiero się zaczęła, a Pentagon był pełen energii.

Yurei zaprezentowała się całkiem nieźle. Pokazała ciut więcej od poprzedniczki, choć wciąż nie stanowiła aż takiego wyzwania.

I nadeszła Hitokiri... Trudów się spodziewałem, ale porażki? Nie. Propsy dla dziewczyny. Przyjęła bardzo dużo. Rzuty na krzesła, wjazd nogami w brzuch czy kopniak w twarz wyglądały boleśnie. Skok z biura Cueto zawsze mile widziany. 8) Oszczędzili nam walki z Lotus. Szkoda, bo chętnie zobaczyłbym ją w akcji. Skoro tak trzymają w tajemnicy jej umiejętności to podejrzewam, że mogą zrobić z niej największego kozaka wśród kobit w LU.

W końcu ktoś złamał rękę Pentagonowi. Sprawiedliwości stało się zadość, "zły" się doigrał, blablabla. Czeka nas z pewnością odpoczynek od Pentagona. Uśmiech na twarzy Vampiro mnie, jednak intryguje. "Syn" dostał za swoje ego i wróci do "ojca", czy może staruszek odprawi jakiś rytuał i znowu przekabaci pierworodnego na swoją stronę? Albo znajdzie sobie kogoś innego... :D Mam cichą nadzieję, że powracając Pentagon dokona jakiejś rozwałki. Czarne charaktery mają w sobie to coś. Nie ważne jakim wrednym C****m gość, by był to i tak mu kibicujesz. :twisted:

W międzyczasie Jeremiah nosi kawałek kamyczka Catriny jako wisiorek? Ciekawe. Znają się od dawna czy Jeremiah też jest jakimś tam starożytnym potomkiem kogoś? :P Na pewno wplączą w to Ivelisse.

Matanza chce dorwać Mysterio. Nie dziwię się. O czym mógłby myśleć ludojad jak nie o zemście. Raczej z samych własnych piąstek tyle krwi, by nie wydoił... .

Odcinek jak najbardziej na plus. Poświęcili go na jeden wątek, ale za to dosyć ważny. Jak dla mnie spoko.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg