Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Mistrzostwa świata 2006

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

evertonian to może przerziuć sie na brydża. W Evertonie nie ma żadnych symulantów? Każdy jest uczciwy aż do szpiku kości?

po pierwsze, prosze nie mow w ten sposob. ja Ci nie mowie co masz robic. po drugie moze bys sie zdziwil, ale nie ma! ligi brytyjskie sa bardzo czyste pod tym wzgledem. jasne ze od czasu do czasu znajdzie sie artysta typu robbie savage, ale wtedy dostaje taki opieprz od mediow, czy nawet wlasnych kibicow, ze potem dwa razy sie zastanawia przed wykonanium podobnej sztuczki. symuluja glownie pilkarze innych narodowosci, typu wlosi, francuzi i latynosi.

o ile symulacje sa nieuniknione, to robienie bohatera z oszusta (Grossomania we wloszech) jest nie do pomyslenia. nie ma zadnej roznicy miedzy opluciem rywala, gra na dopingu czy symulowaniem. niestety niektorzy takie ciotowate zachowanie nazywaja "sprytem i cwaniactwem", a to po prostu zwykle oszustwo.

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/42/#findComment-42942

• Odpowiedzi 620
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

78

• TiggerR

52

• Hartfan

50

• Scythe

44

Top użytkownicy w tym temacie

Juz Materazzi powinien byc zawieszony przez FIFA na kilkanascie spotkan. Takie zachowanie jest niedopuszczalne.

a skad jestes pewny ze to na 100% powiedzial

oczywiscie jezeli to prawda to masz racje powien dostac kare srogal kare, ale to jest raczej gazecierski wymysl ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/42/#findComment-42943

O to najnowsza wersja incudentu ze 110 minuty:

Materazzi w wywiadzie dla gazety przyznał się, że obraził Zidane'a. Podkreślił, że nic nie wspomniał o jego pochodzeniu i że nic nie mówił o jego rodzinie. Zidane podobno usłyszał to co na boisku mówi się najczęściej.

Ja jakoś w to nie wierzę. Nie sądzę aby Zidane'a obraziło słowo typu "wal się...". W najbliższym czasie Zidane ma podobno powiedziec to co usłyszał od Materazziego.

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/42/#findComment-42945

evertonian nie obrażaj sie, w tym momencie nie chciałem być złośliwy, chciałem tylko Ci zasugerować, że na futbol trzeba patrzeć inaczej ;). Zawsze znajdą sie symulanci (nie mówie w tym momencie o Grosso) i nic na to nie poradzisz. Tak samo jak zawsze będą błędy sędziowskie (chyba, że coś się zmieni). Mówisz, że na Wyspach jest inaczej, nie wątpie. Ale chyba nie jest tak, że kiedy sędzia za taki wymuszony faul podyktuje jedenastkę, to media i kibice rzucają się na zawodnika?

A co do Grosso, to moim zdaniem w całych mistrzostwach zagrał nieźle. Dlatego całkowicie rozumiem Grossomanię.

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/42/#findComment-42948

Zawsze znajdą sie symulanci (nie mówie w tym momencie o Grosso) i nic na to nie poradzisz.

ja to wszystko wiem, tylko wkurza mnie to jak ktos chwali grosso za to ze niby wywalczyl rzut karny. wkurza mnie jak oszustwo okresla sie cwaniactwem. wiem ze to zawsze bedzie, ale imo powinno byc to potepiane. i to jak najbardziej. czym innym jest tez dla mnie pomylka sedziego a czym innym celowe wymuszenie karnego (bo nie zawsze jak zawodnik upada, a faulu nie ma gto jest to symulacja).

Mówisz, że na Wyspach jest inaczej, nie wątpie. Ale chyba nie jest tak, że kiedy sędzia za taki wymuszony faul podyktuje jedenastkę, to media i kibice rzucają się na zawodnika?

no fakt troche przesadzilem. miale na mysli fakt ze na wysppach jest to po prostu potepiane, gdyz to zabija futbol. zeby media zawrzaly [potrzeba takiej sytuacji jak udawanie w meczu topowych firm gdzie zwycieza sie przez przekret, badz kiedy dzieej sie krzywda narodowemu dobru - kluby w europejskich pucharach, czy ostatnio reprezentacja anglii - niewiele osob broni Rooneya (choc moim zdaniem udezenie miedzy nogi nie bylo celowe), ale Ronaldo potepiaja wszyscy. to po prostu niesportowe zachowanie.

ja jestem futbolowym romantykiem takze cche sie chociaz troche poludzic :)

ps. http://evertonpoland.ovh.org/news.php?function=show_all&no=628

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/42/#findComment-42950

Skonczyly sie MS. Chyba kazdy sie wypowiedzial w tym temacie. Zamykamy wiec i czekamy na nastepne MS w pilce noznej.
https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/42/#findComment-42961

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...