Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV SummerSlam 2014 (dyskusja, spoilery, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Czy tylko ja widziałem reklamę summerslam na onecie?

Heh no ja czytałem sobie artykuł w Przeglądzie sportowym i też była

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DashingNoMore

7

• Pavlos

5

• -Raven-

4

• 8693

4

Top użytkownicy w tym temacie

Skupię się na walkach Lesnar vs. Cena i Ziggler vs. Miz.

Moim zdaniem, jednym ze zwycięzców na pewno będzie face - to w końcu SummerSlam, największa gala lata i głupio byłoby, gdyby heelowie wyszli z pasami. To wielka okazja, aby dać fanom powód do radości i naprawdę nie zdziwiłbym się, gdyby Ziggler przerwał zaledwie miesięczny reign Miza. Bo w przypadku walki Cena vs. Lesnar to na 99% widzę Brocka jako nowego WHC Championa, pomimo tego, iż nie jestem zwolennikiem part-timerów. W ogóle Brock nigdy nie był dla mnie jakimś wybitnym workerem, ot dryblas z MMA, nic więcej. Medialność robi więcej niż ring-skille. A kiedy pojawiają się newsy, że ma trzymać pas do WMki... to jestem chory. I co, znów Rock miałby zostać mistrzem w ME? :D A może Reigns? Co z tego, że będzie podbudowany, jak jego moveset ogranicza się do nieskończonej kombinacji Superman Punch dla jednego i Spear dla drugiego?

No ale może też być tak, że face'owie (Reigns i Ambrose) wygrają w walkach bez pasów i wówczas heelowie mistrzami będą. Wtedy sprawdzi się czarny scenariusz, w którym mistrz WHC nie będzie mówił nic - tutaj miejsce dla Heymana. I dalej program z Ceną, w którym Jasiu przegrywałby kolejne titleshoty na mniej ważnych PPV.

Ale mi się odechciewa oglądać WWE w ostatnim czasie. Mojego nastawienia nie zmieni nawet wygrana Lesnara w walce wieczoru. Łudzę się, że Vince ma przygotowanego jakiegoś ostrego shockera.

W ogóle Brock nigdy nie był dla mnie jakimś wybitnym workerem, ot dryblas z MMA, nic więcej. Medialność robi więcej niż ring-skille.

To kto dla Ciebie jest wybitny? Lesnar faktycznie jest jednym z najlepszych atletów w historii ,a pisanie tego że nigdy nie był wybitny jest lekko mówiąc niepoważne ,bo jak na jego gabaryty to był niesamowicie sprawny.

Ogólnie ta walka układa się aż zbyt prosto,od razu przypomina mi się 2012 rok i poprzednia walka między nimi,gdzie też murowanym faworytem był Lesnar no bo jak ma zostać podłożony po powrocie?

Szczerze mówiąc ,nawet nie będzie dla mnie szokiem jeśli John pokona pogromce streaku i przypisze sobie kolejne osiągnięcie ...chociaż tak przypominam sobie ostatnio Cene ,często wychodził do ringu pokazując "Never give up " i to będą chcieli złamać?

Może to tylko ja to odczytałem jako taki znak,bo w ostatnich miesiącach jakby chcieli nam to usilnie przypomnieć i być może Johnboy podda po kimurze ?

• Reputacja:   1

W ogóle Brock nigdy nie był dla mnie jakimś wybitnym workerem, ot dryblas z MMA, nic więcej.

Hahahah o kurwa...

http://www.gifsforum.com/images/gif/suicide/grand/suicide-bullshyt-fuk-blog-fail-fb89705ae6d743bf1e848c206e16a1d7-19.gif

Jesteś trollem czy jak? Sam Heyman mówił o tym, że było multum zawodników postury Lesnara, ale żaden z nich wgl mu nie dorównywał... Dablju chciało zrobić z takiego Lashley'a LesnaraV2, ale gdzie gość z twarzą jak gumiś może siać postrach? W przypadku Lashley'a to równie dobrze mógłby być przypakowany tak samo Breeze i jedynie co on może budzić to śmiech. Lesnar to akurat świetny worker jako bydlak, któremu nikt nie dorównuje i pewnie nie dorówna... No może jedynie Goldberg.

Ale mi się odechciewa oglądać WWE w ostatnim czasie. Mojego nastawienia nie zmieni nawet wygrana Lesnara w walce wieczoru. Łudzę się, że Vince ma przygotowanego jakiegoś ostrego shockera.

Czy to narzekanie na produkt Vince'a się kiedyś skończy? Serio, jaki sezon nie przyjdzie widzę narzekania że WWE staje się coraz gorsze. Aż chce mi się zadać pytanie: w jaki sposób WWE staje się coraz gorsze że jednak miesiąc w miesiąc i rok w rok powtarzają się narzekania na tą samą politykę, w ten sam sposób i z tymi samymi skutkami? Ubierając to w inne słowa: narzekacie że WWE staje się coraz gorsze a potem za jakiś czas znów narzekacie że staje się coraz gorsze jakbyście nie robili tego nigdy wczesniej i jakby wcześniej było ono dla was dobre mimo że też narzekaliście. Męczy mnie to, może też weź swojego przyjaciela Marka i przestańcie oglądać.

Produkt WWE jest cały czas taki sam. Normalną koleją rzeczy jest to że zdarzają się lepsze i gorsze okresy w roku a do tego do cholery może i storyline'y nie są ciekawe ale co to zmienia jeśli SummerSlam w tym roku ma kartę której pozazdrościć mogłaby Wrestlemania? (Uważajcie że przesadzam ale karta starpower dla mnie ma duży).

Kick-Off

Rob Van Dam vs. Cesaro

Mieli mini feud zaraz po WrestleManii XXX, który zakończył się Triple Threat Match'em na Extreme Rules (w walce brał udział także Jack Swagger) i jest to jedyny argument, który broni tej walki.

Według mnie są w stanie coś pokazać, ale na nic specjalnego raczej się nie nastawiam i pewnie się wynudzę.

Jeśli RVD znów udaje się na przerwę to pewnie Cesaro "pomoże" Robowi znaleźć pretekst. Stawiam, że Van Dam "ukradnie" zwycięstwo po czym Cesaro będzie miał atak agresji i zniszczy Roba tak samo jak wcześniej np. Kofi'ego Kingstona.

Typ: Rob Van Dam

WWE Divas Title Match

AJ Lee © vs. Paige

Solidny feud, a biorąc pod uwagę ostatnie miesiące to jeden z najlepszych. Paige w konflikcie z Naomi (o ile można to powiedzieć, bo tak naprawdę Paige była tylko tłem w konflikcie Naomi i Cameron) czy Taminą nie miała okazji nic pokazać, a z AJ spisuje się lepiej.

Miejmy nadzieję, że panie pokażą się z lepszej strony niż ostatnio kiedy to zaliczyły dwa botche i dosyć słabą walkę.

Pas powinna utrzymać AJ, bo stosunkowo niedawno go zdobyła, jednak nie widzę dla niej innych rywalek oprócz Paige, więc to jedyna szansa dla Brytyjki. Oczywiście w obiegu jest Brie Bella, ale ona pewnie zostanie uwikłana w konflikt z Nikki, a w dodatku jest face'em, więc w nic z AJ Lee nie zostanie uwikłana. Oczywiście mogliby zorganizować Battle Royal czy coś takiego, ale czy na to wpadną? Jest też Tamina, ale nie wiem kiedy ona wraca.

Typ: AJ Lee

Intercontinental Title Match

The Miz © vs. Dolph Ziggler

Ziggler rozłożył Miza na RAW, więc nie ma szans na zwycięstwo. Oprócz tego Miz jako mistrz jest dobry w kontekście Marine i nie zrobił czegoś co dyskredytowałoby go w oczach oficjeli federacji. Wygrana Ziggy'ego będzie dla mnie ogromnym zaskoczeniem.

Miejmy nadzieję, że spiszą się jak w ostatniej walce na RAW. Jeśli im się uda będę kontent.

Typ: The Miz

Flag Match

Jack Swagger (w/Zeb Colter) vs. Rusev (w/Lana)

Nadal nie wiadomo jaki będzie to Flag Match, więc trudno też przewidzieć zwycięzcę. Według mnie jeśli będzie to zwykły Flat Match (ściągnięcie flagi) to Swagger ma dosyć duże szanse na zwycięstwo. W przypadku submissionów i pinów to Rusev ma większe szanse, bo nic nie wskazuje na to, żeby mieli ukrócić mu push, chociaż Lana nie jest już tak mocna w swoich wypowiedziach.

Cudów w ringu spodziewać się nie można i jeśli powtórzą starcie z Battleground wcale nie będę zaskoczony.

Typ: Jack Swagger

Singles Match

Brie Bella vs. Stephanie McMahon

Brie wygrywająca ze Stephanie to zbyt prosty scenariusz. Stephanie pewnie będzie dostawała baty przez większość czasu walki po czym Nikki Bella bądź inna zawodniczka przejdzie heel turn i sprawi, że Steph zwycięży. Nie wyobrażam sobie, żeby do walki nie doszło, chociaż od czasu RAW milczano o aresztowaniu RAW (nie oglądałem jeszcze Smackdown, więc wybaczcie jeśli się mylę).

Steph trenuje, ale to za mało, aby wykręcić coś dobrego. Módlmy się, żeby nie dali temu zbyt dużo czasu.

Typ: Stephanie McMahon

Singles Match

Bray Wyatt vs. Chris Jericho

Po tym feudzie spodziewałem się znacznie więcej. Najlepsze momenty Chrisa po powrocie to sam powrót z Mizem i segment z Triple H'em i Stephanie. Z Wyatt'em jakoś mnie nie kręcą i nie pogniewam się, jeśli już na SummerSlam zdecyduja się na zakończenie konfliktu. Kontynuacja konfliktu będzie możliwa z każdym wynikiem, bo jeśli Wyatt wygra to Jericho może chcieć rewanżu, ponieważ stan ich rywalizacji będzie wynosił 1-1. Brakuje też jakiegoś gimmicku w tej walce, bo Jericho kilka razy mówił o szaleństwie, a na razie tego nie widać.

Na Battleground mnie rozczarowali. Mam nadzieję, że największa impreza lata zmotywuje ich do stworzenia czegoś lepszego.

Typ: Bray Wyatt

Lumberjack Match

Dean Ambrose vs. Seth Rollins

Stypulacje - w przeciwieństwie do wielu - rozumiem. Ambrose chce mieć pewność, że Rollins mu nie ucieknie, a oprócz Cage Matchu i Hell in a Cell nie ma lepszej stypulacji, żeby mieć co do tego pewność. Nie zdziwię się jeśli wokół ringu zobaczę samych heel'owych drwali, bo będzie to idealny sposób na kontynuację storyline'u. Podobnie jak w przypadku Brie zwycięstwo Ambrose'a byłoby zbyt proste i zbyt szybkie. Ich feud mnie nie powiózł do tej pory, ale nadal wypadałoby to kontynuować.

Lumberjack pewnie trochę zbije poziom tej walki, ale nadal oczekuję, że nie będę się nudził.

Typ: Seth Rollins

Singles Match

Randy Orton vs. Roman Reigns

Pierwsze duże zwycięstwo Romana na PPV? Trudno sobie wyobrazić inny scenariusz i bardziej zastanawiam się kiedy mocno pójdą w kierunku Roman vs. HHH. Triple H bezpośredniu zaatakuje Romana już dzisiaj czy dopiero na RAW?

Podobno nie ma między nimi chemii co zbyt dobrze nie wróży. Jeśli dostaną dużo czasu (a dostaną) to pewnie hejterzy będą mieli pożywkę. Przydałoby się dodać jakiś gimmick typu No DQ.

Typ: Roman Reigns

WWE World Heavyweight Title Match

John Cena © vs. Brock Lesnar (w/Paul Heyman)

W przeciwieństwie do zeszłorocznego main eventu SummerSlam wynik nie jest oczywisty. Ciężko sobie wyobrazić brak obron głównego pasa co PPV od sierpnia do kwietnia, bo Heyman w jednym z wywiadów jasno powiedział, że Lesnar nie będzie częściej występował nawet jeśli zdobędzie pas (co zresztą jest zrozumiałem, bo bestia występująca co tydzień straciłaby swoją magię). Z drugiej strony lepszego kandydata do pokonania Ceny nie ma, a i sam wybór Johna jako mistrza na Money in the Bank wiele mówi (każdy inny zawodnik tracąc pas po dwóch obronach straciłby wizerunkowo). Trudno przewidzieć co się stanie i dlatego na to starcie czekam najbardziej.

Nie wiem czego się spodziewać w kwestii poziomu. Byłbym kontent gdyby dodali gimmick i mogli pójść na całość.

Typ: John Cena

Moim zdaniem walkę wieczoru wygra człowiek który zabił profesjonalny wrestling po zdyskwalifikowaniu Lesnara. Może się oczywiście zdarzyć że ten który sprawił iż wielu odeszło od oglądania wrestlingu przegra walkę, ale z pewnością nie czysto. Feud musi być prowadzony Lesnar ma bardzo dużo występów jeszcze do zrealizowania wedle podpisanego kontraktu.
szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

Diezel, rozumiem, że każdego, kto się z tobą nie zgadza nazywasz trollem, tak? Przeanalizuj dokładnie moją wypowiedź i zauważ dwa słowa kluczowe - "dla mnie". Nie narzucam nikomu mojego sposobu myślenia. Po prostu nie kupuję Lesnara, może dlatego, że power wrestlerzy nie są moją ulubioną grupą. I tyle. Mało obchodzi mnie to, co powiedział Heyman - oceniam to, co widzę, a jako fanowi cruiserów i LHW po prostu mi nie imponuje.

O tak, jeśli Jasio będzie tapował w walce z Lesnarem, to wybaczę im tą całą nudę, którą serwują ostatnimi czasy :twisted:

Co do Star Poweru, to faktycznie niezły, ale mogło być zdecydowanie lepiej. Nieporozumieniem jest są dla mnie dwie walki pań (i coś mi się wydaję, że bardzo dużo czasu dostaną), tragiczny gimmick match w walce Rollins vs. Ambrose oraz brak gimmick matchu w walce wieczoru. To na pewno nie będzie tak dobre jak w 2012 r. Tylko duży shocker może to uratować.

Żeby nie było, ten czas, w którym WWE średnio mi się podoba nie jest zbyt długi. Właściwie to od MitB zaczął mnie nużyć program Vince'a. Wcześniej oglądało mi się to bardzo przyjemnie.

• Styl:  Jasny

A moim zdaniem karta SS zapowiada się całkiem fajnie, zdecydowanie lepiej niż choćby w 2013. Nawet słabsze walki (jak flag match) zapowiadają się na tyle ciekawie, bym chciał je zobaczyć, a jednak rok temu mieliśmy kwiatki w stylu Bray Wyatt vs Kane (przy całej sympatii dla obu pamiętajmy, że był to FATALNY mecz), Natalya vs Brie (AJ vs Paige, mimo ogólnego rozczarowania Brytyjką, brzmi jednak lepiej, nie?) czy nawet Ziggler/Kaitlyn vs Big E/AJ. Starcie Lesnara (który JEST wybitnym atletą, to nie podlega dyskusji) ringowo będzie gorsze (Jasio to nie Punk), towarzyszące mu emocje będą jednak znacznie większe - w końcu na szali jest złoto i kierunek, w którym pójdzie fedka w kolejnych miesiącach: mistrz co gala czy mistrz = święto...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Ale nie rozumiem spiny, są gusta u gusciki, sam hejtuję Bryana, którego tutaj pewnie każdy kocha, i wolę ideologię Vinca, czyli przypakowanych bruiserów i powerhousów zamiast oglądać latające małpki. Gosc może jest z tej drugiej grupy i nie lubi pakerów, nie da się stwierdzić obiektywnie, czy Lesnar jest dobry, czy nie.

Btw, a ogólnie osoby, które w jakis sposób ogólnie propsują produkt McMahona (jak pan 2 posty wyżej), są chyba totalnie zamknięci na wszystko inne, skoro im się podoba co jest obecnie, bo akurat co do obiektywizmu to spokojnie można stwierdzić, że obecne dablju zasysa, chociażby po spadających, żałosnych ratingach i absurdalnej promocji SS.

To niech napisze, że nie jest fanem power wrestlingu a nie wypisuje bzdury nt Lesnara, że ten jest słabym workerem nawet według jego zdania... To tak jakbym napisał, że Bryan to przeciętniak, a miał na myśli to, że mnie nudzi :?

Diezel, rozumiem, że każdego, kto się z tobą nie zgadza nazywasz trollem, tak? Przeanalizuj dokładnie moją wypowiedź i zauważ dwa słowa kluczowe - "dla mnie". Nie narzucam nikomu mojego sposobu myślenia. Po prostu nie kupuję Lesnara, może dlatego, że power wrestlerzy nie są moją ulubioną grupą. I tyle. Mało obchodzi mnie to, co powiedział Heyman - oceniam to, co widzę, a jako fanowi cruiserów i LHW po prostu mi nie imponuje.

Źle rozumiesz... Do pozostałej części twojej wypowiedzi się nie odniosłem, bo uznałem, że nie warto, bo to była głupota. Sądzisz, że takiemu zawodnikowi, w którym widzą hajs i przyszłą twarz federacji pozwolą na wykonanie jakichś akcji, przy których mógłby się nabawić jakiejś poważniejszej kontuzji? Bo ja nie. Idealny przykład to Bryan, z którego zdrowiem jest niewesoło oraz Sami Zayn, bo przy tych akcjach, które miał na niezależnej nie jest trudno o poważną kontuzję... Dablju nie chce ryzykować już i oszczędza oraz troszczy się o swoich zawodników zawodników, aby nie powtórzył się incydent taki jak w przypadku Benoita... Pojmujesz to? Jedynie to co miało sens w twojej wcześniejszej wypowiedzi to to, że Rock mógłby zostać nowym mistrzem WWE WHC, co według mnie byłoby debilizmem.

A jeśli Power wrestling ci nie podchodzi, to pisz tak od razu, bo nie spędzam w necie całego dnia i tym bardziej nie mam zamiaru domyślać się o co ci chodziło... Chociaż dalej jest to dla mnie idiotyczne, a dlaczego? Przeczytaj sobie to, co napisałem do Doge.

Przeciez jak Lesnar przegra z Cena(dodatkowo 2 raz) to wyjdzie na jakas szmate.Przeciez jak gosc ktory przerwal streak przegra z Cena ktory specjalnie zdobyl pas na przetrzymanie dla Lesnara(bo jaki sens bylo by mu danie pasa jak wiadomo ze to Reigns ma zdobywac teraz pasy).Dodatkowo John byl przedtem obijany caly czas przez Ortona ,to jakby Cena wygral to Lesnar by stracil jakikolwiek szacunek u markow a Dablju musialo by chyba spuscic z promocji Lesnara jako Bestii.

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg

Diezel, sory, ale niespecjalnie rozumiem twój ostatni post. Dlaczego pytasz się mnie o spoty, jakie mógłby wykonać Lesnar i ich konsekwencje? Słowem się o tym nie odezwałem. Chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi z tamtego postu, albo ja nie rozumiem Twojej. Chyba, że chodzi Ci o zdanie, w którym mówię, że jestem fanem Cruiserów i LHW. Żeby nie było wątpliwości: nie oczekuję od Lesnara żadnych akcji, których nie byłby w stanie wykonać albo które byłyby wbrew jego stylowi. I nie napisałem, że Lesnar jest dla mnie słabym workerem - cytuję "Lesnar nie jest dla mnie jakimś wybitnym workerem" - może źle to odebraliście (na pewno źle to odebraliście), ale przez to sformułowanie nie miałem na myśli tego, że jest słaby, bo jest dobry w swoim stylu, który mi nie podchodzi. Dlatego dodałem zwrot "dla mnie", który podkreśla moje upodobania wrestlingowe, a nie zdanie ogółu. Nie jestem idiotą Diezel, nie oceniam power wrestlerów pod kątem high spotów.

Oli Sykes and CM Punk na zdjęciu, ale musiała gula Vincet'owi skakać, że jego ulubieniec woli promocje zespół rockowych.

Bring Me The Horizon, którego frontmanem jest Oli Sykes, to w żadnym wypadku nie jest zespół rockowy :roll:

"Come Royal Rumble, understand, when you step in the ring... your arms are just too short to box with God."

Masz Twittera? Chcesz pogadać o wrestlingu? Kliknij!