Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV MiTB 2014 - spoiler'y, dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Połączenie pasów midcartowyxh podniosłoby prestiż? Na tydzień czy dwa. Potem wszyscy o tym by zapomnieli a WWE promowałoby tego mistrza tak jak teraz Barretta czy Sheamusa, więc idiotyzmem byłoby łączenie tych pasów...
  • Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DashingNoMore

13

• -Raven-

12

• 8693

12

• PLKData12

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

bo na dłuższą metę to nie pas promuje zawodnika, a zawodnik promuje pas.

Serio? Ciekawa teoria... A mi się zawsze wydawało, że to zdobycie pasa jest opus magnum danego zawodnika i wisienką na jego torcie. Zawodnik może promować pas, jeżeli mocny main eventer się "zniży" i zdobędzie któreś "Srebro" - wówczas i owszem, ale co do "Złota", to zawsze pas powinien promować zawodnika. Nie zmienia to jednak faktu, że kiedy zdobywają go zawodnicy z dupy vide Swagger, to później jeżeli trafi we właściwe ręce, to można stwierdzić, że faktycznie Mistrz tu promuje belt. Jednak w normalnie rozdającej pasy Federacji (patrz np. RoH) to Złoto jest zawsze ukoronowaniem zawodnika, a nie na odwrót (i tak też zawsze powinno być, bo jest to zgodne z logiką).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1

-Raven-, tylko że mi chodzi oto że jakby to powiedzieć jeśli dadzą teraz pas takiemu np. Swaggerowi to będzie to wielki push. Ale na max miesiąc, dlatego napisałem że na dłuższą metę to zawodnik promuje pas. Bo jeśli da się pas słabemu zawodnikowi to on po stracie złota i tak wróci tam gdzie był wcześniej.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Reputacja:   396

-Raven-, tylko że mi chodzi oto że jakby to powiedzieć jeśli dadzą teraz pas takiemu np. Swaggerowi to będzie to wielki push. Ale na max miesiąc, dlatego napisałem że na dłuższą metę to zawodnik promuje pas. Bo jeśli da się pas słabemu zawodnikowi to on po stracie złota i tak wróci tam gdzie był wcześniej.

Tak, ale tylko w głupiej Federacji, która szasta swoim "Złotem" (najlepszym przykładem jest WCW i pas dla Davida Arquette :roll: ). Przejrzyj sobie byłych Mistrzów RoH i sam sobie odpowiedz dlaczego zdobycie Złota w tej Federacji to nie lada wyczyn, zaszczyt i killerska promocja dla zawodnika... Tak poważnie powinno się podchodzić do najważniejszych pasów w każdej Federacji.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Czy zdobycie pasa przez Lesnara na SS zostało już rozpisane i przyklepane przez Vinca? Pytam się, bo widzę jak niektórzy traktują to jako coś pewnego... oddanie pasa killerowi którego aktualnie nie sposób po wmce komukolwiek podłożyć. Ależ i owszem są na to sposoby, jednak przez wypadek Bryana i koronację nowego mistrza sytuacja na papierze powinna ulec zmianie... bestii dać komuś na wypromowanie (aktualnie przegrana z Brockiem nie umniejszy a nieźle wypromuje) a przy złocie niech sprawdzi się ktoś nowy. A więc ja typowałbym do przejęcia takiego Wyatta lub Cesaro. Wybór Jaśka byłby najmniejszą linią oporu a Ortona totalną głupotą. Choć tu może jeszcze namieszać i zwycięzca walizki.

Szpoiler z Main Event i SD!

YES! YES! YES! Po Raw prawie straciłem nadzieję, że odbędzie się ladder match o walizkę, jednak na ME Rollins ogłosił, że taki pojedynek się odbędzie i niezmiernie się z tego cieszę. Co ciekawe powiedział też, że jest pierwszym uczestnikiem tego matchu. I tutaj mam mieszane uczucia, bo z jednej strony nie będzie walki Rollins vs. Ambrose, ale z drugiej ta walka może odbyć się na SS, ale trzeba to będzie jakoś pociągnąć.

A co do ring-gearu Setha........ :lol: :lol: :lol: Tragedia.......

• Reputacja:   1

Taka myśl mnie naszła, że skoro dablju aż tak szaleje z tym pushem dla Romana, to może już, w tej chwili postawią na niego i to on zgarnie pasy... Następnie tak jak mówią newsy stoczy pojedynek z Lesnarem i właśnie teraz pojawia się jazda z pushem na pełnej kurwie, bo mogą się pokusić oto, aby nowy Cena pojechał jakimś cudem Brocka po czym zjawi się zwycięzca MITB z walizką i nastąpi cash in... Skoro Rollins zapowiedział drugi mecz z drabinami, to może on zgarnie kontrakt i tak jak mówię, dokona on cashingu na Reingsie po walce z Lesnarem, co z resztą miałoby sens i dablju wypromowałoby sobie dwóch Main Eventerów. Za tym również przemawia to, że dablju rozpisuje Sethowi speeche na trzeciorzędnej tygodniówce, Main Event, gdzie ćwiczy nad swoimi mic skillami.

Tylko właśnie martwi mnie to, że Reings może wygrać z Kimś takim jak Lesnar, który przerwał streak Undertakera. Wiem, że byłoby to głupie i bezsensowne zagranie ze strony dablju, ale ta federacja lubi zaskakiwać.

B)Albo pójdą po najmniejszej linii oporu i postawią na Cenę i wtedy wstępne plany walki HHH z Romanem dojdą do skutku.

W sumie pomysł z Reingsem jak mistrzem mógłbym przejść bo ludzie go kupują,a WWE pokazałoby że jest konsekwentne w promocji i nie boi się postawić na Romka, ale mniejsza z tym co go nie lubię :P co do walki o walizkę to dla mnie faworytem jest Dean Amborse , który zaczyna być ładnie promowany i myślę, że to on wygra program z Sethem i ostatecznie skasowałby walizkę na Romanie, co wytłumaczyło by to że nagle nic nie mają ze sobą wspólnego by później zrobić ich program pewnie coś by wymyślili.

W sumie to opcje zwycięzcy walizki są ograniczone do Deana lub Setha bo wątpię by ktoś inny wygrał chociaż jak Cody będzie w tej walce to jak co roku bym zamarkował, ale widać ma inny "program" więc jego szansę maleją :D

Mi też po głowie chodzą 2 główne scenariusze:

1. Pas zgarnia Cena, który na chwilę obecną jest moim faworytem

- pogłoski o wygranej babyface'a są coraz bardziej wiarygodne, czyli do wyboru mamy 2-3 zawodników

- jego pojedynek z Lesnarem miałby podloże pod dobry program

- zapowiedziano drugi Ladder match, ktory na chwilę obecną wygląda jak 'osłoda' dla smarków po wygranej znienawidzonego Janusza

- Lesnar vs Cena sprzeda SummerSlam w chuj

- Mitb jest w Bostonie.

Potem moczy na SummerSlam z powracającym Brockiem, po intwerencji Cesaro, ktory feuduje sobie później z Ceną, a Brock traci pas po kasacji walizki.

2. Dajemy od razu tytuł jakiemuś młokosowi, najbardziej pasuje mi tu Reigns - będzie mógl pobujać się kilka tygodni z tytułem, sprawdzić się w singles main evencie na PPV (nawet jeśli wyjdzie kicha, nie ma się czym martwić, w końcu to tylko Battleground), pokazać, na co go stać jako main eventera pełną gębą, a porażka na SS z Brockiem ujmy mu nie przyniesie, wręcz przeciwnie.

Podsumowując - ktokolwiek nie zdobędzie tytułu, powinien stracić go już na Największej Gali Lata, a osoba, która zgarnie neseserek może mieć dłuższy run z pasem niż zwycięzca walki wieczoru PPV :)

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

W Ostateczności moim faworytem do zgarnięcia walizki w tym roku jest Dean Ambrose ewentualnie Bad News Barrett lub Rollins. Promocja ulicznego Ambrose jest wyśmienita pozamiatał Rollins'em na RAW na Main Event dał sobie radę jeszcze z Kane'em taki psychopatyczny koleś, który wszystkich rozdupcza. Jeżeli Ambrose zgarnie walizkę, to z pewnością nie będzie czekał i ją szybko wykorzysta lub sobie poczeka. Kto wie zawsze była mowa, że to Ambrose skończy jako pajac w kalesonach, a wygląda, to całkiem inaczej niż wcześniej zakładano. Postać obecnego Ambrose jest dość podobna do postaci Foley lub Mankinda, więc ja, to kupuje. Jeżeli ma być taki jak Foley psychol, który ugania się za pasem zarazem walczy z Face'ami i Heel'ami i do ma być wydupczonym Tweener'em w kosmos to ja, to kupuje. Właśnie w tym biznesie chodzi o takiego sorry, że się tak wyrażę pierdolniętego mistrza w mózg. Kimś taki był Austin, Punk, Rock, którzy swoimi promami potrafili zaszokować. A postać Ambrose, to tak rewolucyjna postać, na której WWE zarobi i danie mu pasa, to w miarę dobra decyzja.

Postać Rollinsa mnie lekko zaszokowała. Nie wiem, czy mam się cieszyć z tego nowego wdzianka Rollinsa, czy płakać. Śliski kombinezon batmana z pewnością pasuje do przyszłego mistrza WWE na bank. Jak na razie, to on wyszedł na kompletnego pajaca w tym stroju. Swój charakter odgrywa idealnie, ale strój, w który będzie występował, to zakryje i nie jest to dobry pomysł ze strony kreatywnych, że go w taki strój wsadzili.

Co do pasów. To obstawiam, że tu możemy dostać miłe zaskoczenie. Z pewnością większość osób obstawia Cesaro, Cena. A tutaj rzeczywiście Regins może stawić czoło Lesnar'owi i go, po prostu rozdupczyć jak to poprzednik napisał WWE lubi zaskakiwać. I właśnie w przypadku tego meczu mogą nas zaskoczyć i okaże się, że Regins zostanie mistrzem. Pamiętam jak to było w przypadku Sheamusa, czy Del Rio. Sheamus do tej pory jest w czołówce chodź nie walczy w Main Eventach PPV itp. Del Rio upadł trochę w hierarchii. Więc promocja Reigns'a jest podobna do Sheamus'a, który na początku swojego debiutu zgarnął pas.

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Według The Wrestling Observer lista uczestników drugiego Ladder matchu ma wyglądac następująco :

Ambrose,Rollins,BiG E ,Bo Dallas,BNB, Ziggler i RVD a więc mamy podobną ilość faworytów co w walce o pasy. Praktycznie każdy z nich może być zwycięzcą tej walki.

Szczerze mówiąc brakuje mi Del Rio w tej walce zamiast walki o pas gdyż mając 2- 3 lotników , człowieka który wykorzysta swoją siłę i Zigglera ktory świetnie sprzeda każdy cios możemy liczyć na świetną walkę dużą iloscią spotów.

Podstawowe pytanie powinno brzmieć: czy Lesnar zostanie mistrzem na SummerSlam - pod to ustawieni powinni być zwycięzcy z Bostonu. Ja widzę trzy prawdopodobne wyjścia:

*) Opcja "pod Lesnara": pas zgarnia Cena tylko po to, by na SS przegrać go z Bestią. Na tym samym PPV Romek walczy z Hunterem, przez którego interwencję zapewne wtopi starcie o walizkę. Tą ostatnią zgarnia ktokolwiek (Dean i Seth wzajemnie się wykoszą, finał ich story pewnie na SS) i czeka x czasu na realizację. Opcja, moim zdaniem, najbardziej prawdopodobna.

*) Opcja "pod Romka": pas zgarnia Reigns, walizkę zgarnia Rollins. To daje szanse na dramatyczną zmianę mistrza w dowolnym momencie (plus dodaje smaczku późniejszym starciom 1 vs. 1 Seth vs. Dean). To rozwiązanie wydaje mi się jednak zbyt oczywiste - za bardzo tego Romka promują, to by było za łatwe.

*) Mamy dwóch zwycięzców i rozdzielamy pasy. Ze dwa tygodnie temu było to bardziej prawdopodobne niż teraz.

Jest jeszcze opcja pt. "Złoci Wariaci" (Bray ze złotem, sługusy z pasami TT), ale to raczej mało prawdopodobne... przynajmniej pierwsza część. Wygranej Cesaro i konfliktu z Brockiem nie biorę nawet pod uwagę.

Dobra, to powiedzmy, że wygra Del Rio :P:P:P

zawsze była mowa, że to Ambrose skończy jako pajac w kalesonach.

Kto tak mówił? Bo raczej nikt z tego forum :P Zresztą każdy, kto pamiętał Dean'a z czasów gdy nie był jeszcze Dean'em wiedział, że tego gościa stać na dużo...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

rotx,

Jeśli Bo Dallas się tam znajdzie to będzie miał największe szanse na wygraną :x

Jeśli Bo Dallas się tam znajdzie to będzie miał największe szanse na wygraną

Bo Dallas i zgarnięcie walizki Money In The Bank. To, by było lekki przegięcie ze strony kreatywnych ma za słabą pozycje i za bardzo nudny gmmick nie tak dawno debiutował w tym kretyńskim gmmicku i całkiem go nie kupuje. Po za tym ma słabą pozycje u Vince.

Kto tak mówił? Bo raczej nikt z tego forum :P Zresztą każdy, kto pamiętał Dean'a z czasów, gdy nie był jeszcze Dean'em wiedział, że tego gościa stać na dużo...

Stare czasy przeminęły. Ważne, że teraz gmmick Deana został uszanowany i WWE idzie w dobrym kierunku. Zawsze miałem cichą nadzieje, że Dean stanie się kimś po rozpadzie. Po rozpadzie z pewnością publika go kupi raczej już kupuje w pewnym sensie. W sumie, to też legenda sceny niezależnej jak CM Punk, Bryan, Cesaro. Jeżeli zgarnie w tym roku walizkę, to pójdzie w ślady Punka, Bryana. W tam tym roku WWE nie miało dużego wyboru co do kandydatów na niebieską walizkę, więc dostaliśmy Sandow'a, który teraz robi z siebie clowna. Podobna sytuacja toczy się Rollinsa on też w miarę dużo zrobił dla Sceny Niezależnej tak samo, jak Dean Ambrose. Na drugi rok, to samo może się tyczyć Kalisto aka Del Sol, czy Sami'ego Zyan aka El Generico, który w NXT odwala konkretną robotę. WWE zapewniło sobie niesamowitą przyszłość przed sobą. Ci którzy kiedyś byli na szczycie na Scenie niezależnej będą na szczycie ale w WWE. Może i nie każdy i tak każdy spotka się podrodzę z Mid-Card'em bo są też loty i upadki tak było w przypadku Punka, Bryana. Ale przyszłość, to Vince sobie elegancko zapewnił i nie potrzebuje się martwić o zyski w przyszłości.

Z pewnością walizkę zgarnie ktoś z tej dwójki Dean Ambrose lub Seth Rollins. WWE postawi najbardziej doświadczonych Wrestlerów. Big E, odpada chodź za nim stoi Cena i jest jego wielkim fanem, to wielkich szans, to on nie ma do zostania mistrzem, bo po prostu Triple H go nie lubi, a Vince się na nim zawiódł. Bad News Barrett ten zawodnik też ma duże szanse na to, żeby przejąć pas chodź ma pas IC, to i tak nic nie stoi na przeszkodzie Vince jest jego fanem i może dostać walizkę i pas w łapy w najbliższym czasie. Ziggler i RVD są tylko po to, żeby zrobić jakieś fajne ekstremalne akcje, bo ani jeden ani drugi nie powącha pasa przez najbliższe lata. Bo Dallas nie ma szans z tego co wiem, to Vince jest z niego niezadowolony.

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

A mnie się wydaje że walizkę w garści ma BnB, to prawie pewniak. Owszem, WWE może nas zaskoczyć ale Rollins i Ambrose według mnie są zbyt świeżo po rozpadzie Tarczy, nie mają wyrobionej marki jako singlowi wrestlerzy i potrzebują promocji nim rzuci ich się na głęboką wodę. Seth Rollins i Dean Ambrose w The Shield to jedno a Seth Rollins i Dean Ambrose solo to drugie. Oni zaczynają wszystko od nowa. A walizka dla Barretta nie jest dla niego problemem, Wade czeka na nią odkąd pamiętam (jest jak Cody Rhodes, niezależnie od pozycji zawsze wymienia się go w wiarygodnych do ściągnięcia walizki) a to że jest mistrzem IC ni jak go nie zatrzymuje a przecież nawet byli posiadacze kontraktu targający już jedno złoto. Żadnym problemem nie jest zdjęcie z Barretta pasa po drodze. No a przecież zależy kto jeszcze będzie w tym Ladder Matchu. Jednym pewniakiem jest dla mnie Ziggler, walizki nie zdejmie ale w WWE będzie on tym gościem którego zadaniem będzie zrobić dobre show więc pozycję będzie miał stabilną a i nam będzie się go oglądać przyjemnie bo będzie dawał dobre i długie walki. Da tam pokaz sellingu i kto wie, może znów skradnie show przelatując nad stołem komentatorskim jak szmata :D. Może pojawi się RVD ale on jest pseudo efektowny, nie wiem czy WWE tego nie widzi czy może specjalnie mydli ludziom oczy tymi press kickami i innymi bajerami. W sumie, chciałbym żeby tych debiutantów trochę tu było. Niech ten Dallas tam wskoczy bo i tak wiele nie zrobi, niech wskoczy tu Rusev bo przydałoby mu się dać coś konkretnego a nie już niepotrzebnie kolorować jego postać kolejnymi segmentami i jobberami, za dużo tego. Nie wiem co z tym Big E'm, trochę(no może bardziej niż trochę :D) spadł w hierarchii i mimo że WWE głupio zaczynać go jobbować to w końcu się przemogą i Ryblack będzie padał przed kolejnymi nowymi potrzebującymi promocji. Ale tak czy siak, skład pojedynku może być naprawdę dobry i znów ten Ladder Match z mniejszym star powerem okaże się lepszy. Tym bardziej że WWE nie dba aż tak o tych niżej w hierarchii i dostaniemy pewnie bardziej ekstremalne spoty.

Jeśli chodzi o Ladder Match o pasy. Romka skreślam, dla niego to też za wcześnie no i po co zmieniać plany? Miał walczyć z Tryplakiem to niech walczy z Tryplakiem. Mimo że za Reignsem nie przepadam i wiem że to nie będzie aż tak dobre jak ludzie myślą to właśnie ten pojedynek chce zobaczyć. Zmiana planów i przyspieszanie pushu bo tak jest głupie. Z resztą, WWE chyba uczy się na błędach a jak skończył pierwszy title run Sheamusa? Dalej: Wyatt? Prędzej on niż Boski Romek i może on wygrać mimo że nie potrafię sobie zwizualizować Braya z pasami :P. Jasiu? To również możliwe ale mam wrażenie że WWE szuka sposobu aby jeden wrestler nie wygrywał Money in the Bank dwa razy. Zrobił to CM Punk i nie wiem czy WWE nie zależy przypadkiem na tym aby zapisał się pod tym kątem w historii (jeśli byłoby inaczej, to myślę że w zeszłym roku MitB o czerwoną walizkę wygrałby Bryan poza tym chyba dalej trwają jakieś próby namówienia Brooksa bo natłok jego persony w programach WWE na WWE Network jest over 9000). No i jeszcze co do Jasia... nie wiem czy nie przeszkodzi mu Authority. WWE zaczęło mieszać go w to story po Payback i czy nie prowadzi to do jakieś większej konfrontacji na SummerSlam? Niby newsów żadnych nie było ale nie wykluczone że do zmian w planach już doszło.

Ogółem Ladder Match o pasy jak dla mnie w ogóle nie wygląda i jakby walczył w nim Daniel Bryan to byłbym pewien że pasy obroni ze względu na brak wiarygodnych pretendentów. Po prostu żaden z nich nie wygląda mi na przyszłego mistrza i ten pojedynek jest dla mnie wielką niewiadomą.