Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Polish Giant odchodzi z DDW

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Six, znam temat, czytałem tamtą dyskusję i też zachodziłem w głowę dlaczego zrobiono to co zrobiono.

Heh, normalnie z redakcją Atti dzieje się jak z redakcją Poltera za kadencji Repka. Wszędzie tezy kolesiostwa i przekręty ;) O nadużywaniu władzy modów nawet nie wspomnę :lol:

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

• Odpowiedzi 161
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

27

• Przemk0

19

• Streetovs

13

• Kowal

13

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Myślę, że z modami na Atti jest nie najgorzej. Są userzy, którzy lubią zaleźć za skórę, a potem wylewać żale, że dostali za to warna. Albo stosują zagrywkę "już nic nie mówię, bo jeszcze dostanę warna", tak jakby rzeczywiście dostawało się go za odmienne zdanie :)

A co do Attitude, to warto zadać sobie pytanie, czy było warto. Bo cała sprawa z DDW doprowadziła tylko do tego, że ludzie, którzy dotychczas współpracowali ze sobą w redakcji/administracji, przestali sobie ufać. I gdyby na stole leżał już kontrakt z Polsatem na emisję tygodniówek, a w planach były gale z wrestlerami PWG i ROH, odpowiedź byłaby oczywista. Tymczasem wiedza na temat plusów współpracy z DDW jest raczej mglista. Minusy zaś znajdują się na każdym kroku - od tych wizerunkowych po zburzenie atmosfery w redakcji.

[ Dodano: 2014-09-14, 22:23 ]

sam przyjechał do Warszawy i powiedział: "sorry chłopaki, poniosło mnie", czy tylko łaskawie wyraził zgodę byście przyjechali na jego dwór, do Rzeszowa?

Mogę odpowiedzieć za zainteresowanego? :twisted:

1005187806541accfacb3d6.jpg

Przy okazji, żeby nie było, że jestem jakiś gołosłowny i pieprze bzdety. Wszedłem na forum B*Z (porównywalne wielkością do Attitude). Temat- "Dlaczego nienawidzisz DDW? -Temat ogólny do hejtingu"

Bodajże na pomysł takiego tematu wpadliśmy w Łodzi gdy po raz setny śmialiśmy się z tej pięknej federacji. Temat polega na tym że każdy może napisać za co tak bardzo nie lubi tej federacji,co go niej najbardziej śmieszy,wypisać wszystkie absurdy oraz istnieje też możliwość z hejtowania bez argumentów oczywiście ale proszę tylko o jakieś ciekawe hejty a nie standardowe "bo jest chujowe". Tak więc zapraszam do dyskusji która ma w sobie ogromny potencjał.

Dalej...

Generalnie DDW nie śledzę, aczkolwiek ciekawił mnie ten temat od czasu pogłosek o utworzeniu tego badziewia. Najpierwej podpiszę się pod Karolem. Niestety ale największa ikona DDW jest jego największą porażką.

Dalej...

"A teraz? Teraz już nie ma szans na jakiekolwiek wejście wrestlingu do Polski, tak aby ludzie ogarniali to i wiedzieli z czym to się je. Dlaczego? Bo grubas poszedł do TVNu... A wiadomo, że to nie jest internet oglądalność nie jest na poziomie 100 osób tylko 100 tysięcy osób... Którzy na słowo wrestling zaczynają teraz skręcać się z beki... i z parówki."

"Weźcie obadajcie to na video. Ręce mi opadły. Ten show ratowała jedynie widownia i chanty typu "let's go pacjent". Widziałem nawet N!KO z atti w pierwszym rzędzie. "

I na koniec, jakaś oznaka solidarności, że jednak ludzie z innych for jednoczyli się z Atti wydymanym przez Roida...

"Nie wiem Dziko czy jesteś zapoznany z historią tego show - ekipa atti została zbanowana przez DDW za chantowanie heeli i rzucania parówkami w Arka. Teraz wyrabiają sobie fanbase na "Dniach trzeźwego Podkarpacia" występując między zespołem pieśni i tańca Bandoska, a turniejem ringo. Ot kolejna kropla w czarze goryczy - chcesz byc traktowany poważnie, a jednocześnie występujesz na jakiś piknikach przed kościołem. Bez kitu, to całe PWX czy jak tam się zwali potrafili zakręcic się tak dobrze że ktoś z tvp(chyba jakiś regionalny oddział tam) zrobił o nich cały dokument, potem sceny z tego dokumentu dostały się do popularnego hiphopowego klipu. Tymczasem profesjonalny Don Raid wpycha swój produkt na jakieś festyny, i to jeszcze na dnie karty."

Także P0, Koper. Obserwuję to wszystko z boku, bo w tzw. PSW nie uczestniczę od (kilku) lat, rozumiem jak trudno byłoby się teraz wycofać, ale to wszystko jest bez sensu. DDW wyrobiło sobie wśród fanów paskudną opinię i mimo że jest to pierwsza w Polsce federacja wrestlingu, to federacja bez przyszłości. Nie wyobrażam sobie żeby mogła ona coś jednoczyć. BGZ to jednak forum porównywalne rozmiarowo do naszego (widzicie, mam jednak sentyment, jestem częścią Atti, nadal) i tam DDW jest pośmiewiskiem. WF w ogóle o nim nie wspomina. A na Attitude stało się kością niezgody i przez tą pierdołę straciliście zaufanie ludzi, którzy są i byli TRZONEM tego forum.

Z całym szacunkiem dla waszych dokonań- forum w obecnym kształcie, nie istniałoby bez idei Sixa, postów Ravena, Euza, Streeta, newsów Ghostwritera, felietonów SPoPa i wkładu dziesiątek innych osób, które są przeciwko temu co się teraz dzieje. NIE ISTNIAŁOBY. Nawet gdyby DDW nagle pojawiło się w telewizji, nigdy nie pociągnęlibyście tego sami i dobrze o tym wiecie. To nie Attitude wykorzystuje popularność DDW, tylko DDW popularność Attitude. A popularność Attitude nie jest tylko waszą własnością.

nasjazz / były Super Mod i były VIP

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

• Reputacja:   22

Jakby ktoś liczył na jakieś odpowiedzi z mojej strony to jestem aktualnie na urlopie do drugiego tygodnia października. Loguje się sporadycznie. DDW w tym czasie pozostanie bez głównego obrońcy.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Po co komukolwiek chujowy wrestling w Polsce?

Zgoda. Przy czym można być ch*jowym i lubianym, a przynajmniej tolerowanym, tak jak np. lokalne drużyny piłkarskie. Każdy wie, że okręgówka to nie Liga Mistrzów, ale mimo to trzyma kciuki za swoich, bo są - no właśnie - swoi. Albo dlatego, że po boisku biegają kumple z osiedla. Tymczasem DDW straciło ten element swojskości już na samym początku. Bo z góry założono, że fan to internetowy szczekacz, który na niczym się nie zna i najlepiej, żeby siedział cicho. Bo osobom, które były na tym forum i które zapisały się do DDW, zabroniono dalszego udzielania się. Bo zamiast otworzyć szeroko drzwi i pokazać, jak DDW wygląda od środka (doskonały marketing) i że warto się zapisać, szczelnie je zamknięto. Itd., itd...

Czy coś się zmieniło? Nie. To nie Roid przeszedł na stronę fanów, tylko Przemk0 i jego świta na stronę Roida. Mówiąc wiec wprost: takich buców, którzy mają was/nas w dupie, jest teraz kilkakrotnie więcej. Jak już pisałem: to nie jest współpraca z Attitude, tylko z tymi osobami. No, chyba że Przemk0 to nowe wcielenie Ludwika XIV, popularnego Króla Słońce. Ludwik powiedział "państwo to ja", a Przemk0 zmodyfikował to do "forum to ja". Jeśli wiec nie wiedzieliście, to teraz już wiecie, że macie na forum nie jakiegoś tam zwykłego admina, ale Admina Słońce. Proszę poprzedzać jego nick formą "Wasza Promienistość".

Należałoby zapytać ludzi, czy wolą mieć DDW czy bardziej nowoczesne i przyjazne forum. Do osób, które wybrałyby forum, I've got some bad news: atmosfera jest zła (słowo klucz - nieufność) i raczej nie ma co liczyć na owocną współpracę. Bo skoro oszukali raz, to mogą i drugi. A właściwie trzeci, bo drugi już był (odszukajcie ten post, w którym Przemk0 zapowiada, że teraz już wszystko będzie jawne). Na szczęście elyta żre się już między sobą. Mam nadzieję, że Jego Promienistość (AKA Cenz0r) ma jeszcze paznokcie do obgryzania.

Tak więc może forum będzie do bani, ale za to możecie o sobie mówić "partner pierwszej federacji wrestlingowej w Polsce" (JAK TO BRZMI!!!). Cieszycie się?

A dodam jeszcze: beka z kuców niesamowita, ale na bank maja lepszą opinię niż polski wrestling w Polsce https://www.facebook.com/PolskaLigaQuidditcha

Przecież wchodzenie promowanie tak chujowego produktu to klęska tego portalu. Jeszcze jako jedyny patron medialny chyba. Nie lepiej angażować swoją energię i czas w organizację w Polsce jakichś gal SZANOWANYCH federacji z krajów ościennych? I w ten sposób pomagać polskim wrestlerom bukując im tam występy? No cokolwiek, przecież i tak trzeba po angielsku gadać i robi się biznesy z obcokrajowcem. Nie lepiej walczyć, żeby WWE wróciło do Polski ze swoją galą, żeby pobawiło się tutaj kilka tysięcy dzieciaków? Zaangażować się w takie rzeczy, może nawet na tym coś zarobić. Albo całkiem jebać wrestling i powspierać baseball albo ultimate frisbee?

Ciężkie jest życie wszystkich trzech zwolenników DDW (nie licząc rosteru i przyjaciół wrestlerów) w Polsce, szczególnie, że dwóch z tych trzech zdaje sobie sprawę z beznadziejności tego produktu i tylko jeden z nich próbuje to jeszcze jakoś bronić, ale broniąc na siłę, tylko po to aby w ogóle bronić. Nie wiem natomiast jakie zdanie o DDW ma tak naprawdę Przemk0, bo ciężko mi jest uwierzyć w to, że można tak po prostu nie widzieć chujowości płynącej ze strony Roida i jego podopiecznych.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

A najbardziej mi żal - kolorowych jarmarków... RATATATA...

Najbardziej mi żal tego, że cała sytuacja z DDW doprowadziła do nieufności i zepsucia atmosfery na forum. Tutaj była naprawdę świetna ekipa ludzi, co było widać podczas wyjazdów. Teraz mówi się o jakieś Elycie, płynach Ludwikach XIV generacji i uj wie o czym jeszcze. Po samym Atti widać, że DDW zrobiło dla PSW więcej złego, niż dobrego.

Tymczasem DDW straciło ten element swojskości już na samym początku. Bo z góry założono, że fan to internetowy szczekacz, który na niczym się nie zna i najlepiej, żeby siedział cicho. Bo osobom, które były na tym forum i które zapisały się do DDW, zabroniono dalszego udzielania się. Bo zamiast otworzyć szeroko drzwi i pokazać, jak DDW wygląda od środka (doskonały marketing) i że warto się zapisać, szczelnie je zamknięto. Itd., itd...

Six, ja tam akurat lubię jak jest pewna granica miedzy produktem a jego fanami. Czułbym się dziwnie jakbym mógł sklejać piony z wszystkimi zawodnikami i mówił per "ziomek" do właściciela fedki. Także akurat w tym jednym aspekcie wolę brak swojskości, niejaki egalitaryzm i podział "oni tworzą, my oglądamy. ("Proszę nie przechodzić przez taśmę ograniczającą od ringu")

że DDW zrobiło dla PSW więcej złego, niż dobrego.

Jeśli 3 fora na krzyż można nazwać polską sceną wrestlingu. Zresztą nawet nie wiem co na ten temat twierdza pozostałe "obozy" bo na WF nigdy nie miałem konta a na BGZ nie logowałem się od czasów upadku HVW.

Let's face it: dopóki nie będziemy mieli zjazdów częstszych niż raz do roku o wielkości powiedzmy Pyrkonu (20 tyś. luda) to o czymś takim jak PSW nawet nie ma co gadać. Bo k100 ludzi na forach to jeszcze nie społeczność.

Trzeba brać przykład z komiksiarzy i erpegowców, oni wiedza jak to robić (a, że się żrą przy tym od ponad 2 dekad to inna sprawa :P )

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

oni tworzą, my oglądamy

Gdyby to było HCW albo to, czym w założeniu było DDW (indy z ambicjami), to tak bym do tego podchodził. Natomiast obecne DDW pod każdym względem przypomina backyard, więc takie zadzieranie nosa ("wy - fani, my - wrestlerzy") jest trochę nie na miejscu.

Ale żebyśmy się dobrze zrozumieli: to nie tak, że nie szanuję chłopaków. Większość z nas chciała kiedyś tam być wrestlerami, więc całkowicie ich rozumiem. Rozczarowałem się jednak, kiedy Klarys, z którym fajnie nam się rozmawiało na IRCu, nagle stał się niedostępny. I to nie tak, że ja chciałem mieć kumpla wrestlera (wow, jak to brzmi). Po prostu uważam, że Roid (a tym samym cały polski wrestling) zyskałby duuuużo więcej, gdyby obrał taktykę dokładnie odwrotną. Tzn. nalegał wręcz, żeby wrestlerzy rejestrowali się na forach, pisali, jak to jest zajebiście, zachęcali do zapisania się itd. Tymczasem z DDW zrobił się klasztor. Bardzo dużo ludzi od początku się z tego nabijało, więc naprawdę warto było zmienić sposób komunikacji (przecież nikt nie mówi o spoufalaniu się).

Akurat w sprawie nie rozmowy wrestlerow ze zlotowiczami, sie zmienilo. Na ostatnim zlocie, Kamil siedzial po glali, nawet pil bro, ktos tam jeszcze pogadal. Ale obecnie to wyglada poprostu sztucznie, nagle osoby ktore przez 4lata olewaly zlotowiczow ( a zaproszenia byly), na rozkaz Dona sa odelegowani do spotkan, bo tak to wyglada, kiedys olewka a nagle ok gadamy, ja w taka przemiane nie wierze :D

I jak widac to glownie "mistrz" rozmawia, owocuje to "poprawnymi chantami". Wiec tez bezinteresowne nie jest.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Poniekąd rozumiem bo jako podlotek też chciałem nakładać farbki na mordencję i udawać Stinga - ale potem upadło WCW i marzenie umarło. :oops:

Wiem, że nie chodziło ci o spoufalanie się i pewnie, DDW to nie żaden moloch a ledwo indias. Po prostu tak mam, że zawsze jak widziałem jakieś nagrania czy to z ECW czy starego ROH'a to mnie uwierało, że każdy się pchał do ringu i chciał partycypować. Nie ukrywam, że jestem biernym widzem w praktycznie każdym hobby/fandomie. Zapewne to powoduję, że każda większa aktywność dotycząca branży którą powiedzmy kocham, ponad ("wyszło coś nowego? obejrzyjmy, przejedzmy się) jest lekką aberracją.

'Po prostu inaczej to odebrałem. :D

BTW Przemo ma jakąs stałą pracę czy związany zawodowo z Atti, że bierze urlop? :twisted:

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

Jak by to określić Polish Giant nie śpi nigdy i tym sposobem mogę się poczuć ważny jak Six, bo też zostałem wyróżniony na jego profilu, a nawet specjalnie zadedykował mi ten filmik z niby libacją alkoholową DDW, na której przewinęło się może kilka piw i Leśny w majtach, więc jakby wpadł do nas na zlot to by tego mógł nie wytrzymać :grin: Wprawdzie "Burackiem" się nie czuję i nie mogę mu tak odpisać bo pewnie mnie zablokował, ale w każdym razie bardzo mi miło że zostałem doceniony jak Raven69 przez Jerry'ego Lawlera :grin:

28054889252fa02dfba372.jpg

Na tym filmie nic nie ma. Zresztą mniej więcej tego się spodziewałem. Giant - jak już wcześniej pisałem - źle obrał taktykę. Zamiast skupić się na tym, że don Don go wyruchał, to wali bez sensu w ekipę tego specjalisty od taniego bookowania biletów. A grupce tej trudno zarzucić coś więcej niż to, że stoją u boku gościa, który dwa razy pokazał Attitude fakulca i słuchają wytycznych jak w jakiejś sekcie (nagłe zmiany podejścia do forumowiczów w zależności od tego, czy don Don potrzebuje Attitude, czy nie). Czyli generalnie - trudno cokolwiek tak naprawdę tym chłopakom (i dziewczynom) zarzucić. Jak ksiądz po kolędzie trafiał do mojego wujasa na wódę, to były większe skandale niż na tej ddw-owskiej "popijawie". A tutaj chłopaki łoją jakieś tam browary, walą nieśmieszne kawały, generalnie stypa jak chuj.

Być może Giantowi (podobnie jak naszej Elycie) wydawało się, że DDW, to super profesjonalny wrestling ze superstarami jak w WWE i stąd też te zdziwienie, że chłopaki siorpią alkohol i zachowują się jak licealiści na szkolnej wyciecze zamiast pyknąć yogę i ćwiczenia rozciągające, szamać suple i do łóżka spać szybciutko coby organizm dobrze się zregenerował.

14453752125651e0a536c69.jpg