Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Lucha Underground

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Trochę dziwi to że dali 2 title matche i duży main event w pierwszym odcinku, gdzie mogli to spokojnie wypromować na następne tygodnie. Bardzo dobre walki Havoc/Matanza i Pentagon/Rey, choć Pentagon nie powinien znowu przegrywać.

Nie będę ukrywał że dużo przyjemności w oglądaniu sezonu 3 będzie zabierać fakt że nie raz Meltzer w swoim kochanym Newsletterze zaspoilował mi ważne wydarzenia, jak chociażby zwycięzcę Aztec Warfare czy main event UL3. Sami się zdziwicie kto jeszcze będzie mistrzem. Niektórzy się ucieszą, ale większość pewnie nie 8-)

2036019559a718103ce0a.png

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• aRo

141

• Pavlos

127

• N!KO

113

• urbino

79

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Jakaś dziewczynka dostaje medalion nieśmiertelności. Niech przekaże komuś, komu brak procesu starzenia się przyda - która tam najładniejsza? :wink:

Joey Ryan i Cortez zmieniają się przynależnością. Jeden idzie do Dario, drugi deklaruje pomoc policji. Cueto, proszę, zabij i Corteza. Oszczędź mi tej policyjnej papki. Gość już był w więzieniu, to troche ciężko mi się przejmować, że go obserwują.

WMD? Częściej poproszę. Martinez dostał swój moment, Killshot też zyska takim zwycięstwem. Czekają ich lepsze czasy w LU.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Idzie jakaś wojna. Coś się dzieje, robi się ciekawie... a to dopiero drugi odcinek. Joey Ryan sprzymierza się z Dario, Cortez Castro chce wracać jako szpieg do świątyni... ale nie wie, że Cueto już wie kim jest.

Ogółem zasypali nas dużą ilością fabuły w tym odcinku... dziewczynka dostaje medalion nieśmiertelności, potem okazuje się, że z jakiegoś powodu jest on przełamany na pół. Jedną część ma szefowa policji, drugą Katrina(nie mam pojęcia skąd ale pewnie się to wyjaśni). Ogółem odcinek kręcił się wokół motywu wojny... jaram się tym sezonem, dużo się dzieje.

Prince Puma zgodnie z radą Vampiro idzie na Muertesa(który niech więcej nie krzyczy "I want Puma!" bo brzmiało to beznadziejnie ^^). Wygląda to na Road to Redemption, które w sumie powinno się skończyć tym, że Ricochet znów zostanie LU Championem. Tylko prawdopodobnie straci pas jeszcze przed UL III skoro po tym sezonie odchodzi.

WMD Match... pomysł na pojedynek mi się nie podobał ale o poziom i tak się nie obawiałem... skoro są zabawki a LU jest bodajże TV-16, mogło być tylko brutalnie. Kozacka walka, czasem tempo upadało ale w takich walkach spoty są ważniejsze a tych było sporo. Mariposa tak trochę z dupy w tym pojedynku... mogła się nie włączać ale poza tym to bardzo dobry pojedynek z jeszcze lepszym zakończeniem.

PS. Z każdym kolejnym wystąpieniem Martineza zaczynam się nim coraz bardziej zachwycać... jest genialnym psycholem.

Bardzo dobry odcinek, właściwie bijący na głowę połowę poprzedniego sezonu. Oby tak dalej

Squashe na Raw się tak dobrze przyjęły, że LU nie chciało być gorsze!

Poza rozwijaniem historii filmami dostaliśmy tylko jedną "normalną" walkę. Ale za to jaką! Militarny street fight, czyli WMD, gdzie sporo się działo. Dużo przedmiotów, zero nudy. A końcowy spot śliczny. Dodatkowe propsy dla Marty'ego, bo przyjął na siebie więcej.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Dostaliśmy dwa nowe mocne story. Pierwszy z podzielonym medalionem, który jest w rekach dwóch innych osób, ciekawi mnie jak do tego podzieleni doszło i co się stanie jak ktoś to połączy. Będąc przy jednej stronie a mianowicie przy Millu to zaczął kolejny feud z Pumą, mam nadzieje, że wyjdzie on mocarnie a do wszystkiego wplącze się Catrina i Vampiro gdzie zalążek ich feudu był już w drugim sezonie. Może tu też być coś z Aero Star, bo pamiętam, że w 2 sezonie była scenka gdzie sobie gadał z podobnymi ludźmi i też tam była dziewczynka

Kolejnym story jest cały motyw policyjny który poszedł do przodu, Ryan sprzymierza się z Dario a Castro chce wracać do świątyni, nie wiedząc co tam na niego czeka, domyślam się, że pewnie go zabiją, ale to nie będzie jakaś wielka strata.

Dwie pierwsze walki pomijam, bo nie ma co o nich mówić, ale za to trzecia wynagrodziła je i to mocno. Walka była niesamowita, spoty emocje, brutalność, near falle. Zaczynam mocno lubić Martineza, jest mega psycholem. Mam nadzieje, że teraz panowie dostaną solidniejszy push.

Edytowane przez Złotówa

204840722056b79201ebb84.jpg

Dziewczynka dostaje medalion i w sumie przez pół odcinka myślałem, że to ta komendantka, czy kim ona jest, to była tą dziewczynką. Ale potem się okazało, że Catrina też ma pół medalionu i w sumie nie wiem już co o tym myśleć.

Jakaś wojna idzie w ogóle. Ryan brata się z Dario, Reyes z tą jego szefową. Będzie ciekawie.

Dostaliśmy w kwestii ringowej całe dwa squashe i jedną porządną walkę, ale za to poziom był genialny. W WMD sporo się działo. Dużo broni, zero przestojów, końcowa akcja świetna. Tylko karny kutas za to, że Killshot mimo, że jest ex-wojskowym, to nie umie poprawnie korzystać z karabinu, czy co on tam złapał.

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

• Urządzenie:  Android

Jak zobaczyłam dziewczę, które dostało medalion to od razu postawiłam, że to Katrina. Teraz nie jestem co do tego taka przekonana i bardziej jestem skłonna uwierzyć, że to ta policjantka.

Dwie pierwsze walki były tak krótkie, że nie ma się o czym rozpisywać. Trzecią za to oglądało się wyśmienicie. Marty odstawił się jak ćma na zapalanie latarni :twisted: Mimo czasu, jaki walka trwała, nie zamulała wcale, było sporo efektownych akcji i fajnych spotów.

Poszli w kierunku reaktywacji feudu Pumy z Muertesem, powinno wyjść dobrze, niech włączą w to jeszcze Vampiro i Katrinę. Mam nadzieję, że dojdzie też w końcu do feudu Księcia z Pentagonem.

LU dzisiaj bardzo filmowe, zainteresowali tymi wszystkimi intrygami w policji i nadchodzącą wojną. To może być dobry sezon.

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Nie sądziłem, że kiedyś Martineza będę chwalić za jakąkolwiek walkę, ale jednak popisali się w tym WMD Matchu z Killshotem :D Co prawda wiadomo, że to po prostu był Street Fight, ale przez story i gimmick Killshota fajnie zrobili otoczkę wokół tego pojedynku. Koniec feudu i ciekawe co dalej dla nich. By the way - LU przypomniało mi za co ich lubię, że wprowadzają jakieś nowości do typowych walk :)

Wrócili też do klasyki, czyli skupiania się na segmentach wokół, tak jak w pierwszym sezonie. Jeżeli dobrze to pociągną, to może szykować się nam ciekawe Ultima Lucha i rodzi się nadzieja (co prawda po dwóch odcinkach już to piszę), że to może być zdecydowanie lepszy sezon niż dwójka.

• Reputacja:   2

Cisco niby wtyka, ale jednak zakumplował się z najświeższą ofiarą Cueto. Jeżeli pójdzie działać na własną rękę to również z czasem pewnie "odpadnie".

Pierwsza walka Dr. Wagner Jr. vs Mascarita Sagrada

To nie mogło być długie. Wagner prosperuje na nowego, solidnego Heela, ale mam wrażenie, że pozostanie w cieniu menadżera.

Pomijając troszkę sztywne aktorstwo dziewczynki (nie będę już wymagał od dziecka emocji, chociaż dzieciaki też czasem potrafią ładnie odegrać rolę) to ciekawy motyw. Jakaś kobieta jest dzięki medalionowi nieśmiertelna i pamięta czasy Azteków czy jakiś innych plemion. Trochę pojechali z fantazją, ale może coś z tego wyjdzie. Ja się kieruje w stronę Katriny. :P

Druga walka - Mil Muertes vs Argenis

Zapomniałem o Argenisie. :D

Vampiro dał Pumie radę, z której ten skorzystał. Nie jestem do końca pewny czy komentator dalej będzie się mieszał w program. Na pewno byłoby ciekawie, ale mógł równie dobrze być po prostu zapalnikiem feudu.

Ryan sprzedał partnera, bo pewnie ma go zwyczajnie dosyć, a ja po cichu myślę iż Dario ma dosyć również wielbiciela lizaków. :twisted:

Trzecia walka - Marty "The Moth" Martinez vs Killshot

Nie jestem nawet w połowie video, a tutaj trzecia walka. Musiało być interesująco. Były niebezpieczne spoty, krew generalnie fajne No Holds Barred w militarnej oprawie. Bardzo dużo wycierpiały ich plecy po tych wszystkich upadkach na skrzynie. Martinez leży, Mariposa leży, nieśmiertelniki wróciły do właściciela. Wszystko wskazuje na to, że program zakończył się całkowitą klęską "Ciem".

Pół medalionu w rękach Katriny. Może ma siostrę? Interesująco się to zapowiada.

Nietypowy odcinek, bo postawili prawie w całości na story. Walka wieczoru, jednak koniecznie do obejrzenia.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Squashe na Raw się tak dobrze przyjęły, że LU nie chciało być gorsze!

Co? 3 sezon był nagrywany chyba trochę po Wrestlamani. Ludzie nie zapominajcie o tym! xD

[ Dodano: 2016-09-19, 14:43 ]

Czy tylko mi Martinez w stroju marine skojarzył się z.. Wormsem z okładnki World Party? xD

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Może Chavo nauczy Dragona, jak gra się w golfa? Taki joke :wink:

Ilu myślało, że Havoc siedzący w domu matki, to tylko kiepski żart? Wszyscy - ok. A teraz ilu myślało, że segment sprzed telewizora też był kiepski? Wszyscy - ok

Cały odcinek dopasował się do segmentu Havoca. Obecni mistrzowie trójek, to zbieranina, która mnie nie interesuje. Zabijają czas jako mistrzowie. Tak jak Cage i Texano zabijają czas w Best of 5.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Urządzenie:  Android

Dzisiaj w mniejszym stopniu postawili na walki, zupełnie za to pominęli te duże story z udziałem policji i z medalionami.

Na razie wszystkie walki po użyciu Koła Fortuny wyglądają podobnie, wiadomo, że nie straci on pasa na rzecz byle kogo, więc emocji nie ma zupełnie.

LU idzie w ślady Dablju (czy raczej odwrotnie, bo tapingi były już jakiś czas temu :P) i organizują Best of 5 Series. Cóż, przynajmniej dwie walki mniej niż tam, poziom zainteresowania podobny.

Starcie trójek dzisiaj najlepsze, Evans swoim zachowaniem skradł show. Nie ukrywam, że wolałam, żeby pasy posiadali dzisiejsi przeciwnicy mistrzów, ale teraz mają po swojej stronie Sexy Star, więc pewnie do tego nie dojdzie :roll:

Havoc mieszka z mamą? I ma uroczą piżamkę :twisted: Miałam nadzieję, że okaże się, że to rodzicielka karzełka. Bardziej by pasowało.

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Robią z Dragon Azteci lekkomyślnego ucznia wykąpanego w gorącej wodzie. Na razie mi się to podoba... odsuwa to go od bycia realnym pretendentem dla Matanzy ale to też w sumie nie jest żadna strata bo w rosterze są lepsi kandydaci na przejęcia pasa od "dużego" Cueto. Smuci mnie tylko trochę, że poniekąd wmieszany jest w to wszystko Pentagon... biorąc pod uwagę fakt, że poprzedni sezon znów skończył na ustach wszystkich to nie jest to za dobry start dla jego odmienionej postaci.

Na Dario's Dial of Doom nie narzekam. Wiadomo, że Matanza pasa nie straci ale jest przyjemną częścią show bo po raz drugi zagwarantowało dobry pojedynek. Tylko przeszkadzać trochę może jak bardzo uczłowieczyli Matanze... teraz ma problemy nawet z Mackiem. To chyba trochę problem w Lucha Underground... z Muertesem na początku było podobnie, pamiętam jego walkę z Drago w pierwszym sezonie gdzie nawet gdy on był obijany, wstawał przed swoim przeciwnikiem jak terminator a potem już każdy mógł mu podskoczyć. Teraz tak samo wygląda to z Cobbem... wciąż jest dominującym mistrzem ale z Lesnarowej prezencji po Aztec Warfare II nie zostało nic.

Co do żartu o tym, że Son of Havoc siedzi w domu matki... ja się uśmiechnąłem :D. Chociaż segment w domku był już troszkę przesadzony.

Best of 5 między Cagem a Texano... nie wiem z czego to wynika... ale ucieszyło mnie Best of 7 między Sheamusem i Cesaro a tutaj zareagowałem skrzywieniem. Ultimate Opportunity... okej, to jest ta interesująca część ale fakt, że będę musiał oglądać to zestawienie przez kolejne 5 tygodni jakoś mnie nie zachwyca... może to dlatego, że nie lubię Texano.

Co to za gościu który wszedł do biura Dario po Dragon Aztece? Pytał o kolejny pojedynek tak jakby był już zakontraktowany. Wyglądał jak piąty członek World Wide Underground z zwiastuna sezonu. W sumie jestem ciekaw co z tego wyniknie.

Co oni odjebali z tym Evansem? Czy to było śmieszne? Nie. Czy to było potrzebne? Również nie. World Wide Underground jako projekt mi się podobają ale ja widzę ich jako gangster stajnie a nie jako disfuncional group na którą ich wypromowali w tym odcinku. Mam też wrażenie, że trochę ucierpiał na tym pojedynek. Ogółem w samej walce wieczoru widziałem tylko jeden plus... Taya. Chociaż chyba zdecyduje się na drobne pochwalenie PJ Blacka... zaczyna się wyrabiać przynajmniej ringowo.

Chavo nauczy Dragona jak być tym gorszym w rodzinie. Będzie ciężko.

Pretendenci z koła fortuny pasa tak bez sensu by nie zgarnęli. Emocji więc brak.

Żarcik z Havociem nawet śmieszny. Choć to głównie przez relaksującego się tam Mascaritę w pełnym stroju :D

Ultimate Opportunity zerżnięte z WWE, choć na szczęście musimy się przemęczyć przez 2 walki mniej.

Zamaskowani mistrzowie bronią pasy, dostają wpierdol i pomaga im Sexy Star. Teraz już Worldwide Underground pasów nie wygra.

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

Ultimate Opportunity zerżnięte z WWE, choć na szczęście musimy się przemęczyć przez 2 walki mniej.

Mieli tapingi przed pomysłem na Best of Seven :)

Mam wrażenie, że te koło fortuny z walki na walkę osłabia jakoś pozycję Matanzy. Koleś, który jeszcze nie tak dawno rozwalał ludzi jednym German Suplexem teraz męczy się z takim Son of Havociem, czy Mackiem. Lubię obydwóch zawodników, ale czy w normalny sposób kiedykolwiek dostaliby title shota na główny pas przy obecnym mistrzu? No właśnie...

A mi zachowanie Jacka się podobało. Jakoś mocno mi przypominał obecny gimmick Chrisa Jericho, który spokojnie mógłby odwalić takie scenki i ludzie uznaliby za śmieszne :)

Powoli kręcą się te feudy, ale jakoś cały czas stoimy mniej więcej w tym samym miejscu.