Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV MiTB 2014 - spoiler'y, dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Wypromowany... a jak chcesz mocniej wypromować takiego Romka albo Braya? Feudowali i spisywali się dobrze przeciwko najlepszym w federacji. Moim zdaniem danie im pasa teraz byłoby tylko kolejnym krokiem w budowaniu ich pozycji.

A tak jeszcze w kwestii Wyatta, to nie zdziwię się jeśli facet wygra pas (albo walizkę) po eliminacji Ceny. Panowie ze sobą feudowali, ich feud chyba nie jest jeszcze skończony (na SD! Bray ma odnieść się do porażki), także danie pasa Brayowi byłoby idealnym rozwiązaniem.

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DashingNoMore

13

• -Raven-

12

• 8693

12

• PLKData12

9

Top użytkownicy w tym temacie

Mam do was pytanie jakich zawodników widzielibyście w ewentualnej walce o walizkę lub jeśli Bryan nie będzie gotowy walce o pas zawieszony nad ringiem? Jedynym pewniakiem na razie jest Del Rio. Raczej to powinna być walka ośmiu rywali. Sytuacja rosteru wygląda tak:

- Żadnego z członków Shield i Evolution nie będzie(to jest pewne)

- Feud Ceny i Wyatt'a raczej się jeszcze nie zakończył, więc być może kolejni dwaj odpadają. Teoretycznie Harper i Rowan mogliby walczyć w tym Ladder Match'u, ale daję im szanse tylko w walce o walizkę. I tak. Zostaje nam:

- Christian - myślę, że go wrzucą

- Cesaro, Sheamus, Swagger - oni też mają realne szanse

- Rhodes, Goldust

- Barrett, RVD, The Miz

- Rusev? Kingston?

Przypuśćmy, że będzie to Ladder Match o pas: Kane, Del Rio, Christian, Cesaro, Sheamus, Kingston, Rhodes, RVD. Jak myślicie ta walka by skradła show jako walka o główny pas? Natomiast gdyby to była walka o walizkę to ok, bo mamy naprawdę ciekawych zawodników.

@PLKData12 Raczej nie będą ryzykować z dawaniem tam dużej ilości midcarderów zwłaszcza jeśli sami nie są pewni tego jak wygląda sytuacja Bryana.

Co do nazwisk to ja widzę to tak niezależnie od tego jaki to będzie rodzaj walki(zakładam, że Shield będzie miało jakąś walkę/walki z Evolution):

John Cena

Sheamus

Alberto Del Rio

RVD

Big Show(nie przychodzi mi tu nikt inny do głowy, może Kane zamiast niego jeśli to będzie o pas)

Bray Wyatt

Cesaro

Wade Barett

Walizkę wygra ktoś z ostatniej 3, a jeśli to będzie pas to wygra John Cena.

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Ja pokombinuję inaczej, najpierw planując kartę, potem z odpadków ułożyć skład matchu o tytuły:

Tag Team titles: Usos © vs Harper & Rowan

Rusev vs ktoś większy niż Big E, na myśl przyszedl mi powracający Big Show, chociaż zważając na upodobania Ruseva do czekoladek, Henry także wchodzi w grę.

Adam Rose/Bo Dallas vs jobber

Divy

Shield vs Evolution #1- Tag Team match: Orton & Rollins vs Reigns & Ambrose

Shield vs Evolution #2 - dwa singles matche

Shield vs Evolution #3- Ambrose i Orton lub Rollins nie awansują do MitB, co daje singles match

MitB: del Rio, Cena, Wyatt (nie sądzę, by ciągnęli to jeszcze jedno PPV), Cesaro, Barrett, RVD, Sheamus, Kane, w rezerwie Roman i Seth/Orton.

Karta zapewne oprze się na walce wieczoru, szkoda, że by podbudować PPV członkowie Shield i Evo nie zawędrują do main eventu, Roman walczacy o walizkę byłby w gronie faworytów (w sumie tytuł dla niego również nie byłby jakiś science-fiction).

A teraz wyobraźmy sobie, jak wyglądałyby składy, gdyby doszło do walk zarowno o pas, jak i o walizkę:

All-star title match: Cena, Kane, Sheamus, Orton, Roman (po jednym członku obu stajni), del Rio, RVD - ringowo pewnie byłaby rzeźnia, ale tu liczy się star power.

MitB match prospektów: Ambrose, Rollins, Wyatt, Cesaro, Barrett, Rhodes, Swagger - taka sama liczba faworytów, jak rok temu przy niebieskiej walizce.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   396
  • Styl:  Jasny

Ale w takim wypadku, gdy stawką jest główne mistrzostwo, WWE postawi choćby na Cesaro, który jest faworytem, ale do zdobycia walizki ?

Jakieś pomysły ?

Jeżeli prawdą jest, że na SS Vince będzie chciał dać Złoto Lesnarowi (a WWE ma na tyle pojebane pomysły, by to zrobić), to tutaj (w MITB) Złota nie dadzą nikomu nowemu (byłoby to bez sensu, skoro na SS miałaby nastąpić ponownie zmiana mistrza). Wcale nie zdziwiłbym się gdyby pas dali np. Jaśkowi, by później w rewanżu (za ich pierwsze starcie), na Summer Slam, skroił go z niego Brock.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

-Raven-, niekoniecznie - Dabju może dać pas jakiemuś słabszemu, pod kątem wypromowania, zawodnikowi (lub zostawić Bryanowi) i dać stoczyć heroiczny bój z Lesnarem na SS (coś jak rok temu Lesnar vs Punk - CM wyszedł z tej walki cholernie mocno wypromowany)

Walka 2vs2 wydaje się najlepszą obecnie opcją, chyba że Shield wzmocni ktoś taki jak Sami Zayn(umiejętnościami ringowymi najbliżej mu do Rollinsa z całej trójki, a poza tym ma dobre mic skille). Wtedy czekałbym na 3vs3.

Ciekawe czy kiedyś dojdzie do walki Evolution vs Wyatt Family, ale jako dwóch heelowych teamów(chociaż wiadomo kogo by wspierała publika).

Teraz widać jak bardzo brakuje drugiego pasa, tacy goście jak Cesaro czy Bray spokojnie mogliby nosić pas WH, a tak muszą jeszcze poczekać. Pas IC nie zyskał zbyt dużo i raczej nie będzie w przyszłości tyle wart co kiedyś WH.

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

• Reputacja:   1

Nie wiem czy ktoś czyta moje posty, ale:

Walka 2vs2 wydaje się najlepszą obecnie opcją, chyba że Shield wzmocni ktoś taki jak Sami Zayn(umiejętnościami ringowymi najbliżej mu do Rollinsa z całej trójki, a poza tym ma dobre mic skille).

Przyznaję rację, bo sam o tym wcześniej pisałem w dziale news w temacie z odejściem Gaytisty :)

a tak muszą jeszcze poczekać. Pas IC nie zyskał zbyt dużo i raczej nie będzie w przyszłości tyle wart co kiedyś WH.

Chyba, że zrobiliby o niego MINB match, co znacznie by wypromowało ten pas a w składzie tej walki znaleźliby się przegrani walk kwalifikacyjnych do walki o walizkę/ wwe whc na pocieszenie... Ale zaraz ludzie płakaliby w sposób następujący: ''co to kurwa jest?... Ale jak to, o taki pas?''... Wiem to stąd, bo sam kiedyś w swoim diary ''Blaze Stream'' zrobiłem walkę Elimination Chamber o pas IC i spłynęła na mnie za to taka oto krytyka.

Chyba, że zrobiliby o niego MINB match, co znacznie by wypromowało ten pas a w składzie tej walki znaleźliby się przegrani walk kwalifikacyjnych do walki o walizkę/ wwe whc na pocieszenie... Ale zaraz ludzie płakaliby w sposób następujący: ''co to kurwa jest?... Ale jak to, o taki pas?''... Wiem to stąd, bo sam kiedyś w swoim diary ''Blaze Stream'' zrobiłem walkę Elimination Chamber o pas IC i spłynęła na mnie za to taka oto krytyka.

Wcale, że nie. Uważam, że walizka o IC Title, bardzo wypromowałaby ten tytuł i taki Ladder Match byłby ukłonem w stronę dawnych czasów, w których ten pas faktycznie znaczył bardzo dużo. Tak swoją drogą, pierwszy Ladder Match był z tego co pamiętam właśnie o IC title, więc taki mały remake ucieszyłby chyba wszystkich, bez wyjątku.

Wiem to stąd, bo sam kiedyś w swoim diary ''Blaze Stream'' zrobiłem walkę Elimination Chamber o pas IC i spłynęła na mnie za to taka oto krytyka.

Albo ta walka ssała na potęgę(jak zresztą Twoja diary, które było...słabe), albo ludzie którzy to komentowali nie mają pojęcia o dziale Booking Zone.

211437251853627083cc668.jpg

• Reputacja:   1

Albo ta walka ssała na potęgę(jak zresztą Twoja diary, które było...słabe), albo ludzie którzy to komentowali nie mają pojęcia o dziale Booking Zone.

Ale ja mówię o samym pomyśle zrobienia przeze mnie tej walki i zrealizowaniu go... A nie o walce, bo to faktycznie było strasznie kiepskie (początki przygody z BZ).

Wcale, że nie. Uważam, że walizka o IC Title, bardzo wypromowałaby ten tytuł i taki Ladder Match byłby ukłonem w stronę dawnych czasów, w których ten pas faktycznie znaczył bardzo dużo. Tak swoją drogą, pierwszy Ladder Match był z tego co pamiętam właśnie o IC title, więc taki mały remake ucieszyłby chyba wszystkich, bez wyjątku.

Wiem o tym, że pierwsza walka MINB była o pas IC :) A i teraz też z chęcią obejrzałbym taką walkę, która wydawałaby się mi ciekawsza nawet od tej o walizkę, bo w przypadku starcia o midcardowy pas zwycięzca byłby zagadką i przy niej byłyby ogromne emocje a tak to w przypadku o walizkę możemy postawić na x lub ewentualnie y.

-Raven-, niekoniecznie - Dabju może dać pas jakiemuś słabszemu, pod kątem wypromowania, zawodnikowi (lub zostawić Bryanowi) i dać stoczyć heroiczny bój z Lesnarem na SS (coś jak rok temu Lesnar vs Punk - CM wyszedł z tej walki cholernie mocno wypromowany)

Jako, że obecnie jest tylko jedno "Złoto", to nie sądzę, żeby dali je jakiemuś słabszemu pod kątem promocji wrestlerowi, zwłaszcza że mamy zaraz Summer Slam. Już prędzej zostawią pas Danielsonowi i rzuca go Lesnarowi jako "Bestia vs. Underdog". Po prostu nie ma bata by w main evencie drugiego co do wazności PPV u Vince'a, poszła walka jakiegoś leszcza z pasem vs. np. Lesnar, bo to by była kpina i marketingowo-finansowy samobój.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Niestety chłopaki/dziewczyny na Pieniądze w Banku na 99,9% Bryan nie będzie zdolny do walki i zobaczymy Ladder Match o pas WWE...

Zgadzam się z wami, że Vince nie odważy się dać do Main Eventu, Co Main Eventu SummerSlam jakiegoś "leszcza" Cesaro, ale jakoś kiedyś odważył się dać do Main Eventu SummerSlam 2004 Randy'ego wówczas jeszcze "leszcza". Może to trochę zły przykład, bo Orton będąc w Ewolucji miał jakąś popularność, ale co powiecie na Cenę i WM 21? Nie znam dokłądnie kariery John'a, ale on nie był w jakiejś ważnej stajni ani nie walczył z Hall Of Famer'ami, a pas US jest dużo słabszy niż IC, a sam gimmick nie godny Main Eventów, a jednak McMahon zaufał Cenie i dał mu ME Wrestlemanii.

Podsumowując nie widzę Cesaro w walce o pas WWE na SummerSlam, ale z tego powodu iż jeden można powiedzieć rookie walczy na SummerSlam w ważnej walce.

• Reputacja:   9

Jeżeli Bryan się nie wyleczył i będzie zmuszony zawiesić tytuł, zostaje dla mnie tylko dwóch MITB. Jeden o pas, drugi o walizkę. Neseser wygrywa Cesaro, a złoto dają jakiemuś wypromowanemu face'owy by potrzymał go dla Lesnara. Tutaj idealnie w roli przejściowego mistrza sprawdzi się na chwilę obecną tylko i wyłącznie Jasiek.

Tutaj idealnie w roli przejściowego mistrza sprawdzi się na chwilę obecną tylko i wyłącznie Jasiek.

Tym bardziej, że Brock w swoim "debiucie" dostał w dupę od Jacha i rewanż będzie tutaj miał odpowiednie podwaliny i stronę emocjonalną dla marków :wink:

ale jakoś kiedyś odważył się dać do Main Eventu SummerSlam 2004 Randy'ego wówczas jeszcze "leszcza". Może to trochę zły przykład, bo Orton będąc w Ewolucji miał jakąś popularność,

Randal był wówczas tak wypromowany, że na pewniaka szedł po benoitowe "Złoto", a więc jego obecność w main evencie była jak najbardziej logiczna.

ale co powiecie na Cenę i WM 21? Nie znam dokłądnie kariery John'a, ale on nie był w jakiejś ważnej stajni ani nie walczył z Hall Of Famer'ami, a pas US jest dużo słabszy niż IC, a sam gimmick nie godny Main Eventów, a jednak McMahon zaufał Cenie i dał mu ME Wrestlemanii.

Kiepski przykład. Walka Ceny nie była wówczas main eventem (w walce wieczoru walczył wtedy Hunter z Batistą), a Jasiek dostał co-main event bo był killersko wypromowany, Vincent widział w nim przyszłość (ta walka była tylko kropką nad "i" w jego permanentnym i coraz większym pushu) i Cenaminator szedł po swoje pierwsze Złoto w WWE (a więc gdzie go mieli wrzucić? Do openera? :D)

A więc kolejny zawodnik w MitB matchu, to Bray Wyatt. W sumie będzie miał duże szanse na zwycięstwo. Pozostałe dwa miejsca zajmą pewnie Reigns i Cena, a Rollins zmierzy się z Ambrosem w Normal matchu.

Jeśli ustaliliby drugi MitB match, to ja bym widział taki skład: Bad News Barret vs. Cody Rhodes vs. Goldust vs. Kane vs. RVD vs. Dolph Ziggler vs. Big E