Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kto liderem?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na początku chciałbym poinformować, ze cały temat umieszczam w "antyspoilerze", ponieważ zakładam, że nie wszyscy czytają newsy i uchowało się kilku kolegów, którzy mogą o niczym nie wiedzieć chociaż w to nie wierze, więc jeśli sporo głosów będzie radzić, zeby zdjąć tekst z antyspoilera, to edytuje posta i zrobie z tego normalny temat. Chodzi tutaj o pewną stajnię.

No więc...

Wczoraj tak sobie siedziałem i zastanawiałem się, jak to będzie z tym D-Generation X. Ponieważ reaktywacja jest już pewna (właśnie dlatego tekst jest ukryty), można teraz poważniej rozpoczać rozmowy. W poprzednim temacie, który założyłem, zastanawialiśmy się kiedy dojdzie do reaktywacji (to tez jest już na 99% pewne, niby najbliższe PPV Raw), czy też pisaliśmy swoje typy, jeśli chodzi o skład reaktywowanego DX. Otóż właśnie wczoraj nad głową zaświeciła mi się żaróweczka ze znakiem zapytania...a dokładniej:

KTO ZOSTANIE LIDEREM DX??

Na samym początku (chodzi mi o '97) był nim HBK i sprawdzał się w tej roli doskonale. W końcu był main eventerem już od dłuższego czasu i to dzięki niemu HHH stał się ważniejszą postacią w WWE (wtedy WWF). Cóż, Shawn odszedł z powodu kontuzji, DX się troche zmieniło, no i chcąc nie chcąc nowym liderem stał się Hunter (co było proste do przewidzenia, ponieważ do tego czasu HHH wyrobił sobie już dosyć silną pozycję). Triple H był "generałem" DX aż do WM 15, kiedy to razem z Chyną puścili sik na swoją stajnię i przenieśli się do korporacji McMahona (przy okazji wspomnę, ze ta sytuacja doprowadziła też do pierwszego face turnu Kane'a). DX jakoś ciągnęło dalej, lecz była to już marna i krótka egzystencja.

Więc HHH stopniowo dochodził do "władzy" w WWE, stał się jednym z najwazniejszych main eventerów, dodatkowo jak wiadomo wkroczył do rodziny McMahonów, no i ogólnie wpadł do tej samej szufladki, co Hogan, Austin, Rock, Undertaker itd.

Tymczasem HBK leczył kontuzję, leczył, aż w końcu wyleczył. Powrócił do WWE i na SummerSlam 2002 pokonał HHH'a, a następnie na Survivor Series w pierwszym w historii Elimination Chamber odebrał Hunterowi World Heavyweight Title zwyciężając cały pojedynek. Fakt, stracił ten pas już na Armageddon, ale oczywiście takiej marki jak "Shoowwstopper" nie da się wymazać z pamięci. Mimo, że Shawn jobbował w późniejszym czasie Flairowi, Ortonowi, Angle'owi, Hoganowi, a nawet Hassan'owi (!) w oczach fanów nadal był main eventerem. W końcu rozpoczął feud z McMahon'em no i doszliśmy do teraźniejszości...

Mamy 2006 rok, a dokładnie MAJ :) Sytuacja wygląda jak wygląda. Na obecny moment HHH i HBK są równie ważnymi postaciami na Raw. Praktycznie zawsze było tak, że każda stajnia posiadała swojego lidera. Kogoś, kto był niewątpliwie najwazniejsza postacią w stable i walczył o najwyższe stawki. Nie mam pojęcia, jak WWE zamierza rozwiązać teraz ten problem, bo nie wyobrażam sobie HBK'a latającego koło Huntera, który walczy w main eventach o World Title czy WWE Title, jednak tak samo nie widzę Triple H'a dotrzymującego towarzystwa Michaelsowi, kiedy ten podąża do walki o WWE Title, a Hunter stanowi jego tło tak jak kiedyś...Czy rozwiązanie z DWOMA LIDERAMI jest możliwe? Czy takie rozwiązanie ma jakikolwiek sens? Zapraszam wszystkich do dyskusji, bo naprawdę ciekawi mnie, jakie jest wasze zdanie i czy mieliście może podobny do mojego dylemat :)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• theGrimRipper

1

• Scythe

1

• raffal

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Hehe, Scy :D

Ja nie traktuje tego w kategorii 'dylematu' - ot, po prostu zastanowilem sie po przeczytaniu Twego postu, kto moglby byc liderem i oto co mysle:

Zdecydowanie HHH - jego pozycja w WWE jest mocniejsza niz pozycja HBK kiedykolwiek w przeszlosci... Zakladam, ze DX powstanie, przetrwa rok, moze poltora, a potem obaj zawodnicy beda powoli odchodzic na zasluzony opoczynek (nie mylic z wiecznym spoczynkiem - choc ich nie lubie, to az tak zle im nie zycze ;-) ), ale dopoki DX bedzie w grze, to TripleH, a nie Michaels, bedzie walczyl o najwazniejsze laury... Dla HBK widze raczej role mentora mlodych: Carlito (?), Ken Kennedy (?), towarzyszacego wlasnie im w drodze na ring podczas PPV i walk o jakies pasy... Jak pisze Scy, HBK nie powinien byc tylko towarzyszem HHH podczas entrance'u, ale jesli 'wyprowadzi' do walki Kena czy CCC, to bedzie taki mini put-over dla mlodziezy, IMO

• 2 tygodnie później...

A może jeszcze ktoś trzeci sie w to wszystko wmiesza. Tylko że kimś takim kto mógłby pogodzić obu panów byłby Cena lub ktoś wielki z historii kto dzis nie uczestniczy w galach a ma podpisany jakiś papier z WWE. Cena raczej odpada bo HHH chce mistrza więc nie może się z mistrzem układać. A z wielkich tylko chyba The Rock ale on raczej chyba nie chce wracać do wrestlingu. Niestety HBK nie ma tak wielkiej pozycji żeby zagrozić HHH, chociaż zależy też jaki styl ma mieć odrodzona DX. Jeżeli ludzie mają ją uwielbiać to na jej czele widziałbym raczej HBK , a jeżeli ma być zła to jedynie HHH. Tak że troche niewiadomych jest. I można się nad tym troche zastanawiać.

No powiem że ciekawy temat. Napewno będzie ciekawie.

czy Eugen mógłby przejsc hell turn