Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV SummerSlam 2014 (dyskusja, spoilery, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE PPV - SummerSlam

17 sierpień 2014

Staples Center

Los Angeles, Kalifornia

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/84/SummerSlam2014_poster.jpg

"The Biggest Event of the Summer."

Oficjalne utwory gali:

Karta:

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/07/SummerSlam/20140721_LIGHT_SS_matches_cena-brock_sponsor_home.jpg

WWE World Heavyweight Championship:

Single match

John Cena © vs Brock Lesnar

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/07/20140728_LIGHT_SS_matches_Jericho-Bray_homepage_sponsor.jpg

Single match

Chris Jericho vs Bray Wyatt

(Luke Harper i Erick Rowan mają zakaz przebywania w pobliżu ringu

podczas walki)

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/07/SummerSlam/20140728_LIGHT_HP_SS_matches_StephBrie_1.jpg

Single match

Brie Bella vs Stephanie McMahon

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/07/SummerSlam/20140728_LIGHT_SS_matches_ReignsOrton_Sponsored_HOMEPAGE.jpg

Single match

Randy Orton vs Roman Reings

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/thumb/2014/08/20140804_LIGHT_SS_matches_AmbroseRollins_Sponsered_Homepage.jpg

Lumberjack match

Dean Ambrose vs Seth Rollins

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/07/SummerSlam/20140730_LIGHT_SS_matches_Swagger_Rusev_homepage.jpg

Flag match

Jack Swagger vs Rusev

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/thumb/2014/08/20140721_LIGHT_SS_matches_AJ_Paige_homepage_sponsor.jpg

Diva's Championship:

Single match

AJ © vs Paige

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2014/08/20140804_LIGHT_SS_matches_MizZiggler_Sponsered_HOMEPAGE.jpg

Intercontinental Championship:

Single match

The Miz © vs Dolph Ziggler

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/thumb/2014/08/20140815_SS_Kickoff_RVD_Cesaro_LIGHT_HP.jpg

Kickoff:

Single match

Rob Van Dam vs Cesaro

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DashingNoMore

7

• Pavlos

5

• -Raven-

4

• 8693

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

(FANTASY BOOKINg ALERT!)

Karta wygląda dla mnie na ten moment tak:

John Cena © vs Brock Lesnar

Dean Ambrose vs Seth Rollins

Roman Reigns vs Randy Orton

Rusev vs Jack Swagger

The Miz vs Sheamus (pojedynek unifikacyjny)

Bray Wyatt vs Chris Jericho

AJ vs Paige

Stephanie McMahon vs Brie Bella

Usosi vs Ludzie Woodsa jeśli WWE chce coś z nimi zrobić

(FANTASY BOOKING OFF)

Prawie na pewno wszystkie te walki nie dojdą do skutku ale jeśli jednak to czy tylko ja mam wrażenie że ta karta wygląda lepiej niż karta Wrestlemanii? Oczywiście czysto pod kątem star powera.

Ja z kolei wcale bym nie wykluczał tych pojedynków. Cena vs Lesnar potwierdzone. Wyatt vs Jericho na pewno będzie również, tak samo jak AJ vs Paige. Rusev i Swagger też są prawdopodobni. Wątpię, że zakończyliby program przed PPV, a jeśli tak to Ruseva czeka Big Show. Jeżeli chodzi o Ortona i Reignsa to dorzuciłbym Kane'a. Niby czemu mamy go olać skoro też kręci się wokół? Jest jeszcze możliwość unifikacji pasów midcardowych. Miz zdobył tytuł, a Sheamus raczej nie opuściłby tej gali.

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

Ja widzę tylko dwa wyjścia w walce o pas WWE.

Główne(na 75%)

Wygrywa Lesnar i trzyma pas do WM, a Vince posypał mu dolarami, żeby zwiększyć oglądalność i sprzedaż WWE network.

Drugie mniej realne

Lesnar będzie obecny tylko na SS, wiec nie wygra(w fantasy bookingu wraca The Rock i wyzywa go na WM :D). Jasiek wygra czysto i dopisze sobie plus 1 do wspaniałości, bo pokonał kogoś kto przewał serię Takera.

Nie biorę pod uwagę próby zrealizowania przez Rollinsa kontraktu z MitB. Wg mnie walizka będzie skutecznie użyta najwcześniej w listopadzie.

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

• 3 tygodnie później...

Obserwujcie Twittera Maryse, The Miza oraz Dolpha - najlepiej prowadzony feud na SS'. :grin:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Oj chyba nie jest za dobrze z drogą do Summerslam, skoro przed największą galą lata jest raptem kilka komentarzy. Słaba promocja, dwie walki div, z czego jedna para kończy Raw dwa razy. A później się dziwią, że ratingi spadają :roll:

Coś w tym roku nie jest aż tak elektryzująco przed SummerSlam :sad:.

Karta wygląda dość znacząco walka Ambrose i Rollinsa skradnie Show, to wiadome. Wydaje mi się, że wybuchnie mega rewolucja na końcu walki, że będzie No Contest, bo wszyscy zaczną sie nakurwiać, czyli ci przeciwko Authority z tymi od Authority. Za pewnie Rollins nie wygra, bo w obu panach Kreatywni widzą wielki potencjał, więc wydaje mi się, że będzie No Contest, choć większe szanse daje Ambrose'owi. Śmiesznie, to wyglądało Slater wygrywa z Rollins'em, więc nie wiem, czy był to dobry pomysł z walizką i Seth'em. A Ambrose, to taki drugi Austin i zarazem Punka ostatnie okoliczności na RAW dały o tym znać, że to będzie mega kontrowersyjna postać w świecie WWE za dobre kilka lat, że wbije na sam szczyt i będzie nosił ten najważniejszy pas w federacji.

Ten konflikt Brie i Stephanie mało mnie interesuje i tak wiadomo, że Stephanie wygra za pomocą swego Hunterka :)

Walka Lesnara vs Cena wiadomo będzie, to Rematch za Extreme Rules pewnie pojawi się krew co jak co, ale Cena, to da se łeb obić. Wiadome jest to, że Lesnar wygra, ale wydaje mi się, że swoje 5 minut właśnie dostanie Rollins. Tak że wydaje mi się, że Authority wyrucha Lesnara ktoś go zaatakuje lub skopie i Rollins wleci z walizeczką i dostanie mega porządną promocje. Albo Lesnar zmoczy i Cena wygra, ale na końcu walki dostanie takie manto, że się osra i Rollins bezpiecznie przy Lesnarku wykorzysta walizeczkę. Albo jak miła niespodzianka i jakiś powrót na tegorocznej gali? :)

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

• Reputacja:   347
  • Urządzenie:  Android

Karta wygląda dość znacząco walka Ambrose i Rollinsa skradnie Show, to wiadome. Wydaje mi się, że wybuchnie mega rewolucja na końcu walki, że będzie No Contest, bo wszyscy zaczną sie nakurwiać, czyli ci przeciwko Authority z tymi od Authority. Za pewnie Rollins nie wygra, bo w obu panach Kreatywni widzą wielki potencjał, więc wydaje mi się, że będzie No Contest, choć większe szanse daje Ambrose'owi.

Po jemu Lumberjack Match ma służyć temu, że Seth Rollins nie będzie mieć już drogi odwrotu. Authority nie dość, że będzie zajęte swoimi walkami to na dodatek nawet jakby pomagali to będą niewielkim % drwali. To będzie wojna, raczej bez ogromnych brawl przeciw korporacji, bo ten projekt jest bliżej końca niż konfliktu z całym rosterem. Walka z pewnością będzie mieć rozstrzygnięcie, nie po szopce z brakiem walki na PPV Battleground...

Walka Lesnara vs Cena wiadomo będzie, to Rematch za Extreme Rules pewnie pojawi się krew co jak co, ale Cena, to da se łeb obić. Wiadome jest to, że Lesnar wygra, ale wydaje mi się, że swoje 5 minut właśnie dostanie Rollins. Tak że wydaje mi się, że Authority wyrucha Lesnara ktoś go zaatakuje lub skopie i Rollins wleci z walizeczką i dostanie mega porządną promocje. Albo Lesnar zmoczy i Cena wygra, ale na końcu walki dostanie takie manto, że się osra i Rollins bezpiecznie przy Lesnarku wykorzysta walizeczkę.

Wmieszanie Setha Rollinsa w walkę wieczoru będzie wielką krzywdą dla tego zawodnika. Jak skasuje kontrakt na Cenie to publiczność będzie buczeć nie na niego, ale na całe WWE za idiotyczną decyzję w postaci straty pasa przez Johna na rzecz Setha. Jeśli mistrz ma się w niedzielę zmienić to musi być nim Brock Lesnar. Tarć na linii korporacja - Brock również nie przewiduję, bo to prowadzi do kolejnego konfliktu HHH' a z Lesnarem. Brock w roli osiłka Authority to także średni pomysł. Ten gość przerwał streak, a nagle stanie w jednym szeregu z Rollinsem, Ortonem i Kanem...

Cena.jpg

Wmieszanie Setha Rollinsa w walkę wieczoru będzie wielką krzywdą dla tego zawodnika. Jak skasuje kontrakt na Cenie to publiczność będzie buczeć nie na niego, ale na całe WWE za idiotyczną decyzję w postaci straty pasa przez Johna na rzecz Setha. Jeśli mistrz ma się w niedzielę zmienić to musi być nim Brock Lesnar. Tarć na linii korporacja - Brock również nie przewiduję, bo to prowadzi do kolejnego konfliktu HHH' a z Lesnarem. Brock w roli osiłka Authority to także średni pomysł. Ten gość przerwał streak, a nagle stanie w jednym szeregu z Rollinsem, Ortonem i Kanem...

Ja kolorowo tego nie widzę. W sumie rozumiem Lesnar przerwał legendarny streak Undertakera. W sumie tu się zgodzę to tylko Lesnar powinien wyjść z pasem z SS. Ale, czy WWE zaryzykuje i da mu ten pas? Przecież przez Via Satelite nie będzie cały czas mistrzem albo co ma być tylko mistrzem do NoC totalny bez sens. Vince mu nie sypnie więcej kasy, bo sam stoi w dupie po uszy i musi zwalniać większość pracowników przez te cięcia budżetowe.

A kolejny zawodnik, który powinien pokonać Lesnar jest właśnie Reigns i to właśnie na SSeries'14 powinien dostać swoje wielkie momentum ;) bo wątpię, żeby Lesnar wytrzymał z pasem aż do WrestleManii 31.

Wygrają : Lesnar , Rusev , Rollins, Regins, Mizz, Wyat, AJ, Stephanie. For Mua - bez urwania dupy ten summerslam, Mażę o debiucie Stinga. Czas pokażę co będzie. Na moje oko , karta zapowiada się bardzo przewidywalnie, jedynie w ME możemy mieć jakiegoś shockera, choć sądze , że wykorzystanie walizki przez Rollinsa było by strzałem w stope WWE - to jeszcze nie jego czas , a i nie sądzę że jego czas kiedykolwiek dojdzie. Nie pamiętam < prócz eddiego guerrero > aby High Flyer był WWE Championem. A Rollins jest tylko zwykłą małpką do skakania , robiącą widowiskowe move'sy and.... thats all . Myślę że jego funkcja to tylko przetrzymanie walizki dla kogoś ważniejszego i poniekąd podbudowanie siły Authority. Dla mnie też , nie byłby osobiście zaskoczeniem face turn Kane. Musza coś zrobić z tą postacią , gościowi leci rok za rokiem , a dużych solidnych zawodników w WWE jak na lekarstwo < nie mówię o takim big show, henry and gr8 khali , ponieważ oni to już drewno nieociosane total chybel i żal ich w tv pokazywać. >
"Nowy CM Punk forum Attitude :lol: :lol: :lol: " <- Vercyn :D

133993431648594d104228d.jpg

Więc ja w dniu dzisiejszym skomentuje ostateczną kartę na SummerSlam'14, którego niestety nie obejrzę. Dopiero po powrocie z Niemiec skuszę się na zerknięcie :) .

The Miz © vs Dolph Ziggler: Walka pewnie skradnie Show, bo Mizani ze Ziggler'em nie źle dogadują się w ringu. Więc o to się nie boje, bo jak na program o pas IC, to jest konkretnie prowadzony. Chętnie widziałbym tutaj interwencje Slater lub Dallas, ale bardziej wolałbym tutaj interwencje Heath, który, by przeszkodził Ziggler'owi walce za tego Zig Zag na ostatnim RAW. W ostatnich tygodniach kreatywni lubią zaskakiwać wiec przejęcie pasa przez Zigglera w cale, by mnie nie zdziwiła, bo roli mistrza IC genialnie się odnajduje brakuje mi Ziggler'a z pasem IC. Więc pół na pół Ziggler nie skreślam, bo w ostatnich tygodniach kreatywni lubią zaskakiwać.

http://purerocknews.com/wp-content/uploads/2014/08/OliSykes-CMPunk.jpg

AJ © vs Paige: Ten feud mi się już przejadł. Cieszy mnie jedno, że to Paige na tym zyskała, bo przeszła Heel Turn i w jakimś stopniu fani ją odbierają jako czarną Anti-Dive. AJ, to jest taka sama jak jej mąż mowa oczywiście o CM Punk 8). Publiczność dała już sobie spokój z chantami "CM Punk" bo to i tak nic nie da. Ten jasno się wyraził " Never is Never is Never" czy jak to tam było. Widać, że CM Punk wypiął się na ten biznes i zbił kupe kasy i :-) kopnął wujka Vince w dupe, a teraz zaczyna spełniać swoje marzenia i się nie zdziwię jak stworzy swój własny zespół rockowy :P tutaj poniżej taka niesamowita fotka czekałem na ten moment Oli Sykes and CM Punk na zdjęciu, ale musiała gula Vincet'owi skakać, że jego ulubieniec woli promocje zespół rockowych. Kurde ja tu gadu gadu o CM Punk, a tutaj chodzi o starcie AJ z Paige wiadome, że ulubienica Vince wygra, bo jak Vincet odbierz pas AJ, to Punk już całkiem nasra na WWE ;)

Jack Swagger vs Rusev: Co jak co, ale ten feud jest dość interesująco prowadzony. Podoba mi się, że kreatywni do tego się tak przykładają fani, to kupują i to jest najważniejsze. Jeżeli Vince wycofa go z tego gmmicku zrobi najgorszą głupotę ten koleś z bługari odnajduje Swagger! Musi wygrać, wtedy zyska jeszcze więcej w oczach fanów i być może się wypromować na topowego baby face'a publika go kupuje jako Hero Americana. Ta walka będzie typowym brawl'em z pewnością Rusev pół walki będzie dominował, ale Swagger teraz musi się nie da. Ale co później z Rusev'em? walka z Big Show'em pewnie lub z Face'owym Henrykiem. Co do Swagger'a, to widzę w przyszłości jego feud z Miz'em i być może nawet o pas IC. Fajnie, by było jakby Angel powrócił na jeszcze jedną walkę ze Swagger'em. W Ostateczności postawię na Swagger'a.

Dean Ambrose vs Seth Rollins: Tu będzie No Contest lub Remis ewentualnie wygra Rollins fartem, a na Night of Champions w ostateczności wygra Ambrose ten feud. Kurde mam dziwne przeczucia, jeżeli wygra Ambrose, to jest nie mal pewne, że Rollins może wykorzystać walizkę, jeżeli wygra Rollins fartem, to ewentualnie rematch na Night of Champions. Może być też taka opcja dość nie realna Rollins realizuje walizkę na obitym Cena, który pauzuje do Hell in a Cell po obiciu przez Lesnar'a, a Title-Shota zgarnia Ambrose, który dostaje zarazem Rematch i na NoC zgarnia pas troszkę fantazja mnie poniosła, ale nie wyobrażam sobie latającego Rollinsa z pasem coś mi się wydaję, że i tak Ambrose wyjdzie jako ten pierwszy z pasem. Mało się upomina o walkę o walizkę, a także o Title-Shota, więc nie zdziwię się, jeżeli kiedyś dojdzie do walki Rollins vs Reigns vs Ambrose o pas WHC i któryś z nich będzie go właśnie posiadał. A co do walki, to jest niemal pewne, że cały roster na końcu walki zacznie się nakurwiać :D

Randy Orton vs Regins: Oczywiście, że Roman pojedzie Randalla, żeby się jeszcze lepiej wypromować. Według mnie feud był fatalnie prowadzony pamiętam tylko te dość mocne obicie Romana przez Ortona na jednym z RAW. Mam nadzieje, że poleci parę mocnych spear'ów na SS. Mam nadzieje, że Ortona nie będzie się ślimaczył jak to ostanio robił, bo jeżeli tak dalej będzie robił, to nie wróże mu szybkiego powrotu do pasa WHC. Z pewnością Romek zyska jeszcze większy pop jak obije Randalla na kwaśne jabłko jedyna rzecz, której brakuje w tej walce, to właśnie porządna stypulacja :) Wygrana Romka jest pewna.

Brie Bella vs Stephanie McMahon: Ta walka mnie nie jara i nie jestem nią dość za interesowany według mnie walka Ambrose i Rollinsa powinna być wyżej niż walka Div, ale wiadome ego Stephanie. Tu pewnie siostra zdradzi siostrę. Brakuje mi tutaj tylko Bryana.

Chris Jericho vs Bray Wyatt: Specjalnie dla Wyatt dałbym jakąś powracającą gwiazdę tylko jaką, bo co później będzie robił? Mam nadzieje, że nie spadnie na sam dół. Chętnie widziałbym go już przy pasie WHC, jednak jest to za wcześnie widać co robią z obecną postać Cesaro tak samo oczywiście mogą zrobić z Wyatt'em. Jeżeli Reigns ma zakończyć konflikt z Orton'em, to może na Hell in a Cell właśnie w stypulacji Hell in a Cell dać mu walkę z Wyatt'em nie był by, to taki zły pomysł z pewnością panowie, by skradli show rozdupczyć klatkę Spear'em? Dawno tego nie było, ale za pewnie Romek ruszy na Huntera. Więc co dalej z Wyatt'em po NoC? Być może walka o pas WHC? Tutaj obstawiam wygraną Wyatt, bo musi się w końcu wypromować.

John Cena vs © vs Brock Lesnar: Walka dupy nie urwie, ale ciekawe co Cena miał na myśli mówiąc na ostatnim RAW "pokaże wam nowy styl, w którym się zaprezentuje". Czyżby rzeczywiście Cena miałby skopać dupę Lesnar'owi obić mu ryj jak to ten zrobił na Extreme Rules? Szkoda, że stypulacji do tej walki nie ma tak Lesnar mógłby śmiało zaprezentować parę świetnych akcji na stół komentatorski, czy na krzesełko. Cena za pewnie będzie agresywny w stronę Lesnar. Ale końcówka będzie mega wiem, że coś się stanie. Na bank będzie jakaś zaskakująca interwencja chciałbym Sting, a później walka o pas WHC na Night of Champions ja, to mam marzenia, ale dać główny pas Sting'owi na stare lata nie byłoby złym pomysłem, a później Rollins wykorzystałby na, nim walizeczkę mega promocja, by była dla ex-Blacka. Rollins nie wykorzysta walizki na SS wydaje mi się, że będzie to taki wielki moment w stylu Eddie'ego :)

Możecie podać adresy bukmacherów u których można obstawiać wwe? 2 dni do 2 największej gali w roku i tylko 10 postów? Wg mnie to jest najlepsza karta w ostatnich 5 latach SS

Ale jest słaba promocja i nie zbyt zagrzali na PPV. Co do bukmachera może tu:

http://sports.williamhill.com/bet/pl/betting/t/11046/WWE.html

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

Nie ogarniam zakładów Buckmacherskich na WWE. Przeciez taki Vince może poświęcić push dla Romana Reignsa i postawić "przez kogoś" 10 milionów $ na wygraną Ortona i zarobi tyle co przez pół roku... wtf?

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Regulaminy, są tam punkty mówiące o tym, że Vince może postawić dziesięć baniek, ale nie wyjmie ani grosza niezależnie od wyniku. Chociaż był ostatnio w naszym kraju genialny facet, który powiedział swojej dziewczynie żeby postawiła tysiąc na to, że nagi kibic wybiegnie na boisko ekstraklasy. Kurs był jakieś 50/1, facet dostał pewnie stadionówkę na kilka lat, ale wyjęli pięćdziesiąt koła i sobie żyją.

Z pewniaków (Wyatt, Roman, Miz) można wyjąć coś koło 1.83, z pełnej karty na najprawdopodobniejsze typy (Brock, Wyatt, Stefka, Jacuś, AJ, Romek, Miz, Dean) dostałem na akumulowanym 15.47, jakby trochę pokombinować to na bukmacherce wrestlingu można wyjąć najłatwiejszą i najpewniejszą kasę w życiu.