Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Lucha Underground

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   52
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Po mocnym starcie swojej ,, współpracy'' z lucha , dość szybko odczułem znużenie materiałem. Dobrym momentem na zobaczenie co się dzieje w templum zdecydowanie było luknięcie na aztec warfare. Solidny odcinek, ale nie róbmy z tego tygodniówki roku.;)

Kilka sensownych wyjść z sytuacji. Muertes dużo nie stracił w oczach fanów, w dodatku szykuje się świetny program z Vampem i JR. Nic tylko czekać.

Fenix już wygrał całą swoją karierę , chyba więcej z niego nie wycisną. Ruch z tygodniowym reignem ma swoje plusy jak i minusy.

Świetny mmotyw z Joey'm :D

Najważniejsze zaś , że mamy nowego champa i tutaj trochę magia prysła. Kompletnie ni kupuje Matanzy. Jako całość owszem, brat Cueto z 1 sezonu był zajebioza. Po ujawnieniu się wyszło strasznie kiczowato. Nie podoba mi się ni ring gear ni samo prowadzenie postaci na jakie się zapowiada. Muertes miał więcej do zaoferowania jako nmb1 heel fedki.

Z resztą skopiowali mój motyw z Erickiem Bischoffem i Monty Brownem także , czuję się zaszczycony i zdegustowany zarazem :twisted:

163870508457e2d890447a3.jpg

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• aRo

141

• Pavlos

127

• N!KO

113

• urbino

79

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Nie podzielam zachwytów nad tą walką, tak, to był dobry pojedynek, ale tylko dobry. Samo Aztec Warfare to takie tutejsze Royal Rumble, ale z pinfallami, czyli już samo to powoduje, że jest ciekawie.

Rey debiutuje, Dragon też, nie wygrali, ale wydaje mi się, że to Mysterio może w przyszłości zakończyć panowanie Matanzy. Choć po coś tego Dragona promowali w tych filmikach z Reyem. Sam Matanza z kolei jednak pojawił się w więziennym stroju, gość jest szeroki, ale mógłby być trochę wyższy bo nawet przy Prince Pumie nie wyglądał na zbyt dużego.

Co nie zmienia faktu że pod koniec totalnie wszystkich zdominował, nawet mistrz Fenix odpadł po jednej akcji. Zobaczymy jak to się dalej potoczy, myślę że brat Daria może panować nawet dłużej niż Muertes, który z kolei zajmie się teraz Pentagonem. Choć tak szybkie odpadnięcie jego osoby, kładzie się cieniem na jego runie z pasem. Co do reszty to, jak dla mnie bullshitem jest wyeliminowanie Cage'a przez Tay'ę, nawet jeśli zdarzyło się to po uderzeniu go cegłą w głowę.

Edytowane przez Betrayal
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

• Urządzenie:  Windows

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć zachwyty nad tą walką? Zachęcony świetną opinią Arkao, po raz pierwszy sięgnąłem po LU i szczerze to się zawiodłem.

Bo sięgnąłeś po to po raz pierwszy. Trzeba było wiedzieć, co działo się wcześniej. Tego Matanzę np. promowali już filmikami między walkami przez sporo odcinków 1 sezonu. Walka to było takie podsumowanie/rozwinięcie wielu wątków.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   2

Pierwsza walka - Lucha Underground Championship: Aztec Warfare

Bardzo fajne starcie, nie odrywałem oczu. z Najważniejszych rzeczy debiut w ringu Mysterio. Cieszy mnie jego widok, ale jeszcze bardziej to, że jest w dobrej formie. W WWE ta noga mu się, co chwilę sypała i obawiałem się, że tu może być podobnie. Oby nie, bo wypadł naprawdę nieźle. Co prawda trochę czasu postał poza ringiem, ale przecież brat Cueto zrobił wjazd. :D Uczeń Reya pokazał ciut mało, ale prezentuje się fajnie i liczę, że wkrótce pokaże więcej. Szkoda, że Pentagon nie wziął udziału w pojedynku, lecz atak na Mila całkowicie to wynagradza. :D "Fuck of!" That's not PG! O, wait... That's not WWE. :D Katrina zajarała mnie na story z Vampiro i zapewne Pentagonem. Może być naprawdę ciekawie. Tyra jedyną kobietą, ale spełniła zadanie. Znowu przyjęła Powerbomb poza ringiem. Odważna laska, widać nie boi się spotów. :D Wisienka na torcie czyli brat Cueto. Potwór, który nawet nie potrzebuje finishera, bo jednym rzutem rozwala każdego. Jego reing z pasem może być wyzwaniem dla rosteru. Oby tylko po stracie tytułu nie był po prostu kolejnym kolosem, który przestanie wszystkich nokautować spojrzeniem. Nie mogą tego tak schrzanić już wolę jakieś fantasy zakończenie, że go zabiją czy coś. I przy okazji w temacie słabej postaci... PJ'a to chyba skreślili za nim zadebiutował. :/

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Aztec Warfare 2.

Czuję się trochę oszukany. Ale od poczatku.

Nie wiem czemu w internecie najlepsza jakość LU jaką dodają to 480p.

Brak Pentagona to spory minus ale przynajmniej było logiczne storylinowe wytłumaczenie. No i mr Zero Miedo i tak się pojawił i namieszał.

Teraz sama walka:

- King Cuerno który ostatnio rozwalił obecnego mistrza i od tego czasu nie przegrał przez pin teraz wylatuje jak jakiś cienias.

- Ze wszystkich szkieletów postanowili przywrócić akurat Argenisa? W jego przypadku zmienia się tylko wygląd. Na gorszy.

- Famous B jako menadżer przy ringu był genialny. Zastanawiam się czy dziewczyna z nim siedząca to jakaś zawodniczka czy tylko statystka.

- Joey Ryan jest genialny :lol: . To jak dostawał co chwile wpiernicz przy tych kratach było mistrzowskie.

- Johnny Mundo kolejny - gość który w poprzednim sezonie wygrywał większość walk, w tym jest bookowany jak kompletny pizdeusz. Jego walka z Cage'm (jeśli wgl do takiej dojdzie) to powinien być squash.

- Jack i John podjarani tym że Taya idzie im pomóc :D

- PJ Black to jakiś największy niewypał w LU. Nawet jego wejście było tłem dla eliminacji Tayi.

- Mil Muertess.. Co? Czy on w ogóle kiedykolwiek był destroyerem? Bo jakby popatrzeć na 1 sezon to on rozwalał tylko jobberów i miał feud z Fenixem (gdzie 2 razy przegrał). Potem pokonał lamusowatego mistrza (Puma wszystkie walki wygrywał z pomocą). A następnie nie dość że przegrał z Fenixem (ZNOWU) to w Aztec Warfare wyleciał po "potężnym ataku od tyłu".. i splashu od Mysterio.. Ja już tego gościa nie traktuje poważnie. Zwłaszcza jak znowu będzie coś gadał :? .

- Numer 21. Mój fantasy booking się spełniał dopóki nie zobaczyłem Matanzy :shock: . Poczułem się okłamany. Jak go zobaczyłem to zacząłem się śmiać. No dobra rozumiem że fajnie rzucał innymi i nawet zrobił salto ale przez cały 1 sezon on był "pokazywany" jako OGROMNY potwór który jak wstaje to swoim cieniem zasłania całe The Crew a oni patrzą w sufit żeby dojrzeć jego twarz/maske. A tutaj wychodzi taki mały klops :( .. Ludzie z publiczności byli więksi od niego :lol: . Ja się bałem że to będzie Monster Clown i jego 190cm a tutaj wchodzi takie coś. On tylko przy Reyu wyglądał na dużego.. Masakra. Będę się z niego śmiał w każdym poście dotyczącym LU chyba że mnie zaskoczy.

Jeszcze dodam że podobało mi się to że był chaos. Wszędzie się ktoś walał. Oszukany zostałem po raz drugi bo cały czas mówili że to Aztec Warfare będzie brutalne a nie użyli chyba żadnego przedmiotu. Bardzo fajne theme songi. Zwłaszcza Mack i mini Abyss :P . Strasznie słabe było to że zawodnicy byli eliminowani po zwykłych akcjach. Drago poleciał po suplexie haha.

Teraz już nie będę się tak jarał LU bo jestem gotów na to że znowu mnie rozczarują.

Edytowane przez Johnny Ryper

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Aztec Warfare 2.

Odkąd LU jest dostępne na iTunes zawsze pojawia się wstawka w 720p od Mononoke.

Edytowane przez JHardy

Aztec Warfare 2.

Odkąd LU jest dostępne na iTunes zawsze pojawia się wstawka w 720p od Mononoke.

Mononoke?

[ Dodano: 2016-03-27, 23:18 ]

Przypomniało mi się coś. Matt Striker mówił że Texano chociaż troche przypomina wielkością Matanze. Haha Texano jest od niego o wiele większy.

Swoją drogą ten gość co odgrywa brata Daria był w Performance Center. Zgaduje że go wyrzucili bo był za niski :twisted:

~Johnny Mundo 2017

• Reputacja:   1

Swoją drogą ten gość co odgrywa brata Daria był w Performance Center. Zgaduje że go wyrzucili bo był za niski :twisted:

Jeffrey Cobe nigdy nie był w PC. A czy jest taki niski? Wysoki nie jest, ale wygląda jak kozak i przez muskulaturę pod kombinezonem znakomicie spełnia warunki wizualne.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Jeffrey Cobb wcale na aż takiego kozaka nie wygląda. Gdyby Erick Rowan ubrał taki strój, wyglądałby na większego kozaka. Przy takim Romanie Reignsie, Matanza wygląda jak jobber. I pomyśleć, że ludzie mówili, że to Seth Rollins ma wygląd pizdy. Seth jest wzrostu Ceny, albo nawet trochę większy, więc przy Matanzie Seth wyglądałby jak Cena przy Neville'u.
6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

To kozactwo Matanzy nie polega na tym, że on ma mieć z 2,5 metra wzrostu, tylko jest to na zasadzie: "podnoszę o 500kg więcej niż inni, tak więc mogę rzucać wszystkimi jak szmatą". Takiemu Lesnarowi też do Big Showa z 20cm brakuje, co nie przeszkadza mu przejechać się po nim w kilka minut. Edytowane przez urbino

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

Jeffrey Cobe nigdy nie był w PC

https://www.google.pl/search?q=Jeffrey+Cobe&biw=1173&bih=819&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi2vcDAvOPLAhUFEHIKHRWaB-sQ_AUIBigB#tbm=isch&q=Jeffrey+Cobb+wrestler&imgrc=V1pxgkVqROQmVM%3A

[ Dodano: 2016-03-28, 15:28 ]

To kozactwo Matanzy nie polega na tym, że on ma mieć z 2,5 metra wzrostu, tylko jest to na zasadzie: "podnoszę o 500kg więcej niż inni, tak więc mogę rzucać wszystkimi jak szmatą". Takiemu Lesnarowi też do Big Showa z 20cm brakuje, co nie przeszkadza mu przejechać się po nim w kilka minut.

Ale tu chodzi o to że przez cały 1 sezon oni próbowali nam wmówić że to jest jakiś wielki nadczłowiek. Tak samo w komiksach, on był pokazywany jak Góra z Gry o Tron, a w LU to on wygląda jak każdy inny luchador tylko że jest szeroki i ma fajną maske.

~Johnny Mundo 2017

Dopiero teraz nadrobiłem dwa ostatnie odcinki Lucha Underground i się trochę zdziwiłem, że zobaczyłem tam... siebie.

12933110_1108470379217989_3309047536521691171_n.jpg?oh=3f238cc661aa34b71fdb8db69d38e75e&oe=57792189&__gda__=1468894836_470157b14cd98138ceca8ac21497bd1e

P.S. 99% KOBIET MÓWIŁO MI BY SKASOWAŁ TĄ FOTKĘ W NIEBIESKIM KOMBINEZONIE, 1% PROSIŁO MNIE BYM W TYM STROJU PRZYSZEDŁ DO ICH SYPIALNI I ODEGRAŁ NA NICH KONTROLOWANY GWAŁT. TRUE STORY

Mam trochę mieszane uczucia z Matanzą, bo liczyłem na kogoś wyższego - on podobno ma 178cm wzrostu.

A tu taki La Chupacabra, żeby nie powiedzieć El Torito.

Widocznie w Meksyku wszystko mają mniejsze.

Edytowane przez lygrys

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

Niestety, ale ze smutkiem muszę stwierdzić, że Cueto Jr. strasznie spier***ł odbiór Aztec WarFare 2. DO jego pojawienia się było wszystko czego oczekiwałem, później już tylko równia pochyła. Push instant + move set ala Cena - 5 akcji na krzyż.

Muszę stwierdzić iż pierwszy raz się (tak) bardzo nie zgadzam z decyzję kreatywnych, a sądząc po reakcji publiki na nowego "czamka" nie jestem w tym poglądzie odosobniony.

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

Fajne robi te suplexy ale przecież to mógłby robić gościu z gimmickiem zapaśnika. Potwór ma być przede wszystkim wielki. Jestem ciekaw jaki był ich plan z dawaniem takiego zawodnika jako Matanze.

~Johnny Mundo 2017

Słabizna. Po najlepszym odcinku LU w sezonie, takie obniżenie lotów. Aż mi się przykro zrobiło. Jakie to LU w tym roku jest słabe...

Nie chce mi się wierzyć, ze nie mieli nikogo lepszego na pierwszą ofiarę Matanzy. Tak spuścić w klopie Pentagona? Zbrodnia przeciw bookingowej logice. Owszem, Matanza nie mógł zostać nawet skrzywdzony w pierwszej obronie tytułu ale są w rosterze słabsze nazwiska. Poza tym... Pentagon zaczął w zeszłym tygodniu feud a w tym nie ma po nim żadnego śladu. Jak Dean Ambrose ruszający na Triple H'a po wyzwaniu do walki Brocka Lesnara... z tym, że tam to miało więcej sensu.

No i jeszcze apropo tej drugiej połówki feudu Pentagona... Muertesa też rzucą na Matanze w przyszłości? Ja wiem, że to spotkanie destroyerów... ale nie w tej konfrontacji są teraz pieniądze. LU pozwoliło na opadnięcie emocji...

Nawet segment Cage'a z Mundo nic nie wniósł do rywalizacji... eh... kaszana, jedna wielka kaszana.

[ Dodano: 2016-03-31, 20:31 ]

A... i ta dominacja Matanzy. To było słabe jak barszcz. Nawet magia telewizji(bo cięć było bardzo dużo)) nie sprawiła, że zacząłem się tym emocjonować. Może i Matanza jest mocniej bookowany od Muertesa, ale po tym odcinku, jako postać może całować mu stopy.