Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Mistrzostwa świata 2006

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Zidane został wybrany najlepszym piłkarezm tych Mistrzostw Świata. Zdobył 2012 punktów. Nie przeszkodziła mu w tym czerwona kartka, którą otrzymał w finałowym meczu.

A wracając do incydentu ze 110 min. to Materazzi po meczu odmuwił wszystkim dziennikarzą wywiadów. Widocznie ma coś na sumieniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42803

• Odpowiedzi 620
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

78

• TiggerR

52

• Hartfan

50

• Scythe

44

Top użytkownicy w tym temacie

Gdyby oskarżony na rozprawie sądowej powiedział sędziemu, że jego matka jest kurwą, to on miałby prawo podejść do niego i go uderzyć?

Oczywiście :) Rodziny trzeba bronić jak lew. Ja bym tak zrobił. A co do Zidane'a, to na jego miejscu powiedziałbym sędziemu o bluzgach Włocha, a przyjebałbym mu dopiero po meczu przy zejściu do szatni :) Bo na boisku jednak trzeba się opanować.

Lubie Zizou, ale na pewno to co zrobil rzuciło cień na jego, bądź co bądź, wielką sportową karierę

Wątpie, zeby czerwona kartka nawet w finale była w stanie rzucić cieć na jego karierę, bo dla mnie Zidane był fenomenalnym piłkarzem i zostanie zapamiętany przez wszystkich w taki sam sposób, co Platini czy nawet Pele. Pewnie za kilkanaście lat w jakimś programie o nim pokażą, jak zakończył karierę, ale to nie zmienia faktu, że ta kartka nie jest w stanie zniszczyć czegokolwiek z jego dorobku i osiągnięć.

A finał? Dla mnie Włosi nie zasłużyli na to zwycięstwo. od drugiej połowy wyglądali, jakby grali w meczu charytatywnym, a nie w finale mistrzostw świata. Francja grała lepiej, odważniej i włożyli dużo więcej serca w grę. Wielcy włosi typu Cannavaro czy Toni zagrali chyba swój najgorszy mecz na mistrzostwach. Szkoda, bo to chyba najsłabsi mistrzowie od kilkudziesięciu lat, jak nie w historii...

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42804

Niezgodze się,że Cannavaro zagrał słaby mecz. Ciągle był waleczny i może to był jeden z lepszych włoskich zawodników tego meczu.

Co do zachowania Zidane'a - napewno to nie przyćmi wielkości tego piłkarza,ale zawodnik tego typu niepowinien tak kończyć swojej kariery. Jednak wydaje mi się,że zrozumiał co zrobił bo schodząc na powtórkach było widać minę jaką zrobił jakby się miał rozpłakać bądź już trochę płakał. Szkoda.

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42810

Francuzi znaleźli się rzutem na taśmę? :???:

Dużo osób mówi, ze Francja w grupie grala slabo. Racja, grali slabo, lecz nie wspomagali się chociaż arbitrami. A Wlochy? "Mistrzowie Świata", którzy nie potrafili wbić bramki drużynie, która grala 9 zawodnikami i dostają karnego w meczu z Australią, którego kompletnie nie bylo. Francja od fazy pucharowej zaslugiwala o wiele bardziej, w ich grze bylo widac zaangazowanie i chęć wygrania czystą grą. Wiadomo, ze ktos powie, ze tez karnych szukali - ale akurat karne, jakie dostali w meczu z Portugalią i Wlochami byly w pelni zasluzone, jeśli popatrzeć za co Wlochy dostaly jedynastkę w meczu z Australią :/

Co do pojedynku na meczu - do akcji niech wkroczy FIFA i wlochowi również niech karę wymierzy. Z pewnych źródel juz wyczytalem, że poszlo o pochodzenie Zidana i podczas tej calej sytuacji zostal nazwany terrorystą przez Materazziego. I z tego co kojarzę, to jednym z hasel mistrzostw bylo "Nie Rasizmowi" (coś takiego) - i co? Dla mnie przezywanie czlowieka za swoje pochodzenie jest gorsze, niz obrona w przypadku obrazy. (ten wloski pajac nie pomógl nawet w 5% ludziom, tak jak pomógl niektórym Zidane) Tak się prezentuje mistrz świata, który przezywa zawodnika, którego powinien szanować przynajmniej tylko za sam wiek, o osiągnięciach nie mówiąc.

No i dalsza droga Francji - Hiszpania, Brazylia, Portugalia. Sami trudni przeciwnicy. A jednak udalo im się wyeliminować mistrza świata. A Wlochy? Sędzia pomaga im przejść Australię, potem trafiają na Ukrainę, potem na Niemców. Z Niemcami zaslużenie wygrali, chociaż gdyby Niemcy byly dysponowani tak jak w meczu ze Szwecją, to byloby im trudniej.

Podsumowując, mistrzostwo swiata nie zdobywa się przy pomocy arbitrów i prowokacji - tylko czystą grą, jakiej Wlochy malo zaprezentowali, w przeciwieństwie do Francuzów. Nawet w finale...

Tak więc: FRANCJA I ZIZOU - JESTEM Z WAMI!!!!!!!

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42811

Szkoda, przegrali lepsi.Włochy grały na stojąco w 2 połowie i w dogrywce.Nawet gdy Francja grała w 10 to miała przewage.Włosi według mnie nie zasłużyli na zwycięstwo.A co do zachowania Zidana to zle zrobił, ale Materazzi musiał cos mu powiedzieć co spowodowalo to zajście.Włoch powinień się teraz do tego przyznać i przeprosić,a nawet powinni dać mu za to kare.Sędzia też popełnił 1 błąd.Przecież był to ewidetny rzut karny.Francuzom zabrakło troche szczescia,a dla Zidana opanowania.Jakby Zidane został na boisku to myśle,żę Francja strzelila gola w dogrywce i zasłużenie zdobyła Mistrzostwo Świata.

A Zidane i tak dla mnie bedzie najlepszym piłkarzem na świecie(lepszym nawet od Ronaldinho,Kaki,Figo,Pirlo),mimo że popełnił taki błąd.

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42812

• Reputacja:   15
  • Urządzenie:  Windows

Tez slyszalem ze nazwal go "Arabem i Terrorysta" :]

Zeby was odstresowac troszke od pasjonujacej dyskusji to kazdy z was moze zamienic sie w Zidana i przywalic z glowki kilku Włochom ;-) http://widelec.org/zidane.html

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42814

Geez, panowie... Widze, ze 'frakcja francuska' zaczyna gadanie w stylu angielskim... w UK po meczu Anglia-Portugalia kazdy obwinial Ronaldo, a nie Rooney'a, ktory przeciez zachowal sie jak typowy angielski prostak i na kartke zasluzyl ewidentnie... tak samo Zidane... do listy jego grzechow dodam pobicie Swierczewskiego - kiedy jeszcze 'Swir' gral w lidze francuskiej...

Wygrala druzyna lepsza, ktora w perspektywie calych mistrzostw okazala sie teamem najlepiej zorganizowanym. Co wazne, okazala sie DRUZYNA. Nie jak Francja, ktora ciagnal sam Zidane. Wlosi byli zdecydowanie lepsi przez 45 minut, pozniej lepiej grali Francuzi. Ale to Azzurri strzelili w poprzeczke i zdobyli gola (moim zdaniem jak najbardziej prawidlowo). Francja dostala karnego po faulu ktorego nie bylo (w drugiej polowie byl, ale nie bylo jedenastki, wiec wyszlo na remis ;-) ).

FORZA ITALIA!! Przypomnialy mi sie czasy Roberto B... I ciesze sie, ze Wlosi wygrali, bo to pomoze w jakis sposob odbudowac dobry widzerunek 'calcio'. A Francja... coz, dwa ostatnie mecze dostali w prezencie... W finale juz sie nie udalo, a ich wielki 'skipper' okazal sie skonczonym idiota...

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42815

A Francja... coz, dwa ostatnie mecze dostali w prezencie...

Normalnie tak jak Wlochy. w 1/8 prezent od sędziego, a w 1/4 prezent w postaci przeciwnika.

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42817

Normalnie tak jak Wlochy. w 1/8 prezent od sędziego, a w 1/4 prezent w postaci przeciwnika.

Tak, ale Francja miala takie trzy prezenty w grupie (Szwajcaria,Togo,Korea) ;-)

A skoro zachwycacie sie tym, ze Francja przez 10 min grala w dziesiatke jak rowny z rownym, to zauwazcie tez, ze Wlosi, grajac ponad pol godziny w oslabieniu, stworzyli wiecej sytuacji bramkowych niz Australia...

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42818

Ale mnie wkurwiacie, nie potraficie patrzeć obiektywnie. Włochy w meczu z Australią dostali karnego w moim przekonaniu słusznego(wszystko opisał wcześniej Six), mało tego w ogóle nie powinno być czerwonej kartki dla Materazziego, ale oczywiście do Włoch przyczepił się stereotyp, że zawsze wygrywają nie zasłużenie, robią przekręty, czy grają jak w teatrze.

Dalej wygrali pewnie z Ukrainą 3:0 to znów wszyscy negatywnie nastawieni mówią, że Włosi mieli szczęście, bo trafili na słabiaków, chce powiedzieć, że to ćwierćfinał mistrzostw i tam słabych drużyn już nie ma.

Dalej byli Niemcy którzy przez cały mecz byli od Itali słabsi. Włosi grali w tym meczu świetnie, bardzo dobrze w ofensywie(Brazylia i Argentyna mogłaby się uczyć po tym meczu), ale oczywiście wszyscy mówią, że Włosi szcześliwie wygrali w dogrywce, albo, że gdyby Niemcy grali tak jak ze Szwecją to by było inaczej, ale Włochy to nie Szwecja i na zbyt wiele nie pozwalali i w całym meczu byli lepsi w każdym fragmencie gry.

Finał, no to jedziemy,francuscy fani. Po pierwszy 1 karny nie słuszny, po drugie Włosi w pierwszej połowie oprócz gola mieli poprzeczke, a w drugiej strzelili bramke(raczej ze spalonego ale nie jestem pewien), a Francja miała mnóstwo super okazji, które kończyły się na szestnastce Włochów także nie mówcie mi, że Włosi nie zasłużenie zodybli mistrza, spójrzcie obiektywnie i zobaczycie, że gdyby nie sędziowie to Francji nie byłoby nawet w ćwierćfinale(niesłuszna bramka Vieiry z Hiszpanią).Potem Brazylia, która nie pokazała nic na mistrzostwach, a w meczu z Francją grali jeszcze słabiej i Portugalia, która w sumie w rozgrywkach pucharowych z wszystkimi rywalami nie oddała nawet 10 celnych strzałów na bramke. Na tym kończe i ostatni raz powtarzam nie mówcie mi że, Włosi mieli słabszych rywali, wygrywali nie słusznie, bo po prostu się ośmieszacie. Włosi są mistrzami, bo cała drużyna na to zasłużyła. Koniec i Forza Italia.

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42821

Oczywiście :) Rodziny trzeba bronić jak lew. Ja bym tak zrobił. A co do Zidane'a, to na jego miejscu powiedziałbym sędziemu o bluzgach Włocha, a przyjebałbym mu dopiero po meczu przy zejściu do szatni :) Bo na boisku jednak trzeba się opanować.

W takim razie nie mógłbyś pracować w takim zawodzie. Człowiek musi zachować spokój choćby jego i jego najbliższych wyzywali od najgorszych. Jednym uchem trzeba to wpuścić, a drugim wypuścić.

Poza tym Panowie czy Wy zapominacie, że to był mecz o stawkę? To nie koło wzajemnej adoracji, gdzie wszyscy są dla siebie mili, uśmiechają się i poklepują. Teraz wszyscy wchodzicie na Materazziego, bo nie lubicie Włochów. I tak jak napisał Grim, Waszym zdaniem bardziej winny jest on, niż Zizou. A jest odwrtotnie. To tak jakby usprawiedliwiać gwałciciela, bo przecież dziewczyna, której wyrzadził krzywdę sprowokowala go krótką spódniczką albo bluzką z dekoltem. Troche obiektywizmu. Ta niechęć do Włochów przysłoniła Wam cały świat i wszędzie widzicie przekręty, niesprawiedliwość i Bóg wie co jeszcze.

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42823

Podsumowując, mistrzostwo swiata nie zdobywa się przy pomocy arbitrów i prowokacji - tylko czystą grą, jakiej Wlochy malo zaprezentowali, w przeciwieństwie do Francuzów. Nawet w finale...

Dokładnie. Tak samo było w przypadku meczu Anglii i Portugalii. Wszyscy "ahowali" i "ohowali" jaka to portugalia wspaniała, każdy się cieszył, a nikt nie mówił o tym, że również oni doszli do półfinału dzięki sędziom (a jeśli ktoś mówił, to próbował wmawiać, że ręka była chamsko nabita).

Francja dostala karnego po faulu ktorego nie bylo (w drugiej polowie byl, ale nie bylo jedenastki, wiec wyszlo na remis

Francja dostała karnego zasłużenie i powinna dostac drugiego, który był jeszcze bardziej ewidentny i przestańcie już ciągle sobie wmawiać, ze tu nie było karnego, tam nie było ręki, tu nie było wolnego, a tam powinien być rożny, bo to tak samo żałosne, jak wyżej wspomniana "nabita ręka" w meczu z Anglią...

A skoro zachwycacie sie tym, ze Francja przez 10 min grala w dziesiatke jak rowny z rownym, to zauwazcie tez, ze Wlosi, grajac ponad pol godziny w oslabieniu, stworzyli wiecej sytuacji bramkowych niz Australia...

A Anglia grając w 10 przez 60 minut dominowała nad Portugalią, która jest drużyną lepszą, niż Australia, więc nie wiem, czy jest się czym tak zachwycać ;)

Ale mnie wkurwiacie, nie potraficie patrzeć obiektywnie

Tak Bonkol, mnie też wkurwiał brak obiektywizmu na forum po meczach Anglii i Portugalii, Portugalii i Holandii, czy Francji i Brazylii, ale to dobrze, że teraz inni moga powkurwiać tych, którzy wczesniej wkurwiali nas :D

Po pierwszy 1 karny nie słuszny, po drugie Włosi w pierwszej połowie oprócz gola mieli poprzeczke, a w drugiej strzelili bramke(raczej ze spalonego ale nie jestem pewien),

Po pierwsze, ten karny był słuszny (powtarzam się :)), a po drugie, jeśli nie jesteś pewien spalonego, to musiałeś przeoczyć powtórkę, na której spalony było widac dosyć dokładnie.

Włosi są mistrzami, bo cała drużyna na to zasłużyła.

Nie wiem, kto się w tym momencie ośmiesza ;)

W takim razie nie mógłbyś pracować w takim zawodzie

Masz rację Six, nie mógłbym pracowac w tym zawodzie, bo po 1 meczu dostałbym szlaban na 10 lat :)

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42824

Powiem tylko tyle do fanow wloskiego zespolu. Moze powinny zostac zmienione przepisy i powinny dominowac zespoly ktore tylko bronia sie a gole strzelaja ze stalych fragmentow gry ? Lepszy team to ten ktory ma wiecej obroncow w skladzie i ktory polowe meczu czeka na rostrzygniecie w karnych. Po co ekscytowac sie finezja i pieknymi akcjami ofensywnymi ? Nie mozna przeciez pozwolic strzelic sobie gola a i samemu nie wypada strzelic wiecej niz jednego. NIECH ZYJE DEFENSYWA I NUDNE WLOSKIE PODEJSCIE DO PILKI NOZNEJ !!! A zawodnicy tacy jak Ronaldinho, Lampard, Zidane (ten akurat juz nie) to zakaly futbolu gdyz dla nich liczy sie zdobywanie goli i piekne akcje...

Tak ode mnie. Ogladalem MS w 86 90 94 98 02 i teraz i jest to najgorszy mistrz swiata. Mam nadzieje ze nie dopuszcza wloskiej federacji do Eliminacji ME ze wzgledu na afere lapowkarska w SERIE A.

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42828

Hartfan przesadzasz już. Rozumiem, że coś Ci się może nie podobać, no ale spójrz na to co wypisujesz. Robisz z igły widły, piszesz same uszczypliwe rzeczy pod adresem Włochów. Nie kibicuje im. Przed MŚ powiedziałem Bonkolowi (chyba największemu fanowi Włoch), że Włochom będe kibicował tylko wtedy kiedy będą grali z Niemcami. Zapomniałem o Francuzach, których też nie lubie. Tak więc sympatyzowania z Włochami też mi nie można zarzucić. Też lubie ofensywną i ładną piłkę, o czym można się przekonać czytając moje wcześniejsze posty w tym topicu. No ale krytyka też ma swoje granice. Tym bardziej, że wcale nie jest konstruktywna. Wiem, że w zespole Trójkolorowych gra Twój ulubiony piłkarz, ale bez przesady. Obwiniasz Włochów o to, że grają taki, a nie inny futbol. Wiń Francuzów za to, że nie wygrali. Kiedy Brazylia, której kibicuje odpadła, to nie zacząłem krytykować Francuzów, sędziego, ani nikogo innego, tylko Canarinhos.

Włosi grali średnio, ale w przekroju całych MŚ bardzo równo. W przeciwieństwie do Francji, która słabo zaczęła i dopiero później zaczęła się rozkręcać. Aż się przekręciła. Włosi grają nudny futbol (z wyjątkiem meczu z Niemcami), tutaj sie zgadzamy. Ale kiedy Grecy wygrali ME, to nie widziałem żebyście ich krytykowali za jeszcze nudniejszy i zachowawczy styl gry. Nie podoba mi się taka piłka, ale nie mogę krytykować Greków za styl. Napisałem tylko, że to mi się nie podobało i nie chciałbym widzieć biało-czerwonych grających w podobny sposób (chociaż może zmienie zdanie po tych MŚ). Włochy są traz futbolowym odpowiednikiem Johna Ceny. Odniosły sukces i już ich wszyscy nie lubią.

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42833

Dla mnie nie grali dobrego futbolu i napisalem to co mysle. Moze troche przesadzilem, nie mialem zamiaru nikogo tu obrazic.

MS juz sie skonczyly. Teraz czekam na Premiership :)

https://forum.wrestling.pl/topic/3610-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2006/page/40/#findComment-42834

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
  • Dodaj nową pozycję...