Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV MiTB 2014 - spoiler'y, dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE PPV - Money in The Bank

29 czerwiec 2014

TD Garden

Boston, Massachusetts

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/72/Money_in_the_Bank_2014_poster.jpg

Oficjalny utwór gali:

Karta:

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/thumb/2014/06/20140616_LIGHT_Match_DelRio_Sheamus_Orton_Bray_Cesaro_Cena_Reigns_Kane_HOMEPAGE.jpg

Vacant WWE World Heavyweight Championship:

Money in The Bank Ladder match

Alberto Del Rio vs Sheamus vs Randy Orton vs Cesaro vs Bray Wyatt

vs John Cena vs Roman Reigns vs Kane

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/thumb/2014/06/20140617_EP_LIGHT-Match-Rollins_Kofi_RVD_Ziggler_Ambrose_Barret_Swagger_HOMEPAGE.jpg

Money in The Bank Ladder match

Seth Rollins vs Kofi Kingston vs Rob Van Dam vs Dolph Ziggler

vs Dean Ambrose vs Bad News Barrett vs Jack Swagger

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2014/06/20140613_EP_LIGHT-Match-UsosWyatts_HOMEPAGE.jpg

WWE Tag Team Championship:

Tag Team match

The Usos © vs Luke Harper & Erick Rowan

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2014/06/20140623_EP_LIGHT-divas-title_C-home.jpg

Diva's Championship:

Singles match

Paige © vs Naomi

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/image/2014/06/20140620_EP_LIGHT_Match_StardustGoldustRybackAxel_HOMEPAGE.jpg

Tag Team match

Goldust & Stardust vs The RybaAxel

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/thumb/2014/06/20140624_EP_LIGHT-SummerLayla_Homepage.jpg

Singles match ze specjalnym sędzią - Fandango

Summer Rae vs Layla

http://www.wwe.com/f/styles/ppv_matchups_teaser_large/public/match/thumb/2014/06/20140627_EP_LIGHT-Match-Rusev-BigE_HOMEPAGE.jpg

Singles match

Big E vs Rusev

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/06/20140623_EP_LIGHT_Kickoff_HOMEPAGE.jpg

Kickoff:

Przemowa Daniela Bryana

Bryan odniesie się do całej sytuacji z jego kontuzją i odebraniem mu pasów.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DashingNoMore

13

• -Raven-

12

• 8693

12

• PLKData12

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

A jeśli Daniel się wyrobi to co z tym Ladder Matchem? Staje się zwykłą walką o walizkę? Jeśli tak to kiepsko bo założenie jest takie że walka ma mieć duży star power a jeśli Bryan się wykuruje to do walki przeznaczonej młodym trafią sami Main Eventerzy... Raczej nie tego oczekuje się po tym PPV.

• Reputacja:   2

Tak, jeśli Bryan się wykuruje to będzie to walka o sam kontrakt. Jeszcze wiele może się zmienić, bo pomysł padł wczoraj na RAW, ale na razie tak to wygląda.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

DashingNoMore, nie ma już miejsca na tak młodych stażem w MitB odkiedy mamy jeden pas główny - Daniel Bryan jest stosunkowo najmłodszym ME, a radzi sobie bardzo średnio. Dabju musi sprzedać ten ladder match jako szansa dla zakurzonych ME (czyt. tych największych/najbardziej wiarygodnych/najbardziej wypromowanych) na powrót na szczyt - odkiedy jest jeden pas to i dla ME z prawdziwego zdarzenia nie ma miejsca na szczycie - Batista dostałby pas gdyby panował stary podział - a gość o jego pozycji musiał obejść się smakiem.

Jeden, dwóch młodzianów w takiej walce to maks czego możemy oczekiwać. Star power musi się zgadzać (jak i wykorzystanie najważniejszych gwiazd na firmową walkę)

Tak, to prawda ale w takim razie kiedy promowani młodzi mają stawać się prawdziwymi Main Eventerami? Walizka to jest jeden krok, wrestler nie musi jej cashować od razu, promocja niech trwa i niech ona stwierdzi czy gość się nadaje. Nieudane cash in'y już też były więcej jeśli WWE uzna że ta osoba to nie jest to, niech po prostu wdupi swoją szansę lub straci walizkę na korzyść innego prospekta w którego WWE wiary nie straciło. Oczywiście rozumiem twój punkt widzenia i jest w nim sporo racji jednak co od początku reprezentowała walizka Money in the Bank jeśli nie młodego bijącego do bram Main Eventu? Właśnie przez to tak bardzo czekam z roku na rok na kolejne Money in the Bank PPV.

Całkowicie się zgadzam z twoim punktem widzenia - też wolałbym zobaczyć dwa ladder matche niż jeden.

Kiedy młodzi powinni być promowani? Po spełnieniu określonego "stażu" - dlaczego tak myślę? Przykład Sandalarza jest idealny. Wiele osób raczej uważało że dostał walizkę z przypadku niż za zasługi. Strata walizki została uznana marnotrawstwem a co teraz "Intelektualista" robi każdy wie.

Walizka ma też to do siebie że jest "przeklęta" i ciągnie za sobą duży losing streak - przypadkowy posiadacz utonie z walizką. Zawodnik który osiągnął już pewne poziomy w swojej karierze (czyt. mniej ważne tytuły czy duże walki) będzie bardziej wiarygodny - walizka wydaje się teraz być biletem do sławy na lata, niż dla próby (szczególnie że pas jest jeden)

Teraz walizka będzie symbolizować "bijącego się do bram ME" - to że ma być młody stało się wytworem wyobraźni fanów .... takich jak ja, ty czy wielu rozsianych po całym świecie, którzy zawsze chcą czegoś nowego i świeżego.

Myślę że rolę walizki na próbe, na stałe ma przejąć run z pasem IC - jego wartość w teorii wzrosła.

Jeśli faktycznie pewnego rodzaju rolę walizki Money in the Bank miałby pełnić pas IC (lub ogółem pasy mid cardowe) to może faktycznie, jest to i zmiana na lepsze. Na pewno za połączeniem pasów poszły plusy i minusy, plusami są pasy US i IC które stają się ważniejsze a minusy to właśnie taka jedna walka Money in the Bank czy Royal Rumble które staje się cięższe do zabookowania w kontekście Wrestlemanii (Batista jest idealnym tego przykładem).

Money in the Bank będzie jednak oglądało się gorzej z tylko jednym Money in the Bank Matchem i w sumie... mam wątpliwości czy z takim wyglądem sytuacji walka powinna mieć swoje PPV. To są właśnie tego typu sprawy jak TLC z jednym TLC Matchem, Extreme Rules z jednym ekstremalnym matchem itp. To wszystko może w takich sytuacjach trafiać na zupełnie osobne PPV.

• Styl:  Jasny

Przykład Sandalarza jest idealny. Wiele osób raczej uważało że dostał walizkę z przypadku niż za zasługi. Strata walizki została uznana marnotrawstwem a co teraz "Intelektualista" robi każdy wie.

Hamulec założony na Sandowa to jedna z największych zagadek wwe ostatnich miesięcy. Test generalny przed MITB (feud z Rudym) zdał, reakcję wygraną wywołał, wyrazistą postacią był... nawet przy nieudanej próbie zdobycia pasa dał radę, walka z Ceną była więcej niż przyjemna. Co poszło źle? Facet musiał przeskrobać coś, o czym nie wiemy, innego wyjścia nie widzę...

Inna sprawa, że niefartownie z jego perspektywy złożyło się z tym ujednoliceniem pasów - nie zdziwię się, jeśli dając mu walizkę fedka nie wiedziała jeszcze na 100%, że pozbędzie się pasa WHC. Potem plany się zmieniły i Intelektualista stał się piątym kołem u wozu nijak pasującym do jakiegokolwiek story...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Nie chcę aby na MitB odbyła się walka Ladder Match o pas wagi ciężkiej. Dla mnie sens ma jedynie walizka - teraz gdy mamy ją jedną to faktycznie WWE raczej nie może się pomylić z wyborem, ale myślę że mają kilku mocno podpromowanych Main Eventerów czy takich gości jak Cesaro czy ktoś z Shield, którzy mogą walizkę ściągnąć. Mam cichą nadzieję, że Bryan się wykuruje do kolejnego PPV bo brak Money In The Bank na Money In The Bank PPV jest dla mnie żałosnym rozwiązaniem. Niedługo gimmickowe PPV nie będą miały w ogóle sensu jeżeli to w tą strone pójdzie.

Kcramsib, przyznam się bez bicia że nigdy nie lubiłem Sandowa - od początku twierdziłem że on i walizka to przegięcie, ale prawda jest taka że jego historia z MiTB jest wręcz niewytłumaczalna. Jedyne co mi na myśl przychodzi to to że oficjele wymyślili mu jakiś test lojalności/wydajności pracownika, i chcąc jobbować go na śmierć starają się zbadać jego reakcje - w skrócie coś jak Big E przed zgarnięciem pasa IC. Tyle tylko że sprawdzając jakim jest on pracownikiem, pogrzebali chłopa każąc mu co tydzień jobbować jako detektyw, koszykarz czy inna baletnica. I tak, zgadzam się, Sandow generalnie niczego nie zawalił - może faktycznie nie trafił z czasem? Ale nawet jeśli nie trafił z czasem to po co te szopki? Niektórzy tłumaczą że push to także czas antenowy - nie wiem czy chciałbym aby tak wyglądał mój push gdybym był o krok od zdobycia złota....

DashingNoMore, walki przechrzczone na PPV to od początku był poroniony pomysł - pamiętam pierwsze HiaC - 3 walki HiaC na gali, które zabiły ten gimmick - zamiast otoczki czegoś wyjątkowego dostaliśmy zło konieczne/chleb powszedni - z MitB jest tak samo, z wyjątkiem tego że to ladder match, który uwielbiają wszyscy, oraz decydują się losy przyszłości, o którą fani tak chcą dbać. Równie dobrze mogłoby powstać Ring of Fire PPV, Ambulance Match PPV albo I Quit PPV - debilne, po prostu debilne. Dabju jest jak Vince Russo - jeden na 20 pomysłów jest trafionych, różnica polega na tym że podczas Attitude Ery, Winc Mac go hamował, tak teraz wszystko co im wpadnie do głowy jest realizowane.

• Reputacja:   39
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Hamulec założony na Sandowa to jedna z największych zagadek wwe ostatnich miesięcy. Test generalny przed MITB (feud z Rudym) zdał, reakcję wygraną wywołał, wyrazistą postacią był... nawet przy nieudanej próbie zdobycia pasa dał radę, walka z Ceną była więcej niż przyjemna. Co poszło źle? Facet musiał przeskrobać coś, o czym nie wiemy, innego wyjścia nie widzę...

Inna sprawa, że niefartownie z jego perspektywy złożyło się z tym ujednoliceniem pasów - nie zdziwię się, jeśli dając mu walizkę fedka nie wiedziała jeszcze na 100%, że pozbędzie się pasa WHC. Potem plany się zmieniły i Intelektualista stał się piątym kołem u wozu nijak pasującym do jakiegokolwiek story...

Dokładnie. Sandow został tak potraktowany, gdyż WWE po prostu nie widziało w walce unifikacyjnej opcji World Heavyweight Champion Sandow vs. WWE Champion Orton. Intelectual Savior of The Masses znalazł się po prostu w złym miejscu i czasie i to zabilło jego ewentualny push. Ja od początku polubiłem Sandowa, bardzo ucieszyłem się, gdy wygrał MitB i czekałem niecierpliwie na udany cash-in.

Całe szczęście WWE, że połączyli jednak te pasy w jeden. Bo gdyby Randy i John po prostu się wymienili pasami i nadal mielibyśmy dwa oddzielne pasy mistrzowskie, to nie wybaczyłbym im poświęcenia Sandowa.

Co do samego MitB, rzeczywiście niech Bryan wraca. Nie wyobrażam sobie, by na MitB PPV nie było choć jednej walki o walizkę. Zresztą, spodziewałem się tylko jednej walki tego typu skoro jest tylko jeden pas główny.

Redaktor Roku 2015

One Half of Wrestling Polska User of the Year Tag Team Champions 2017 :)

Dobra, rozważmy najczarniejszy scenariusz - Bryan musi oddać pasy i to one będą stawką w Ladder matchu. Więc w takim wypadku, kto ten tytuł wygra ? Kompletnie nie mam pomysłu, bo jak będzie walizka to wiadomo, że wygra ktoś kto się dobija do ME. Ale w takim wypadku, gdy stawką jest główne mistrzostwo, WWE postawi choćby na Cesaro, który jest faworytem, ale do zdobycia walizki ?

Jakieś pomysły ?

Dobra, rozważmy najczarniejszy scenariusz - Bryan musi oddać pasy i to one będą stawką w Ladder matchu. Więc w takim wypadku, kto ten tytuł wygra ? Kompletnie nie mam pomysłu, bo jak będzie walizka to wiadomo, że wygra ktoś kto się dobija do ME. Ale w takim wypadku, gdy stawką jest główne mistrzostwo, WWE postawi choćby na Cesaro, który jest faworytem, ale do zdobycia walizki ?

Jakieś pomysły ?

Pewnie dużo zależy od pomysłów na Summerslam. Plotki mówiły o tym, że Cesaro wygra walizki i zrobi cash in na Lesnarze wygrywającym pas od Bryana. Wątpię jednak, żeby WWE poszło w stronę bezpośredniej walki Cesaro vs Lesnar.

Jest też inne pytanie. Czy w przypadku, gdy będzie to walka o pas, WWE nie pokusi się o wrzucenie do niej ludzi z większą pozycją? Taki Jaś, albo Orton to zawsze kandydaci do zwycięstwa pasa.

Ja mam jedną nadzieję, że WWE jednak postawi na kogoś nowego. I obojętnie czy będzie to Reigns, Cesaro, Wyatt, Ambrose, Rollins czy ktoś jeszcze inny. Niech federacja pokaże jaja i da pas komuś nowemu.

Edytowane przez maly619

• Reputacja:   1

Jakieś pomysły ?

Sytuacja jest na tyle ciekawa, że ja w chwili obecnej nawet nie widziałbym pretendenta do WWE WHC gdyby nie Kane. Orton zajęty jest feudem z Shield... Jedynie kto jako wygrany w sytuacji MINB o walizkę przychodzi mi do głowy to... Bray Wyatt, co byłoby słuszną decyzją, bo gość sobie zasłużył.

A kto w sytuacji MINB o pas miałby wygrać? Odpowiedź może wydawać się prosta, ale niekoniecznie... Idąc po najmniejszej linii oporu, to odpowiedzią na to pytanie jest niestety Cena, który w obecnym czasie nie ma co robić.

• Reputacja:   9
  • Styl:  Jasny

Ja mam jedną nadzieję, że WWE jednak postawi na kogoś nowego. I obojętnie czy będzie to Reigns, Cesaro, Wyatt, Ambrose, Rollins czy ktoś jeszcze inny. Niech federacja pokaże jaja i da pas komuś nowemu.

Takie podejście jest rozsądne tylko wtedy, gdy ten ktoś "nowy" jest odpowiednio wypromowany by dzierżyć najważniejszy tytuł. I choć wolę każdego z nich praktycznie bardziej niż Jasia czy Randalla, to jednak ta dwójka (poza Bryanem) jest odpowiedniejsza na kolejnego mistrza pod względem wypromowania. Chociaż w sumie najlepiej pas by teraz wyglądał na Hunterze, bądź Lesnarze.