Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Konflikt na linii DDW (Don Roid) - Polish Giant, UPDATE: Kol

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

-Raven-, możliwości jest sporo, bo i materiał obszerny. Można iść w brytyjską klasykę, skoro Giant z Wysp. O, na przykład coś takiego:

http://files.tinypic.pl/i/00570/45bpph8ilgs2.png

;)

I na wypadek, gdyby ktoś nie zrozumiał, to nie szydera z Gianta (wiem, że linia jest cienka). Bardzo podoba mi się to walenie prosto z mostu. Czasem na oślep, ale co tam... Kupuję to bardziej niż trzy święte zasady, o których mówił Kamil (szacunek, zaufanie i coś tam).

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

6

• Przemk0

3

• PH93

3

• Witkacy

3

Top użytkownicy w tym temacie

A tak na serio, Roid pokazując teraz jak bardzo drewniany był Giant zanim go sprowadził do DDW - sam się ośmiesza, bo skoro wcześniej wiedział, że koleś to ringowa i majkowa tragedia, a mimo to - ściągnął go na galę, to pokazuje tylko za jakich frajerów ma odbiorców swojego produktu (założył, że lamusy kupią gostka wyłącznie za gabaryty).

Bo to właśnie taki professional don Don (zapożyczę od ciebie Raven te określenie, bo jest zajebiste), który - jak mu ktoś już podpadł i zaczął pyszczyć - to wylewa wiadro pomyj broniąc się "ręcyma y nogyma". Można odnieść wrażenie, że cała gala była cacy, wszyscy z radości walili tam konia, a tylko Polish Giant wszystko napsuł i spierdolił. Oj, biedny ten Don. Chciał dać gościowi szansę na - cytuję - "stanie się największą gwiazdą DDW", wszystko wytłumaczył, pokazał, a ten mając takiego zajebistego instruktora (prawdziwy z Dona mistrz Yoda!) jakimś cudem wszystko spierdolił. Kretyn po prostu i niech spierdala. Oczywiście, że nie należą mu się pieniądze za ten przebukowany bilet, ale co najwyżej tyle ile płacił Don jak latał z małżonką. W ogóle powinien spierdalać na drzewo Drewniany Giant albo do tych swoich kurników w dzikiej Anglii, bo tutaj w PL, w wielkim i profesjonalnym świecie Dona nie ma czego szukać...

Pytanie do Przemk0 (sorry brachu, że ciebie tylko pytam, ale reszta Elyty schowała głowy w piasek, ewentualnie - nie chce im się gadać z forumową hołotą, frustratami i hejterami, co to tylko pyszczą i chcą niszczyć polski wrestling) - kto Donowi smarnął ten wpis na jego profilu na fejsie? Czyżby Mr. Pawłowski, który - na całe szczęście i dzięki bogu - stał się już marginalną postacią w DDW?

EDIT:

Sixkiller - kupuję koszulkę! ;)

• Urządzenie:  Windows

Jakby ktoś przegapił to w komentarz na facebook PG dołączyło się już pół rosteru DDW.

Niektórzy chcieli Trybsona w DDW, to go teraz mają. Tylko w jego przypadku to ktoś by się zainteresował i napisał na jakimś portali.

A tak na serio, Roid pokazując teraz jak bardzo drewniany był Giant zanim go sprowadził do DDW - sam się ośmiesza, bo skoro wcześniej wiedział, że koleś to ringowa i majkowa tragedia, a mimo to - ściągnął go na galę, to pokazuje tylko za jakich frajerów ma odbiorców swojego produktu (założył, że lamusy kupią gostka wyłącznie za gabaryty).

Don zrobił to co wiele razy tutaj pisano czyli sprowadził dużych chłopców. Jak się okazało PG i Eddie nie mają umiejętności, ale za gigantów czy koksów ze skillem to trzeba płacić.

Jak dla mnie to "Giant Screw Giant" i mamy Rzeszów Screwjob

http://zapodaj.net/images/9fdf18a81d8ec.jpg

Swoją drogą, -Raven- ma faktycznie racje i celnie wypunktował - ja już zaczynałem brać strone Roida, ale potem sobie uświadomiłem, że skoro on wiedział iż PG jest takim "nikim" w tym biznesie i nie da się go oglądać to po prostu Don Roid chciał natrzepać kasę oferując badziew.

Inne proponowane hasła. Pojedynczo lub zbiorczo jako 7 grzechów głównych według Gianta.

1. tak, kurwa, ring za twardy

2. piwko, kurwa, wóda jak z Niagary

3. pas macie z plastiku

4. co odjebaliście w TVN

5. dupek buja sie w mojej ojczyźnie i nabiera ludzi

6. za 11 lat będziecie mieli tygodniówkę

7. płać dalej i pracuj za free

Six: zajebiste! Mój faworyt: 4. co odjebaliście w TVN :D

Ten tekst o pasie z plastiku, skopiowal odemnie :wink:

Jedno trzeba przyznac PG, dzieki niemu nagle niemoty slowne z DDW, rozpisaly sie na jego facebooku, jak nigdy dotad. Okazalo sie ze potrafia z kims prowadzic dyskusje.

Z tego co czytam to nieźle Dżajantowi odpierdoliło, teraz żałuje, że mnie na gali nie było, przynajmniej bym zobaczył tego 5 stara :D

• Reputacja:   15

Można odnieść wrażenie, że cała gala była cacy, wszyscy z radości walili tam konia, a tylko Polish Giant wszystko napsuł i spierdolił.

Nie chodzi tutaj o samą galę, bo błędy w niej widzą wszyscy i my (niech kurwa będzie "Elyta") i DDW. Tutaj chodzi o atmosferę wokół gali, Ja też nie widziałem aby były jakieś problemy w niedzielę przed i po AoNII. Teraz wychodzą po 2 tygodniach i forma ich przekazania (niestety szczególnie po stronie PG :/) jest dla mnie nie do zaakceptowania.

PG zaczął grubo... a teraz to już zaczyna przypominać serial sensacyjno-komediowy.

Oczywiście, że nie należą mu się pieniądze za ten przebukowany bilet, ale co najwyżej tyle ile płacił Don jak latał z małżonką.

Chyba nie czytałeś dokładnie odpowiedzi Don'a. Pisał o tym, że nie dostał żadnego dowodu od PG w którym byłaby informacja o przebookowaniu biletu. Nie dostał ani biletu kupionego wcześniej, ani informacji o dodatkowej opłacie za przebookowanie. Tylko bilet kupiony tydzień przed galą. Jak się kupuje bilet na tydzień przed wylotem to wiadomo jakie będą koszty (wysokie) i wypadałoby je potwierdzić u organizatora.

Właściwie sprawa tych biletów to jest jedyna godna uwagi rzecz w tym konflikcie. Reszta to komedia.

Czekam z ciekawością na te faktury, które potwierdzą wersję Gianta i chętnie sprawdzę ich autentyczność (bo sfingować takowe jest bajecznie łatwo).

Pytanie do Przemk0 (sorry brachu, że ciebie tylko pytam, ale reszta Elyty schowała głowy w piasek, ewentualnie - nie chce im się gadać z forumową hołotą, frustratami i hejterami, co to tylko pyszczą i chcą niszczyć polski wrestling) - kto Donowi smarnął ten wpis na jego profilu na fejsie? Czyżby Mr. Pawłowski, który - na całe szczęście i dzięki bogu - stał się już marginalną postacią w DDW?

Możesz się mnie pytać, jak będę mógł to odpowiem. Nikt nie pisze za Dona wpisów po polsku, są to tłumaczenia (dosyć wierne). Nie wiem czy ten wpis tłumaczył Arek, zresztą nie ma to chyba znaczenia. Jeśli nawet Arek to akurat to robi dobrze.

PH93, nie widać twojego obrazka.

Swoją drogą, -Raven- ma faktycznie racje i celnie wypunktował - ja już zaczynałem brać strone Roida, ale potem sobie uświadomiłem, że skoro on wiedział iż PG jest takim "nikim" w tym biznesie i nie da się go oglądać to po prostu Don Roid chciał natrzepać kasę oferując badziew.

Ja widziałem przed galą walki PG i Eddiego, zresztą nie tylko Ja i w sumie każdy mógł je obejrzeć bo są publiczne. Mimo to, że nie napawały one optymizmem to postąpił bym tak samo jak Don i zabookował ich na galę. Może w sprawie bookingu samego pojedynku postąpiłbym inaczej.. a może nie chuj wie co bym zrobił.

Duże postacie jak Eddie i PG przyciągają ludzi. Ludzi, którzy później na gali mogą zobaczyć i ocenić też show przez pryzmat PK czy Kamila.

Pisanie o trzepaniu kasy jest śmieszne w kontekście wrestlingu w Europie, a już tym bardziej w Polsce. Wystarczy policzyć biletowaną ilość osób na gali (70?) i pomnożyć ją przez średnią cenę biletu (15-17 PLN?). Ledwo na ten bilet dla PG za 1300 by starczyło.

Streetovs, mam podobne spostrzeżenia :wink: Najśmieszniejsze jest to, że Don kpi z Gianta, że ten nie umie wygłosić proma, a tak naprawdę od dwóch dni wszyscy rozmawiają o jego wypowiedziach. Ktoś powie: bo są prymitywne. I okej, ale akcja z psią karmą też miała szokować, a nie zaspakajać wybredne gusta. I co? Praktycznie wszyscy ją wyśmiali z góry na dół. Natomiast z Giantem jest tak, że jest pewna grupa, od której mu się obrywa, ale znacznej większości jego przekaz jednak się podoba. Smutna prawda jest więc taka, że wyszydzany olbrzym jest najbardziej over postacią w historii DDW :)

Myślę, że pisanie o trzepaniu kasy nie tyczy się pieniędzy z dnia meczowego, a rąbaniu jak się da kasy za treningi, intensywne kursy itd. A przecież, po znakomitej większości zawodników DDW nie widać by kiedykolwiek trenowali coś u profesjonalisty. Chłopaki z backyardu potrafią pokazać więcej, bo tam nawet tej psychologii ringowej wydaje się być więcej :cry:

Pisanie o trzepaniu kasy jest śmieszne w kontekście wrestlingu w Europie, a już tym bardziej w Polsce. Wystarczy policzyć biletowaną ilość osób na gali (70?) i pomnożyć ją przez średnią cenę biletu (15-17 PLN?). Ledwo na ten bilet dla PG za 1300 by starczyło.

Jasne, że to "trzepanie" było tylko obrazową teorią (domyślam się, że DDW na tej gali nie zarobiło wiele/straciło) która miała podkreślić sam pomysł Roida na wykorzystanie postaci PG w celu zwiększenia ilości wykupionych biletów, chodzi tu o sam fakt, o samą idee zarobku nawet takiego który się nie zwraca na postaci PG, która jak czytam i się dowiaduje po fakcie jest słaba i nadaje się tylko do "machania pielgrzymom" - o tym Roid wiedział już wcześniej. Moim zdaniem jeśli nawet zarobimy 20 groszy wciskając komuś cos co według nas jest chujowe... To "trzepiemy" kase.

• Reputacja:   15

Smutna prawda jest więc taka, że wyszydzany olbrzym jest najbardziej over postacią w historii DDW :-)

Łatwo jest być "gwiazdą" dla niektórych w ten sposób w jaki to teraz robi PG. Czy jednak będzie over za miesiąc jak emocje opadną? czy zostanie jednak tylko "kurwa i chuj" w tych wpisach?

Myślę, że pisanie o trzepaniu kasy nie tyczy się pieniędzy z dnia meczowego, a rąbaniu jak się da kasy za treningi, intensywne kursy itd.

Jak policzysz kasę za te kursy i treningi to hmm też nie ma kokosów. Nie ma nawet na sensownie utrzymanie fedki.

Powiem brutalnie od strony marketingowej. Dobre zdjęcia PG i Eddiego na gali to świetny materiał promocyjny i dobra rzecz do pokazania potencjalnym sponsorom. I od tej strony chuj z tym, że ssała ta walka. Może dzięki temu uda się sprowadzić 2-3 kolesi których walki będzie można wspominać przez kolejne 5 lat (vide walka włochów na AoN 1).

Czy jednak będzie over za miesiąc jak emocje opadną? czy zostanie jednak tylko "kurwa i chuj" w tych wpisach?

Pewnie, że nie będzie, bo wszyscy zapomną o DDW przynajmniej do kolejnej gali. Chodzi tu o coś innego. Chodzi o to, że przez pięć lat istnienia DDW nikt nie był równie over jak on (mówię o adeptach). Niezłą reakcję na pierwszym AoN dostał Jędruś za swojski gimmick (wygrał chyba nawet sondę, kto powinien zostać pierwszym mistrzem DDW). Niezłą dostał też Klarys, bo był naszym kolegą z forum. Natomiast Giant ani nie ma chwytliwego gimmicku, ani nie przesiaduje na forum, tylko tymi "chujami" i "kurwami" stworzył się sam i nagle okazało się, że sporo osób identyfikuje się z tym co pisze. Czytają go i myślą: hej, on myśli tak jak ja. I moim zdaniem to duży problem dla DDW, bo wśród komentujących nie ma mnie, nie ma Streeta czy Ghosta, tylko są ludzie, których nie uznaje się tutaj za hejterów. A kto broni DDW? No właśnie, w większości ludzie DDW. I temu oczywiście się nie dziwię. Zwracam jedynie uwagę na to, że po stronie Gianta jest znacznie więcej niezaangażowanych niż po stronie DDW.

v Edytowane przez Artx