Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

2004.03.05 Wasze ulubione gry...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ok oto cala litania gier :P :

NES(tzn ja gralem na podrobie znanej w Polsce jako Pegasus) :

* Captain Tsubasa 1 & 2

* Goal 1 & 3 (pilko nozna z super strzalami i brutalnymi faulami - japan style:)

* Seria gier sportowych w ktorym wystepowali bohaterowie z Goal'a gdzie wszystko bylo z jajami tj hokej,dwa ognie,kosz,olimpiada itd

* Contra 1,2,3 (to podstawa i klasyk!)

Sega Megadrive 2 (u kumpli gralem:) :

* MK 2 & 3

* Fifa

* Sonic

PSX:

* rpg 2d: Suikoden,Vandal Hearts 1 & 2,Breath of Fire 3 & 4

* rpg 3d: FF VII

* wrestlingi: Mayhem,War Zone,Attitude,Smackdown 1 & 2

* ISS 98

* Discworld

* Monster Rancher

* Harvest Moon

PS2:

* rpg: Disgaea,FFX

* WE7

* wrestlingi: Smackdown 5,King of Colosseum Green & Red,Fire Pro Wrestling Z

* bijatyki: MK5,SC2

PC:

* Mafia

I na emu na PC:

* Captain Tsubasa 3 & 4 (ze Snesa)

* wrestlingi: No Mercy,Wrestlemania 2000,WCW Revenge (N64)

btw Six: w Nitro byly jak ty to nazywasz "finishery" a raczej akcje konczace :D bo Finishery to w MK sa :P

https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4344

• Odpowiedzi 29
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rabol

5

• pokrytyśniegiem

4

• Dejv

4

• sixter

2

Top użytkownicy w tym temacie

finishery czy akcje konczace, przyznam ,ze w MK byly lepsze 8) .

Co do jak zwykle wrednej opini Rabola ku mojej osobie, powiem ze WCW NItro to nie gowniana gra. To Gra dla fanow WCW, gralem w nia w czasach kiedy WCW mozna bylo swobodnie ogladac na TNT i naprawde niezle symulowala swiat Teda Turnera.

NIe osmielilbym sie Rabol porownywac Nitro ze Smckdown 5 czy RAW na PC albo RAW 2 na x-box. Ale w tamtych czasach taka gra to bylo cudenko na tydzien takiej solidnej gry. Solidnej czyli po kilka godzin dziennie. ja nie ciachalem w nia tak dlugo totez moglem sie nia cieszyc kilka miesiecy ,bo po jakims czasie musiala mi sie w koncu znudzic.

https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4352

Nawet najlepsze gry sie kiedyś znudzą ..... :roll:
https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4355

Sixter napisał

ja preferuje ogolnie rzecz biorac gatunek gier zwany TPP.

Moje ulubione tyuly to cala seria Tom Raider (bez ostatnie czesci, wymaganie sporzetowe przerastaja o rok swietlny moj obecny sprzet)

Pozatym bardzo sobie chwale gierke z tego samego gatunku pt Indiana JOnes and the infernal maschine.

[/code]

Dokładnie to samo co ja Six jak byś mnie cytował :P

NIe wymienie żadnych gierek "H(k)itów" teraźniejszych bo nie gram juzna kompie powód prosty 1.za słaby komp (staruszek ma juzswoje lata :P ) 2.Nie mam czasu na gry.

Najlepiej wspominam dzieciństwo spedzone z Atari 520st :P Poprostu wypas nie wymienie żadnych gier bo poprostu juz nei pamiętam jak sięnazywały no: Pamiętam tylko "Moon Patrol" i "Sensibal Socer" ehhhh wspomnienia.

Później był pegazus i z tej konsolki pamiętam przede wszystkim wrestlingi co prawda ze zmyślonymi postaciami ale to była dopiero zabawa :)

Później był blaszak i gierki typu TTP Tomb Raider 1 jak dla mnie do tej pory Rules :P nie grałem tak jak i Six w ostatnią część bo za słaby komp :( ale podobno nie ma czego rzałować.

Najlepsza gra wrestling w jaka u siebie grałem to Smackdown!2 w który grałem na emulatorze. Ledwo ledwo ciągnął ją mój blaszak hehehe :P całe godizny spędzone przy tej grze a sezon przeszedłem nawet Debrą :P ......

Następna moja mania to gry FPP a tu przedewszystkim najlepsza gra z tej serii wg.mnie Deus Ex bez wątpienia najlepsza gra w jaką grałem teraz juz ma swoje lata ale ciagle do niej wracam i próbuje ukończyć na inny sposób polecam wszystkim.

drugie miejsca to Half Life i cała masa godzin spędzona przy tej grze.

A aktualnie ? jak mam czas (rególarnie wieczorami) grywam przez net w Quake3 Arena a szczególnie mody typu Instauni. Jeśłi jest ktoś chętny na sprawdzenie się w Q3 zapraszam :wink: dawniej grywałem w gierki strategiczne zwłaszcza kultowe juz "Age of Empire" ale teraz nie ma juz czasu na to :( ehhh fajny topic mozna by było wywyody robić stronami .....whatever Peace!

https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4428

Kup sobie konsole a nie pożałujesz mówie Ci
https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4431

Sixter, to nie byla wredna opinia ku twojej osobie, to byla wreda opinia na temat WCW Nitro. Nawet jak na tamte czasy grafika byla tragiczna, gameplay byl zalosny i irytujacy, zero miodu i zywotnosci (nawet dla fana wrstlingu ktory z gry wrestlingowej wyciagnie o niebo wiecej niz zwykly gracz).
https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4468

moim skromnym zdaniem z gier wrestlingowych to tylko SD! były na poziomi.

Teraz podzielę się z Wami listą gier (ha listą bardzo krótką :P), które mnie dłużej potrafiły przytrzymać przy kompie bądź konsolach

serie gier, w których "kocham" się od czasów Amigi takich jak: Cannon Fodder, Sansieble Soccer i The Settlers...

na PeCecie najwięcej czasu traciłem na: Championship Manadzeże, NBA Live, GTA (przede wszystkim VC) i Commandos (+Desperados :))

Na pleyu to głównie grałem w SmackDown!2 i w grę, której nie pozpęde się dopóki mam PSX: CrashTeamRacing - zawsze gdy już nie wiem co ze sobą zrobić to sięgam po CTR

Jak widać "lista moich ulubionych gier" nie jest imponująca - to dla tego, że zbyt szybko się nudze :P

Widzę, już reakcje Rabola, który czyta, że mając PSX grałem nałogowo tylko w dwie gry :P

https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4470

mnih: nie tylko Smacki byly na poziomie,powiem wiecej..Sa lepsze wrestlingi od serii Smackdown ale sa to japonskie gry wiec nie dostepne ani w sklepach ani u piratow a jedynie w necie do sciagniecia. Ja akurat mialem takie szczescie dorwac 4 gry wrestlingowe prosto z Japonii i kazda z nich grywalnoscia dorownuje o ile nie przewyzsza Smackdowny...Jedynym minusem gier japonskich o tematyce wrestlingowej jest brak gimmick matchy tzn drabin,stolow,klatek itp bo tego po prostu w Japonii nie ma...Grywalnosc jednak ktora moim zdaniem jest najwazniejsza a takze realizm bija na glowe kazdego Smacka, nawet 5...Najbardziej realistycznym wrestlingiem jaki kiedykolwiek wyszedl jest All-Star Pro Wrestling 3 (ps2) Ja mam tylko 2 czesc ale 3 podobno jest o wiele lepsza...Walki sa na tyle realistyczne ze trwaja minimum 10 minut a srednio to 15 min (1 on 1) ja mialem np walke 30 minutowa bo przez 20 min jakis jobber mnie okladal a dopiero na koncu sie ozywilem i mu assa skopalem...Gra w 90% oddaje realia japonskiego wrestlingu...Mysle ze realii amerykansiego wrs sie nie da w takim stopniu...
https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4476

Fajnie by było jakby ktoś zrobił gre o CZW czy IWA MS (a najlepiej o tych dwóch federacjach na raz np. CZW vs. IWA MS).

Fajnie by było tez jakby zrobiono taką gre w któej można by było prowadzić tak wrestlera żeby mógł sie przenosić do innych federacji np.grasz w NJPW Hiroshi Tenzanem i sie przenosisz do NWA/TNA. Żeby mozna było tworzyć własnego zawodnika i kierować go tak jak ci sie podoba (w serii Smackdown jest bardzo rozbudowana możliwość tworzenia własnego wrestlera ale to każdy wie już). Mam nadzieje że sie kiedyś doczekam takiego wrestlingu :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4477

Tutaj Przemk0 będzie miał sporo do poprawiania :) Nigdy nie byłem fanem gier komputerowych i raczej podobały mi sie zawsze gry, które olewali inni :) Oto one:

DSJ - tego nic nie przebije. Próbowałem te wszystkie skoki narciarskie RTLu czy te z Dobrej Gry, ale jakos mi sie nie spodobaly. W DSJa gram z przerwami już czwarty sezon. Teraz to już głównie dla rekordów. A właśnie - jaki macie rekord na K-250?? Mój to 280,5 m 8)

Half Life - super gra, super klimat. To był naprawdę wielki hit.

Blood 2 - ta gra miała klimat. Tutaj się bałem - gość wyglądał jak Undertaker :) Stacja metra, strzelanina pod śmietnikiem :D, czy w muzeum. Niezapomniane chwile :) Grał w to ktoś?

The Fifth Element - gra na podstawie filmu. Bardzo fajnie się w to grało, pamietam, że to była moja pierwsza gra na nowego PC i pierwsza do której używałem kodów. Później doszedłem do wniosku, że kody suck. A właśnie - ciekawostka: między poziomami były filmiki z Piątego Elementu, byli wszyscy aktorzy oprócz Willisa. Podobno za dużo chciał za umieszczenie jego twarzy w filmie, więc sprytni twórcy gry dali scenę z jego rękami, tą scenę jak odpalał taksówkę.

WCW Nitro - Tutaj musiałbym napisać to co Sixter. Z tym że były tam finishery, tylko jeśli dobrze pamiętam, trudno się je wykonywało - trzeba było stosować jakieś kombinacje.

WCW Mayhem - Moje szczęście było nie do opisania, kiedy okazało się, że emulator czyta tę płytkę :) Zdaję sobie sprawę ze wszelkich niedoróbek tej gry (brak gimmick matchy etc etc), ale po 5 latach nadal chętnie do niej wracam, bo moim zdaniem świetnie oddaje klimat ówczesnego WCW. Wielki sentyment do tego mam :)

EWR - zacząłem grać chyba 2 tygodnie temu (thx Sowa) Już 3 razy zbankrutowałem, ale się nie poddaję. Muszę znaleźć dobry scenariusz (np z 1996), bo w 2001 to już trzeba być dobrym promotorem, żeby wyratować sytuację. Z drugiej strony można się pomęczyć, żeby nie iść na łatwiznę od razu :P

NBA 98 - zawsze w to grałem z kumpelą. Ona chyba była Bullsami, a ja Utah Jazz.

Mario Bros - kultowa gra, każdy wie o czym.

Icy Tower - platformówka, która dwa lata temu zabrała mi pół wakacji. Naprawdę polecam - na pewno jest na Kazaa, bo stamtąd ściągałem.

Tomb Raider 2 i Tomb Raider 3 - tego nie trzeba przedstawiać.

Rogue Squadron - osadzona w realiach Star Wars, trochę się polatało.

Mortal Kombat - ten z urywaniem głów :P

Contra - chociaż czasami ostro wkurzała ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4478

• Urządzenie:  Android

Widze ze sa tu stare wygi :D i jak nowicjusze :mrgreen:

Najlepsza gra dla mnie 4 Ever byl/jest/bedzie WE/ISS/PES kazdy co gral wie o czym mowie, gram w to juz 7 czy 8 lat i nie nudzi mi sie ani troszke ale po kolei.

Atari:

- Boulder dash bez apelacyjnie najlepsza gra na ten sprzet :wink:

jeszcze max wypas byla gra co sie malowalo bloki ale nie pamietam jak sie zwala :mrgreen:

Amiga:

- Speedball 2 - gra posiadala taka ilosc miodu ze ohoh (jedyna gra co mi zostala na amisie :wink: ) i ta ilosc polamanych joystikow :mrgreen:

PC:

Na tym sprzecie wogole nie gram bo uwazam ze od grania sa konsole :mrgreen:

ale na samym poczatku gralem w Warcrafta (kazda czesc jest zajebista) no i Diablo 1 + Hellfire

Automaty:

W sumie to od tego zaczynalem :D

Najlepsze gry to czysty beat'em up czyli Final Fight, Cadillacs & Dinosaurus (czy jak sie to pisze) gry "samolotowe" typu Areo Fighter 2 no i niesmiertelny Mortal 1,2,3 oraz Street Fighter 2 (wersja piracka)

PSX:

Najlepsza konsola wszechczasow :wink:

Tu zaczla sie mania zwana ISS :mrgreen: no i nie zapomnijmy o serii Crash (wlacznie z CTRem i Bashem), Rogue Trip i Castlevania:SOTN

PS2:

Moja obecna konsola :wink: godny nastepca PSXa i gry nie gorsze :D

FFX, FFX-2, PES 1,2,3, Jak & Daxter 1,2

To sa gry w ktore moge grac zawsze i wszedzie o kazdej poze dnia i nocy :mrgreen:

https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4479

• Reputacja:   1

Sixter, to nie byla wredna opinia ku twojej osobie, to byla wreda opinia na temat WCW Nitro. Nawet jak na tamte czasy grafika byla tragiczna, gameplay byl zalosny i irytujacy, zero miodu i zywotnosci (nawet dla fana wrstlingu ktory z gry wrestlingowej wyciagnie o niebo wiecej niz zwykly gracz).

Pamietam gierka była troche nie tego :)

Miałem jej demo, dwie postacje do wyboru ,hogan i Sting :)

https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4480

• Reputacja:   1

nom ;P

Rabol udzielasz sie na tym forum??? (psxe)

https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-4481

• 4 tygodnie później...

1. Kozacy (cz. I, II i III)

2. WWE Raw

3. Final Fantasy

4. Smackdowny I i II - ze wzgledu na to ze to pierwsze i dlatego tez ze nie posiadam ps2

5. Empire Earth

6. Medal of Honor (all of them)

no i może cos jeszcze ale nie pamiętam

https://forum.wrestling.pl/topic/364-20040305-wasze-ulubione-gry/page/2/#findComment-5516

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...