Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Kłopoty z ACH, Chikara King of Trios, Zmiany w Evovle, debiu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

ACH nie zdążył na samolot i nie pojawił się na gali ROH All Star Extravaganza VI. Zastąpił go w pojedynku o pas TV Cedric Aleksander. Ring of Honor próbowało się z nim skontaktować przed galą, ale nie odbierał telefonów. Kyle O’Reilly nie udanie próbował się z nim skontaktować przez Facebooka. Poproszono nawe...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-klopoty-z-ach-chikara-king-of-trios-zmiany-w.html
https://forum.wrestling.pl/topic/36847-k%C5%82opoty-z-ach-chikara-king-of-trios-zmiany-w-evovle-debiu/

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ChrisBenoit

4

• Maxi4

3

• Kowal

2

• Arkao

2

Top użytkownicy w tym temacie

Ech, widzę że moja przygoda z galami Evolve zakończy się na tej z numerem 35, jeśli tam naprawdę będą takie pojedynki jak zapowiada Sapolsky. Bywały już takie walki w ostatnim czasie i mi zupełnie nie pasują. Ja jestem fanem wrestlingu w którym oprócz opowiedzenia historii jest jakieś tempo a nie tylko tarzanie po macie. Busick i Gulak to są trudni do oglądania zawodnicy i ich styl jest tak dobry że potrafią mnie uśpić bez duszenia... Zresztą gale Evolve są na tyle nieregularne że jednak powinni skupiać się na tym aby podobały się publice a nie ją usypiały bo i tak ciężko tam kogoś wypromować. A zresztą, jak tam jest po sto osób na galach to czemu ma się przejmować publiką :?

Maxi4, powiedz mi czy założeniem gal Evolve było to że zawsze będą organizowane w tak kameralnej atmosferze dla minimalnej ilości widzów, czy samo tak wyszło bo ludzie nie przychodzą?

Evolve od początku było z założenia małą federacja, która budowała swój roster i zapraszała kilku wrestlerów z czołówki sceny niezależnej. Liczony był bilans zwycięstw i porażek. Głównie odbywały się single matche. Frekwencja tak jak teraz 100-200 osób. Pamiętam, że na niektórych galach przez większość czasu była kompletna cisza, teraz jest trochę lepiej. Na zagranicznych forach strasznie narzekają na promocję gal w internecie jak i na miejscu. Pewnie starają się jak mogą i nie ma co się dziwić Sapolskiemu, że główny pas ostatnio miał Hero i Drew zaraz po zwolnieniu z WWE. Eiększość portali o tym pisała. Widocznie teraz chcą coś zmienić. Ricochet, Swann, Nation, AR Fox, Nese to są wrestlerzy bardzo dobrze kojarzeni, a jednak nie przyciągają fanów. Szkoda, że są małe szanse na ściągane wrestlerów z japońskiego rosteru Dragon Gate. (prawie w każdy weekend mają gale w Japonii, a ostatnio na galach podczas weekendu Wrestlemanii nie przyjechali, bo nie dostali wiz). Tak można byłoby DG USA zrobić bardziej skupiające się na spotach, a Evovle na technicznym wrestling.

• Reputacja:   1

Fajnie że Dave tak wysoko ocenił EVOLVE 35 ale jak tu oglądać ostatnie gale? Niech wreszcie ktoś miły wrzuci na neta gale 32-34 bo jak tu oglądać 35 jak się nie widziało 3 poprzednich? :D Co do zapowiedzi Saplosky'ego to mam pewne obawy bo jak lubię techniczny wrestling tak oglądanie tego tylko i wyłącznie nudzi oraz wkurza. W EVOLVE powinna być różnorodność, raz wysokie loty a raz technika. Jak widać wyżej, Kowal już najpewniej zrezygnuje z EVOLVE a ilu innych fanów pójdzie w jego ślady? Gabe na tym może stracić, no chyba że jednak nie zrobi tego że każda walka będzie tylko techniczna. Ciekawi mnie tez kiedy ponowna gala DGUSA bo chyba od kwietnia nic nie wydali :) jeszcze się przyczepie do tego że mają byś same walki singlowe. Trochę szkoda bo jednak sądziłem że niebawem ruszy jakiś turniej o tytuły drużynowe ale na to się nie zanosi skoro Gabe chce same walki singlowe. No i ten czas, teraz EVOLVE będzie trwało - teoretycznie - krócej niż RAW.
Jeśli Sapolsky to wprowadzi w życie to ja pożegnam się z tą federacją. Ostatnio podczas walki gulaka z tatcherem mega się nudziłem a co mówić jakby całą gale miały być takie walki. Dla mnie to jest SLEEPER WRESTLING, nie lubie takiego ściskania się,walania ciągle po ringu.

Świetnie mi się ogląda walki takiego Drew Gulaka albo np. Hero vs Kyle z PWG Eleven, więc dla mnie decyzja o technicznych walkach jest wspaniała. Lecz rozumiem osoby które nie trawią tego stylu, według mnie robią oni złą decyzję marketingową. Mimo to ja i tak sięgnę po ich produkt, bowiem starcie z 31 pomiędzy Gulakiem a Tatcherem było kapitalne. Jeśli wszystkie walki takie mają być to ja to biorę w ciemno.

Bardzo slaba karta na King of Trios. Zawsze czekalem na tą gaale, a tutaj nie ma na co czekać, skład tak słaby, ze jedynie mrówki bedą dobrze wygladac jako zwyciescy.

Jak widać wyżej, Kowal już najpewniej zrezygnuje z EVOLVE a ilu innych fanów pójdzie w jego ślady?

Obejrzę oczywiście gale z numerem 35 żeby zweryfikować swoje poglądy i nawet jeśli mi się nie spodoba to zobaczę te wcześniejsze jeśli wyjdą, bo tam chyba jeszcze nastawienia na technikę nie było aż tak wielkiego. Nie lubię rezygnować z oglądania danej federacji, ale ja na Evolve trafiłem śladem zawodników z PWG i moje trzy pierwsze gale, czyli 25-27 obejrzałem w ciągu jednego dnia bo tak mi się spodobały. Niestety z gali na galę jest coraz gorzej. Zresztą podobnie miałem z CZW, z którego już zrezygnowałem bo ich gale stały się nie tyle słabe co bardzo słabe i przeglądam najwyżej walki z jakimiś stypulacjami, choć jest tego jak na lekarstwo niestety.

Ciekawi mnie tez kiedy ponowna gala DGUSA bo chyba od kwietnia nic nie wydal

No właśnie, DG USA ma całkiem dobre walki i więcej publiki od EVOLVE, a nic od nich nie wyszło chyba od czasu zmiany mistrza, czyli od baaaardzo dawna... Szkoda że ostatnio jedyną fedką indy którą regularnie da się oglądać jest PWG (z tych lepszych oczywiście), a resztę się ogląda jak się trafi bo nie wiadomo kiedy wyjdzie. #WrestleConPamiętamy

Świetnie mi się ogląda walki takiego Drew Gulaka albo np. Hero vs Kyle z PWG Eleven, więc dla mnie decyzja o technicznych walkach jest wspaniała.

Każdy lubi coś innego, ale porównywanie walk Gulaka z walką o pas PWG jest trochę nie trafione. Kyle to jednak technik, ale włączający w swoje walki sporo elementów z MMA i dzięki temu da się go oglądać. Hero wiadomo, gruby ale też daje radę, a ich walka nie była tylko tarzaniem się po macie. O ile ich starcie dałem radę obejrzeć, to starcia typu Gulak vs Tatcher wywołują u mnie jakieś takie dziwne przekonanie że jak dalej będę oglądał daną walkę to oszaleję lub zasnę :P

Jak wam tak nie pasuje ilość technicznych walk, to się wreszcie zainteresujcie japońskim Dragon Gate 8) To nie jest to samo, co NJPW, jakby ktoś miał wątpliwości(mam wrażenie, że po tym całym Wrestle Kingdom większość postawiła kreskę na japońcach)

Sapolsky u Steena mówił w kwietniu, że Evolve i Dragon Gate USA to prawie to samo. Rostery takie same, jedynie na tych drugich galach karty byly lepsze. Widać postawiono teraz na Evolve. Jeżeli na Dragon Gate USA nie ma wrestlerow z japońskiego DG to po robić gale z tym samym rosterem pod innymi nazwami. Jestem ciekaw zmian w Evolve. Podczas weekendu WM było duzo chaotycznego bookingu i masę interwencji w pojedynkach. Niektóre ciężko mi się odbierało. Nie przesadzal bym, że teraz będzie tylko techniczny wrestling i całą gale wrestlerzy przeleza na ringu. Trzeba mieć do tego odpowiednią liczbę dobrych wykonawców, a takich nie widzę zbyt wielu. Gabe nie zrezygnuje z Ricocheta, Swann, Nese czy Foxa. Za czasów Sapolskyego w ROH jak promowal pure wrestling był tez high flying, hardcore czy diwizja Tag Team. Trochę szaleństwa będzie można obejrzeć w ringu Evolve. Grupa WWN Live zrobiła bardzo dużo dla odbioru gal. Jak ktoś chce płacić i śledzić federację na bieżąco ma wszystkie gale na żywo w jakości HD. Nie trzeba sie martwić o spoilery. Roster tez mają dobry. Trochę mnie dziwi, że mają tak niską frekwencję, widocznie coś nie tak było z odbiorem całego show. Innym powodem jest marketing, ktory u nich trochę kuleje. Pasy Tag Team w Evolve są zbędne i wręcz nie wskazana. Są tytuły od DG USA i je powinno sie dobrze promować. Jak zrezygnują na dłużej z Dragon Gate to może sie zrobić problem z dwomami głównymi pasami, za dużo jak na tak mały roster i obecną częstotliwość gal.

Maxi4, no właśnie miałem pisać że jakoś sobie nie wyobrażam aby chłopaki z The Premier Athlete Brand czy The Colony operowali techniką. Są zawodnicy od techniki, są i ci o spotfestu oraz szybkich walk. Gabe nie jest głupi i musi wiedzieć że fani lubią różnorodność. Aby coś z tego wyszło, trzeba poczekać na informacje od samego zainteresowanego a najlepiej będzie jak odbędą się kolejne gale EVOLVE i w ten sposób zobaczymy czy faktycznie była tylko technika. Wyżej pisałem że tylko jedno może wkurzać ale nawet nie wiemy czy to wejdzie w życie więc nie warto martwić się na zapas :D

No właśnie, DG USA ma całkiem dobre walki i więcej publiki od EVOLVE, a nic od nich nie wyszło chyba od czasu zmiany mistrza, czyli od baaaardzo dawna...

Szybko sprawdziłem i wychodzi na to że zmiana była 4 kwietnia a ostatnia gala była 5 kwietnia. Tak czy inaczej, czas najwyższy na nowe eventy. I tak jest dobrze że tytuły mistrzowskie DGUSA są bronione na galach EVOLVE bo bez tego byłaby kompletna lipa.

Co do CZW to daję im ostatnią szansę (obejrzę Heat oraz niedawne Down with the Sickness) i co dalej się zobaczy. Jeśli chodzi o UV to zdecydowanie wolę BJW. A na Deja Vu o pas CZW WH z Busickiem miał walczyć Ricochet ale zaszła zmiana i teraz walczy Drew Gulak.

ChrisBenoit, postanowiłem nie czekać na Evolve 32,33 i 34 i obejrzałem dzisiaj już ostatnią ich galę czyli 35. Powiem tak, owszem technika była, ale to były kapitalne walki które tworzyli tacy ludzie jak m.in Zack Sabre Jr czy Johny Gargano. Ale każdy może tam znaleźć coś dla siebie, bowiem loty były, i było ich m.in w walce drużynowej od chuja. Do tego walka Ricocheta, to nie była sama technika, a nawet gdy starcia były czysto techniczne to były kapitalne. Sama gala 35 była kapitalna, ale ocene wstawię wkrótce.
  • 2 tygodnie później...

Widzę, że coraz ciszej się robi o CZW na forum. Ja nie zamierzam z nich zrezygnować, chociaż Heat nie powalało na kolana. Down with the sickness jeszcze nie obejrzałem, Deja Vu jeszcze nie ma. Mam nadzieję, że Tangled Web będzie niezłe.

Tak swoją drogą, uważam że albo nie mają konkretnie wytyczonej drogi, albo droga którą podążają nie jest właściwa. Za mało tego UV w Federacji o takich tradycjach.

Widzę, że coraz ciszej się robi o CZW na forum. Ja nie zamierzam z nich zrezygnować, chociaż Heat nie powalało na kolana. Down with the sickness jeszcze nie obejrzałem, Deja Vu jeszcze nie ma. Mam nadzieję, że Tangled Web będzie niezłe.

Tak swoją drogą, uważam że albo nie mają konkretnie wytyczonej drogi, albo droga którą podążają nie jest właściwa. Za mało tego UV w Federacji o takich tradycjach.

Jeśli chodzi o Heat to nie porwało poziomem, na 9 walk było 5 starć które obejrzałem bez bólu i z przyjemnością, 2 walki były o kant dupy że się tak brzydko wyrażę a 2 pozostałe były jako takie. Down with the Sickness ma to do siebie że bardzo chcę zobaczyć ten Ladder Match a Deja Vu wyszło dzisiaj - w sensie że linki - i mam nadzieję że jutro będzie ta gala na kickassie bo zanim wyjdzie BoLA chcę to obejrzeć. Na Deja Vu był jakiś Ultraviolent Match ale karta jak dla mnie była średnia choć równie dobrze mogę się mylić. Co do samej federacji to ja bym chciał więcej UV + żeby bookowali walki pełne spotfestu, jedną o Wired TV a drugą tak o nic. Gala zapewne by na takich walkach tylko zyskała.

Co do samej federacji to ja bym chciał więcej UV + żeby bookowali walki pełne spotfestu, jedną o Wired TV a drugą tak o nic. Gala zapewne by na takich walkach tylko zyskała.

To byłoby fajne, tylko że na dłuższą metę trzeba byłoby ściągać ludzi z poza rosteru. Teraz nie każdy ma predyspozycje (ale i ochotę), żeby takie coś robić.

Co do gal, wypowiem się jak obejrzę. Ja zazwyczaj nawet karty nie sprawdzam, tylko oglądam i albo będzie dobrze, albo nie.

Gala jest już na KAT.